Acuka Haberleri

Acuka tarifi: Acuka nasıl yapılır?

Hazır olarak marketlerde de satılabilen, sevilen kahvaltılıklar arasında hatırı sayılır bir yeri olan Acuka’nın kökeninin Kafkaslar olduğu bilinir. Kafkas mutfağında aynı isimle hem kahvaltılık hem de yemeklik iki türde olan acukayı isterseniz siz de evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz.

Yemek 2024-04-30 22:06:51

YILBAŞI MEZELERİ nelerdir, nasıl yapılır? Yılbaşı mezeleri ve tarifleri!

Yılbaşı sofrası denilince akla ilk gelenlerden biri de yılbaşı mezeleridir. 2023'e sayılı saatler kala leziz meze tarifleri de sorgulanmaya başlandı. Haberimizde havuç tarator, rus salatası, acuka, haydari gibi mezelerin tarifini derledik. Peki yılbaşı mezeleri nelerdir, nasıl yapılır? İşte yılbaşı mezeleri ve tarifleri...

Yemek 2022-12-31 15:19:24

Sıcak ekmekle beraber tadına doyum olmaz! Kahvaltılarının aranan lezzeti muhammara tarifi

Kahvaltı en önemli olan öğünümüz olarak görülüyor. Kahvaltı sevenler bu öğünde yediklerinizi çeşitlendirmeyi seviyor. Birçok insan kahvaltıya ne yapılır? gibi düşünceler içerisine giriyor. Aslında yapmanız gerekenler oldukça basit. Sıcak ekmeğin üzerine oldukça yakışan muhammara (acuka) tarifini deneyebilirsiniz. Muhammara nasıl yapılır? merak ediyorsanız bu tarife göz atabilirsiniz.

Yemek 2022-10-04 08:03:54

Sofralarınızı acuka ile çeşitlendirin! İşte acuka tarifi ve malzemeleri...

Sofraları çeşitlendiren, yemeklerin yanında yenilen ya da ekmeğe sürüp tüketilen acukayı evinizde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Bunun için ana malzemeler domates, biber salçasıdır. İşte acuka tarifi ve malzemeleri...

Yemek 2022-09-16 01:17:19

Kahvaltıda vazgeçilmeziniz olacak! Leziz Acuka Tarifi

Kahvaltılarınızı daha lezzetli yapmak için klasik tatların yanına ekstra lezzetler ekleyebilirsiniz. Çocukluğumuzu hatırlatan bir tat olan acuka ezmesi kahvaltıların vazgeçilmez ezmelerinden. Acuka ezmenizi marketlerden alabilirsiniz ancak evde yaptığınızın acukanın tadını dışarıdan aldığınız acukada bulamayacağınıza eminiz. Evde kolayca acuka ezmenizi yapabilirsiniz.

Yemek 24-05-22 11:56

Püf noktalarıyla tam kıvamında muhammara nasıl yapılır? Yemeye doyamayacaksınız

Muhammara yapılışı itibariyle farklı olmasa da yöreden yöreye eklenen baharatlarla farklılık gösterebilen bir mezedir. Hatay usulü yapılabileceği gibi Antakya, Adana ve Antep'te de sıkça tüketilen bu meze, Acuka ismiyle de anılmaktadır. Kafkaslar tarafından kahvaltılık olarak tüketilen muhammara, Hatay'da ana yemeklere eşlik etmek için sofraları süsler. Yapılışı kolay olan bu meze püf noktaları ile hazırlandığında lezzetine doyumsuz bir tat olarak hafızalarda yer eder.

Yemek 13-01-21 14:31

5 dakikada yapılıyor! Kahvaltı sofrasının vazgeçilmezi: Acuka tarifi

Yapımı sadece 5 dakika süren ancak lezzetine doyum olmayan acukayı kahvaltılarınızda tüketmeye başladıktan sonra fıstık ezmesini de çikolatalı lezzetleri de unutacaksınız. Bununla birlikte dakikalar içinde hazırlayacağınız acukayı sadece kahvaltılarda değil 5 çayı misafirlerinize de ikram edebilirsiniz. Pişi, ekmek, lavaş gibi gıdalara çok yakışan acuka tarifini okuyamaya başlayın. Tadı kolay kolay damağınızdan silinmeyecek acuka tarifine bayılacaksınız!

Yemek 13-10-20 07:47

Bu tarifle kahvaltıyı şenlendirmek mümkün! Ustasından acuka sosu yapılışı

Kahvaltı günün en keyifli ve doyurucu öğünüdür. Hele ki Türk kahvaltısı çeşitliliği sayesinde tüm dünyaya ününü yaymayı başarır. Pazar kahvaltılarının tüm aileyi birleştiren etkisi ve ruhu sohbetle birleştiğinde sofranın başında saatlerce oturulur. Ne güzel söylemiş Cemal Süreya, "Yemek yemek üstüne ne düşünürsünüz bilmem ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı."

Yemek 02-07-20 14:46

Kahvaltı Sevdalısı: Acuka yapılışı

Sabah kahvaltılarının ve öğlen çaylarının vazgeçilmezi, ekmeği sevdiren, ekmek yedirten baharatlı mı baharatlı, leziz mi leziz bir sos; acuka.

Yemek 01-07-20 12:29

İbrahim Tatlıses hayranlarına çiğköfte dağıttı

Bodrum’a tatile gelen ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses sabah kahvaltılarından bal, kaymak ve acuka yiyerek sağlıklı beslendiğini söyledi.

Yurthaber 20-10-18 17:41

İbrahim Tatlıses hayranlarına çiğköfte dağıttı

Bodrum’a tatile gelen ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses sabah kahvaltılarından bal, kaymak ve acuka yiyerek sağlıklı beslendiğini söyledi.

Yurthaber 20-10-18 17:40

Kahvaltının vazgeçilmezi! 5 dakikada hazırlanan acuka tarifi

Anavatanı Gürcistan olan Kafkas halklarına özgü Acuka, başka yörelerde Muhammere ya da Acıka adıyla da biliniyor. Ceviz, kişniş, sarımsak gibi baharatların karışımıyla hazırlanan basit ama tadına doyamayacağınız Acuka tarifini sizin için hazırladık. Geleneksel mutfakların vazgeçilmez lezzeti acuka tarifini uygulayın, kahvaltılarınızın baş tacı olacağından eminiz!

Yemek 31-08-18 11:46

Belgrad’da Ne Yenir, Ne İçilir?

Sırbistan ile çok zaman birlikte yaşadığımız için yemek kültürümüz çok benziyor. Kebap (cevapi),kaymak (kajmak),acuka (ajvar), sarma, musakka, turşu hepsi tüm restoranlarda bulunuyor. Türk kahvesi de bir çok kahveci de var hatta yanında lokum (ratluk ) ile birlikte.

Yemek 04-01-16 13:13