Macaristan Haberleri Ve Son Dakika Macaristan Haberleri

Macaristan Haberleri Ve Son Dakika Macaristan Haberleri

Macaristan, Orta Avrupa’da yer alan Karpatlarda bir ülkedir. Denize kıyısı olmayan ülke batıda Avusturya ve Slovenya, kuzeyde Slovakya, doğuda Romanya ve Ukrayna, güneyde Sırbistan ve Hırvatistan ile komşiudur. Başkenti ve en büyük kenti Budapeşte olan Macaristan’da resmi dil Macarcadır. 2020 itibari ile tahmini nüfusu olan 9 milyon 700 bindir. Ülkenin para birimi forint, telefon kodu +36, internet alan adı .hu ve .eu’dur.

Macaristan Haberleri

Macaristan Meclisi, İsveç’in NATO üyeliğini onayladı

Macaristan Ulusal Meclisi, İsveç'in Kuzey Atlantik Antlaşması Teşkilatı'na (NATO) katılımına ilişkin anlaşmayı onayladı.

Haber 26-02-2024 19:31

Macaristan bu olayı konuşuyor! Cumhurbaşkanı Novak istifa etti

Macaristan’da çocuk istismarı nedeniyle hüküm giymiş bir kişiyi affetmesi nedeniyle başta muhalefet olmak üzere toplumun geniş kitlelerince tepki gösterilen Cumhurbaşkanı Katalin Novak, "hata yaptığını" belirterek görevinden istifa etti.

Haber 10-02-2024 23:23

Tekirdağ'da Türkiye-Macaristan Kültür Yılı kapsamında etkinlikler düzenlenecek

Tekirdağ Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Türkiye ve Macaristan arasında 2024'ün karşılıklı kültür yılı ilan edilmesi kapsamında kentte yıl boyu etkinlikler düzenleneceğini söyledi.

Yurthaber 02-02-2024 11:53

2024 Macar-Türk Kültür Yılı kapsamında Türkiye'de 11 kentte Macar kültürü tanıtılacak

Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, "2024 Macar-Türk Kültür Yılı" kapsamında Türkiye'deki 11 kentte Macar kültürünün tanıtılacağı etkinlikler gerçekleştireceklerini bildirdi.

Yurthaber 18-01-2024 11:05

Erdoğan'dan Macaristan'da Togg hediyesi! Orban karşılıksız bırakmadı

Dün Macaristan'da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile bir araya geldi. Erdoğan burada Orban'a Togg hediye etti. Orban da hediyeyi karşılıksız bırakmadı.

Haber 19-12-2023 10:41

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Macaristan ile ticaret hacmimiz 4 milyar dolara ulaştı, ortak hedef 6 milyar dolar

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Budapeşte’de Macaristan Başbakanı Orban ile anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısına katıldı. Basın toplantısında konuşan Orban, Türkiye'yi AB'ye vize serbestisi konusunda desteklediklerini belirtti. Erdoğan ise Macaristan'la yılın ilk 11 ayındaki ticaret hacminin 4 milyar dolara ulaştığını ve hedefin 6 milyar dolar olduğunu kaydetti. Erdoğan, "Macaristan'ın AB'ye tam üyeliğimizi desteğini güçlü bir şekilde vurgulamasından memnuniyet duydum." dedi.

Haber 18-12-2023 18:17

Erdoğan, İstanbul'da Tatar ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile bir araya geldi.

Haber 17-12-2023 19:18

Dünya bu açıklamaları konuşuyor! Rusya-Ukrayna savaşının sona ermesi için tek yolu açıkladı: 'Batı dünyasını ve tüm insanlığı kurtarabilecek kişi'

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken çarpıcı bir açıklama geldi. Macaristan Başbakanı Viktor Orban, savaşın sona ermesinin tek çıkış yolunun Donald Trump'ın yeniden ABD Başkanı seçilmesi olduğunu söyledi. Orban sözlerinin devamında "Batı dünyasını ve tüm insanlığı kurtarabilecek kişi" dedi.

Haber 30-08-2023 21:43

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Macaristan'da sıcak karşılama! Tokalaşmak için sıraya girdiler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ın daveti üzerine resmi temaslarda bulunmak üzere Macaristan’a geldi. Ülke liderleriyle görüşme yapan Erdoğan, Budapeşte'de kendisine sevgi gösterisinde bulunan Macar vatandaşları selamladı. Macaristan'daki temasları sonrası Erdoğan yaptığı açıklamada "Macaristan’la köklü ve sağlam dostluk bağlarına dayanan kapsamlı ilişkilere sahibiz. İlişkilerimizin her alanında önemli gelişmeler kaydediyoruz" dedi.

Haber 20-08-2023 20:50

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik ziyaret! İkili görüşmeler yapacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ın daveti üzerine pazar günü Budapeşte’ye gidiyor. Dünya Atletizm Şampiyonası etkinliklerinin bir bölümüne iştirak edecek olan Erdoğan'ın etkinliklere katılacak diğer mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirmesi de öngörülüyor.

Haber 19-08-2023 23:20

Macaristan’dan İsveç açıklaması: Artık teknik bir konu!

Türkiye’nin NATO’da İsveç için gösterdiği tutumun ardından Macaristan’dan da beklenen açıklama geldi. Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, İsveç'in NATO üyeliğini onaylamalarının, şu anda "sadece teknik bir konu" olduğunu belirtti.

Haber 11-07-2023 11:09

Dünya, Türkiye'nin kararını bekliyor! O ülkeden de destek geldi

Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, İsveç'in NATO üyeliği konusunda Türkiye ile birlikte hareket edeceklerini ifade ederek, "Türkiye'nin duruşunda bir değişiklik olursa, o zaman elbette Macaristan'ın NATO üyeliği sürecinde hiçbir ülkeyi engellemeyeceğine dair sözümüzü tutacağız." ifadelerini kullandı.

Haber 04-07-2023 22:49

Skandallarıyla gündemden düşmeyen İsveç'e Macaristan'dan kötü haber: NATO görüşmeleri ertelendi

Geçtiğimiz yıl Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminin ardından NATO'ya katılmak isteğini belirten İsveç'e, Macaristan'dan kötü haber geldi. Kuran-ı Kerim'e yapılan saldırılara göz yuman İsveç'in NATO üyeliğine onay oturumu sonbahara ertelendi.

Haber 28-06-2023 21:41

Macaristan Başbakanı Orban'dan seçim sonuçları hakkında açıklama: Soros'un adamı sınırları açardı

Macaristan Başbakanı Viktor Orban Türkiye'deki Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'nin ikinci turuyla ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Orban, Erdoğan için dua ettiğini belirterek, "Eğer kazanmasaydı bu bir trajedi olurdu" dedi.

Haber 02-06-2023 17:29

Macaristan'dan Finlandiya'nın NATO'ya katılımını yeşil ışık

Macaristan parlamentosunda yapılan oylama ile Finlandiya'nın NATO'ya katılımı 6'ya karşı 182 oyla onaylandı.

Haber 27-03-2023 20:43

Macaristan'da korkunç kaza! 42 araç birbirine girdi, onlarca yaralı var

Macaristan’ın başkenti Budapeşte yakınlarındaki otoyolda meydana gelen zincirleme trafik kazasına 42 araç karışırken, 13'ü ağır olmak üzere 36 kişi yaralandı.

Haber 13-03-2023 08:30

1999 depreminde enkaz altındaki 3 yaşındaki bir köpeği Lehoczki ile kurtarmıştı! 24 yıl sonra yeniden Türkiye’ye geldi

17 Ağustos 1999 yılında yaşanan Marmara depreminde Macaristan’dan gelen arama-kurtarma ekibinden Laszlo Lehoczki ve köpeği Mancs enkaz altından 3 yaşındaki bir kız çocuğunu kurtararak hafızalara kazınmıştı. Tarihler 6 Şubat 2023’ü gösterdiğinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde bölgeye yardım etmek için Laszlo Lehoczki bu kez vefat eden köpeği Mancs olmadan koştu.

Trend 18-02-2023 09:39

İki Avrupa ülkesinden 'Ukrayna' kararı! Silah göndermeyecekler

Rusya ile savaş halinde olan Ukrayna'ya, Batı ülkeleri tarafından yapılan askeri yardımlara iki ülkeden itiraz geldi. Macaristan ve Avusturya'nın Ukrayna'ya silah yollamayacağı bildirildi. Konuya ilişkin konuşan Macaristan Savunma Bakanı Kristof Szalay-Bobrovniczky, "Macaristan'ın duruşu net, çatışmaya silah göndermiyoruz çünkü tırmanmasını engellemek istiyoruz." dedi.

Haber 31-01-2023 00:06

Macaristan Başbakanı, Avrupa Parlamentosu ile dalga geçti

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, sosyal medya hesabından yaptığı fotoğraflı paylaşım ile Avrupa Parlamentosu’ndaki (AP) yolsuzluk iddiaları ile dalga geçti.

Haber 13-12-2022 00:22

Macar Başbakan'ın atkısı olay olmuştu! Slovakya Başbakanı'ndan esprili gönderme

Slovakya Başbakanı Eduard Heger, Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ın üzerinde "Büyük Macaristan" haritası bulunması nedeniyle tepkilere yol açan atkısına esprili bir göndermede bulundu. Heger, mevkidaşına üzerinde Slovakya yazan yeni bir atkı hediye etti.

Haber 24-11-2022 18:32

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Türkiye’den Macaristan’a vize muafiyeti

Macaristan kimlik kartı hamili vatandaşların Türkiye'ye yapacakları her 180 gün içinde azami 90 gün ikamet süreli turistik amaçlı seyahatlerinde ve transit geçişlerinde vize muafiyeti sağlanacak.

Haber 10-11-2022 08:44

Slovakya'dan çarpıcı karar! Sınıra asker konuşlandıracaklar

Orta Avrupa'da son zamanlarda artan yasa dışı göçmen geçişlerine ilişkin Slovakya'dan dikkat çeken bir karar geldi. Slovakya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Martina Koval Kakascikova, Macaristan sınırına asker konuşlandırılacağını duyurdu.

Haber 02-11-2022 18:22

Avrupalı bakanın sözleri toplantıya damga vurdu! Ordumuzu donatıyoruz dedi ve ekledi: Türk savunma sanayisine güveniyoruz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Macaristan Savunma Bakanı Kristf Szalay-Bobrovniczky ortak basın açıklaması yaptı. Bakan Szalay-Bobrovniczky, Macaristan ordusunun modern, NATO'ya uyumlu ekipmanlarla donatıldığını ifade ederek, "Biz bu konuda Türk savunma sanayisine güveniyoruz" dedi. İşte haberin detayları...

Haber 24-10-2022 22:07

Macaristan'ın milli şairi Sandor Petöfi, doğumunun 200. yılında Tekirdağ'da anıldı

Türkolog ve çevirmen Edit Tasnadi: - "Kendisi (Petöfi) sadece 26 yıl yaşamış. Şiirleri, yazılı eserleri 2 bin sayfaya yakındır"

Yurthaber 19-10-2022 17:49

Uludağ Ekonomi Zirvesi devam ediyor

Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis: - "Uluslararası camiada birbirlerini çok destekleyen iki ülke hakkında konuşuyoruz. NATO olsun, Avrupa Birliği konuları olsun, Türk Devletleri Teşkilatı olsun bütün bunlarda, Macaristan ve Türkiye her zaman beraber adım atmaya hazır. Bu çok önemli" - OTP Banka Macaristan yetkilisi Gergely Nagy: - "İki ülkenin halkları birbirine benziyor. Bu da çok güzel bir temel. Macaristan'a gelirseniz en büyük ticari banka olarak her zaman size hizmet etmeye hazırız. Her düzeyde iş birliği mümkündür"

Yurthaber 07-10-2022 15:18

Huawei Macaristan'da Avrupa’daki inovatif çalışmalarını anlattı

Huawei Kuzey, Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi Kurumsal İlişkiler ve İletişim Başkan Yardımcısı Marco Xu: - "Daha akıllı, daha yeşil ve sürdürülebilir bir Avrupa yaratmak için iş ortaklarımızla birlikte çalışmayı sürdüreceğiz" - Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto: - "Macaristan, son yıllarda büyük Çinli şirketlerin yatırımlarıyla rekabette önemli bir başarı elde etti"

Haber 29-09-2022 15:27

Avrupa Modern Pentatlon Şampiyonası Macaristan'da başladı

Avrupa Modern Pentatlon Şampiyonası Macaristan'da başladı

Yurthaber 13-09-2022 21:52

Ferencvaros-Trabzonspor maçının ardından

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı: - "Bugün kaybettik. Oyunda kendi adımıza eleştireceğimiz birçok şey olabilir" - "Yeni hedeflere gidebilmek için mukavelemizi 3 sene uzattık." - Ferencvaros Teknik Direktörü Stanislav Cherchesov: - "Karşılaşmayı 3-2 kazandığımız için mutluyum"

Haber 09-09-2022 01:19

Futbol: UEFA Avrupa Ligi

Ferencvaros: 3 - Trabzonspor: 2

Haber 09-09-2022 00:02

Futbol: UEFA Avrupa Ligi

Ferencvaros: 3 - Trabzonspor: 1 (İlk yarı)

Haber 08-09-2022 22:59

Ferencvaros-Trabzonspor maçından notlar

Teknik direktör Abdullah Avcı, yeni transfer Maxi Gomez'e ilk 11'de görev verdi

Haber 08-09-2022 22:07

Ferencvaros-Trabzonspor

Ferencvaros-Trabzonspor

Haber 08-09-2022 21:02

Trabzonspor, Ferencvaros maçı hazırlıklarını tamamladı

Uğurcan Çakır, takımdan ayrı olarak antrenman yaptı

Haber 07-09-2022 22:03

Ferencvaros-Trabzonspor maçına doğru

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı: - "Hem maddi hem manevi olarak önümüzdeki senelere daha iyi bakmak için kazanarak başlamak ve gruptan çıkmak istiyoruz" - Bordo-mavili oyuncu Anastasios Bakasetas: - "Türk futbolu adına çok önemli maç oynayacağımızı biliyoruz"

Haber 07-09-2022 21:21

Trabzonspor, Macaristan'a geldi

Trabzonspor, Macaristan'a geldi

Haber 07-09-2022 17:13

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi ilk hafta maçında Ferencvaros'a konuk oluyor

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi ilk hafta maçında Ferencvaros'a konuk oluyor

Haber 07-09-2022 10:11

Macaristan’da meteoroloji uzmanları yanlış hava tahmini nedeniyle görevden alındı

Macaristan’da meteoroloji uzmanları yanlış hava tahmini nedeniyle görevden alındı

Yurthaber 23-08-2022 14:18

Voleybol: 17 Yaş Altı Kızlar Avrupa Şampiyonası

Türkiye: 3 - Macaristan: 1 - Milli takım grubunu 2. sırada tamamlayarak yarı finale yükseldi

Yurthaber 21-07-2022 22:16

Macaristan AB tarafından yine Lahey Adalet Divanına sevk ediliyor

Macaristan'da, hukuk devleti uygulamalarının eksik olduğu iddialarıyla yıllardır Budapeşte ve Brüksel arasında devam eden tartışmalara bir yenisi eklendi. AB komisyonu Macaristan'daki hukuk ihlalleri ile ilgili olarak somut adımlar attı ve bazı konularda Macaristan'ı Lahey Adalet divanına sevk etti, bazı konularda ise yeni ihlal işlemleri başlattı.

Haber 16-07-2022 18:21

Macaristan'da vergi artışı protestosu: Göstericiler Budapeşte'de ana caddeleri ve bazı köprüleri trafiğe kapattı

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de bazı vergi kalemlerindeki değişiklikler nedeniyle önceki gün başlayan gösteriler dün de devam etti. Binlerce gösterici bütün gün şehrin merkezindeki ana caddeleri ve bazı köprüleri trafiğe kapattı. Gösterilerin bugün de sürmesi bekleniyor.

Haber 14-07-2022 11:37

Sadakataşı Derneği, Macaristan'da mescit açtı

Sadakataşı Derneği, Macaristan'da mescit açtı

Yurthaber 23-06-2022 14:42

Macaristan'da 'savaş tehlikesi' nedeniyle ilan edilen OHAL uygulaması beş ay uzatıldı

Macar parlamentosu bugünkü oturumunda, iki hafta önce hükümet tarafından "savaş tehlikesi" nedeniyle ilan edilen olağanüstü hal (OHAL) uygulamasını 1 Kasım 2022 tarihine kadar uzattı. OHAL uygulaması hükümete, kararnameler yoluyla ülkeyi yönetme imkânı tanıyor.

Haber 08-06-2022 17:30

BM Genel Kurul Başkanlığı'na Csaba Körösi Seçildi

Birleşmiş Milletler 77. Genel Kurul Başkanlığı görevine, Macaristan Cumhurbaşkanlığı Ofisi Çevresel Sürdürülebilirlik Direktörü olarak görev yapan Büyükelçi Csaba Körösi seçildi

Haber 08-06-2022 00:02

AB’nin Rusya’ya yeni yaptırım paketine Macaristan'dan yeni engel

Macaristan Avrupa Birliği’nin Rusya’ya yeni yaptırım paketinde değişiklikler yapılmasını istedi.

Haber 02-06-2022 08:08

Macaristan'da ucuz benzin için araçların plakaları çalınıyor

Hükümetin geçen yıl akaryakıt fiyatlarını sabitlemesi komşu ülkelerle fiyat farkı oluşmasına neden olunca komşu ülkelerden binlerce araç sahibi Macaristan'daki benzin kuyruklarının önünde kuyruklar oluşturmaya başladı. Ancak şimdi ucuz benzin sadece Macaristan plakalı araçlara satılıyor.

Haber 31-05-2022 15:58

Macaristan'da uluslararası bir kara para aklama şebekesi çökertildi

Macaristan polisi, iki yıl süren gizli bir soruşturmanın ardından çok geniş ilişkiler ağına sahip uluslararası bir kara para aklama şebekesini çökertti.

Haber 30-05-2022 18:21

Macaristan'da Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle OHAL ilan edildi! Başbakan Orban Facebook'tan duyurdu

Macaristan'daki son seçimi kazanan Başbakan Viktor Orban, yeni hükümetin kurulmasının hemen ardından radikal bir karar aldı. Orban, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın Macaristan'a yönelik tehdit içerdiğini belirterek ülke genelinde gece yarısından itibaren OHAL ilan edildiğini duyurdu.

Haber 24-05-2022 21:38

Macaristan Başbakanı Viktor Orban'dan Rusya kararı! AB'nin yaptırımını kabul etmeyecekler

Macaristan'da genel seçimleri yeniden kazanan Başbakanı Viktor Orban'ın kabinesi, Cumhurbaşkanı Katalin Novak tarafından onaylandı. Yeni kabinenin kurulmasının ardından ise Başbakan Orban, Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun Rusya'ya yönelik hazırladığı 6. yaptırım paketini gündeme almaması için AB Konseyi Başkanı Charles Michel'e mektup yazdı.

Haber 24-05-2022 20:59

Macaristan'dan Enerji Yatırımı Talebi

Macaristan, Avrupa Birliği'nin (AB) Rus petrolüne ambargo uygulamaya başlamasından önce enerji yatırımı yapması talebini yineledi. Macaristan'ın bu talebi, Ukrayna'yı işgal etmesi nedeniyle Rusya'ya uygulamayı planladığı yaptırımları hızla onaylamaya çalışan AB'yle zıtlaşması anlamına geliyor

Haber 23-05-2022 18:11