Turkiye Adalet Akademisi Baskani Haberleri

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? Merkez Bankası'ndan faiz kararı, 'Erdoğan'ın adaylığı' tartışmaları, F-16 satışı...

Türkiye'de ve dünyada birçok önemli gelişmenin yaşandığı günün en öne çıkan haberlerini sizler için derledik. Merkez Bankası'ndan faiz kararı, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığıyla ilgili açıklama, ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışlarıyla ilgili yeni gelişme, Özdağ'ın Kılıçdaroğlu'na çağrısı, yeni kurulacak MİT akademisi...

Haber 2023-01-19 19:20:00

Muhittin Özdemir kimdir, nereli ve kaç yaşında? Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir'in hayatı!

Muhittin Özdemir, Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkında kararlara ilişkin açıklama sonrası merak konusu oldu. Özdemir, Türkiye Adalet Akademisi Başkanlığına 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin ikinci, üçüncü ve yedinci maddeleri gereğince atandı. Peki, Muhittin Özdemir kimdir, nereli ve kaç yaşında? İşte Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir'in hayatı ve biyografisi...

Haber 2022-12-03 09:52:14

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı

Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Türkiye Adalet Akademisi Başkanlığına Muhittin Özdemir atandı. Öte yandan Ticaret Bakanlığı Kastamonu Ticaret İl Müdürü Sefa Özata ise görevden alındı.

Haber 2022-12-03 00:38:10

Adalet Akademisi Başkanı Özdemir, Antalya'daki eğitim programında konuştu:

"Etkin ve verimli bir adalet sistemi ancak hakim, cumhuriyet savcısı ve yargı personelinin yetkin ve donanımlı olmasıyla mümkün olabilir" - "Hakim, savcı eğitimi adaletin, yargının kaderini değiştirecek derecede öneme haizdir"

Yurthaber 2022-05-23 12:24:33

Kars'ta kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla düzenlenen çalıştay başladı

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir: - "Hedefimiz, hukuka ve insan haklarına bağlı, tarafsız, bağımsız, hür vicdanıyla karar veren, meslek etik ilkelerini benimseyen, toplumun adalet ihtiyacına cevap verebilecek nitelikte hakim ve savcılar yetiştirmektir"

Yurthaber 16-03-22 12:31

Türkiye Adalet Akademisi hakimlere gerekçeli karar yazma eğitimi verecek

Akademi Başkanı Muhittin Özdemir: - "Önümüzdeki günlerde ceza hukukunda 40 hakimimizi gerekçeli karar konusunda eğitici olarak eğiteceğiz. Bu yıl 1500 hakime inşallah gerekçeli karar yazma hususunda bir eğitim vermeyi planlıyoruz"

Yurthaber 06-03-22 11:05

İdari Yargıda Hukuki El Atma eğitimi Adana'da başladı

Danıştay Genel Sekreteri Kemal Açıkgöz: - "İştirak birliğinin ve istikrarının korunarak yargının düzenli işlemesini sağlamak, yargı düzeninin başındaki yüksek mahkemenin en temel görevlerindendir" - Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir: - "Hedefimiz hukuka ve insan haklarına bağlı, tarafsız, bağımsız, hür vicdanıyla karar veren, meslek etik ilkelerini benimseyen, toplumun adalet ihtiyacına cevap verebilecek nitelikte hakim ve savcılar yetiştirmektir"

Yurthaber 04-03-22 12:19

Türkiye Adalet Akademisi, Türk ve yabancı hakimlerle savcılara eğitim verecek

Bu yıl yaklaşık 10 bin hakim ve Cumhuriyet savcısına meslek içi eğitim verilecek, farklı ülkelerden gelecek yabancı hakim ve savcılar için de 8 uluslararası eğitim programı düzenlenecek

Yurthaber 04-03-22 09:36

Son dakika: Kamuya yeni kadro! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı, Resmi Gazete'de yayımlandı

Son dakika haberi: Kamuya yeni kadrolar alınacak. Adalet Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Türkiye Adalet Akademisi, Hakim ve Savcılar Kurulu ve Orman Genel Müdürlüğü'ne 39 olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına yeni kadro açıldı. Toplam bin 110 yeni kadro ilanı Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Finans 06-02-22 09:14

Adalet ve Dışişleri bakanlıkları arasında Diplomasi Eğitimi Programı İş Birliği Protokolü imzalandı

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir: - "Hem yurt içi hem de yurt dışı eğitim faaliyetlerimizi geliştirerek sürdürmeye ve bölgesinde örnek alınan bir eğitim kuruluşu olmaya kararlıyız"

Yurthaber 25-01-22 11:24

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, meslek içi eğitim programında konuştu:

"Adalet arayışı insanlık tarihiyle eş değer bir arayıştır. Akademi olarak yenilenen ve güçlenen yapısıyla güven veren, adalet için etkin eğitim anlayışını temel alan vizyonla çalışmalarımızı ara vermeden sürdürüyoruz" - "Akademi olarak 2021 yılında 3 bin 866 hakim ve savcının katılımıyla uzaktan eğitim düzenledik"

Yurthaber 16-12-21 15:04

Türkiye Adalet Akademisi ile BM Mülteciler Yüksek Komiserliği eğitim konusunda iş birliği yapacak

Türkiye Adalet Akademisi ile BM Mülteciler Yüksek Komiserliği eğitim konusunda iş birliği yapacak

Yurthaber 21-09-21 14:00

Türkiye Adalet Akademisi gerekçelendirme çalışmalarını sürdürüyor

"Anayasa ve İdare Hukuku Alanında Gerekçeli Karar Unsurları ve Geliştirilmesi Gereken Alanlara Yönelik İhtiyaç Analizi" yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirildi

Yurthaber 28-04-21 19:22

Türkiye Adalet Akademisi ile TİKA, Afrika ülkelerindeki yargı personeli için uluslararası program düzenledi

"Terörizm Suçlarıyla Mücadele Uluslararası Çevrim içi Kolokyum" başlıklı programa; Çad, Cezayir, Etiyopya, Nijer, Somali, Sudan, Tanzanya, Tunus ve Uganda'dan hakim, savcı ile adalet sisteminde çalışan uzmanlar katıldı

Yurthaber 09-04-21 12:07

Türkiye Adalet Akademisi ile TİSK, iş hukuku toplantıları düzenlenmesine ilişkin protokol imzaladı

Türkiye Adalet Akademisi ile TİSK, iş hukuku toplantıları düzenlenmesine ilişkin protokol imzaladı

Yurthaber 18-03-21 14:17

Türkiye Adalet Akademisi ile TİSK, iş hukuku toplantıları düzenlenmesine ilişkin protokol imzaladı

Türkiye Adalet Akademisi ile TİSK, iş hukuku toplantıları düzenlenmesine ilişkin protokol imzaladı

Yurthaber 18-03-21 14:17

Somali Adalet Bakanı Nur'dan Türkiye Adalet Akademisine ziyaret

Bakan Abdulkadir Muhammed Nur: - "Buraya Türk kardeşlerimizin tecrübelerinden yararlanmaya geldik. Adalet sistemimizi sıfırdan kurmaya çalıştığımız için sizin bize verdiğiniz bilgiler çok önemli" - "Türkiye Adalet Akademisinde en önemsediğimiz şey ise eğitimin sistemli olması. Hakimler ve savcıların eğitimleri çok önemli. Bunun için Türkiye Adalet Akademisinin tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz" - Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir: - "Somali'de adalet teşkilat yapısının oluşturulması, sistemin kurulması noktasında elimizden gelen desteği vermeye hazırız"

Yurthaber 23-12-20 17:35

Türkiye Adalet Akademisi ile Bilkent Üniversitesi arasında Ortak Eğitim İş Birliği Protokolü imzalandı

Akademi Başkanı Muhittin Özdemir: - "Bu protokol sonrasında hakim ve savcı adaylarımızın Bilkent Üniversitesinin kaliteli eğitiminden faydalanmalarını umuyoruz. Bu süreçten en yüksek faydayı sağlamalarını umut ediyorum" - Rektör Prof. Dr. Abdullah Atalar: - "Türkiye Adalet Akademisinin şu anda verdiği eğitim sistemi Türkiye'nin geleceği için çok önemli. Biz de Bilkent Üniversitesi olarak Akademinin bu önemli çalışmalarına katkı vermekten büyük onur duyacağız"

Yurthaber 04-11-20 18:20

Türkiye Adalet Akademisinden Avrupa Yargı Eğitim Ağı girişimi

Türkiye Adalet Akademisi, Avrupa Birliğine üye ülkelerin hakim ve savcılara yönelik eğitim programlarını gözlemlemek ve Türkiye'deki eğitim standardını üst seviyeye çıkarmak amacıyla Avrupa Yargı Eğitim Ağı'na gözlemci statüsünde üyelik başvurusu yaptı - Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir: - "Avrupa Birliğinde hakim savcı eğitiminde kullanılan materyaller, uygulamalar neler ise biz de buradaki eğitimi daha modern, interaktif hale getirmeye yönelik çalışmalarımızla onların tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz"

Yurthaber 26-06-20 11:05

Yargı mensupları fikri mülkiyet hukuku alanında eğitim alacak

Türkiye Adalet Akademisi, Türk Patent ve Marka Kurumu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü, söz konusu eğitim için iş birliği protokolü imzaladı - Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir: - "Üç kurum olarak, hukukçular için fikri mülkiyet hukuku alanında eğitici havuzu oluşturmayı düşünüyoruz"

Yurthaber 16-01-20 17:30

Yargı mensupları fikri mülkiyet alanında uzmanlaşacak

Türkiye Adalet Akademisi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü ile Türk Patent ve Marka Kurumu arasında imzalanan protokolle yargı mensuplarının fikri mülkiyet alanında uzmanlaşmaları sağlanacak.Türkiye Adalet Akademisi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü ve Türk Patent ve Marka Kurumu arasında “Eğitim İşbirliği” protokolü imzalandı.

Haber 16-01-20 16:45

Adalet Akademisi Danışma Kurulu yılın ilk toplantısını yaptı

Toplantıda, Adalet Akademisi eğitim müfredatı görüşüldü

Haber 15-01-20 22:04

Ercik: “19. Dönem Siyaset Akademisi başlıyor”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, bu yıl ‘Siyaset Akademide Başlar’ temasıyla gerçekleştirilecek 19.

Yurthaber 15-01-20 16:26

FETÖ'nün yargıdaki beyni Hüseyin Yıldırım'a hapis

Yargıdaki "taktiksel beyin takımı"nda yer aldığı belirtilen eski Adalet Akademisi başkanı ve eski Yargıtay üyesi Hüseyin Yıldırım, silahlı terör örgütü yöneticiliğinden 17 yıl 4 ay hapisle cezalandırıldı

Haber 15-01-20 16:17

AK Parti 19. Dönem Siyaset Akademisi Malatya’da başlıyor

AK Parti Genel Merkezi Ar-Ge Birim Başkanlığı tarafından 2008 yılında faaliyete geçirilen Siyaset Akademisinin 19’uncusu için başvurular Malatya’da başladı.Bu yıl 19’uncusu gerçekleştirilecek AK Parti Siyaset Akademisi eğitim programına dair açıklamalarda bulunan AK Parti Malatya İl Başkanı ihsan Koca, "Adalet ve Kalkınma Partisi sadece iktidar olmayı hedefleyen bir parti değildir.

Yurthaber 13-01-20 14:39

Ömeroğlu: “Cinsel istismar eğitimlerine son verilmeli”

Uzman Eğitimci Dikkat Akademisi Kurucusu Adalet Ömeroğlu, son yıllarda yaşanılan çocuk istismarlarının sayısının artmasıyla birlikte üzerinde titizlikle durulan Cinsel İstismar hususunun bugün gösterilen sonuçlara göre ivedilikle önlem alınarak değerlendirilmesi ve kaygı artırıcı boyutlara sürüklendiğine dikkat çekilmesi gerektiğini belirtti.Ömeroğlu, “Körpecik zihinlere şüphe çivisi çakmak, ilerleyen yaşlarda öfke ve saldırganlığa dönüşebilmektedir!

Yurthaber 28-12-19 10:27

Türkiye Adalet Akademisi ile Türkiye Barolar Birliği işbirliği protokolü imzaladı

Türkiye Adalet Akademisi ile Türkiye Barolar Birliği arasında hâkim, savcı ve avukatların ortak bakış açısının geliştirilmesi, adalete olan güvenin arttırılmasına katkı sağlamak amacıyla ortak eğitim iş birliği protokolü imzalandı.Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av.

Haber 27-12-19 18:18

Türkiye Barolar Birliği ile Türkiye Adalet Akademisi arasında eğitim iş birliği protokolü imzalandı

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu: - "İlk kez avukatları yani savunmayı temsil eden en üst kurum Türkiye Barolar Birliği ile hakim ve savcıların esas olarak adaylık eğitimi ve sonrasında meslek içi eğitiminden sorumlu olan Türkiye Adalet Akademisi, eğitim konusunda bir iş birliği protokolüyle bir araya geliyor" - Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir: - "Bu protokolle Türkiye Adalet Akademisi ve Türkiye Barolar Birliği olarak ortak eğitimler yapmak suretiyle avukatların, hakim, savcıların bir araya geldiği ve adalet konuştukları, hukuk konuştukları, kanunları tartıştıkları, uygulamayı tartıştıkları eğitim programları düzenlemek istiyoruz"

Haber 27-12-19 17:50

İnsanların alın teri, hukukla hızlı ve etkin korunacak

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir: - "Özellikle kopyalamaya karşı maddi ve manevi olarak hakların korunması anlamında yargı sisteminin etkin uygulama yapabilmesini amaçlıyoruz" - "Adalet Bakanlığımızın yargı reformu çerçevesinde ortaya koyduğu 'Güven veren adalet' sloganı kapsamında ürettiği çalışmaları biz de eğitim ayağıyla destekliyoruz"

Haber 23-12-19 11:05

Antalya'da Fikri Mülkiyet Hukuku Çalıştayı

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir: - "Bir yandan fikir üretenleri desteklerken öte yandan da o fikirleri koruyacak politikalar üretmek zorundayız" - Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Habip Asan: - "Fikri mülkiyet konusunda, özellikle son zamanlarda yapay zeka, büyük veri gibi konular nedeniyle tescil kurumları için yeni tartışma alanları açıldı, her gün uluslararası toplantılar yapılmakta. Bu konular yeniden yazılmakta"

Yurthaber 19-12-19 15:06

Türkiye Adalet Akademisi uzaktan eğitim de verebilecek

Meslek içi ve hizmet içi eğitim programlarına yönelik yönetmelik yayımlandı

Haber 17-12-19 10:47

Hakim ve savcı adaylarına 70 puan şartı getirildi

Türkiye Adalet Akademisi Meslek Öncesi Eğitimin Uygulama Esasları ile Yazılı ve Sözlü Sınavlara Dair Yönetmeliğe göre, hakim ve savcı adaylığı sürecinin sonunda yapılacak yazılı sınavda 70 puan alanlar sözlü sınava çağrılacak - Yazılı sınav puanının yüzde 60'ı ile sözlü sınav puanının yüzde 40'ının toplamının en az 70 olması halinde adaylar başarılı sayılacak

Haber 12-12-19 13:38

FETÖ'nün yargıdaki beyni Hüseyin Yıldırım'ın 22,5 yıla kadar hapsi istendi

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca, terör örgütünün yargı yapılanması üst konseyinde görev yaptığı, FETÖ elebaşı Gülen ile görüştüğü, örgütün yargıdaki "taktiksel beyin takımı"nda yer aldığı belirtilen eski Adalet Akademisi başkanı Hüseyin Yıldırım hakkında "FETÖ yöneticiliği" suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası talep edildi

Haber 28-11-19 12:58

Noterler Birliği ile Adalet Akademisi arasında iş birliği protokolü

Türkiye Noterler Birliği ile Türkiye Adalet Akademisi arasında hakim, savcılık ve noterlik mesleğinin geliştirilmesi için eğitim iş birliği protokolü imzalandı

Haber 31-10-19 13:41

Noterler Birliği ile Adalet Akademisi arasında iş birliği protokolü

Türkiye Noterler Birliği ile Türkiye Adalet Akademisi arasında hakim, savcılık ve noterlik mesleğinin geliştirilmesi için eğitim iş birliği protokolü imzalandı

Yurthaber 31-10-19 13:41

Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı İlyas Yavuz:”Ülkemize örnek bir bölge adliye mahkemesi olma hedefimiz var”

Türkiye Adalet Akademisi tarafından düzenlenen ‘Ceza uygulamasında istinaf kanun yolu’ seminerinde konuşan Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı İlyas Yavuz,”Ülkemize örnek bir bölge adliye mahkemesi olma hedefimiz var” dedi.Bu yıl 4.’sü Kayseri’de düzenlenen ‘Ceza uygulamasında istinaf kanun yolu’ seminerine Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı İlyas Yavuz, Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Dursun Büyükbaş, Türkiye Adalet Akademisi Daire Başkanı uğur Parlak ve Türkiye Adalet Akademisi üyeleri katıldı.Kayseri Bölge Adliye Mahkemesinin Türkiye’de örnek ve model bir mahkeme olacağını söyleyen Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı İlyas Yavuz, “Kayseri Bölge Adliye Mahkememizin öncelikle Kayserimize, Kayserimizle beraber Niğde’ye, Sivas, Yozgat, Nevşehirimize, yargı camiamıza, ülkemize, kentimize hayırlı olmasını hayırlara vesile olmasının, Adaletin, Hukukun, tarafsızlığın, objektifliğin egemen olduğu bir sürecin işletilmesini hep beraber temenni ediyoruz.

Yurthaber 25-10-19 11:51

Atama kararları Resmi Gazete’de

Adalet Bakanlığı ve Türkiye Adalet Akademisi Başkanlığına ilişkin atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.Adalet Bakanlığı ve Türkiye Adalet Akademisi Başkanlığına ilişkin atama kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı.Buna göre, Adalet Bakanlığında açık bulunan Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne Yakup Moğul, Adalet Bakanlığında açık bulunan Hukuk İşleri Genel Müdürlüğüne Hakan Öztatar, Adalet Bakanlığında açık bulunan Mevzuat Genel Müdürlüğüne Niyazi Acar, Adalet Bakanlığında açık bulunan Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğüne Kasım Çiçek, Adalet Bakanlığında açık bulunan Personel Genel Müdürlüğüne Mehmet Arı, Adalet Bakanlığında açık bulunan Bilgi İşlem Genel Müdürlüğüne Ali Erdem, Adalet Bakanlığında açık bulunan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne Yılmaz Çiftci, Adalet Bakanlığında açık bulunan Teftiş Kurulu Başkanlığına Cihan Yıldız, Adalet Bakanlığında açık bulunan Strateji Geliştirme Başkanlığına Ertuğrul Çekin, Adalet Bakanlığında açık bulunan İcra İşleri Daire Başkanlığına Alim Polat atandı.Öte yandan, Türkiye Adalet Akademisi Başkanlığına ise Muhittin Özdemir getirildi.

Haber 25-10-19 01:52

Atama kararları Resmi Gazete'de

Adalet Bakanlığına ilişkin 11 atama kararı Resmi Gazete'de yer aldı - Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne Yakup Moğul, Hukuk İşleri Genel Müdürlüğüne Hakan Öztatar, Mevzuat Genel Müdürlüğüne Niyazi Acar, Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğüne Kasım Çiçek, Personel Genel Müdürlüğüne Mehmet Arı, Bilgi İşlem Genel Müdürlüğüne Ali Erdem, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne Yılmaz Çiftci atandı - Teftiş Kurulu Başkanlığına Cihan Yıldız, Strateji Geliştirme Başkanlığına Ertuğrul Çekin, İcra İşleri Dairesi Başkanlığına Alim Polat, Türkiye Adalet Akademisi Başkanlığına ise Muhittin Özdemir getirildi

Haber 25-10-19 01:19

Türkiye Adalet Akademisi ve Vakıflar Genel Müdürlüğüne personel alınacak

Türkiye Adalet Akademisine 40 koruma güvenlik görevlisi, Vakıflar Genel Müdürlüğüne ise 5 müfettiş yardımcısı alınacak.

Haber 15-10-19 04:51

Türkiye Adalet Akademisi ve Vakıflar Genel Müdürlüğüne personel alınacak

Türkiye Adalet Akademisine 40 koruma güvenlik görevlisi, Vakıflar Genel Müdürlüğüne ise 5 müfettiş yardımcısı alımı gerçekleştirilecek

Haber 15-10-19 03:59

Adalet Bakanı Gül: İnsan Eylem Planı güncelleme çalışmalarını başlattık

Adalet Bakanı Abdalhamit Gül, "İnsan Eylem Planı güncelleme çalışmalarını başlattık" dedi.Ankara’da bir otelde düzenlenen "Ceza Adalet Sisteminin Güçlendirilmesi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi İhlallerinin Önlenmesi İçin Yargı Mensuplarının Kapasitesinin Artırılması Ortak Projesi" açılış konferansına, Adalet Bakanı Abdalhamit Gül’ün yanısıra Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürü Yakup Moğol, Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, Avrupa Konseyi İnsan Hakları Direktörü Christophe Poirel, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger ve yargı mensupları katıldı.

Haber 03-10-19 13:18

Adalet Akademisi, Avrupa yargı eğitim merkezleri yöneticilerini ağırladı

Hakim ve savcı adaylarının eğitimi hakkında güncel bilgi alışverişinin gerçekleştirilmesi amacıyla Avrupa yargı eğitim merkezleri yöneticilerinin katılımıyla toplantı düzenlendi

Haber 26-09-19 13:43

Telif haklarıyla ilgili hakimlere eğitim verilecek

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir: - "Telif hakları ile ilgili yoğun davaların yaşandığı İstanbul, Ankara ve İzmir'deki hakimlere yönelik bir eğitim programı başlatacağız. Bu konuyla ilgili de önümüzdeki hafta bir toplantımız olacak. Telif Hakları Genel Müdürlüğü ile belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda sorunların çözülmesi ve hakimlerin bilgi birikimlerinin artırılmasına yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz"

Yurthaber 14-09-19 11:45

Telif haklarıyla ilgili hakimlere eğitim verilecek

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir: - "Telif hakları ile ilgili yoğun davaların yaşandığı İstanbul, Ankara ve İzmir'deki hakimlere yönelik bir eğitim programı başlatacağız. Bu konuyla ilgili de önümüzdeki hafta bir toplantımız olacak. Telif Hakları Genel Müdürlüğü ile belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda sorunların çözülmesi ve hakimlerin bilgi birikimlerinin artırılmasına yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz"

Haber 14-09-19 11:42

Sanatçılar uyuşturucuyu özendirmemeli

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir: - "Uyuşturucuyla mücadele, aslında tüm suçlarda olduğu gibi yargının üzerinde tek başına çalışacağı bir mücadele sistemi değildir. Yani cezaların arttırılmasıyla uyuşturucuyu önlemek pek de mümkün değildir. Burada olması gereken, özellikle medyanın, dizilerde yer alan sanatçılar ile diğer kişilerin uyuşturucuyu özendirmemeleridir"

Haber 13-09-19 16:55

Sanatçılar uyuşturucuyu özendirmemeli

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir: - "Uyuşturucuyla mücadele, aslında tüm suçlarda olduğu gibi yargının üzerinde tek başına çalışacağı bir mücadele sistemi değildir. Yani cezaların arttırılmasıyla uyuşturucuyu önlemek pek de mümkün değildir. Burada olması gereken, özellikle medyanın, dizilerde yer alan sanatçılar ile diğer kişilerin uyuşturucuyu özendirmemeleridir"

Yurthaber 13-09-19 16:54

Hakim ve savcı adaylarından Özel Harekat Daire Başkanlığı'na ziyaret

Türkiye Adalet Akademisi Daire Başkanı Tubanur Karakurt Akkaya, 15 Temmuz darbe girişiminin 3'ncü yıl dönümünde, 160 hâkim ve savcı adayı ile Gölbaşı Özel Harekât Başkanlığını ziyaret etti.

Haber 16-07-19 18:51

Hakim ve savcı adaylarından Özel Harekat Daire Başkanlığı'na ziyaret

Türkiye Adalet Akademisi Daire Başkanı Tubanur Karakurt Akkaya, 15 Temmuz darbe girişiminin 3'ncü yıl dönümünde, 160 hâkim ve savcı adayı ile Gölbaşı Özel Harekât Başkanlığını ziyaret etti.

Haber 16-07-19 18:11

Hakim ve savcı adaylarından Özel Harekat Daire Başkanlığı'na ziyaret

TÜRKİYE Adalet Akademisi Daire Başkanı Tubanur Karakurt Akkaya, 15 Temmuz darbe girişiminin 3'ncü yıl dönümünde, 160 hâkim ve savcı adayı ile Gölbaşı Özel Harekât Başkanlığını ziyaret etti.

Haber 16-07-19 18:02