Cop Sis Durum Malzemeleri Haberleri

Kütahya'da ormanda kar ve sis nedeniyle mahsur kalan 3 kesim işçisi kurtarıldı

Kütahya'da kar ve sis nedeniyle yollarını kaybedip ormanda mahsur kalan ve donma tehlikesi geçiren 3 kesim işçisi, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekiplerince kurtarıldı.

Yurthaber 2024-02-16 07:55:03

Rengini kaybetmiş bardaklarınızı ilk gün gibi ışıl ışıl yapacak temizlik malzemeleri

Çeşme sularında bulunan yoğun miktarda kireç ve klor nedeniyle bardaklar zaman içerisinde bulanıklaşıyor ve parlaklığını yitiriyor. Can sıkıcı bir durum olan bardak matlaşmasını oluşmadan önce önlemek hatta oluştuktan sonra da bardakları ilk günkü parlaklığına döndürmek mümkün. Işıltısını yitiren bardaklarınızı parlatmak için evinizde bulunması gereken temizlik ürünlerini merak ediyorsanız okumaya devam edin!

Haber 2023-04-06 14:47:19

Şaşırmamak elde değil! 'Şifacı robot', 'hemşire robot' derken şimdi de 'drone doktor' çıktı: Hedef, 3 dakika içinde...

Tıbbi teknolojiler şaşırtan bir hale geldi, 'şifacı robot', 'hemşire robot' derken şimdi de 'drone doktor' ortaya çıktı. Bu drone'lar yaklaşık 144 km/s hızla uçabiliyor ve görenleri şaşırtıyor. Acil durum operatörleri ise bir acil çağrı düşer düşmez tıbbi malzemeleri bu drone'larla göndermeye çalışacak. Operatörler, 'drone doktorları' göndermek için eğitilecek. Hedef ise arandıktan sonra üç dakika içinde malzemeleri ulaştırmak.

Haber 2023-01-09 12:44:51

İstanbul'da boğaz trafiği durduruldu mu, seferler ne zaman düzelecek? 27 Ekim 2022 Perşembe günü İstanbul'da boğaz trafiği ve gemi seferlerinde son durum!

İstanbul'da gemi seferleri ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Yoğun sis nedeniyle yaşanan sorunun ardından flaş bir açıklamada bulunuldu. Yapılan açıklamanın ardından birçok kişi arama motorlarında sorgulama yapıyor. Peki, İstanbul'da boğaz trafiği durduruldu mu, seferler ne zaman düzelecek? İşte 27 Ekim 2022 Perşembe günü İstanbul'da boğaz trafiği ve gemi seferlerinde son durum...

Haber 2022-10-27 07:17:31

Obeziteyi önlüyor, yağ yakımını hızlandırıyor! İşte kekik çayı tarifi ve malzemeleri...

İçinde bulunduğumuz dönemin en büyük problemlerinden biri de obezitedir. Bu durum hızlı yiyecek tüketimi, abur cubur tüketimi ve hareketsiz yaşam ile son yıllarda artış gösterdi. Kilo vermenin tek bir yolu bulunmuyor ancak yağ yakıcı özelliği olan çayların tüketimi, bu süreçte bir yol olarak karşımıza çıkıyor.

Yemek 16-04-22 00:19

Sabiha Gökçen Havalimanı Meteorolojik Acil Durum Komitesi'nden uçuşlarla ilgili açıklama

İstanbul'da etkili olan sis nedeniyle bir süre hava trafiğine kapatılan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçuşlar tekrar başladı. Sabiha Gökçen Havalimanı, Meteorolojik Acil Durum Komitesi (MADKOM) yaptığı açıklamada, "06.11.2021 tarihi saat 21:00 ile 07.11.2021 tarihi 09:59 arsında, %15 oranında azaltma yapılacaktır" dedi.

Haber 06-11-21 21:38

AFAD’ın yaşam malzemelerine göz diktiler

Eskişehir’de, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na (AFAD) ait, acil durumlarda vatandaşların kullanımına sunduğu yaşam malzemelerinin bulunduğu konteynırlar kimliği belirsiz kişi veya kişilerce soyuldu.Eskişehir-Muttalip yolu üzerinde AFAD’a ait içerisinde acil durumlarda vatandaşlara ulaştırılmak için beklenen yaşam malzemeleri kimliği belirsiz kişilerce soyuldu.

Yurthaber 05-02-21 14:05

Konya’dan Resulayn’a yardım

Şanlıurfa ‘ya Konya merkezli bir dernek tarafından hayırseverlerin bağışlarıyla temin edilen gıda kolisi, battaniye, soba ve çeşitli insani yardım malzemeleri, Şanlıurfa AFAD koordinasyonunda Resulayn’daki ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı.Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) bünyesinde daha önce muhtaçlık kriterleri esas alınarak tespit edilen 150 aileye yönelik, Şanlıurfa Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinesinde gerçekleştirilen insani yardım faaliyeti dağıtımına, AFAD personeli yanı sıra Şanlıurfa’ya dernek gönüllüleri de destek verdi.

Yurthaber 01-02-21 16:28

Konya’dan Resulayn’a yardım

Şanlıurfa ‘ya Konya merkezli bir dernek tarafından hayırseverlerin bağışlarıyla temin edilen gıda kolisi, battaniye, soba ve çeşitli insani yardım malzemeleri, Şanlıurfa AFAD koordinasyonunda Resulayn’daki ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı.Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) bünyesinde daha önce muhtaçlık kriterleri esas alınarak tespit edilen 150 aileye yönelik, Şanlıurfa Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinesinde gerçekleştirilen insani yardım faaliyeti dağıtımına, AFAD personeli yanı sıra Şanlıurfa’ya dernek gönüllüleri de destek verdi.

Yurthaber 01-02-21 16:28

2020- 2021 yılı kış tedbirleri toplantısı yapıldı

Karabük, ilçe ve köylerinde kış mevsimi süresince olumsuz hava şartlarıyla (kar yağışı, buzlanma, sis, heyelan vb.) mücadelede alınacak tedbirlerle ilgili konuları görüşmek üzere Vali Fuat Gürel başkanlığında ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımı ile 2020-2021 yılı kış tedbirleri toplantısı yapıldı.Valilik Büyük Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda Vali Fuat Gürel ve katılımcılara, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ile Karayolları 15.

Yurthaber 01-12-20 19:06

Gümüşhane’den İzmir’e kardeşlik köprüsü

İzmir’de geçtiğimiz günlerde gerçekleşen deprem felaketinin ardından Gümüşhane Valiliği koordinasyonunda toplanan yardımlar bölgeye gönderilmek üzere yola çıktı.Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı’nın belirlediği acil ihtiyaç duyulan gıda ve yaşam malzemeleri dikkate alınarak hazırlanan 935 koliden oluşan deprem yardımı bölgeye uğurlandı.Konuyla ilgili açıklama yapan Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, “Valiliğimiz koordinesinde toplanan yardımları deprem bölgesine uğurladık.

Yurthaber 11-11-20 12:11

İzmir için toparlanan yardımlar Bayburt’tan yola çıktı

İzmir’de yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından Bayburt Valiliği koordinasyonunda toparlanan yardımlar bölgeye gönderilmek üzere yola çıktı.Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı’nın belirlediği acil ihtiyaç duyulan gıda ve yaşam malzemeleri dikkate alınarak hazırlanan bir tır dolusu deprem yardımı bölgeye uğurlandı.Vali Cüneyt Epcim, depremin ardından toparlanan yardımları Bayburt halkının İzmir halkıyla dayanışmasının bir göstergesi olarak göndermenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Yurthaber 09-11-20 13:47

Sabah esnaf destek paketine başvuran işletmeci akşama kredisini kullandı

Bursa'da medikal malzemeleri satan iş yeri sahibi Özbağkıran: - "Ben bir günde esnaf paketinden faydalandım. Böyle bir şey ilk defa yaşadım. Sabah başvurdum, akşama 25 bin liralık kredimi verdiler. 30 yıldır ticaretle uğraşıyorum, bu durum benim için şaşırtıcı oldu. Çünkü diğer ekonomik krizleri de yaşadım. Böylesine kolay krediye ulaşabildiğim hiçbir zaman olmadı" - "Buna katkısı olan devletimize çok teşekkür ediyoruz. Devletimizin bizim arkamızda. Bu işe vesile olanlardan Allah razı olsun. Millet ve devlet el ele dedikleri bu olsa gerek"

Yurthaber 23-04-20 11:02

Kastamonu Belediyesinden deprem bölgesine yardım

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen depremin yaralarını sarmak amacıyla Kastamonu Belediyesi tarafından bölgeye yardım malzemeleri gönderildi.Kastamonu’dan Elazığ’daki deprem bölgesine gönderilmek üzere il merkezinden ve ilçelerinden bölge için yardımlar toplanmaya devam edilirken Kastamonu Belediyesince hazırlanan yardım kolileri de İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne teslim edildi.

Yurthaber 12-02-20 15:27

Şanlıurfa AFAD, Elazığ’a desteğe devam ediyor

Elazığ Sivrice’de 24 Ocak 2020 günü saat 20.55’te meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem akabinde, aynı gece 2 arama kurtarma aracı, 9 arama kurtarma personeli ve 50 adet 112 metre karelik çadırla yardıma koşan Şanlıurfa Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü, destek faaliyetlerine devam ediyor.Deprem nedeniyle hasar gören evlerine giremeyen vatandaşların barınma ihtiyacını temin etmek için harekete geçen Şanlıurfa AFAD Müdürlüğü;147 adet yaşam konteyneri, 40 adet portatif tuvalet ve 43 adet 112 metrekarelik çadırdan oluşan 5 tır malzemeyi bölgeye ulaştırdı.Konteyner ve çadırların kurulumu için 7 personelini de Elazığ’a gönderen Şanlıurfa AFAD İl Müdürlüğü’nün, söz konusu malzemeleri daha önce Suriyelilerin barındığı Ceylanpınar ve Viranşehir’de kapatılan geçici barınma merkezlerinden temin ettiği bildirildi.Deprem gecesi Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin başkanlığında toplanan Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi, aynı gece AFAD ile birlikte Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığından 1 arama kurtarma aracı, 1 öncü araç, 8 arama kurtarma personeli, İl Sağlık Müdürlüğünden 2 adet 112 Acil Sağlık Ekibi, 3 UMKE timi, 1 lojistik ekip ve AKSA Doğalgaz şirketinden 1 teknik araç ile 2 teknik personeli Elazığ’a sevk etmişti.

Yurthaber 31-01-20 13:20

Şanlıurfa AFAD, Elazığ’a desteğe devam ediyor

Elazığ Sivrice’de 24 Ocak 2020 günü saat 20.55’te meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem akabinde, aynı gece 2 arama kurtarma aracı, 9 arama kurtarma personeli ve 50 adet 112 metre karelik çadırla yardıma koşan Şanlıurfa Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü, destek faaliyetlerine devam ediyor.Deprem nedeniyle hasar gören evlerine giremeyen vatandaşların barınma ihtiyacını temin etmek için harekete geçen Şanlıurfa AFAD Müdürlüğü;147 adet yaşam konteyneri, 40 adet portatif tuvalet ve 43 adet 112 metrekarelik çadırdan oluşan 5 tır malzemeyi bölgeye ulaştırdı.Konteyner ve çadırların kurulumu için 7 personelini de Elazığ’a gönderen Şanlıurfa AFAD İl Müdürlüğü’nün, söz konusu malzemeleri daha önce Suriyelilerin barındığı Ceylanpınar ve Viranşehir’de kapatılan geçici barınma merkezlerinden temin ettiği bildirildi.Deprem gecesi Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin başkanlığında toplanan Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi, aynı gece AFAD ile birlikte Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığından 1 arama kurtarma aracı, 1 öncü araç, 8 arama kurtarma personeli, İl Sağlık Müdürlüğünden 2 adet 112 Acil Sağlık Ekibi, 3 UMKE timi, 1 lojistik ekip ve AKSA Doğalgaz şirketinden 1 teknik araç ile 2 teknik personeli Elazığ’a sevk etmişti.

Yurthaber 31-01-20 13:20

Kars’tan Elazığ’a yardım tırları yola çıktı

Kars İl Afet Acil Durum Müdürlüğü koordinasyonunda toplanan yardım malzemeleri Elazığ’a gönderildiAcil ihtiyaçların yer aldığı 2 tır dolusu yardım malzemeleri Kars Valisi Türker Öksüz, İl Acil Afet ve Durum Müdürü (AFAD) Oktay Ayğan, STK Temsilcileri ve AFAD gönüllülerinin katılımıyla deprem bölgesine dualarla uğurlandı.Vali Türker Öksüz, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, “Hepimiz bugün burada hayırlı bir iş için toplandık.

Yurthaber 30-01-20 15:37

Karabük depremzedelerin yaralarını sarmaya devam ediyor

Karabük İl Afet Acil Durum Müdürlüğü koordinasyonunda toplanan yardım malzemeleri Elazığ ve Malatya’ya gönderildi.Acil ihtiyaçların yer aldığı 1 tır dolusu yardım malzemeleri Karabük Valisi Fuat Gürel, İl Acil Afet ve Durum Müdürü (AFAD) Gazanfer Erbay, Kızılay Başkanı Özcan Büyükgenç, STK Temsilcileri ve AFAD gönüllülerinin katılımıyla deprem bölgelerine uğurlandı.Elazığ ve Malatya’da meydana gelen depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar temennisinde bulunan Vali Fuat Gürel, yaşanan deprem sonrası Türkiye’nin depremzedelerin yaralarını sarmak için tek yürek olduğunu söyledi."Kadirşinas Türk milleti nerede sıkıntı varsa orada yer almasını bilmiştir"Depremzedelere gönderilen yardım malzemesi hakkında bilgi veren Gürel, "Bu gönderdiğimiz tırda; 473 battaniye, 348 giyim kolisi, 17 temizlik kolisi, 6 koli gıda (bebek yardımı, mama yardımı) yardımı, 61 ısıtıcı kolisi ve 20 yardım poşetini inşallah Karabüklüler olarak göndermiş olacağız.

Yurthaber 29-01-20 23:07

Bigalıların yardım TIR’ı deprem bölgesine doğru yola çıktı

Elazığ’da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Biga Belediyesi tarafından toplanan yardımlar bölge halkına ulaştırılmak üzere yola çıktı.Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Biga Belediyesi tarafından Biga’da düzenlenen yardım kampanyasında toplanan battaniye, ısıtıcı, mont, bot, atkı, bere, kazak, çocuk bezi, bebek maması, kuru bakliyat, un, salça, tuz, sıvı yağ, tuvalet kağıdı, şampuan ve sabun gibi ihtiyaç malzemeleri Elazığ ve Malatya’daki depremzedelere ulaştırmak üzere İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinesiyle bölgeye gönderildi.

Yurthaber 29-01-20 13:07

Biga'da toplanan 1 TIR dolusu ihtiyaç malzemesi Elazığ yolunda

ÇANAKKALE'nin Biga ilçesinde, Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde mağdur olanlar için belediye tarafından başlatılan yardım kampanyasında toplanan 1 TIR dolusu ihtiyaç malzemesi, bölgeye gönderildi.  Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Biga Belediyesi tarafından düzenlenen yardım kampanyasında toplanan battaniye, ısıtıcı, mont, bot, atkı, bere, kazak, çocuk bezi, bebek maması, kuru bakliyat, un, salça, tuz, sıvı yağ, tuvalet kağıdı, şampuan ve sabun gibi ihtiyaç malzemeleri, depremzedelere ulaştırmak üzere İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinesiyle bölgeye gönderildi.

Haber 29-01-20 12:39

Karda mahsur kalan 8 kişi kurtarıldı

Karabük’te, 2 bin rakımlı Keltepe mevkisinde mahsur kalan 8 kişi kurtarıldı.Edinilen bilgiye göre, araçlarıyla Karabük’ün en yüksek tepesi olan 2 bin rakımlı Keltepe mevkisine çıkan Yılmaz A, Mesut Ö, Cihan B, Mertcan A, Anıl B, Harun Y, Recep Y ve Hakan K, şiddetli kar yağışı, tipi ve sis nedeniyle mahsur kaldı.Şahısların mahsur kaldıklarını ihbar etmesinin ardından olay yerine İl Jandarma Komutanlığı, Karabük Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) sevk edildi.Ekiplerin yaklaşık 3 saatlik çalışmasının ardından mahsur kalan vatandaşlara ulaşılırken, kara saplanan araç traktör yardımı ile kurtarıldı.Sağlık ekiplerinin olay yerinde müdahalede bulunduğu 8 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Haber 16-01-20 16:30

Afet çantasında neler olmalı

Afetlerden hemen sonra ihtiyaç duyulabilecek malzemelerin yer aldığı "Afet ve Acil Durum Çantası" yardım ekipleri ulaşana kadar afetzedelerin ihtiyaçlarını kaşılamalarına kolaylık sağlıyor - Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının internet sitesinde yer alan örnek çantada, olası bir deprem ve afet sonrası hayat kurtaracak malzemelere yer verildi - Malzemeler arasında düdük, el feneri, makas gibi yaşam malzemeleri öne çıkıyor. Çantada, her bir aile ferdi düşünülerek yeterli miktarda içme suyu bulundurulması istenirken, sabun, ıslak mendil, tuvalet kağıdı, uyku tulumu, battaniye gibi malzemeler de yer alıyor

Yurthaber 27-09-19 17:51

Afet çantasında neler olmalı

Afetlerden hemen sonra ihtiyaç duyulabilecek malzemelerin yer aldığı "Afet ve Acil Durum Çantası" yardım ekipleri ulaşana kadar afetzedelerin ihtiyaçlarını kaşılamalarına kolaylık sağlıyor - Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının internet sitesinde yer alan örnek çantada, olası bir deprem ve afet sonrası hayat kurtaracak malzemelere yer verildi - Malzemeler arasında düdük, el feneri, makas gibi yaşam malzemeleri öne çıkıyor. Çantada, her bir aile ferdi düşünülerek yeterli miktarda içme suyu bulundurulması istenirken, sabun, ıslak mendil, tuvalet kağıdı, uyku tulumu, battaniye gibi malzemeler de yer alıyor

Haber 27-09-19 17:49

Arama ve kurtarma malzemeleri sergisi açıldı

Sivas İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), 2019 Afetlere Hazırlık Yılı kapsamında çalışmalarını son hız devam ettiriyor.Bu kapsamda 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin yıl dönümü münasebetiyle AFAD İl Müdürlüğü tarafından Sivas kent meydanında arama ve kurtarma malzemeleri sergisi açıldı.Sergide şişme çadır içerisinde oluşturulan sinevizyon salonunda vatandaşlara 17 Ağustos Marmara Depremi ile ilgili görüntüler izletildi, bilgilendirme amacıyla afiş ve broşürler dağıtıldı.Standı ziyaret eden Vali Salih Ayhan, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin toplumda derin yaralar açtığını ifade etti.

Yurthaber 19-08-19 16:20

AFAD Gönüllülük Sistemi Projesi tanıtım toplantısı gerçekleşti

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığınca (AFAD) yürütülmekte olan AFAD Gönüllülük Sisteminin yaygınlaştırılması amacıyla, Adana’da bulunan 15 ilçedeki Mesleki Teknik Anadolu Liselerinin (MTAL) müdür ve müdür yardımcıları ile Vali Yardımcısı Mustafa Aydın başkanlığında, AFAD Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğünde tanıtım toplantısı gerçekleşti.Eğitim kurumları içinde mesleki ve teknik öğretim kurumları, araç ve teçhizat kullanımı, organize olma konularında diğer okullara göre daha yatkın durumda olmalarından dolayı Mesleki ve Teknik Liseler Tabanlı Afetlerde Yerel İşbirliğinin Geliştirilmesi Projesi başlatılırken, 10 pilot okulda hafif arama ve kurtarma malzemeleri alınarak arama kurtarma ekipleri oluşturuldu.

Yurthaber 17-07-19 13:43

5 il için Meteorolojik durum

Meteoroloji Elazığ,Malatya,Adıyaman,Bingöl ve Tunceli’de sıcaklıklarda artış beklendiğini bildirerek, çığ ihtimaline karşı uyarıda bulundu.Meteoroloji 13.Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada;"Bölge genelinde havanın parçalı bulutlu geçecek.Gece ve sabah saatlerinde yer yer sis pus hadisesi bekleniyor.

Yurthaber 10-03-19 11:05

Çanakkale Belediyesinden olumsuz hava koşullarına yönelik etkin çalışma

Çanakkale’de hafta sonu etkili olan yoğun kar yağışı ve tipinin oluşturduğu olumsuz hava koşullarına yönelik Çanakkale Belediyesi ekipleri, tüm iş makineleri ve malzemeleri ile kentsel yaşamın sorunsuz devam etmesi amacıyla 7/24 aralıksız olarak görev yaptı.Kar yağışı öncesinde Meteorolojik uyarılar doğrultusunda Belediyemiz bünyesindeki Acil Durum Yönetim ve Koordinasyon Merkezi toplanarak, 7/24 görev başında olan saha ekiplerinin koordinasyonu başta olmak üzere tüm çalışmaların kontrollü bir şekilde gerçekleştirilmesini sağladı.Ulaşım aksları açık tutulduÇalışmalar kapsamında kent ulaşımının sıkıntısız olarak sağlanması amacıyla öncelikle ana güzergahlarda bulunan araç ve yaya yolları ile hastaneler, otogar, adliye, üniversite, kavşaklar, köprüler ve sanayi bölgesi gibi alanlar devamlı kontrol altında tutulurken, bununla birlikte kente kesintisiz su verilebilmesi için de içme suyu arıtma tesisi ile su depolarımızın ulaşım aksları da ekipler tarafından sürekli olarak kontrol edildi.Bilgilendirmeler anlık olarak yapıldıBununla birlikte kar yağışı ve tipinin oluşturduğu olumsuz durumlara ilişkin kentlilerimizin bilgi edinmelerini sağlamak amacıyla Belediyemizin sosyal medya hesaplarından anlık olarak bilgi akışı sağlanırken, Çağrı Merkezimiz de kentlilerimizden gelen talepleri yanıtlamak veya ilgili birimlere iletmek üzere 7/24 görev yaptı.Olumsuz hava şartları nedeniyle, sokakta kalan vatandaşlarımız ile can dostlarda unutulmadı.

Yurthaber 26-02-19 14:10

Tarihi Kadıkalesi'nde 8 asırlık pati izleri

Aydın'ın Kuşadası ilçesi Kadıkalesi Örenyeri'ndeki kazılarda 8 yüzyıl öncesine ait, üzerinde kedi ve köpek patisi izleri taşıyan tuğla ve kiremit parçaları bulundu - Kadıkalesi Örenyeri Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Zeynep Mercangöz: - "Bu patiler, üreticisi alanda bu malzemeleri kurusun diye bıraktığında üzerinde gezinmiş hayvanlara ait. Hepsi de Orta Çağ’dan kalma malzemeler. Günümüzden yaklaşık 800 yıl öncesinin verileri bunlar. Bizim için her biri çok heyecan verici bir durum"

Haber 24-12-18 11:32

Aydın’da sis ulaşımı olumsuz etkiledi

Türkiye’nin en işlek güzergahlarından olan Aydın-Muğla karayolunda soğuklar nedeniyle oluşan sis trafik akışını olumsuz yönde etkiledi.Aydın’da gece ile gündüz arasındaki yüksek sıcaklık farkı nedeniyle oluşan ve bölgede çok rastlanılmayan bir durum olan sis sürücülere zor anlar yaşattı.

Yurthaber 15-12-18 15:36

5 il için meteorolojik durum

Meteoroloji, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Tunceli ve Bingöl için sis ve pus uyarısı yaptı.Meteoroloji 13.

Yurthaber 25-11-18 12:40

TAG temel eğitimleri sona erdi

Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Tekirdağ Afet Gönüllüleri (TAG) projesinin temel eğitimleri sona erdi.AFAD Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde yürütülen Tekirdağ Afet Gönüllüleri (TAG) projesinin temel eğitimleri sona erdi.16-22 Nisan 2018 tarihleri arasında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimde AFAD gönüllülerine Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından "Tekirdağ’ın Afetselliği" ile "Temel Yangın Bilgisi", Tekirdağ AFAD tarafından "Temel Afet Bilinci", İl Sağlık Müdürlüğü tarafından “Temel İlk Yardım Bilgisi” ve TRAC tarafından “Telsiz Kullanım Bilgisi” konularında eğitim verildi.Afet konteynerlerinde bulunan kurtarma malzemeleri uygulamalı olarak tanıtılıp eğitimler sonucunda başarılı olan gönüllülere sertifika verilecek.

Haber 24-04-18 14:26

İstanbul trafiğinde sis yoğunlu! Sürücüler zor anlar yaşıyor |İstanbul yol durumu....

İstanbul trafiğine sis engeli! Akşam saatlerinde bastıran sis nedeniyle iş çıkışı İstanbullular zor anlar yaşıyor. Deniz ulaşımı tamamen dururken trafikte de yoğunluk oluştu. İBB trafik yoğunluk haritasına göre belirli noktalarda uzun kuyruklar oluştu. İşte İstanbul trafiğinde son durum...

Haber 28-03-18 19:05

Erzurum Havalimanı'nın sis sorununa teknolojik çözüm

Başbakan Yardımcısı Akdağ: - "Erzurum Havalimanı'nda özellikle kışın sis nedeniyle görüş mesafesi düşüyor, aksama ve rötarlar yaşanıyordu. Bu durum, kış turizmi başta olmak üzere ticari ve sosyal hayatı olumsuz etkiliyordu. Yeni sistem ile yaşanan bu aksaklıkların ortadan kaldırılması hedefleniyor"

Haber 15-02-18 12:27

Irak depreminde son durum: Ölü ve yaralı sayısı artıyor! Türkiye yardım gönderdi

Irak depreminde son durum çok kötü... Irak'ın güneydoğusunda yer alan Süleymaniye ve Halepçe kentlerinin kesiştiği noktada 7.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Irak'ta 7, İran'da ise 341 kişinin öldüğü, 5 bin 953 kişinin yaralandığı belirtildi. Deprem haberi duyulur duyulmaz Türkiye'den yardım malzemeleri ve ekibi taşıyan askeri kargo uçağı Süleymaniye'ye indi. Genel Kurmay Başkanlığı 20 kişilik sağlık ekibi ve yardım malzemelerini taşıyan uçağı Kuzey Irak'a gönderdi.

Haber 13-11-17 09:36

Kamp Yaptıkları Dağda Kaybolan 2 Genci Afad Buldu

- DÜZCE'de kamp yaptıkları dağlık alanda sis nedeniyle kaybolan 2 genç, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tarafından kurtarıldı. Kaplan

Yurthaber 04-07-17 13:47

Trakya’da Sis

Afet Acil Durum Genel Müdürlüğünün (AFAD) sis uyarısının ardından Trakya Bölgesi’nin pek çok kentinde sis...

Yurthaber 28-02-17 23:41

Otomobillerin sis farlarını ve plakalarını çaldılar

Bursa'da arabaların içindeki malzemeleri çalmaya gözü yemeyen hırsızlar, arabaların dışındaki sis farlarını ve plakalarını çaldı.

Haber 05-10-15 10:53

Otomobillerin Sis Farlarını Ve Plakalarını Çaldılar

Bursa’da arabaların içindeki malzemeleri çalmaya gözü yemeyen hırsızlar, arabaların dışındaki sis farlarını ve plakalarını çaldı.Bursa’da...

Yurthaber 05-10-15 10:51

İl Afet Ve Acil Durum Müdürlüğüne Arama Kurtarma Malzemeleri Alındı

Kırşehir’de olası deprem ve afet durumunda ani müdahalede bulunmak ve zararı en asgari düzeye indirmek...

Yurthaber 02-09-15 11:23

Kırklareli'den Kısa Kısa

Kırklareli Valiliği Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Türk Kızılayı Kırklareli Şubesi'nce "Arama Kurtarma Malzemeleri" sergisi açıldı.

Yurthaber 05-03-13 16:41

Kırklareli’de, arama-kurtarma Malzemeleri Sergisi Açıldı

Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Kırklareli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Kırklareli Kızılay...

Yurthaber 05-03-13 14:47

Sivas’ta “kurtarma Ve Teknoloji Malzemeleri” Sergisi Açıldı

Deprem Haftası nedeniyle, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü Kongre Müzesi bahçesinde “Kurtarma ve Teknoloji Malzemeleri”...

Yurthaber 04-03-13 16:15

AFAD, Akçakale Sınırında Insani Yardım Dağıtımına Başladı

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Şanlıurfa Akçakale sınırında insani yardım malzemeleri dağıtımına...

Yurthaber 07-10-12 10:50

İşte deprem bölgesinin öncelikli ihtiyaçları

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), deprem bölgesinde öncelikli olarak ihtiyaç duyulan malzemeleri açıkladı.

Haber 25-10-11 15:40

Hem öğrendiler hem tatbikat yaptılar

Karabük İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, yeni aldığı malzemeleri tatbikat ile denedi. 2009 yılında...

Yurthaber 17-10-11 18:36