Piyasa Altin Fiyatlari Haberleri

SON DAKİKA: Merkez Bankası duyurdu! Vatandaş, piyasa ve reel sektörle aynı fikirde değil! İşte enflasyon beklentisi...

Son dakika haberi... Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın "Sektörel Enflasyon Beklentileri"nin sonuçları yayımladı. Vatandaş, piyasa ve reel sektörün aksine enflasyonda artış bekliyor. İşte hanehalkı ve reel sektörün enflasyon beklentisi...

Finans 2024-07-26 10:28:50

Gram altın için ilginç yorum: ‘İki hafta daha çekirdek çıtlatmaya devam edeceğiz’ dedi: Ağustos-Kasım arasına dikkat!

Kapalıçarşı’da altın fiyatları bir ileri bir geri hareketine devam ediyor. Ons altın tarafı da hem Fed’in faiz adımı hem de ABD seçimlerini radarına almış durumda. Uzman isim ABD’de iyice artan seçim gerginliğinden başkan adayı Donald Trump’ın seçilmesi durumunda altın fiyatlarının ne olacağını açıkladı. Gram altın içinse Piyasa Uzmanı İslam Memiş Ağustos ayını işaret ederek, “İki hafta daha çekirdek çıtlatmaya devam edeceğiz” dedi.

Finans 2024-07-24 15:14:57

Hazine tahvil ihalesiyle yaklaşık 11,1 milyar lira borçlandı

Hazine tahvil ihalesiyle yaklaşık 11,1 milyar lira borçlandı. Kamudan teklifin gelmediği ihalede, piyasa yapıcılarından 10 milyar 127 milyon liralık teklif alındı ve bu kesime 6 milyar liralık satış yapıldı.

Finans 2024-07-23 15:56:19

Dolar/TL kuru için Merkez Bankası'ndan tahmin! TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı: Faiz kararı öncesi ipucu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçları açıklandı. TCMB anketinde piyasa katılımcılarının yıl sonu tüketici fiyatları (TÜFE) beklentisi yüzde 43,52'den yüzde 42,95'e geriledi. Yıl sonu dolar kuru tahmini 37,37 lira oldu.

Finans 2024-07-22 10:20:38

Arda Güler'in piyasa değeri güncellendi!

Arda Güler'in Transfermarkt değeri 45 milyon Euro olarak güncellendi. Daha önce 18 milyon Euro gözüken Arda Güler'in değerindeki artış sosyal medyada dikkat çekti.

Spor 19-07-24 09:39

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklentileri aştı

ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 13 Temmuz ile biten haftada 243 bine yükselerek piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti. Süregelen işsizlik maaşı başvuru sayısı da 6 Temmuz ile biten haftada 20 bin kişi artarak 1 milyon 867 bine yükseldi.

Finans 18-07-24 17:09

SON DAKİKA: Piyasaları şaşırtmadı! Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Avrupa Merkez Bankası (ECB), 3 temel politika faizini piyasa beklentileri doğrultusunda sabit tuttu.

Finans 18-07-24 15:23

889 milyon liralık para cezası: Ticaret Bakanlığı duyurdu

Ticaret Bakanlığı, piyasa bozucu eylemleri ve vatandaşların mağduriyetini engellemeye yönelik denetimlerde 889 milyon lira idari para cezası uygulandığını açıkladı.

Finans 18-07-24 10:33

ABD'de konut başlangıçları haziranda beklentileri aştı

ABD'de yapımına başlanan yeni konut sayısı, haziranda yüzde 3 artarak piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

Finans 17-07-24 16:21

Otomobiller gümrükte takıldı! Onlarcası var: 72,4 milyon lira değerinde

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince, usulsüz işlemlerle yurda sokulmak istenen 87 adet araç ele geçirdi. Araçların piyasa değerinin yaklaşık 72 milyon 425 bin lira olduğu belirtildi.

Finans 17-07-24 09:39

SON DAKİKA: Gram altın ve ons altında çifte rekor! Kapalıçarşı’da tabelalar yerinden oynadı: İslam Memiş, ‘Bu kadar yeterli’ diyerek uyardı

Son dakika haberi… Gram altın ve ons altın fiyatı bu sabah ABD Merkez Bankası Fed’in faiz beklentileri ile yeni bir rekora daha imza attı. Gözünü 2500 dolara diken altının ons fiyatı 24 ayar gram altın fiyatını da 2800 liraya yanaştırdı. Peki yükseliş sürecek mi? Piyasa Uzmanı Şirin Sarı Fed’in Eylül ayında olası faiz indirimini işaret ederken, İslam Memiş ise, “Temmuz’da bu kadar agresif yükselişler yeterli. Bir süre altının dinlenmesi gerekiyor” dedi.

Finans 17-07-24 07:34

Emekli ve asgari ücretli için geriye dönük zam yolu! TÜİK'in enflasyon hesabı mahkeme yolunu açtı: Maaş davaları için açıklama

Asgari ücretlisi, emeklisi TÜİK'in açıkladığı enflasyona göre maaş zammı alıyor. Ancak TÜİK'in enflasyon hesabı milyonlara mahkeme yolunu açtı. Konuya ilişkin bilgilendirmede bulunan Ankara Barosu avukatlarından Ali Erdem Gündoğan, "Bilirkişi heyeti verilerin piyasa gerçekleriyle uyuşmadığı sonucuna varması durumunda mahkeme TÜİK’ten verileri düzeltmesini ve gerçek verileri yansıtmasını ister. Böylece geriye dönük hak kayıplarını giderme imkanı doğar" dedi.

Finans 15-07-24 08:16

ABD'den gelen veriler sonrası küresel piyasalarda karışık seyir

Küresel piyasalar ABD'nin enflasyon verilerinin ardından karışık seyrediyor. Dün ülkede açıklanan verilere göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), haziranda aylık bazda yüzde 0,1 azalırken, yıllık bazda yüzde 3 artışla piyasa beklentilerinin altında kaldı.

Finans 12-07-24 09:30

Gram altın, ons altın… İslam Memiş, ‘Dananın kuyruğu yarın kopacak’ diye uyardı: Piyasalarda haftanın en önemli günü…

Altın fiyatları bugün dar bir bant aralığında işlem görüyor. Piyasalarda ise tüm gözler ABD'de. Fed Başkanı Powell dünün ardından bugün de piyasaya kritik mesajlar verecek. Yarın ise haftanın en önemli günü. ABD enflasyon verisi açıklanıyor. Piyasa Uzmanı İslam Memiş, 'dananın kuyruğu yarın kopacak' diyerek yatırımcıları uyardı. İşte 10 Temmuz Çarşamba Kapalıçarşı gram altın, çeyrek altın fiyatları ile altın grafiği ekranı...

Finans 10-07-24 08:59

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Bakan Şimşek iddialarına yanıt! 'Son bir kez açıklama yapmak zarureti hasıl oldu'

Hazine ve Maliye Bakanlığı, CHP milletvekili Ali Mahir Başarır'ın Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e dair iddialara yanıt verdi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Gerçek sözleşme bedeli iddia edilen rakamın aksine piyasa fiyatları düzeyinde ve iddia edilen rakamlara oranla çok cüzidir." denildi.

Finans 09-07-24 14:44

Yurt dışı yerleşikler hissede satış yaptı

Yurt dışında yerleşik kişiler piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış verilerle 21 Haziran haftasında 227,8 milyon dolar net hisse satışı yaptı.

Finans 04-07-24 14:38

Piyasa beklentilerine paralel: Avro Bölgesi'nin enflasyonu belli oldu!

Avro Bölgesi'nde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), haziran ayında yıllık bazda yüzde 2,5 olarak belirlendi.

Finans 02-07-24 12:34

Merkez Bankası ilk kez duyurdu: Hanehalkının 12 ay sonrası enflasyon beklentisi düştü!

TCMB, farklı ekonomik aktörlerin enflasyon beklentilerini “Sektörel Enflasyon Beklentileri” yayını altında birleştirdi. Haziranda 12 ay sonrası yıllık enflasyon beklentileri, piyasa katılımcıları için 1,4 puan azalarak yüzde 31,8 seviyesine, hanehalkı için 4,6 puana düştü.

Finans 28-06-24 10:33

Kendilerinin bile aklına gelmeyecek şekilde deşifre oldular! Sıcak havalar yakalattı

Bursa’da kart-film yöntemiyle girdikleri bir evden piyasa değeri 370 bin lira değerindeki ziynet eşyası çalan 2 şüphelinin kimlikleri kendilerinin bile aklına gelmeyecek şekilde deşifre oldu. Sıcak havalardan dolayı marketten su alan iki şüpheli, güvenlik kamerasından tespit edildi. Sonrasında ise Hırsızlık Büro ekipleri 2 şüpheliyi kısa sürede operasyonla yakaladı. 2 hırsız da tutuklandı.

Haber 27-06-24 11:39

Merkez Bankası faiz kararı sonrası gram altın için tahmin! İslam Memiş saat 14.00’ü işaret etti: ‘Yılın son düşüşleri…’

Altın fiyatları dün ons bazında yüzde 1 gerilemiş ve 2 haftanın dip seviyesini görmüştü. Yurt içinde ise altın fiyatları, bugün saat 14.00’te açıklanacak Merkez Bankası faiz kararı öncesinde hafif yükseldi. Yatırımcılar faiz kararının altın fiyatlarını nasıl etkileyeceğini merak ederken Piyasa Uzmanı İslam Memiş’ten yeni bir değerlendirme geldi. Memiş, tepki yükselişlerinin yaşanabileceğini ancak asıl yolculuğun Temmuz ayı itibarıyla olacağını belirtti. Gram altın içinse tahminini paylaştı.

Finans 27-06-24 07:29

Günler sonrasını işaret etti! Gram altın fiyatı tahminini açıkladı: ‘1 hafta en geç 10 gün sürer…’

Gram altın fiyatı bu sabah ons altın fiyatındaki geri çekilmenin etkisi ile düştü. Dev bankalar ons altın tahminlerini peş peşe açıklarken gram altın için de beklenen rakam ortaya çıktı. Peki altın düşecek mi yükselecek mi? Piyasa Uzmanı İslam Memiş altın fiyat tahminini açıklayarak, düşüşlerin kısa bir süre içinde sona ereceğini ve her ay yeni rekorlar kıracağını söyledi. İşte 26 Haziran Çarşamba Kapalıçarşı gram, çeyrek, Cumhuriyet altın fiyatı ile güncel altın grafiği…

Finans 26-06-24 09:44

Sadece günler kaldı, memur zammı hesabı belirdi! İşte meslek meslek beklenen yeni memur maaşları

Temmuz ayının yaklaşmasıyla memurların da zamlı maaş hesapları başladı. 6 aylık enflasyon farkı Türkiye İstatistik Kurumu'nun 3 Temmuz'da açıklayacağı son veri işe şekillenecek. Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcı Anketi'ne göre haziran ayında enflasyon yüzde 2,52 olacak. Merkez Bankası'nın beklentilerine göre memur maaşlarının tahmini geleceği rakamlar da belli oldu.

Finans 25-06-24 16:54

Kısa bir mola vermişti! Altın fiyatlarında 1 Temmuz sonrası olacakları anlattı: 'Fiziki altın tarafında daha çok...'

Bir süredir gram altın fiyatını aşağı çeken ons altın düşüşünü sürdürdü. Ancak bu hafta dolardaki sınırlı artış ile altının gram fiyatı hafif yükselse de yatırımcılar halâ ‘altın düşecek mi, ne zaman yükselir?’ gibi sorulara yanıt arıyor. Piyasa Uzmanı İslam Memiş altın fiyatları için Temmuz ayını işaret etti, gram altında rotayı açıkladı. Altın fiyatlarında kısa molanın biteceğini kaydeden uzman isim, “Artık bundan sonra daha pahalı hale gelecek” dedi.

Finans 22-06-24 08:16

ABD'nin cari açığı yılın ilk çeyreğinde arttı

ABD'de cari işlemler açığı, yılın ilk çeyreğinde yüzde 7,2 artarak 237,6 milyar dolara çıktı. Bu dönemde cari açığa ilişkin piyasa beklentisi, 207 milyar dolar olması yönündeydi.

Finans 20-06-24 16:36

İngiltere Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Son dakika haberi... İngiltere Merkez Bankası, politika faizini piyasa beklentileri doğrultusunda yüzde 5,25'te sabit tuttu. BoE'nin politika faizini sabit tutma kararı, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) bu ayın başlarında faiz indirimine başlama kararının ardından geldi.

Finans 20-06-24 14:06

Dünyanın en değerli şirketi oldu... Nvidia Microsoft'u geride bıraktı: 3,4 trilyon dolar!

ABD merkezli çip üreticisi Nvidia, piyasa değeriyle Microsoft'u geride bırakarak dünyanın en değerli şirketi oldu. Şirketin toplam değeri 3,34 trilyon dolara ulaştı.

Finans 19-06-24 07:08

Erken seçim kararı sonrası Paris zirveyi kaptırdı! Artık Avrupa'nın piyasa değeri en yüksek borsasına sahip değiller

Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un beklenmedik bir şekilde erken seçim seçim kararı alması piyasaları da olumsuz etkilerken Paris, yaklaşık 2 yıldır elinde bulundurduğu Avrupa'nın piyasa değeri en büyük borsasına sahip olma ünvanını Londra'ya kaybetti.

Finans 17-06-24 15:29

Milyonlara yeni maaş, son ipucu geldi! SSK, Bağkur, memur emeklileri... SGK Uzmanı Özgür Erdursun temmuz tablosunu açıkladı!

SSK, Bağkur ve memur emeklilerinin zamlı maaşlarını etkileyecek son ipucu Merkez Bankası'ndan geldi. Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'nde zamlı maaşlar için beklenen son veri olan haziran ayı için enflasyon beklentisi belli oldu. Son ipucunun gelmesiyle SSK, Bağkur ve memur emeklilerinin zam oranı tahminleri de güncellendi. İşte detaylar...

Finans 17-06-24 09:06

Para politikası nedir?

Para politikası araçları geleneksel dönemde karşılıklar ve faiz politikasıyla açık piyasa işlemleri olarak ele alınmıştır. Ancak küresel krizin yaşandığı dönemde bu araçların çeşitlenip değişik stratejilerle birleştirilerek uygulandığı görülür. Dolayısıyla günümüzde temel olarak ara hedefleme ve doğrudan enflasyon hedeflemesi şeklinde iki ayrı başlıkta açıklanan para politikası araçlarının ne gibi uygulamaları içerip merkez bankalarınca hangi durumlarda hayata geçirildiği belirtilmelidir.

Finans 16-06-24 12:55

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Maliye politikası ve yapısal reformlar ile sonuç alacağız

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi'ndeki enflasyon beklentisinin bu ay da düşmesini değerlendirdi. Yılmaz, "Para politikasının yanı sıra maliye politikası ve verimliliği artıran yapısal reformlar ile sonuç alacağız" düşüncesini dile getirdi.

Finans 14-06-24 13:05

Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi nisanda geriledi

Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi, nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 0,1 düşüş kaydetti. Piyasa beklentileri, Euro Bölgesi sanayi üretiminin aylık yüzde 0,1 artacağı, yıllık yüzde 1,9 düşeceği yönündeydi. Verilerin, beklentilerden düşük gelmesi dikkati çekti. AB'de ise sanayi üretimi, nisanda aylık bazda yüzde 0,5 artarken, yıllık bazda yüzde 2 geriledi.

Finans 13-06-24 13:47

İş Bankası’ndan 500 milyon dolarlık sürdürülebilir Eurotahvil ihracı

Türkiye İş Bankası, uluslararası piyasalarda 500 milyon dolar tutarında, 5 yıl vadeli sürdürülebilir Eurotahvil ihracı gerçekleştirdi. İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ebru Özşuca, “Bu ihraç aynı zamanda İş Bankası’nın ilk sürdürülebilir yurtdışı piyasa ihracı olma özelliğini de taşıyor." dedi.

Finans 09-06-24 10:49

ABD Hazine Bakanı Yellen'dan 'yapay zeka' uyarısı: 'Güvenlik açıkları ortaya çıkabilir'

ABD Hazine Bakanı Yellen, "Yapay zeka modellerinin karmaşıklığı ve şeffaf olmaması, yapay zeka risklerini hesaba katan risk yönetimi çerçevelerinin yetersizliği ve birçok piyasa katılımcısının aynı verilere ve modellere güvenmesinden kaynaklanan bağlantılar nedeniyle belirli güvenlik açıkları ortaya çıkabilir" uyarısını yaptı.

Finans 07-06-24 08:40

Yurt dışı yerleşikler hissede satış yaptı

Yurt dışında yerleşik kişiler piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış verilerle 31 Mayıs haftasında 528,8 milyon dolar net hisse satışı yaptı.

Finans 06-06-24 15:06

Apple'ı geride bıraktı, dünyanın en değerli ikinci şirketi: İşte Nvidia'nın piyasa değeri

Dünyanın önemli çip üreticilerinden Nvidia, 3,011 trilyon dolarlık piyasa değeriyle Apple'ı geride bırakarak dünyanın en değerli ikinci şirketi oldu.

Finans 06-06-24 09:18

Altın fiyatları için 1,5 saat ara ile peş peşe açıklanacak! Tek senaryo: 'Hissiyat canlanabilir...'

Altın fiyatları kritik veriler öncesinde yatay seyirde ilerliyor. Bugün ABD'den gelecek veriler yatırımcıların odak noktasında açıklanacak. Sadece 1,5 saat ara ile açıklanacak verilerin altın fiyatlarına etkisini yorumlayan uzmanlar tek senaryoyu açıkladı. Piyasa Uzmanı Şirin sarı ise altın gram fiyatı için tahminde bulundu. İşte 5 Haziran 2024 Çarşamba Kapalıçarşı güncel altın fiyatları...

Finans 05-06-24 10:15

Süper Lig mücadelesi borsaya taştı! Yatırımcısına en fazla kazandıran takım belli oldu

Süper Lig'de kıyasıya mücadele eden spor kulüplerinin hisseleri Borsa İstanbul'da da kıyasıya yarıştı. Mayıs ayında yatırımcısına en çok kazandıran takım belli oldu. Fenerbahçe, halka açık 4 spor şirketi arasında en fazla piyasa değerine sahip kulüp olurken, mayıs ayını 12 milyar 313 milyon 112 bin liralık piyasa değeriyle tamamladı

Finans 04-06-24 11:37

Küresel piyasalarda karışık seyir: Yatırımcıların odağında yoğun veri gündemi var

Küresel piyasalarda karışık seyir hakimken yatırımcılar odağını bugün açıklanacak verilere çevirdi. Dün, ABD'de açıklanan Tedarik Yönetim Enstitüsünün (ISM) imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) mayısta 48,7'ye inerek piyasa beklentilerinin altında gerçekleşirken, bu durum imalat sektöründeki daralmanın sürdüğüne işaret etti.

Finans 04-06-24 09:36

Yer: Iğdır! Valizden deste deste para fışkırdı

Iğdır'da güvenlik güçleri, aldıkları istihbarat sonucu sahte para operasyonu düzenledi. Operasyon kapsamında belirlenen adrese baskın yapıldı. Adresteki bir valiz içerisinde piyasaya sürülmek için hazırlanan ve piyasa değeri 669 bin 200 TL olan 2 bin 642 adet sahte 200 TL ile 1408 adet sahte 100 TL ele geçirildi. İşte detaylar...

Haber 03-06-24 14:59

EURO 2024’ün en değerli sağ beki Trent Alexander Arnold!

EURO 2024 öncesi geri sayım sürerken en yüksek piyasa değerine sahip sağ bek Trent Alexander Arnold oldu.

Spor 03-06-24 13:50

Temiz enerji talebi kritik minerallerin piyasa değerini yükseltti

Yeşil enerji dönüşümü için kritik önemdeki madenlere talep 2040'a kadar yüzde 92 artacak. Talep artışında başı çeken lityumun temiz enerji projelerindeki payı yüzde 91 olacak. Bu dönemde, kritik minerallerin piyasa büyüklüğünün 770 milyar dolara ulaşacağı hesaplanıyor

Finans 03-06-24 11:43

Arkadaşı düğünde hediye etti, damat şaşkınlık yaşadı! Piyasa değeri 15 bin TL

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, Büşra Yıldırım (23) ile hayatını birleştiren Alican Yıldırım'ın (25) düğününde ilginç bir olay yaşandı. Davetliler gelin ve damada altın takarken, damadın arkadaşı İbrahim Göğebakan ise piyasa değeri 15 bin TL olan şaşırtıcı bir hediyeyle çiftin mutluluğuna ortak oldu. Alican Yıldırım, hediye ile şaşkınlık yaşadığını söylerken, Göğebakan ise farklı bir hediye ile sürpriz yaparak unutulmaz bir anıları olsun istediğini belirtti. İşte o ilginç hediye...

Haber 02-06-24 13:56

Damada düğünde altın yerine 'kara altın' taktı! Bakın o hediye kimden geldi 'Bozduracaklarını bildiğim için...'

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, TIR şoförü Alican Yıldırım’ın (25) düğününde, arkadaşı tarafından piyasa değeri 15 bin TL olan TIR lastiği hediye edildi. Damadın arkadaşı "Düğünümüze altın yerine kara altın getirdim, yeni çiftlerimize hayırlı olsun. Nakliye işi yaptıkları ve takacağım altını bozdurup yine lastik alacakları için altın yerine lastik bayi olunca ben de lastik hediye ettim" dedi.

Haber 02-06-24 12:09

Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon mayısta yüzde 2,6 oldu

Euro Bölgesi'nde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), mayıs ayında yıllık bazda yüzde 2,6 olarak belirlendi. Piyasa beklentileri mayısta Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyonun yüzde 2,5, aylık enflasyonun da yüzde 0,2 olması yönündeydi.

Finans 31-05-24 14:27

SON DAKİKA: Kredi, kredi kartları hepsi raporda! Merkez Bankası yayımladı: Başkan Karahan'dan 'Adımlar atmaya devam edeceğiz' mesajı geldi!

SON DAKİKA: Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan "Önümüzdeki dönemde de piyasa mekanizmasının etkinliğini artıracak ve makro finansal istikrarı sürdürecek adımlar atmaya devam edeceğiz." değerlendirmesini yaptı.

Finans 31-05-24 10:54

Altın mı, borsa mı, mevduat faizi mi? Altın fiyatları ters köşe yapınca tahminler değişti: Piyasa Uzmanı Şirin Sarı getiri oranlarını tek tek hesapladı

Altın fiyatları haftanın dördüncü gününde de düşüşüne devam ediyor. Ons altın fiyatındaki gerilemeye paralel gram altın fiyatı da kan kaybediyor. Peki altın fiyatlarında beklenti ne? Altın mı, borsa mı, mevduat faizi mi daha çok kazandırır? Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı sene sonuna kadar 7 aylık süreçte altın yatırımı için iyi bir döneme girileceğinin sinyalini verdi. Ancak getiri açısından borsa ve mevduat gibi araçların daha fazla kazandırabileceğini dile getirdi.

Finans 30-05-24 10:17

Daha pahalıydı: Borsa İstanbul’dan Darphane’nin altın sertifikasına gol! ‘3 temel faktör var…’ dedi, tahmini açıkladı

Ons altın fiyatı yüzde 3’ten fazla düşerken, gram altın fiyatı da bu rakama yakın geri çekilerek altın yatırımcılarını şaşırttı. Piyasalarda yaşanan düşüş sonrası panikleyen yatırımcı şimdi ‘altın düşecek mi, yükselecek mi?’ diye merak ediyordu. Altın için çifte tahmin geldi. UBS ons, Piyasa Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk ise gram öngörüsünü paylaştı. Uzman isim Darphane’nin altın sertifikasına dikkat çekerek, kritik bir yorumda bulundu.

Finans 25-05-24 11:46

Fed tutanaklarında enflasyon mesajı! Faiz oranları beklenenden uzun süre yüksek kalabilir

ABD Merkez Bankası, Federal Açık Piyasa Komitesinin son toplantısının tutanaklarını yayımladı. Tutanaklarda, Fed yetkililerinin enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2'ye doğru düştüğüne dair daha fazla güven kazanmalarının tahmin edilenden daha uzun süreceğini değerlendirdiği aktarıldı

Finans 23-05-24 08:50

Kira zammında ‘2 Temmuz’ senaryosu! İstanbul Planlama Ajansı tablo tablo açıkladı: En çok ‘ev’siz emeklileri etkileyecek

Yüzde 25 zam sınırı 1 Temmuz’da kalkacak. Yeni dönemde üst zam sınırı ise 12 aylık TÜFE rakamları ortalaması kadar olacak. İstanbul'da konut kiraların bir yılda yüzde 53, iki yılda yüzde 226 artarken bir eve sahip olmayan emekliler için yeni bir krizin kapıda olduğu ifade ediliyor. İstanbul Planlama Ajansı Başkanı Buğra Gökce dikkat çeken veriler paylaşarak, “Piyasa mekanizması ile ‘evsiz emekli’ler ve büyük bir sosyal sorunla karşı karşıya kalacağız” uyarısında bulundu.

Finans 22-05-24 15:18