Jules Verne Haberleri

Sacha Boey'e peş peşe kötü haberler! Milli takım için kapılar yine kapandı...

İspanyol devi Barcelona'nın 50 milyon Euro bonservisle kadrosuna kattığı Jules Kounde, Granada - Barcelona maçında sakatlanarak oyundan ayrılmış ve Fransa'nın aday kadrosundan çıkarılmıştı. Bu gelişme sonrası herkes sağ bek pozisyonuna Sacha Boey'in çağırılmasını beklerken Fransız oyuncuya kötü haber geldi.

Spor 2023-10-10 08:04:19

Yürüyen ceset sendromuna dikkat! Bu belirtiler onlara dünyayı dar ediyor

Yürüyen ceset sendromu hastaların öldüklerine ya da artık var olmadıklarına inandıkları bir durumdur. Uzmanlar hastalığın, 1880 yılında Jules Cotard tarafından tanımlandığını belirtip uyarıda bulunuyor. İşte, yürüyen ceset sendromunun belirtileri...

Haber 2023-10-05 09:13:08

Trans oyuncu Hunter Schafer bikinili pozuyla tam puan aldı! 'Göğüs estetiği' detayı

2019 yılından beri rol aldığı Euphoria dizisinde Jules karakterine hayat veren trans oyuncu Hunter Schafer, sevgilisi Dominic Fike ile Hawaii tatilinde aşka geldi. Mavi bikinisiyle görüntülenen Hunter Schafer, sosyal medyada ilgi odağı oldu.

Magazin 2023-02-03 18:18:05

Hangisi Jules Verne'in Seksen Günde Devrialem adlı romanında anlatılan dünya turu boyunca ulaşım için kullanılanlardan biri değildir?

ATV ekranlarında yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında sorulan Seksen Günde Devrialem sorusu sosyal medyada gündem oldu. "Hangisi Jules Verne'in "Seksen Günde Devrialem" adlı romanında anlatılan dünya turu boyunca ulaşım için kullanılanlardan biri değildir?" sorusunun yanıtı izleyiciler tarafından merak ediliyor. İşte sorunun yanıtı...

Trend 2022-07-22 23:56:22

Amazon Türkiye, 2021'in en çok satan kitaplarını açıkladı

Platformda en çok satan kitap Jules Verne'den "Zacharius Usta: Kısa Hikayeler" oldu - Amazon Türkiye müşterileri, bugünden itibaren okula dönüş ürünlerinde yüzde 70'e varan indirimlerden yararlanabilecek

Yurthaber 17-08-21 12:50

Macerasever turistlerin Artos Dağı'nın zirvesindeki kayak görüntüleri nefes kesti

Fransa, İsviçre ve Yunanistan'dan gelerek Van'ın Gevaş ilçesindeki 3 bin 550 metre yüksekliğindeki Artos Dağı'nın zirvesine tırmanan 4 turistin, sarp yamaçlar ve yüksek eğimli yerlerden kayakla slalom yaparak inişi nefes kesen görüntülere sahne oldu - İsviçreli Jules Dutour: - "Burada kayak yaparken kendimizi Norveç'te gibi hissettik. Artos Dağı'ndan Van Gölü'ne karşı muazzam bir manzarayla karşı kaymak çok güzel. Dünyanın başka bir yerinde böyle bir imkan yok"

Yurthaber 25-01-21 11:10

Macerasever turistlerin Artos Dağı'nın zirvesindeki kayak görüntüleri nefes kesti

Fransa, İsviçre ve Yunanistan'dan gelerek Van'ın Gevaş ilçesindeki 3 bin 550 metre yüksekliğindeki Artos Dağı'nın zirvesine tırmanan 4 turistin, sarp yamaçlar ve yüksek eğimli yerlerden kayakla slalom yaparak inişi nefes kesen görüntülere sahne oldu - İsviçreli Jules Dutour: - "Burada kayak yaparken kendimizi Norveç'te gibi hissettik. Artos Dağı'ndan Van Gölü'ne karşı muazzam bir manzarayla karşı kaymak çok güzel. Dünyanın başka bir yerinde böyle bir imkan yok"

Yurthaber 25-01-21 11:09

Hastalığını iyileştirmek isterken dünya çapında bir şirket kurdu: Jules Miller'in hikayesi

BBC'nin dünyanın dört bir yanından iş dünyasının önde gelen isimlerinin hikayelerini anlattığı The Boss (Patron) dizisinin bu haftaki konuğu, kendi hastalığını yenmeye çalışırken bir beslenme takviyesi ürünleri sektöründe Nue Co'yu kuran Jules Miller.

Haber 14-09-20 14:33

Şehir Tiyatroları’ndan iki yeni komedi oyunu

Jules Verne’ın ünlü romanı ‘80 Günde Devr-i Alem’ ile Becky Mode’un yazdığı ‘Tamamen Doluyuz’ adlı komedi oyunları, SDKM’de prömiyer yapacak.Jules Verne’nin ünlü romanı ‘80 Günde Devr-i Alem’ ile Becky Mode’un yazdığı ‘Tamamen Doluyuz’ adlı komedi oyunları, Süleyman Demirel Kültür Merkezi(SDKM)’nde prömiyer yapacak.

Yurthaber 08-02-20 11:31

‘80 Günde Devr-i Alem’ izleyicisiyle buluşuyor

Fransız Yazar Jules Verne’in klasikler arasına adını yazdıran eseri ‘80 Günde Devr-i Alem’ çocuklar için sahneye taşınıyor.

Magazin 01-11-19 11:13

Jules Verne ile Zamanda Yolculuk oyunu engelli çocuklarla buluştu

Sarıyer Belediyesi, Nutty Scientists, İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Eğitim ve Dayanışma Vakfı'nın (İZEV) düzenlediği program kapsamında "Jules Verne ile Zamanda Yolculuk" başlıklı interaktif bilim tiyatrosu Boğaziçi Kültür Sanat Merkezi'nde sahnelendi - İZEV Bağımsız Yaşam Sorumlusu Gözde Aybat: - "İZEV olarak engelli olarak tanımlanan farklı bireylerin sahada aktif olabilmeleri için çalışmalarımıza devam ediyoruz ve çalışmalarımız her geçen gün hızla büyüyor. Destekçilerimiz de bu yönde çoğalıyor. Bu anlamda ne kadar doğru bir yaptığımızı görmüş oluyoruz. Çok mutluyuz ve bugüne kadar hep şunu söyledik, inandık 'yıkılmak zorunda olan zihinlerdeki duvardır'" - Nutty Scientists Türkiye kurucusu Serkan Aldemir: - "'Jules Verne ile Zamanda Yolculuk' oyunumuzla, çocuklarımıza bilim kurgu yazarı Jules Verne'nin bilim ve edebiyat üzerine fikirlerini tanıtıyoruz. Oyunda hem bilim hem sanat hem de edebiyat var ve çocukları bu alanlara teşvik etmeyi amaçlıyor"

Haber 18-06-19 17:39

Radyatro Showun galası yapıldı

Tiyatro Ak'la Kara'nın, Jules Verne'nin 80 Günde Devr-i Alem eserinden uyarladığı radyo ve tiyatroyu birleştiren "Radyatro Show" oyununun galası gerçekleşti

Haber 05-02-19 22:16

Don Kişot operasının prömiyeri gerçekleşti

Miguel de Cervantes'in eserinden uyarlanan, Jules Massenet'in bestelediği "Don Kişot" operasının prömiyeri Kadıköy Süreyya Opera Sahnesi'nde yapıldı - İDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Suat Arıkan: - "Bu hikayeye ve kahramanına güveniyorum. Fransız ve İspanyol müziklerinin harmanlanmasıyla olağanüstü bir müzik çıktı ortaya, dinlemesi zevkli, bizim için de söylemesi öyle. Bu sıra dışı operayı bu sene kaçırdık bilet bulamadık diyenler üzülmesin, talep olursa önümüzdeki sene daha çok sahneye koyarız"

Haber 19-01-19 23:01

RADYO TİYATROSU 80 GÜNDE DÜNYA GEZİSİ'YLE İLK DEFA SAHNEDE

-"Radyatro Show" isimli tiyatro grubu yeni sezonda Jules Verne'nin 80 Günde Dünya Gezisi eserini ilk defa radyo tiyatrosu olarak sahneliyor.

Haber 19-01-19 13:49

Don Kişot bu sezona damga vuran bir karakter olacak

Miguel de Cervantes'in eserinden uyarlanan, Jules Massenet'in bestelediği operanın prömiyeri yarın Kadıköy Süreyya Opera Sahnesi'nde yapılacak - İDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Suat Arıkan: - "İdealleri uğruna her şeyi göze alan bir irade Don Kişot. Dolayısıyla bu sezon balede, operada, çocuk oyunlarında, konserlerde hatta sezon sonunda müzikal olarak Don Kişot oynayacağız. Yani bu sezona damgasını vuran bir karakter olacak" - Eserin rejisörü Recep Ayyılmaz: - "Hem müzikal hem tiyatral hem de edebiyat anlamında 7'den 70'e tüm seyircinin ilgisini çekeceğini zannediyorum. Çünkü tükenmek bilmeyen bir konu asırlardan beri" - "Son 2 aydır da sahne provaları yapıyoruz. Meşakkatli bir çalışma oldu. İlk defa sahnelenecek olması sanatçılar için de, benim için de önemliydi"

Haber 18-01-19 11:40

Dünyanın en kısa oyuncularından Verne Troyer hayatını kaybetti

'Avanak Ajan' filmlerinde canlandırdığı Mini-Me karakteriyle tanınan ve dünyanın en kısa insanlarından olan oyuncu Verne Troyer 49 yaşında hayatını kaybetti.Austin Powers filmlerinde Mini-Me karakterini canlandıran oyuncu Verne Troyer, 49 yaşında hayatını kaybetti. Oyuncunun uzun süredir depresyonla ve alkolizmle mücadele ettiği biliniyordu.

Magazin 23-04-18 10:18

Dünyada yüz kişide görülen hastalık: Cotard Sendromu! O bir yaşayan ölü!

36 yaşındaki Warren, 1880 yılında Fransız nörolog Jules Cotard tarafından tarif edilen ve dünyada yaklaşık 100 kişiyi etkileyen psikiyatrik hastalık Cotard sendromuna yakalandı. Bu hastalığa yakalanan kişiler ölü olduklarına, organlarının yok olduğuna inanıyor!

Haber 04-12-17 15:23

Fransız sinemasının unutulmaz isimlerinden Jeanne Moreau hayatını kaybetti

"Yeni Dalga" akımının 1962 yapımı kült filmi "Jules ve Jim"deki rolüyle tanınan efsane oyuncu Jeanne Moreau, 89 yaşında evinde ölü bulundu. Moreau, kuşağının üç büyük Fransız kadın oyuncusundan biri olarak tanınıyor.

Haber 31-07-17 17:23

Macron, Trump için Eyfel Kulesi'ni kapattı

ABD Başkanı Donald Trump, dün eşi Melania Trump ile bugün yapılacak Bastille Günü törenlerine onur konuğu olarak katılmak üzere Paris’e gitti. Fransa Cumhurbaşkanı, akşam saatlerinde ise çifti Eyfel Kulesi’nin ikinci katındaki Jules Verne adlı restoranda ağırladı. Trump'ın Eyfel Kulesi'nde Fransa Cumhurbaşkanı ve ailesiyle yedikleri yemek boyunca kuleye ziyaretçi alınmadı.

Haber 14-07-17 11:10

Filipinler’deki Luzon Adası’nda 28 yeni memeli türü keşfedildi!

Hem Jules Verne’i, hem Charles Darwin’i mutlu edecek gelişmeler bunlar!

Haber 01-08-16 16:29

Bu Adam Bilim Kurgu Yazarı mı Yoksa Kahin mi? Günümüzde Jules Verne'nin Romanlarından Uyarlanıp, 'Aslında Hiç de İmkansız Değilmiş!?' Dedirten 2 Film

Teknoloji geliştikçe dünyamız hakkında daha fazla şey öğreniyoruz... Nasıl oluyorsa tüm öğrendiklerimiz Jules Verne romanlarını haklı çıkarır neticede oluyor! E film yapımcıları da bunu gözden kaçırmıyor tabii :)

Trend 10-03-16 16:35

Dünyanın Merkezine Yolculuk

Jules Verne’in ünlü romanı “Dünyanın Merkezine Yolculuk”, bu kez 3 boyutlu olarak beyazperdeye taşındı.

Kadin 07-08-15 17:43

Jules Bianchi gözyaşlarıyla...

Geçen sene Japonya GP'sinde geçirdiği kaza sonucu başından ağır yaralanan ve aylardır komada yattıktan sonra yaşamını yitiren Bianchi toprağa verildi.

Spor 22-07-15 12:49

Jules Bıanchı Son Yolculuğuna Uğurlandı

Geçtiğimiz Cuma günü hayatını kaybeden 25 yaşındaki Formula 1 pilotu Jules Bianchi, doğduğu şehir olan...

Yurthaber 21-07-15 17:04

17 numara artık yarışmayacak...

Japonya Grand Prix'sinde geçirdiği kaza sebebiyle 9 ay komada kaldıktan sonra 25 yaşında hayatını kaybeden Formula 1 pilotu Jules Bianchi'nin aracının numarası 17'yi, başka bir sürücü kullanamayacak.

Spor 20-07-15 12:54

Genç Formula 1 pilotundan acı haber

Ekim ayından beri komada olan Formula 1 pilotu Jules Bianchi’den acı haber geldi.

Haber 18-07-15 21:45

Jules Bianchi hayatını kaybetti

Geçen yıl ekim ayında Japonya Grand Prix'sinde geçirdiği kazadan bu yana komada bulunan Formula 1 pilotu Jules Bianchi, 25 yaşında hayatını kaybetti.

Spor 18-07-15 08:57

Bianchi'den son acı haber

Geçen sene Japonya GP'sinde geçirdiği kaza sonucu başından ağır yaralanan ve aylardır komada yatan Fransız Formula 1 pilotu Jules Bianchi yaşamını yitirdi.

Spor 17-07-15 12:51

Galatasaray, Lionel Carole Ile 4 Yıllık Anlaşma Sağladı

 İSTANBUL / DHA Galatasaray, Troyes Kulübü'nden Lionel Carole ile 4 yıllık anlaşma sağladıklarını açıkladı. KAP'a yapılan açıklama şöyle; "Profesyonel futbolcu Lionel Jules Carole

Yurthaber 11-07-15 22:25

Lıonel Jules Carole Galatasaray’da

Galatasaray Kulübü, ES Troyes AC oyuncusu Lionel Jules Carole ile anlaştığını borsaya bildirdi.Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan...

Yurthaber 11-07-15 22:16

Yine sevindirici haber gelmedi

Formula 1 pilotu Jules Bianchi'nin babası Philippe Bianchi, 2014'ün ekim ayında Japonya Grand Prix'sinde geçirdiği kazanın ardından komadan çıkamayan oğlunun durumunda hiçbir bir ilerleme olmadığını söyledi.

Spor 22-05-15 06:16

Romeo Ile Juliet Büyüledi

Mustafa ERCAN/ MERSİN, MDOB, librettosu Jules Barbier ve Micher Carre'ye, müziği Charles Gounod'a ait 'Romeo ile Juliet' operasının Mersin prömiyerini

Yurthaber 28-02-15 23:08

Romeo Ile Juliet Prömiyerle Geliyor

Mustafa ERCAN/MERSİN, MDOB, librettosu Jules Barbier ve Micher Carre'ye, müziği Charles Gounod'a ait 'Romeo ile Juliet' operasının Mersin prömiyerini şef

Yurthaber 27-02-15 13:38

Hamilton'dan anlamlı açıklama

Rusya Grand Prix'inde zafere ulaşan Lewis Hamilton, galibiyetini geçen hafta kaza geçiren Jules Bianchi'ye adadığını söyledi.

Spor 17-10-14 11:08

Formula 1'e hız sınırı

Formula 1′de, Marussia-Ferrari takımından Jules Bianchi’nin geçirdiği ciddi kazanın ardından yarışlarda “acil durumlarda hız sınırlandırılması” gibi yeni güvenlik önlemlerinin alınması gündeme geldi. 

Spor 17-10-14 10:59

Japonya Grand Prix'inde kaza: Bianchi ağır yaralı

Marussia takımının pilotu Jules Bianchi, Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 15. yarışı Japonya Grand Prix'sinde geçirdiği kazada ciddi çekilde yaralandı. Kafasından darbe alan Bianchi ameliyata alındı.

Haber 05-10-14 17:15

80 Günde Beş Kuruş Parasız Otostop Çekerek Dünya Turu Yapıyorlar

Jules Verne’nin "80 Günde Devr-i Alem" romanından esinlenerek ceplerinde beş kuruş para olmadan otostop çekerek...

Yurthaber 28-09-14 13:09

Marsel İlhan çeyrek finale yükseldi!

Eskişehir Cup ATP Challenger Turnuvası'nda Marsel İlhan, Fransız rakibi Jules Marie'yi 7-6 ve 6-4'lük setlerle 2-0 yendi.

Spor 19-07-13 10:00

Nobel Tıp Ödülünü üç bilim adamı paylaştı

Nobel Tıp Ödülünü Amerikalı Bruce Beutler, Lüksemburglu Jules Hoffmann ile Kanadalı Ralph Steinman'ın aldığı açıklandı.

Haber 03-10-11 13:36