Moldova Haberleri Ve Son Dakika Moldova Haberleri

Moldova Haberleri Ve Son Dakika Moldova Haberleri

Moldova ya da resmi adıyla Moldova Cumhuriyeti bir Doğu Avrupa ülkesidir. 1991 senesinde SSCB’nin dağılması ile bağımsız olan ülke kuzeyde Ukrayna, Güneyde Romanya ile komşudur. Prut ve Dinyester nehirlerinin içinden geçtiği ülkenin başkenti ve en büyük şehri Kişinev’dir. 2012 tahmini nüfusu 3 milyon 559 bin olan ülkenin resmi dillleri Rumence ve Moldovacadır. Para birimi Moldova Leyi (MDL), telefon kodu +373, internet alan adı .md’dir.

Moldova Haberleri

Moldova Cumhurbaşkanı Sandu’nun köpeği Avusturya Cumhurbaşkanı Bellen’in elini ısırdı! O anlar kameralara yansıdı

Moldova Cumhurbaşkanı Maia Sandu’nun köpeği, Kişinev’e ziyaret gerçekleştiren Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen’in elini ısırdı. O anlar kameralara yansırken Sandu köpeğinin kalabalıktan korkuttuğunu dile getirerek mevkidaşı Bellen’den özür diledi.

Trend 18-11-2023 08:39

Moldova'da havalimanına saldırmıştı! O saldırgan hakkında yeni detaylar ortaya çıktı

Moldova’daki Kişinev Uluslararası Havalimanı’nda ülkeye alınmaması üzerine açtığı ateş sonucu 2 kişiyi öldüren şahsın Tacikistan’da adam kaçırma suçuyla arandığı anlaşıldı.

Haber 02-07-2023 00:22

Moldova'da havalimanına silahlı saldırı: 2 kişi öldü

Moldova'da Kişinev Uluslararası Havalimanı'nda yabancı uyruklu bir kişinin ülkeye girişine izin verilmediği gerekçesiyle silahla ateş açtığı bildirildi. Havalimanındaki silahlı saldırı sonucu 2 kişi ise yaşamını yitirdi.

Haber 30-06-2023 19:34

Rusya'dan Ukrayna için flaş iddia: Asker konuşlandırıldı, Transdinyester'i istilaya hazırlanıyorlar

Moldova sınırları içerisinde bulunan ve tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Transdinyester bölgesinde sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Rusya Savunma Bakanlığı, Transdinyester'i istilaya hazırlanan Ukrayna'nın sınıra asker ve silah konuşlandırdığını iddia etti. Açıklamada, Ukrayna'ya ait insansız hava araçlarının uçuşlarında benzeri görülmemiş şekilde artış olduğu da ifade edildi.

Haber 24-02-2023 01:10

Dünyayı tedirgin eden sözler! Savaşın yayılabileceğini ima etti, Lavrov hedeflerindeki ülkeyi açıkladı

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan tehdit gibi bir açıklama geldi. Batı'nın Ukrayna'ya silah yardımına tepki gösteren Lavrov, savaşın yayılabileceğini belirtti. Rus devlet kanalına konuşan Lavrov, "Moldova, ikinci Ukrayna olma yolunda" dedi.

Haber 04-02-2023 10:43

Balıkesir'de Türkiye-Moldova Spor ve Kültür Festivali başladı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Moldova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği ile Dünya Gençlik ve Spor Konfederasyonu İşbirliği Protokolü kapsamında düzenlenen Türkiye-Moldova Spor ve Kültür Festivali başladı.

Yurthaber 30-01-2023 12:38

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan diplomasi trafiği!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Moldova Meclis Başkanı Igor Grosu'yu ve Sırbistan Başbakan Birinci Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ivica Dacic'i kabul etti.

Haber 26-01-2023 18:17

Dragos Hincu: “Engin Fırat, Kenya’da çok başarılı olur”

Moldova Futbol Federasyonu Asbaşkanı ve Milli Takımlar Sorumlusu Dragos Hincu, bir dönem Moldova Milli Takımı’nı da çalıştıran Teknik Direktör Engin Fırat’ın, Kenya Milli Takımı ile çok başarılı olacağına inandığını söyledi.

Spor 26-01-2023 16:49

Rusya füzelerle saldırdı! İki Avrupa ülkesi karanlığa gömüldü

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları tüm hızıyla devam ediyor. Son olarak başkent Kiev dahil olmak üzere 3 Ukrayna şehrine füze saldırısı başlatan Rus güçlerinin neden olduğu tahribat sonucu, ülkenin bazı bölgelerinde elektrikler kesildi. Kesintilerden, Ukrayna'ya komşu Moldova da nasibini aldı. Füze saldırıları sonucunda, enerji altyapısında meydana gelen hasar nedeniyle Moldova'nın Laloveni kentinde elektrik kesintileri yaşandı. İşte haberin detayları...

Haber 16-12-2022 20:03

Rusya'dan geniş çaplı saldırı! Füzeleri bir bir ateşlediler: İki Avrupa ülkesi karanlığa gömüldü

Ukrayna'ya yönelik saldırılarına devam eden Rus ordusu, bu kez de füzelerle ülke genelindeki önemli altyapı tesislerini hedef aldı. Saldırılarda ilk belirlemelere göre 6 kişi hayatını kaybetti, 36 kişi de yaralandı. Saldırı nedeniyle Ukrayna'nın birçok kentinde elektrik kesintileri yaşandı. Öte yandan Rus ordusunun saldırıları Moldova'yı da elektriksiz bıraktı. Moldova Cumhurbaşkanı, Kremlin yönetimine tepki gösterirken, Rusya'nın Kişinev Büyükelçisi'nin bakanlığa çağrılacağı bildirildi.

Haber 23-11-2022 23:22

Rusya-Ukrayna savaşı bir ülkeye daha sıçradı! Rus füzelerinin hedefi oldular

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş başka bir ülkeye daha sıçradı. Sabah saatlerinde Rusya, Ukrayna'nın 5 kentine füze saldırısı düzenledi. 40 füze atıldığı belirtilirken füzelerden birinin Moldova-Ukrayna sınırında bulunan Naslavcea köyüne düştüğü açıklandı.

Haber 31-10-2022 14:19

Canlı yayında duyurdu, bölgede tansiyon yükseliyor! Rusya'nın ardından bir ülkeden daha seferberlik açıklaması

Rusya- Ukrayna savaşı devam ederken bölgeden yeni haberler gelmeye devam ediyor. Bir ülkeden daha seferberlik açıklaması geldi. Moldova Savunma Bakanı Anatolie Nosatıy, Ukrayna'daki çatışmaların Moldova sınırlarına yönelmesi durumunda seferberlik ilan edilebileceğini söyledi.

Haber 19-10-2022 06:53

Rusya'nın saldırıları sonrası gözler o ülkeye çevrildi! Füzeler hava sahamızı izinsiz geçti

Rusya ve Ukrayna arasında 24 Şubat'tan bu yana devam eden savaşta bölgedeki ülkeler adeta diken üstünde. Son olarak Ukrayna'nın birçok kentine hava saldırısı yapan Rusya'ya ait füzelerin Moldova hava sahasını ihlal ettiği öğrenildi. Moldova Cumhurbaşkanı Maya Sandu, Moskova yönetimine çağrı yaparak, "Bazı füzeler, dün hava sahamızı izinsiz geçti. Sınırlarımıza saygı gösterilmesini talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Haber 11-10-2022 18:41

Putin'in kararı harekete geçirdi: Acil toplandılar! Vatandaşlıktan çıkarma gündemde

Rusya'da geçtiğimiz hafta ilan edilen kısmi seferberliğin yankıları sürüyor. Rusya'da protestolara yol açan kısmi seferberlik ilanı nedeniyle Moldova hükümeti de bazı önlemler aldı. Ülkenin Güvenlik Konseyi hafta sonu acilen toplandı. Ülkenin doğu bölgelerinde yaşayan Moldova vatandaşlarının seferber edilmesi riskine karşılık Rusya safında savaşacak Moldova ve Rus vatandaşlığına sahip kişilerin vatandaşlıktan çıkarılma ihtimalinin değerlendirildiği bildirildi.

Haber 26-09-2022 19:39

Antalya'da Moldovalı turist havuzda boğuldu

Antalya'da Moldovalı turist havuzda boğuldu

Yurthaber 09-08-2022 18:32

Moldova'dan geldiği Türkiye'de lisans eğitimini fakülte birinciliğiyle tamamladı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının Türkiye Bursları Programı'na kabul edilerek burslu okuyan Gagavuz Türkü genç kız, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden 4,00 üzerinden 3,91 diploma notuyla mezun oldu - İrina Perçemli: - "Okuluma başladıktan bir iki ay sonra anladım ki Türkiye gelebileceğim en güzel yermiş. Okulumu çok sevdim"

Yurthaber 02-07-2022 11:09

Rusya: Ukrayna ve Moldova'nın adaylığı AB'nin iç meselesi

Kremlin, Ukrayna ve Moldova'nın adaylığının AB'nin iç meselesi olduğunu belirtti.

Haber 24-06-2022 17:39

AB'den Ukrayna ve Moldova'nın adaylığına onay

AB liderleri Ukrayna ve Moldova'ya üyelik için aday statüsü tanınmasını kararlaştırdı. Gürcistan'a da "Avrupa "perspektifi" sözü verildi.

Haber 23-06-2022 22:49

Son dakika: Merakla bekleniyordu... AB'den Ukrayna ve Moldova kararı!

Son dakika haberine göre, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin liderleri, Ukrayna ve Moldova'ya "aday ülke" statüsü verilmesini kararlaştırdı. AB Konseyi Başkanı Charles Michel, sosyal medyadaki Ukraynaca ve Rumence açıklamasında, kararı "tarihi" şeklinde nitelendirdi. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 23-06-2022 21:34

Moldova: Adım adım AB'ye doğru ilerleyen ülke

Ukrayna'nın yanı sıra Moldova'ya da AB liderler zirvesinde aday ülke statüsü tanınması bekleniyor.

Haber 23-06-2022 08:50

Ukrayna ve Moldova'nın AB Adaylık Statüsüne Destek

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB'ye tam üyelik başvurusu yapan Ukrayna ve Moldova'ya, "aday ülke statüsü" verilmesi yönünde görüş bildirdi; Gürcistan'ın başvurusunun ise "değerlendirilmesi" gerektiğini söyledi

Haber 17-06-2022 19:25

Sınırda korku: Putin Moldova'da ikinci bir cephe açar mı?

Transdinyester'in ayrılıkçı bölgesine yakın Moldova köylerinde yaşayanlar savaş nedeniyle korku içinde.

Haber 06-05-2022 14:49

Transdinyester ve Ukrayna gerginliği: Savaş yayılıyor mu?

Transdinyester'deki gizemli patlamalar, Ukrayna savaşının Moldova'ya yayılmasıyla ilgili korkuyu artırdı.

Haber 28-04-2022 03:35

Moldova'da panik! Patlamalar savaş korkusunu beraberinde getirdi

Moskova’dan yaklaşık 80 km uzaklıktaki Rusya destekli ayrılıkçı Transdinyester bölgesinde bu hafta bir dizi patlama meydana geldi. Bu durum Rusya-Ukrayna savaşına dair yayılma korkusunu artırdı. Herhangi bir yaralanmanın olmadığı patlamanın ardından Moldova’da güvenlik konseyi toplanacak. Yaşananlar ülkede endişenin dozunu arttırdı ve bir dizi önlemi beraberinde getirdi. Saldırganların kim olduğu henüz belli değil.

Haber 26-04-2022 17:45

Ukrayna sadece başlangıç! Rus komutan işaret etti: Putin'in işgal listesindeki bir sonraki ülke...

Tüm dünya Rusya-Ukrayna savaşını konuşurken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in işgal listesindeki bir sonraki ülkenin Moldova olduğu iddia edildi. Rusya Merkez Askeri Bölgesi Komutan Vekili Rustam Minnekaev'in özerk bölge Transdinyester'i işaret etmesi Moldova'ya operasyon sinyali olarak yorumlandı.

Haber 24-04-2022 15:56

Moldovalı anne ve 3 çocuğu Müslüman oldu

Moldovalı anne ve 3 çocuğu Müslüman oldu

Yurthaber 12-04-2022 12:34

Ukrayna'dan sonra Moldova ve Gürcistan’ın da Avrupa Birliği'ne üyelik süreci başladı

Ukrayna'nın ardından Gürcistan ve Moldova için de Avrupa Birliği yolu açıldı. Avrupa Komisyonu’nun Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu Avrupa Komisyonu Üyesi Oliver Varhelyi, Ukrayna’nın ardından Moldova ve Gürcistan’ın da Avrupa Birliği’ne (AB) üyelik sürecinin başlatıldığını açıkladı.

Haber 11-04-2022 21:54

Moldova’da 4 Nisan Ukrayna için yas günü ilan edildi

Moldova Cumhurbaşkanı Maya Sandu, Moldova’da 4 Nisan’ın Ukrayna’da hayatını kaybeden sivillerin anısına yas günü ilan edildiğini duyurdu.

Haber 03-04-2022 22:23

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Moldova Cumhurbaşkanı Sandu ile görüştü

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Moldova Cumhurbaşkanı Maia Sandu ile telefonda görüştü. İşte son dakika gelişmesinin detayları...

Haber 07-03-2022 22:22

THY'den Ukrayna ve Moldova kararı

Türk Hava Yolları (THY), Ukrayna ve Moldova'ya uçuş durdurma kararını uzattı. THY'den yapılan açıklamada, "18 Mart 2022 (dahil) tarihine kadar Ukrayna ve Moldova çıkışlı/varışlı uçuşlarımız iptal edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Haber 03-03-2022 23:02

AFAD'ın insani yardım tırları Ukrayna ve Moldova'da

Gıda, hijyen malzemesi, battaniye, yatak ve çadır taşıyan tırlardan 5'i Ukrayna'ya, 3'ü Moldova'ya ulaştı

Yurthaber 02-03-2022 16:52

Son dakika: Lukaşenko haritayı ifşa etti! Rusya'nın hedefinde hangi ülke var?

Son dakika haberi: Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na hitap ederken ilginç bir şey yaşandı. Lukaşenko'nun sunum yaptığı haritada Rus birliklerinin Ukrayna içindeki hareket yönü açıkça görüldü. Öte yandan Ukrayna'nın güneyindeki liman kenti Odessa'dan Moldova istikametine çekilen ok işareti, Rusya'nın hedefindeki bir sonraki ülkenin Moldova olacağı iddialarını gündeme getirdi.

Haber 01-03-2022 23:41

Ukrayna'dan dönen taşıtlarda Romanya'ya girişte transit geçiş belgesi aranmayacak

Ukrayna'dan dönen taşıtlarda Romanya'ya girişte "transit geçiş belgesi" aranmayacak

Yurthaber 26-02-2022 16:36

THY duyurdu! O uçuşlar iptal edildi

Türk Hava Yolları (THY), tarafından yapılan açıklamada bugün ve yarın yapacağı Belarus uçuşlarının yanı sıra Moldova'nın başkenti Kişinev uçuşlarının 3 Mart'a, Rusya'nın Rostov şehrine yaptığı uçuşların ise 4 Mart'a kadar iptal edildiğini duyuruldu.

Haber 25-02-2022 00:49

Son dakika: ABD Dışişleri Bakanlığından Belarus ve Moldova'ya seyahat uyarısı

Son dakika haberi: Rusya'nın Ukrayna'ya her an saldırabileceğini açıklaytan ABD'den flaş bir açıklama daha geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı, artan Rus askeri hareketliliği üzerine Belarus ve Moldova'ya seyahat uyarısı yayımlayarak ABD vatandaşlarının bu ülkelere seyahat etmemesi ve bu ülkelerde bulunan ABD vatandaşlarının ayrılması çağrısında bulundu.

Haber 15-02-2022 06:54

Sivasspor, Kişinev'e ulaştı

UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. ön eleme turunda Petrocub ile karşılaşacak Sivasspor, Moldova'nın başkenti Kişinev'e ulaştı.

Spor 21-07-2021 17:50

17 yaşındaki yabancı uyruklu genç kız Karadeniz’de boğuldu

Sakarya’nın Karasu ilçesine ablasının yanına tatil için gelen ve girdiği denizde boğulma tehlikesi geçiren Moldova uyruklu 17 yaşındaki Adriana Lana isimli genç kız hastanede yaşam mücadelesini kaybetti.

Haber 28-06-2021 02:37

ÖZET | Türkiye 2-0 Moldova

A Milli Takım, EURO 2020 öncesinde son hazırlık maçını Almanya'da Moldova ile oynadı. Paderborn'daki Benteler Arena'da oynanan mücadelede kazanan 2-0'lık skorla A Milli Takımımız oldu. Türkiye - Moldova maç özeti ve maçın detayları haberimizde...

Spor 03-06-2021 21:50

Türkiye Moldova maçı ne zaman, saat kaçta? Türkiye Moldova maçı hangi kanalda?

Türkiye, EURO 2020 öncesi son hazırlık maçında Almanya'da Moldova ile karşı karşıya gelecek. A Milli Takım, 11 Haziran'da başlayacak Avrupa Şampiyonası öncesi son hazırlık maçında Almanya'da Moldova ile karşılaşacak.

Spor 03-06-2021 18:09

Türkiye Moldova maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Millîler Moldova hazırlığında

Türkiye Moldova maçı heyecanla beklenirken, aynı zamanda mücadelenin ne zaman saat kaçta ve hangi kanalda olduğu da büyük merak konusu oldu. Ay yıldızlı ekibimiz Türkiye Moldova maçı öncesinde Almanya’ya hareket edecek ve 10 Haziran’a kadar çalışmalarına devam edecek.

Spor 27-05-2021 12:41

Moldova'da koronavirüs nedeniyle yeniden OHAL ilan edildi

Moldova'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yeniden olağanüstü hal (OHAL) ilan edildi.

Haber 31-03-2021 22:36

Moldovalı gelin gittiği kurslar sayesinde 21 yıldır yaşadığı Gaziantep'in kültürünü öğrendi

Evlenince yerleştiği kentin birbirinden lezzetli yemeklerini ve nakış işlerini öğrenen Viorica Şen, becerisi, uyumu ve sıcakkanlılığıyla çevresindekilerin takdirini topluyor - Viorica Şen: - "Ramazan Bayramı'nda yuvalama, içli köfte yapıyoruz. Köyümüzde de yemek yapmayı öğrendim. Eve gelince denemeye başladım. Mutlaka her yemeği denedim" - "Eşim yaptığım yemekleri çok beğendi. Daha güzel yapmak için belediyenin kurslarına gittim. Evde daha çok dolma, çiğ köfte, mercimekli köfte bunları yapıyorum"

Yurthaber 26-02-2021 11:22

Moldova Başbakanı Chicu koronavirüse yakalandı

Moldova'da Başbakan Ion Chicu'nun koronavirüs testlerinin sonucu pozitif çıktı. Chicu'nun karantinaya girdiği açıklandı.

Haber 09-12-2020 11:36

İtalya'nın şakası yok! Moldova'ya tam 6 gol birden!

Uluslar Ligi maçları öncesi oynanan hazırlık maçında İtalya ile Moldova karşılaştı.

Spor 07-10-2020 23:56

Fenerbahçe'de Miha Zajc'a Genoa'dan teklif

Fenerbahçe'de gözden çıkarılan Miha Zajc'a İtalya'dan sürpriz teklif yapıldığı ortaya çıktı. Slovenya Milli Takımı ile pazar günü Moldova karşısında görev yapan Miha Zajc'ın, Fenerbahçe ile olan sözleşmesi Haziran 2023'de sona erecek. 2019 yılının Ocak ayında Empoli'den Fenerbahçe'ye transfer olan Miha Zajc için sarı-lacivertliler 3.5 milyon Euro bonservis bedeli ödemişti.

Spor 09-09-2020 08:03

Engin Fırat: Türkiye'de liglerin başlaması yayıncının baskısıyla alınmış bir karar

Türkiye’de liglerin 12 Haziran’da yeniden başlayacak olmasıyla ilgili Moldova A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Engin Fırat, "Yayıncının baskısıyla alınmış bir karar. Tabii ki onlar da haklıdır. ‘Siz oynamayacaksanız, biz neden para verelim?’ diyorlar" açıklamasını yaptı.

Spor 09-05-2020 17:29

Moldova'dan getirilen 100 Türk vatandaşı Bayburt'ta yurtlara yerleştirildi

Moldova'dan getirilen 100 Türk vatandaşı Bayburt'ta yurtlara yerleştirildi

Yurthaber 23-04-2020 21:26

Engin Fırat, Moldova'da yılın teknik direktörü seçildi

Moldova A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Engin Fırat, Moldova’da yılın 'en'lerinin seçildiği ankette yılın teknik direktörü ödülüne layık görüldü.

Spor 01-03-2020 14:03

Moldovalı gelin Nicolea, Müslüman olup Meryem adını aldı

Moldovalı gelin Nicolea, Müslüman olup Meryem adını aldı

Haber 08-01-2020 14:57