Seçim Anketi Haberleri Ve Son Dakika Seçim Anketi Haberleri

Seçim Anketi Haberleri Ve Son Dakika Seçim Anketi Haberleri

Seçim anketi, politikacıların kampanyalarını organize etmek ve güçlü bir mesaj oluşturmak için kullandıkları önemli bir araçtır. Seçim anketi bir bireyin fikirlerini, tutumlarını ve kişisel bilgilerini ortaya çıkarmak ve kaydetmek için anket araçlarının kullanılmasıdır. Araçlar, seçmenlere açık uçlu sorular sorarak ve cevapları kendi sözleriyle kaydederek nitel verileri yakalamak için tasarlanabilir. Bu tip anketler hata payını hesaba katarken, mümkün olduğunca doğru bir kamuoyu resmi oluşturabilir. Başarılı bir siyasi kampanya yürütmek için farklı anket türlerini ve nasıl çalıştıklarını anlamak çok önemlidir. Seçim anketleri on dokuzuncu yüzyılın başlarından beri çeşitli ülkeler tarafından kullanılmaktadır ve herhangi bir siyasi kampanyanın önemli bir bileşeni olduklarından oldukça büyük önem taşımaktadır.

Seçim Anketi Haberleri

Hatay'da son seçim anketi! GENAR yayımladı... CHP ve Lütfü Savaş'a kötü haber: İşte adayların aldığı oy oranları

Hatay seçim sonuçları şimdiden merak edilirken, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere 3 gün kala son seçim anketi paylaşıldı. GENAR Araştırma tarafından yapılan ankete göre, 6 Şubat depremlerinde en çok yıkımın yaşandığı Hatay'da, belediye el değiştiriyor. İşte Hatay seçim anketinin sonuçları ve adayların aldıkları oy oranları...

Haber 28-03-2024 09:03

Ünlü anketçi Hakan Bayrakçı 'O alınmış bu alınmış ben işime bakarım' dedi İstanbul'daki son seçim anketini duyurdu

Pazar günü 81 ilde sandıklar kurulacak fakat seçim akşamı en çok merak edilen, takip edilen yer İstanbul olacak. İstanbul'da Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum arasında kıyasıya bir yarış var, dengeler sürekli değişiyor. Kamuoyu Hakan Bayrakçı'nın anketinin sonuçlarını merak ederken deneyimli isim Enver Aysever'in canlı yayınına katıldı ve İstanbul'daki seçim anketindeki son durumu anlattı.

Finans 27-03-2024 14:21

Son seçim anketinde 'sürpriz' sonuçlar! AK Parti ve CHP'ye hem iyi hem kötü haber: 17 ilde son durum... Hangi parti, hangi aday önde?

Yerel seçimler için son seçim anketi yayımlandı. ASAL Araştırma tarafından 17 büyükşehirde yapılan seçim anketinde çarpıcı sonuçlar dikkat çekti. 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için son düzlüğe girilirken, AK Parti ve CHP'ye hem iyi hem de kötü haberler geldi. Birçok ilde başa baş yarışın devam ettiği gözlemlenirken, 1-2 puanın seçimin kazananı belirleyeceği öngörülüyor. Peki hangi ilde hangi parti önde? İşte detaylar...

Haber 27-03-2024 10:51

Murat Kurum o soruya isyan etti! İmamoğlu'nun davetine de yanıt geldi... Ya arkadaş, daha ne diyelim?

İBB başkan adayı Murat Kurum'la ilgili en çok sorulan sorulardan biri de Kanal İstanbul projesiyle ilgili fikirleri. Kurum katıldığı son canlı yayında bu soruya sitemkar yanıtını "Çok net söylüyorum" diyerek verdi. Rakibi Ekrem İmamoğlu'nun canlı yayın davetini değerlendiren Kurum, masasındaki son anketlere göre 1 Nisan'da başkanlık koltuğuna hazırlanıyor. Kurum Yeniden Refah Partili seçmene Ayasofya Camii üzerinden mesajıyla da dikkat çekti.

Haber 20-03-2024 08:50

31 Mart için geri sayım sürüyor! Anket sonuçları paylaşıldı: O ilde sürpriz olabilir

Türkiye adım adım seçimlere gidiyor. 31 Mart'a az bir süre kala siyasetin gündemi de hareketlendi. Yapılan seçim anketlerin sonuçları da kamuoyuyla paylaşılıyor. Yapılan anketlerden bir tanesi dikkat çekti. Muğla'da yapılan anketlerde CHP ile AK Parti'nin adayları arasında oy farkının birbirine yakın olduğunu ortaya koyuldu.

Haber 19-03-2024 20:45

CHP büyükşehir belediyesini kaybedebilir! Anket sonucunda 'Özlem Çerçioğlu' sürprizi: İzmir'de fark açık ama...

31 Mart akşamı çıkacak sandık sonucu merakla beklenen iki ilden yeni anketler geldi. CHP'nin mevcut başkan yerine farklı aday gösterdiği İzmir'de Cemil Tugay ile Cumhur İttifakı'nın adayı Hamza Dağ arasındaki fark dikkat çekti. İki dönemdir yönettiği Aydın Büyükşehir Belediyesi'nde ise CHP ummadığı bir sonuçla karşı karşıya!

Haber 19-03-2024 10:42

Seçim anketi nedir? Seçim anketi nasıl ve niçin yapılır?

Gerek genel seçimlerin gerekse yerel seçimlerin büyük bir önemi vardır. Demokrasi için en önemli etkenlerin başında ise çoğunluk kuralı gelmektedir. Seçimlerde oy kullanılırken çoğunluk kime veya hangi partiye daha fazla oy verirse, o kişi veya partiler öne çıkmaktadır. Seçim döneminde kimlerin kazanma ihtimalinin daha fazla olduğu önemlidir. Bu noktada seçim anketleri devreye girmektedir.

Haber 18-03-2024 18:58

Ankara'daki fark çok konuşulur! Seçime 13 gün kala 3 büyükşehirden çarpıcı anket sonuçları geldi: Mersin ve Adana'da tablo dikkat çekici

Yerel seçimler için yapılan en son anketlerden birinin sonucu paylaşıldı. Anketin kapsamında 31 Mart sonuçları en çok merak edilen büyükşehirlerden Ankara, Adana ve Mersin bulunuyor. Ankara'da tüm seçmenler kadar Mansur Yavaş ve Turgut Altınok'un da dikkatini çekecek sonuçlar var. Ankara ve Mersin'de büyük fark söz konusu. Adana'da ise tablonun 31 Mart'a dek tersine dönme olasılığı ortadan kalkmış değil.

Haber 18-03-2024 14:43

İşte İmamoğlu'nun masasındaki son anket! Yeniden Refah Partili ve İYİ Partili seçmenler damgasını vurdu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim ofisinin masasındaki son ankette ilginç detaylar yer aldı. TEAM Araştırma katılımcılara "İstanbul'u kimin yönetmesini istersiniz?" sorusunu yöneltti. Anket sonucunda muhalif seçmenin bir kısmının kendi partilerinin adaylarına yöneldiği, ancak İmamoğlu'nun farkı açtığı görüldü.

Haber 15-03-2024 12:00

14 Mayıs'ı doğru bilmişti, 31 Mart yerel seçim anketi geldi! Son virajda hangi ilde hangi aday ve parti önde? SONAR Araştırma kurucusu 'Çok şaşırdım' diyerek açıkladı

14 Mayıs seçim sonuçlarını en yakın bilen anket şirketlerinden olan SONAR Araştırma, son yerel seçim anketini açıkladı. 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere kısa bir süre kala 'Hangi ilde hangi parti ve isim önde? İstanbul'da son durum ne?' sorularına yanıt aranırken; Bolu, Muğla, Manisa, Samsun, Aydın, Erzurum, Kocaeli ve Samsun'un yanı sıra İstanbul'un ilçelerindeki son durum belli oldu. Anket sonuçlarını açıklayan Hakan Bayrakçı'nın 'Çok şaşırdım' ifadesi dikkat çekti.

Haber 14-03-2024 10:50

3 büyükşehir üç farklı sonuç! Son seçim anketinde tablo tersine döndü, fark açıldı: İstanbul, Balıkesir, Adana...

İstanbul, Balıkesir ve Adana'da seçim yarışı kızışıyor. Geçtiğimiz günlerde açıklanan seçim anketinde İstanbul'da CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun Murat Kurum karşısında; Balıkesir'de AK Parti'li Yücel Yılmaz'ın Ahmet Akın karşısında ve Adana'da AK Parti'li Fatih Mehmet Kocaispir'in Zeydan Karalar karşısında önde olduğu görülürken, son yapılan ankette ibre terse döndü. Gezici Araştırma'nın açıkladığı seçim anketinde 3 büyükşehirde yarışı önde götüren isimlerin değişti, oy farkları dikkat çekti.

Haber 13-03-2024 15:31

İBB adaylığı için ismi geçiyordu... Hilmi Türkmen'i üzecek haberi duyurdular! Üsküdar elden gidiyor mu?

Türkiye'nin beklediği seçimlere sadece 17 gün kaldı. İstanbul'da Murat Kurum ile Ekrem İmamoğlu arasında kıyasıya bir rekabet var. Büyükşehir belediyesinin haricinde İstanbul'un ilçelerinden gelecek sonuçlar da merak ediliyor. Son anketlere göre Üsküdar ve Sancaktepe el değiştirebilir!

Haber 13-03-2024 12:26

Kafa kafaya deniyordu... 9 anket şirketi tek tek açıkladı: İşte İstanbul seçim anketinde son durum! İmamoğlu mu, Kurum mu önde?

Yerel seçimler için artık kritik viraja girilirken özellikle İstanbul'daki yarışta ipi kimin göğüsleyeceği merak ediliyor. Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum arasında kafa kafaya bir yarışın geçtiği belirtilen İstanbul'da son seçim anketleri de peş peşe açıklanıyor. İstanbul'da kim önde? Hangi aday kazanacak? sorularına yanıt aranırken, son bir ayda 9 anket şirketi tarafından yapılan anket sonuçları dikkat çekti. İşte İstanbul seçim anketlerinde son durum ve adayların aldıkları oy oranları...

Haber 13-03-2024 09:58

CHP'nin anketindeki sonuçlar şaşırttı: İstanbul'un ilçelerinde AK Parti önde! El değiştiren bir ilçe var; Tuzla, Bayrampaşa ve Üsküdar kafa kafaya...

CHP'nin masasındaki son İstanbul anketinden şaşırtıcı sonuçlar çıktı. Anket sonucunda AK Parti'nin yönettiği 3 belediyede oranların kafa kafaya olduğu görüldü. Yine AK Partili belediyelerin birinde CHP'nin öne geçtiği belirlendi. Silivri'de ise CHP'nin rakip adayı oyunu artırdı. İYİ Partili ve DEM Partili seçmenlerin tercihi ankete iz bırakan detaylardan oldu.

Haber 11-03-2024 12:01

3 partinin seçmeninden fire: İstanbul anketinde ilginç detay! Kendi partilerinin adayını tercih etmediler

İstanbul için yapılan yerel seçim anketlerinin sonuncusunda çarpıcı detaylar yer aldı. Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum arasında yoğunlaşan rekabette hangi adayın 31 Mart akşamının kazanacağı büyük merak konusu. Son ankette ortaya çıkan fark da dikkat çekti. Ayrıca AK Parti ve CHP dışındaki seçmenlerin de kendi partilerinin adayları yerine iki isimden birini daha çok tercih etmesi de dikkatlerden kaçmadı.

Haber 10-03-2024 14:05

Anket sonucu açık ara fark! İBB rekabetinde İmamoğlu ipi göğüsledi... Murat Kurum için dikkat çeken '4-5 puan' yorumu

31 Mart akşamı ortaya çıkacak tabloya ilişkin önemli ipuçları taşıyan seçim anketlerine yenileri eklendi. Sonucu en çok merak edilen belediyelerden İBB yarışındaki rekabeti ortaya koyan bir ankette adaylardan birinin rakibiyle arasını hayli açtığı görüldü. SONAR Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı ise farkın bir dönem puanlarla ölçüldüğünü, şimdiyse kişi sayısına dek indiğini ifade etti.

Haber 10-03-2024 09:18

İYİ Parti o ilde ipi göğüslemek üzere! Adana'da ise son durum belli oldu: İşte 4 şehirde son durum

Seçimlere artık 23 gün kaldı. Adaylar, vaatler derken Türkiye nefesini tuttu 31 Mart seçimlerine kilitlendi. İYİ Parti'nin seçimlere tek başına katılması birçok ilde dengeleri değiştirdi. İYİ Parti bir ilde yarışı önde götürürken bir başka ilde ise kritik rolde. Adana'da Zeydan Karalar önde mi? Puan farkı kaç? Adana, Isparta, Nevşehir ve Uşak'ta seçmenin nabzı tutuldu. İşte ORC Araştırma Şirketi'nin son çalışmaları...

Haber 08-03-2024 09:19

İstanbul'da son 15 günde tablo değişti, seçim anketlerine yansıdı! İmamoğlu mu Kurum mu? Hangi aday öne geçti?

İstanbul anket sonuçlarında 15-20 günde tablo değişti. 49 adayın yarıştığı İstanbul'daki seçimlere geri sayım sürerken SONAR Başkanı Hakan Bayrakçı, Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum arasındaki yarışı değerlendirdi. Son 15 gün içerisinde 2-3 puanlık bir farkın oluştuğunu belirten Bayrakçı, "Sahaya indi, o bir fark çıkışı yarattı" diye konuştu.

Haber 07-03-2024 06:55

Turgut Altınok Ankara'da 10 günde çok şey değişti diyerek duyurdu! İşte son anket sonuçları...

Cumhur İttifakı'nın Ankara adayı Turgut Altınok, katıldığı canlı yayında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. "Sokak anketi Ankara'da Altınok diyor. Ankara'da 10 günde çok şey değişti" diyen Altınok, son anket sonuçlarını açıkladı.

Haber 02-03-2024 21:52

İstanbul'da 0,4 puanlık fark! İmamoğlu mu Kurum mu? Optimar yayımladı; DEM Parti, TİP, İYİ Parti, Zafer Partisi ve Memleket Partisi seçmeni o isme yöneliyor

İstanbul seçim anket sonuçlarına bir yenisi daha eklendi. Optimar Araştırma tarafından yapılan çalışmada İstanbullulara 'Ekrem İmamoğlu mu Murat Kurum mu?' sorusu yöneltildi. Açıklanan sonuçlara göre 0,4 puanlık fark dikkat çekerken, DEM Parti, TİP, İYİ Parti, Zafer Partisi ve Memleket Partisi seçmeninin tercihleri de gündem oldu. Kararsızların oy oranının da İstanbul seçimlerinde belirleyici olacağı görüldü. İşte Optimar'ın son İstanbul seçim anket sonuçları...

Haber 29-02-2024 07:11

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ | 'Bu kez çok iyiler' diyerek açıkladı! İmamoğlu mu Kurum mu önde? Hakan Bayrakçı tek tek duyurdu: İYİ Parti, DEM, YRP'nin oy oranları...

İstanbul seçim anketi sonuçları paylaşıldı. Seçimlere neredeyse bir ay gibi bir süre kalırken "İstanbul'da kim önde? Ekrem İmamoğlu mu, Murat Kurum mu?" sorularına yanıt aranıyor. SONAR Araştırma Şirketi kurucusu Hakan Bayrakçı, katıldığı canlı yayında son seçim anketinin sonuçlarını paylaşırken, "DEM ve CHP'nin bu seçimdeki stratejisi çok iyi planlanmış" ifadeleri dikkat çekti. Peki İYİ Parti, DEM, YRP'nin oy oranları neler? İşte İstanbul seçim anketinde son durum...

Haber 22-02-2024 06:31

HATAY SEÇİM ANKETİ | Lütfü Savaş kesinleşti, 2019'a oranla yüzde 10'luk değişim çekti! TİP'in adayı Gökhan Zan ne kadar oy alıyor? AK Parti...

Yerel seçimlerde en çok merak edildiği illerin başında gelen Hatay'da son seçim anketinin sonuçları paylaşıldı. 6 Şubat depremlerinin en çok yıkıma neden olduğu kentte CHP Lütfü Savaş isminde karar kılarken, AK Parti Mehmet Öntürk'ü aday göstermiş, TİP ise Gökhan Zan ismini açıklamıştı. Seçimlere kısa bir süre kalırken Hatay'da kim önde? sorusunun yanıtı merak edilirken, adayların son oy oranları belli oldu. Son seçimlere göre yüzde 10'luk artış ise dikkat çekti.

Haber 20-02-2024 09:09

Son seçim anketine Erbakan damgası! YRP ve TİP'teki yükseliş dikkat çekti, Babacan ve Davutoğlu yüzde 1'i bile aşamadı

Son seçim anketine Fatih Erbakan liderliğindeki Yeniden Refah Partisi (YRP) damga vurdu. Son yapılan 14 Mayıs'taki seçim sonuçlarına göre Yeniden Refah Partisi'nin oy oranındaki yükseliş dikkat çekerken, Türkiye İşçi Parti'nin (TİP) de oylarını artırdığı görüldü. DEVA ve Gelecek Partisi'nin yüzde 1 barajına yaklaşamadığı ankette ilk iki sırayı AK Parti ve CHP paylaştı. İşte ASAL araştırmanın yerel seçim öncesi yaptığı son anket çalışmasının sonuçları...

Haber 17-02-2024 13:32

Bu ankette sonuçlar çok farklı! Kendi partilerinin adayını tercih etmediler: DEM Parti ve İYİ Parti seçmeni İzmir'de şaşırtacak

Son seçim anketine bu kez farklı bir detay iz bıraktı. 31 Mart yerel seçimlerinin en heyecanlı noktalarından olan İzmir için yapılan ankette, seçmenlerin desteklediği parti dışındaki partilerin adaylarına oy verme eğilimi ölçüldü. İYİ Parti ve DEM Parti seçmenleri kendi adaylarına oy vermeyi düşünse de Cemil Tugay ve Hamza Dağ'ın kendi partilerinin seçmenleri dışında alacağı oy da hayli yüksek gözüküyor!

Haber 16-02-2024 10:37

Lütfü Savaş anketinden çok konuşulacak sonuçlar! CHP'yi karıştıran adaylık bir de Hataylılara soruldu

6 Şubat depremlerinde en çok yıkım gören illerden Hatay'da Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın yeniden aday gösterilmesi tartışma yarattı. Savaş'ın adaylığının çekilip çekilmeyeceği konuşulmaya devam ederken gelen anket sonuçları ise CHP'yi karıştıracak cinsten. Hataylılara soruldu; Lütfü Savaş ne başarılı bulundu ne de oy desteği bulabildi.

Haber 10-02-2024 11:15

Başak Demirtaş kararı sonrası İstanbul'da hesaplar değişti! Son seçim anketinde yüzde 3,5-4'lük oran yer mi değiştiriyor? İmamoğlu cephesinden dikkat çeken sözler

Başak Demirtaş'ın aday olmama kararı sonrası İstanbul seçimleri için hesaplar değişti. Seçimlerin Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum arasında geçmesi beklenirken, İstanbul son seçim anket sonuçları da gelmeye devam ediyor. DEM Parti ve Yeniden Refah Partisi'nin de kendi adaylarıyla seçimlere gireceği İstanbul'da özellikle Başak Demirtaş kararı sonrası son oy oranlarıyla ilgili tahminler dikkat çekti. Peki DEM'in Başak Demirtaş kararı İstanbul seçim sonuçlarını nasıl etiler? İmamoğlu mu Kurum mu önde?

Haber 08-02-2024 08:16

İstanbul'daki yarışta çok konuşulacak detay: İmamoğlu ve Kurum... İki şeye çok şaşırdım diyerek son anket sonucunu açıkladı

Yerel seçim anketleri bir bir açıklanmaya devam ediyor. 31 Mart için geri sayım sürerken özellikle İstanbul seçim sonuçları merak ediliyor. "İstanbul'da hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum'un oy oranları ne?" sorusuna yanıt aranırken, Kamuoyu Araştırmacısı Hakan Bayrakçı, son anket sonuçlarını açıkladı. Bayrakçı, "İki şeye çok şaşırdım" diyerek o detaya dikkat çekti. İşte İstanbul'da son anket sonuçları...

Haber 06-02-2024 09:17

İzmir seçmenine soruldu: Fark kıl payı! Son anket sonucu paylaşıldı, ilk iki sıra dikkat çekti

31 Mart yerel seçimlerinin sonucu en çok beklenen illerinden İzmir için yeni bir anket sonucu paylaşıldı. Cemil Tugay, Hamza Dağ, Ümit Özlale ve Naşit Birgüvi'nin dahil olduğu yarışa DEM Parti ve Yeniden Refah Partisi adaylarının da eklenmesi bekleniyor. Mevcut tabloya göre gelen sonuçlardaki az fark ise ankete damgasını vuran detay oldu.

Haber 05-02-2024 13:53

Ne AK Parti, ne CHP ne de İYİ Parti... Son ankette çok konuşulacak 'hayat pahalılığı' detayı! Her 5 kişiden 3'ü aynı düşünüyor

Adalet, terör, işsizlik, mülteci, ekonomi... Türkiye birçok sorun arasında en öne çıkan konusunda hemfikir oldu! Seçim anketlerinin sonuncusunda bu kez seçmene "Türkiye'nin en önemli sorunu" ve "Türkiye'nin sorunlarını çözebilecek parti" soruldu. Vatandaşın çoğunluğunun dert yandığı sorun şaşırtmadı. Ancak ankette çok daha ilginç bir detay ise "Hangi parti" sorusuna gelen yanıtla ortaya çıktı.

Haber 02-02-2024 10:33

İstanbul'da hangi aday önde? Murat Kurum mu Ekrem İmamoğlu mu? DEM Parti ve YRP aday çıkarırsa... Kaç puan fark olduğunu canlı yayında açıkladı

İstanbul'da son seçim anket sonuçlarıyla ilgili dikkat çeken bir iddia geldi. Seçim yarışının Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum arasında geçeceği belirtilen kentte, son durum yakından takip ediliyor. Vatandaşlar İstanbul'da hangi aday önde? Murat Kurum mu Ekrem İmamoğlu mu? Kaç puan fark var? sorularına yanıt ararken; Cumhur İttifakı İstanbul adayı Murat Kurum, katıldığı canlı yayında dikkat çeken bir iddiada bulundu. "CHP'nin yaptığı ankette de böyle" diyen Kurum, puan farkını da açıkladı.

Haber 01-02-2024 06:58

İstanbul'da anketlerde kim önde? Murat Kurum canlı yayında oran verdi: Rakibimiz öndeydi ama...

Yerel seçim yarışının 'bıçak sırtı' geçeceği belirtilen İstanbul'da son anket sonuçları merak ediliyor. Şu ana kadar 6 adayın açıklandığı İstanbul'daki seçim anket sonuçlarını değerlendiren AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, canlı yayında oran verdi, "Öne geçmiş durumdayız. Anketler bunu söylüyor" diye konuştu.

Haber 27-01-2024 13:21

Mansur Yavaş mı, Turgut Altınok mu? Aradaki fark dikkat çekti

Adım adım yerel seçimlere yaklaşılırken partiler çalışmalarını hızlandırıyor. Siyasi partiler seçim çalışmalarına sürdürürken vatandaşlar da anket sonuçlarını merak ediyor. Seçim sonucunun ne olacağı en çok merak edilen illerden biri de Ankara. Area Araştırma'nın yaptığı ankette; partilerin oy oranları ve hangi seçim bölgesinde hangi adayın isminin önde olduğu araştırıldı. Peki, mevcut ABB Başkanı ve CHP'nin adayı Mansur Yavaş mı, yoksa AK Parti'nin adayı Turgut Altınok mu önde? İşte sonuçlar...

Haber 25-01-2024 10:22

İBB anketinde fark açıldı! Bu kez Cumhur İttifakı seçmeni yorumu dikkat çekti: Türkiye geneli için böyle

Belediye başkan adaylarının büyük ölçüde açıklanmasıyla seçim anketleri de peş peşe gelmeye başladı. Sonucu en çok merak edilen illerden biri, Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum'un yarışacağı İstanbul. Türkiye genelinde yapılan son ankette iki isim arasındaki fark ortaya çıktı. Hangi partinin daha başarılı olacağı şeklindeki soruda ise tablo değişti. Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir'in Cumhur İttifakı seçmenine dair yorumu da dikkat çekti.

Haber 23-01-2024 09:22

Ne İmamoğlu ne Murat Kurum! İsimleri yok, seçim sonuçları onların elinde: İBB anketine damgasını vuran adaylar

31 Mart'ta İstanbul'un kazananı kim olacak? İstanbul'a büyük önem atfettiği bilinen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önderliğindeki AK Parti, 2019'da kaybettiği İBB'yi geri almak için Murat Kurum ile yarışa dahil oldu. Bu sırada ilk seçim anketleri gelmeye başladı. Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum'un arasındaki farkı ortaya koyan anket sonuçlarına Zafer Partisi'nin adayı Azmi Karamahmutoğlu ile henüz belirlenmeyen İYİ Parti ve YRP adayları damgasını vurdu.

Haber 22-01-2024 14:24

İstanbul'da kim önde? Ekrem İmamoğlu mu Murat Kurum mu? Son seçim anketi: '1 puan önde' diyerek açıkladı... İşte partilerin son oy oranı

İstanbul seçim anketi bu kez canlı yayında açıklandı. Genar Araştırma Başkanı İhsan Aktaş, İstanbul'da yapılacak yerel seçimlere ilişkin yaptıkları anket çalışmasının sonuçlarını paylaştı. 2019'daki seçim sonuçlarını da hatırlatan Aktaş, "Yarış buradan başlayacak" dedi. Bir tarafın yüzde 1 önde olduğunu söyleyen Aktaş, partilerin oy oranlarını da açıkladı. Peki İstanbul'da kim önde? Ekrem İmamoğlu mu Murat Kurum mu önde? İşte İstanbul son seçim anketi...

Haber 21-01-2024 07:57

İstanbul yerel seçim anketi! Ekrem İmamoğlu mu Murat Kurum mu? Asal Araştırma paylaştı, puan farkı dikkat çekti: Yarışa önde başlıyor

İstanbul yerel seçim anketi yayımlandı. Asal Araştırma tarafından yapılan son anket çalışmasında Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum'un oy oranları yer alırken, aralarındaki puan farkı da dikkat çekti. Peki İstanbul'daki seçim anketinde Ekrem İmamoğlu mu Murat kurum mu önde? Hangi aday seçimi kazanacak? İmamoğlu ve Kurum'un oy oranları ne? İşte 31 Mart'taki yerel seçimlere 2,5 ay kala yapılan son seçim anketine göre İstanbul sonuçları...

Haber 16-01-2024 07:34

AK Parti’den seçim anketi iddialarına çok sert yanıt: 'Çöp anketlere itibar edilmemesi dileğiyle'

Ak Parti'nin yerel seçim öncesi bazı illerde belediye başkanlığı için isim vererek anket yaptığı iddiası gündem oldu. AK Parti'den bu iddialara ilişkin açıklama geldi. İşte detaylar...

Haber 03-12-2023 15:18

Herkesin merak ettiği soru: AK Parti'nin İstanbul ve Ankara adayı kim olacak? Anketten çarpıcı sonuçlar çıktı! Süleyman Soylu, Murat Kurum, Melih Gökçek, Fahrettin Koca...

Yerel seçimler için partiler çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşlar ise partilerin göstereceği adayları merak ediyor. Bu nedenle seçim anketleri çok sayıda kişi tarafından dikkatle takip ediliyor. Son olarak Asal Araştırma, İstanbul ve Ankara için "AK Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı kim olmalı?" sorusunu yöneltti. Açık uçlu olan soruyla yapılan bu araştırmanın sonucundan çarpıcı isimler çıktı. Ankara için ilk sırada Turgut Altınok yer alırken İstanbul için de Murat Kurum yer aldı.

Haber 09-11-2023 09:51

Son seçim anketi! Asal Araştırma paylaştı... Yerel seçim öncesi CHP'nin oy oranındaki değişim dikkat çekti

Yerel seçim öncesinde partilerin aday belirleme çalışmaları devam ederken, uzun zaman sonra bir anket şirketi yaptığı çalışmanın sonuçlarını paylaştı. Mart ayında yapılacak yerel seçimlerin öncesinde Asal Araştırma tarafından yapılan anket çalışmasında partilerin son oy oranları açıklandı. Yayımlanan anket çalışmasında; 2019'daki yerel seçimlerde yüzde 35 ve son genel seçimlerde yüzde 25 oy alan CHP'nin oy oranındaki düşüş dikkat çekti. İşte tüm detaylar...

Haber 16-10-2023 13:36

Herkes İstanbul adayını konuşurken Ankara'dan gelen anket çok şaşırttı! Melih Gökçek o isimleri solladı...

Türk siyaseti peş peşe gelen seçimler nedeniyle oldukça hareketli aylar geçiriyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden zaferle ayrılan iktidar, İstanbul ve Ankara'yı muhalefetten geri alma planları yaparken muhalefet de yerel seçimden güçlü çıkarak seçmenini yeniden bir arada tutma hedefinde.

Haber 11-09-2023 09:33

En doğru seçim anketi hangisi? İkinci tur seçim sonuçları belli olunca ortaya çıktı…

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tur oylamasında Erdoğan yüzde 52,16 oy alırken Kılıçdaroğlu yüzde 47,84 oranında oy alabildi. Sonuçlar belli olduktan sonra hangi anket firmasının tahmininde en doğru sonuca ulaştığı da merak konusu oldu. 2023 seçim tahmininde ilk turda olduğu gibi ikinci turda da BETİMAR firması en doğru seçim sonucunu öngören anket şirketi oldu.

Haber 29-05-2023 07:19

Birinde makas açıldı, birinde kıl payı farkla bitti! İkinci tur için iki farklı anket sonucu: 'Cumhurbaşkanı Erdoğan mı Kemal Kılıçdaroğlu mu?' O detay damgasını vurdu

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu için tahminleriyle gündem yaratan anket firmalarından 2. tur için de ses getirecek araştırmalar geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarışacağı pazar günkü seçime dair son paylaşılan 2 farklı anketten farklı sonuçlar paylaşıldı. Anketlerin birinde adaylardan birinin yüzde 50'yi kıl payı farkla geçtiği görülürken diğerinde ise fark açıldı. İşte Asal Araştırma ve Area Araştırma firmalarından dikkat çeken 2. tur anket sonuçları!

Haber 26-05-2023 09:49

SON DAKİKA | Konda'dan ikinci tur seçim anketi! 28 Mayıs'a 3 gün kala Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun oy oranlarını açıkladı... İlk turdaki tahmini gündem olmuştu

Son dakika haberi: 28 Mayıs'ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. turuna sadece 3 gün kaldı. Pazar günü yapılacak seçim öncesi Konda Araştırma, seçime ilişkin anket sonuçlarını paylaştı. Konda'nın ilk tur anketi de gündem olmuştu. Peki, ikinci tur anketine göre hangi lider önde? İşte anket sonuçlarına göre Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki fark...

Haber 25-05-2023 11:49

Ümit Özdağ yorumu ve seçim anketi açıklaması dikkat çekti! Ali Babacan: İkinci turda tablo...

28 Mayıs'taki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna 4 gün kala önemli değerlendirmelerde bulunan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 14 Mayıs sonrası yaptırdıkları anket sonuçlarını ilişkin dikkat çeken bilgiler paylaştı. Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın Kılıçdaroğlu'na 'destek' kararı almasını da değerlendiren Babacan, 6'lı masanın hazırladığı ortak politikalar metnine vurgu yaparak "Metin içindeki bazı maddeler tartışılabilir ama niyet açısından bir çelişki yok." diye konuştu.

Haber 24-05-2023 16:03

Herkes bunu merak ediyordu... Seçim sonuçlarını en iyi bilen ve en çok yanılan anket şirketleri: Sonar, Optimar, Genar...

14 Mayıs'ta yapılan seçimlerde cumhurbaşkanlığı yarışı kesin olmayan sonuçlara göre büyük oranda ikinci tura kalırken; Erdoğan, yüzde 49.50'lik oy oranıyla ilk sırada yer aldı. Seçim sonuçları muhalefet cephesinde büyük şaşkınlık ve üzüntü yaratırken, anket şirketlerinin yaptığı seçim tahminlerde büyük yanılma olduğu görüldü. Sonar, Optimar, Asal ve Genar'ın yaptığı seçim tahminlerindeki isabet ise dikkat çekti.

Haber 15-05-2023 12:59

Hakan Bayrakcı'dan son seçim anketi... 'Seçimi zora soktu' diyerek 10 gün kala son oy oranlarını paylaştı! SONAR anketinde çarpıcı sonuçlar

Seçimlere 10 gün kala son seçim anketi açıklandı. Kamuoyu Araştırmacısı Hakan Bayrakcı, SONAR'ın yaptığı anket sonuçlarını paylaştı. İki partide yoğunlaşmanın olduğunu söyleyen Bayrakcı, "Ben bu rakamlara kefilim" derken, seçimin ikinci tura kalacağını iddia etti. Bayrakcı, hangi adayın önde olduğunu hangi adayın ise oy kaybettiğini söyledi. Öte yandan anket sonuçlarında Muharrem İnce ve Sinan Oğan'ın neredeyse aynı oy oranına sahip olması gündem oldu. İşte tüm detaylar...

Haber 04-05-2023 07:45

Muharrem İnce'nin oyları düştü, işler değişti! Oylar Erdoğan'a mı Kılıçdaroğlu'na mı yoksa Oğan'a mı gitti? ORC Araştırma'dan son seçim anketi: Fark azalıyor...

Seçimlere 11 gün kala ORC Araştırma, son anket çalışmasının sonuçlarını paylaştı. Son seçim anketinde cumhurbaşkanı adayları Kılıçdaroğlu ile Erdoğan'ın oy oranları arasındaki farkın azaldığı görülürken, Muharrem İnce'nin oyu ise düşüşe geçti. İnce'nin oyları diğer isimlere kayarken, oyların hangi oranda diğer adaylara gittiği gündem oldu. Öte yandan bir önceki anketten 9 gün sonra iki partinin oy oranlarında yaşanan düşüş dikkat çekerken; TİP'in oylarının yükseldiği görüldü. İşte detaylar...

Haber 03-05-2023 13:24

11 gün kala seçim anketi! Son bir ayda büyük değişim... Muharrem İnce'nin oy oranı dikkat çekti; MHP, İYİ Parti'yi yakaladı

Seçimlere 11 gün kala ASAL Araştırma son seçim anketinin sonuçlarını paylaştı. Bir ay önce yapılan anket sonuçlarına göre partilerin ve cumhurbaşkanı adaylarının oy oranlarındaki değişim gündem oldu. Özellikle Muharrem İnce ve partisinin oy oranındaki bir aylık fark dikkat çekti. Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun oylarını artırdığı, MHP ile İYİ Parti arasındaki makasın kapandığı görüldü. İşte 14 Mayıs seçimlerine günler kala yapılan son seçim anketinin sonuçları...

Haber 03-05-2023 10:40

'Seçim netleşmiştir' dedi, 12 gün kala son seçim anketini açıkladı! Herkes 2. tur derken... Fark açılıyor

Seçimlere 12 gün kala kamuoyu araştırmacısı Hakan Bayrakçı'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. 14 Mayıs için son seçim anketini tamamladıklarını belirten Bayrakçı"Bana göre seçim netleşmiştir. İlk turda kazanma ihtimali var ve yüksek diyerek" diyerek oy oranlarıyla ilgili detayları paylaştı. Seçimin ikinci tura kalması halinde farkın daha da açıldığını söyleyen Bayrakçı, "Bazılarının söylediği gibi 2-3 puan olmuyor. 7-8 puan olacak" dedi.

Haber 02-05-2023 07:37