Ankara Şehir Hastanesi Haberleri

Sahte doktor skandalında yeni detaylar: Ayşe Özkiraz'ın fotoğrafları ortaya çıktı! Bir sonraki hedefi...

Türkiye'nin gündemine oturan sahte doktor skandalında yeni gelişme yaşandı. Sahte doktor Ayşe Özkiraz'ın, Çerkezköy Devlet Hastanesinden sonraki durağı için planlar yaptığı öğrenildi. Özkiraz'ın, gitmeyi planladığı Ankara Şehir Hastanesinde inandırıcılığını artırmak için gitmeden önce sahte kaşe, kimlik kartları yaptırdığı ve ameliyat başında video hazırlatmaya çalıştığı ortaya çıktı.

Haber 21-12-2022 23:21

Bolu'da içme suyundan etkilenerek tedavi altına alınan kişi hayatını kaybetti

Bolu'da içme suyundan etkilenerek tedavi altına alınan kişi hayatını kaybetti

Yurthaber 23-07-2022 12:29

Endişelendiren gelişme! 1'di, 2 oldu: Şiddetli bir artış var

Türkiye'de koronavirüs vakalarında artış yaşanırken, Kovid-19 ile mücadelede lokomotif olan Ankara Şehir Hastanesi'nde ise vaka sayılarındaki yükseliş ile birlikte pandemi yoğun bakım alanları yeniden açılmaya başladı. Haziran ayında 1 olan Kovid-19 yoğun bakım alanı, vakalardaki artış ile birlikte şimdi 2'ye yükseldi. Ankara Şehir Hastanesi Kovid-19 Yoğun Bakım Sorumlusu ve Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Turan "Özellikle son haftalarda şiddetli bir artış var. Giderek artıyor." dedi.

Haber 20-07-2022 12:23

Bilim Kurulu Üyesi Turan'dan Kovid-19'da gelecek iki hafta çok kritik uyarısı

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Kultufan Turan: - "Polikliniklere viral semptomlarla başvuranların yüzde 40'a yakını pozitif çıkmaya başladı, sayı giderek artıyor. Bayramın ardından önümüzdeki iki hafta çok kritik, ciddi artışlarla karşılaşabiliriz" - "(Hatırlatma dozu) zamanı gelmiş bireylerin aşılarını geciktirmeden olmaları lazım. Ağustos başında en geç, aşıların tamamlanmış olması gerekir"

Yurthaber 19-07-2022 12:27

Ankara Şehir Hastanesi

Ankara Şehir Hastanesi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Ankara Şehir Hastanesi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Kovid-19'a karşı yeni hatırlatma dozuna yoğun ilgi

Sağlık Bakanlığınca son yaptırdığı aşının üzerinden 6 ay geçenler için yeni hatırlatma dozu randevularının tanımlanmasının ardından Ankara Şehir Hastanesine gelen vatandaşlar uzun kuyruk oluşturdu - Yaşar Sezgin: - "Bu benim 4. doz aşım. Koruyucu ve önleyici bir tedbir olarak bu aşıyı yaptırıyorum, aynı zamanda toplumsal bir sorumluluk olarak görüyorum"

Yurthaber 11-07-2022 12:46

Vaka sayılarındaki artış nedeniyle mesafeli bayram uyarısı

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Kultufan Turan: - "Artan vaka sayısına paralel olarak bayramlaşma süreci çok önemli. Geçmiş pandemi dönemindeki bayramlarda olduğu gibi bu bayramda da maske ve mesafeye dikkat edilmesi gerekiyor" - "İnaktif aşıların koruyuculuk süresi yaklaşık 3 ay, mRNA aşılarının ise 6 ay, bu nedenle sonbahara doğru tüm bireylerde aşılama sürecini hızlandırmak gerekebilir"

Yurthaber 07-07-2022 11:08

Ankara Şehir Hastanesi, ambulans şoförünün getirdiği hastanın 10.14'te kabul edildiğini bildirdi

Ankara Şehir Hastanesi, ambulans şoförünün getirdiği hastanın 10.14'te kabul edildiğini bildirdi

Yurthaber 15-06-2022 19:48

Hastaneye ihtiyaç duyan Kovid-19 vaka sayısı yok denecek kadar azaldı

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Kultufan Turan: - "Tüm hastanelerde artık Kovid-19 servisleri boş, yoğun bakım yatak ihtiyacı görülmüyor. Bazı hastanelerde Kovid-19 bölümleri tamamen kapatıldı" - "En önemli nedenlerden biri etkin ve tam aşılama. İkinci neden Omicron varyantının mevsimsel grip benzeri özelliklere dönmesi, hastalık şiddetinin düşük olması"

Yurthaber 14-04-2022 11:02

Kalbi delik ve damarları tıkalı hasta tek kapalı ameliyatla sağlığına kavuştu

Ankara Şehir Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Erdal Şimşek: - "Bildiğim kadarıyla Türkiye'de ilk kez, tek kesi bölgesinden uygulanan kapalı ameliyatla hastanın kalbindeki deliği ve damarlarındaki tıkanıklığı aynı anda giderdik" - Hasta Ahmet Karagöz: - "Kapalı yöntemle yapılan ameliyatın ardından hiçbir sıkıntı yaşamadım. Ameliyattan 8-9 saat sonra yürümeye başladım, 3-4 gün sonra da evime çıktım"

Yurthaber 23-03-2022 11:05

Yerli Kovid-19 aşısı TURKOVAC'ın şehir hastanelerinde uygulanmasına başlandı

Ankara Şehir Hastanesi'nde TURKOVAC aşısı yaptıran Gazi Koç: - "Türk hocalarımıza güvenerek yerli aşıyı tercih ettim" - Aşı olan Fatih Topaloğlu: - "Hatırlatma dozu olarak yerli aşımız TURKOVAC'ı bekledim ve aşımı oldum. Herkese aşı olmasını tavsiye ederim"

Yurthaber 30-12-2021 10:44

Çift doz BioNTech aşısı olan 18 yaş ve üstündekilere hatırlatma dozu uygulaması başladı

Çift doz BioNTech aşısı olan 18 yaş ve üstündekilere "hatırlatma dozu" uygulaması başladı

Yurthaber 11-11-2021 12:01

Çift doz BioNTech aşısı olanlar için hatırlatma dozu uygulaması başladı

En az 6 ay önce iki doz BioNTech aşısını tamamlayan 60 yaş üstündekiler, kronik hastalar ve sağlık çalışanları hatırlatma dozu olabilecek

Yurthaber 04-11-2021 12:37

8 ay yoğun bakımda kalan hasta, kalp nakliyle hayata tutundu

Ankara'da kalp nakli olan Kamil Demir: - "Bir akşam, uygun kalbin bulunduğunu ve nakil olabileceğimi söylediler. Kalp nakli olabileceğimi öğrendiğimde sevinçten ağladım. O an hayatımın en mutlu anıydı" - "Kalp nakliyle sağlığına kavuşmuş biri olarak, çevremdeki kişileri organ bağışı yapmaları için ikna etmeye çalışıyorum" - Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Ümit Kervan: - "Hasta, bu süreçte hem yapay kalple hem de kalp destek cihazına bağlı şekilde yaklaşık 8 ay yoğun bakımda kaldı. Bu kadar uzun süre hastayı yoğun bakımda yaşatabilmek büyük tecrübe gerektiriyor. Literatürde, bu durumdayken bu kadar uzun süre yoğun bakımda kalan az sayıda hasta var"

Yurthaber 04-11-2021 11:08

Minik Ayşenur'un normalden daha ayrık olan gözleri ameliyatla yaklaştırıldı

Genetik geçişli nadir bir hastalık nedeniyle gözleri normalden daha ayrık olan ve çevrelerinde şekil bozukluğu bulunan 5 yaşındaki Ayşenur Yavuz, Ankara Şehir Hastanesinde yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu - Baba Mustafa Yavuz: - "Sağlık Bakanımız, devletimiz bize sahip çıktı. Maddi açıdan benim gücümün yetmeyeceği bir operasyonu, burada tek kuruş para vermeden devletimiz yaptırdı. Sağlık Bakanımıza ve devletimize çok teşekkür ediyorum" - Ameliyatı yapan Prof. Dr. Ramazan Erkin Ünlü: - "Bu sendrom dünyada dört ailede görülmüş. Özellikle hastanın kafa ve yüzündeki şekil bozukluklarıyla karakterize bir hastalık" - "Kendi tekniğimizi uygulayarak hastamızın gözleri arasındaki aralığı 6 santimden 3 santime indirdik. Standart tekniklerde 1,5-2 santime kadar yaklaşım söz konusu olurken hastaya hiçbir şekilde zarar vermeden göz kürelerini ve orbital yapıları 3 santim içeriye aldık"

Yurthaber 28-10-2021 10:02

Nöbet sonrası kazada hayatını kaybeden Rümeysa Berin Şen için hastanede anma

Ankara'da nöbet çıkışı otomobiliyle kamyona arkadan çarparak hayatını kaybeden asistan doktor Rümeysa Berin Şen (25), görev yaptığı Ankara Şehir Hastanesi'nde törenle anıldı. Başhekimlikten yapılan açıklamada, "Olayın 36 saat nöbetten dolayı meydana geldiğine ilişkin iddialar üzüntümüzü daha da artırmaktadır. Cuma gecesi normal nöbetini tutmuş ve cumartesi sabah nöbet bitiminde hastaneden ayrılıp evine giderken bu acı olay meydana gelmiştir" denildi.

Haber 25-10-2021 13:48

Ankara Şehir Hastanesinde Serebral Palsi Farkındalık Günü etkinliği

Ankara Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Başhekimi Evren Yaşar: - "Ailelerimizin ve çocuklarımızın bu konudaki eğitimleri çok önemli. Bu, bütün yaşamı etkileyen bir süreç. Sadece çocuklarımızın hayatını değil, aileleri de çok etkiliyor" - Pediatrik Rehabilitasyon Derneği Başkanı Prof. Dr. Resa Aydın: - "Çocukların çok değerli zamanlarda fizyoterapi yaklaşımları olması lazım. Tıbbı yaklaşımlar, ilaçlar, iğneler, başka uygulamalar... Bu zamanlar, erken girişimler çok önemli" - Etkinliğe katılan oyuncu Zafer Algöz vatandaşları sereplal palsi konusunda hassas olmaya davet etti

Yurthaber 06-10-2021 15:26

Emzirme döneminde Kovid-19'a karşı aşılanma anneyi ve bebeği koruyor

Ankara Şehir Hastanesi Çocuk Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Hasan Tahsin Güneş: - "Emziren annelerin bağışıklık sistemlerini Kovid-19'a karşı daha güçlü hale getirmeleri için mutlaka aşılanmaları gerekiyor" - "Annedeki antikorlar bebeğe geçiyor ve bu antikorlar hastalığa karşı bebeği de koruyor"

Yurthaber 02-10-2021 11:10

Ampute Milli Futbol Takımı kupa sözü verdikleri sağlıkçıları ziyaret etti

Üst üste ikinci kez Avrupa Şampiyonu olan Ampute Milli Futbol Takımı oyuncuları, tedavi ve takip süreçlerinin yürütüldüğü Ankara Şehir Hastanesi'ndeki sağlık çalışanlarına kupalarıyla teşekkür ziyaretinde bulundu - Teknik Direktör Osman Çakmak: - "Pandemi sürecinde gecesini gündüzüne katan, evine gidemeyen, çocuklarıyla, ailesiyle kucaklaşamayan sağlık çalışanlarımıza minnettarız, hepsine şükranlarımızı sunuyoruz" - Ankara Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Operatör Doktor Aziz Ahmet Surel: - "Bütün genç kardeşlerimize, hastalarımıza sizin bu başarınız, dünyanın zirvesine çıkışınız ilham oldu. Hiçbir engelin, inancın önüne geçemeyeceğini gösterdiniz"

Yurthaber 22-09-2021 14:06

Kovid-19'un Delta varyantı hamilelerde ölüm riskini artırıyor

Ankara Şehir Hastanesi Kadın Doğum Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özlem Moraloğlu Tekin: - "Hastanemizde bir yıldaki gebe ölüm sayısına bu sene Delta varyantı nedeniyle neredeyse bir ayda ulaşıldı. Kovid-19 gebelerde gerçekten ağır seyrediyor" - "Aşıyı gebelikte kesinlikle öneriyoruz. Şu anda Kovid-19 servisimizde 25 gebemiz yatıyor ve ne yazık ki hiçbiri aşılı değil" - Kovid-19 tedavisi gören 32 haftalık hamile Fatma Aybar: - "Kovid-19 aşımı olmamıştım. Gebelere aşı yapıldığını bilmiyordum, bilseydim bir değil 10 defa bile olurdum"

Yurthaber 17-09-2021 10:37

Ankara Şehir Hastanesi anne dostu hastane ödülü aldı

Ankara Şehir Hastanesi "anne dostu hastane" ödülü aldı

Yurthaber 10-08-2021 15:22

Yoğun bakımdaki Kovid-19 hastası Yavaş: Hayatımla oynadım. Kimse aşısını ihmal etmesin

"Aşı olmamıştım, hep erteledim, havaya girdim, 'sonra olurum' diyerek basite aldım" - Ankara Şehir Hastanesi Kovid-19 Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Seval İzdeş: - "Kovid-19 yoğun bakımlarında takip ettiğimiz hastaların çoğu, aşı yaptırmamış ya da ikinci, üçüncü dozunu zamanında olmamış kişiler. Hastalarımızın yüzde 90'ı bu şekilde" - "Delta varyantında yanınızdan geçen maskesiz bir kişi hastalığı bulaştırabiliyor. Bu nedenle aşılarla birlikte maske, mesafe, hijyen kurallarına uymaya devam edilmesi çok önemli"

Yurthaber 30-07-2021 11:09

Kovid-19 nöbetindeki sağlık çalışanlarının buruk ama umutlu bayramı

Ankara Şehir Hastanesi Kovid-19 yoğun bakım servisinde görev yapan Doktor Mehmet Eren Yüksel: - "Bayramda Kovid-19 geçiren hastalarımızı tedavi etmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Tatil yapmıyoruz, hastalarımızın yanında olacağız. Onlar iyileşirse bizim için en büyük bayram olacak" - Doktor Önder Özen: - "Yoğun bakım doluluk oranında hafif bir azalma oldu ama bu bir gösterge değil, hala tüm odalarımız dolu. Lütfen rehavete kapılmayalım. Daha güzel bayramları yaşayalım dilerim" - Yoğun bakım hemşiresi Şeyma Abacıoğlu: - "Aşılamadan dolayı hasta sayımız biraz azalmış durumda. Bu şekilde devam etmesini diliyorum. Tüm vatandaşları aşılarını olmaya davet ediyorum. İnşallah bu sevdiklerimizden ayrı geçirdiğimiz son bayram olur"

Yurthaber 20-07-2021 11:04

Turkovac aşısına nasıl gönüllü olunur? Yerli aşıya gönüllü olmak için hangi şartlar gerekli?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yerli aşı Turkovac için sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Bakan Koca yaptığı açıklamada, Turkovac aşısının 3.doz çalışmalarının Ankara Şehir Hastanesi’nde başladığını duyurdu. Yerli aşı çalışmaları, gönüllü vatandaşların faz çalışmalarına katılımları ile gerçekleşiyor. Bu konuda vatandaşlara çağrıda bulunan Bakan Koca, paylaşımına bir de telefon numarası ekledi. Peki, Turkovac aşısına nasıl gönüllü olunur?

Haber 16-07-2021 11:14

Gönüllüler Faz-3 aşamasındaki yerli aşı TURKOVAC için seferber oldu

Aşının Ankara Şehir Hastanesi'ndeki Faz 3 çalışmalarından sorumlu Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Güner: - "Gönüllülerimizin sayısı bizi de şaşırtacak düzeyde. Çok fazla vatandaşımızın bu çalışmaya ilgi gösterdiğini görüyoruz. Çalışmalar gayet iyi gidiyor" - "Aşı uygulanan gönüllülerimizi çok yakın bir şekilde takip ediyoruz. Günlük aramaları yapılıyor, gerek yan etki gerekse sonraki enfeksiyon durumları açısından gönüllülerimizi uzunca bir süre takipte tutmamız gerekiyor" - "Hepimiz bu aşının başarılı olup ülkemiz tarafından geliştirilmesinin gururunu taşımak istiyoruz. Umuyoruz ki ülkemizin kendi aşısını geliştiren ilk 10 ülke arasında yer aldığını, çalışmalarla, bilimsel verilerle destekli bir şekilde göstereceğiz"

Yurthaber 09-07-2021 11:02

Ankara İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Akelma'dan gençlere aşı çağrısı:

"Hedef nüfusumuzun yüzde 68'i en az bir doz aşısını olmuş durumda. Bu artarak da devam ediyor. Bütün vatandaşlarımıza ve özellikle gençlerimize bir çağrıda bulunmak istiyorum, aşılarımızı olalım, bireysel önlemlere devam edelim ve bu salgını en kısa sürede gündemimizden çıkaralım" - "Haftalık 100 bin kişide görülen vaka sayılarına baktığımızda, son üç haftadır 90, 82 ve son olarak da 71'e kadar düştü. Kontrollü bir şekilde düşüşü görüyoruz. Şu an için herhangi anormal bir durum yok"

Yurthaber 08-07-2021 14:41

Başkentte Kovid-19'la mücadelede 18 yaş ve üstündekilerin aşılanmasına başlandı

Aşı olan 20 yaşındaki Alper Polat: - "Aşılamalar bir an önce olsun ki üniversiteler açılsın. Uzaktan eğitim bizi çok zorladı. Bence herkesin aşılanması şart. Başka türlü Kovid-19'un geçmesini sağlayamayız" - 22 yaşındaki Derin Çolak: - "Herkes ne kadar çabuk aşı olursa o kadar iyi olur diye düşünüyorum. Aylarca bu anı bekledik ve gelip aşımızı olduk"

Yurthaber 25-06-2021 00:43

Tüm SGK'li çalışanların aşılanmasına başlandı, aşı merkezlerinde yoğunluk yaşanıyor

Tüm SGK'li çalışanların aşılanmasına başlandı, aşı merkezlerinde yoğunluk yaşanıyor

Yurthaber 15-06-2021 13:51

Ankara Şehir Hastanesindeki poliklinik gençleri sigara bağımlılığından kurtarıyor

Uzman çocuk hekimlerinin görev yaptığı "18 Yaş Altı Sigara Bırakma Polikliniği"nde psikososyal desteğin yanında, bağımlılık düzeyine göre hastalara ilaç tedavisi de uygulanabiliyor - Polikliniğin yürütücüsü Doç. Dr. Demet Taş: - "Bırakma takvimi belirliyoruz, çevresel faktörleri hazırlamaya yardımcı oluyoruz, ailesiyle görüşüyoruz. Geldikten sonra psikososyal destek, davranışsal terapiyle gerektiğinde farmakolojik tedavi de tercih edebiliyoruz" - Poliklinikte aldığı destekle sigarayı bırakan diyabet hastası Mehmet Çetin: - "Eskiden günde 3-4 paket sigara içiyordum. Şu anda ise hiç içmiyorum. Yeniden doğmuş gibi oldum"

Yurthaber 30-05-2021 11:14

Ankara Şehir Hastanesi'nde koronavirüs hasta sayısı yüzde 40 düştü

Koronavirüste 'tam kapanma' ile vaka sayılarındaki düşüş, hastanelere de yansıdı. Ankara Şehir Hastanesi acil servisine başvuran Covid-19 hastası sayısında iki hafta öncesine göre yüzde 40 oranında düşüş yaşandı.

Haber 13-05-2021 12:10

Başkentte muhtarlara Kovid-19 aşısı yapılmaya başlandı

Çankaya ilçesi İleri Mahallesi Muhtarı İbrahim Güler: - "Kovid-19 salgınının bitmesinin ve normal hayata dönmemizin en büyük etkeninin aşı olduğunu düşünüyorum. Sırası gelen vatandaşlarımız aşısını olsun ki bir an önce bu kapanmalar bitsin, normal bir hayata dönelim"

Yurthaber 04-05-2021 12:47

Memur-Sen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü programını Ankara Şehir Hastanesi'nde düzenledi

Genel Başkan Ali Yalçın: - "Türkiye'de hala sözleşmeli sağlık emekçisi yanlışı var. Bütün kamuda olduğu gibi sağlıkta da sözleşmelilik bitmeli. Sağlık alanında personel eksikliği giderilmeli, iş yükü hafifletilmeli" - "6. Dönem Toplu Sözleşme'de, kamu işvereni cömert bir bakışla, adil bir bütçeyle, kamu görevlilerine ayrılmış özel bir hisseyle masaya oturmalıdır" - "Bu süreç bize, kamu hizmetinin önemini, güvenceli kamu personelinin değerini, kamu personel sisteminin güçlü olmasının emsalsizliğini aksi iddia edilemez bir şekilde ispatladı"

Yurthaber 01-05-2021 14:03

Ankara Şehir Hastanesi'nde Kovid-19 aşılaması iftardan sonra da devam ediyor

Ankara Şehir Hastanesi'nde Kovid-19 aşılaması iftardan sonra da devam ediyor

Yurthaber 14-04-2021 22:40

Risk grubundakiler ile 60 yaş üzeri ve eşleri için aşılama başladı

Türkiye'de Kovid-19 ile mücadele sürecinde toplumsal bağışıklama için hayata geçirilen aşı programına göre, bugün sisteme tanımlanan risk grubundaki morbid obez, malign tümörü olan kanser ve diyaliz hastalar, down sendromu tanısı olanlar ile immuno supresif tedavi alanlar da bu aşamada öncelikli aşı yaptırabilecek - Ankara Şehir Hastanesi'nde aşı yaptıran 60 yaşındaki Ali Ülger: - "Devletin aldığı tedbirlere uyalım. Maske, mesafe ve hijyene dikkat edelim. Bu hastalığı hep beraber atlatalım, bireysel olarak atlatmak mümkün değil"

Yurthaber 29-03-2021 10:54

Endişelendiren tablo! Yoğun bakımda doluluk oranı yüzde 66'yı geçti

Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği Sorumlusu Prof. Dr. Hakan Oğuztürk, "Şu an itibarıyla yoğun bakım doluluk oranı yüzde 66. Bu doluluk oranı bir miktar daha artarsa; örneğin yüzde 80'leri geçerse daha ciddi bir alarm söz konusu olacaktır" dedi.

Haber 23-03-2021 11:15

Pandeminin lokomotif hastanesinde korkutan bilanço! Hasta sayısı yüzde 51 arttı

Koronavirüs ile mücadelede normalleşme sürecine geçişin ardından vaka sayılarındaki artış, hastanelere de yansımaya başladı. Pandemi ile mücadelenin lokomotiflerinden Ankara Şehir Hastanesi Covid-19 yoğun bakımında hasta sayısı geçen haftalara göre yüzde 51 oranında arttı. Prof. Dr. Seval İzdeş, "Maalesef doluluk oranları artıyor. Çok hızlı bir artış değil; ama böyle devam ederse 1 aya kadar baya bir dolu olabiliriz. Bu yüzden kurallara uymak çok önemli" dedi.

Haber 19-03-2021 11:39

Lübnan'daki kalp yetmezliği hastası, Türk hekimin yaptığı ameliyatla hayata tutundu

Prof. Dr. Ümit Kervan: - "Hastaların ameliyatlarının çok hızlı ve muntazam olması lazım. Bizim tekniklerimiz çok hızlı ameliyata imkan sağlıyor. Bu ameliyatı yaklaşık 3 saatte bitirdik" - "Kalp yetmezliğiyle ilgilenen Türk kalp cerrahlarının uluslararası tanınırlığı çok fazla. Ülkemiz dünyada 3'üncü sırada, yapay kalp cihazlarının en fazla takıldığı, bu ameliyatların en fazla yapıldığı ülkelerden biriyiz" - "Ülkemizde sağlık turizmini cazip kılan en önemli noktalardan biri de ücret. ABD'de açık kalp cerrahisi ameliyatları 100-150 bin dolardan aşağıya yapılmıyor, ülkemizde aynı malzemeleri kullanarak, aynı sonuçları aldığımız ameliyatları üçte bir fiyatına yapıyoruz"

Yurthaber 14-03-2021 11:11

Lübnan'daki kalp yetmezliği hastası, Türk hekimin yaptığı ameliyatla hayata tutundu

Prof. Dr. Ümit Kervan: - "Hastaların ameliyatlarının çok hızlı ve muntazam olması lazım. Bizim tekniklerimiz çok hızlı ameliyata imkan sağlıyor. Bu ameliyatı yaklaşık 3 saatte bitirdik" - "Kalp yetmezliğiyle ilgilenen Türk kalp cerrahlarının uluslararası tanınırlığı çok fazla. Ülkemiz dünyada 3'üncü sırada, yapay kalp cihazlarının en fazla takıldığı, bu ameliyatların en fazla yapıldığı ülkelerden biriyiz" - "Ülkemizde sağlık turizmini cazip kılan en önemli noktalardan biri de ücret. ABD'de açık kalp cerrahisi ameliyatları 100-150 bin dolardan aşağıya yapılmıyor, ülkemizde aynı malzemeleri kullanarak, aynı sonuçları aldığımız ameliyatları üçte bir fiyatına yapıyoruz"

Yurthaber 14-03-2021 11:11

Lübnan'daki kalp yetmezliği hastası, Türk hekimin yaptığı ameliyatla hayata tutundu

Prof. Dr. Ümit Kervan: - "Hastaların ameliyatlarının çok hızlı ve muntazam olması lazım. Bizim tekniklerimiz çok hızlı ameliyata imkan sağlıyor. Bu ameliyatı yaklaşık 3 saatte bitirdik" - "Kalp yetmezliğiyle ilgilenen Türk kalp cerrahlarının uluslararası tanınırlığı çok fazla. Ülkemiz dünyada 3'üncü sırada, yapay kalp cihazlarının en fazla takıldığı, bu ameliyatların en fazla yapıldığı ülkelerden biriyiz" - "Ülkemizde sağlık turizmini cazip kılan en önemli noktalardan biri de ücret. ABD'de açık kalp cerrahisi ameliyatları 100-150 bin dolardan aşağıya yapılmıyor, ülkemizde aynı malzemeleri kullanarak, aynı sonuçları aldığımız ameliyatları üçte bir fiyatına yapıyoruz"

Yurthaber 14-03-2021 11:11

Mutasyonlu koronavirüs hastaları ayrı odalarda özel takip ediliyor

Ankara Şehir Hastanesi'nde mutasyonlu koronavirüs hastaları, normal virüslü hastalardan ayrı tek kişilik odalarda tedavi ediliyor. Yoğun Bakım Görevlisi Doç. Dr. Dilek Kazancı, "Mutasyonlu virüsten yatan hastaların ayrı bir izole odası var. Birbirleriyle karıştırmıyoruz. Bunları daha izole şartlarda ve özel bir biçimde izliyoruz" dedi.

Haber 17-02-2021 10:57

Sokağa çıkma kısıtlamasında Kovid-19 aşılamasına devam edildi

Ankara Şehir Hastanesinde sağlık çalışanlarının ikinci doz uygulaması ile 65 yaş üstü vatandaşların ilk aşıları yapılıyor

Yurthaber 13-02-2021 15:58

Kovid-19 aşısı yaptıranların sayısı bir milyona yaklaştı

Ankara Şehir Hastanesi'nde Acil Servis laboratuvarında teknisyen olarak çalışan Mesut Can Şahin: - "Aşının tüm insanlık için faydalı olacağına inanıyoruz. Bu yüzden aşımı oldum"

Yurthaber 20-01-2021 13:25

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal Kovid-19 aşısı yaptırdı:

"Bizler devletimizin kurumlarına, hekimlerimize, sağlık ordumuza güveniyoruz" - Ankara Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Op. Dr. Aziz Ahmet Surel: - "Ülkemizde en önde gelen kişiler de aşılanarak bu sürece teşvikte bulundular, kendilerine teşekkür ediyorum. Şükürler olsun ki bu teşviklerden sonra aşılanmanın ivmesi de arttı"

Yurthaber 18-01-2021 15:06

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal Kovid-19 aşısı yaptırdı:

"Bizler devletimizin kurumlarına, hekimlerimize, sağlık ordumuza güveniyoruz" - Ankara Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Op. Dr. Aziz Ahmet Surel: - "Ülkemizde en önde gelen kişiler de aşılanarak bu sürece teşvikte bulundular, kendilerine teşekkür ediyorum. Şükürler olsun ki bu teşviklerden sonra aşılanmanın ivmesi de arttı"

Yurthaber 18-01-2021 15:05

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kovid-19 aşısı yaptırdı:

"Başta siyasi liderler olmak üzere, bunun yanında tüm milletvekillerimiz olmak üzere, lider kadrolar olmak üzere bu kampanyayı güçlü kılma noktasında onların da belirlenmiş olan aşılama noktalarında bu aşıyı teşvik ederlerse çok çok isabetli olacağına inanıyorum" - "Burada Bilim Kurulunun biliyorsunuz belirlediği de bir takvim var, bir süreç var. Bu sürece göre yaş gruplarına varıncaya kadar, bunlar da zaten bu sürecin içerisinde. Şu anda ilk etapta malum gelen aşı miktarı belli ve ardından şimdi yaklaşık bir 25-30 milyon aşı daha doz gelecek ve böylece süratle bunu sürdürelim istiyoruz"

Yurthaber 14-01-2021 19:44

Dr. Owase Jeelani ameliyatla ayırdığı siyam ikizleriyle Ankara'da buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Antalyalı siyam ikizleri Derman ve Yiğit'in İngiltere'deki ameliyatla ayrılmalarını sağlayan Dr. Noor Ul Owase Jeelani, çocukları görmek ve tedavi süreçleri hakkında bilgi almak için Ankara Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesini ziyaret etti - Dr. Noor Ul Owase Jeelani: - "Çocuklar haziranda geldiklerinde yürüyemiyorlardı. Yiğit ayağa kalkabiliyor, Derman da küçük bir yardımla elinden tutulmasıyla yürüyebiliyor. İkisinin de çok kısa süre içerisinde yürüyebileceğini öngörüyorum. Önceden uygun ve düzgün bir şekilde beslenemiyorlardı. Kendileriyle akşam yemeğine çıktığımda gayet normal bir şekilde yemek yiyebildiklerini gözlemledim" - Başhekim Prof. Dr. Evren Yaşar: - "Hedefimiz, yaşıtlarını yakalaması. 5 aylık süreçteki ilerleme bizler açısından mutluluk verici. 5 ayda büyük işler başardık" - Yiğit ve Derman'ın annesi Fatma Evrensel: - "Kolay bir süreç olmadı. Kendi başlarına bağımsız hareket ettikleri için şu anda çok iyi durumdalar, mutluyum"

Yurthaber 17-11-2020 16:18

Ankara Şehir Hastanesinden refakatçi açıklaması:

"Hastanemizde Kovid-19 hasta yakınlarının refakatçi olarak kaldığı bilgisi gerçeği yansıtmamaktadır"

Yurthaber 18-08-2020 19:20

Yüzünün yarısı alınan hastaya bacağından yeni yüz yapıldı

Çene kemiğinde ortaya çıkan ve yüzünün sol tarafını tamamen kaplayan tümör nedeniyle yemek yemekte ve konuşmakta zorlanan 20 yaşındaki Samet Öztürk, bacağından yapılan kemik ve doku nakli sayesinde aynalarla barıştı - Samet Öztürk: - "Sokağa çıkamıyordum. Arkadaş ortamımdan uzak kaldım. Evden çıkmamaya başladım. Kendimi bilgisayar oyunlarına verdim. Odamdan dahi çıkmamaya başladım. Sonra hastalığımla ve yüzümle barışmaya başladım. İnsan kendinden tiksinir ya öyleydi. Ben aynaya bakamıyordum" - Ankara Şehir Hastanesi Plastik Cerrahi Kliniği Sorumlusu Prof. Dr. Ramazan Erkin Ünlü: - "Buradaki önemli olan konu, bu büyüklükteki bir kitleyle beraber yüzün yarısını alıp hastamıza yeniden bir yüz yaptık. Bu kitleyi temizlerken yüz siniri dediğimiz hastanın yüz ve çiğneme fonksiyonlarını konuşma fonksiyonlarını içine alan sinirlerin bu kitlenin içinden geçmesi söz konusuydu. Biz bunları temizledik" - "Hastanın kendi dokusundan özellikle bacağındaki kemikten ve oradaki yumuşak dokudan yüzüne bir nakil yaptık. Herhangi bir şekilde fonksiyonel sıkıntısı olmadan, yüz sinirine bağlı olarak bir felç olmadan böyle bir vakaya imza attık"

Yurthaber 07-07-2020 11:14

Yüzünün yarısı alınan hastaya bacağından yeni yüz yapıldı

Çene kemiğinde ortaya çıkan ve yüzünün sol tarafını tamamen kaplayan tümör nedeniyle yemek yemekte ve konuşmakta zorlanan 20 yaşındaki Samet Öztürk, bacağından yapılan kemik ve doku nakli sayesinde aynalarla barıştı - Samet Öztürk: - "Sokağa çıkamıyordum. Arkadaş ortamımdan uzak kaldım. Evden çıkmamaya başladım. Kendimi bilgisayar oyunlarına verdim. Odamdan dahi çıkmamaya başladım. Sonra hastalığımla ve yüzümle barışmaya başladım. İnsan kendinden tiksinir ya öyleydi. Ben aynaya bakamıyordum" - Ankara Şehir Hastanesi Plastik Cerrahi Kliniği Sorumlusu Prof. Dr. Ramazan Erkin Ünlü: - "Buradaki önemli olan konu, bu büyüklükteki bir kitleyle beraber yüzün yarısını alıp hastamıza yeniden bir yüz yaptık. Bu kitleyi temizlerken yüz siniri dediğimiz hastanın yüz ve çiğneme fonksiyonlarını konuşma fonksiyonlarını içine alan sinirlerin bu kitlenin içinden geçmesi söz konusuydu. Biz bunları temizledik" - "Hastanın kendi dokusundan özellikle bacağındaki kemikten ve oradaki yumuşak dokudan yüzüne bir nakil yaptık. Herhangi bir şekilde fonksiyonel sıkıntısı olmadan, yüz sinirine bağlı olarak bir felç olmadan böyle bir vakaya imza attık"

Yurthaber 07-07-2020 11:12

Ambulans helikopter doğum yapan kadın için havalandı

Ambulans helikopter doğum yapan kadın için havalandı

Yurthaber 31-05-2020 14:20