Sehpa Haberleri

Okullardaki eski sıralardan yapıyorlar! Hepsi çöp olacaktı, artık... Üretip para kazanıyorlar

Bayburt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya ve İç Mekan Tasarım Bölümü öğrencileri, atık malzemeleri geri dönüştürerek üretim yapıyorlar. Fabrika gibi lisede arı gibi çalışan öğrenciler hem üretiyorlar, hem kazanıyorlar, hem de ekonomiye katkı sağlıyorlar. Okullardaki eski sıraların da sehpaya dönüştüğü belirtilirken Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Bölümü öğretmeni, "Atık, çöp olacak malzemelerden her yerde kullanılabilecek sehpa ürettik" ifadelerini kullandı.

Haber 2024-05-15 09:49:46

Pas lekelerini anında söküp atıyor! Evde pas tutan eşyalarınızı tek malzemeyle parlatan yöntem

Günlük hayatta sıkça karşılaşılan pas lekeleri bazen can sıkıcı olabiliyor. Özelliklerde evlerde masa, sehpa ve sandalye ayakları, bıçak, lavabo, küvet ve kapı kolu gibi yüzeylerde oluşan pas lekelerinden kolayca kurtulmak mümkün. Her evde bulunan tek malzeme pas lekelerini çözmede oldukça başarılı.

Kadin 2024-02-06 09:38:16

Her detayı korkunç! Arkadaşını öldürüp streç filme sardı, sevgilisini yaralayıp 21 gün boyunca tecavüz etti

Bursa’da, Alzheimer hastası annesi A.S. ve sevgilisi F.O. (43) ile birlikte yaşayan İlyas Sarıkaya (49), eve çağırdığı mahalle arkadaşı Recep Özaslan’ı (47) sevgilisi ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle 3 kurşunla öldürüp, cesedini önce çarşafa sonra da streç filme sarıp bantladı. Sarıkaya, 7 kurşunla yaraladığı sevgilisine de pansuman yapıp, 21 gün boyunca cinsel saldırıda bulundu. Olay, F.O.'nun, Sarıkaya’nın sehpa üzerinde unuttuğu telefondan annesine mesaj yazıp yardım istemesiyle ortaya çıktı.

Haber 2023-12-17 11:50:03

İzmir'de korkunç olay! Annesini katletti, kan donduran ifade: 'İçine giren cini çıkarttım'

İzmir'de B.Ç., annesi F.Ç.'nin başına sehpa ile defalarca vurarak öldürdü. Annesinin öldürdüğünü babasına söyleyen B.Ç. emniyetteki ifadesinde annesinin içine giren cini sehpa ile başına vurarak çıkarttığını söyledi. Öte yandan F.Ç.'nin 10 yıl önce çalıştığı bir besi çiftliğinde çıkan yangında 3 çocuğundan en büyüğü olan kızının öldüğü belirtildi. Kızının yanmış cesedini kucağına alarak gözyaşı döken F.Ç.'nin o günden bu yana da psikolojik sorunlar yaşadığı ileri sürüldü.

Haber 2023-12-11 13:37:28

Kullanıcıların beğenisini kazanan dekoratif mobilya önerileri

Siz de evinizin dekorasyonunu zenginleştirecek, aynı zamanda işlevsel ve kullanıcıların beğenisini kazanan ürünler arıyor olabilirsiniz. Köşe takımından konsola, yemek masasından halıya, sehpa takımından çalışma masasına kadar en iyi ürünleri araştırdık. Sizler için bir araya getirdiğimiz birbirinden şık ve estetik ürünler arasından zevkinize en çok hitap edenlere karar vermek için listemizi inceleyebilirsiniz.

Haber 07-11-22 17:35

Ekstra depolama alanıyla sizi kendisine âşık edecek havalı kahve sehpaları

Salonunuzu veya oturma odanızı tamamlayacak, aynı zamanda size ekstra depolama alanı kazandıracak bir sehpa mı arıyorsunuz? O hâlde doğru yerdesiniz! Kare ve dikdörtgen şeklindeki kahve sehpalarından yuvarlak modellere, cam materyalli ürünlerden metal tasarımlara kadar birçok farklı sehpa modelini bir araya getirdik. Gelin, kahve keyfinize eşlik edecek sehpa modellerini birlikte inceleyelim.

Haber 17-10-22 16:10

Evinizin dekorasyonunu tamamlayacak şık ve kullanışlı zigon sehpa setleri

Yaşam alanlarına işlevsellik katan zigon sehpalar gibisi yok. Bu eşyaları ister dekoratif amaçlarla ister kullanım kolaylığı sunması için tercih edin, onların evinizdeki eksikliği gidereceği kesin. Peki yaşam alanınıza şık bir dokunuş yapacak, kullanışlı zigon sehpa setleri ile tanışmaya hazır mısınız? Öyleyse gelin, en güzel modelleri birlikte inceleyelim!

Haber 11-10-22 15:59

Salonunuzun havasını değiştirecek farklı ve kullanışlı zigon sehpa modelleri

Kompakt tasarımıyla zigon sehpa modelleri, az yer kaplayan dekoratif ürünlerden biri. Farklı ebatlarda ikili, üçlü, dörtlü veya beşli olarak takım hâlinde tasarlanır. Birbirinin içine girecek şekilde üretilmiş bu sehpalar, seyyar olduğu için alandan tasarruf sağlar. Misafirleriniz geldiğinde üzerine ikramlık koyabileceğiniz birbirinden güzel zigon sehpa modellerini derledik. Gelin, bu ürünleri birlikte inceleyelim.

Haber 30-09-22 16:49

Yaşam alanınıza hem kolaylık hem şıklık katacak en güzel zigon sehpa modelleri

Yaşam alanlarınızda hayatınızı kolaylaştıran eşyaların olması, büyük önem taşır. Evinizi ya da iş yerinizi dekore ederken işlevsel olduğu kadar şık ürünleri tercih etmek, o mekânı daha konforlu kılar. Hem dekor tamamlayıcı olarak kullanılan hem servis kolaylığı sağlayan zigon sehpalar, özellikle evlerin olmazsa olmaz parçalar arasında yer alır. Gündelik olarak kullanıldığı gibi misafir ikramlarında da kurtarıcı olan sehpalar için okumaya devam edin!

Haber 29-07-22 14:29

Bahçenizi ve terasınızı daha kullanışlı bir hale getirmek için dış mekan sehpası önerileri

Bahçeleri ve terasları süsleme zamanı olan yaz, sonunda geldi. Dış mekân ürünlerinin güneş ışınları ve yağmur gibi hava koşullarına dayanıklı olması oldukça önem taşır. En şık balkon, bahçe ve teraslara sahip mi olmak isteyen biriyseniz doğru yerdesiniz. En modern ve pratik sehpa modellerini dış mekân dekorasyonunu sevenler için araştırdık. Gelin, dış mekanların vazgeçilmezi şık sehpa modellerini beraber inceleyelim.

Haber 26-07-22 11:54

Yaz aylarında bahçesinde ya da terasında vakit geçirmeyi sevenler için eşsiz sehpa modelleri

Artan hava sıcaklıkları ile bahçe veya teras keyfini doyasıya yaşamak istiyor olabilirsiniz. Yaz aylarında vaktinizin çoğunu bahçe ya da terasınızda geçirmeyi tercih ediyorsanız mobilya seçiminize özen göstermenizi tavsiye ederiz. Kendisi küçük olsa da işlevi büyük olan hem şık hem kullanışlı sehpa modellerini sizler için derledik. Bu şekilde bir sehpa ihtiyacınız varsa sizin için seçtiğimiz ürünlerden oluşan listemize mutlaka göz atmalısınız!

Haber 27-06-22 17:03

Zigon sehpa ne demek? Zigon sehpa birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler iki farklı kelimenin bazen değişime uğrayarak, bazense olduğu gibi bırakılarak bir arada kullanılmasıyla meydana gelir. Kelimelerin birleşimi yeni anlamlar ortaya çıkarır. Farklı anlamlarla değerlendirilen kelimeler, dilimizi daha da zenginleştirerek Türkçe dilini konuşan kişilerin kendisini ifade etmesinde büyük kolaylık sağlar. Zigon sehpa birleşik kelimesi de aynı kurallar uygulanarak TDK sözlükteki yerini almıştır. Zigon sehpa birleşik kelimesi ne demektir?

Egitim 23-05-22 22:26

Evinize şıklık ve yenilik katacak en güzel orta sehpa modelleri

Orta sehpalar, ev dekorasyonunu tamamlayan en önemli unsurlardan biri. Bu sehpalar, şık olmalarının yanı sıra fonksiyonel yapılarıyla hemen hemen her salon ya da oturma odasını süslüyor. Odanın büyüklüğüne göre farklı çeşitlerde üretilen birçok orta sehpa modeli bulmak mümkün. Eğer siz de evinizin havasını değiştirecek, yıllarca kullanabileceğiniz bir ürün arayışındaysanız en güzel orta sehpa modellerine yer verdiğimiz yazımızı incelemeden karar vermeyin!

Haber 20-05-22 14:30

Türkiye'nin en pahalı Tofaş'ı rekor fiyattan satıldı! Çekiciyle götürdü: Sehpa üstünde duruyordu

Türkiye'nin en pahalı Tofaş arabası Kırıkkale'de 250 bin liraya satıldı. 1991 model 7 bin kilometredeki otomobil yeni sahibiyle buluşurken, aracın 24 yıldır trafiğe çıkartılmadığı belirtildi. Aracın eski sahibi, ''Dostane bir biçimde 250 bin liraya sattık. Fabrikadan çıktığı gibi bir araç yaklaşık bir buçuk yıldan beri bendeydi. İçeride sehpanın üzerinde yatıyordu. . Bir yerinde hata, kusur, deformasyon yok. Aracına a’dan z’ye kefilim'' şeklinde konuştu.

Haber 20-05-22 09:39

Sehpa ne demek? Sehpa kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Zengin kelime hazinesine sahip olan Türkçe, birçok farklı kültürün kullandığı sözcüklerin dilimize uyarlanmış halini de bünyesinde barındırır. Türkçe konuşan kişiler, ara sıra bilmedikleri kelimelerle karşılaşabilir. Bunun yanı sıra bildikleri kelimelerin anlamlarını da merak edebilirler. Bu çerçevede Sehpa kelimesi de anlamı irdelenen kelimeler arasında yer alır. Sehpa ne demektir?

Egitim 18-05-22 23:53

Salonunuzun görüntü kalitesini arttıracak en kaliteli ve güzel görünümlü orta sehpa önerileri

Ev dekorasyonuna merak salanlar, buraya! Evinizde şık mobilyaları bir araya getirerek harika ev dekorasyonu yaratabilirsiniz. Orta sehpalar salon dekorasyonuna etki eden önemli faktörlerden biri. Hem kullanışlı tasarımları hem şıklıkları düşünüldüğünde her evin olmazsa olmazları arasında yer alır. Evinizin dekorasyonuna en uygun orta sehpayı seçmeden önce incelediğimiz modellere de göz atmayı unutmayın!

Haber 26-04-22 10:17

Hobi olarak başladı! Şimdi siparişlere yetişemiyor

Hakkari’nin Derecik ilçesinde yaşayan ahşap ustası Rauf Şirin, hobi olarak başladığı ahşaptan hediyelik ürünler için şimdi siparişlere yetişemiyor. Evinin bir bölümünü atölye olarak kullanan Şirin, hobi olarak başladığı ahşaptan masa, sehpa, kalemlik ve hediyelik eşyaları satarak geçimini sağlıyor.

Finans 28-03-22 17:39

Evinizin havasını değiştirip daha da modern ve elegan yapacak mobilya önerileri

Modern ve şık bir şekilde dekore edilmiş evler her zaman daha iyi hissetmenizi sağlar. Evinize modern bir görünüm kazandırmak içinse çok büyük değişiklikler yapmak zorunda değilsiniz. Bir sehpa ya da koltuk takımı ile çarpıcı bir değişime imza atabilirsiniz. Siz de evinize modern bir görünüm kazandırmak istiyorsanız birbirinden güzel ürünleri listelediğimiz yazımızı inceleyebilirsiniz.

Haber 22-03-22 15:48

Atıl ağaçlar ürüne dönüşüyor, geliriyle konaklar restore ediliyor

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde kurulan ahşap atölyesinde üretilen masa, sehpa, mumluk, saksı ve sandık gibi eşyalar, Lefke Han Sanat Atölyeleri Çarşısı'nda satışa sunuluyor - Elde edilen gelir, ilçedeki konakların restorasyonunda kullanılıyor

Yurthaber 15-03-22 12:32

Karadenizli müzisyen Sait Uçar son yolculuğuna uğurlandı! Cenazede inşaat malzemesinden yapılan sehpa tepki çekti

Kanser tedavisi gördüğü hastanede önceki gece yaşamını yitiren Karadeniz'in sevilen sanatçısı Sait Uçar (60) son yolculuğuna uğurlandı. Sait Uçar'ın Trabzon'un Maçka ilçesindeki cenaze töreni sırasında tabutun konulduğu inşaat malzemesinden yapılan sehpa tepki çekti. Derme çatma tahtaların üzerine tabutun konulduğunu belirten sanatçının sevenleri ve dostları sosyal medyada tepkilerini paylaştı.

Magazin 10-02-22 20:03

Mersin'de öğrenciler topladıkları ahşap atıklarla kitaplık yaptı

Öğrenciler, otomobil lastiklerinden de oturma grupları, sehpa ve masa oluşturdu

Yurthaber 07-01-22 12:27

Öğrencilerin alın teriyle eğitim kurumlarının mobilya ihtiyacı karşılanıyor

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, eğitim kurumları için sandalye, koltuk, sehpa ve masa gibi birçok mobilya üretiyor - İlçe Milli Eğitim Müdürü Rışvan Dündar: - "Bu yıl salgına rağmen okulumuz yaklaşık 1 milyon lira ciro elde etti" - Okul müdürü Bülent Yıldız: - "Bakanlığımız ile yapacağımız protokollerle ülkemiz genelindeki diğer okullarımızın ihtiyaçlarını karşılayacağız" - Öğrenci Bünyamin Akgül: - "Dışarıdan iş teklifleri geliyor ama önce okulumuzu bitirmek istiyoruz. Okulumuzu bitirdikten sonra usta olarak çalışabiliriz"

Yurthaber 18-12-21 11:06

Dar alan yoktur, yanlış mobilya seçimi vardır! İşte küçük alanlar için en iyi masa ve sehpa modelleri

Evde ya da ofiste bir türlü işlevsel hale getiremediğiniz dar alanlar mı var? Öyleyse çözümü çok basit, fonksiyonel ürünler kullanmak! Küçük alanlarda büyük dönüşümler elde etmenizi sağlayacak en iyi masa ve sehpa modellerini sizler için araştırdık.

Haber 07-12-21 18:23

Japonların altı asırlık kumiko sanatı Hikmet öğretmenin elinde canlanıyor

Düzce'de öğretmenlik mesleğinin yanında hobi olarak ahşap oymacılık sanatıyla uğraşan Hikmet Amuca, 7 yıl önce izleyerek öğrendiği Japon ahşap işleme sanatı kumiko ile masa, sehpa ve abajur gibi 150 eser yaptı - Hikmet Amuca: - "Çok küçük parçalarla çalışmak zor, onların yerleştirilmesi ve geometrik olarak ayarlanması kolay değil. Kumiko, çok sabır isteyen bir sanat"

Yurthaber 19-09-21 13:08

Sehpa olarak kullanılırken bulunan 2000 yıllık Roma mozaikleri İtalya'da müzeye döndü

Roma imparatoru Caligula'nın "yüzen saray" olarak anılan gemilerinden birinin mozaikleri gizemli bir şekilde ortadan kaybolduktan sonra, New York'ta bir evde kahpe sehpası olarak kullanılırken bulundu.

Haber 12-03-21 14:41

Bu masa ve lambaderler yüzde 100 doğal ahşaptan üretiliyor

Afyonkarahisar’da 30 yıldır mobilya dekorasyon işiyle geçimini sağlayan İsmail Yoğurtçu, doğal ahşap kullanarak kütük masa, kütük sehpa ve lambader üretti.

Yurthaber 20-02-21 12:30

Erzincanlı kadın sedir imalatçısı atölyesindeki tüm işleri tek başına yapıyor

Erzincanlı 46 yaşındaki sedir imalatçısı Sare Kaya İrgali, çalıştıracak eleman bulamadığı için ahşaptan şark köşesi, sedir, sandalye, sehpa, tabure ve köy odası takımı gibi ürünleri kendi elleriyle imal ediyor - Kadın girişimci İrgali: - "Bu işi severek yapıyorum, benim işletmemin çocuğumdan bir farkı yok çünkü sıfırdan geldim ve severek yapıyorum"

Yurthaber 15-02-21 11:14

Erzincanlı kadın sedir imalatçısı atölyesindeki tüm işleri tek başına yapıyor

Erzincanlı 46 yaşındaki sedir imalatçısı Sare Kaya İrgali, çalıştıracak eleman bulamadığı için ahşaptan şark köşesi, sedir, sandalye, sehpa, tabure ve köy odası takımı gibi ürünleri kendi elleriyle imal ediyor - Kadın girişimci İrgali: - "Bu işi severek yapıyorum, benim işletmemin çocuğumdan bir farkı yok çünkü sıfırdan geldim ve severek yapıyorum"

Yurthaber 15-02-21 11:14

Bodrum Belediyesi mobilya üretimiyle tasarruf sağlıyor

Bodrum Belediyesi, ilçe genelindeki hizmet binalarında ve peyzaj düzenlemelerinde kullanılan mobilyaların üretimini kendi atölyelerinde gerçekleştiriyor.Bodrum Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü Marangozhane Atölyesi tarafından üretilen mobilyalar, belediye hizmet binaları ve peyzaj alanları dışında gelen talepler doğrultusunda eğitim kurumlarına da veriliyor.Bu kapsamda, 2020 yılı içerisinde eğitim kurumlarından gelen talepler doğrultusunda ofis masaları, sehpa, dilsiz uşak, portmanto, ahşap askılık, etejer, arşiv dolapları, kapı ve pencere yapımları, okul sıra ve masa tamiratları, pergole montajları, panolar ve çeşitli boyutlarda dolaplar üretilerek montajları yapıldı.

Yurthaber 02-02-21 17:29

Esnaf kardan kanepe, sehpa yapıp üstünde çay içti

Bingöl’ün Solhan ilçesinde kar yağışını fırsata çeviren esnaf kardan kanepe, sehpa yapıp üstünde çay içti.Bir çok ilde olduğu gibi Bingöl’de de kar yağışı etkili oldu.

Yurthaber 20-01-21 10:10

Bu ev ziyaretçilerin başını döndürecek

Tavana yerleştirilmiş koltuk, sehpa, lavabo ve diğer eşyalarla ziyaretçilerin başını döndüren Ters Ev’lerden biri de Yüreğir’de yapılıyor.Yüreğir Belediyesi, son zamanlarda ülke genelinde sayıları artan ve kurulduğu şehirlerde ilgi odağı olan Ters Ev projesini Yüreğir Millet Bahçesi içinde hayata geçiriyor.

Yurthaber 29-12-20 12:36

Bu ev ziyaretçilerin başını döndürecek

Tavana yerleştirilmiş koltuk, sehpa, lavabo ve diğer eşyalarla ziyaretçilerin başını döndüren Ters Ev’lerden biri de Yüreğir’de yapılıyor.Yüreğir Belediyesi, son zamanlarda ülke genelinde sayıları artan ve kurulduğu şehirlerde ilgi odağı olan Ters Ev projesini Yüreğir Millet Bahçesi içinde hayata geçiriyor.

Yurthaber 29-12-20 12:36

Hobisi ekmek kapısı olan ahşap ustası atıl ağaçları işleyerek ekonomiye kazandırıyor

Artvin'in Ardanuç ilçesinde yaşayan Güven Matur'un, doğada kullanılmayan, selin getirdiği, şiddetli rüzgarın kırdığı, marangozlarda atıl hale gelen ağaç ve tahtaları işleyip çivi kullanmadan yaptığı masa, sehpa, abajur, beşik, yer sofrası ve hediyelik eşyalar ilgi görüyor - Ahşap ustası Güven Matur: - "Ürünlerime talep çok fazla. Bu da beni tetikliyor. Talebi karşılamak için kendi iş yerimi açıp işi büyütmek istiyorum. Hobi olarak başladığım ahşap işçiliği bana ekmek kapısı oldu"

Yurthaber 19-08-20 11:17

Van'daki ilkokulda doğruluk kantini

VAN'ın İpekyolu ilçesinin kırsal Irgatlı Mahallesi'ndeki Irgat İlkokulu'nda öğretmenler, 'değerler eğitimi' kapsamında sınıflarda doğruluk kantini oluşturdu. Küçük bir sehpa üzerine bırakılan ve çok az ürünün bulunduğu bölümde öğrenciler, ihtiyacı olan ürünleri alıp paralarını bırakıyor.

Haber 14-12-19 11:22

Van'daki ilkokulda 'doğruluk' kantini

VAN'ın İpekyolu ilçesinin kırsal Irgatlı Mahallesi'ndeki Irgat İlkokulu'nda öğretmenler, 'değerler eğitimi' kapsamında sınıflarda doğruluk kantini oluşturdu. Küçük bir sehpa üzerine bırakılan ve çok az ürünün bulunduğu bölümde öğrenciler, ihtiyacı olan ürünleri alıp paralarını bırakıyor.

Haber 14-12-19 11:04

Dolmabahçe Sarayı'nın sehpasında taşlar yerine oturuyor

Dünyanın farklı yerlerinden değerli taşlar kullanılarak Floransa'da Hint taş kesme sanatıyla yapılan ve Dolmabahçe Sarayı'nda yer alan sehpa, Porselen-Cam Konservasyon ve Restorasyon Atölyesi'nde restore ediliyor - Restoratör Aysun İğde: - "Bu objemiz için ayrıca özel bir mikro ve makro düzeyde analizler talep ettik. Bundan sonra kullanılan malzemenin ne olduğuna ulaştık" - "Araştırmalara uygun bir şekilde estetik tamamlamasını yapıyoruz. Fiziksel ve estetiksel bütünlüğü sağladıktan sonra koruma altına alıyoruz" - "15 Temmuz'daki kalkışma esnasında zarar gören bir avizemiz var, onunla çalışmak çok daha özeldi"

Haber 19-10-19 11:16

Ulaş’ta El nakışları kursu

Sivas’ın Ulaş ilçesinde İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından kadınlara yönelik " Geleneksel El Nakışları " kursu açıldı.El Sanatları Teknolojisi Nakış Öğretmeni Neslihan Karakaş açılan kursla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Kursta geleneksel Türk işleme sanatlarının bulunduğu Türk İşi, Antep İşi ve Tel Kırma ünitelerini kapsayan sehpa örtüsü ve masa örtüsü ranırlar gibi çalışmalar yer almaktadır" dedi.Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hayati Coşgun yaptığı açıklamada, "Müdürlüğümüz ek binasında kadınlara yönelik açılan kursumuz 360 saat sürecek ve 7 Şubat 2020 günü bitecek kurs bitimi kursiyerler sınava tabi tutulacak başarılı olanlara sertifikaları verilecek "dedi.

Yurthaber 11-10-19 13:30

Japonların altı asırlık sanatını Türkiye'ye taşıdı

Balıkesir'in Edremit ilçesinde yaşayan ahşap ustası Erol Başsay, 2014 yılında eserler üretmeye başladığı Japon ağaç işleme sanatı kumikodan masa, sehpa, abajur, ahşap bölme gibi eşyalar yapıyor - Ahşap ustası Başsay: - "Japonya'da bunu çok yaşlı ustalar, 70-75 yaşındaki ustalar yapıyor. Türkiye'de de benim dışımda yapana rastlamadım"

Yurthaber 11-09-19 11:15

Japonların altı asırlık sanatını Türkiye'ye taşıdı

Balıkesir'in Edremit ilçesinde yaşayan ahşap ustası Erol Başsay, 2014 yılında eserler üretmeye başladığı Japon ağaç işleme sanatı kumikodan masa, sehpa, abajur, ahşap bölme gibi eşyalar yapıyor - Ahşap ustası Başsay: - "Japonya'da bunu çok yaşlı ustalar, 70-75 yaşındaki ustalar yapıyor. Türkiye'de de benim dışımda yapana rastlamadım"

Haber 11-09-19 11:15

Atık ağaçlara ebru sanatıyla hayat veriyor

Adilcevazlı baston ustası Cumali Birol, imalatta kullanamadığı ceviz ağaçlarıyla yaptığı sehpa, masa ve süs eşyalarını ebruyla süsleyerek sanat eserine dönüştürüyor - Baston ustası Cumali Birol: - "Gerçek anlamda çalışır üretirsek güzel şeyler ortaya çıkıyor"

Haber 17-07-19 16:04

Baston ustası atık kütükleri ev dekorasyonuna kazandırıyor

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde ceviz ağaçlarından yaptığı bastonların yanı sıra tasarımlarıyla dikkat çeken 3’üncü kuşak baston ustası Cumali Birol, artan ceviz kütükleri de farklı tasarımlarla birleştirerek sehpa, süs ve farklı eşyalara dönüştürüyor.Yaptıkları tasarımları ebru sanatı yaparak reçine ile kaplayan Cumali Birol, özel siparişleri ile dikkat çekiyor.

Haber 17-07-19 10:09

Feretiko ekmek teknesi oldu

Çocukluğunda anneannesinden görüp öğrendiği feretiko dokumacılığını mesleği haline getiren Emine Kanberoğlu, 29 yıldır kendir ipliğinden yaptığı ürünlerin satışıyla geçiniyor - Emine Kanberoğlu: - "Ailemde bu işi yapanlar vardı. Biz de yapan kişilere bakıp geçiyorduk. Bunun bize ekmek teknesi olacağını hiç düşünmüyorduk" - "Eskiden gelinlerin çeyizi ve giyim ürünleri yapılıyordu. Şimdi ise masa ve sehpa örtüsü ile çantalar da yapılıyor"

Haber 02-07-19 11:07

Feretiko ekmek teknesi oldu

Çocukluğunda anneannesinden görüp öğrendiği feretiko dokumacılığını mesleği haline getiren Emine Kanberoğlu, 29 yıldır kendir ipliğinden yaptığı ürünlerin satışıyla geçiniyor - Emine Kanberoğlu: - "Ailemde bu işi yapanlar vardı. Biz de yapan kişilere bakıp geçiyorduk. Bunun bize ekmek teknesi olacağını hiç düşünmüyorduk" - "Eskiden gelinlerin çeyizi ve giyim ürünleri yapılıyordu. Şimdi ise masa ve sehpa örtüsü ile çantalar da yapılıyor"

Yurthaber 02-07-19 11:07

Atıl okul sıralarını ev eşyası ve oyuncağa dönüştürdüler

Adana'da meslek lisesi atölyesindeki çalışmalarla tamir edilemeyecek haldeki sıraları "Sıfır Atık Projesi" kapsamında sehpa, tabure, dilsiz uşak gibi çeşitli ev eşyalarından ahşap oyuncaklara kadar farklı şekillerde kullanıma kazandırıldı - Okul müdürü Mehmet Emin Dinçkurt: "Son üç yılda yapmış olduğumuz çalışmalarla yaklaşık 70 dönümlük bir ormanı kurtarmış olduk. Sadece bu yıl 168 ağacın kesilmesi engellendi. Bunların hepsi ekonomi ve doğa için kazanımdır"

Yurthaber 14-06-19 11:04

Atıl okul sıralarını ev eşyası ve oyuncağa dönüştürdüler

Adana'da meslek lisesi atölyesindeki çalışmalarla tamir edilemeyecek haldeki sıraları "Sıfır Atık Projesi" kapsamında sehpa, tabure, dilsiz uşak gibi çeşitli ev eşyalarından ahşap oyuncaklara kadar farklı şekillerde kullanıma kazandırıldı - Okul müdürü Mehmet Emin Dinçkurt: "Son üç yılda yapmış olduğumuz çalışmalarla yaklaşık 70 dönümlük bir ormanı kurtarmış olduk. Sadece bu yıl 168 ağacın kesilmesi engellendi. Bunların hepsi ekonomi ve doğa için kazanımdır"

Haber 14-06-19 11:02

Bir kavanoz bal karşılığında aldıkları otomobili baştan başa yenilediler

Bursa'nın İnegöl ilçesinde klasik araç meraklısı iki sağlık personeli, bir kavanoz bal ve sehpa takımı vererek sahip oldukları Rus yapımı 1984 model Moskoviç marka otomobili, aynı markaya ait satın aldıkları 2 otomobil ve bir pikabın parçalarını kullanarak toplamayı başardı.

Trend 08-05-19 11:25

Bir kavanoz bal karşılığında aldıkları otomobili baştan başa yenilediler

Bursa'nın İnegöl ilçesinde klasik araç meraklısı iki sağlık personeli, bir kavanoz bal ve sehpa takımı vererek sahip oldukları Rus yapımı 1984 model Moskoviç marka otomobili, aynı markaya ait 2 otomobil ve bir pikabın parçalarını kullanarak toplamayı başardı - Sadece direksiyonu için pikabı tümden satın alan iki kafadarın yaklaşık 6 yıllık emeğinin ardından trafiğe çıkan otomobil, klasik görünümüyle vatandaşların ilgisini çekiyor

Haber 07-05-19 11:09

Bir kavanoz bal karşılığında aldıkları otomobili baştan başa yenilediler

Bursa'nın İnegöl ilçesinde klasik araç meraklısı iki sağlık personeli, bir kavanoz bal ve sehpa takımı vererek sahip oldukları Rus yapımı 1984 model Moskoviç marka otomobili, aynı markaya ait 2 otomobil ve bir pikabın parçalarını kullanarak toplamayı başardı - Sadece direksiyonu için pikabı tümden satın alan iki kafadarın yaklaşık 6 yıllık emeğinin ardından trafiğe çıkan otomobil, klasik görünümüyle vatandaşların ilgisini çekiyor

Yurthaber 07-05-19 11:09

Borçla kurulan Türk firmasına Avrupa'dan 4 ödül

Ankara Siteler'de 2002 yılında 160 metrekarelik atölyede borçla ve kiralık makinelerle kurulan mobilya firması Qzens Furniture&Design, dünyanın en büyük tasarım yarışması "A'Design Award"da 4 ödül kazandı - İki masa, bir orta sehpa ve bir aydınlatma ürünü tasarımıyla dünyaca ünlü birçok markanın çalışmasını geride bırakan firma, 2017'de TOBB'un "En hızlı büyüyen 100 şirket" listesine de girmeyi başarmıştı

Haber 05-05-19 11:03