Erol Özvar Haberleri

SON DAKİKA: Üniversiteler açılacak mı? Yüz yüze eğitim için YÖK Başkanı Özvar'dan kritik açıklama...

Son dakika haberi: YÖK Başkanı Erol Özvar, üniversitelerde 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar dönemine ilişkin merak edilen kararı açıkladı. 6 Şubat'taki depremin ardından uzaktan eğitim kararı verilmişti. Özvar, "3 Nisan 2023 itibarıyla bahar dönemi itibarıyla uzaktan eğitimle birlikte devam şartı aranmaksızın yüz yüze eğitim verilmesini kararlaştırdık." ifadelerini kullandı.

Haber 30-03-2023 16:10

Üniversitelerle ilgili yüz yüze eğitim açıklaması! YÖK Başkanı tarih vererek duyurdu: Hazırlıklar tamamlandı

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası uzaktan eğitim kararı alınan üniversitelerle ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, yüz yüze eğitime geçmek için hazırlıkların tamamlandığını belirtirken "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimat vermesi halinde önümüzdeki ay üniversitelerde yüz yüze ve hibrit eğitime geçilebilir" diye konuştu.

Egitim 13-03-2023 14:41

SON DAKİKA | Benzer soru iddiaları gündem olmuştu! İptal edilen KPSS ile ilgili YÖK Başkanı Erol Özvar'dan açıklama

Son dakika: Bu sene yapılan KPSS, benzer soru iddialarının ardından yürütülen soruşturma kapsamında iptal edilmişti. İptal edilen KPSS ile ilgili olarak YÖK Başkanı Erol Özvar, ön incelemenin tamamlandığını belirterek, "Bugün Genel Kurul'da KPSS ön inceleme raporu değerlendirilecek sonra neticesi hakkında gerekli işlemler tesis edilecek." dedi.

Egitim 30-09-2022 09:59

SON DAKİKA | YÖK Başkanı Özvar'dan iptal edilen KPSS ile ilgili açıklama

Son dakika: Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, iptal edilen KPSS ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Önümüzdeki günlerde Genel Kurulumuzdan bu inceleme sonucu geçecektir" dedi. Açıklamasının devamında Prof. Dr. Özvar, "Bir haftaya veya 15 güne kadar bu incelemenin sonuçlarını paylaşmış olacağız" ifadelerini kullandı.

Egitim 15-09-2022 14:18

Vakıf üniversitelerinin fiyatları gündem olmuştu! YÖK Başkanı Özvar'dan 'indirim' çağrısı geldi

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite öğrencilerinde tercih heyecanı başladı. Özel üniversitelerin fiyatlarının gündem olduğu sırada Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar'dan dikkat çeken bir 'indirim' çağrısı geldi. Üniversitelere seslenen Özvar, "Bu konuda destek olan vakıf üniversitelerimize önümüzdeki dönemde biz de Yükseköğretim Kurulu olarak gerekli kolaylıkları göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

Egitim 20-08-2022 11:11

YÖK Başkanı Erol Özvar kimdir? Erol Özvar nereli ve kaç yaşında?

YÖK Başkanı Erol Özvar, yaptığı açıklamada ücretli programlara yerleşen öğrencilerin maddi imkansızlık sebebiyle eğitimlerini aksatmalarını istemediklerini ifade etti. Bu açıklama sonrası birçok vatandaş internette "YÖK Başkanı Erol Özvar kimdir? Nereli ve kaç yaşında?" soru ve konu başlıklarını araştırıyor. İşte Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar ile ilgili merak edilenler...

Haber 18-08-2022 09:03

YÖK Başkanı Özvar: Üniversite sınavına başvuru sayısı yüzde 25 arttı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Üniversite sınavına girmek için başvuran aday sayısı bu yıl, bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 25 oranında artış kaydetmiştir. Geçen yıl 2 milyon 607 bin civarında olan aday başvuru sayısı, bu yıl 3 milyon 250 bine yaklaşmıştır" dedi.

Egitim 16-08-2022 18:08

KPSS iptal edilecek mi? 2022 KPSS lisans, ÖABT, Ön lisans, Ortaöğretim, DHBT oturumları iptal oldu mu?

KPSS lisans, ÖABT, Ön lisans, Ortaöğretim, DHBT oturumlarına girecek olan binlerce vatandaş, "KPSS iptal edilecek mi?" sorusunun yanıtını arıyor. KPSS'de 30’un üzerinde sorunun deneme testlerinde çıkan sorularla benzer olduğu ve sızdırıldığı iddiası gündeme düştü. ÖSYM beklenen açıklamayı yaptı. Peki KPSS 2022 iptal oldu mu? İşte KPSS son dakika gelişmeleri...

Egitim 04-08-2022 13:52

Öğrenci affı ne zaman çıkacak 2022? Öğrenci affı nedir, kimleri kapsayacak? YÖK başkanı açıkladı!

Öğrenci affı ne zaman çıkacak? sorusunun yanıtı ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'ın yaptığı açıklamanın ayrıntıları vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Çok sayıda kişi internette 'Öğrenci affı nedir, kimleri kapsayacak?' gibi soru ve konu başlıklarını araştırıyor. İşte YÖK başkanı Erol Özvar'ın yaptığı 'Öğrenci affı' açıklaması...

Egitim 15-06-2022 07:53

SON DAKİKA | YÖK Başkanı Özvar'dan yüz yüze eğitim açıklaması! Vakti geldi diyerek duyurdu

Son dakika haberine göre YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'dan milyonlarca üniversite öğrencisini yakından ilgilendiren bir açıklama geldi. Yeni akademik yılda eğitim nasıl olacağına ilişkin konuşan Özvar, sağlık koşullarında bir değişiklik olmazsa yüz yüze eğitime geçileceğini belirtti.

Haber 10-06-2022 11:57

YÖK duyurdu: Temel bilimlere ilgiyi artırma toplantısının raporu yayımlandı

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) hazırlanan Forum Serisi'nin ilki "Temel Bilimler Toplantısı Raporu" yayımlandı. Raporda, YKS yerleşme puanı yüksek öğrenciler için temel bilimlerin özendirilmesi, araştırma ve teknoloji altyapısının mevcut durumu ile iyileştirme önerileri, eğitim ve öğretim kalitesi, mezunların istihdamı ve iyileştirmelere ilişkin çözüm önerilerine yer verildi.

Egitim 01-06-2022 17:17

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Uşak'ta ziyaretlerde bulundu

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Uşak'ta ziyaretlerde bulundu

Yurthaber 25-04-2022 18:27

SON DAKİKA | Ukrayna'da okuyan Türk öğrencilerle ilgili yeni gelişme! YÖK Başkanı tarih verdi

Son dakika: Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Ukrayna'da okuyan Türk öğrencilerin yatay geçiş için 11-15 Nisan tarihleri arasında başvuru yapabileceklerini açıkladı. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 01-04-2022 11:47

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'dan Ege Üniversitesine ziyaret

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'dan Ege Üniversitesine ziyaret

Yurthaber 24-02-2022 12:13

YÖK Başkanı Özvar'dan YKS açıklaması! O iddialara yanıt verdi

TRT Haber canlı yayınında değerlendirme bulunan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, YKS ile ilgili de önemli bir açıklama yaptı. Özvar, YKS’de yeni sistemde sıfıra yakın olanların üniversiteye gireceği yönündeki iddialara da yanıt verdi. Özvar, "Programa girecek olan öğrenciler ancak puanı ve sıralaması o kontenjana yetiyorsa kazanacaklar." şeklinde konuştu.

Haber 22-02-2022 23:56

YÖK Başkanı Erol Özvar'dan YKS'de barajın kaldırılması ile ilgili çarpıcı sözler

YÖK Başkanı Erol Özvar, üniversite sınavında sınav barajının kaldırılmasına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. "Barajların kalkması sınavsız üniversite anlamına gelmez" diyen Özvar, "aslında bunun zamanlamasının ne kadar iyi olduğu ortadadır. Ortada bir sürpriz söz konusu değildir. Bu bir sürpriz değil bu olsa olsa bir müjdedir diyebilirim" açıklamasında bulundu.

Haber 14-02-2022 11:14

Vaka sayıları hızla artıyor! Üniversiteler salgın sürecinden nasıl etkilenecek? Yüz yüze eğitim sürdürülmez hale gelirse...

Türkiye'de koronavirüs vakaları Omicron varyantının etkisini artırmasıyla rekor seviyeye ulaştı. Üniversitelerde vaka sayıları takip ediliyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar üniversitelerde yüz yüze eğitimin sürdürülemez hale gelmesi durumunda ellerindeki veriye bakarak ve ildeki hıfzıssıhha kurulu, valilik ve diğer ilgili birimlerle istişareler etmek suretiyle üniversiteleriyle alakalı kararlar alabileceklerini duyurdu.

Haber 06-01-2022 16:31

Üniversitelerde yüz yüze eğitim nasıl olacak? YÖK Başkanı açıkladı

Koronavirüs nedeniyle üniversitelerde ara verilen yüz yüze eğitim 1,5 yıl aradan sonra yeniden başlıyor. Yeni eğitim-öğretim yılının detaylarını anlatan YÖK Başkanı Erol Özvar, "Üniversitelerimizde, derslerin yüzde 40'ı veya herhangi bir dersin yüzde 40'ı uzaktan eğitim yoluyla yapılabilecek" dedi.

Haber 08-09-2021 09:17

Son Dakika: Koronavirüs Bilim Kurulu bugün toplanıyor! Bakan Özer ve YÖK Başkanı da katılıyor

Son dakika haberine göre Koronavirüs Bilim Kurulu bugün toplanıyor. Yüz yüze eğitimin başlamasına az bir süre kala gerçekleşecek toplantıya Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve YÖK Başkanı Erol Özvar'ın da katılacağı belirtildi. Toplantı sonrasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklama yapacak.

Haber 02-09-2021 08:41

Son Dakika: YÖK Başkanı'ndan üniversitelerle ilgili yüz yüze eğitim açıklaması

Son dakika haberine göre YÖK Başkanı Erol Özvar'dan üniversitelileri ilgilendiren yüz yüze eğitim açıklaması geldi. YÖK Başkanı Özvar, "Bu yıl, yani 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında salgının gelişme seyri ve ilgili kurum ve kuruluşların uyarıları da dikkate alınarak üniversitelerde örgün eğitim yüz yüze başlayacaktır" dedi.

Haber 26-08-2021 16:22