Commerzbank Haberleri

Hem altın hem de gümüş için tahmin! İki dev banka peş peşe açıkladı: '10 haftadan kısa bir süre içinde…’

Altın ve gümüş fiyatlarındaki yükselişin ardından yatırımcılar ‘Altın düşecek mi, yükselecek mi? Gümüş fiyatları ne olur?’ gibi sorulara yanıt iki dev banka Commerzbank ve TD Securities’ten geldi. Alman bankası altın fiyatları için ters köşe tahmin yaptı. Gümüş fiyatı içinde iki banka birden yükseliş beklentilerini açıkladı. “Gümüş fiyatları son kez ons başına 30 doları aştığında, on haftadan kısa bir süre içinde ons başına 50 dolara kadar işlem gördü” yorumu ise heyecan yarattı.

Finans 2024-05-22 14:49:38

Gram altın ve ons altın için yeni tahmin! 4 dev banka birer birer rakam verdi: Altın fiyatlarında ters köşe…

Altın fiyatları yükselişe geçerken yatırımcıların en çok merak ettiği, ‘altın fiyatları ne olur?’ sorusuna dev bankalardan birer birer açıklama geldi. Ons altın fiyatı tahminlerini açıklayan bankalar rakamı 2400 dolara kadar çıkardı. Ancak Commerzbank altın fiyatları için ters köşe yaptıracak bir değerlendirmede bulundu ve tahminlerini düşürdü. Gram altın fiyatı içinse 3.250 liralık rekor tahmin yapıldı.

Finans 2024-02-24 12:29:56

Altın fiyatları için dev bankadan tahmin! 2023 yıl sonunda 50 dolar birden düşebilir…

Commerzbank yılın ikinci yarısı için altın ve gümüş fiyatı tahminlerini düşürdü. 2023 yıl sonunda 2050 dolar olan beklenti 2000 dolarak çekilirken, gümüş fiyatlarının da 26 dolar seviyesinde olabileceğini öngördü.

Finans 2023-06-21 11:58:00

‘Altın almak için 3 sebep’ diyerek açıkladılar! 2 dev banka peş peşe duyurdu: ‘Düşüş sınırlı, yeni rekorlar kapıda…’

Altın fiyatları geçtiğimiz hafta son ayların en büyük düşüşünü kaydetmişti. Yeni haftada yatırımcılar 'altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi?' sorusuna yanıt ararken hem UBS hem de Commerzbank analistlerinden peş peşe değerlendirme geldi. 2 kurum da fiyatlardaki düşüşün sona ereceğini ve yeni rekor seviyelerin görüleceğini belirtti. UBS analistleri ise 'altın almak için 3 neden'i sıralayarak o sebepleri tek tek açıkladı. İşte Kapalıçarşı verileri ile güncel altın fiyatları...

Finans 2023-05-22 09:09:00

Altın fiyatında yükseliş sürecek mi? Uzmanlar tek tek yanıtladı: Ons ve gram altın...

Altın fiyatları Kapalıçarşı verileri anlık, canlı, güncel rakamlar ile yatırımcılar tarafından takip ediliyor. Bir süredir hem ons altın hem de gram altın fiyatlarında yaşanan yükseliş sonrası yatırımcılar yükselişin devam edip etmeyeceğini merak ediyor. Peki altının gram fiyatı ne olacak? Yatırımcı ne yapmalı? Alman Commerzbank ons için tahminini paylaştı. Altın ve para piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk ise gram tarafında öngörülerini aktardı.

Finans 07-12-22 11:06

Son dakika: Gram altında sular durulmuyor! Üst üste ikinci günde yeni rekor: ‘Fed’in faiz hamlesi sona erdiğinde…’ (16 Kasım gram altın, çeyrek altın fiyatları…)

Altın fiyatları son dakika gelişmeleri ile alım-satım rakamları merak ediliyor. “Altın ne kadar oldu, gram altın, çeyrek altın bugün ne kadar?’ sorularına yanıt anlık ve canlı rakamları araştırıyor. Dün ons altın fiyatlarındaki yükselişle tüm zamanların rekorunu kıran gram altın fiyatları, üst üste ikinci günde de tüm zamanların zirvesini gördü. Fiyatlardaki yükseliş sonrası Commerzbank analistlerinden altın tahmini geldi.

Finans 16-11-22 16:19

SON DAKİKA: Dünyaca ünlü iki bankadan altın tahmini! Hesap yapanları şaşırtacak rakamlar!

Son dakika… Altın fiyatları 8 Ekim Cumartesi günü de yatırımcıların gündeminde yer alıyor. Geçtiğimiz haftalarda inişli çıkışlı bir grafik sergileyen altın için ‘düşecek mi, yükselecek mi’ sorusu en çok merak edilen konulardan biri olurken Commerzbank ve TDS analistlerinden yeni bir tahmin geldi. Commerzbank, altın tahmini için düşüş öngörüsünde bulunurken, TD Securities ise altının düşüş trendine son vermesi için kritik olan rakamı açıkladı.

Finans 08-10-22 09:19

Son dakika: Altın yatırımı olanlar dikkat! Bir iyi bir kötü haber geldi: Altın fiyatları düşüyor ama…

Son dakika: Altın ve para piyasaları resesyon ve Fed etkisini fiyatlamaya devam ederken, gözler ABD'de açıklanacak enflasyon verisine çevrildi. Dolar, hem uluslararası hem yurt içi piyasasında zirvede kalırken, gram altın ise 4 haftadır üst üste düşüyor. Ons altın fiyatları da 9 ayın en düşüğünü gördü. Wall Street ve Commerzbank analistlerinin son değerlendirmesi yatırımcıları umutlandırdı. Peki altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? İşte altın fiyatları için son dakika haberinin detayları.

Finans 10-07-22 09:35

Kur krizi: Commerzbank analistinden Erdoğan uyarısı

Commerzbank analisti Tatha Ghosi, para politikalarında kararları Erdoğan'ın aldığının piyasalarca artık bilindiğini belirterek "TCMB'nin kısa vadeli atacağı adımların bir önem taşımadığı" değerlendirmesi yaptı.

Haber 24-11-21 14:43

Dün Merkez Bankası açıkladı! Banka devlerinden yeni faiz öngörüsü

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB), faiz kararının ardından JP Morgan, Societe Generale ve Commerzbank yeni tahminlerini açıkladı. JP Morgan Aralık ayı yönlendirmesinin bu yıl bir faiz indirimi tahminine yol açabileceğini ancak TCMB’nin piyasa volatilitesi karşısında kararını değiştirebileceğini belirtti. Goldman Sachs ise 2022'de ilk faiz artışı için beklentisini üçüncü çeyrekten ikinci çeyreğe çekti.

Finans 19-11-21 13:58

Almanya blokzincir kullanarak tahvil alım satımını test etti

Almanya'nın yaptığı teste, Barclays, Citibank, Commerzbank, DZ Bank, Goldman Sachs ve Societe Generale katıldı.

Finans 24-03-21 17:36

Commerzbank: Türk Lirası daha da güçlenebilir

Merkez Bankası'nı faiz artış hamlesi sonrası güçlenen Türk Lirası, yeni haftanın ilk gününde yaklaşık 4 ayın en düşük seviyelerine geriledi. Türk Lirası'ndaki düşüş hız kesmeden devam ederken MB'nin faiz hamlelerine ilişkin yabancı yatırımcılardan gelen iyimser yorumlar da sürüyor.

Finans 28-12-20 17:16

2021'de dolar fiyatları ne olacak? Commerzbank'tan dolar tahmini

Son dakika dolar tahmini haberleri... Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası uzmanların 2021 dolar tahminleri araştırmaları başladı. Son zamanlarda Türk Lirası tekrar değer kazanmaya başlamışken, Commerzbank yetkilisi Merkez Bankası'nın faiz kararını değerlendirdi beklentiler dahilinde olduğunu ve alınan karar ile 2021 yılının ilk çeyreği için dolar/TL'nin 7,5 düzeyinde seyretmesini beklediklerini ifade etti. işte dev bankadan çarpıcı dolar beklentisi!

Finans 20-11-20 10:32

Piyasaların gözü Lagarde'ın ilk toplantısında sergileyeceği iletişimde

ING Group Başekonomisti Peter Vanden Houte: - "Piyasalarda toplantı öncesindeki heyecan; politikaya ilişkin muhtemel değişikliklerden dolayı değil, (yeni ECB Başkanı) Lagarde'ın iletişiminin Mario Draghi'ye göre nasıl olacağı konusundan kaynaklanıyor" - Commerzbank Kıdemli Ekonomisti Michael Schubert: - "Lagarde, hala merkez bankası dilini öğrenmeye çalışıyor. Finansal piyasaların Lagarde'ın ifadelerini yanlış anlama gibi bir risk bulunuyor"

Finans 11-12-19 11:02

Piyasalar Fed'e kilitlendi

Capital Economics Kıdemli Ekonomisti Michael Pearce: - "Fed, en az 2021 yılı sonuna kadar faizleri yüzde 1,50-1,75 aralığında tutabilir" - Commerzbank ABD Fed Ekonomisti Bernd Weidensteiner: - "Fed'in projeksiyonlarında herhangi bir değişiklik olmayacak ancak Fed, ekonomiyi desteklemeye hala hazır"

Finans 10-12-19 11:02
Fed

Piyasalar Fed'e kilitlendi

Capital Economics Kıdemli Ekonomisti Michael Pearce: - "Fed, en az 2021 yılı sonuna kadar faizleri yüzde 1,50-1,75 aralığında tutabilir" - Commerzbank ABD Fed Ekonomisti Bernd Weidensteiner: - "Fed'in projeksiyonlarında herhangi bir değişiklik olmayacak ancak Fed, ekonomiyi desteklemeye hala hazır"

Finans 10-12-19 11:00
Fed

Piyasalar Fed'in faiz kararına odaklandı

Commerzbank ABD ve Fed Ekonomisti Cristoph Balz: - "ABD'de enflasyonun çok zayıf gelmesi durumunda ABD Merkez Bankası (Fed) politika faizini sıfır seviyelerine doğru çekebilir" - "Fed, bu haftaki toplantısında politika faizini 25 baz puan indirerek yüzde yüzde 1,50 - 1,75 aralığına çekebilir" - Berenberg ABD, Amerika, Asya Başekonomisti Mickey Levy: - "Fed Başkanı Jerome Powell, toplantıda faiz indiriminde ara verileceği ve aralık ayında indirime gidilmeyeceği mesajları verebilir"

Finans 29-10-19 11:01
Fed

Commerzbank 4 bin 300 bin kişiyi işten çıkarmayı planlıyor

Alman bankası, yeni stratejik plan ve yeniden yapılanma çerçevesinde yaklaşık 4 bin 300 kişiyi işten çıkarmayı ve Polonya MBank'taki çoğunluk hissesini satışının planlandığını duyurdu

Haber 20-09-19 17:55

Piyasalar, ECB'nin yeni uygulamalarına odaklandı

ING Group Başekonomisti Peter Vanden Houte: - "ECB, bu haftaki toplantısında, mevduat faiz oranında 20 baz puanlık indirime gidebilir" - Commerzbank Kıdemli Ekonomisti Michael Schubert: - "ECB, aylık 40 milyar avroluk bir varlık alım programına karar verebilir" - Rabobank ECB ve Avro Bölgesi Makro Strateji Başkanı Elwin De Groot: - "ECB'nin politikasında büyük bir güncellemeye gideceği beklentisi yüksek"

Finans 11-09-19 11:03

Fed'in 25 baz puanlık indirimi ekonomik yavaşlamayı engelleyemeyecek

Capital Economics Kıdemli ABD Ekonomisti Andrew Hunter: - "Fed'in 25 baz puanlık indirimi ekonomik yavaşlamayı engelleyemeyecek" - "50 baz puan yerine 25 baz puanlık indirim yapılması piyasalarda hayal kırıklığı oluşturma riski de taşıyor ancak bu karara en büyük protesto ABD Başkanı Trump'tan gelebilir" - Commerzbank ABD ve Fed Ekonomisti Cristoph Balz: - "Fed, ABD'deki politik baskıdan etkileniyor"

Finans 30-07-19 10:59
Fed

Alternatif Bank'a yabancı para transferlerinde Mükemmellik Ödülü

Banka, Commerzbank tarafından yabancı para transferlerini yüksek operasyonel kalitede gerçekleştirmesi nedeniyle "STP Mükemmellik Ödülü" aldı

Yurthaber 25-06-19 10:31

Alternatif Bank'a yabancı para transferlerinde Mükemmellik Ödülü

Banka, Commerzbank tarafından yabancı para transferlerini yüksek operasyonel kalitede gerçekleştirmesi nedeniyle "STP Mükemmellik Ödülü" aldı

Finans 25-06-19 10:30

E. Frankfurt ile Chelsea yenişemedi

UEFA Avrupa Ligi Yarı Final ilk maçında Eintracht Frankfurt, Chelsea ile 1-1 berabere kaldı.UEFA Avrupa Ligi Yarı Final ilk maçında Alman ekibi Eintracht Frankfurt, Commerzbank Arena’da İngiliz takımı Chelsea’yi ağırladı.

Haber 03-05-19 00:00

Deutsche Bank çalışanları Commerzbank ile birleşmeye hayır diyor

Almanya’nın iki büyük bankası Deutsche Bank ve Commerzbank’ın birleşme planına ilişkin yapılan bir ankete göre Deutsche Bank çalışanları birleşmeyi istemiyor.Almanya’nın en büyük bankalarından Deutsche Bank ve Commerzbank birleşmek üzere görüşmeler gerçekleştiriyor.

Haber 14-04-19 10:55

Commerzbank çalışanları birleşme görüşmelerinin durdurulmasını istedi

Alman basını, Commerzbank Genel Çalışmalar Konseyi, bankanın yönetim kurulundan Deutsche Bank ile devam eden birleşme görüşmelerine son vermelerini istedi.

Finans 27-03-19 16:10

Katar Deutsche Bank - Commerzbank birleşmesine karşı

Deutsche Bank'ın büyük hissedarlarından Katar, Banka'nın Commerzbank ile birleşmesine karşı çıkıyor.

Finans 26-03-19 09:30

Deutsche Bank ile Commerzbank birleşmesi 500 şubenin kapanmasına neden olabilir

Almanya’da Deutsche Bank ile Commerzbank’ın birleşmesi durumunda 500 banka şubesi kapanabilir.Almanya’nın en büyük iki bankası olan Deutsche Bank ile Commerzbank’ın birleşmesi halinde çok sayıda banka şubesinin kapanmasına neden olabileceği ifade ediliyor.

Haber 22-03-19 12:08

Deutsche Bank and Commerzbank launch merger talks

Deutsche Bank and Commerzbank announced on Sunday they have launched exploratory merger negotiations after months of speculation that German's two biggest lenders may combine.

Haber 18-03-19 10:58

Deutsche Bank ve Commerzbank birleşme için görüşüyor

İstanbul, 18 Mart DHA) - Almanya'nın en büyük iki bankası, Deutsche Bank ve Commerzbank yaptıkları açıklamalarla, birleşme görüşmelerinde bulunduklarını duyurdular.

Finans 18-03-19 10:57

Almanya'nın iki bankası, birleşme için ön görüşmeler yapıyor

Deutsche Bank İletişim Başkanı Jörg Eigendorf: - "Commerzbank ile birleşmeyi ancak ekonomik açıdan anlamlı olduğunda yapacağız. Bu bizim için önemli"

Haber 17-03-19 20:20

Deutsche Bank-Commerzbank birleşme görüşmeleri başlıyor

Almanya’nın en büyük bankalarından Deutsche Bank ile Commerzbank’ın yönetim kurulları birleşme için görüşmelere başlanması kararı aldı.

Haber 17-03-19 18:34

Deutsche Bank ve Commerzbank birleşmek için görüşmelere başladı

Almanya’nın en büyük bankalarından Deutsche Bank ve Commerzbank birleşmek için görüşmelere başladı.Muhtemel krizlere karşı daha dayanıklı olabilmek için birleşme konusunda anlaşma sağlanması için bankaların yönetim kurullarının karar aldığı, denetleme kurullarının da stratejik seçenekleri de incelemek üzere bir araya geldiği duyuruldu.

Haber 17-03-19 14:59

ECB'nin bekle-gör modunda kalması bekleniyor

Yarın Frankfurt'ta yapacağı yılın ilk toplantısında, para politikasına ilişkin yeni bir karar duyurması beklenmeyen ECB'nin, daha önce aldığı kararların gerekliliğini savunması öngörülüyor - ING Group Başekonomisti Peter Vanden Houte: - "(ECB Başkanı) Draghi, faizler üzerindeki sözlü yönlendirmesinde bir değişikliğe gitmeyecek" - Capital Economics Avrupa Başekonomisti Andrew Kenningham: - "Banka, bu yıl faizlerde değişiklik yapmayacak" - Commerzbank: - "Net tahvil alımlarını askıya alma kararını izleyen ilk toplantıda, ECB Yönetim Kurulu'nun önceki değerlendirmelerinin çoğunu muhafaza etmesi muhtemel"

Finans 23-01-19 11:02

Deutsche Bank'ta sular durulmuyor

Frankfurt Savcılığı tarafından kara para aklama şüphesiyle hakkında soruşturma yürütülen Alman Deutsche Bank zor günler geçiriyor - Bankanın gelirleri dokuz ayda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5 azalarak 19,7 milyar avroya gerilerken, hisselerindeki kayıplar yüzde 56'ya yaklaştı - Hakkında radikal kararlar alınması beklenen banka için hükümetin Commerzbank ile birleşmeyi kolaylaştırmanın yollarını aradığı iddia ediliyor - Alman basınında, karıştığı uygunsuz işlemlerden dolayı "Almanya" markasına zarar verdiği gerekçesiyle, bankanın isminden "Deutsche" ifadesini kaldırması gerektiği de tartışılıyor

Haber 18-12-18 11:03

Commerzbank analistleri dolar/TL beklentisini aşağı çekti

“Merkez Bankası'nın faizleri aşırı düşürmeyeceği varsayımıyla, dolar/TL’nin daha önceki tahminimiz olan 6,50 yerine 2019 yılı sonunda 5,75 seviyesine ulaşacağını tahmin ediyoruz” -“Merkez Bankası'ndan artık yeni bir faiz artırımı beklemiyoruz”

Haber 04-12-18 13:32

Commerzbank: Dolar 6 lirayı bulabilir

Commerzbank analisti Ghose, TCMB'nin faiz artırmak için Haziran'ı bekleme gibi bir seçeneğinin bile olmadığını belirtti. Analiste göre TCMB 7 Haziran'daki PPK toplantısına kadar adım atmazsa dolar 6 lirayı bulabilir.

Finans 23-05-18 11:56

DÜZELTME - Doların dünyadaki egemenliği çöküyor başlıklı haberimizin birinci spotu, giriş cümlesi ve üçüncü paragrafında sehven yer alan bin yıldan bu yana sürdürülen ifadesi, 2000 yılı başından beri sürdürülen olarak değiştirilmiştir. Haberimizi

"Doların dünyadaki egemenliği çöküyor" -Commerzbank Başekonomisti Kraemer: -“Doların dünyadaki kilit para birimi statüsü çöküyor. Bu kısmen, ABD dolarını sınır ötesi işlemler için daha az cazip hale getiren, 2000 yılı başından beri sürdürülen ABD yaptırım politikasından kaynaklanıyor” -“Kuşkusuz, dolar hala SWIFT1 aracılığıyla yürütülen sınır ötesi işlemlerin büyük bölümünü oluşturmaktadır. Ancak bu pay son yıllarda azaldı ve avro şimdi ciddi bir rakip”

Haber 19-05-18 17:16

Doların dünyadaki egemenliği çöküyor

Commerzbank Başekonomisti Kraemer: -“Doların dünyadaki kilit para birimi statüsü çöküyor. Bu kısmen, ABD dolarını sınır ötesi işlemler için daha az cazip hale getiren, bin yıldan bu yana sürdürülen ABD yaptırım politikasından kaynaklanıyor” -“Kuşkusuz, dolar hala SWIFT1 aracılığıyla yürütülen sınır ötesi işlemlerin büyük bölümünü oluşturmaktadır. Ancak bu pay son yıllarda azaldı ve avro şimdi ciddi bir rakip”

Haber 19-05-18 11:10

Alman ekonomisinde 2018'de temel zorluk hükümetin kurulması

- Commerzbank Kıdemli Ekonomisti Dr. Wagner: - "Almanya ekonomisinde yeni yılda temel zorluk hükümetin kurulması olacak" - "Kurulacak büyük bir koalisyondan daha yüksek emeklilik maaşı, sağlık ve bakım gibi konulara daha fazla özen gösteren politika ve özellikle de iş gücü piyasalarında daha fazla düzenleme yapmasını bekliyoruz" - "Ekonominin 2018 yılında yüzde 2,5 büyümesini bekliyoruz"

Haber 02-01-18 11:03

Almanya'da sanayi üretimi azaldı

- Ülkede sanayi üretimi, ekimde bir önceki aya göre yüzde 1,4 azaldı - Commerzbank Analisti Solveen: - "4'üncü çeyreğe zayıf bir başlangıç, yılın sonunda reel GSYH'nin yaz aylarına göre biraz daha yavaş genişlediğini varsaymak için mantıklı"

Haber 07-12-17 12:12

Commerzbank'a göre dolar/TL birkaç ayda 3.70'e yükselebilir

Commerzbank yolladığı notta kurun gelecek aylarda 3.70 seviyelerine yükselebileceğini belirtti

Finans 03-05-17 13:55

'Evet', TL'yi nasıl etkiledi?

Anayasa değişikliği referandumundan %51,4 'Evet' oyu çıkmasıyla Türk Lirası önce hızlı değer kazandı, ardından kazancın bir kısmını geri verdi. Goldman Sachs ve Commerzbank önümüzdeki aylarda Dolar'ın TL karşısında yeniden değer kazanmasını bekliyor.

Finans 17-04-17 14:18

'Evet', TL'yi nasıl etkiledi?

Anayasa değişikliği referandumundan %51,4 'Evet' oyu çıkmasıyla Türk Lirası önce hızlı değer kazandı, ardından kazancın bir kısmını geri verdi. Goldman Sachs ve Commerzbank önümüzdeki aylarda Dolar'ın TL karşısında yeniden değer kazanmasını bekliyor.

Haber 17-04-17 14:18

Almanya’da Deutsche Bank ve Commerzbank Krizi

Commerzbank, 2020 yılına kadar yeni bir yapılanmaya gideceğini ve 9 bin 600 kişiyi işten çıkaracağını duyurdu. Dünyanın en büyük altıncı özel bankası durumdaki Deutsche Bank’la ilgili belirsizlik ise Alman finans çevrelerinde büyük tedirginliğe neden oluy

Haber 29-09-16 17:00

Commerzbank yeniden yapılanıyor

Commerzbank spekülatif işlemlerden çekilerek yatırım ve özel müşteri hizmetlerine odaklanacak.

Haber 29-09-16 16:57

Commerzbank yeniden yapılanıyor

Commerzbank spekülatif işlemlerden çekilerek yatırım ve özel müşteri hizmetlerine odaklanacak.

Haber 29-09-16 16:57

Altın yatırımcısına iyi haber!

Commerzbank, altın fiyatında yükseliş beklentisini koruyor

Finans 17-01-14 11:41

Yargıtay, Goldaş'ın Iflas Kararını Bozdu

Yargıtay 23. Hukuk Dairesi, Türkiye'nin halka açılan ilk mücevherat firması olan Goldaş Kuyumculuk'un, Commerzbank International...

Yurthaber 28-07-13 13:55

Goldaş iflas kararı için temyize gidecek

Bakırköy 6. Asliye Ticaret Mahkemesi’nden, Goldaş Kuyumculuk, Commerzbank International SA ile aralarında süren davada iflas kararı çıktı

Finans 03-04-13 16:07