Dari Faydalari Haberleri

Mia Khalifa'nın Hamas-İsrail yorumundaki Özgürlük savaşçıları ifadesi tepki çekmişti! Geri adım atmadı...

Lübnan asıllı Amerikalı eski yetişkin film yıldızı Mia Khalifa'nın Hamas-İsrail gerilimine dari yaptığı yorum tepkilere neden oldu. Dünyaca ünlü ismin "Lütfen birisi Filistin’deki özgürlük savaşçılarına telefonlarını yan çevirip videoları o şekilde çekmelerini söyleyebilir mi” sözlerinde kullandığı özgürlük savaşçısı tanımı sosyal medyada tepki çekmişti. Fenomen sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda özgürlük savaşçısı sözünü yineledi.

Trend 2023-10-10 11:14:25

Geri sayım başladı! Vizyon tarihine az kalan ‘Eternals’ filminden hayranlarına jest geldi

Yaklaşık 56 milyon kişi tarafından takip edilen Marvel’in resmi Instagram hesabından merakla beklenen Eternals filmine dari bir klip yayınlandı. Oscar ödüllü yönetmen Chloé Zhao imzası taşıyan filmin 5 Kasım’da vizyona girmesi bekleniyor.

Trend 2021-10-05 15:59:04

Achraf Dari Galatasaray'dan teklif aldığını açıkladı

Fas Ligi ekiplerinden Wydad Casablanca'da futbol oynayan Achraf Dari Galatasaray'dan teklif geldiğini açıkladı.

Spor 2020-05-14 18:05:50

İNFOGRAFİKLİ - Amerika'da aşırılıkçı Evangelistler orduyu ele geçiriyor

Amerika merkezli Orduda Dini Özgürlük Vakfı Kurucu Başkanı Mikey Wienstein: - "Donald Trump'ın seçilmesi ile beraber köktenci ve fundamentalist Hristiyanların ve özelde Evangelistlerin Amerikan ordusunda oluşturmaya çalıştırdıkları dinsel bağnazlıkların yükselişe geçmesi ülkede 'ulusal güvenlik tehdidi' oluşturuyor" - "Ordu içerisindeki aşırılıkçı inanca sahip Evangelist kişiler sadece Amerikan ordusunda değil Afganistan savaşında da Afgan askerlere yerel dillerde (Peştun ve Dari) İncil dağıtarak misyonerlik faaliyetlerinde bulundular. Bu durum ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nın yayınladığı ilgili yönetmeliğin (CENTCOM) birinci maddesinde belirtilen 'dini propaganda veya başkasını kendi dinine çevirmenin yasak olduğu' kuralını ihlal etti ve Amerikan ordusunu profesyonel olmayan bir duruma düşürdü" - Florida Kiliseler Birliği Başkanı Dini Lider Russell L. Meyer: - "ABD ordusunda herhangi bir dine öncelik vermek şiddetle yasaklanmıştır. Bu tür eylemler Anayasayı, federal yasaları ve ABD askeri adalet kurallarını ihlal etmektedir" - "Amerika'da büyük demografik değişimler yaşandığından 2050 yılına kadar çoğunluk nüfus grupları olmayacak, sadece Z kuşağı (2000'den sonra doğanlar) nüfusun büyük bir kısmını oluşturacak. Onların da zaten dini bağımlılıkları yok. Bundan dolayı Amerika'da Protestanlığın ve dolayısıyla Evangelistlerin temelleri aşınıyor. Bu nedenle son dönemlerde dini yaymak için bu gruplar ülkenin her yerinde atağa geçmiş durumdalar" - "1960'larda Amerika'da Felsefeci R.J. Rushdonny sayesinde yayılmaya başlayan "Dominyon teolojisi" (Hristiyan Hakimiyetçileri) şimdilerde Amerika'da tekrar yaygınlaştırılmaya çalışılıyor. Bu düşünce Evangelistlerin ifade ettiği siyaset hakkındaki birçok dini varsayımın altını çiziyor. Ancak bu düşünceye inanan politik güçlerin günleri sayılıdır. Çünkü kendi çocukları arasında bile dünyadan ve insanlıktan kar elde etmeye çalışan ve bölünmüşlüğü savunan bu uygulamalara karşı giderek artan bir rahatsızlık mevcuttur"

Haber 2018-08-07 14:45:26

Alman kadını havalimanında böyle karşılamış...

Türkiye'ye geldikten bir süre sonra ortadan kaybolan ve 34 gün sonra Gölcük'te cesedi bulunan Alman vatandaşı Rita Dari Winkler’in öldürülmesiyle ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı.

Haber 15-04-16 18:39

Alman Rita Winkler Cinayetinde 1 Tutuklama

İstanbul’da kaybolmasının ardından 34 gün sonra Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde cesedi bulunan Alman vatandaşı Rita Dari...

Yurthaber 14-04-16 20:37

Müge Anlı Alman Rita Dari Winkler cinayetini çözdü

Hafta içi her gün yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert'te yaklaşık 34 gündür kayıp olan Rita Dari'nin izi sürüldü.

Magazin 14-04-16 16:15

IŞİD'e ilginç destek: Kadınlarımızı göndermeye hazırız

IŞİD terör örgütünün önemli destekçilerinden Ürdün'de yaşayan Irak Müslüman Alimleri birliği başkanı "Haris ed-Dari" IŞİD liderine bir mektup yazdı.

Haber 19-08-14 16:27

Giresun'da “Dari-Selam Hat Sanatı” Sergisi Açıldı

GİRESUN (AA) - Ahşap kakma sanatkarı Filiz Uzun tarafından Mevlana’yı Anma Haftası etkinlikleri kapsamında unutulmaya yüz tutmuş Osmanlı eserlerinden oluşan

Yurthaber 17-12-13 11:21