Bursa Teknik Üniversitesi Haberleri

Bursa'da esnaf ve sanatkarlara e-ticaret ile dijital gelişim desteği verilecek

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) üyesi esnaf ve sanatkarlara yönelik e-ticaret ile dijital gelişim alanında destek sağlayacak Dijital Gelişim Ofisinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Yurthaber 03-08-2023 14:14

Bursa'daki barajlarda 80 gün yetecek içme suyu var

Bursa Valisi Yakup Canbolat, kentteki barajlarda 80 günlük ihtiyacı karşılayacak rezervin bulunduğunu söyledi.

Yurthaber 22-03-2023 13:55

Naci Çağlar kimdir, nereli ve kaç yaşında? Resmi Gazete'de yayımlandı: Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Naci Çağlar oldu

Naci Çağlar, 24 Aralık 2022 Cumartesi günü Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararı ile Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü oldu. Resmi Gazete'deki açıklamanın ardından Bursa Teknik Üniversitesi öğrencileri başta olmak üzere birçok kişi internette araştırma yapmaya başladı. Peki, Naci Çağlar kimdir? Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Naci Çağlar nereli ve kaç yaşında?

Haber 24-12-2022 08:43

Öğretim üyesi küçük atölyesinde eşi ve kızıyla katamaran yapıyor

Bursa Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Ersan Koç, iki yıl önce yapmaya başladığı teknesinin yüzde 80'ini tamamladı - Koç: - "Yavaş ilerleyeceğini kabul ederek ama keyifli olacağını da bilerek, amatör bir ruhla, aşama aşama, tekniğini de öğrene öğrene, amatör tekne yapım tekniklerini takip ederek, tamamen ahşap ve kompozit malzemeyle bir katamaran bir araya getiriyorum"

Yurthaber 13-10-2022 11:07

Bursa Teknik Üniversitesi

Bursa Teknik Universitesi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Bursa Teknik Universitesi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Bursa Teknik Üniversitesindeki akademisyenler elektrik üreten kumaş geliştirdi

Prof. Dr. Ayşe Bedeloğlu başkanlığındaki ekip tarafından 3 yıllık çalışma sonucu ortaya çıkarılan kumaşın akıllı saat, akıllı bileklik gibi giyilebilir ürünlerin şarj edilmesinde kullanılması amaçlanıyor - Bu kumaş, benzerlerinden hibrit nanolifli malzemeden yapılması, hafif ve esnek oluşuyla ayrılıyor

Yurthaber 17-08-2022 13:05

Bursa'da geliştirilen tekstil malzemesi kaplandığı yüzeyde bakterileri barındırmıyor

BTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Basri Koçer: - "Son dönemde patlak veren çikolata hatlarındaki gıda kontaminasyonu kriziyle birlikte antimikrobiyal kaplamalar daha popüler hale geldi" - "Geliştirdiğimiz teknolojide, yüzeydeki mikroplar, kısa süre içinde inaktive oluyorlar, çoğalamadıkları için hem kötü kokunun önüne hem de başka bir alanın tekrar bakteriler tarafından kirlenmesinin önüne geçiliyor"

Yurthaber 27-07-2022 12:05

Bursa'da engelli öğrenciler bir günlüğüne üniversiteli oldu

Bursa'da engelli öğrenciler bir günlüğüne üniversiteli oldu

Yurthaber 03-06-2022 14:16

Bursa siyahının ihracat yolculuğundaki kaybını azaltacak ambalaj geliştirildi

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğünce desteklenen proje kapsamında üniversite-sanayi iş birliğiyle prototipi geliştirilen biyobozunur nanolif ambalajın, "Bursa siyahı" olarak bilinen siyah incirin yanı sıra çabuk bozulabilen meyvelerde de kullanılması amaçlanıyor - Proje yöneticisi BTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Furkan Türker Sarıcaoğlu: - "Bu ambalaj malzemesinin boyutunu nano boyutlara indirebildiğimiz için etkinliği çok daha yüksek, muhafaza süresi çok daha uzun"

Yurthaber 14-04-2022 12:05

Bursa'da meslek lisesi öğrencilerine teknik üniversite imkanı sağlanacak

Bursa'da meslek lisesi öğrencilerine teknik üniversite imkanı sağlanacak

Yurthaber 09-03-2022 09:47

Elektrikli araçlar için güneş ve rüzgar enerjili şarj istasyonu ürettiler

Bursa Teknik Üniversitesi yerleşkesine kurulan ve yenilenebilir enerji kaynaklarından oluşan sistemde, elektrikli araç şarj istasyonlarının "akıllı şebeke" konseptine uygun olarak çalışması sağlandı - Projenin yürütücüsü Doç. Dr. Gökay Bayrak: - "Sistemde iki elektrikli araç için yer yaptık, iki elektrikli araç şarj olabilecek şekilde. Çalışmalarımız daha çok elektrikli aracın daha hızlı şarj olması noktasında" - "İstasyonumuzda mevcut ticari araçların yüzde 85'inde kullanılan soket tipi mevcut. TOGG da üretildiği zaman temiz enerjiyle BTÜ olarak şarj etmeyi dört gözle bekliyoruz. En başta TOGG'a uyumlu olacak şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz"

Yurthaber 23-11-2021 11:08

BTÜ Orman Fakültesi öğretim üyesi profesörler orman yangınlarıyla mücadeleyi değerlendirdi

Orman Entomolojisi ve Koruma Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuzhan Sarıkaya: - "Türkiye, yangınla mücadele konusunda dünyanın sayılı ülkelerinden birisidir. Yıllık ortalama 6 bin hektar orman alanımız yanar ve yangın başına baktığınızda yanan alan sayısı 2,6 hektardır. Akdeniz havzasındaki ülkelerle karşılaştırdığımızda Portekiz'e göre 30 kat daha az, İspanya'ya göre 16 kat daha az alanımız yanmıştır" - "Orman yangınları sadece Türkiye'de devam etmiyor. Halihazırda İtalya'da 300 yangın aynı anda devam ediyor. ABD ve Yunanistan'da yangınlar var. Hatta çok soğuk bölge olarak bildiğimiz Sibirya'da da üç aydır yangın devam ediyor" - Yaban Hayatı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Gündoğdu: - "Pandemide yaptığımız sokak kısıtlamalarına benzer şekilde ormana giriş kısıtlamaları yapılmalı. Ne zaman yapılmalı; tüm yaz değil de sıcakların çok arttığı, nemin çok düştüğü, bu 28 Temmuz'dan bu yana süreçte olduğu gibi durumlarda yapacağımız şeydir"

Yurthaber 06-08-2021 11:23

Bursa Teknik Üniversitesi orman yangınlarıyla ilgili rapor hazırladı

Raporda, rüzgar şiddetinin yüksek olmasının, yangınların devam ettiği yörelerde alevlerin yayılma hızını artırdığı ve yangına doğrudan müdahaleyi güç hale getirebildiği aktarıldı

Yurthaber 03-08-2021 15:48

BTÜ, TEKNOFEST 2021'de yarışacak takımları tanıttı

BTÜ'nün de paydaşları arasında yer aldığı TEKNOFEST 2021'in insansız hava aracı ve savaşan insansız hava aracı yarışmalarının Bursa'da düzenleneceği bildirildi

Yurthaber 12-06-2021 20:53

Marmara Denizi'ndeki müsilajın ekonomiye kazandırılması için saha çalışması başladı

Büyükşehir Belediyesi deniz temizleme aracı numune toplayan uzmanlar, laboratuvarda uygulayacakları testlerle müsilajın tarımda kullanılabilirliğini araştıracak

Yurthaber 06-06-2021 13:24

Bursa'daki üniversitelerden ABD Başkanı Biden'ın 1915 olaylarını soykırım olarak nitelemesine tepki

Bursa'daki üniversitelerden ABD Başkanı Biden'ın 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelemesine tepki

Yurthaber 25-04-2021 15:57

4. Ulaştırma ve Lojistik Ulusal Kongresi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürü Ünal Baylan: - "Limanlarımızda elleçlenen yük miktarı 2020 yılında yaklaşık 500 milyon ton olmuştur. Tüm olumsuz gelişmelere ve son zamanlardaki boş konteyner krizine rağmen ülkemizde bir düşüş beklemiyoruz. Tüm bu veriler ışığında ülkemizin deniz yolu taşımacılığında kısa ve orta vadede yükselmeye devam edeceğini söyleyebiliriz"

Yurthaber 29-12-2020 14:16

TEKNOFEST'te birinci olan gençlerin hayali uçan arabalarını hayata geçirmek

Havacılık Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST kapsamında Uçan Araba Tasarım Yarışması'nda birinci seçilen 3'ü üniversite öğrencisi 2'si mezun 5 genç, "Turna" adını verdikleri tasarımlarını hayata geçirmeyi hedefliyor - Turna Teknik Takımı üyelerinden Bünyamin Aktaş: - "Tasarımımızda kişi araca geliyor, gitmek istediği konumun bilgisini giriyor, bunun arkasında algoritma var, ona göre bir plan çıkartılıyor, o kapsamda araç, sürücü müdahalesine gerek duymadan istenilen yere gidebiliyor"

Yurthaber 25-10-2020 11:24

Bursa Teknik Üniversitesinin yıkanabilir maske kumaşına yurt içi ve dışından ilgi

Bursa Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi AŞ ile Dominant Tekstil arasında yürütülen proje kapsamında doku tasarımı ve lif yapısı farklılaştırılmış yeni maske kumaşının seri imalatına başlandı - BTÜ Polimer Malzeme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kenan Yıldırım: - "Ürettiğimiz bu kumaşın EN 14683 standardizasyonunda belirtilen FFP2 ve N95 kalitesinde olduğu testlerle raporlanmıştır. Laboratuvar ortamında geliştirdiğimiz ürün, ayırma etkinliği, doku yapısı ve kompozisyonundaki lif özelliğiyle, artırılmış dokuma tekniğiyle üretilmiş inovatif bir kumaştır"

Yurthaber 07-06-2020 11:08

Bursa Teknik Üniversitesinden yıkanabilir maske kumaşı

Dokuma ve lif yapısıyla farklılık gösteren kumaştan yapılacak maskelerin, kullan at maskelere göre daha uzun süre dayanması ile maske tüketimi ve atığını azaltacağı belirtiliyor - Prof. Dr. Kenan Yıldırım: - "Bu kumaşın, maske kumaşının dokuma tekniğiyle yapılması ve çift katlı kumaşın tek katman olarak kullanılması bir yenilik. Hava geçişi esnasındaki virüsün hareketini kısıtlayacak doku yapısı seçildi ve bu şekilde bir tasarım yapıldı"

Yurthaber 09-04-2020 11:18

Ormanlarda verimliliği artırma çalışmalarına yüksek teknolojili drone desteği

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ve BTÜ iş birliğiyle kuruma kazandırılan drone sayesinde elde edilecek verilerle hem ormanlarda verimliliğin artırılması ve kestane üretiminde yüzde 70 verim düşüklüğünün engellenmesi hem de yangınlarla etkin mücadele amaçlanıyor - Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın: - "Aldığımız multispectral kamera takılabilen profesyonel drone ile bölgemizdeki kestane gal arısının yayılış gösterdiği alanları tarayıp, bundan sonraki süreçte ürettiğimiz böcekleri bu alanlara salacağız"

Haber 16-12-2019 11:15

Üniversiteliler eğitim robotuyla öğrencilere kodlama öğretecek

BTÜ öğrencileri, eğitim robotu olarak bilinen platform üzerinde algoritmalar yazıp geliştirecekleri yazılımlarla cisim takibi, görüntü işleme, belirtilmiş işaretleyicilerin izlenmesi ve otonom insan takibi gibi eğitimler gerçekleştirecek - Mekatronik Mühendisliği öğrencisi Aybüke Bakkaloğlu: - "Belli dönemlerde okullara gidilerek ortaokullar için scratch, liseler için pythona da geçilebilir. Bunlar üzerinden eğitim verilerek çocuklara kodlamanın nasıl zevkli hale getirileceğini bu robot sayesinde göstermeyi hedefliyoruz"

Trend 05-12-2019 11:09

İnsansız hava aracı Fırat ile TEKNOFEST'te iddialı yarışacaklar

Bursa Teknik Üniversitesinde okuyan 8 öğrencinin tasarladığı silahlı insansız hava aracı "Fırat" ile TEKNOFEST'te derece bekleniyor - Rektör Arif Karademir: "TEKNOFEST ilk başladığı zaman biz 5 takımla katıldık. Çok güzel dereceler elde edildi. Bu sene de 10 takımla katılıyoruz. Başarılı sonuçlarla geleceğimize inanıyoruz" - Projenin takım kaptanı Yasin Öztürk: "Yazılım konusunda yüzde 90 oranında bir yerlilik oranı yakaladık. Ayak takımı, iniş takımlarının tasarımı tamamen bize ait"

Haber 07-09-2019 11:26

İnsansız hava aracı Fırat ile TEKNOFEST'te iddialı yarışacaklar

Bursa Teknik Üniversitesinde okuyan 8 öğrencinin tasarladığı silahlı insansız hava aracı "Fırat" ile TEKNOFEST'te derece bekleniyor - Rektör Arif Karademir: "TEKNOFEST ilk başladığı zaman biz 5 takımla katıldık. Çok güzel dereceler elde edildi. Bu sene de 10 takımla katılıyoruz. Başarılı sonuçlarla geleceğimize inanıyoruz" - Projenin takım kaptanı Yasin Öztürk: "Yazılım konusunda yüzde 90 oranında bir yerlilik oranı yakaladık. Ayak takımı, iniş takımlarının tasarımı tamamen bize ait"

Yurthaber 07-09-2019 11:26

Oktokopter tasarlayan BTÜ öğrencileri ABD'de yarışacak

15 kilograma kadar yük taşıyabilen, yarım saatlik uçuş süresine ve 10 kilometre menzile sahip "oktokopter" adı verilen 8 motorlu, pervaneli drone tasarlayan Bursa Teknik Üniversitesi öğrencileri, ABD'de 12 Haziran'da başlayacak "Uluslararası İnsansız Hava Sistemleri Yarışması"nda Türk bayrağını ABD semalarında uçuracak - BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir: - "Bu sene TEKNOFEST'e 10 takımla katılıyoruz. Geçen sene birinci olan takımımız kısa süre sonra ABD'deki yarışlara katılarak Bursa'yı temsil edecek ve ülkemizin bayrağını dalgalandıracak" - BTÜ Mekatronik Mühendisliği dördüncü sınıf öğrencisi Havva Tuğçe Gürsel: - "Geliştirdiğimiz drone, üzerinde taşıdığı insansız kara aracını belirlenen koordinatlara otonom olarak indirebiliyor. Aynı şekilde insansız kara aracı da taşıdığı insani yardım malzemesini belirlenen başka bir koordinata otonom olarak ulaştırabiliyor"

Haber 10-06-2019 11:18

Hayatımızı karartmayalım, önlemimizi alalım

BÜ Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener: - "(1939 Erzincan Depremi'nden sonra) Bir domino etkisiyle depremlerin batıya doğru göçü var" - ""Hayatımızı karartmayalım, önlemimizi alalım. Vatandaş bilinçli olacak, güvenli binalarda oturacak, zemin-bina ilişkisinin iyi kurulduğu, kuralına uygun, denetlemesi yapılmış, sağlam binalarda oturacak"

Haber 14-02-2019 14:36

Hayatımızı karartmayalım, önlemimizi alalım

BÜ Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener: - "(1939 Erzincan Depremi'nden sonra) Bir domino etkisiyle depremlerin batıya doğru göçü var" - ""Hayatımızı karartmayalım, önlemimizi alalım. Vatandaş bilinçli olacak, güvenli binalarda oturacak, zemin-bina ilişkisinin iyi kurulduğu, kuralına uygun, denetlemesi yapılmış, sağlam binalarda oturacak"

Yurthaber 14-02-2019 14:34

Uluabat Gölü'nde su kuşu popülasyonu arttı

BTÜ Kuş Gözlem Topluluğu Başkanı Zeynep Uğurlu: - "Su kuşu popülasyonlarında artış kaydedildi. Özellikle dikkuyruk, büyük akbalıkçıl ve küçük karabatak türlerinde koloniler halinde popülasyon artışı görüldüğü bilgisini aldık"

Yurthaber 18-01-2019 19:06

Uluabat Gölü'nde su kuşu popülasyonu arttı

BTÜ Kuş Gözlem Topluluğu Başkanı Zeynep Uğurlu: - "Su kuşu popülasyonlarında artış kaydedildi. Özellikle dikkuyruk, büyük akbalıkçıl ve küçük karabatak türlerinde koloniler halinde popülasyon artışı görüldüğü bilgisini aldık"

Haber 18-01-2019 19:05

Ambalajlı sularda ağır metal riski yok

Bursa Teknik Üniversitesi, "ambalajlı içme sularının ağır metal içerdiği"ne ilişkin bazı yayın kuruluşlarında çıkan haberle ilgili açıklama yaptı - BTÜ: - "Araştırmaya konu olan ambalajlı içme sularında ağır metal içeriği bakımından içilmeye engel teşkil edici bir durum mevcut değildir"

Haber 11-01-2019 14:55

4. Uluslararası Odun Dışı Orman Ürünleri Sempozyumu

Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Daire Başkanı Emin Şimdi: - "Biz, 180 yıllık bir teşkilatız ama hep ağaca baktık. Hep yukarı baktık, hiç aşağı inmedik. Geleneksel bir yapımız var. Ne zaman ki aşağı baktık müthiş bir potansiyelimiz olduğunu ve bunu kaçırmamamız gerektiğini gördük" - "Dünya defne ihracatının yüzde 90'ı Türkiye'nin tekelinde. Avrupa, bizden alıp işliyor ve bize geri gönderiyor. İlaç, kozmetik ürünleri, parfüm yapıyorlar. Biz 1 kuruşa satıyoruz, 50-100 dolara geri alıyoruz"

Haber 04-10-2018 12:50

Bursa Teknik Üniversitesi TEKNOFEST'e 5 takımla katılacak

BTÜ bünyesindeki Uzay, Havacılık ve Savunma Sanayi Topluluğu, 5 takım ve yaklaşık 30 kişiyle katılacağı TEKNOFEST'te insansız hava araçları kategorisinde yarışacak - BTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurettin Acır: "Arkadaşlarımız 3 döner kanatlı, 2 sabit kanatlı İHA ile TEKNOFEST'e katılacak. Bu topluluklar öğrencilerin sektörü erken tanımalarına katkı sağlıyor. Bir de ülkemizin çok ihtiyaç duyduğu yerli savunma sanayi, uzay ve havacılık sanayi noktasında insan kaynağı yetiştirilmesi anlamında kendilerinin daha donanımlı hale gelmelerine vesile oluyor"

Yurthaber 19-09-2018 12:51

Bursa Teknik Üniversitesi TEKNOFEST'e 5 takımla katılacak

BTÜ bünyesindeki Uzay, Havacılık ve Savunma Sanayi Topluluğu, 5 takım ve yaklaşık 30 kişiyle katılacağı TEKNOFEST'te insansız hava araçları kategorisinde yarışacak - BTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurettin Acır: "Arkadaşlarımız 3 döner kanatlı, 2 sabit kanatlı İHA ile TEKNOFEST'e katılacak. Bu topluluklar öğrencilerin sektörü erken tanımalarına katkı sağlıyor. Bir de ülkemizin çok ihtiyaç duyduğu yerli savunma sanayi, uzay ve havacılık sanayi noktasında insan kaynağı yetiştirilmesi anlamında kendilerinin daha donanımlı hale gelmelerine vesile oluyor"

Yurthaber 19-09-2018 12:51

Bursa Teknik Üniversitesi TEKNOFEST'e 5 takımla katılacak

BTÜ bünyesindeki Uzay, Havacılık ve Savunma Sanayi Topluluğu, 5 takım ve yaklaşık 30 kişiyle katılacağı TEKNOFEST'te insansız hava araçları kategorisinde yarışacak - BTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurettin Acır: "Arkadaşlarımız 3 döner kanatlı, 2 sabit kanatlı İHA ile TEKNOFEST'e katılacak. Bu topluluklar öğrencilerin sektörü erken tanımalarına katkı sağlıyor. Bir de ülkemizin çok ihtiyaç duyduğu yerli savunma sanayi, uzay ve havacılık sanayi noktasında insan kaynağı yetiştirilmesi anlamında kendilerinin daha donanımlı hale gelmelerine vesile oluyor"

Haber 19-09-2018 12:11

Arı sütünün raf ömrünü uzattılar

BTÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Gıda Mühendisliği ve Biyomühendislik Bölümü öğretim üyelerinden oluşan bir ekip, arı sütü üretiminde yaşanan depolama ve soğuk zincir sorununu, geliştirdikleri özel bir formül sayesinde sütten mikro kapsüller üreterek aştı - Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Aycan Cınar: - "Arı sütünün depolama sorunu ve soğuk zincir zorunluluğu var. Bundan yola çıkarak arı sütünü oda sıcaklığında depolayabileceğimiz stabil formda bir ürün geliştirmek istedik. Dolayısıyla biz arı sütünü mikroenkapsüle ederek oda sıcaklığında muhafaza edebileceğimiz bir ürün elde ettik" - "Biz bu alternatif yöntemle arı sütü üreticilerini bir nevi teşvik etmiş olacağız. Onları yüreklendirerek belki yerli arı sütü üretimini artıracağız"

Haber 25-07-2018 11:42

Yahudi ulus devlet yasasına tepki

BTÜ Senatosu: "Yasada kendi kaderini tayin hakkının sadece Yahudilere yönelik bir hak olarak tanımlanması, yalnız Filistinliler açısından değil uzlaşma ve çözüm kültürüne, bir arada yaşama inancına sahip Yahudi vatandaşlar için de kabul edilebilir nitelikte değildir"

Haber 24-07-2018 12:43

BTÜ'de mezuniyet töreni

Akademik yılı başarıyla tamamlayan öğrencilere törenle diplomaları verildi

Haber 20-06-2018 21:15

“Geleceğin Yenilikçi Kadın Girişimcileri Projesi

Proje Koordinatörü Doç. Dr. Yılmaz: - "Yenilikçi, girişimcilik dersleri alan öğrencilerimiz proje ortağı KOSGEB'in hibelerinden direkt faydalanabiliyorlar"

Haber 01-03-2018 14:48

Bursa Teknik Üniversitesi’nin kalitesi tescillendi

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ), Türkiye Kalite Vakfı (KALDER) tarafından düzenlenen 22. Kalite Kongresi'nde, ‘EFQM Mükemmellikte Kararlılık Belgesi' aldı.

Haber 18-11-2013 18:52