Kolon Kanseri Haberleri

Kritik yaş 45! Profesör o hastalığa karşı uyardı 'En çok bu gıdalar sebep oluyor'

Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Prof. Dr. Bünyamin Kaplan, kolon kanserinde beslenmenin çok önemli olduğunu söyleyerek, “Paketlenmiş ve tütsülenmiş hazır gıdalar, içerisinde birçok katkı maddesi bulunan gıdalar kansere en çok sebep olan gıdalardır. Bunlardan uzak durun” dedi.

Kadin 21-03-2024 17:27

Yeni araştırma: Haftada 2 kez tüketmek yetiyor! Kolon ve makat kanseri riskini yüzde 35 düşürüyor! Değerini bilen çok az

Yurt dışında yapılan son araştırma sonuçlarına göre haftada 1 bakliyat tüketildiğinde kalın bağırsak (kolon) ve makat kanseri olma riski yüzde 26 azalıyor. Haftada 2 kez tüketildiğinde ise bu oran yüzde 35’e çıkıyor.

Haber 20-02-2024 13:59

Kolon (bağırsak) kanserinin ilk belirtisi nedir? Bağırsak kanseri nasıl tespit edilir?

Kolon kanseri veya kolorektal kanser, kalın bağırsağın (kolon) veya rektumun iç yüzeyinde başlayan kanser türlerini ifade eder. Dünya genelinde en yaygın kanser türlerinden biridir ve erken teşhis edildiğinde tedavi edilebilir. Kolon kanseri, polipler adı verilen küçük, non-kanserli tümörlerin oluşmasıyla başlar. Bu polipler zaman içinde kansere dönüşebilir.

Haber 31-10-2023 09:53

Yol açtığı hastalıkları bilseniz ağzınıza sürmezsiniz! Bağışıklık sistemini bitiriyor, kanser riskini artırıyor

Günlük hayatta yediğimiz yiyecekler sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Uzmanlar yediğimiz yiyeceklerin bilmediğimiz zararları hakkında uyarılarda bulunuyor. Masum sandığımız birçok yiyecek sağlığımız için büyük riskler oluşturabiliyor. İşte kanserden depresyona kadar birçok hastalığa neden olabilen o yiyecekler...

Haber 25-05-2023 16:42

Tuvalet alışkanlıklarınıza dikkat! Kanserin ilk ve en belirgin işareti

Kanser çok çeşitli türleri bulunuyor. Bu türler arasında en tehlikelilerinden olan bağırsak kanserinin belirtilerine dikkat etmek ve bu hastalığı erken teşhis etmek büyük önem taşıyor. Ancak kolokteral kanseri erken evrelerinde fazla belirti göstermeden ilerliyor. Uzmanlar kolokteral kanserinin ilk ve en belirgin belirtisinin tuvalette görüldüğünü belirtiyor.

Haber 17-01-2023 17:22

Herkes normal sanıyor! Bağırsağınızda tümör büyüyor olabilir

Son zamanlarsa sık sık tuvalete gitmeye başladıysanız dikkat etmeniz gereken bazı işaretler var. Özellikle dışkıda renk değişikliği, dışkıda kan gibi durumlarla karşılaşırsanız en kısa zamanda doktorunuza başvurmalısınız. Çünkü bu belirtiler bağırsağınızda bir tümörün büyümeye başladığı anlamına gelebilir. Bağırsak kanseri, kolon veya kolorektal kanser olarak da bilinir. Çünkü tümör rektumu veya kolonu etkileyebilir.

Haber 18-11-2022 14:19

Erkeklerde daha fazla görülüyor! Önlemek mümkün ama...

Fazla kilo, sigara, alkol, sağlıksız beslenme ve ailesel etkenler derken son yıllarda giderek yaygınlaşan kalın bağırsak (kolon) kanseri, ülkemizde kadınlarda ve erkeklerde en sık görülen kanserler arasında ikinci sırada yer alıyor.

Haber 17-11-2022 11:50

Omega-3 deposu ama sağlık için riskli etkiler taşıyor! Kanser riski oluşturabilir

Sonbahar aylarının gelişiyle birlikte balık sezonu renklenmeye başlıyor. Pazarlarda, balıkçılarda satılan taze balıklar farklı farklı çeşitleriyle sofralarda yer buluyor. Balıkların oldukça sağlıklı olduğu biliniyor. Ancak yapılan bazı araştırmalara göre kabuklu deniz hayvanlarının kanser riskini artırma riski bulunuyor.

Haber 17-10-2022 11:52

Uzmanı uyardı: Ne olursa olsun ertelemeyin! O hastalığa neden oluyor

Tuvalet alışkanlıkları kişiden kişiye göre değişiklik gösteriyor. Bazı kişiler her gün tuvalete çıkarken bazıları 2-3 günde bir yapıyor. Ancak uzmanlar tuvaletiniz geldiği anda yapmanız gerektiğini belirtiyor. Tuvaleti yapmayı ertelemek oldukça rahatsız edici durumlara sebep olabiliyor.

Haber 04-10-2022 14:47

Bu şekilde görünüyorsa sorun büyük! Dışkının miktarı ve şekli sağlık hakkında bilgi veriyor

İnsanların tuvalet alışkanlıkları yediklerine ve dönemsel durumlarına göre değişiklik gösteriyor. Anormal görülen bazı dışkılamalar sağlık hakkında uyarıcı olabiliyor. Bu durumların göz ardı edilmesi sağlığı tehlikeye atıyor. Uzmanlar hastalıklar hakkında erken önlem almak için dışkınızı kontrol etmeniz gerektiğini belirtiyor.

Haber 30-09-2022 09:14

Kolon kanseri ile savaşır, bağışıklığı güçlendirir, güçlü bir antioksidan...

Kolon kanseri ile savaşır, bağışıklığı güçlendirir, güçlü bir antioksidan... Bu birbirinden önemli özellikleri barındıran besin yeşil biberin faydaları saymakla bitmiyor. Severek tüketilen yeşil biber, sağladığı faydalarla sağlığınıza sağlık katıyor. Uzmanların ısrarla tavsiye ettiği yeşil biber, A ve C vitaminleri, potasyum, folik asit ve lif kaynaklarıdır.

Haber 23-09-2022 19:19

Bu belirtiyi görüyorsanız doktora koşun! Kolokteral kanserinin habercisi olabilir

Kanser en korkulan hastalıklar arasında yer alıyor. Her geçen yıl kanser hastalarında artış görülüyor. Ölümcül sonuçlara yol açan kanseri erken teşhis etmek hastalığın seyrinde oldukça önem taşıyor. Erken teşhis ile hayatınızı kurtarmak mümkün olabiliyor.

Haber 22-09-2022 15:59

Kimse faydalarını bilmiyor! Adeta şifa dağıtıyor... Yam sebzesi düzenli tüketildiğinde kansere karşı koruma sağlıyor

Hastalıklardan korunmak adına beslenme düzeninde tuz, şeker ve yağlı yiyeceklerden uzak durup meyve ve sebze yemeye ağırlık vermek gerekiyor. Özellikle bazı gıdalar kanser, parkinson, kalp krizi gibi tehlikeli hastalıklara karşı koruma sağlıyor. Fazla bilinmeyen yam sebzesinin faydaları da saymakla bitmiyor.

Haber 06-09-2022 10:52

Sadece 2 gün bile yeterli! Kanser hücrelerini azaltıyor, hindistan cevizi yağının faydaları şaşırtıyor

Kolon kanseri ülkemizde en sık görülen kanser türleri arasında 3. Sırada yer alıyor. Her yıl yaklaşık bir milyon insan kolon kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor. Kanserin etkilerini azaltmak adına sağlıklı beslenmek büyük öneme sahip. Yapılan araştırmalarda hindistancevizi yağının kolon kanserini iyileştirici özelliği olduğu bulundu.

Haber 28-08-2022 10:06

Önemsiz demeyin! Kolon kanserinin en yaygın belirtisi

Kabızlık veya ishal en sık görülen tuvalet sorunları arasında bulunuyor. Genellikle yenilen yiyeceklerden kaynaklandığı düşünülen bu sorunlar sürekli olarak tekrar ediyorsa altında yatan nedeni araştırmak gerekiyor. Oldukça tehlikeli olan kolon kanserinin belirtileri arasında dışkılamada kabızlık ve ishal gibi değişiklikler yer alıyor. Kolon kanseri belirtileri nelerdir?

Haber 21-08-2022 08:55

Mutlaka deneyin! İkisini karıştırsanız...

Kimyon yemeklere yoğun bir tat veren baharatlar arasında yer alıyor. Kimyon sadece yemeklere tat vermesiyle değil faydalarıyla da biliniyor. Saymakla bitmeyen faydası bulunan kimyonu yoğurtla karıştırıp yiyince etkilerini çok daha arttırabileceğinizi biliyor muydunuz? Yoğurt ve kimyon karışımının faydaları ve sağlığa etkileri için bu haberi okuyabilirsiniz.

Haber 16-08-2022 15:00

Tuvalette zorlanıyorsanız... Ölümcül belirtilere dikkat!

Herhangi bir kanseri erkenden yakalamak tedavi şansını çok yükselten unsurların başında geliyor. Kolon kanseri veya bağırsak kanseri hem ülkemizde hem de dünyada en çok görülen kanserler arasında üçüncü sırada yer alıyor. Erkeklerde de kadınlarda da görülebilen kolon kanseri belirtileri arasında ishal ve kabızlık gibi durumların birkaç günden uzun sürmesinin yanı sıra kanlı dışkı, karın ve sırt ağrısı yer alıyor. Belirtilerden herhangi birini yaşıyorsanız tıbbi yardım almanız hayati önem taşıyor

Haber 13-07-2022 12:03

Kolorektal kanserinin en büyük belirtisi…

Kanser, günümüzde en sık rastlanan hastalıklar arasında üst sırada yer alıyor. Her yıl milyonlarca insan kanser nedeniyle hayatını kaybediyor. Kolokrektal kanseri hakkında bilinçli olmak, yaşam alışkanlıklarını sağlıklı hale getirmek ve düzenli olarak doktora görünmek hayat kurtarıyor.

Haber 01-07-2022 15:48

Her sabah bir kaşık için! Hastalıklara karşı öyle etkileri var ki...

Yemeklerin, salataların içerisinde sıklıkla kullanılan zeytinyağı girdiği her yemeği güzelleştirmeyi başarıyor. Oldukça lezzetli bir tada sahip olan zeytinyağının öyle faydaları var ki saymakla bitmiyor. Sabahları aç karnına içilen bir yemek kaşığı zeytinyağı birçok hastalığa karşı koruyor.

Haber 27-06-2022 17:08

Kolon kanserine karşı çelik gibi koruyor! Günde 5 tanesi şifa gibi geliyor

Kolon kanseri diğer adıyla bağırsak kanseri en çok rastlanan kanser türlerinin başında gelir. Her yıl dünyada bir milyondan fazla kişiye kolon kanseri teşhisi konulduğu tahmin ediliyor. Tüm kanser türlerinde olduğu gibi kolon kanserinde de en çok dikkat edilmesi gereken unsurların başında beslenme geliyor. Sağlıksız beslenme, sigara, alkol ve stres derken bağışıklık sistemi düşerek hastalıklara davetiye çıkarıyor. Bu hastalıklardan biri de kolon kanseri...

Haber 25-06-2022 14:11

Seveni çok ama zararı büyük! Turşu gibi salamura sebzeler bağırsak kanserini tetikleyebilir! Bağırsak kanseri belirtileri

Bağırsak kanseri, dünya çapında en sık görülen kanser türlerinin başında geliyor. Yeni yapılan çalışmanın sonuçlarına göre, turşu gibi salamura sebzelerin aşırı tüketimi bağırsak kanseri riskini artırabilir. Bağırsak kanseri de diğer kanser türleri gibi erken teşhis edildiğinde etkili bir müdahale edilerek durdurulabilir. Dünyada her yıl yaklaşık bir milyon kişiye kolon ve rektum kanseri tanısı konuyor. Hastalık, en çok yaşam kaybına neden olan kanser türlerinden biri.

Haber 04-06-2022 14:05

Yemeden önce iki kere düşünün! Kolon kanserine neden oluyor

Kolon kanseri, dünyada en sık görülen kanser türlerinden biridir. Başta kolon kanseri olmak üzere tüm kanser türlerinden korunmak için beslenme çok büyük önem arz ediyor. Kalın bağırsak kanseri olarak da bilinen kolon kanserinden korunmak için beslenme kadar yiyeceklerin pişirme şekli de çok önemli. Mangal ateşinde yanan et; mide, pankreas ve kalın bağırsak (kolon) kanserine neden oluyor.

Haber 13-05-2022 07:05

Bahar Öztan kimdir? Yeşilçam'ın gamzeli güzeli Bahar Öztan ne kanseri, sağlık durumu nasıl?

Bahar Öztan, dördüncü kez kansere yakalandı. 'Orta Direk Şaban', 'Doktor Civanım', 'Dostlar Sağolsun' gibi filmlerde oynayan Yeşilçam'ın gamzeli güzeli sosyal medya hesabında konuya ilişkin paylaşımda bulundu. Peki Bahar Öztan kimdir? Yeşilçam'ın gamzeli güzeli Bahar Öztan ne kanseri, sağlık durumu nasıl? İşte detaylar...

Magazin 06-05-2022 15:19

Akciğer, kolon, meme ve prostat kanseri riskini artırıyor! Kesinlikle uzak durun

Trans yağların zararları artık dünya çapında bilinen bir gerçek. İnsan sağlığına onlarca zararı olan trans yağların kullanımı maalesef devam ediyor. Kalp hastalıklarından obeziteye kadar birçok hastalığın sebebi olan trans yağların akciğer, kolon, meme ve prostat kanseri gibi kanser türleriyle ilişkili olduğu ortaya çıktı.

Haber 23-04-2022 10:39

Göz ardı etmeden dikkate alın! Farklı belirtiler gösteriyor erken teşhis hayat kurtarıyor

Kolon kanseri en sık görülen kanser türleri arasında yer alıyor. Kolon kanserinin sinsice ilerlemesi teşhis edilmesini zorlaştırıyor. Kolon kanseri kişilere göre farklı belirtiler gösteriyor. Bu belirtiler hakkında bilinçli olunarak ve düzenli olarak kolonoskopi yaptırarak kolon kanserini erken teşhis edebilir tedavide başarıyı arttırabilirsiniz.

Haber 21-04-2022 11:46

Sağlıklı yaşlanmak sizin elinizde! Hastalıklardan korunabilirsiniz

Zaman geçtikçe gerçekleşen yaşlılıktan vücut sağlığı olumsuz etkileniyor. Yaşlanmayla birlikte birçok hastalığa yakalanma riski artıyor. Yaşlanmanın önüne geçilmese de sağlıklı bir şekilde yaşlanmak mümkün olabiliyor. Uzmanlar sağlıklı yaşlanmak için zararlı alışkanlıklardan uzak durmanın, sağlıklı beslenmenin ve düzenli fiziksel aktivitenin önemini vurguluyorlar.

Haber 18-04-2022 11:09

Bu kanser erkeklerde daha fazla görülüyor

Bazı hastalıklar çeşitli nedenlere bağlı olarak erkeklerde daha fazla görülebiliyor. Ölüm oranı çok yüksek olan kolon kanseri bu hastalıklar arasında yer alıyor. Kolon kanserinin oluşmasına neden olanlar arasında düzensiz yaşam alışkanlıkları bulunuyor. Kolon kanserinden korunmak için zararlı alışkanlıklardan uzak durmak gerekiyor.

Haber 28-03-2022 14:52

Görülme yaşı 25’e kadar düştü! Ölümcül olabilir

Kanser, çağımızda en sık rastlanan hastalıklardan. Kanser vakaları ülkemizde ve dünyada gün geçtikçe artış gösteriyor. Bunun nedenleri arasında sağlıksız beslenmenin ve zararlı alışkanlıkların artması yer alıyor. Sağlıksız hayat koşulları nedeniyle kalın bağırsak kanseri görülme yaşı 25’e kadar düştü. Kalın bağırsak kanserinde erken teşhis hayat kurtarıyor.

Haber 28-03-2022 11:17

Et değil adeta kimyasal bomba! Zehir saçıyor

Salam ve sosis gibi işlenmiş etlerin sağlıksız olduğu bilinen bir gerçek. Kuru et, tuzlanmış et, konserve etler de aynı şekilde. Çok sayıda kalp hastalığı ve kanser rahatsızlıklarını işlenmiş etlerin tetiklediği araştırmalarla ortaya çıktı. Taze görünmesi için kimyasal ürünlerle harmanlanan bu etlerin zehir dolu içeriklerini öğrenince uzak duracaksınız.

Haber 17-03-2022 08:34

En sık ölüme neden olan kanserler arasında yer alıyor! Bu kanser ‘kolonoskopi’ yöntemiyle önlenebiliyor

Kolon, kalınbağırsak sindirim sisteminin son bölümünü oluşturuyor. Kolon kanseri ülkemizde en sık görülen kanserler arasında 3. sırada yer alıyor. Dünyada her yıl 2 milyon, ülkemizde de yaklaşık 20 bin kişi kolon kanseri tanısı alıyor. Dahası hatalı beslenme alışkanlıklarının ve obezitenin giderek yaygınlaşması nedeniyle son yıllarda görülme sıklığı 50 yaş altındaki kişilerde giderek artıyor.

Haber 01-03-2022 10:17

Hem dünyada hem de ülkemizde en çok görülen kanser türü hakkında bilinenler

Kanser, dünyada ve ülkemizde çok sık görülen hastalıklar arasında yer alıyor. Hala daha kansere neyin neden olduğu tam olarak bilinemese de ailesinde kanser görülen kişilerin kanser olma riski diğer insanlara göre çok daha fazla. Kolon kanseri de genetik görülen kanserler arasında risk taşıyor. Ölüm oranı çok yüksek olan kolon kanseri için erken teşhis hayat kurtarıyor.

Haber 22-02-2022 11:14

Dünya yine Uğur Şahin'i konuşuyor! Denemeleri devam ediyor Bu tedavi hastaları psikolojik baskıdan kurtaracak

Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech’in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin, mRNA yöntemiyle kolon kanserinin tedavisi için yürüttüğü çalışmaya ilişkin, "mRNA tedavisinin zamanında kullanılmasıyla ilk etapta metastazların gelişmemesini ve kanserin tekrar ortaya çıkmamasını sağlamak istiyoruz. Şu anda klinik çalışmalarda bunu araştırıyoruz" dedi.

Haber 05-02-2022 18:38

Kolon kanserinin erken evrede tespiti ile ameliyatsız tedavi mümkün! Terapötik endoskopi yöntemi nedir?

Mide, bağırsak, pankreas kanseri tedavisinde hastalığın erken evrede tespit edilmesi durumunda ameliyatsız yöntemlere başvurulabildiğini söyleyen Prof. Dr. Gürhan Şişman, terapötik endoskopi yönteminden bahsetti. Kolon kanserinin erken evre tedavisi ameliyatsız olarak nasıl gerçekleşiyor? İşte sorunun yanıtı...

Haber 07-12-2021 10:33

Hastalık tedavisinde kullanılan eşek sütüne koronavirüs nedeniyle talep azaldı

Astım, bronşit, kolon kanseri ve sedef hastalığı tedavisinde kullanılan eşek sütünü almak için çevre illerden gelen vatandaşlar sıraya giriyor. Genelde tedavi için kullanılan eşek sütüne korona virüs salgınında talepler azaldı.

Finans 28-06-2021 23:32

Hiçbir ülkenin kabul etmediği kolon kanseri ameliyatını Türk doktorlar gerçekleştirdi!

Tunus'tan kolon kanseri tedavisi için 2 yıl önce ameliyat edilen 57 yaşındaki Tunuslu Mounir Hidri'nin (57), kanseri 6 ay önce nüksedince ikinci kez cerrahi işlem geçirdi. Çok riskli bölgede olduğu için kendi ülkesindeki ve çevre ülkelerdeki doktorların ameliyat etmediği Hidri, sağlığına Türk doktorlar sayesinde kavuştu.

Haber 27-06-2021 11:23

Erkekler kadınlara göre daha çok risk altında! Çok geç olmadan bu hastalıklara önlem almalısınız

Genç, yaşlı fark etmeksizin herkesi etkileyen hastalıklar ne yazık ki hayatın bir gerçeği. Bazı hastalıklar kadınlarda daha çok görülürken bazılarına erkeklerde daha sık rastlamak mümkün. Sizin için hazırladığımız rehber ile erkeklerde kadınlara kıyasla daha sık görülen hastalıklar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Haber 21-05-2021 15:22

Pendik'te korkunç olay! Yabancı uyruklu 2 kişinin cesedi bulundu

Pendik’te kolonya içtiği öğrenilen yabancı uyruklu 2 kardeş evlerinde ölü bulundu. Haberi alan yakınları sinir krizi geçirdi.

Haber 15-05-2021 13:08

Ayhan Kuzu kimdir, kaç yaşında ve nereli? Ayhan Kuzu nerede çalışıyor?

Uzun yıllar yurtdışında eğitim gördükten sonra özellikle bağırsak-kolon kanseri konusunda uzmanlaşan Prof. Dr. Ayhan Kuzu, yüksek not ortalamasıyla mezun olduğu üniversite eğitiminin ardından Ankara’da göreve başladı. Bir dönem İngiltere’ye giden Ayhan Kuzu, bağırsak kanseri tedavisinde hastanın şifa ile iyileşmesini ve sağ kalımı uzatan ameliyat tekniklerini öğrendi…

Haber 19-03-2021 10:33

Uzmanlar uyardı! Kanser metastazını önlemede D vitamini önemli rol oynuyor

Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Ömür Gökmen Sevindik, kolon ve meme kanserinde, yüksek D vitamini düzeyine sahip kişilerin daha az metastazla karşılaştıklarını söyledi. Sıcak bölgelerde yaşayan kişilerde, az güneş alanlara oranla daha az kanser ölümü görüldüğünü ortaya koyan çalışmaların olduğunu belirten Sevindik, “Bazı kanserlerde tedaviye başlamadan önce D vitamini düzeyini ölçüyoruz” dedi.

Haber 27-02-2021 11:00

Kolon kanseri teşhisinde pandemi engeli: Uzmanlar erken tanı için uyardı! Doğru bilinen 6 yanlışa dikkat

Koronavirüse yakalanma endişesi nedeniyle hastaneye gitmeye çekinen kişiler kolon kanseri teşhisinde erken tanı konmasının önüne geçiyor. 1 yıldır devam eden pandemi nedeniyle teşhis konulamayan kolon kanseri hakkında uyarıda bulunan uzmanlar, sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşam konusuna dikkat çekiyor.

Haber 26-02-2021 17:40

Kolon kanseri belirtileri ve nedenleri nelerdir?

Tıpta Kolorektal Kanser olarak bilinen kolon kanseri, kalın bağırsağın kolon bölümünde ortaya çıkar. Peki kolon kanseri neden olur, belirtileri nelerdir? Merak ettiğiniz her şey yazımızda sizlerle!

Haber 31-12-2020 09:53

Karın ağrısı şikayetiyle hastaneye gitti, kanser olduğunu öğrendi

Karın ağrısı şikayeti ile Batman Bölge Devlet Hastanesine giden 45 yaşındaki Ayşe Akdemir'e kolon kanseri teşhisi konuldu. Hasta, yapılan tedavilerinin ardından sağlığına kavuştu.

Haber 09-11-2020 14:52

Gençler tehlike altında! Kolon kanserinin en büyük nedeni...

Genellikle 50-70 yaş arasında görülen kolon kanserinin son yıllarda gençlerde de görüldüğüne dikkat çeken Prof. Dr. Mustafa Öncel, "Son 10-15 yıldır 40 yaş altında kalın bağırsak kanseri görülme oranı arttı. Buradaki en önemli şey beslenme ve hareketsizliğe bağlı obezite. Gençlerin öz değerlerimizden olan tencere yemeklerine, aile kavramının içinde bulunduğu iyi beslenme özelliklerine dönmesi gerekiyor” dedi.

Haber 26-10-2020 08:03

Karın ağrısı ve şişkinlik şikayetiyle gittiği hastanede erken teşhisle kanseri yendi

Batman Bölge Devlet Hastanesindeki tetkiklerde kolon kanseri olduğunu öğrenen Hediye Tarhan, gerçekleştirilen cerrahi müdahale ve tedavinin ardından sağlığına kavuştu

Yurthaber 09-10-2020 16:23

Lezzetli diye afiyetle yiyoruz ama öyle bir hastalığa neden oluyor ki...

Türkiye’de kolon kanserinin yaygın olmasının en büyük nedenlerinden birinin yeme alışkanlığı olduğunu dile getiren Prof. Dr. İlker Sücüllü, "Kırmızı et, işlenmiş et ürünleri, aşırı yağlı ve kalorili gıdalar ve bir takım yiyeceklerin yüksek ısıda pişirilmesi (mangal,ızgara gibi) ile ortaya çıkan kimyasal ürünlerin kolon kanseri riskini arttırdığı net olarak bilinmektedir” dedi.

Haber 22-09-2020 11:18

Sinsice ilerliyor! Karın ağrısı ve hızlı kilo kaybıyla ortaya çıkıyor

Prof. Dr. Mustafa Öncel, ''Kalın bağırsak kanseri sinsi ilerliyor. Bu nedenle 50 yaşından itibaren düzenli tarama yapılması çok önemli. Bu kansere karşı en başta beslenme gözden geçirilmeli. Yüksek kalorili, yüksek proteinli, liften fakir, kızarmış ve konserve edilmiş yiyeceklerden kaçınılmalı, bol su tüketilmeli. Tuzlanmış, tütsülenmiş, dumanlanmış yiyeceklerden sakınılmalı” dedi.

Yemek 31-08-2020 07:27

Kolon ve rektum kanserine dikkat!

Kolon ve rektum kanserleri ile ilgili risk faktörlerini açıklayarak bilinmesi gerekenlere dikkat çeken İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Tayfun Hancılar, kolorektal kanserlerin ülkemizde en sık görülen 3. kanser türü olduğunun altını çizdi.

Haber 03-06-2020 14:16

Kolon kanseri kolonoskopi ile önlenebilir mi?

Dünyada ve ülkemizde en sık görülen 3. kanser türü olan kolon (bağırsak) kanseri son 10 yılda 2 kat artış gösterdi. Eskiden 60 yaş üzeri kişilerde görülen kolon kanseri artık 55 yaşın altındaki kişilerde daha çok görülüyor. Kolon kanserinin gençler arasında giderek yaygınlaşmasının nedenininse Akdeniz tipi beslenmeden uzaklaşılarak Batılı tipi beslenmeye yönelinmiş olması gösteriliyor. Ayrıca obezite, hareketsiz yaşamak, strese maruz kalmak ile sigaranın etkili olduğuna da dikkat çekiliyor.

Haber 03-03-2020 16:33

Kolon kanseri nedenleri arasında batı tarzı diyet de yer alıyor!

Kalın bağırsak kanserini batı tarzı diyet olarak tanımlanan beslenme şeklinin tetiklediğini vurgulayan Prof. Dr. Mustafa Öncel, lifli gıdalardan fakir, bol kalorili, bol proteinli, bol yağlı, kızartılmış gıdaların kalın bağırsak kanseri oluşumunu tetiklediğini söyledi.

Haber 03-03-2020 10:44