Meyve Suyu Haberleri

Durmadan yemek yeme isteğiniz varsa dikkat! Yedikçe acıktıran 4 besin

Sürekli olarak yemek yeme isteği, bazen kontrol edilmesi zor bir durumdur. Yediğiniz bazı besinlerin daha fazla acıkmanıza ve bu sebeple de kilo almanıza neden olduğunu biliyor muydunuz? Sürekli yeme isteğine neden olan ve yedikçe daha da aç hissetmenize yol açabilen 4 besini haberimizde derledik.

Kadin 02-03-2024 10:05

Uzmanlar dünyanın en zararlı içeceklerini açıkladı! İşte uzak durmanız gereken 7 içecek...

Sağlıklı bir yaşam sürdürmek için beslenme alışkanlıklarımıza dikkat etmek ve vücudumuza zarar veren maddelerden kaçınmak önem arz ediyor. Uzmanlar, insan sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olan içecekleri belirleyerek dünyanın en zararlı içeceklerini sıraladı. Bu içecekler, metabolizma, kalp sağlığı ve genel sağlığa ciddi zararlar verebilecek içeriklere sahip. İşte uzmanların tespit ettiği ve kesinlikle uzak durmanız gereken 7 içecek...

Haber 29-01-2024 11:57

Kahvaltılarda severek yiyorsunuz ama dikkat! Kan şekerini yükseltiyor, gün boyu yorgun hissettiriyor

Sağlıklı yaşamda vücudumuza aldığımız besinlerin büyük bir yeri vardır. Günün en önemli öğünlerinden biri hiç şüphesiz kahvaltıdır. Kahvaltı, güne enerjik ve sağlıklı başlamamıza katkı sağlar. Ancak kahvaltıda tükettiğiniz besinlere dikkat etmeniz şartıyla. Kahvaltılarda fark etmeden tükettiğiniz bu yiyecek ve içecekler ile hastalıklara davetiye çıkarıyor olabilirsiniz. İşte güne başlarken tüketirken bir daha düşünmeniz gereken yiyecek ve içecekler...

Haber 30-07-2023 08:56

Yardım etmek isterken ölüme yol açmayın! Depremzedelere asla verilmemesi gereken içecek

Depremin ardından ülkemizden ve dünyadan birçok vatandaş depremzedelere yardım etmeye çalışıyor. Enkazın altından çıkan kişilere yapılan müdahaleler oldukça risk oluşturuyor. Türk Böbrek Vakfı enkaz altında kalan vatandaşlara verilmemesi gereken içeceği paylaşarak uyarılarda bulundu.

Haber 09-02-2023 14:04

Meyve Suyu

Meyve Suyu Hakkındaki Haberler Mynet'te. Meyve Suyu Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Deprem çantasına konulması gereken yiyecekler! Çantanızı önceden ayarlayın

Deprem çantası enkaz altında hayat kurtarabiliyor. Uzmanlar doğru bir şekilde hazırlanan deprem çantasının hayati önemi olduğunu belirtiyor. Deprem çantasına konulan yiyeceklere oldukça dikkat etmek gerekiyor. İşte deprem çantasında bulunması gereken yiyecekler...

Yemek 09-02-2023 11:16

Sağlıklı diyoruz ama diş sağlığı için çok tehlikeli! Dişleri teker teker döküyor

Gündelik hayatta sağlıklı olduğunu düşünerek yaptığımız birçok alışkanlığımız bulunuyor. Bu alışkanlıklar vücudun belirli bölgeleri için sağlıklı olsalar da başka bölümler için risk oluşturabiliyor. Diş hekimleri diş sağlığını tehdit eden ve sık sık kullanılan o hataları paylaştı.

Haber 05-02-2023 14:10

Sakın sağlıklı sanmayın: Kahvaltıda yapabileceğiniz en büyük kötülük! Bağırsakları mahvediyor

Kahvaltıda tüketilen yiyecekler ve içecekler sağlığımızı büyük ölçüde etkileyebiliyor. Sağlıklı sandığımız birçok gıda yanlış tüketim nedeniyle oldukça zararlı hale gelebiliyor. Araştırmalar kahvaltıda sıklıkla tüketilen bir içeceğin bağırsakları mahvettiğini ve uzun kullanımda çok riskli durumlara yol açtığını tespit etti.

Haber 30-01-2023 09:03

Gizemli siyah cisim ürküttü! Marketten alıp eve geldi, çalkalayınca tuhaflık sezdi: Cipslerdeki ölü farelerden sonra şimdi de...

Marketten aldığı meyve suyunu eve gelince çalkaladı, bir tuhaflık sezdi. Ambalajı açtığı anda hayatının şokunu yaşadı. Meyve suyunun içinde yüzen siyah cismi ambalajı keserken görüntüleyip paylaştı. O video sosyal medyada gündem olurken videoyu çeken kişinin "Şunun büyüklüğüne bak" dediği anlarda görülen siyah cisim ürküttü.

Haber 25-01-2023 13:00

Kahvaltıda yediğimiz bu yiyecekler çok zararlı! Her lokması zehir saçıyor

Kahvaltı öğünü en önemli öğünler arasında bulunuyor. Uzmanlar sağlıklı kahvaltı yiyen kişilerin hastalıklara karşı daha dirençli olduğunu bu nedenle düzenli olarak kahvaltı yapılması gerektiğini vurguluyor. Ancak her kahvaltılık sağlıklı olmuyor. Kahvaltıda yediğimiz bazı gıdalar büyük tehlike oluşturuyor. İşte pratik ve lezzetli diyerek yediğimiz o sağlıksız gıdalar...

Haber 25-01-2023 09:08

Her evde bulunuyor ama vücudu alt üst ediyor! Kan şekerini yükselterek kalp ve böbrekleri bitiriyor

Severek yediğimiz birçok yiyeceğin faydaları olsa da zararları da göz korkutucu derecede etkili olabiliyor. Sağlığı doğrudan etkileyen bazı yiyecekler kan şekerini hızla yükselterek çok ciddi hastalıklar için risk oluşturuyor. Özellikle diyabet hastalarının yerken bir kez daha düşünmesi gereken her evde bulunan tehlikeli besinler bulunuyor. İşte kan şekerini hızla yükselten vücudun dengesini alt üst eden gıdalar...

Haber 01-12-2022 09:28

Mutfağın kapısından sokmayın! Herkesin içtiği o içecek körlük riskini artırıyor

Günlük hayatta yediğimiz ve içtiğimiz birçok gıda sağlığımızı büyük ölçüde tehlikeye atabiliyor. Özellikle faydalı sandığımız gıdaların zararlı çıkması oldukça şaşırtıyor. Yapılan araştırmalar sıklıkla tüketilen bir içeceğin 'geri dönüşümsüz körlük' riskini artırabileceğini buldu.

Haber 30-11-2022 09:25

Canan Karatay net konuştu: Yasaklanmalı! Alkolden farkı yok

Prof. Dr. Canan Karatay, yaptığı açıklamalarla gündemden düşmüyor. Obezite ve halk sağlığı alanında yiyeceklerle ilgili dikkat çeken çıkışlar yapan Canan Karatay, her yaştan kişinin sıklıkla tükettiği meyve sularını işaret etti. Paketli meyve sularının büyük tehdit oluşturduğunu söyleyen Canan Karatay, vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Canan Karatay, bir de balla ilgili dikkat çeken sözler söyledi.

Haber 15-11-2022 15:45

Her bir lokması tehlike saçıyor! Yediğiniz an DNA'yı mahvediyor

Günlük hayatımızda yediğimiz birçok yiyecek sağlığımız için riskli durumlar yaratabiliyor. Bilindiği üzere zararlı yiyecekler kanser, kalp hastalıkları, böbrek hastalıkları, diyabet, kolesterol gibi tehlikeli hastalıkların oluşmasında büyük rol oynuyor.

Haber 14-11-2022 11:04

Mutfağa sokmayın! Kanserin oluşumuna neden olan en büyük etkenlerden

Sağlıksız beslenme sağlık için çok riskli durumlar yaratmaktadır. Sağlıksız beslenmenin artışı kanser ve kalp hastalıkları vakalarını da artırmıştır. Masum sanarak yediğimiz bazı yiyecekler tehlikeli hastalıklara neden olabilmektedir. Bilmediğimiz birçok yiyeceğin içerisinde mısır nişastası bulunur. Uzmanlar mısır nişastası içeren gıdaların tüketilmesi hakkında dikkat etmeniz gerektiğini söylemektedir.

Haber 28-10-2022 08:03

Canan Karatay uyardı: Alkolden farkı yok! Yasaklanması gerekiyor

Kanser ve kalp krizi riskini artıran birçok yiyecek ve içecek bulunuyor. Severek tükettiğimiz ve sağlıklı sandığımız besinler sağlık için büyük tehdit oluşturabiliyor. Yediğimiz gıdalar ile ilgili sık sık çarpıcı açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Canan Karatay meyve sularının büyük riski hakkında uyardı.

Haber 20-10-2022 15:18

Sağlıklı sanıyoruz ama sağlığı tehdit ediyor! Bu besinler kalp krizi riskini artırıyor

Kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden insanların sayısı giderek artıyor. Kalp krizi ve kalp hastalıklarından korunmak için sağlıklı beslenmeye dikkat etmek gerekiyor. Günlük hayatta yediğimiz ve sağlıklı sandığımız bir çok yiyecek kalp krizi riskini artıyor. İşte mutfağa bile sokmamanız gereken o gıdalar...

Haber 16-10-2022 11:39

Kalp krizi riskinizi artırmak istemiyorsanız uzak durun! Masum gibi görünüyorlar ama tehlike oluşturuyorlar

Her yıl milyonlarca insan kalp krizi nedeniyle hayatını kaybediyor. Kalp hastalıkları ve kalp krizi hayati risk oluşturuyor. Kalp krizine neden olan birçok etken bulunuyor. Yanlış beslenme kanser gibi tehlikeli hastalıkların riskini artırdığı kalp krizi riskinde de önemli rol oynuyor. İşte kalp krizi riskinizi artıran yiyecekler ve davranışlar...

Haber 07-10-2022 15:25

Bu yiyecekleri her gün yiyoruz ama büyük tehlike taşıyorlar! Kan şekerini bir anda yükselterek hastalıklara yol açıyor

Yediğimiz yiyecekler sağlığımız için büyük önem taşıyor. Bazı yiyecekler sağlık için oldukça fayda sağlasa da bazıları çeşitli hastalıkların oluşmasına zemin oluşturabiliyor. Özellikle kan şekerini yükselten gıdalar en sık yediklerimiz yiyecekler olarak görülüyor. Bu yiyecekler kan şekerinin bir anda yükselmesine neden olarak ciddi hastalıklara yol açabiliyor.

Haber 05-10-2022 07:49

Zararlarını bilseniz eve sokmazsınız! Kahvaltıda sağlık sanarak yediklerimiz diyabet ve kanser riskini artırıyor

Kahvaltı gün boyu dinç ve sağlıklı kalmamızı sağlayan en önemli öğün. Uzmanlar güne kahvaltı yapmadan başlamamanızı öneriyor. Ancak kahvaltı sağlıklı olsa bile kahvaltıda yediğimiz bazı gıdalar sağlığımızı içten içe bitirebiliyor. Birçok kişinin sağlıklı sandığı bu gıdalar aslında oldukça tehlikeli.

Haber 29-09-2022 08:14

Diyarbakır'da meyve suyu kutusunda gümrük kaçağı cep telefonu ele geçirildi

Diyarbakır'da meyve suyu kutusunda gümrük kaçağı cep telefonu ele geçirildi

Yurthaber 28-09-2022 12:25

Severek yiyorsunuz ama resmen zehir saçıyor! Sağlığınızdan olmak istemiyorsanız evinize sokmayın

Sağlık için beslenmenin ne kadar önemli olduğu her fırsatta belirtiliyor. Doğru beslenme hastalıklardan korunmamızı sağlarken sağlıksız beslenmek birçok hastalığa davetiye çıkarıyor. Severek tükettiğimiz yiyeceklerin zararları birçok insan tarafından bilinmiyor. Yediğimiz gıdalar yavaş yavaş hasta olmamıza neden oluyor. Asla yememeniz gereken gıdaları öğrenmek istiyorsanız bu haberi okuyabilirsiniz.

Haber 16-09-2022 08:12

Sakın yemeyin! Kan şekerini yükselten 5 tehlikeli gıda

Diyabet en sık görülen hastalıklardandır. Böbrekleri, kalbi ve çeşitli organları oldukça tehlikeye atan diyabetten korunmak için beslenmeye dikkat etmek gerekir. Kan şekerinin yükselmesi çok ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Kan şekerinin yükselmemesi için kesinlikle uzak durulması gereken bazı gıdalar vardır.

Haber 08-09-2022 17:00

Havayla temas ettiği an vitamini gidiyor! Şifası suyunda değil kendisinde

Vitamini yüksek olduğu düşünülerek tüketilen taze sıkılmış meyve sularının aslında o kadar vitaminli olmadığı belirtiliyor. Uzmanlar, taze sıkılmış meyve suyunun vitamin kaybına uğradığı konusunda uyarıyor. Taze sıkılmış meyve suyu C vitaminini kaybetmiş şekerli su ile eşdeğer olduğunun altını çiziyor. Taze sıkılmış meyve suyu yetine aslında şekerli su içerek bünyenize faydadan çok zarar veriyorsunuz.

Haber 27-08-2022 15:22

Bir meyve suyu içti, 20 bin TL hesap geldi! Gece kulübüne zorla sokuldu, bir anda etrafını kadınlar sardı...

İstanbul'daki bir gece kulübünde yaşananlar hayrete düşürdü. Mekana adeta zorla içeri sokulan Avustralyalı turist Daniel M., asıl şoku içeri girdiğinde yaşadı. Etrafı kadınlarla çevrilen turist bir meyve suyu içip kalkmak istedi. Gelen hesabın 20 bin TL olduğunu görünce ise inanamadı. Mekan sahipleri tarafından hesabı ödemeye zorlanan Daniel M., linç edilmekten son anda kurtuldu.

Haber 08-06-2022 11:28

Kilo vereyim derken daha fazla almayın! Göründükleri kadar masum olmayan sinsi yiyecekler

Sağlıklı yaşam için öncelikle yapılması gereken sağlıklı beslenme ve sporu hayatınıza katmaktır. Havaların ısınmasıyla beraber birçok kişi yaza hazırlık için kilo verme telaşına düştü. Ancak bazı yiyecekler var ki siz farkında olmadan kilo almanıza neden oluyor. Diyet yaparken özellikle göbek bölgenizdeki yağlardan neden kurtulamadığınızı düşünüyorsanız sebebi yanlış beslenme olabilir. Ne kadar diyet ve egzersiz yapsanız da gitmeyen göbek yağlarının sebebi bu 4 besin olabilir.

Haber 14-04-2022 15:51

Zihinsel gelişimi etkiliyor! Meyve suyu tüketin

Kansızlık her yaşta sıklıkla görülüyor. Kansızlık çeşitli hastalıklara neden olabiliyor. Özellikle çocuklarda kansızlık nedeniyle ortaya çıkan demir eksikliği zihinsel gelişimi engelliyor. Demir emilimini engellemek için C vitamini tüketmek gerekiyor. Kansızlık için meyve suyu tüketilmesi etkili oluyor.

Haber 28-03-2022 16:01

Çeşit çeşit meyvelerle sağlıklı yaşamın adresi en iyi katı meyve sıkacağı modelleri

En çok işe yarayan mutfak ürünlerinden biri haline gelen katı meyve sıkacakları, sağlıklı bir yaşam sürmek isteyenler için olmazsa olmaz. Çünkü hazır olarak alacağınız meyve sularının nasıl yapıldığını veya içerisinde hangi katkı maddelerinin olduğunu bilemezsiniz. Bu noktada, eğer siz de mutfağınız için kaliteli bir katı meyve sıkacağı tavsiyesi arıyorsanız en iyi katı meyve sıkacağı markalarını listelediğimiz yazımıza göz atarak dilediğiniz ürünü hızla satın alabilirsiniz.

Haber 27-12-2021 17:38

34 öğrenci hastaneye kaldırılmıştı! Kızılay'dan şoke eden iddialara yanıt

İzmir’in Buca ilçesinde bir okulda 34 öğrencinin gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılmasının ardından öğrenci velileri, okulda kek ve meyve suyu dağıtan Türk Kızılay yetkililerini suçladı. Türk Kızılay ise yaptığı açıklamada ürünlerin bozuk olmadığını savunarak iddiaların gerçek dışı olduğunu açıkladı.

Haber 06-10-2021 16:47

Yaz aylarında sizi anında ferahlatacak birbirinden pratik meyve suyu tarifleri

Yaz aylarında serinlemek için soğuk içecekler sıklıkla tercih ediliyor. Doğal meyveler ile evinizde yaptığınız içecekler ise hem sağlıklı hem de yaz aylarının sıcaklarından kurtarıcı özelliğe sahip. Gelin; birlikte evdeki malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz, yaz sıcaklarında iyi gidecek meyve suyu tariflerine göz atalım.

Yemek 27-07-2021 10:58

Vişneleri ayaklarıyla ezen meyve suyu firması hangisi? Görüntüler tepki çekti!

Sosyal medyada paylaşılan skandal görüntülere bir yenisi daha eklendi. Çalıştığı firmada sütün içerisine girip video çektiren, ekmek yaptığı hamur ile top oynayan, kahvaltılık yiyeceklerin satıldığı mekanda buzdolabına girip serinlemek isteyen çalışanların ardından şimdi de vişneleri ayakkabılarıyla ezen şahıs tepki topladı. Bu görüntülerin ardından birçok kişi "Vişneleri ayaklarıyla ezen meyve suyu firması hangisi?" sorusunun yanıtını araştırmaya başladı.

Haber 07-07-2021 19:22

Meyve suyu tesisi ürün toplama merkezinde mide bulandıran görüntüler

Afyonkarahisar’ın Sultandağı ilçesindeki meyve suyu tesisi ürün alım merkezinde ortaya çıkan mide bulandırıcı görüntüler sonrası Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Görüntülerde işçilerin toplanan vişnelerin üzerinde ayakkabıları ile gezdikleri ve bunu da gülümseyerek yapmaları ‘pes’ dedirtti. Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri işletmeye ve şahıslara 21 bin TL para cezası keserken, olaya karıştıkları iddia edilen 4 kişi polis tarafından gözaltına alındı.

Haber 07-07-2021 17:57

Meyveli frappe tarifi yaz aylarında vazgeçilmeziniz olacak! İşte meyveli frappe yapımı

Meyveli frappe tarifi aslında hayatımıza soğuk kahve tarifleri ile girdi. Kahve tutkusundan vazgeçemeyenlerin yaz aylarında hazırladığı frappe meyveli olarak da yapılabiliyor. Meyveli frappe tarifinde kahve yerine malzemeler değiştirilerek taze meyvelere yer veriliyor. Peki meyveli frappe nasıl yapılıyor? İşin sırrı meyvelerin içine eklediğiniz meyve suyunda! Konsantre meyve suyu da kullanılarak hazırlanan meyveli frappe tarifi ile yazın ünlü kafelerdekinden farksız tatlar elde edebilirsiniz.

Yemek 24-06-2021 15:12

Bu meyve suyu bir başka! Kırmızı erik suyu nasıl yapılır?

Yaz sıcağında içimizi ferahlatan meyve suyuna hiç kimse hayır diyemez. Şimdi tam da mevsimi gelmişken kırmızı eriği kullanarak çok lezzetli bir meyve suyu yapacağız.

Yemek 22-06-2021 15:30

Meyve suyu paketinden çıkan 'küf' görüntüsü sonrası uzman isimden uyarı: Bardağa dökerek için

Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un eşi Pervin Ersoy, meyve suyu paketinden çıkan 'küf' görüntülerini sosyal medya üzerinden paylaşması sonrasında başlayan tartışmalarla ilgili Prof. Dr. Özer Ergün değerlendirmelerde bulundu. Prof. Dr. Ergün "Bir meyve suyunu ya da kapalı ambalajlarda bir içeceği içerken en önemli yapmamız gereken nokta bunu bardağa dökerek içmek" diye konuştu.

Haber 21-05-2021 11:44

Yıllarca doğru olduğuna inandık! İşte yemek yaparken sürekli uygulanan yanlış yöntemler

Mutfakla ilgili uygulanan çoğu yöntemin aslında yanlış olduğunu biliyor musunuz? Mutfakta adeta harikalar yaratan bir şef veya çok az yemek yapan bir kişi olabilirsiniz. Profesyonel olmadığınızı belirterek bugüne kadar hazırlama yöntemleriyle ilgili en sık yapılan hataları sizler için araştırdık.

Yemek 20-05-2021 16:06

Sosyal medyadaki görüntü sonrası DİMES'ten açıklama

Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy, satın alıp içtiği meyve suyu paketinden çıkan mide bulandıran cisim ile ilgili firmadan açıklama geldi.

Haber 17-05-2021 14:16

Bakan eşi sosyal medyada paylaştı! Meyve suyu paketinde mide bulandıran görüntü

Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy, satın alıp içtiği meyve suyu paketinden çıkan mide bulandıran cismi sosyal medya takipçileri ile paylaştı. Paylaşımında, “Aklım almıyor, korkunç bir görüntü” ifadelerine yer verdi. Öte yandan firmadan konu ile alakalı bir açıklama geldi.

Haber 17-05-2021 11:54

Meyvesiz meyve sularına dikkat

Tüketici Hakları Derneği Samsun Şubesi Başkanı ve Halk Sağlığı Uzmanı Dr. M. Emin Dinççağ, meyvesiz meyve sularına karşı vatandaşları uyardı.

Haber 24-07-2005 00:05

Meyve Suyunun faydalarını biliyor musunuz?

Meyve suları hepimizin çok tükettiği içeceklerdir. Peki meyve sularının özelliklerini ve içeriklerini biliyor muyuz? İşte meyve sularının içlerinde taşıdıkları maddeler..

Haber 23-04-2005 06:05

Her meyve suyu aynı değil

Vücudumuzun yüzde 72'sini sıvı oluşturuyor. İnsan günde ortalama 2.5 litre sıvı kaybediyor.

Haber 24-03-2005 14:09

Meyve sularıyla güzelleşin

Meyve ve sebze suları, içerdiği vitaminler, minerallerden dolayı sağlıklı ve zinde olmanın yanı sıra, kişinin güzelleşmesinde de önemli rol oynuyor.

Haber 20-02-2005 10:22

Meyve suyu ile artan yaşam kalitesi

Aşırı şişmanlık, tüm dünyada önemli sağlık sorunlarından biri haline geldi. Son on yılda, yaşları 6 ile 17 arasında değişen çocuklarda da şişmanlık oranı yüzde 5'den, yüzde 11'e yükselerek 2 kat arttı. Erken yaşlarda aşırı kilo alımı uzun vadede fiziksel ve psikolojik sorunlara yol açıyor. Çocukluk çağında aşırı kilo alımı diyabet, kalp hastalıkları, hipertansiyon, inme ve bazı kanser türleri gibi ciddi hastalıklara zemin oluşturuyor.

Haber 08-12-2004 14:15