Chp Haberleri Ve Son Dakika Chp Haberleri

Chp Haberleri Ve Son Dakika Chp Haberleri

CHP, 9 Eylül 1923’te Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde kurulmuş olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin resmî kısaltmasıdır. Türk siyasi partisi olan CHP’nin simgesi altı oktur. Türkiye Büyük Millet Meclisinde 138 milletvekiliyle ana muhalefeti temsil eder. Sloganı ‘Önce insan, önce birlik, önce Türkiye’ dir. İdeolojisi sosyal demokrasi ve Atatürkçülük üzerine kurulu olan bu siyasi partinin, parti içi düşünceleri ise demokratik sosyalizm, ulusalcılık ve sosyal liberalizmdir. Resmî renkleri kırmızı ve beyazdır. Merkez solda yer alan CHP, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yasal siyasal partisi olma özelliğini taşır. 1923 yılından 1950 yılına kadar aralıksız bir şekilde iktidarda kalan CHP, Türkiye’de en uzun süre iktidarda kalmış bir parti olarak da adını tarihe yazmıştır.

Chp Haberleri

Para sayma görüntüleri gündem olmuştu! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı

CHP İstanbul İl Başkanlığı’ndaki para sayma görüntüleri sosyal medyada gündem olmuştu. Olayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Soruşturmayı yürüten savcılık, eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağırdı.

Haber 18-03-2024 22:24

Özgür Özel'in katıldığı mitingde açılan pankartlar dikkat çekmişti! Açıklama geldi: 'Hukuk girişimleri başlatılmıştır'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Antalya'da katıldığı mitingde DEM Parti pankartları dikkat çekmişti. CHP Alanya İlçe Başkanı Bülent Kandemir yaptığı açıklamada "Alanya Belediye Başkan Adayımız Osman Tarık Özçelik’in konuşması sırasında provakatif nitelikli iki pankart açıldığı fark edilmiş, pankartı açanlar alandan uzaklaştırılmıştır. Provakatif girişim konusunda hukuk girişimleri başlatılmıştır" dedi.

Haber 18-03-2024 21:00

Para sayma görüntüleri gündem olmuştu! Tuncay Yılmaz ifade verdi

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda para sayma görüntülerinin sosyal medyada paylaşılması gündem olmuştu. Olayın ardından başlatılan soruşturmamada İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü Tuncay Yılmaz, "Şüpheli" sıfatıyla savcılığa ifade verdi. Soruşturma kapsamında şu ana kadar 5 kişinin ifadesi alındı.

Haber 18-03-2024 16:59
CHP

CHP'deki 'para sayma' soruşturmasında yeni gelişme! O isim şüpheli sıfatıyla ifade verdi

CHP'deki gündem olan 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturma devam ediyor. Soruşturmada bir kişi daha ifade verdi.

Haber 18-03-2024 12:07
CHP

Duyunca 'seçimi kazandık' dedim diyerek açıkladı! CHP lideri Özel'den iddialı açıklama: İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Hatay, Balıkesir...

Yerel seçimler için artık son viraja girilirken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel; İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Balıkesir ve Hatay'daki seçim yarışıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul il başkanlığı binasının satışına ilişkin para sayma görüntülerinin yayımlanmasını 'kumpas' olarak nitelendiren Özel, "Duyunca inanamadım. En yakın arkadaşlarıma 'Seçimi kazandık anlaşılan' dedim." yorumunda bulundu. Özel, yerel seçim sonuçlarıyla ilgili iddialı ifadeler kullandı.

Haber 17-03-2024 08:21

CHP lideri Özgür Özel'den 'para sayma' görüntüsüne yeni açıklama: 2019 yılına ait ve AK Partili bir avukat kaydetmiş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılan para sayma görüntülerine ilişkin açıklama yaptı. Özgür Özel "Görüntüler 2019 yılına ait. AK Partili bir avukat görüntüleri almış sonra demiş ki bu görüntüleri para karşılığı size vereyim, biz de demişiz ki hiçbir çekinecek şeyimiz yok paranın geldiği yer belli, verildiği yer belli alınan bina belli” dedi.

Haber 15-03-2024 23:14

Para sayma görüntüleri gündem oldu! Soruşturma derinleşiyor: O isimler de ifadeye çağırıldı

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen para sayma görüntüleri gündem oldu. Görüntülere ilişkin başlatılan soruşturmada, CHP İstanbul Milletvekili Turan Taşkın Özer "tanık" sıfatıyla, videoda görülen İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü Tuncay Yılmaz ise "şüpheli" sıfatıyla savcılığa çağırıldı.

Haber 15-03-2024 16:59

Gündem olan 'para sayma' görüntüleri sonrası yeni gelişme! İfadeye çağrılan Fatih Keleş adliyeye geldi

CHP İstanbul İl Başkanlığında çekilen 'para sayma' görüntüleriyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş, ifade vermek üzere Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi.

Haber 15-03-2024 11:14

CHP'nin kalesi düşüyor, İYİ Parti sürprizi! Batı'daki ilde CHP'yi, Doğu'daki ilde DEM'i geride bıraktı: O ilde ise ilk 5 parti içinde yer alamadı

Nefesler tutuldu, Türkiye artık yerel seçimi bekliyor. İki hafta kala heyecan tavan yaparken anket sonuçlarına olan ilgi de günden güne arttı. ORC'nin son çalışmalarına ise İYİ Parti damga vurdu. Akşener'in partisi Doğu'da bir ilde DEM Parti'yi, Batı'da ise bir ilde CHP'yi geride bıraktı. Bir kentte ise kararsızların bile gerisinde kalması dikkatlerden kaçmadı.

Haber 15-03-2024 07:58

İstanbul'da CHP'den istifa eden 400 kişi AK Parti'ye katıldı! Törene aşiret reisleri de katıldı

Yerel seçimler öncesinde siyasi arenadaki tempo daha da arttı. 400 CHP üyesi partisinden istifa ederek İstanbul'da düzenlenen törenle AK Parti'ye katıldı. Rozetleri AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe takarken törene Bitlis, Muş ve Adıyaman bölgelerinden Stürki Aşireti, Slokan Aşireti ve aşiretin reisi Şeyh Abdülhafız Aydın ile Mehmet Bulut da katıldı.

Haber 14-03-2024 17:27

SONAR Araştırma son anket sonuçlarını paylaştı! CHP'nin o adayına dikkat çekti: 'Her kesimden oy alıyor'

SONAR Araştırma, son seçim anketi sonuçlarını canlı yayında paylaştı. Şirket kurucusu Hakan Bayrakçı, Bolu'da Tanju Özcan'ın her kesimden oy aldığına dikkatleri çekerken, Muğla'da durumun başa baş olduğunu ifade ederek 'Çok şaşırdım' dedi.

Haber 13-03-2024 22:11

Eski CHP avukatından para sayma görüntüleriyle ilgili gündem olacak çıkış! 'İlk defa duydum' dedi, AK Parti'den 'yalanınız batsın' tepkisi geldi

Dün akşam saatlerinde sosyal medyada yayılan CHP İstanbul İl Başkanlığındaki para sayma görüntüleri bir anda gündem oldu. CHP'den açıklama gelirken İstanbul Başsavcılığı soruşturma başlattı. Çok konuşulan görüntülerin ardından CHP'nin eski avukatı Mustafa Kemal Çiçek'in çıkışı çok konuşuldu. AK Partili Ali Özkaya da 'yalanınız batsın' diye tepki gösterdi. İşte detaylar...

Haber 12-03-2024 09:52

Para sayma görüntüleri gündem olmuştu! CHP'den açıklama geldi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı

Bir ofiste para sayma görüntülerinin yer aldığı video sosyal medyada gündem oldu. Görüntülerdeki kişilerin CHP'li olduğu iddialarının ardından Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı'ndan açıklama geldi. Açıklamada videonun 2019 Aralık ayında çekildiği ve Sarıyer'deki İl Başkanlığı binasının satın alınması süreciyle ilgili aktarıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı söz konusu görüntülerle ilgili resen soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Haber 11-03-2024 19:00
CHP

'Rekor oyla geliyor' diyerek açıkladı! Ankara ve İstanbul için iddialı sözler: Yüzde 60'ı zorlar deniyor, yarış bitti!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den İstanbul, Ankara ve İzmir'deki yerel seçim sonuçları için iddialı açıklamalar geldi. Ankara'da yarışın şimdiden bittiğini söyleyen CHP lideri Özel, "Mansur Yavaş rekor oyla geliyor. Yüzde 60'ı zorlar deniyor" diye konuştu. Özel, İstanbul'da 7 puan önde olduklarını iddia etti.

Haber 11-03-2024 08:45

CHP'li isim canlı yayında tabloyu paylaştı! Seçimde oy kullanacak Suriyeli ve yurt dışı doğumlu sayısı belli oldu: Dikkat çeken Orta Doğu detayı!

31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlere 21 gün gibi kısa bir süre kala Türkiye nefesini tutmuş durumda. Kamuoyunda ve sosyal medyada, Türk vatandaşlığı satın alan kişilerin seçimin kaderini ne ölçüde etkileyeceği en çok merak edilen konular arasında. Seçimde kaç bin Suriyeli oy kullanacak sorusu yanıt buldu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı, yurt dışı doğumlu seçmen sayılarını canlı yayında paylaştı. Seçimde oy kullanacak Orta Doğulu sayısı ise dikkat çekti. İşte o tablo!

Haber 10-03-2024 10:03

CHP ve İYİ Parti adayları arasında gerginlik! 'Lütfen saygılı ol'

Muğla'da CHP ile İYİ Parti adayları arasında tokalaşma gerginliği yaşandı. İYİ Parti Bodrum Belediye başkan adayı Raşit Emir Süer'in esnaf ziyareti sırasında karşılaştığı Bodrum Belediye Başkanı ve CHP Muğla Büyükşehir Belediye başkan adayı Ahmet Aras'ın elini sıkmayıp, "Bu millete verdiğin sözü tutacaksın. Bu milletin hakkını yedirtmeyeceksin" demesi gerginliğe neden oldu.

Haber 09-03-2024 19:15

CHP'deki 'Burcu Köksal' tartışmalarına isim vermeden Mansur Yavaş da katıldı! Noktayı koydu: Teröre bulaşmamış herkesin oyuna talibiz!

CHP'deki 'Burcu Köksal' kriziyle ilgili İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan sonra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan da açıklama geldi. Köksal'ın "Seçildiğimde belediyenin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak" ifadelerine göndermede bulunan Yavaş, "Biz rozetimizi çıkarıp çalışmalara başlayacağız. Biz Ankara'da elini teröre bulaştırmamış herkesin oyuna talibiz" diye konuştu.

Haber 09-03-2024 15:15

Diyarbakır'da CHP'li belediye başkan adayı, adaylıktan çekilip AK Parti'ye geçti

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde CHP'nin belediye başkan adayı Halit Kaya adaylıktan çekilirken, İlçe Başkanı Behçet Kaya da istifa etti. Belediye başkan adayı Kaya ile ilçe Başkanı Kaya, istifalarının ardından AK Parti'ye katıldı.

Haber 09-03-2024 00:30
CHP

Sözleri gündem oldu, geri adım atmadı! Burcu Köksal'dan yeni DEM Parti ve HÜDA PAR çıkışı: 'Tavrım nettir'

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal'ın sözleri siyasette tartışma konusu oldu. Özgür Özel'in 'yanlış anlaşılma' dediği, Ekrem İmamoğlu'nun 'kendine başka parti bulsun' diyerek tepki gösterdiği Köksal'dan yeni açıklama geldi. Köksal, "Belediye başkanı olduğumda belediyeyi DEM ve HÜDA Partisi ile yönetmeyeceğim. Afyonkarahisar ittifakında DEM ve HÜDA PAR partileri yoktur. Hiç kimse cümlelerimi kesip biçip, evirip çevirip başka anlamlar çıkarmaya çalışmasın. Tavrım nettir" dedi.

Haber 08-03-2024 17:30

Son anketlerdeki durumu açıkladı! Bekir Ağırdır: ‘Ekrem İmamoğlu'nun üç önemli handikabı var’

Yerel seçim heyecanı Türkiye genelinde devam etse de herkesin gözü İstanbul’daki yarışa çevrildi. Ekrem İmamoğlu’nun son anketlerde öne geçtiği haberleri gelse de ünlü araştırmacı Bekir Ağırdır "Yayınlanan 27 araştırmanın verdiği örüntüde şu noktalar öne çıkıyor" diyerek İmamoğlu'nun İstanbul yarışındaki son durumunu açıkladı. Öte yandan Ağırdır ‘Ekrem İmamoğlu'nun üç önemli handikabı var’ diyerek de dikkat çeken tespitlerde bulundu.

Haber 08-03-2024 11:28

DEM Parti sözleri ortalığı karıştırdı! CHP'den Burcu Köksal açıklaması

CHP'nin Afyonkarahisar adayı Burcu Köksal'ın DEM Parti'ye yönelik sözleri ortalığı karıştırdı. CHP'den konuyla ilgili yazılı açıklama geldi. Açıklamada, "Belediyelerimizin kapıları dün olduğu gibi bugün de herkese sonuna kadar açık olacak, tek bir yurttaşımız dahi kimlikleri nedeniyle haklarından ve kamu hizmetlerinden yoksun bırakılmayacaktır" denildi.

Haber 07-03-2024 16:30

CHP 7 ilde sandık görevlisi bulunduramayacak: Hem 2024 hem de 2028 seçimlerini kapsıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), geçtiğimiz genel seçimlerde aday göstermediği 7 ilde hem 2024 yerel seçimlerinde hem de 2028 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandık görevlisi bulunduramayacak.

Haber 06-03-2024 17:32

Bir tek DEM Parti'ye kapıyı kapattı, o da sert oldu! CHP'li isim Özgür Özel'in yanında rest çekti

CHP'li Afyonkarahisar Belediye başkan adayı Burcu Köksal gündeme damgasını vuracak bir çıkışa imza attı. CHP uzun süredir İstanbul özelinde 'kent uzlaşısı' formülünde çalışıyordu. İki parti aday çıkarıp çıkarmayacakları noktaları kararlaştırdıktan sonra Köksal, Afyonkarahisar'da DEM Parti'ye kapıları sert kapattı! Köksal'ın diğer tüm partilere kapıyı açık bırakması da dikkatlerden kaçmadı.

Haber 06-03-2024 15:37
CHP

İstanbul'da kulisler alev alev, seçim sürprizlere gebe! 3 verip 2 alabilirler: Hilmi Türkmen, Şadi Yazıcı, Şükrü Genç...

Yerel seçimlerde herkes İstanbul'a ve İstanbul'un ilçelerine odaklanmış durumda. 2019'daki yerel seçimlerde 39 ilçenin 24'ünü AK Parti, 14'ünü CHP, birini ise MHP kazanmıştı. Siyaset kulislerinde oldukça hareketlilik söz konusu! İstanbul'da birçok ilçe belediyesi 1 Nisan sabahı el değiştirebilir. İşte detaylar...

Finans 06-03-2024 11:01

CHP lideri Özel 'gözümü kırpmam' diyerek açıkladı! Çok konuşulacak '2028' yorumu: 'Ekrem İmamoğlu'nu cumhurbaşkanı adayı yaparım'

CHP'nin 2028 Cumhurbaşkanı adayıyla ilgili çok konuşulacak bir açıklama geldi. CHP lideri Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu'nun 31 Mart'taki yerel seçimleri kazanması halinde 4'te 4 yapacağını belirtirken; olası cumhurbaşkanlığı adaylığı için çok net konuştu. Özel, "Ekrem Bey ile bu rejimi değiştirmek gerek. Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olması için üzerime düşen her şeyi fazlasıyla yaparım. Bunu yapmakta gözümü kırpmam" diye konuştu.

Haber 06-03-2024 09:32

Özgür Özel'den katıldığı canlı yayında 'reklam arası' tepkisi! Bu doğru bir şey değil

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Halk TV canlı yayınında seçim ve gündemle ilgili soruları yanıtladı. Yayında muhalefetle ilgili uzun bir soru soran gazeteci Şirin Payzın yanıtı almadan reklam arasına gitmek isteyince Özgür Özel tepki göstererek "Bu kadar uzun ve yorum içeren bir sorudan sonra bu doğru bir şey değil." dedi. Daha sonra Özel'in yanıtının ardından ise reklam arasına gidildi.

Haber 05-03-2024 23:07

Mansur Yavaş için 2028 senaryosu! Doğal cumhurbaşkanı adayıdır diyen İsmail Saymaz, 1 Nisan'ı işaret etti

Mansur Yavaş'ın 2028'de cumhurbaşkanı adayı olma olasılığıyla ilgili gündeme damgasını vuracak bir yorum geldi. 2019'dan bu yana Ankara Büyükşehir Belediye başkanı olan Yavaş, 31 Mart yerel seçimleri için oy isterken "Bu benim artık son dönemim" demişti. Yavaş'ın daha önce de cumhurbaşkanı adayı olmak istediğini öne süren gazeteci İsmail Saymaz 1 Nisan'ı işaret ederken 2028 için ortaya koyduğu seçim senaryosuyla dikkat çekti.

Haber 05-03-2024 09:36

Canlı yayında kendini tutamayıp Aman hocam, tepki çekersiniz diye araya girdi! Hurşit Güneş: CHP dışındaki muhalefet partileri garnitür zaten

Canlı yayında Türkiye siyaseti hakkındaki 'garnitür' yorumu duyanları şaşkına çevirdi. CHP 24. Dönem Milletvekili Prof. Dr. Hurşit Güneş, Şirin Payzın'ın 'CHP' çıkışını çok konuşulacak bir şekilde savundu. Güneş'in sözlerini duyan stüdyo konukları da şaşkınlığını gizleyemedi.

Haber 05-03-2024 08:48

YSK 'tam kanunsuzluk' dedi! CHP'li o ismin adaylığı kabul edildi

Kocaeli’de CHP Başiskele Belediye başkan adayı Anıl Acurman’ın adaylığı, yapılan itiraz üzerine ilçe ve il seçim kurulları tarafından düşürüldü. Kararı inceleyen YSK, ‘tam kanunsuzluk’ nedeniyle kararı kaldırarak Acurman’ın adaylığını kabul etti.

Haber 02-03-2024 19:49

Özgür Özel 'Jest bekliyoruz' dedi, Meral Akşener'den sert yanıt geldi! 'Bıktım, usandım, midem bulanıyor artık'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in "Jest bekliyoruz" sözlerine çok sert yanıt verdi. Akşener, "Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu jest isteme işleminden bıktım, usandım, midem bulanıyor artık" dedi. İşte Akşener'in o açıklamaları...

Haber 01-03-2024 17:45

CHP lideri Özgür Özel'den canlı yayında İstanbul ve Ankara açıklaması: 'Her ölçümde puan farkını açıyoruz'

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel katıldığı canlı yayında seçim gündemiyle ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Ankara'da Mansur Yavaş, İstanbul'da ise Ekrem İmamoğlu'nun oy oranlarını değerlendiren Özel, "Ankara Büyükşehir'de yarış bitti. İstanbul'da her ölçümde 1,5-2 puan farkını açıyoruz. Türkiye genelinde yüzde 30'u aşmayı önemli görüyorum. Yüzde 25'lik bir cam tavan var üzerimizde. Kaybedecek bir tane belediyemiz yok." ifadelerini kullandı.

Haber 29-02-2024 21:43

CHP lideri Özgür Özel'den sert tepki! Rezil bir karar

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Çorlu tren faciası davasındaki 19'uncu duruşmada davayı yerinde takip etti. Davanın bir kez daha ertelenmesine Özel'den çok sert tepki geldi. Özel, kararın seçimden sonraya kaçırıldığının altını çizerek, "Rezil bir karardır" ifadesinde bulundu.

Haber 29-02-2024 14:50

İYİ Parti'ye Ankara Mamak'ta CHP şoku! İtiraz edildi, Hüseyin Bayındır'ın belediye başkan adaylığı düştü

Yerel seçimlere bir ay kala Ankara'da sürpriz bir gelişme yaşandı. İYİ Parti Mamak Belediye Başkan adayı Hüseyin Bayındır'ın adaylığı, CHP'nin itirazı sonrası İl Seçim Kurulu tarafından düşürüldü. Bayındır, kısa süre önce CHP'den İYİ Parti'ye geçmişti.

Haber 29-02-2024 11:24

Özgür Özel’den anket açıklaması: 300 bin kişiye ulaştık, ne yapacaksanız 31 Mart’ta yapacaksınız!

CHP’de yerel seçimler için çalışmalar sürerken Genel Başkan Özgür Özel’den gündem yaratacak açıklamalar geldi. “Endişeli seçmen birleşmeli. Tepki sandığa yansımazsa sömürü sürer” açıklamasında bulunan Özel açıklamalarının devamında ise 300 büyük anket yaptırdıklarını ve 300 bin deneğe ulaştıklarını belirtti.

Haber 29-02-2024 07:50

Balıkesir'de 'Ahmet Akın' muamması! Kayıp aday bulundu, 3 haftadır işe gitmiyor

Yerel seçimlere adım adım yaklaşılırken Balıkesir'de bir muamma tartışılıyor. CHP'nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Akın'ın rakip olarak karşısına hem isim hem de soyismi aynı bir isim çıktı. Oy pusulasında iki Ahmet Akın olacak. Şu ana kadar ikinci Ahmet Akın ortaya çıkmazken, CHP'nin adayı Akın, bağımsız adayın bilinçli olarak AK Partili mevcut belediye yönetimi tarafından çıkarıldığını iddia etti. Öte yandan kayıp adayın bulunduğu öne sürüldü.

Haber 28-02-2024 23:34

Süleyman Soylu CHP standını ziyaret etti! Kahkahaların havada uçuştuğu görüşmeyle ilgili Saymaz'dan çarpıcı çıkış geldi: Özellikle bir olayı hatırlattı

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu seçim çalışmaları kapsamında Kemerburgaz'daki CHP standını ziyaret etti. Bakan olduğu dönemde sert ifadelerle hafızalara kazınan Soylu'nun bu ziyareti geniş yankı uyandırdı. Gazeteci İsmail Saymaz bu ziyarete dikkat çekerek hem 2017'deki o olayı hatırlattı hem de 'Nereden nereye' ifadesini kullandı. İşte detaylar...

Haber 28-02-2024 11:51

Özgür Özel'e yeni görev: CHP için 12 yıl sonra ilk oldu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel bir kritik görev daha üstlendi. Üstelik Özel'in görevi bu kez uluslararası çapta. Bu görevle birlikte Cumhuriyet Halk Partisi 12 yıl sonra Sosyalist Enternasyonal'de yeniden genel başkan düzeyinde temsil edilecek.

Haber 25-02-2024 14:59

CHP'ye orada büyük şok! AK Parti'nin itirazı kabul edildi, aday olamayacak

Manisa Saruhanlı'da CHP adayı ve mevcut belediye başkanı Zeki Bilgin'in adaylık başvurusu, 8 dakika geç kalındığı için İlçe Seçim Kurulu tarafından kabul edilmemişti. Daha sonra alınan kararla Bilgin'in Saadet Partisi'nden seçime girmesi kararlaştırılmıştı. AK Parti tarafından yapılan itirazı görüşen İlçe Seçim Kurulu, Bilgin'in, Saadet Partisi'nden belediye başkan adayı olamayacağına karar verdi.

Haber 24-02-2024 18:02

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sakarya mitinginde yine CHP’ye yüklendi: Cumhurbaşkanı adayını çiğneyip geçtiler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerel seçimler öncesinde mitinglerine Sakarya'da devam etti. Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığı kaybetmesine atıfta bulunan Erdoğan “Kendi çıkarlarından kariyerlerinden başka hiçbir şeyi gözleri görmüyor. Dün cumhurbaşkanı adayı diye çıkardıkları kişiyi çiğneyip geçtiler” ifadelerini kullandı. Yavaş ve İmamoğlu'nun ismini vermeden konuşan Erdoğan, "Cumhurbaşkanı yardımcısı diye şehir şehir dolaştırdıkları isimlerin yarın ne olacakları belli değil." dedi.

Haber 24-02-2024 14:47

6 farklı anket sonuçları paylaşıldı: İstanbul'da seçimi bir aday kıl payı farkla kazanıyor: Ekrem İmamoğlu mu Murat Kurum mu?

Seçimlere neredeyse 1 ay kaldı. Partilerin adayları belirlendi, seçim çalışmaları başlatıldı. Özellikle büyükşehirlerde oluşacak tablolar merakla bekleniyor. İstanbul'da da seçim heyecanı tam gaz devam ediyor. Cumhur İttifakı'nın adayı Murat Kurum ile CHP'nin adayı ve mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında geçmesi beklenen seçim yarışında kim kazanacak? Anket şirketleri İstanbul'a dair sonuçlarını paylaştı. Sonuçlar bir adayın 1 ila 3 puan arasında olduğunu gösteriyor... İşte anket sonuçları

Haber 24-02-2024 13:53

8 bakan eskitti, 2 kez temeli atıldı! Açılamayan havalimanına tepki geldi: 2011'den beri gündemde

Çukurova'da yeni havalimanı tartışmaları devam ediyor. Adana-Mersin arasına yapılması planlanan havalimanı projesi şu ana kadar 8 bakan eskitti. 2011'den bu yana gündem olan proje için ayrıca iki kez temel atma töreni gerçekleştirildi. Henüz açılamayan Çukurova Havalimanı'yla ilgili muhalefetten de tepki geldi.

Haber 24-02-2024 11:18

Optimar’ın son anketinde çok çarpıcı CHP ve DEM Parti detayı! Bu oran şaşırttı: Yüzde 58.6…

Yerel seçimler öncesinde anketler gelmeye devam ederken Optimar yaptığı son araştırmasında CHP ile DEM Parti arasındaki ‘kent uzlaşısı’ ile ilgili dikkat çeken sonuçlara ulaştı. Seçmene ‘sizce CHP ile DEM Parti arasındaki bu uzlaşı yeni bir ittifak mıdır?’ diye sorulurken ortaya çok konuşulacak sonuçlar çıktı. Peki bu uzlaşı İstanbul seçimlerini nasıl etkileyecek? Hangi partinin oyu ne kadar? İşte yerel seçimler öncesi anketlerde son durum…

Haber 24-02-2024 08:27

CHP'nin Edirne Belediye Başkan Adayı Şükrü Ciravoğlu, adaylıktan çekildi! Dikkat çeken sözler: 'Genel Başkan aradı...'

CHP'den Edirne Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Şükrü Ciravoğlu, sağlık sorunları nedeniyle adaylıktan çekildiğini açıkladı. Ciravoğlu, "Genel başkan 'geçmiş olsun' dilemek için aradı. Hastalığımdan dolayı seçim çalışmalarında geride kaldığımızı söyledi. Çekilmemin iyi olacağını belirtti. Ben de bunun üzerine adaylıktan çekildiğime dair dilekçeyi verdim" dedi.

Haber 22-02-2024 16:57

Hamza Dağ CHP standını ziyaret etti, dikkat çeken anlar yaşandı: 'Bir şey olmaz ya kimse size kızmaz'

Cumhur İttifakı’nın İzmir adayı Hamza Dağ, CHP standını ziyaret ederek başarı diledi. Dağ'ın kendisiyle tokalaşmaya çekinen partililere diyaloğu da kameralara yansıdı. İşte dikkat çeken o anlar…

Haber 22-02-2024 15:13

CHP'nin gözbebeği İzmir'de Özel'in canını sıkacak anket! Cumhur İttifakı kazanmaya hiç bu kadar yaklaşmamıştı

Seçimlere her gün bir adım daha yaklaşılırken artık her anket önem taşıyor. Vatandaşlar özellikle yaşadıkları şehirdeki son durumu merak ettikleri için kamuoyu araştırmaları yakından takip ediliyor. Yıllardır CHP'nin kalesi olan İzmir'den gelen son anket ise genel merkezin canını sıkacak cinsten. Yıllardır değişmeyen tablo bu seçimde değişecek mi yoksa? İşte Integral Araştırma Şirketinin sonuçları...

Haber 22-02-2024 09:45

CHP listeleri geç vermişti! O partiden seçime girecekler

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in memleketi Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde CHP'nin Belediye Başkanı ve Başkan adayı Zeki Bilgin ile meclis üyeleri aday listesi, süresi içinde teslim edilmediği gerekçesiyle İlçe Seçim Kurulu tarafından kabul edilmedi. Saruhanlı'da seçime giremeyecek olan CHP, uzun saatler yapılan görüşmede Saadet Partisi ile anlaştı. CHP'nin belediye başkan adayı Zeki Bilgin ve bazı meclis üyesi adayları, seçime Saadet Partisi'nin logosu altında girecek.

Haber 21-02-2024 19:26

Balıkesir İvrindi'de CHP'nin aday listeleri seçim kuruluna teslim edilmedi

CHP, belediye başkanı ve belediye meclisi üyelerine ilişkin aday listesi, süresinde İlçe Seçim Kuruluna teslim edilmediği için Balıkesir'in İvrindi ilçesinde yerel seçimlere katılamayacak.

Yurthaber 21-02-2024 12:10

Asal Araştırma duyurdu! Bu anket çok konuşulur! Hangi partinin hangi ilde oyu arttı, hangi ilde oyu azaldı? İşte herkesin merak ettiği o liste…

Yerel seçim öncesinde herkesin merak ettiği sorunun cevabını ASAL Araştırma duyurdu. 2019 seçimlerine göre hangi parti hangi şehirde oyunu artırdı, hangi şehirde ise oyunu kaybetti? AK Parti, CHP, İYİ Parti, DEM Parti anketlere göre hepsinin oy kaybettiği iller belli oldu. Araştırmada CHP’nin oy kaybı yaşadığı ve oyunu artırdığı büyükşehirler ise dikkat çekti. İşte çok çarpıcı o anketin sonuçları…

Finans 21-02-2024 11:51

Özgür Özel'in memleketi Manisa'da şok! Elektrikler kesildi, CHP'li adayın başvurusu yetişmedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in memleketi Manisa'da, partilileri şaşkına çeviren bir olay yaşandı. Saruhanlı ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Zeki Bilgin’in adaylık başvurusu ve meclis üyeliği listesi YSK sistemine geç girilmesi sebebiyle kabul edilmedi.

Haber 21-02-2024 09:07