Migren Haberleri

3 soruda test edebilirsiniz! 2'sine evet diyorsanız... Türkiye’de 6 kişiden birinde bu hastalık var! 'Kadınlarda daha fazla'

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burcu Polat, 50 yaş altındaki engelleyici hastalıklar arasında migrenin birinci sırada olduğunun altını çizerek Türkiye’de her 6 kişiden birinin migren olduğunu ifade etti. İşte, migrenin kadınlarda erkeklere oranla 2-3 kat daha fazla görüldüğünü söyleyen Polat'ın açıkladığı 3 soruda migren testi...

Kadin 25-03-2024 17:38

1 damlası geçmeyen baş ağrısını bıçak gibi kesiyor! Ağrı kesicileri çöpe attıracak yöntem: Migrenin doğal ilacı buymuş

Tekrarlayan ve şiddetli baş ağrılarına neden olan nörolojik bir hastalık olan migren bazen can sıkıcı olabiliyor. Şiddetli baş ağrılarının yanı sıra mide bulantısı, ışığa ve sese karşı hassasiyetle kendini gösterebilen migren için çeşitli çözüm yolları aranıyor. Bu doğal tedavi yöntemini her gün 1 damla uygulayarak şiddetli baş ağrılarının önüne geçebilir ve ağrı kesicilerden alamadığınız verimi doğanın bu mucizesinden alabilirsiniz. Doğal ağrı kesici olarak bilinen bu mucizevi yağ haberimizde.

Kadin 22-01-2024 15:31

Genellikle kadınlarda daha yaygın görülüyor! Uzmanından migren atakları hakkında önemli açıklamalar

Migren, yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyebilen bir hastalıktır. Migren hastalığı ve ataklarıyla başa çıkmak bazen zor olabilir, ancak doğru bilgi ve stratejilerle yönetilebilir. Nöroloji Uzmanı Doktor Murat Çolakkaya migren hastalığı hakkında açıklamalarda bulundu. Çolakkaya, “Sağlıklı beslenme gibi yaşam tarzı değişiklikleri de migren yönetiminde önemli rol oynayabilir” ifadelerine yer verdi.

Kadin 10-01-2024 13:56

Binbir derde deva: Ağrı kesici ve iyileştirici etkisi gösteriyor! ’Bitkilerin Profesörü’ faydalarını sıraladı

Şifa bulmada doğal yöntemlerin önemi giderek artıyor. Doğanın bize sunduğu bazı bitkiler, ağrı kesici ve iyileştirici etkileriyle dikkat çekiyor. Sarı kantaronun başta antidepresan olarak yaygın bir şekilde kullanıldığını belirten ’Bitkilerin Profesörü’ Aysun Bay Karabulut, birçok derde derman olan kantaronun faydalarını yazdı.

Haber 03-12-2023 16:50

Migren

Migren Hakkındaki Haberler Mynet'te. Migren Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Sakın hafife almayın! Yemeden önce bir daha düşünün, bu yiyecekler migreni tetikliyor!

Düzenli olarak yaşanan baş ağrısının nedenini öğrenmek için uzmana görünmek gereklidir. Bilim insanları migrenden kaynaklanan baş ağrılarını tetikleyen bazı gıdalara dikkat çekti. Migren ağrılarını yok etmek zor gibi görünse de tüketilen yiyecek ve içeceklerle bu durumun önüne geçmek mümkün.

Haber 27-11-2023 14:43

Doğal ağrı kesici: Etten 25 kat fazla protein içeriyor! Uzun süre tok tutuyor

Vücudun enerji ihtiyacını karşılamak, hasarlı dokuları onarmak ve bağışıklığı güçlendirmek gibi görevleri olan protein, insan sağlığı için önem arz ediyor. Proteini en yüksek gıdanın et olduğunu düşünenler yanılıyor. Çünkü bu besin etten daha fazla protein içeriyor. Yüksek protein içeren bu besin sağlıklı beslenenleri favorisi olmuş durumda.

Haber 16-09-2023 09:05

Bu 4 gıdayı sofralarınızdan uzak tutun! Vücudunuzda dayanılmaz ağrılara yol açıyor

Yediğimiz yiyeceklerin sağlıklı olması için vücudumuza neler zarar verir ya da fayda sağlar bunu bilmekten geçer. Bunun için bitkiler ve vücudumuz hakkında bilgi sahibi olmak sağlıklı yaşamak adına önem arz etmektedir. Uzmanlar eklem ağrıları ve iltihaplanmalara yol açan gıdalara karşı uyardı. Vücut ağrılarını artıran ve diğer ağrı veren besinler haberimizde...

Haber 06-07-2023 09:07

Migren nasıl geçer, tedavisi nasıl yapılır? Migrene ne iyi gelir, nedenleri ve belirtileri nelerdir?

Migren tekrarlayan ve şiddetli baş ağrılarına neden olan bir nörolojik hastalıktır. Migren atağı genellikle bir tarafta yoğun bir ağrıyla karakterizedir ve genellikle pulsasyonlu veya zonklayıcı bir şekilde hissedilir. Ağrı genellikle şiddetlidir ve fiziksel aktiviteyi kısıtlayabilir. Migren atağının diğer belirtileri arasında bulantı, kusma, ışığa ve sese karşı hassasiyet, bulanık görme ve baş dönmesi yer alabilir. Peki, migren nedir ve nasıl geçer?

Haber 15-06-2023 13:39

Etten 25 kat daha fazla protein içeriyor! Doğal ağrı kesici olarak biliniyor

Protein, bağışıklık sistemini güçlendirmek, hasar alan dokuları onarmak için en önemli besin ögeleri arasında yer alıyor. Protein içeren gıdalar denildiğinde ilk akla et gelse de etten daha fazla protein içeren farklı gıdalar da bulunuyor. Özellikle sağlıklı beslenenlerin favorisi olan bir gıdanın da yüksek protein içerdiği öğrenildi.

Haber 09-06-2023 17:02

Migrende nöral terapi nedir, auralı migren tedavisi nöral terapi kullanılır mı? Nöral terapi migrene iyi gelir mi?

Hem ülkemizde hem de dünyada pek çok insan hayatlarının bir döneminde migren ile karşı karşıya kalmaktadır. Baş ağrılarının en şiddetlileri arasında yer alan migren ağrıları, hayat kalitesini ciddi olarak düşüren hastalıklar arasında yer almaktadır. Peki, migrende nöral terapinin etkisi nasıl olur, nöral terapi migrene iyi gelir mi?

Haber 10-04-2023 14:51

Baş ağrınızın nedeni bu yiyecekler olabilir! Migreni tetikleyen gıdalar

Baş ağrısı toplumda en sık görülen sağlık sorunları arasında yer alıyor. Düzenli olarak yaşanan baş ağrısının nedenini öğrenmek için mutlaka doktora başvurmak gerekiyor. Genellikle migrenden kaynaklanan baş ağrılarını tetikleyen bazı gıdalar bulunuyor. Baş ağrısı yaşıyorsanız bu gıdaları tüketmeden önce bir daha düşünmelisiniz.

Haber 06-04-2023 09:53

Ramazanda doğru beslenmeyle migren azaltılabilir

Ramazan ayında uzun süren açlık, susuzluk ve uyku düzenindeki değişikliklerin migreni tetiklediğini belirten Prof. Dr. Okan Bölükbaşı, “Migrenli hastalara temel önerimiz, düzenli yemek yemeleri ve düzenli sıvı tüketmeleri gerekir” dedi.

Haber 30-03-2023 11:04

Önemsiz sanmayın! Her sabah yaşadığınız baş ağrılarının nedeni tehlikeli olabilir

Baş ağrıları yaşam kalitesini düşürerek temel ihtiyaçları giderirken bile zorluk yaşamaya neden oluyor. Özellikle sabahları görülen baş ağrıları güne mutsuz bir şekilde başlamaya yol açıyor. Sabahları yaşanan baş ağrıları genellikle önemsiz görülse de bu durum tehlike saçabiliyor. Her sabah yaşanan baş ağrılarının nedeni oldukça riskli olabilir.

Haber 08-12-2022 12:06

Bugüne kadar çöpe attığınız için pişman olacaksınız! Yapraklarının faydaları şok ediyor

Uzmanlar sebze ve meyvelerin zinde ve sağlıklı bir yaşam için ne kadar önemli olduğunu her fırsatta belirtiyorlar. Yemek yaparken birçok yiyeceğin kabukları, çekirdekleri çöpe atılıyor. Ancak bazı gıdalar var ki çöpe giden kabukları, çekirdekleri de en az kendi kadar şifa dağıtıyor. Karnabaharın yeşil yaprakları da bu sebzenin en faydalı kısımlarından. İşte karnabahar yaprağının faydaları...

Haber 27-10-2022 11:12

Ufacık bir parça bile dayanılmaz acılara yol açıyor! Baş ağrısını tetikleyen yiyecekler

Baş ağrıları toplumda en sık görülen ağrılar arasında bulunuyor. Dayanılmaz acılara yol açarak yaşam kalitesini oldukça düşüren ve temel ihtiyaçları yaparken bile zorlanmalara neden olan baş ağrılarını tetikleyen yiyecekler bulunuyor. Özellikle migren hastalarının bu yiyeceklerden uzak durması baş ağrılarından kurtulmalarını sağlayabilir.

Haber 17-10-2022 14:16

Kronik ağrılarından 4 seansta uygulanan tedaviyle kurtuldular

15 yıldır çektiği migren ağrısı algoloji bölümündeki tedaviyle sona eren Yadigar Tezel: - "Üç aydır baş ağrısı nedir bilmiyorum. Haftada 4-5 atak görüyordum" - Konya Şehir Hastanesi Algoloji Uzmanı Doktor Selin Balta: - "Migren için boyun ve yüzdeki sinirlere uyguladığımız iğneyle ağrıyı blokluyoruz"

Yurthaber 08-10-2022 12:13

Küçük rahatsızlıklarınız için ferahlama etkisi sunan uygun fiyatlı ürünler

Mide bulantısı, baş ağrısı, uykusuzluk, bel ağrısı gibi sorunlar çoğu zaman yaşam kalitesini derinden etkiler. Bu tür durumlar yaşıyorsanız en doğru adım bir doktora görünmek olsa da sorununuzu hafifletmenize yardımcı olacak kimi ürünleri keşfetmek de faydalı olabilir. Haydi gelin, birbirinden ilginç ve oldukça faydalı ürünlere beraber göz atalım.

Haber 26-09-2022 13:45

Migrenin tek belirtisi baş ağrısı değil! Bunları yaşıyorsanız doktora koşun

Migren en sık yaşanan ağrılı hastalıklar arasında bulunuyor. Ancak migrenin genellikle sadece baş ağrısı yaptığı düşünülse de bu konu büyük bir yanılgı içeriyor. Migrenin çok başka belirtileri olabiliyor. Uzmanlar bu belirtileri sıklıkla görüyorsanız doktora başvurmanız gerektiğini belirtiyor.

Haber 11-09-2022 15:52

Kimse bu etkilerini bilmiyor! Doğal ağrı kesici olan defne tohumunun faydaları saymakla bitmiyor

Sağlık sorunları için bitkisel ürünleri kullananların sayısı gün geçtikçe artıyor. Ancak birçok bitkinin faydaları bilinmiyor. Defne tohumu da oldukça faydalı olmasına rağmen etkileri bilinmeyen bitkiler arasında yer alıyor. Defne tohumu birçok sağlık sorununa karşı etkili çözümler sağlıyor.

Haber 11-09-2022 13:13

Migrenle ilgili efsaneler çürütüldü! Kahve içmek migreni tetikler mi?

Migren, dayanılmaz baş ağrısı olarak biliniyor. Genelde kadınlarda ortaya çıkan migren, çeken kişi için tam bir kâbus gibidir. Migren saatlerce hatta günlerce sürebilir. Migrenin birçok nedeni olabilir. Ancak migrenle ilgili birçok doğru bilinen yanlışlar da var. Bu doğru bilinen yanlışlar dayanılmaz baş ağrılarının daha fazla tetiklenmesine neden olabilir.

Haber 07-09-2022 15:15

Migreni olanlar asla tüketmemeli! İşte migren ve baş ağrısını tetikleyen besinler

Günümüzde pek çok insanın kabusu olan migren, vücutta yarattığı baş ağrısıyla günlük hayatı çekilmez bir hale getirebiliyor. Bazı besinler ise migren ağrılarını tetikleyerek, ağrıların artmasına sebebiyet verebiliyor. İşte migren ve baş ağrısını tetikleyen o besinler...

Haber 20-08-2022 13:22

Vücudun en büyük düşmanı! Ağzınıza attığınız an...

Besinlerin, insan vücuduna olan inanılmaz etkileri doğru kullanıldığında çok işe yarar. Yanlış ve bilinçsiz hareket edildiğinde ise faydadan çok zarar verir. Uzmanlar çok uzun zamandır besinlerin özelliklerini araştırarak hangi şikayetlere iyi gelebileceği konusu üzerinde duruyor. Günümüzün en sık rastlanan şikayetlerinin başında yorgunluk, uykusuzluk baş ve eklem ağrıları yer alıyor. Bunların çoğunu doğal besinler sayesinde alt edebilirsiniz.

Haber 20-08-2022 07:25

Biberin faydaları nelerdir? Etkileri saymakla bitmiyor...

Daha sağlıklı olabilmek için yenilen yiyeceklere dikkat etmek gerekiyor. Sağlıklı olabilmenin yolu bol bol sebze ve meyve yemekten geçiyor. Yemeklerde sıklıkla kullanılan yeşil biberin sağlık için öyle faydaları bulunuyor ki öğrenince her gün tüketmek isteyeceksiniz.

Haber 09-08-2022 15:52

Sıcak havalarda migren için uyarılar

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Burcu Polat: - "Yaz aylarında hafif beslenerek bol su tüketin. Sağlık durumunuza göre yapabileceğiniz egzersizler ve günlük rutinlerinizi korumak da migren ataklarını atlatmanıza katkıda bulunacaktır" - "Aşırı çay ve kahve tüketiminden de kaçının. Uyku düzeninize dikkat edin ve ani ısı değişimlerine maruz kalmayın"

Yurthaber 20-07-2022 10:14

İşkence gibi olan baş ağrılarına karşı 5 etkili önlem! Baş ağrısı için ne zaman doktora gidilmeli? Baş ağrısı nasıl geçer?

Baş ağrısı her yaştan kişiyi olumsuz etkileyen şikayetlerin başında geliyor. Günlük hayatı olumsuz etkileyen baş ağrısı, en sık rastlanan sağlık problemlerinin başında geliyor. Ancak her insanın hissettiği baş ağrısı aynı şekilde olmayabiliyor. Künt, keskin, zonklayıcı, sürekli, aralıklı, hafif ya da şiddetli baş ağrıları yaşanabiliyor. Bu şikayetlerin farklılığı baş ağrısının farklı nedenlerden ortaya çıkmasından kaynaklanıyor.

Haber 07-07-2022 08:57

Yaklaşık 20 yıldır çektiği migren ağrısından hastaya özel tedaviyle kurtuldu

Ağrılarına çözüm bulmak için olduğu migren ameliyatından sonra şikayetleri daha da artan 39 yaşındaki Nazire Oluk, hastaya özel uygulanan tedavi yöntemleriyle sağlığına kavuştu - Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer Karadaş: - "Hastanın baş ağrısı sıklığı, ayın kaç günü baş ağrısı çektiği, atak süresi gibi durumların hepsi tedavide çok önemli. Kişiye göre bir tedavi olması şart"

Yurthaber 02-07-2022 11:04

Migren hastaları dikkat! Hastalığınız tetiklenebilir

Migren hastaların gündelik hayatını etkileyen oldukça olumsuz sonuçlara yol açabilen hastalıklar arasında bulunuyor. Çeşitli nedenlere bağlı olarak migren atakları yaşanabiliyor. Uzmanlar migren hastalarının yaz aylarında korunmaları için uyarılarda bulundu.

Haber 28-06-2022 16:27

Migrene ne iyi gelir, belirtileri nelerdir? Migren sorununu çözecek tedavi yöntemleri

Dayanılmaz baş ağrılarına, mide bulantısına hatta bayılmaya bile neden olan migrene ne iyi gelir? Migren belirtileri arasında bitkinlik ya da tükenmişlik hissi, ense ve boyunda sertleşme, sinirlilik ve sürekli esneme isteği bulunmaktadır. Ağrısı dayanılmaz olan migrenin de evreleri vardır. Pek çok kişi migren belirtilerini iyi gözlemlemediği için baş ağrısıyla karıştırmaktadır. Migren tedavisi için iyi gelen yöntemler nelerdir?

Kadin 13-05-2022 19:27

Migrene ne iyi gelir, belirtileri nelerdir? Migren doğal yollarla evde en çabuk nasıl geçer?

Migren, nörolojik bir rahatsızlık olup bu hastalığı çeken kişiler için ağrının geldiği zaman çekilmez anlardır. Sese, ışığa karşı hassasiyetin başladığı, ayakta duramayacak bir durumda ve bulantı ile kusmanın olduğu bu zamanlarda migreni geçirecek çözümler aranır. Uzmanların tavsiyesiyle ve günlük beslenme tavsiyeleri ile migren ağrısını evde doğal yöntemler ile geçirmek mümkün. Migrene ne iyi gelir? Migren ağrısı için evde uygulanabilecek doğal tedavi yöntemleri nelerdir?

Haber 13-05-2022 17:59

Baş ağrısına, migren ataklarına birebir! Şakaklara birer damla sürüp ovaladığınızda...

Baş ağrısı ve migren atakları binlerce hatta milyonlarca kişinin en çok çektiği ağrıların başında geliyor. Ağrı kesici içmeden önce doğal bir ağrı kesici denemek ister misiniz? Kesin bir tedavisi olmayan migren ataklarını ve geçmek bilmeyen baş ağrısına karşı, doğal bir tedavi yöntemi olan nane yağı ile müdahale edebilirsiniz. Nane yağı, kas gevşetici ve kan dolaşımını hızlandırıcı özelliğiyle öne çıkıyor. İşte şakaklara nane yağı sürmenin faydası.

Haber 20-04-2022 15:13

Mide bulantılarına neden olan ciddi hastalıklar

Mide bulantıları birçok nedenden dolayı kaynaklanabiliyor. Mide bulantıları genellikle yenilen yiyeceklerden kaynaklandığı düşünülüp önemsenmese de mide bulantısı yaratan 15 önemli durum bulunuyor. Özellikle uzun süreli veya şiddetli mide bulantısı yaşayanların mutlaka doktora görünmesi gerekiyor.

Haber 19-04-2022 09:30

Türk araştırmacılardan müthiş keşif! Uluslararası yayınlandı: Migrende yeni tedavi yolları olabilir

Türk araştırmacılar, migrenin önlenmesinde kullanılan ilaçlar ile bazı gıdalardaki maddelerin, vücuttaki sülfotransferaz (SULT) enzimini baskılayarak hastalık ataklarını tetikleyebileceğini keşfederek, migrende yeni tedavi seçeneklerinin uygulanabilmesinin yolunu açtı. Prof. Dr. Hayrunnisa Bolay ve Dr. Doğa Vurallı yönetiminde yapılan, migren ataklarının tetiklenmesine neden olan mekanizmanın ortaya koyulduğu çalışma "The Journal of Headache and Pain" dergisinde yayımlandı.

Haber 12-04-2022 08:28

Türk araştırmacıların keşfi migrende yeni tedavi yollarının kapısını araladı

Prof. Dr. Hayrunnisa Bolay: - "Ağrı kesici ilaçlar vücuttan atılırken SULT enziminin aktivitesini baskılıyor. Bu durumun migren ağrısını kronikleştirebileceğini ortaya koyduk. Bu koşullarda da portakal ve limon gibi gıdalardaki 'hesperidin' maddesinin SULT enzimini baskılaması, normalde migren ağrısını tetiklemeyecekken, ağrıyı tetikler hale gelebiliyor" - Dr. Doğa Vurallı: - "Hastaların aşırı ilaç kullanımı varsa tedavi için bunu hemen kesiyoruz. Çünkü belirli bir süreden sonra hastalar ilaçların faydasını göreceğine zararını görmeye başlıyor ve migrenin yaşandığı gün sayısı artıyor"

Yurthaber 10-04-2022 11:06

Oruç migren ataklarını tetikleyebilir mi? Migren nasıl tedavi edilir?

Baş ağrısı, toplumun %90'ında görülen yaygın bir şikayettir. Primer baş ağrıları arasında yer alan migren, herhangi bir yaş döneminde başlayabilen ve ilerleyen yaşlarda sıklığı azalan, sürekli ya da tekrarlama eğilimindeki bir baş ağrısı türüdür. Her 20 erkekten birinde ve her 5 kadından birinde görülebilen migren, insanların iş gücünü kısıtlayan hastalıklar listesinde 2. sırada yer alır.

Haber 26-03-2022 07:00

Bu besinleri yemeden önce iki kere düşünün! Çok fena tetikliyor

Migren ve beslenme arasında karmaşık bir ilişki bulunmaktadır. Bazı besin içerikleri sinir yollarını etkileyerek ağrı oluşturabilmektedir. Migrene ilişkin akut ve önleyici tedaviler ile birlikte beslenme de önemli bir parça olarak görülmektedir. Yalnızca beslenmeye dikkat edilerek migren ağrılarında %30’a kadar azalma sağlamaktadır.

Haber 17-03-2022 09:45

Migrendeki asıl tehlike bilinçsiz ilaç kullanımı

Uzmanlar, baş ağrısı nedeniyle aşırı ve bilinçsiz ilaç kullanımına dikkat çekerek; aşırı ilaç kullanımına bağlı bağlı baş ağrısının, günümüzde en sık karşılaşılan klinik tablolardan biri olduğunu belirtiliyor. Toplumda baş ağrısı yakınması olmayan kişi sayısı oldukça azdır. Nüfusun yüzde 90’ında yaşamının bir döneminde baş ağrısı yakınması görülüyor.

Haber 11-03-2022 11:50

Migren ağrısına ilaçsız çözüm! Yapmanız gereken çok basit ve keyifli

Bilim insanları yaptıkları yeni bir çalışmayla, migren ağrısının üstesinden gelebilmenin yeni ve ilginç bir yolunu keşfettiler. Araştırmanın sonuçlarına göre; uzmanlar nostaljinin bir ağrı kesici gibi davranabileceğinden, 'eski güzel zamanları' hatırlamanın kötü bir migrenin üstesinden gelebileceğini söylüyor.

Haber 02-03-2022 14:32

Türk hekimlerin geliştirdiği cihaz migren hastalarının hizmetine sunuldu

Konya'da pratisyen hekim Kudsi Öncü'nün tasarladığı, başın belli bölgelerindeki akupunktur noktalarına verilen sinyalle migreni tedavi eden patentli cihazın, klinik çalışmaların tamamlanmasıyla seri üretimine başlandı - Kudsi Öncü: - "Migrenle ilgili 10 yıllık çalışmam var. 2012'de kurduğum Ar-Ge şirketiyle migrene çare aramaya başladık. Enfraruj ışınlarıyla tedavi yöntemini kullandık"

Yurthaber 18-02-2022 11:27

Migren ağrılarını çözmek artık mümkün

Migren ağrıları yaşantınızı fazlasıyla olumsuz yönde etkiliyor olabilir. Migren ağrıları yaşayanlar gündelik işleri bile yapamayacak duruma gelebiliyor. Migrene neden olan bir birçok etken bulunuyor. Migren ağrılarını çözmek için stresten, yanlış beslenmeden kaçınmak gerekiyor. Nöralterapi tedavisi sayesinde migren ağrılarını çözmek için ilk olarak ağrı değil ağrıya neden olan bu etkenler bulunuyor ve çözülüyor.

Haber 15-02-2022 10:32

Bunları yaparak farkında olmadan migren atağını tetiklemeyin

Ataklar halinde seyreden bir baş ağrısı sendromu olarak tanımlanan migren, bugün toplumun yaklaşık %16’sını etkileyen bir sorun. Kişinin gündelik yaşamını, iş ve sosyal hayatını da yakından ilgilendiren migren, yarattığı sosyoekonomik sorunlar açısından da önem taşıyor.

Haber 01-02-2022 12:14

Acil tıbbi müdahaleye ihtiyacınızın olduğu anlamına gelen 5 önemli işaret

Ülkemizde yaygın bir şekilde çoğu kişi rahatsızlığı çekilmez hale gelene kadar doktora gitmemeyi tercih eder. Bu davranış o kadar yanlış bir tercih ki, birçok hastalık en başta önlenebilirken son dakikaya bekleterek hastalığın vücutta daha çok yayılmasına hatta daha kötü durumlarda geri dönüşü olmayan yollara girilmesine neden oluyor. Özellikle baş ağrıları pek çok hastalığın habercisi olabilir.

Haber 26-01-2022 14:12

Sağlıklı beslenme migren ataklarını azaltıyor

Genelde tek taraflı ve zonklayıcı karakterde, mide bulantısı hatta kusmanın eşlik edebildiği, ışık ve sese hassasiyetin olduğu, ataklar halinde gelen şiddetli baş ağrılarına sebep olan migreni beslenme ile kontrol altına almak mümkün.

Haber 27-11-2021 12:56

Migren belirtileri nelerdir? Migren ile diğer baş ağrıları nasıl ayırt edilir?

Dayanılmaz baş ağrısı migren belirtisi gibi görülse de durum sanılandan farklı çıkabiliyor. Soğuk havaların da etkili olduğu şu günlerde artan baş ağrıları migren düşüncesini tetikliyor. Ancak mevsimsel değişikliklerde yaşanabilecek baş ağrıları ile ilgili uyarılarda bulunan Nöroloji Uzmanı Dr. Alevtina Ersoy, "Her baş ağrısı migren demek değildir" dedi.

Haber 16-11-2021 08:29

Trabzon'da hayatını kaybeden hastanın yakınlarından yanlış teşhis iddiası

Trabzon'da hayatını kaybeden hastanın yakınlarından "yanlış teşhis" iddiası

Yurthaber 23-09-2021 17:02

Gül Sandıkçı'nın ölümünde şoke eden iddia! Migren diye gönderdiler, beyin kanaması geçirmiş

Trabzon'da baş ağrısı dayanılmaz hâl alınca devlet hastanesine başvuran Gül Sandıkçı, acil serviste 'migren' teşhisi konulduktan sonra tedavi edilerek evine gönderildi. İki saat sonra fenalaşarak kaldırıldığı hastanede Sandıkçı'nın beyin kanaması geçirdiği anlaşıldı. Ancak 41 yaşındaki anne, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. İlk muayenede yanlış teşhis koyduğu iddia edilen doktor Ö.Ç. hakkında yapılan suç duyurusu üzerine savcılık soruşturma başlattı.

Haber 23-09-2021 12:17

Bitkisel yağlardan gelen güzellik! Kullandıkça farka inanmayacaksınız

Hayatın yoğun temposu içinde stres yaşamamak imkansızdır. Gündelik streslerden uzaklaşmak isteyenler spa veya masaj merkezlerine yöneliyor. Kendi evinin rahatlığında rahatlamak isteyenlere ise sakinleştirici özellikteki uçucu yağlar çözüm oluyor.

Kadin 18-08-2021 16:26

Refleksoloji nedir, zararı var mı? Hangi hastalıkların tedavisinde kullanılır?

Vücudun farklı bölgelerinde bulunan refleks noktalarına basınç uygulanarak organ ve sistemlerin tedavi edildiği refleksoloji, farklı hastalıklar için uygulanabilir. Vücudun kendini iyileştirme özelliğini ortaya çıkarmayı amaçlayan refleksoloji masaj yapılarak uygulanır. Yan tedavi olarak ana tedavileri destekleyici özelliği sebebiyle tercih edilen refleksoloji masajı her yaş grubuna yapılabilir. Refleksoloji hangi hastalıkların tedavilerinde kullanılır?

Haber 10-06-2021 10:28

Bu tarifler migrenin doğal ilacı olacak! İşte migren tedavisinde evde hazırlayabileceğiniz doğal tarifler

Şiddetli baş ağrısı yaşanmasına neden olan migren tedavisinde ilaç kullanımı dışında meyve tariflerinin de kullanılabileceğini söyleyen Nöroloji Uzmanı Dr. Oğuzhan Onultan, vücutta ödem oluşmasını engelleyen, içinde koruyucu madde bulunmayan, magnezyum zengini sebze ve meyvelerden yararlanılabileceğini söyledi.

Haber 23-05-2021 11:50

Migren ağrılarına hangi besinler iyi gelir?

Migren; baş ağrısının ataklar halinde şiddetli, uzun süreli ve sabit bölgelerde yaşanması durumudur. Günümüzde nöroloji bölümüne en çok migren ağrısı şikayetiyle gidilmektedir. Baş ağrısı ile birlikte yaşanan bulantı, ses ve ışığa duyarlılık kişinin günlük faaliyetlerini olumsuz etkilemektedir.

Haber 22-04-2021 11:53