Google Haberleri Ve Son Dakika Google Haberleri

Google Haberleri Ve Son Dakika Google Haberleri

Google, Larry Page ve Sergey Brin adlı doktora öğrencisi iki arkadaş tarafından kurularak 19 Ağustos 2004 tarihinde halkın kullanımına açılmıştır.
Dünyanın en büyük arama motorlarından biri olan Google, bir milyondan fazla sunucuda çalışır, bir milyardan fazla arama isteği ve günlük yirmidört petabayt veri kaydeder.
Dünyadaki tüm bilgileri organize etmek ve ardından evrensel olarak kullanılabilir ve erişilebilir hale getirmeyi ilke edinir. Şirketin büyüme hızı ürünler, satın almalar ve ortaklılar zinciri ortaya çıkarmıştır. Google+, Google Buzz gibi sosyal ağlar, Gmail gibi elektronik post hizmeti, Google Chrome Web tarayıcısı, Google Talk ile anlık mesajlaşma ve fotoğraf düzenleme yazılımı olan Picassayla üstün bir hizmet sağlayarak hayatınızı kolaylaştırır.

Google Haberleri

Beşiktaş - Galatasaray derbisinin sonucu için Google'ın yapay zekası tahminde bulundu!

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Beşiktaş ile Galatasaray arasında 3 Mart Pazar günü oynanacak derbi karşılaşmasında her iki takım, golcüleriyle sonuç almaya çalışacak. Şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren dev derbinin skorunu Google'ın yapay zekası günler öncesinden tahminde bulundu.

Spor 01-03-2024 12:37

Öğrenince denemeden duramayacaksanız! Google'a o kelimeleri yazınca çıkıyor... Arama çubuğuna yazmak yeterli

Her geçen gün gelişen ve değişen arama motoru Google, yenilikler yapmaya devam ediyor. Kullanıcıları şaşırtacak bazı "özelleştirilmiş" Google aramaları ise oldukça ilginç sonuçlar ortaya çıkarabiliyor. Google'a yazdığınız bazı kelimelerden sonra ekranınızda ilginç değişimler oluyor. İşte sizi şaşırtacak o aramalar...

Haber 07-02-2024 17:41

Google Bard nedir, nasıl kullanılır? Google Bard ne işe yarar?

Teknolojik alandaki gelişmeler ve yenilikler sayesinde hayatımıza birçok önemli araç girmiştir. Bu araçlardan biri yapay zekâ olarak tabir edilen ve yazılım, içerik oluşturma gibi alanlarda aktif olarak kullanılan teknoloji aracıdır. Yapay zekâ araçlarının kullanımı arttıkça büyük teknoloji firmaları daha farklı araçlar geliştirmeye başlamıştır. Bu araçlardan biri de Google Bard olarak adlandırılan sohbet botudur. Peki, Google Bard nedir, nasıl kullanılır ve ne işe yarar?

Haber 09-01-2024 19:46

Kabul etti! Google, 5 milyar dolar tazminat ödeyecek

Amerikan teknoloji şirketi Google, kullanıcılarının gizliliğini ihlal ettiği gerekçesiyle açılan davada, 5 milyar dolar tazminat ödemeyi kabul etti. Söz konusu dava, Google çerezlerinin, kullanıcıların Chrome'da gizli modunu etkinleştirdikten sonra bile internette gezinme faaliyetlerini izlemeye devam ettiği iddiasıyla açılmıştı.

Haber 29-12-2023 11:20

Android deprem uyarı sistemi nedir, nasıl aktif edilir? Telefona deprem uyarısı nasıl gelir?

Android deprem uyarı sistemi, kullanıcıları doğal afetlere karşı bilgilendirmeyi sağlayan ve güvenliği artıran yenilikçi bir teknoloji olarak bilinir. Android deprem uyarı sistemi, dünya genelindeki deprem riski olan bölgelerde yaşayan insanlara anlık uyarılar göndererek adeta hayat kurtarıcı bir rol üstlenmektedir. Bu, özellikle deprem gibi hızlı ve etkili bir müdahalenin hayati öneme sahip olduğu durumlarda kritik bir avantaj sağlar. Peki, Android deprem uyarı sistemi nasıl aktif edilir?

Haber 26-12-2023 12:26

Google açıkladı! Türkiye 2023'te en çok bunları aradı: 88 nerenin plakası

Arama motoru devi Google, "2023 Yılının Arama Trendleri"ni açıkladı, böylelikle Türkiye'nin 2023 yılının arama trendleri belli oldu! Türkiye'nin 2023'te Google'da en çok neleri aradığını ortaya koyan listede şubat ayında yaşanan deprem felaketi öne çıktı. Bu yıl isimler kategorisinde ise ilk sırada Sinan Oğan'ın yer aldığı görüldü. "Sürekli Başım Dönüyor Gibi Hissediyorum" ve "88 Nerenin Plakası" aramaları ise oldukça dikkat çekti. İşte Google'da 2023'te en çok aradıklarımız!

Haber 11-12-2023 14:18

Gemlik Körfezi'ndeki 5,1'lik depremde Google'ın uyarı sistemi devreye girdi! Telefonlara bildirim gönderip önceden uyardı

AFAD, merkez üssü Marmara Denizi Gemlik Körfezi olan 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Depremin İstanbul başta olmak üzere çevre illerde de hissedildiği öğrenilirken, depremde Google'ın Android deprem uyarı sistemi devreye girdi. Daha önce birçok depremde devreye giren sistem, telefonlara bildirim göndererek 5,1'lik deprem ile ilgili önceden uyardı.

Haber 04-12-2023 11:12

Çözümün böylesi: YouTube reklamlarını engellemek yerine hızlandıran eklenti geliştirildi

YouTube'un reklam engelleyicileri engelleme kararının yankıları sürüyor. Platformun bu kararı bazı kullanıcılar tarafından tepkiyle karşılandı. Bir geliştirici ise YouTube reklamlarını engellemek yerine hızlandırıp kısa sürede bitmelerini sağlayan bir eklenti geliştirdi.

Haber 27-11-2023 10:39

Google öğretmenleri unutmadı! Popüler arama motorundan 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne özel doodle

24 Kasım Öğretmenler Günü Google tarafından doodle yapıldı. Bu özel gün Türkiye'de 1981'den bu yana kutlanmaktadır. Google'ın özel olarak doodle hazırladığı 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Haber 24-11-2023 09:20

Google'dan hava durumu tahminleri için ezber bozan yapay zeka! Tahminini bir dakikadan kısa sürede geliştiriyor, dünyanın en iyilerinden birinden daha iyi performans gösteriyor

Yapay zeka alanında yaşanan gelişmeler ağızları açık bırakırken Google DeepMind tarafından oluşturulan GraphCast adlı yeni yapay zeka programı şaşkına uğrattı! Google'ın yapay zeka geliştirme şirketi tarafından üretilen GraphCast, aktarıldığı kadarıyla hava tahminini bir dakikadan kısa sürede geliştiriyor ve dünyanın en iyilerinden biri olan ECMWF modelinden daha iyi performans gösteriyor. Öyle ki GraphCast, hava durumu tahminleri konusunda geleneksel yöntemleri geride bırakabilir gibi.

Haber 15-11-2023 10:38

WhatsApp kullanıcıları dikkat! Google'dan önemli uyarı geldi: Yakında değişecek

Google Drive'a yedeklenen WhatsApp sohbetleri yakında depolama alanı sınırına dahil edilmeye başlanacak. Bu değişiklik ilk olarak Aralık 2023'ten itibaren WhatsApp Beta kullanıcılarına, ardından da gelecek yılın başlarından itibaren kademeli olarak Android kullanan tüm WhatsApp kullanıcılarına sunulacak.

Haber 15-11-2023 09:41

Google'dan 10 Kasım'da siyah kurdele

Dünyanın en büyük arama motoru Google, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının yıl dönümü olan 10 Kasım'da ana sayfasına siyah kurdele koydu.

Haber 10-11-2023 09:30

Dolar ne kadar, kaç TL? Google'ın dolar kuru hatası kısa süreli paniğe yol açtı

Geçtiğimiz gün Google dolar kuruna yönelik yaptığı hata ile gündem olurken birçok kişi internette döviz kuruna ilişkin araştırma yapıyor. Bugün geçerli olan dolar ve euro alış satış fiyatları arama motorlarında sorgulanıyor. İşte Google'ın dolar kuru hatası ve 6 Kasım 2023 Pazartesi günü dolar TL alış - satış fiyatında son durum...

Finans 06-11-2023 12:00

Dolar 24 lira, Euro 25 lira... Google verisi kullanıcıların kafasını karıştırdı

29 Ekim'de dolar kurunu 24 lira gösteren Google, bugün yine dolar ve euro kuruyla kullanıcılarını şaşırttı. Akşam saatlerinde dolar ve euronun ne kadar olduğunu Google'da sorgulatan kullanıcılar gördükleri rakamın sebebini merak etti.

Finans 05-11-2023 22:03

Dolar, Euro ne kadar oldu? Google doları 24 lira gösterdi, bir anda gündem oldu

Dolar/euro kuru akşam saatlerinde yeniden gündem oldu. Doların ne kadar olduğunu öğrenmek isteyenler Google'a yazdıklarında 24,05 sonucunu gördü. Peki anlık dolar/euro ne kadar? Dolar kaç TL oldu? İşte detaylar...

Finans 29-10-2023 22:01

Google'dan Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına özel doodle

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Google Doodle'ı oldu. Google, ana sayfasındaki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na özel "doodle" ile Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor.

Haber 29-10-2023 09:05

Microsoft ve Alphabet'in gelirleri temmuz-eylül döneminde yükseldi

ABD'li teknoloji şirketlerinden Microsoft ve Google'ın ana kuruluşu Alphabet'in gelirleri temmuz-eylül döneminde artış kaydetti.

Haber 25-10-2023 10:09

Jüri, Türk yönetici Ülkü Rowe'u haklı buldu! Google tazminat ödeyecek... İşte miktarı

Yazılım devi Google'ın cinsiyet ayrımcılığı nedeniyle dava açan Türk kadın yönetici Ülkü Rowe'a 1 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildiği bildirildi. Rowe, şirketin cinsiyeti nedeniyle kendisine daha az ücret ödediğini ve terfi ettirmediğini iddia etmişti.

Haber 23-10-2023 12:37

Google, iOS’taki yerini korumak için Apple'a yılda ne kadar ödüyor? Son iddia dudak uçuklattı!

Apple ve Google arasında, Google'ın Apple'ın iOS cihazlarında varsayılan arama motoru olarak kalmasını sağlayan bir anlaşma olduğu, bu anlaşma kapsamında Apple'a her yıl yüksek miktarda ödeme yapıldığı iddia ediliyor. Ancak her iki şirket de söz konusu iddiayla ilgili herhangi bir miktar açıklaması yapmıyor. Şimdi ise bu konuda dikkat çeken yeni bir iddia var ve "eğer bu iddia doğruysa" Google, her yıl Apple'a bir servet ödüyor!

Haber 11-10-2023 17:19

Google'dan 25. yaş günü için doodle! Lary Page ve Sergey Brin'in hayali gerçek oldu

Google'ın 25. yaş günü en çok kullanılan popüler arama motorunda Doodle oldu. Bilindiği üzere arama motoru devi Google, 27 Eylül'de kurulmamasına rağmen doğum günlerini bu tarihte kutluyor. İşte Google'ın 25. yaş günü sürprizi ve konuya ilişkin merak edilenler...

Haber 27-09-2023 13:16

Google'dan 25. yaş günü Doodle'ı! Google ne zaman kuruldu, kurucusu kimdir?

Google'ın 25. yaş gününün Doodle olması sonrası birçok kişi internette araştırma yapıyor. Popüler arama motoru aslında 7 Eylül'de kurulmamasına karşın doğum günlerini her yıl bu tarihte kutluyor. Popüler arama motorunun kuruluş tarihine ilişkin detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz. Peki, Google kurucusu kimdir? Google ne zaman kuruldu, hangi tarihte?

Haber 27-09-2023 13:14

Google'ın 25. Doğum Günü'ne özel doodle! Google ne zaman kuruldu?

Google, 25. Doğum Günü'nü dikkat çeken bir doodle ile kutluyor. 1998'de Larry Page ve Sergey Brin tarafından kurulan Google'ın 25. Doğum Günü'ne adanan özel doodle, Google'ın tüm eski logolarını gösteriyor ve iki 'o' harfinin '25' rakamıyla değiştirildiği mevcut logo ile sona eriyor.

Haber 27-09-2023 11:32

Google'dan dikkat çeken karar! Bir dönem sona eriyor

Google, Gmail'in Temel HTML sürümünü kullanımdan kaldıracak. Google, bir destek sayfasında, "Ocak 2024'e kadar Gmail'i tarayıcınızda Temel HTML görünümünde görüntüleyebilirsiniz. Bu tarihten sonra Gmail otomatik olarak Standart görünüme geçecek" dedi.

Haber 26-09-2023 15:57

ABD'den şok Google iddiası: Tekelini korumak için yılda 10 milyar dolar ödüyor

ABD Adalet Bakanlığı, Google'ı web tarayıcıları ve mobil cihazlarda varsayılan arama motoru konumunu korumak için yılda 10 milyar dolardan fazla para ödemekle suçladı.

Haber 13-09-2023 01:18

Bu da oldu: Yapay zeka sizin yerinize toplantılara girebilecek!

Google, görüntülü sohbet hizmeti Google Meet’e yapay zeka destekli önemli özellikler sağlayan Duet AI'yı entegre ettiğini duyurdu. En büyük yeni özelliklerden biriyse, Google'ın Duet yapay zekasının gerçek zamanlı olarak not alabilmesi. Ayrıca, Google Meet'in yeni yapay zekası sizin için toplantılara katılabilecek.

Haber 01-09-2023 10:38

Nüzhet Gökdoğan kimdir, yaptığı çalışmalar neler? İlk Türk kadın Astronom Nüzhet Gökdoğan, Google'da doodle oldu

İlk Türk Kadın Astronom Nüzhet Gökdoğan, Google'da doodle oldu. Türkiye'nin ilk bilim kadınlarından olan Gökdoğan 113. yaş gününde anılıyor. Peki, Nüzhet Gökdoğan kimdir, yaptığı çalışmalar neler? İşte, ilk Türk Kadın Astronom Nüzhet Gökdoğan'ın hayatı, biyografisi ve kariyerine ilişkin detaylar...

Haber 14-08-2023 10:14

Google'dan Prof. Dr. Nüzhet Gökdoğan'a özel Doodle! Prof. Dr. Nüzhet Gökdoğan kimdir?

Google, gök bilimci ve akademisyen Prof. Dr. Nüzhet Gökdoğan'a özel "Doodle" hazırladı. Prof. Dr. Nüzhet Gökdoğan'a özel Google "Doodle"ında gezegen ve kitap görsellerinin yanı sıra Gökdoğan'ın çizgi görseline yer verildi.

Haber 14-08-2023 10:01

Google test ediyor! Adı Genesis... Haber yazabilecek

Yapay zekanın insanları işsiz bırakabileceği konusu tartışılırken, ilginç bir haber gündeme geldi. Google'ın, haber içerikleri üretebilecek "Genesis" isimli yeni yapay zeka teknolojisini test ettiği bildirildi. Google'ın gazeteciler için "kişisel asistan" olarak hizmet vermesi için tasarladığı söylenen bu teknolojinin, gazetecilere daha önemli haberler için zaman kazandıracağını düşündüğü belirtildi.

Haber 20-07-2023 17:47

Tıbbi yapay zekalı... Google'a ait! Hastanelerde test ediliyor

Google'ın tıbbi bilgilerle ilgili soruları yanıtlamak üzere tasarlanmış bir yapay zeka aracı olan Med-PaLM 2'nin nisan ayından bu yana hastanelerde test edildiği haberi geldi. Tıbbi yapay zekalı sohbet robotu, özellikle doktorlara erişimin daha sınırlı olduğu ülkelerde faydalı olabilir.

Haber 10-07-2023 16:08

Rekabet Kurumu, Google hakkında soruşturma başlattı! 'O maddeyi ihlal etti' iddası

Rekabet Kurumu tarafından piyasadaki hakim durumunu kötüye kullandığı iddiasıyla Google hakkında soruşturma başlatıldı.

Haber 19-06-2023 10:55

Çalışanlarına 'o konuda' uyarı yaptığı haberi dikkat çekti... Kendi programına karşı da uyarmış

Reuters'ın haberine göre yapay zekanın en büyük destekçilerinden olan teknoloji devi Google'ın çatı şirketi Alphabet, yapay zeka sohbet botlarına karşı personelini uyardı. 4 farklı kaynağa dayandırılan haberde, bu uyarıya şirketin kendi sohbet botu Bard'ın da dahil olduğundan bahsedildi. Çalışanlara gizli materyalleri yapay zeka sohbet botlarına girmemelerinin tavsiye edildiği söyleniyor.

Haber 16-06-2023 18:00

Müjdeyi Google verdi: Kıyafet denemek için mağazaya gitme dönemine son!

Google yaptığı açıklamada, giysilerin farklı vücut tiplerine nasıl uyacağını göstermek için online alışveriş aracında yapay zeka kullandığını söyledi. Bu, Google'ın üretici yapay zekayı ürün yelpazesine ve çevrimiçi hizmetlerine dahil etme çabasının bir başka hamlesi olarak değerlendirildi. Şirketin bu alışveriş seçeneğini oluşturmak için 80 modeli (40 kadın ve 40 erkek) işe aldığı da gelen bilgiler arasında.

Haber 16-06-2023 09:29

Google açıkladı! ChatGPT rakibi Bard...

Google, yapay zeka destekli sohbet robotu Bard ile ilgili bir blog gönderisi yayınladı. Şirket, blog gönderisinde Bard'ın mantık ve muhakeme konusunda daha iyi hale geldiğini duyurdu.

Haber 09-06-2023 13:43

Televizyonunuzu son teknoloji haline getirecek en iyi tv stick modelleri

Televizyon gibi elektronik cihazların sahip olduğu özellikler değişip gelişiyor ve bazen yeniliklere yetişmek zor olabiliyor. Televizyonunuz üzerinden akıllı cihazların özelliklerine ulaşabilmek istiyor ve bunun için pratik bir çözüm arıyorsanız TV stick modelleriyle tanışmalısınız. Bu noktada "TV stick nedir?" diye merak ediyor olabilirsiniz. Haydi gelin, en iyi TV stick modellerine birlikte göz atalım.

Haber 30-05-2023 17:14

Seçim, Google Trends verilerine de yansıdı: ‘Euro', ‘Pirus zaferi ne demek’...

28 Mayıs’ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerini resmi olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kazandı. Bu önemli gün, hem Türkiye'de hem de dünyada yakından takip edildi. Bu durum Google Trends verilerine de yansıdı.

Haber 29-05-2023 16:42

Dikkat! Google politikasını güncelledi: Hesabınız silinebilir

Google aktif olmayan hesap politikasını güncelledi. Buna göre, en az iki yıldır kullanılmayan veya oturum açılmayan Google hesapları silinebilecek. Google, uzun süre kullanılmayan hesapların, ele geçirilme olasılığının daha yüksek olduğu görüşünde.

Haber 17-05-2023 13:47

Google'ın ChatGPT rakibi Bard: 180'den fazla ülke ve bölgeye açıldı... İşte duyurulan güncellemeler!

Google, başta yapay zeka olmak üzere şirketin yeni ürün ve hizmetlerini tanıtırken ChatGPT rakibi sohbet robotu Bard'a da değindi. Google, Google, her yıl düzenlediği geliştirici etkinliği "Google I/O"da, Bard'a ilişkin güncellemelerini duyurdu. Etkinlikte tanıtılanlar arasında yapay zeka için yeni PaLM 2 büyük dil modeli, Gmail için yeni yapay zeka yazma araçları, Pixel 7a, Pixel Tablet ve 1799 dolarlık katlanır telefon Pixel Fold da vardı. İşte detaylar...

Haber 11-05-2023 18:08

Rusya’da Google’a dikkat çeken para cezası! Gerekçesi ise...

Rusya'da bir mahkeme, YouTube’da LGBT propagandası içerdiği belirtilen videoları silmediği gerekçesiyle platformun sahibi Google’a 3 milyon ruble (yaklaşık 40 bin dolar) para cezası verdi. Google’a daha önce de benzer gerekçelerden ötürü 2021’de 7,2 milyon ruble para cezası verilmişti.

Haber 11-05-2023 17:27

ChatGPT sonrası çok konuşulmaya başlandı! ABD, 140 milyon dolarlık yatırım yapacak

ABD yönetimi, ülkede 7 yeni ulusal yapay zeka araştırma enstitüsünün kurulması için 140 milyon dolarlık fon sağlanacağını duyurdu. Google'ın ana kuruluşu Alphabet, Microsoft, OpenAI ve Anthropic'in üst yöneticileri ise yapay zekayı görüşmek üzere ABD Başkan Yardımcısı Harris ve üst düzey yetkililerle bir araya gelecek.

Haber 05-05-2023 11:01

Sık sık 'Şifremi unuttum' derdi yaşayanlar! Bu gelişme tam da sizin için... Müjdeyi ABD'li teknoloji devi Google verdi

Şifrelerimizi sık sık unutabiliyoruz ancak ABD'li yazılım devi Google, yeni bir dönemi başlattı. Şirket, Google hesaplarına passkey (geçiş anahtarı) teknolojisini sundu. Böylece şifrelerin ortadan kaldırılmasına bir adım daha yaklaşıldı. Bu gelişme de gösteriyor ki, yakın bir gelecekte şifre unutma derdi sona erebilir.

Haber 04-05-2023 18:01

Yapay zekanın babası Google'dan istifa etti! 'Yaptığım çalışmalardan pişmanım' dedi, korkutan sözler sarf etti

"Yapay zekanın babası" olarak nitelendirilen 75 yaşındaki Geoffrey Hinton, yapay zeka alanındaki gelişmelerin "korkunç" olduğunu ve bu alanda yaptığı çalışmalardan pişmanlık duyduğunu söyleyerek, Google’dan istifa ettiğini duyurdu.

Haber 03-05-2023 09:19

Microsoft ve Google'ın ana kuruluşu Alphabet... Merakla bekleniyordu, açıkladılar!

ABD'li teknoloji şirketlerinden Microsoft ve Google'ın ana kuruluşu Alphabet merakla beklenen bilançolarını açıkladı. Buna göre, iki şirketin gelirleri ocak-mart döneminde artış kaydetti. Microsoft'un geliri ocak-mart döneminde 52,9 milyar dolara, Google'ın ana kuruluşu Alphabet'in yılın ilk çeyreğinde elde ettiği gelir ise 69,8 milyar dolara çıktı.

Haber 26-04-2023 12:24

Adını internete yazdığında çıkan sonuçlara inanamadı! “Varlığını bile bilmediğim müstehcen fotoğraflar buldum”

Avustralya’da yaşayan Noelle Martin isimli genç bir kadın henüz 18 yaşındayken adını arama motoru Google’a yazdığında karşısına çıkan sonuçlarla şaşkına döndü. İnternet aramasında varlığından haberdar dahi olmadığı müstehcen pozlarını gören Martin, “Sosyal medyadaki paylaşımlarımdan fotoğraflar alınıp yeniden düzenlenmişti” dedi. Başlattığı hukuk mücadelesi hakkında konuşan Martin herkesi uyardı.

Trend 19-04-2023 07:50

Sosyal medyada gündem oldu! 'Google yanlışlıkla para gönderdi' iddiası herkesi şaşırttı

Sosyal medyada çıkan 'Google yanlışlıkla kullanıcılara para gönderdi' iddiası gündem oldu. Android işletim sistemi konusunda uzmanlaşmış bir serbest gazeteci, sosyal medyada kendisine Google Pay üzerinden para gönderildiğini iddia etti. Başka kullanıcılar da Reddit gibi diğer sosyal medya mecralarında çeşitli gönderiler paylaşarak Rahman'a benzer iddialar dile getirdi.

Haber 10-04-2023 11:54

Google yaptı! İşte ChatGPT'nin çok konuşulacak yeni rakibi Bard

Google'dan ChatGPT'ye rakip geldi. ABD'li şirket, ChatGPT rakibi yapay zekalı sohbet robotu Bard'ı kullanıma sunmaya başladı. Ancak Bard şimdilik yalnızca belirli kullanıcılar tarafından kullanılabiliyor. Üstelik bu kullanıcıların da 18 yaşın üzerinde olması gerekiyor. Öte yandan, Google Bard ile ChatGPT arasında bazı farklar da söz konusu.

Haber 22-03-2023 09:43

Google uyardı! Kullanıcılar dikkat... 'Yalnızca telefon numarasını bilmesi yetiyor'

Android kullanıcıları dikkat! Google'ın güvenlik araştırma birimi Project Zero, düzinelerce Android modelinde, giyilebilir cihazlarda ve araçlarda yer alan belirli çiplerde bulduğu açıklar konusunda alarm verdi. Project Zero başkanı Tim Willis, yapılan testlerin, dört güvenlik açığının bir saldırganın hiçbir kullanıcı etkileşimi olmadan bir telefonu uzaktan tehlikeye atmasına izin verdiğini ve yalnızca saldırganın kurbanın telefon numarasını bilmesini gerektirdiğini doğruladığını kaydetti.

Haber 17-03-2023 13:11

Kadınlar Günü 2023 Google'da doodle oldu! 8 Mart Dünya Kadınlar Günü neden kutlanır ve ne zaman ortaya çıktı?

8 Mart Dünya Kadınlar Günü bu sene de Google'da doodle oldu. Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Kadınlar Günü şeklinde tanımlanmış olarak her yıl kutlanan uluslararası bu özel gün coşkuyla karşılanıyor. Kadın haklarının çıkış noktasını temsil eden bir gün olan bu özel günün nasıl ortaya çıktığı vatandaşlar tarafından merak edildi. Peki 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nasıl ortaya çıktı? Anlam ve önemi nedir? İşte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili detaylar...

Haber 08-03-2023 07:10

Google CEO'sundan Türkiye mesajı: Google çalışanları yardım ve kurtarma çabalarını destekleyecek

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık iki büyük depremin ardından dünyadan destek mesajları gelmeye devam ediyor. Öte yandan teknoloji devlerinden de destek mesajları geliyor. Dün Apple CEO'su Tim Cook yaptığı paylaşımla Apple'ın yardım ve kurtarma çabalarına bağışta bulunacağını bildirmişti. Tim Cook'a ek olarak, Google CEO'su Sundar Pichai de bir destek mesajı paylaştı.

Haber 07-02-2023 09:40

Rekabet Kurulu'ndan Google hakkında soruşturma

Rekabet Kurulu, Google hakkında pazardaki hakim durumunu kötüye kullandığı gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Haber 02-02-2023 11:14