Veli Ağbaba Haberleri

Meclis'te S-400 tartışması! Bakan Güler'in CHP'li Ağbaba'ya yanıtı gündem oldu: 'Çamaşır makinesi mi bu?'

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, MSB'nin 2024 yılı bütçe görüşmelerinde gündeme dair milletvekillerinin eleştiri ve sorularını yanıtladı. S-400 ile ilgili açıklama yapan Bakan Güler, "S-400'ü alıp bir fabrikanın köşesine teslim edemeyiz. Böyle bir şey asla yok" dedi. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın "Niye kullanmıyorsunuz?" diye sorması üzerine Bakan Güler, "Nereye kullanacağız, bu çamaşır makinesi mi? diye yanıt verdi. Bakan Güler'in Ağbaba'ya yanıtı gündem oldu.

Haber 17-11-2023 09:27

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba Malatya'da esnafa konteyner teslim etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Malatya'da iş yerlerini kaybeden 7 esnafa bir hayırsever iş insanı tarafından gönderilen konteynerleri teslim etti.

Yurthaber 27-04-2023 14:35

Kentin en işlek caddesinden yıkımı gözler önüne serdi... Malatya Milletvekili Ağbaba: Biraz önce bir insan kolu ve ayağı gördük maalesef

Kahramanmaraş merkezli depremin felakete yol açtığı illerden biri de Malatya oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'nın en işlek caddelerinde yayın yaparak kentteki yıkımı gözler önüne serdi. Yıkılan AK Parti Malatya İl Binasını gösteren Ağbaba, "Tehlike devam ediyor. Bazı enkazlarda insan kolu, ayağı gözüküyor. Biraz önce bir insan kolu ve ayağı gördük maalesef, hayatını kaybetmiş" dedi.

Haber 06-02-2023 19:50

Son dakika | CHP'nin asgari ücret talebi açıklandı! İYİ Parti'nin teklifini de geçti, o rakamı sosyal medyadan duyurdu

Son dakika haberi: Asgari ücrette CHP'nin talebi belli oldu. Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücretle ilgili ortaya atılan rakamlara bugün bir yenisi daha eklendi. İYİ Parti'nin ardından CHP de asgari ücret talebini açıkladı. Söz konusu açıklamayı CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba yaptı. İşte bu ay içerisinde netleşecek olan asgari ücrette ana muhalefetin talebi...

Finans 09-12-2022 12:51

CHP'li Ağbaba, Türkşeker önünde düzenlenen basın açıklamasında konuştu:

"Bu şekilde devam ederse ve müdahale edilmezse şeker fiyatları çok daha fazla yükselecek. Bugün 26 liraya aldığımız şekeri, yarın 50 liraya alamayacağız"

Yurthaber 20-10-2022 17:03

CHP'li Ağbaba, akaryakıt istasyonları mühürlenen iş yeri sahipleriyle basın açıklaması yaptı:

"Bugün 4 bin istasyonun kapanması ve 120 bin kişinin işsiz kalması riskiyle karşı karşıya kalan petrol istasyonu sahipleri mağdur durumda"

Yurthaber 03-08-2022 15:28

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, Malatya'da bayramlaşma programına katıldı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, Malatya'da bayramlaşma programına katıldı

Yurthaber 08-07-2022 13:37

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, Tokat'ta konuştu:

"Türkiye'nin, sloganda kullandığımız gibi birleştirici gücü olmaya çalışıyoruz"

Yurthaber 01-07-2022 19:38

CHP'li Ağbaba, Malatya'da basın toplantısı düzenledi:

"Örgütümüzün, partimizin, milletvekillerimizin, MYK'mızın 'adayımız Kılıçdaroğlu' demesinden daha doğal bir şey yoktur. Dolayısıyla Kemal Kılıçdaroğlu bizim cumhurbaşkanı adayımızdır"

Yurthaber 06-06-2022 14:46

TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarına CHP'den tepkiler peş peşe geldi! 'Benzine zam süte zam...'

TÜİK'in mayıs ayı enflasyon oranı açıklamasının hemen ardından tepkiler de geldi. Kritik veriye göre mayıs ayı enflasyonu yüzde 73,50 olarak açıklanırken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba "Komedi" dedi. CHP Genel Başkan Başdanışmanı Deniz Demir ise bazı ürünlere gelen toplam zam oranlarını hatırlatarak, TÜİK'in duyurduğu enflasyon verisini paylaştı.

Haber 03-06-2022 12:25

Veli Ağbaba açıkladı! 'Bize Millet İttifakı'nın adayı kim diyorlar, adayımız...'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Diyor ki bize, Millet İttifakının adayı kim? Öncelikle adaylığını açıkla bakalım. Devlet Bahçeli aday gösterdi ama Erdoğan hala ben adayım diyemedi. Bursa'dan söyleyelim, bizim adayımız 6'lı masayı kuran, senin kimyanı bozan, Türkiye'de 16 Nisan'daki Adalet Yürüyüşünden itibaren toplumun tüm kesimlerini gündeme getiren, onlarla kol kola giren Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'dur" dedi.

Haber 02-06-2022 17:54

CHP kalem kalem hesapladı! İşte zamlı yeni asgari ücret beklentileri

Yüksek enflasyon nedeniyle artan gıda fiyatları vatandaşın alım gücünü negatif etkilemeye devam ediyor. Alım gücünün azalması nedeniyle 'Asgari ücrete yeni zam gelecek mi?' sorusu vatandaşlar arasında en çok konuşulan konu haline geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba sosyal medya hesabından konuyla ilgili yaptığı paylaşımda artan gıda fiyatlarına göre hesapladığı asgari ücret tablosunu paylaştı.

Finans 11-05-2022 17:05

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba Malatya'da bayramlaşma programına katıldı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba Malatya'da bayramlaşma programına katıldı

Yurthaber 03-05-2022 13:06

CHP'li Ağbaba, devletin akaryakıtta ÖTV ve KDV'den feragat etmesini istedi

CHP'li Ağbaba, devletin akaryakıtta ÖTV ve KDV'den feragat etmesini istedi

Yurthaber 09-03-2022 15:48

CHP'li Veli Ağbaba Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini ziyaret etti:

"Hedefimiz iktidar. İktidar olduğumuz zaman ne yapacağız, yapacağımız birinci şey bütün esnaf odalarının talebiyle esnaf bakanlığı kuracağız"

Yurthaber 02-03-2022 17:50

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba Malatya'da gündemi değerlendirdi:

"Hükümete çağrı yapıyoruz, bu elektrik zamlarını geri çekin. Hiç olmazsa kışın elektrikten, doğalgazdan KDV'yi sıfırlayın"

Yurthaber 11-02-2022 17:10

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'dan Yeni Malatyaspor'a destek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'dan Yeni Malatyaspor'a destek

Yurthaber 04-02-2022 20:02

Kamer Genç vefatının 6. yılında mezarı başında anıldı

Kamer Genç vefatının 6. yılında mezarı başında anıldı

Yurthaber 22-01-2022 15:41

AK Partili Elitaş ve CHP'li Ağbaba arasında cüzdanımı yürüttün esprisi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba arasında yeniden 'cüzdan' esprisi yaşandı. CHP'li Ağbaba, cüzdanını 23 Aralık'ta meclis başkanvekilinin odasında unutmuştu. Cüzdanı bulan Elitaş, Ağbaba'ya, "Ya, cüzdanına sahip olamayan adam bu ülkenin bütçesine nasıl sahip olacak?" ifadelerini kullanmıştı.

Haber 07-01-2022 21:34

Son Dakika: CHP'li Veli Ağbaba cüzdanını Meclis kürsüsünde unuttu, olay oldu! AK Partili Elitaş: Cüzdanına sahip olamayan adam...

Son Dakika Haberi: CHP Milletvekili Veli Ağbaba, Meclis'te yaptığı konuşma sırasında cüzdanını unuttu. Ağbaba'nın ardından kürsüye gelen AK Partili Mustafa Elitaş, unutulan cüzdanı görünce önce şaşırdı, sonra Ağbaba'ya yüklendi. TBMM'de yaşanan o anlar gündem oldu...

Haber 23-12-2021 16:21

SON DAKİKA | Son 15 günde 65 kişi hayatını kaybetti! TBMM'yi göreve çağırdılar

Son dakika haberine göre son günlerde yaşanan sahte içki ölümleriyle ilgili olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM'yi göreve çağırdıklarını söyledi.

Haber 23-12-2021 14:38

CHP'li Ağbaba'dan asgari ücretle ilgili kanun teklifine tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, AK Parti tarafından verilen asgari ücretten gelir ve damga vergisi alınmamasını içeren kanun teklifine tepki göstererek "Bakan 'Tüm işçilerin ücret gelirlerinin asgari ücrete kadar olan kısmından gelir ve damga vergileri kaldırıldı.' demesine rağmen sunulan teklifte vergi muafiyetinin sadece asgari ücretlilerle sınırlandırıldığını görüyoruz." ifadesini kullandı.

Haber 18-12-2021 16:25

CHP Genel Başkan Yardımcıları Ağbaba ve Adıgüzel, Malatya'da temaslarda bulundu

Veli Ağbaba: "Bizim çözmemiz gereken birinci mesele yoksulluk, işsizlik" - Onursal Adıgüzel: "Çiftçinin hali ortada, emeklinin hali ortada, hayat pahalılığı en üst seviyeden ilerliyor"

Yurthaber 11-12-2021 21:50

Sayıları 376 bini geçti! Veli Ağbaba: Kur artışından zengin olan bu milyonerler kim?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, kurdaki yükselişle birlikte artan milyoner sayısına dikkat çekerek "Milyonlarca çalışanın yoksullaştığı, açlık sınırı altında yaşamaya mecbur kılındığı bu ortamda, bu milyonerlerin kim olduğunu açıkça merak ediyoruz" açıklamasını yaptı.

Haber 19-11-2021 14:48

Bakan Derya Yanık'tan CHP'li Ağbaba'ya yanıt

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın “Çocuklarımızı emanet ettiğimiz kurum, uyuşturucu zulası olmuş” sözlerine ilişkin, “Bahsi geçen şahıs tutukludur, konu basına yansımadan da iş akdi feshedilmiştir” yanıtını verdi.

Haber 16-11-2021 08:40

Dolar 10 lirayı aştı! Siyasilerden peş peşe tepkiler

Doların 10 lirayı aşmasının ardından birçok siyasi, sosyal medyadan iktidarı eleştirerek tepki gösterdi.

Haber 12-11-2021 23:13

CHP'li Ağbaba: 10 büyükelçi üzerinden gündemi değiştirmeye çalışıyorlar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba iktidarı eleştirerek, "10 büyükelçi onların imdadına yetişmiş gibi açıklama yaptılar, 'Osman Kavala’yı serbest bırakın' diye. Şimdi 10 büyükelçinin üzerinden gündemi değiştirmeye, doları unutturmaya, yolsuzlukları unutturmaya, işsizlikleri unutturmaya çalışıyorlar. Yer mi bu millet? Yemez." ifadelerini kullandı.

Haber 24-10-2021 18:55

CHP'li Özel: Türkiye'yi bu hale Erdoğan düşürmüştür

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Türkiye'yi de ezdirmeyecek bir parti olarak bugün yaşananlardan memnun olmamız mümkün değil. 10 büyükelçinin Türkiye'ye karşı açıklama yapıyor olması üzüntü vericidir, rahatsızlık vericidir." dedi. Özel ayrıca, "İnsan Hakları Mahkemesi, 'Osman Kavala haksızlığa uğruyor salıvermelisiniz.' dediği halde kendisini mahkemenin üzerinde gören, olmayan bir jürinin başkanı gibi görüp son sözü söylemeye çalışan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi bu hale düşürmüştür." dedi.

Haber 22-10-2021 17:27

CHP'li Ağbaba: En düşük asgari ücret sıralamasında ikinciliğe yükseldik

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Asgari ücret sıralamasında artık Avrupa liderliğine oynuyoruz. 10 günde 'en düşük asgari ücret sıralamasında' 2.'liğe yükseldik." ifadelerini kullandı.

Haber 18-10-2021 23:24

CHP'li Ağbaba: Eylül ayında 9 bin 608 esnaf iflas etti

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, geçen eylül ayında 9 bin 608 esnafın daha iflas ettiğini kaydederek son üç ayda kepenk indiren esnaf sayısındaki artışın yüzde 63 arttığına dikkat çekti. Ağbaba esnaf bakanlığının kurulması gerektiğini ve esnafın borçlarının faizsiz ertelenmesi gerektiğini söyledi.

Haber 17-10-2021 18:36

CHP'li Ağbaba'nın annesinin cenazesi Malatya'da toprağa verildi

CHP'li Ağbaba'nın annesinin cenazesi Malatya'da toprağa verildi

Yurthaber 29-09-2021 12:16

CHP'li Ağbaba'dan zincir marketlere düzenleme getirilmesi önerisi:

"10 bin nüfusun altında olan yerlerde zincir market açılmamalıdır. Zincir marketlerin ürün satışına yönelik mutlaka il veya ilçe esnaf odalarının görüşü alınmalıdır"

Yurthaber 24-09-2021 14:50

CHP'li Veli Ağbaba ve Engin Özkoç, Mersin'de basın toplantısı düzenledi

CHP'li Veli Ağbaba ve Engin Özkoç, Mersin'de basın toplantısı düzenledi

Yurthaber 14-09-2021 21:35

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba: Türkiye ekonomisi büyüdükçe işçilerin payı azaldı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Türkiye ekonomisi büyüdükçe, çalışanların ekonomiden aldıkları payın sürekli küçüldüğünü açıkladı.

Finans 01-09-2021 13:56

CHP heyeti, Tunceli'deki örtü yangını bölgesini inceledi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba: - "Sosyal medyada bazı fotoğraflar geziyor. Onlar da çok gerçekçi değil. Heyet olarak yangınlar kontrol altına alınıncaya kadar burada kalmaya devam edeceğiz"

Yurthaber 29-08-2021 19:07

2. Burhaniye Kitap Fuarı açıldı

2. Burhaniye Kitap Fuarı açıldı

Yurthaber 18-08-2021 23:48

CHP ekonomi ve esnaf masaları heyeti, Diyarbakır'da ziyaretlerde bulundu

CHP ekonomi ve esnaf masaları heyeti, Diyarbakır'da ziyaretlerde bulundu

Yurthaber 12-06-2021 19:40

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, müzisyenlerle basın açıklaması yaptı:

"Pandemi bitene kadar yasaklar devam edecekse, sanat emekçilerine yaşanabilir düzeyde hibe desteği verilmelidir" - "Devlet tam normalleşme olana kadar konser gibi müzik etkinlik biletlerinin bir kısmını sübvanse etmelidir. Enstrüman, ses ve ışık sistemlerinden alınan gümrük ve diğer vergiler, pandemi sürecinde sıfırlanmalıdır"

Yurthaber 04-06-2021 14:10

'Esnafa destek sigortası fonu' mu kuruluyor? CHP tarafından Meclis'e sunuldu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Esnaf Destekleri Sigortası Fonu’nun hayata geçirilmesini ve esnafın kapalı olduğu dönemlerdeki ciro kaybının en az yüzde 8’inin fon tarafından karşılanmasını önermişti. Ağbaba'nın önerisinin cevap bulması bekleniyor.

Finans 25-05-2021 09:57

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, BDDK ve Bankalar Birliği Risk Merkezi verilerini değerlendirdi:

"BDDK'nin verilerine göre, mart sonu itibarıyla toplam 3 milyon 921 bin 332 KOBİ'nin, bankacılık sektörüne kredi borcu bulunuyor. Küçük ve orta boy işletmelerin bankalara olan kredi borçları ise 875 milyar liraya yükseldi"

Yurthaber 06-05-2021 13:18

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, helikopter kazasına ilişkin TBMM'de komisyon kurulmasını istedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, helikopter kazasına ilişkin "TBMM'de komisyon kurulması"nı istedi

Yurthaber 06-03-2021 14:56

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, helikopter kazasına ilişkin TBMM'de komisyon kurulmasını istedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, helikopter kazasına ilişkin "TBMM'de komisyon kurulması"nı istedi

Yurthaber 06-03-2021 14:56

Meclis'te tansiyon yükseldi: 'Kılıçdaroğlu kadar başınıza taş düşsün'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, geçen yıl İdlib'de 36 Mehmetçiğin şehit olduğu saldırının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı ilk konuşmayı hatırlatarak, "(Ey Kılıçdaroğlu, Bay Kemal, Ce-Ha-Pe.) Ce-Ha-Pe kadar, Kemal Kılıçdaroğlu kadar başınıza taş düşsün." ifadelerini kullandı. Bu konuşmaların ardından Meclis tansiyon yükseldi.

Haber 24-02-2021 22:36

CHP heyetinden esnaf odalarına ziyaret

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak: - "(Yeni anayasa tartışmaları) Aman geri dursunlar. Bunların yapacağı anayasa değişikliğinin bize hiçbir hayrı olmaz. Milletin gündemini işgal etmesinler, milletin tenceresini doldurmaya baksınlar" - "(Esnafa verilen destek) Bu destek yetersizdir, uygulamadaki aksaklıklar derhal giderilmelidir, okuldaki kantinci esnafla bu krizden daha az etkilenen diğer esnaf arasında bir ayrıştırma yapmak gerekir" - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba: - "Tüm esnafın birikmiş borçları Hazine tarafından karşılanmalıdır, çok büyük bir miktar da değil. Esnafın borçlarının yapılandırılması için kolaylık sağlanmalı"

Yurthaber 02-02-2021 16:31

CHP heyetinden esnaf odalarına ziyaret

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak: - "(Yeni anayasa tartışmaları) Aman geri dursunlar. Bunların yapacağı anayasa değişikliğinin bize hiçbir hayrı olmaz. Milletin gündemini işgal etmesinler, milletin tenceresini doldurmaya baksınlar" - "(Esnafa verilen destek) Bu destek yetersizdir, uygulamadaki aksaklıklar derhal giderilmelidir, okuldaki kantinci esnafla bu krizden daha az etkilenen diğer esnaf arasında bir ayrıştırma yapmak gerekir" - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba: - "Tüm esnafın birikmiş borçları Hazine tarafından karşılanmalıdır, çok büyük bir miktar da değil. Esnafın borçlarının yapılandırılması için kolaylık sağlanmalı"

Yurthaber 02-02-2021 16:30

CHP'li Veli Ağbaba: Gıda Komitesi'nden 'Erken Uyarı Sistemi' gibi kimsenin anlamadığı bir karar çıktı

"Kuru sabitlemek için kısa süreli çözüm olarak faiz artırmak gıda gibi stratejik sektörlerin sorunlarını çözemez" - "Sadece üretici değil tedarikçiye kadar uzanan ve nihai tüketiciyle sonlanan bu zincirin tamamında yapısal değişiklikler gerekiyor"

Yurthaber 30-01-2021 14:44

CHP'li Veli Ağbaba: Gıda Komitesi'nden 'Erken Uyarı Sistemi' gibi kimsenin anlamadığı bir karar çıktı

"Kuru sabitlemek için kısa süreli çözüm olarak faiz artırmak gıda gibi stratejik sektörlerin sorunlarını çözemez" - "Sadece üretici değil tedarikçiye kadar uzanan ve nihai tüketiciyle sonlanan bu zincirin tamamında yapısal değişiklikler gerekiyor"

Yurthaber 30-01-2021 14:43

2020'de 99 bin 588 esnaf kepenk kapattı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, geçen yıl en az 99 bin 588 esnafın, meslekten ve sicilden terkin işlemi gerçekleştirerek kepenk kapattığını bildirdi.

Finans 25-01-2021 12:42

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba: Belediyelerimizde asgari ücreti 3 bin 100 yaptık

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba: "Belediyelerimizde asgari ücreti 3 bin 100 yaptık"

Yurthaber 30-12-2020 18:53