Metaverse Haberleri

Sakarya Teknokent'teki firmada çalışan gençler, metaverse alanında yeteneklerini geliştiriyor

Sakarya Teknokent'te kurulan bir firmada çalışan 18-25 yaş aralığındaki gençler, metaverse projesiyle fuar alanları, tanıtım ofisleri ve ticaret merkezlerindeki ekonomik ve eğitimsel faaliyetleri sanal dünyada gerçekleştirme imkanı sunuyor.

Yurthaber 04-04-2024 12:05

İznik Gölü'ndeki 1600 yıllık bazilika metaverse ortamında gezilebilecek

Bursa'nın İznik ilçesinde, İznik Gölü'nün kıyıya yakın bölümünde tespit edildiği 2014 yılında dünyanın en önemli 10 keşfi arasında gösterilen 1600 yıllık bazilika, Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) tarafından artırılmış gerçeklik "metaverse" ile sanal ortamda ziyarete açılacak.

Yurthaber 03-08-2023 10:16

Tümörün yeri, nokta atışıyla tespit edilebiliyor! 'Metaverse' destekli... Ankara'da 6'ncısı yapıldı

Ankara'da 'metaverse' destekli 6'ncı beyin ameliyatı yapıldı. Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi'nin beyin cerrahları tarafından, 'metaverse' teknolojisi ile görüntüleme yapılarak gerçekleştirilen 6'ncı ameliyatla, 50 yaşındaki kadın hastanın beynindeki tümör alındı.

Haber 27-04-2023 18:36

Metaverse’te oto galerisi açtılar! Türkiye’de bir ilk

Metaverse'te oto galerisi açıldı. Bir oto galeri firması, metaverse’e giriş yaparak üç boyutlu sanal dünya platformu olan Decentraland’de dijital bir galeri açtığını açıkladı. Firma, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiğini söyledi.

Haber 25-01-2023 18:05

iPhone'un ardından 'Appleverse' geliyor! Yeni bir dönemin ilginç başlangıcı: Fiyatı 2 bin ila 3 bin dolar arasında olacak

Apple, artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik ve metaverse... Gelecekte bu 3 teknolojinin hayatımızın en önemli parçalarından biri olacağı düşünülüyor. Apple ise artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik için çalışmalar yapıyor ancak teknoloji devi metaverse'e ise olumsuz yaklaşıyor. Metaverse için planları olmadığına yönelik işaretler veren iPhone'ların üreticisi Apple görünüşe bakılırsa Appleverse dönemini başlatıyor. Bu yeni bir dönemin oldukça ilginç bir başlangıcı olacak gibi görünüyor.

Haber 14-11-2022 10:26

10 Kasım'da fiziksel olarak Anıtkabir'de olamayacaklar için: Metaverse'te 10 Kasım anması yapılacak

Her 10 Kasım'da olduğu gibi Anıtkabir bu yıl da Atatürk'ü özlem ve saygıyla ananlarla dolup taşacak. Fiziksel olarak Anıtkabir'de olamayanlar ise ziyaretlerini metaverse'te yapabilecek. Çünkü Türk mühendislerin, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümü olan 10 Kasım'da fiziksel olarak Anıtkabir'de olamayanlar için metaverse ortamında özel bir etkinliğe imza atacakları duyuruldu. Bu etkinlik kapsamında ziyaretçiler oluşturacakları avatarlarıyla saat 09.05'te saygı duruşunda bulunacak.

Haber 09-11-2022 15:48

Türkiye’de ilk kez metaverse ortamında ders verildi

Türkiye’de ilk defa Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) tarafından eğitim alanında hizmet verecek bir metaverse platformu kuruldu.

Haber 31-10-2022 10:31

Dünyanın en büyük küresel polis örgütü metaverse'e girdi: Suçlular metaverse'den yararlanmaya başladı

Dünyanın en büyük küresel polis örgütü olan Interpol, metaverse alemine giriş yaptı. Interpol, dünya çapında kolluk kuvvetleri için özel olarak tasarlanmış ilk metaverse'ü tanıttı. Yapılan açıklamada “Suçlular metaverse’den yararlanmaya başladı bile. Dünya Ekonomik Forumu, sosyal mühendislik dolandırıcılıklarının, şiddet içeren aşırılıkçılığın ve yanlış bilgilendirmenin belirli zorluklar olabileceği konusunda uyardı.” denildi.

Haber 24-10-2022 16:10

Sinemalarda Paribu Cineverse dönemi başladı

Sinemalarda "Paribu Cineverse" dönemi başladı

Yurthaber 17-10-2022 15:34

Karşınızda sanal dünyadaki yeni Mark Zuckerberg! Önceki sert eleştiriler almıştı

Facebook'un mucidi olarak tanınan Meta CEO'su Mark Zuckerberg, yeni metaverse avatarını tanıttı. Meta'nın Connect 2022 etkinliği sırasında görücüye çıkan Mark Zuckerberg'in yeni avatarı, artık bacaklara sahip. Zuckerberg'in Instagram'da paylaştığı daha önceki avatarı sosyal medyada sert eleştiriler almıştı.

Haber 12-10-2022 15:13

Meta'nın büyük umut bağladığı Horizon Worlds için olay iddia: O kadar çok sorun var ki, oluşturan ekip bile kullanmıyor

Metaverse artık hayatımızın içinde. Ancak metaverse uğruna adını bile değiştiren Meta'nın metaverse uygulaması Horizon Worlds'te sorunlar yaşandığı ileri sürüldü. Elde edilen bir nota göre, Meta'nın Horizon Worlds'ünde o kadar çok kalite sorunu var ki, onu oluşturan ekip bile onu çok fazla kullanmıyor.

Haber 07-10-2022 11:05

Türkiye'nin başına 'metaverse' kuşu kondu! Ekonomiye 37,5 milyar dolar katkı sağlayabilir

Metaverse'ün Türkiye'deki paydaşları İstanbul'da bir araya geldi. Etkinlikteki veriler göre, metaverse, 2035 yılına kadar ekonomimize 37,5 milyar dolar katabilir. On yıl içerisinde 1 milyar kişiye ulaşacağı vurgulanan metaverse, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan'a göre ise sosyalleşmeden ticarete, eğitimden sanata birçok noktada sonsuz imkan sağlayacak. Sayan, "Dijital Ofisimiz önderliğinde de bu konularda çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

Haber 05-10-2022 16:37

Apple CEO'su Tim Cook'tan metaverse eleştirisi! 'Gerçekten emin değilim' diyerek açıkladı

Apple sanal gerçeklik (VR) ve artırılmış gerçeklik (AR) konusunda çalışmalar yapıyor. Apple CEO'su Tim Cook ise verdiği bir röportajda şirketin henüz bir planlama yaptığını açıklamadığı sanal evren metaverse hakkındaki düşüncülerini paylaştı. Cook'un yorumu metaverse'e bir eleştiri olarak değerlendirildi. Teknoloji devinin üst seviye yöneticisinin sözleri gündem yaratmayı başardı. İşte Cook'un 'gerçekten emin değilim' diyerek paylaştıkları...

Haber 03-10-2022 17:13

Turkcell çalışanlarına metaverse dünyasının kapıları açıldı

Turkcell İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Esmen: - "Turkcell olarak esasen gençlerimiz için temel amacımız, yarının teknolojisine yönelik yetkinliklerin neler olduğunu onlara göstermek ve gençlerimize bu alanlara yönelik hazırlanmaları için fırsat sağlamak"

Yurthaber 23-09-2022 11:14

Telekomünikasyon operatörleri için metaverse fırsatlar barındırıyor

EY Türkiye Telekomünikasyon, Medya ve Teknoloji (TMT) Sektör Lideri Emre Beşli: - "Bir platform olarak henüz başlangıç aşamasında olan metaverse, telekom operatörlerine müşteri deneyimini daha da iyileştirmek, yenilikçi hizmetler aracılığıyla yatırımlardan gelir elde etmek ve operasyonel verimliliklerini artırmanın da aralarında olduğu birçok yeni fırsat sunuyor" - "Biz telekomünikasyon sektöründeki şirketlere, metaversenin sunduğu fırsatlardan en iyi şekilde yararlanabilmeleri için değişimin temel boyutlarını keşfetmelerini ve yeni iş birliği fırsatlarını değerlendirmelerini öneriyoruz"

Yurthaber 22-09-2022 09:17

SabancıDx, İstanbul ve Hollanda'dan sonra üçüncü ofisini metaversede açtı

SabancıDx Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı  Özlem Kalkan: - "Şirketler ve topluluklar için özerk meta evrenler yaratmak, bu evrenlere entegre yenilikçi ürünler geliştirmek ve kendi iş süreçlerimizde de kullanmak üzere AR-GE çalışmalarımızı sürdürüyoruz"

Yurthaber 14-09-2022 11:00

Dizi ve film dünyasında metaverse çağı başlıyor! Netflix'in rakibi çalışmalara başladı bile

Sanal evren metaverse artık dilden dile dolaşmaya başladı. Netflix'in rakip platformu Disney+'ın bağlı olduğu The Walt Disney Company'nin CEO'su Bob Chapek ise şirketin gelecek planını açıklarken metaverse'e değindi. Chapek, metaverse'ü "yeni nesil hikaye anlatımı" olarak nitelendirdi. Chapek'in açıklamalarına göre şirket, dizi ve film dünyasına metaverse'ü getirmek için ciddi bir şekilde zemin hazırlamaya başladı.

Haber 12-09-2022 12:17

Avis, Fenerbahçe sponsorluğunu metaversedeki dev forma ile taçlandırdı

Otokoç Otomotiv Pazarlama Müdürü Esra Arslanbaş Kaynak: - "Decentraland'deki Otokoç Metazone deneyim merkezinde oluşturduğumuz Fenerbahçe'nin devasa boyutlardaki yeni sezon formasını isteyen herkes ziyaret ederek görebilir ve bizimle bu deneyime ortak olabilir"

Yurthaber 06-08-2022 22:14

Otokoç Otomotiv ilk merkeziyetsiz metaverse yatırımını gerçekleştirdi

Otokoç Otomotiv, Decentraland'de satın aldığı Otokoç Metazone alanı üzerinde erişilebilir ve sürdürülebilir bir deneyim merkezini hayata geçiriyor

Yurthaber 27-07-2022 16:20

Polisleri adeta Iron Man yapacaklar! Ortaya çıkan plan dünyayı hayrete düşürdü

Iron Man zırhını gerçeğe dönüştürmek isteyen bu kez Güney Kore polisi oldu. Güney Kore polisi, önümüzdeki 30 yıl boyunca memurları Iron Man (Demir Adam) zırhı ile donatmak ve silahlı robot köpekler kullanmak için çalışmalara başladı. Ülkenin Ulusal Polis Teşkilatı'nın "Polis Gelecek Vizyonu 2050" planı herkesi şaşkına çevirdi.

Haber 08-07-2022 12:24

Metaverse ile ilgili okuryazarlık eğitimi verilmeli önerisi

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Feride Zeynep Güder: - "Metaverse okuryazarlığı, tıpkı finansal okuryazarlık gibi her türlü tehlikeye karşı kimliğimizi ve kendimizi korumamız için gerekli olan en önemli beceridir"

Yurthaber 21-06-2022 14:12

Şirketler ‘Metaverse’ Tasarımlarına Başladı

‘Metaverse’, insanların çalışabileceği, alışveriş yapabileceği, oyun oynayabileceği, konserlere gidebileceği üç boyutlu çevrimiçi alanlardan oluşuyor. Bunu, gerçek dünyanın dijitalle daha fazla örtüşeceği bir yer olarak tanımlayan teknoloji şirketleri belirsizliklere rağmen yeni tasarımlara başladı

Haber 18-06-2022 18:01

Konya'da 30 bin öğrenci bilim tırıyla metaverse deneyimi yaşadı

Konya'da 30 bin öğrenci bilim tırıyla metaverse deneyimi yaşadı

Yurthaber 17-06-2022 11:43

Yapay zeka: 10 yıl içinde dijital ikiziniz olabilir mi?

Teknoloji uzmanı Rob Enderle, 2020'li yıllar bitmeden insanın düşünme yetisine sahip dijital ikizlerinin ilk sürümleriyle tanışacağımıza inanıyor.

Haber 13-06-2022 14:10

TRT Uluslararası Metaverse ve Yayıncılık Forumu başladı

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı: - "TRT'nin 'metaverse'de ön sıralardaki yerini alması ve bu mecrada en güçlü yayın kuruluşlarından biri olması amacıyla Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen 'metaverse' dizayn ve teknoloji şirketleriyle iş birliği gerçekleştirerek tasarım ve teknolojik altyapı çalışmalarına başladık"

Yurthaber 10-06-2022 13:11

Dünyadaki ilk metaverse projelerinden biri Türkiye pazarına giriş yapıyor: Türkçe metaverse dünyası yolda

Dünyadaki ilk metaverse projelerinden olan ve 3,9 milyar dolarlık pazar hacmine ulaşan The Sandbox, Türkiye pazarına giriş yapıyor. The Sandbox’ın Kurucu Ortağı ve COO’su Sebastien Borget, "Ekip olarak Türkiye’ye ve Türk halkına özel Türkçe kullanılabilecek bir metaverse dünyası oluşturmak için kolları sıvamış durumdayız." dedi.

Haber 06-06-2022 12:25

Çok ilginç! Gelecekte sanal çocuklar yetiştireceğiz

Aşırı nüfus artışı bazı sorunları da beraberinde getiriyor. Ancak aşırı nüfus krizi, “sanal çocukların” evrimi sayesinde 50 yıl içinde çözülebilir. Çünkü yapay zeka uzmanı Catriona Campbell'e göre yakında yapay zekalı sanal çocuklar yetiştirebiliriz.

Haber 03-06-2022 10:22

Bakan Yardımcısı Sayan'dan metaverse açıklaması: Siber suçların cirit attığı bir yer olacak

Metaverse adını duyurduğundan beri gündemden düşmüyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan ise Hacktrick Siber Güvenlik Konferansı'nda yaptığı açıklamada metaverse'teki tehlikeye dikkat çekti. Bakan Yardımcısı Sayan, “Herkesin eğlenceden ibaret gördüğü Metaverse de siber suçların adeta cirit attığı bir yer olacak yakın zamanda” dedi.

Haber 29-05-2022 16:08

Madalyonun öteki yüzü! Mark Zuckerberg, metaverse'ündeki gerçeği açıkladı: 5 yıl para tüketecek!

Mark Zuckerberg, Meta'nın sık sık olumlu yönleriyle gündeme gelen metaverse'ünün olumsuz yönünü gösterdi. Projesi hakkındaki açıklamalar yapan Zuckerberg'e göre, şirketin metaverse projesi önümüzdeki üç ila beş yıl boyunca önemli miktarda para tüketecek.

Haber 27-05-2022 15:23

Metaverse'te cinsel tacize uğrayan kadının yaşadıkları şoke etti! İki erkek yanına yaklaştı sonrası kabus gibi

İddialara göre, 21 yaşındaki bir kadın Meta'nın sanal gerçeklik platformu Horizon Worlds metaverse'ünde cinsel tacize uğradı. Bu haberi manşetine taşıyan İngiliz basını, iki erkek avatar yüzünden rahatsız edici anlar yaşayan genç kadının başına gelenleri ayrıntılarıyla anlattı.

Haber 27-05-2022 12:10

Türkiye'de bir ilk olacak! Metaverse'te banka şubesi açılıyor

Türkiye'de ilk kez bir bankanın metaverse şubesi açılacak. Metaverse'te konserler verildiği ve önemli markaların şubeler açtığı belirtilirken, son zamanlarda popüler hale gelen metaverse'te bir bankanın metaverse şubesi açacağı öğrenildi.

Haber 18-05-2022 14:53

İzmir'deki 2 bin 500 yıllık antik kent metaverse'e gelmek için gün sayıyor!

İzmir'in Konak ilçesindeki 2 bin 500 yıllık Smyrna Antik Kenti Agorası'nın Roma dönemindeki halini yansıtan metaverse içeriği, gelecek ay ziyaretçilerle buluşacak.

Haber 18-05-2022 11:31

Bilişim Vadisi Hackathon yarışmasına ev sahipliği yaptı

Kesintisiz 36 saat süren proje geliştirme yarışmasında "Medipol Blockchain Community A" takımı özgün proje, "42 Core" takımı vaka analizi kategorilerinde birincilik elde ederek büyük ödülün sahibi oldu

Yurthaber 16-05-2022 12:52

Uzmanlara göre Türk dünyası meta evrenini inşa etmekte geç kalmamalı

IT Park Özbekistan Başkan Vekili Bahadır Ayupov: - "Ürün ve hizmetlerin metaversede sunumu daha kolaylaşacak. İnsanlar hiç para harcamadan diledikleri yerlere seyahat edebilecekler, gözlüklerini takıp ürünlerini satacakları müşterileriyle görüşebilecekler" - Har Group İcra Kurulu Başkanı Burak Soylu: - "Metaverse, şirketlerin sıfırdan başladığı bir dünyaya dönüşecek. O yüzden Facebook ya da Instagram şirketleri ne kadar şanslı olurlarsa olsunlar biz Türk devletleri olarak dünya sahnesinde ve güç trenini kaçırmadan önemli atılımlar yapabiliriz"

Yurthaber 14-05-2022 21:43

Mark Zuckerberg gizleyerek denedi! Önümüzdeki yıllara damgasını vuracak

Meta CEO'su Mark Zuckerberg'in metaverse hamlesi hala hafızalarda. Metaverse'e büyük yatırımlar yapan Zuckerberg, şirketinin Project Cambria olarak bilinen 'karma gerçeklik' başlığını ilk kez denedi. Önümüzdeki yıllara damgasını vuracak Project Cambria'nın görüntüsünü gizleyen Zuckerberg, bir video paylaşmayı da unutmadı.

Haber 13-05-2022 15:12

Türk araştırmacı cepten üç boyutlu görüntü buluşuna imza attı

ABD Stanford Üniversitesindeki Türk araştırmacı Okan Atalar ve çalışma arkadaşlarının fotoğraf ve görüntüde üçüncü boyutu elde etmeyi başaran buluşu, bilim dünyasında cep telefonunda metaverseye geçiş heyecanı yarattı - Okan Atalar: - "Silikon Vadisi'ndeki yatırımcılar ve araştırma kuruluşları arayarak yatırım teklifinde bulundu"

Yurthaber 09-05-2022 11:02

Lise öğrencileri yabancı sözcüklerin Türkçe karşılığını yarışmayla bulacak

Türk Dil Kurumunun katkılarıyla İzmir Atatürk Lisesi tarafından düzenlenen yarışmada çokça kullanılan "astronot, avatar, ceo, mentor, metaverse, Qr kod, podcast, scooter, smombie, startup" sözcüklerine Türkçe karşılık aranacak - Proje koordinatörü, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Cem Kaya: - "Amacımız dilimizi yabancı sözcüklerin saldırısına karşı korumak"

Yurthaber 30-04-2022 11:38

Snapchat CEO'su Evan Spiegel'in metaverse açıklaması bir hayli ilginç! Ofislerde o kelimeyi asla söylemiyoruz

Snapchat'in ana şirketi Snap'in CEO'su Evan Spiegel, metaverse açıklamaları ile gündeme oturdu. Spiegel, metaverse'ün 'belirsiz ve varsayımsal' olduğunu düşündüğünü söyledi. Spiegel, "metaverse" kelimesinin Snap'in ofislerinde asla söylenmediğini de belirtti.

Haber 29-04-2022 15:03

Türk araştırmacılar, tıpta metaverse ve insan modelleri ile eğitim dönemi başlattı

Hacettepe Üniversitesi öncülüğündeki uluslararası konsorsiyumun yürüttüğü proje kapsamında, tıp eğitimleri, deneme ameliyatları ve kritik teşhislerde hem metaverse hem de üç boyutlu gerçek insan modellerinin kullanımına başlandı - Üroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emre Huri: - "Simülatörler ve modeller, dünyada yok, Türkiye'de yerli olarak üretildi. Bu teknoloji, tıp alanında tersine beyin göçünü de başlatmış durumda. Dünyada simülasyon yapan firma bile bizden geliştirdiğimiz modelleri istedi. Projeyi, uluslararası alanda yaygınlaştırmak için planlama yapıyoruz"

Yurthaber 25-04-2022 11:08

Adres Patent, Patent Haftası'nı metaversede kutlayacak

Adres Patent Genel Müdürü Cumhur Akbulut: - "Ülkemizde bazı bankaların metaversede şube açtığını görüyoruz. Bu değişimi yakalayan birçok kurum ve kuruluş, rekabet noktasına önemli girdiler elde eder"

Yurthaber 25-04-2022 09:25

Çılgınlık büyüyor! Dünyanın en pahalı NFT'si duyuruldu: Satın alan gerçeğine de sahip olacak

İlk metaverse yat şirketi Cyber Yachts, dünyanın en pahalı NFT'sini duyurdu. Bu mega yat NFT'sini satın alan kişi, yatın gerçeğine de sahip olacak. NFT’nin fiyatı ise dudak uçuklatıyor.

Haber 22-04-2022 16:19

NFT ve metaverse için güvenlik önlemlerinin artırılması uyarısı

İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Yeni Medya Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Abdulkadir Büyükbingöl: - "Dijital varlıkların korsanlarca ele geçirilebilmesi, yeni güvenlik duvarları sunan protokollere ihtiyaç duyulduğunun göstergesi"

Yurthaber 15-04-2022 10:42

Damat Tween'den metaversede ilk sezon koleksiyonu eğitimi

Eğitimde, Damat Tween ve D'S damat markalarının yeni sezon trendleri, güncel moda akımları, stil önerileri ve kumaş kalıp bilgileri ele alındı

Yurthaber 13-04-2022 15:34

Son dönemde çok konuşuluyor! Metaverse ile enerji ihtiyaçları artacak

Son dönemin gözdesi olan metaverse'ün doğaya etkisi konusunda uzmanlar farklı noktalara dikkat çekti. Çevre Mühendisi Prof. Dr. Mustafa Öztürk, ulaşım kaynaklı kirleticilerde yüzde 20'lik bir düşüş olacağını ifade ederken, Bilişim ve Siber Güvenlik Uzmanı Osman Demircan ise enerji ihtiyaçlarının artacağına vurgu yaptı.

Haber 03-04-2022 13:45

Uzun yaşamın sırrının metaverse'te olabileceği söylendi! 150 yıl yaşamak için bunu yapmamız gerekebilir

İnsanların beyinlerini internete yüklediği takdirde metaverse'te 150 yıl yaşayabilecekleri dile getirildi. Rus milyarder Dmitry Itskov'un parçası olduğu 2045 Initiative'ye dayanarak, dijital teknolojiler sayesinde insanlara daha uzun bir yaşam sunulabileceği kaydediliyor.

Haber 03-04-2022 12:22

İş Sanat yeni sergisini Metaverse’te açıyor

İş Bankası Kurumsal İletişim Müdürü Gül Meltem Atılgan: - "Bankamızın sanat ve müzecilik çalışmalarını sürdüren İş Sanat ile teknoloji ekiplerimizin iş birliğinde oluşturulan NFT sergisini Metaverse’te hayata geçiriyoruz" - Serginin küratörü Prof. Dr. Gül İrepoğlu: - "Tarih boyunca büyüleyici güzelliğiyle hayranlık uyandıran İstanbul’un ve bu güzelliğin zirvesi olan Boğaziçi’nden Türkiye İş Bankası Resim Koleksiyonu’ndaki usta ressamların peşine takılıp, onların gözüyle, onların izlenimleriyle eski Boğaziçi görünümlerine bakarak, bir sanal vapurda kıyı kıyı birlikte yol alacağımız bir sergi hazırladık"

Yurthaber 01-04-2022 16:30

Metaverse nedir? Metaverse giriş nasıl yapılır? Metaverse arsa nedir? Metaverse arsa nasıl alınır, fiyatları nelerdir?

Metaverse tüm dünyayı sardı. Fiziki dünyayı sanal aleme taşıyan metaverse çılgınlığı giderek büyüyor. Metaverse, son zamanların en çok konuşulan konularından birisidir. Metaverse kavramını ilk kez duyanlar ya da metaverse ne demektir, ne işe yarıyor şeklinde sorular soranlar mutlaka hala vardır. İşte metaverse evreni hakkında merak edilenler!

Haber 26-03-2022 15:59

Türk kumaşı, yerli yazılımla sanal evrende kıyafete dönüşerek alıcıya ulaşıyor

Tekstil firmalarının ürettiği kumaşlar, üretici ve yabancı alıcıyı "teknolojik pazar yerinde" buluşturan dijital uygulamayla "manken avatarlar" üzerinde kıyafet olarak deneyimlenip pazarlanıyor - Projenin koordinatörü Can Paçacı: - "Alıcılar, herhangi bir kumaşın fotoğrafını çekip uygulamaya yüklediğinde bunu sistemde yer alan hangi firmanın üretebileceğine dair en yakın eşleştirmeye ulaşabiliyor. Öncelikli hedefimiz Türk üreticilerini dünyadaki alıcılarla buluşturmak"

Yurthaber 26-03-2022 13:48

Metaverse için çarpıcı uyarı: Hukuksal açıklar var, kaybetmeye hazır olmadığınız hiçbir şeyi asla riske atmayın

Metaverse son günlerin en çok konuşulan konularından biri olmaya devam ederken, Makro Ekonomi Uzmanı Prof. Dr. Volkan Öngel, "Metaverse dünyasında şu anda mülkiyet hakları, telif hakları gibi birçok hukuksal konu hala açık. Kaybetmeye hazır olmadığınız hiçbir şeyi asla riske atmayın” dedi. Sanal bir platformdan bir NFT ya da arsa satın alarak herkesin zengin olma hayali kurduğunu söyleyen Öngel, "hayallerinizin peşinden koşarken dikkatli olun" uyarısında da bulundu.

Haber 25-03-2022 16:26