Armut Vucut Tipi Haberleri

Denizli'de tutuklu ve hükümlüler, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Denizli D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kalan tutuklu ve hükümlüler, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelerde tedavi altına alındı.

Yurthaber 2024-07-24 09:27:51

Ağrı Dağı’ndan acı haberleri gelmişti! Arayıp yardım istemiş: ‘‘Donmak üzereyim’’

Türkiye'nin farklı kentlerinden Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine gelen dağcı grubu, 5 bin 137 metre yüksekliğindeki Ağrı Dağı'na tırmanırken oluşan tipi nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti. Olay hakkında ortaya çıkanlar ise yürek burkuyor. Dağcılardan Halim Dalgın, arkadaşını arayarak, ‘Donmak üzereyim’ diyerek yardım çağrısında bulunmuş.

Haber 2024-07-23 11:56:30

ABD'nin petrol sondaj kulesi sayısı azaldı

ABD'nin petrol sondaj kulesi sayısı azaldı. Batı Teksas (WTI) tipi ham petrolün varil fiyatı cuma gününü 78,64 dolar düzeyinde kapattı. WTI tipi ham petrolün varili, perşembe gününü 81,30 dolar seviyesinde tamamlamıştı.

Finans 2024-07-20 09:28:09

Adana sıcağı yine yaptı yapacağını! Dahiyane yöntem: Serinlemek için eski araçlara bunu yaptılar

Adana, her sene olduğu gibi bu sene de sıcaktan bunalan vatandaşları serinlemek için yeni yöntemler bulmaya zorluyor. Bunlardan en sonuncusu ise bir tamircinin eski model ve kliması olmayan araçlara ev tipi klima takmaya başlamasıyla gündemde. Sıcak havalar nedeniyle klima montaj işlemlerinde ise yoğunluk yaşanıyor.

Finans 2024-07-13 10:16:23

Polonya'da korkutan anlar! Savaş uçağının düşme anı anbean kameraya yansıdı: 1 kişi hayatını kaybetti

Polonya'da prova uçuşu faciaya neden oldu. Polonya Hava Kuvvetlerine ait M-346 tipi hafif taarruz uçağının prova uçuşu sırasında piste çakılması sonucu Pilot Robert Jel hayatını kaybetti. Kazanın nedeni henüz bilinmezken, Polonya ordusu tüm M-346 tipi uçakların uçuşunu askıya aldı.

Haber 12-07-24 19:45

Nevralji atağı nasıl geçer, ağrısı nerelere vurur? Nevralji stresten olur mu?

Baş ve boyun bölgesindeki ağrılar, insanların yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyen ve birçok farklı nedenden kaynaklanabilen yaygın sağlık sorunlarıdır. Bu ağrılar genellikle başın üst kısmından başlayarak boyuna kadar yayılabilir ve şiddeti kişiden kişiye değişebilir. Baş ve boyun ağrılarının en sık görülen nedenleri arasında migren, gerilim tipi baş ağrısı, boyun fıtığı, sinir sıkışması ve nevralji bulunur. Peki, nevralji nedir?

Haber 28-06-24 14:20

Yunanistan Meclis Silahlanma Komisyonu 20 adet F-35 savaş uçağı alımını onayladı

Yunanistan'da Meclis Silahlanma Komisyonu, 20 adet F-35 satın alınması ve Constellation tipi fırkateyn inşa programına katılımın değerlendirilmesi teklifini kabul etti.

Haber 28-06-24 00:24

Hollandalı akrobasi pilotunun uçuş sırasında kokpit camı parçalandı! Havadayken zorlu anlar yaşadı... Güçlükle inişi gerçekleştirdi

Hollandalı akrobasi pilotu Narine Melkumjan, bir eğitim uçuşu sırasında yaşadığı zor anları sosyal medyadan yaptığı paylaşımıyla gösterdi. Extra 330LX tipi akrobasi uçağı ile havadayken kanopi (kokpiti saran saydam yapı) aniden parçalanması üzerine kendisini kabus dolu saniyelerin içinde bulan Malkumjan güvenli bir şekilde uçağı indirmeyi başardı ancak o anları sosyal medyadan anbean gösterdi.

Trend 25-06-24 11:46

Cilt sorunlarına son! Kuru, karma veya yağlı ciltler için en iyi cilt maskesi önerileri

Işıl ışıl parlayan bir cilt herkesin hayali ama cilt tipimize uygun doğru ürünleri bulmak bazen zor olabilir. Kuru, karma ve yağlı ciltlerin farklı ihtiyaçları olduğundan bu yazımızda, her cilt tipi için en etkili cilt maskesi önerilerini derledik. Siz de cildinizin ihtiyacına göre maskeyi seçerek daha canlı ve pürüzsüz ve bir cilde kavuşabilirsiniz. Hazırsanız, cilt tipinize en iyi cilt maskesi türünü bulmak için önerilerimize göz atmaya başlayalım!

Kadin 20-06-24 02:46

Havada panik: Uçağın motorunda yangın çıktı!

Yeni Zelanda'da bir hava yolu şirketine ait Boeing 737 tipi yolcu uçağının motorunda yangın çıktı. Yangın yüzünden acil iniş yapmak zorunda kalan uçakta 67 yolcu ve 6 kişilik mürettabatın olduğu öğrenildi. Yangının motora kuş çarpması yüzünden çıkmış olabileceği tahmin ediliyor.

Haber 17-06-24 18:54

Son dakika | Aydın'da orman yangınına müdahale eden uçağın burnu battı! Ekipler bölgeye sevk edildi: Bakan Yumaklı'dan açıklama

Son dakika haberi: Aydın'da orman yangınına müdahale eden uçağın bir kısmı suya battı. Ekipler kurtarma çalışması başlattı. Uçağın personeli kurtarıldı. Bakan Yumaklı "Aydın Didim’de meydana gelen orman yangınına müdahale etmek için çalışmalarını yürüten Orman Genel Müdürlüğü tarafından kullanılan Türk Hava Kurumu’na ait CL-215 tipi yangın söndürme uçağı Bafa Gölü’nde henüz bilinmeyen nedenle kırıma uğramıştır. Uçakta görev yapan üç personelimiz sağlıklı şekilde kurtarılmıştır" dedi.

Haber 14-06-24 16:51

Yediemin otoparkında bekletilen araçları böyle çalmışlar! İl değiştirirken...

Mersin’de yediemin otoparkında bekletilen panelvan tipi 2 aracı çekiciye yükleyerek çaldıkları ileri sürülen 2 şüpheli, polisin sıkı takibi sonucu yakalandı. Şüphelilerin çaldıkları araçlarla birlikte Adana istikametine giderken otoyol üzerinde yakalandığı öğrenildi.

Haber 13-06-24 10:36

Salon tipi klima nedir, ne işe yarar? Salon tipi klima ev için uygun mu?

İnsanların ev, iş yeri gibi kapalı ortamlarda daha rahat nefes alabilmesi ve verim bir şekilde hayatlarını sürdürebilmesi için havalandırma sistemlerine ihtiyaçları vardır. Havalandırma sistemi denildiğinde ilk akla gelen cihaz ise klimadır. Klimalar yaz döneminde ortamı serinletirken kış döneminde ise ortamı ısıtma özelliğine sahiptirler. Salon tipi klimalar da klima türleri arasında yer almaktadır. Peki, salon tipi klima nedir, ne işe arar ve ev için uygun mu?

Haber 08-06-24 19:44

İthalatı yasaklandı! Sigaralarda yeni dönem: Yüzde 30 zorunluluğu vardı, Resmi Gazete’de yayımlandı

Türk çiftçisinin korunması amacıyla, yurt içinden temininde de bugüne kadar sıkıntı yaşanmayan "şark tipi tütün ve tütün tozu" ithalatına yasak getirildi. Karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Finans 06-06-24 10:42

Son dakika | Kayseri'de eğitim uçağı düştü! Acı haberi MSB duyurdu: İki pilot şehit oldu... Uçağın düşme görüntüleri ortaya çıktı

Son dakika haberi: Kayseri'de SF-260D tipi bir eğitim uçağı düştü. Milli Savunma Bakanlığından kazayla ilgili peş peşe açıklamalar yapıldı. Kazada iki pilot şehit oldu. Öte yandan uçağın düşme görüntüleri ortaya çıktı. Şehit olan pilotların kimlikleri de belli oldu.

Haber 04-06-24 10:20

Tekirdağ'da eğitim uçağı, tarlaya zorunlu iniş yaptı

Tekirdağ'da motor arızası oluşan Diamond DA-42 tipi eğitim uçağı, tarlaya zorunlu iniş yaptı.

Haber 02-06-24 14:59

Manisa'da cezaevinde yangın! 1 kişi ağır yaralandı, 4 kişi dumandan etkilendi

Manisa'da Adalet Bakanlığı Manisa T Tipi Ceza İnfaz Kurumunda tekli koğuşta kalan uyuşturucu bağımlısı bir mahkum uyuşturucu krizine girerek kendini yaktı. Yangının çıktığı cezaevinde kendini yakan mahkum ağır yaralanırken 2 mahkum ve 2 gardiyan dumandan etkilendi.

Haber 24-05-24 01:34

Bazı ürünlerin ithalatında dampinge karşı önlem devam edecek

Çin menşeli bazı klima ve ünitelerinin ithalatında dampinge karşı önlem devam edecek. Çin menşeli "yalnız duvar tipi split klimalar" ile iç ve dış ünitelerinin ithalatında yürürlükteki dampinge karşı önlemin devam etmesi kararlaştırıldı. Düzenleme 2 Mayıs'tan geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Finans 23-05-24 10:00

Çetin Doğan tahliye edildi! İlk açıklamasında 'af' vurgusu: Bizim durumumuzda olanlar daha evvel bırakıldı

Resmi Gazete’de yayınlanan kararla affedilen 28 Şubat davası sanıklarından Orgeneral Çetin Doğan, tutuklu bulunduğu Buca Kırıklar 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nden tahliye edildi. Çetin yaptığı ilk açıklamada, "Televizyonlarda 'af'tan bahsediliyor. Böyle bir şey söz konusu değildir. Doğrudan doğruya Anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç olarak yerine getirilmesidir. Bizim durumumuzda olanlar daha evvel bırakıldı." ifadelerini kullandı.

Haber 17-05-24 11:31

iPhone yazı büyütme ve küçültme: iPhone'da yazı büyütme ve küçültme nasıl yapılır?

Dünyanın en çok tercih edilen akıllı telefon markalarından biri olan Apple'ın iPhone telefonlarda yazı tipi boyutunun nasıl ayarlanacağı, iPhone kullanıcıları tarafından merak edilmektedir. Peki, iPhone'da yazı büyütme ve küçültme nasıl yapılır?

Haber 10-05-24 19:02

Köln-Gazipaşa seferini yapan uçak, lastiğinin patlaması nedeniyle pistte kaldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Corendon Airlines'e ait Almanya Köln-Antalya Gazipaşa uçuşunu gerçekleştiren B738 tipi uçağın piste inişinin ardından lastiğinin patladığını ve pistte kalan uçaktaki 190 kişinin tahliye edildiğini bildirdi.

Yurthaber 09-05-24 14:54

İstanbul Havalimanı'ndaki uçak kazası sonrası Boeing uçaklarıyla ilgili itiraf gibi sözler! 'Ciddi kusurlar vardı'

Dünyanın en büyük ticari uçak firmalarından biri olan Boeing hakkında skandal itiraflar geliyor. Boeing'in en büyük tedarikçisi olan Spirit AeroSystems isimli fabrikanın eski çalışanı Santiago Paredes, firmayla ilgili çok önemli iddialarda bulundu. Bazı parçalarda 200 tane kusur tespit edildiğini savunan Paredes'e Boeing'den de yanıt gecikmedi. Son olarak İstanbul Havalimanı'nda da Boeing 763 tipi bir uçak gövde üzerine iniş yapmıştı...

Haber 09-05-24 10:28

Otomobilde devir değişti! SUV arabalar sedanları tahtından etti

Otomobil tercihleri değişti, Türkiye otomobil pazarında liderlik SUV otomobillerin oldu. Sedanı tahtından eden SUV otomobiller tercihte zirveye otururken en çok tercih edilen gövde tipi olmaya devam etti.

Finans 10-04-24 13:29
SUV

Erzurum'da kar nedeniyle 21 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor

Erzurum'da kar yağışı ve tipi nedeniyle 21 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor.

Yurthaber 28-03-24 11:16

Ardahan-Şavşat kara yolunda ulaşım normale döndü

Kar, tipi ve buzlanmanın etkili olduğu Ardahan-Şavşat kara yolunda ulaşım normale döndü.

Yurthaber 27-03-24 12:30

Kars'ta kar nedeniyle 58 köy yolu kapandı, mahsur kalan 15 araç kurtarıldı

Kars'ta kar yağışı ve tipi nedeniyle 58 köy yolu ulaşıma kapandı, yolda mahsur kalan 15 araç kurtarıldı.

Yurthaber 27-03-24 08:26

Erzurum'da 196 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor

Erzurum'da kar yağışı ve tipi nedeniyle 196 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor.

Yurthaber 26-03-24 11:09

Kars'ta kar ve tipi nedeniyle 3 köy yolu ulaşıma kapandı

Kars'ın Akyaka ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 3 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Yurthaber 25-03-24 15:16

Siirt'te hava muhalefetinin neden olduğu, 12 köyü etkileyen elektrik arızası giderildi

Siirt'in Pervari ilçesinde kar ve tipi nedeniyle elektrik iletim hattında oluşan arıza, Dicle Elektrik tarafından giderildi.

Yurthaber 25-03-24 12:32

Bingöl’de tipide dağlık alanda mahsur kalan avcılar helikopterle kurtarıldı

Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Yolaçtı köyü Coşkunlar mezrasına ava giden avcılar, kar ve tipi nedeniyle mahsur kalınca helikopterle kurtarıldı.

Yurthaber 25-03-24 08:31

Bingöl'de kar ve tipi nedeniyle mahsur kalan 2 avcı helikopterle kurtarıldı

Bingöl'ün Genç ilçesinde yolu kar nedeniyle kapalı olan mezrada mahsur kalan 2 kişi, askeri helikopterle kurtarıldı.

Yurthaber 25-03-24 07:46

Çorum L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda çıkan yangında 12 kişi dumandan etkilendi

Çorum L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bir mahkumun yatağını ateşe vermesi sonucu çıkan yangında dumandan etkilenen 3 infaz koruma memuru ve 9 mahkum hastaneye kaldırıldı.

Yurthaber 21-03-24 07:50

1 yıl sonrası için petrol fiyatı tahmini! Dev banka ay ay açıkladı

Citigroup analistleri Brent tipi ham petrolün ikinci çeyrekte ortalama 78 dolar olacağını ve gelecek yılın sonlarına doğru 55 dolar seviyesine gerileyebileceğini tahmin ediyor.

Finans 19-03-24 08:42

UNIROBOTICS'in deniz tipi kuleleri TRAKON LITE ile donatılan SALVO testleri geçti

UNIROBOTICS'in deniz tipi kuleleri TRAKON LITE ile donatılan SALVO'nun, testleri başarıyla geçtiği duyuruldu.

Yurthaber 18-03-24 11:21

Refahiye’de kar ve tipiden taşımalı eğitim öğretime 1 gün süre ile ara verildi

Erzincan’ın yüksek kesimlerinde kar ve tipi etkili olurken Refahiye ilçesinde taşımalı eğitim öğretime 1 gün süre ile ara verildi.

Yurthaber 15-03-24 07:42

Yeni Zelanda'ya giden uçakta dehşet anları! En az 50 yolcu yaralandı! İnsanlar koltuklarından fırlayıp tavana çarptı

Avustralya-Yeni Zelanda seferini yapan LATAM Havayolları'na ait yolcu uçağında korku dolu anlar yaşandı. Boeing 787 tipi yolcu uçağında ani irtifa kaybı sonucunda en az 50 kişi yaralandı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu bildirildi. O anları anlatan bir yolcu ise "İnsanlar koltuklarından fırlayıp uçağın tavanına çarptı" ifadelerini kullandı.

Haber 11-03-24 21:01

Banyodan mutfağa kadar istediğiniz yerde kullanabileceğiniz en iyi ozon jeneratörleri

Evinizdeki temizliği bir adım daha ileri taşıyan ozon jeneratörleri ile tanışmak ister misiniz? Mutfak, banyo, gardırop gibi evinizin hemen her türlü yerinde güvenle kullanabileceğiniz ozon jeneratörü ev tipi modelleri evinizin dezenfeksiyonunu en üst noktaya çıkarmak için üretildi. Şimdiye kadar en azından adını duymuş olduğunuz bu ürünü daha yakından tanıma fırsatı sunacak bir içerikle karşınızdayız. Sizin için hazırladığımız en iyi ozon jeneratörü çeşitlerine birlikte göz atmaya ne dersiniz?

Haber 07-03-24 14:53

Erzurum'da Yayla Geçidi'nde ulaşım kar ve tipi dolayısıyla güçlükle sağlanıyor

Erzurum ile Oltu ilçesi arasındaki 2 bin 303 rakımlı Yayla Geçidi'nde, yoğun kar yağışı ve tipi dolayısıyla ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Yurthaber 07-03-24 12:26

Armudun faydaları nelerdir, hangi hastalıklara iyi gelir? Armut günde kaç tane yenir?

Armut, hem tadı hem de kendine özgü aroması ile öne çıkan ve çok sayıda kişi tarafından tüketilen bir meyve çeşididir. Gülgiller ailesine mensup olan armudun bilimsel ismi Pyrus olarak bilinmektedir. Dünyanın birçok noktasında yetişebilen armut, vitamin ve mineraller açısından çok zengindir. Besin değeri oldukça yüksek olan armudun insan sağlığı üzerinde de sayısız faydası mevcuttur. Peki, armudun faydaları nelerdir, hangi hastalıklara iyi gelir ve günde kaç tane yenir?

Haber 05-03-24 17:36

Erzurum-Tekman kara yolu kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapatıldı

Erzurum'u Tekman ilçesine bağlayan kara yolu, yoğun kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapatıldı.

Yurthaber 23-02-24 08:39

Ordu’da cezaevinde yangın: Mahkum ve gardiyanlar dumandan etkilendi

Ordu’nun Ünye ilçesinde F Tipi Cezaevinde dün gece çıkan koğuş yangınında 22 mahkum ve 7 gardiyan dumandan etkilendi.

Yurthaber 20-02-24 10:22

Borsada en çok gördüğümüz 7 yatırımcı tipi

Borsa son zamanlarda yüksek getiri ve yeni oluşan fırsatlar sayesinde herkesin dilinde. Her gün yeni bir rekora imza atıyor. Yatırımcı sayısı son 2 yılda 3 katına çıktı. Yeni yatırımcılar da gelmeye devam ediyor. Dolayısıyla yatırımcı tipleri her geçen gün çeşitleniyor!

Finans 19-02-24 11:44

Adım Farah'ın Tahir'i Engin Akyürek tarzıyla sosyal medyanın diline düştü! 'Damat pijaması gibi'

Son olarak Demet Özdemir ile başrolünü paylaştığı Adım Farah dizisinde hayat verdiği 'Tahir Lekesiz' karakteriyle adından söz ettiren yakışıklı oyuncu Engin Akyürek şimdi de tarzıyla sosyal medyanın diline düştü. Bir markanın davetine katılan Akyürek kırmızı gömleği ve kırmızı şalvar tipi pantolonuyla dikkat çekti.

Magazin 15-02-24 17:35

Gürcistan üzerinden Türkiye'ye girdi, hemen uyarı yayınlandı! İstilacı özelliğiyle biliniyor

Çiftçilerin kabusu 'kahvrengi kokorca' böceğiyle ilgili Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü 'dikkat' başlığıyla uyarı yayınlandı. Tarım sektörünün öncü sorunlarından olan kahverengi kokarca böceği istilacı özelliğinin yanı sıra üretimin düşmesine de neden oluyor. Böceğin zarar verdiği ürünler arasında fındık, elma, armut, şeftali, Trabzon hurması, turunçgil, mısır, biber, fasulye ve domates yer alıyor.

Haber 07-02-24 14:20

O ilde 55 yılın rekoru! Arabalar kara gömüldü... Karla kaplı cadde ve sokaklarda kayak yaptı '133 cm'i geçme ihtimali var' uyarısı

Ardahan'da 2 gündür etkili olan yoğun kar ve tipi yaşamı zorlaştırdı. Kar kalınlığının 1 metreye ulaştığı kentte 55 yılın rekoru kırıldı. Otomobiller kara gömülürken Vali Hayrettin Çiçek, “Son 55 yılın en yüksek kar kalınlığına ulaştık.1968 yılındaki 133 santimetre kar kalınlığını geçme ihtimali var" dedi. Yağışı fırsat bilen bir kişi ise kayak takımlarını giyip karla kaplı cadde ve sokaklarda kayak yaptı. Meteoroloji'den 12 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı geldi. İşte hava durumu tahmini...

Haber 07-02-24 11:48

İstanbul’un en büyük Güneş Enerjisi Santrali Eyüpsultan’da hizmete açıldı

Eyüpsultan Belediyesi, enerji krizini öngörerek kendi ihtiyaçlarını karşılaması için İstanbul’un en büyük arazi tipi Güneş Enerjisi Santralini kurdu.

Yurthaber 01-02-24 15:53

10 bin 840 afet konutunun kurası çekilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğünce de 5 bin 582 köy tipi afet konutunun ihalesi gerçekleştirildi, bunlardan 2 bin 650'sının inşasına başlandı. Kent genelinde hızla yükselen konutlardan 6 bin 572'si TOKİ konutu, 703'ü de kırsal konut olmak üzere 7 bin 275'inin kurası 3 Şubat'ta çekilecek.

Finans 01-02-24 13:15

Kırklareli'nin yüksek kesimlerde kar kalınlığı 1 metreyi geçti

Mahya Tepe mevkisinde tipi şeklinde yağan kar nedeniyle TRT'ye ait verici ve NATO radar istasyonlarına giden yol ulaşıma kapandı.

Yurthaber 31-01-24 15:12

Siirt ve Şırnak'ta 35 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor

Siirt ve Şırnak'ta kar ve tipi nedeniyle 35 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor.

Yurthaber 30-01-24 13:15