37 Haftalik Gebelikte Vajinal Muayene Haberleri

Yerleşme kanaması nedir, belirtileri nelerdir? Gebelikte yerleşme kanaması kaçıncı haftada olur, ne kadar sürer?

Hamilelik döneminde beklemeyen vajinal kanamalar anne adaylarını endişeye düşürebilir. Hamile olmayan kadınlar her ay düzenli olarak adet görür. Her kadının adet kanaması ve miktarı farklıdır. Bazıları daha sık adet olurken bazıları ise normal periyotlarda seyreder. Gebe kalındığı zaman adet kanaması kesilir. Hamileyken kadın üreme sistemini yakından ilgilendiren birtakım kanamalar meydana gelebilir. Peki, yerleşme kanaması nedir ve ne kadar sürer?

Kadin 2023-03-03 17:13:06

Baltayla öldürmüştü! Baba katiliyle ilgili yeni gelişme: İkinci kez yapılacak

Bursa'daki kan donduran olayda 57 yaşındaki babası Mehemt Yıldız'ı baltayla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan ve müebbeti istenen Eyüp Yıldız'la (37) ilgili yeni bir gelişme yaşandı. İlk muayenede akli dengesi yerinde olduğu belirlenen baba katilinin cezasının kesinleşmesi için ikinci kez muayene edilmesine karar verildi.

Haber 2022-03-11 13:44:07

İzmir'den sonra bu kez Tunceli! Şikayet üstüne şikayet aldı... Doktor, tacizden tutuklandı: Kadınlar muayeneden kaçıyor

Tunceli'de görev yapan Pakistan uyruklu doktor İsmail Hakim kadın hastasına tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklandı. İddiaya göre kadın hastasını taciz eden doktor, başka bir kadın hastayı daha taciz etti. Hakim hakkında 2018 yılında da 37 kişinin bir araya gelip verdiği dilekçe ortaya çıktı. Dilekçede ''Doktor İsmail Hakim'in kadın hastaları muayene esnasında ahlak dışı taciz boyutuna varan hareketlerini gözlemlemekteyiz. Birçok kadın sağlığını riske atarak muayeneden kaçmaktadır'' denildi.

Haber 2022-02-18 13:05:22

Hamilelik döneminde vajinal akıntı ve kaşıntının sebepleri nelerdir? Bu risklere dikkat!

Gebelikte akıntı rahatsız edici bir şekilde olabilir. Ancak rahatsız edici olmayan tarz bir akıntı da 9 ay boyunca devam edebilir. Bu durum hormonların vücuda yaptığı etkiyle salgıların artması olarak kabul etmektedir. Bir gebe 9 ay boyunca pedle gezebilir ve bu normaldir. Peki hangi durumda vajinal akıntıya dikkat etmek gerekir?

Kadin 2021-01-11 08:36:17

Muğla’da Candostlar Güvenli Ellere Emanet

Doğal yaşam alanları ile Türkiye’nin en donanımlı barınaklarından biri olan, 37 bin 349 m2 alan arazi üzerine inşa edilen Geçici Hayvan Bakımevi’nde candostlar için ilk kabul ünitesi, yavrulu anne bakım ünitesi, karantina ünitesi, muayene ünitesi, ameliyathane ünitesi, müşahede ünitesi, kedi üniteleri, açık-kapalı kafesler ve doğal yaşam park alanları bulunuyor.

Yurthaber 26-10-20 15:45

Satın alma, sahiplen

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Menteşe ilçesi Akçaova-Yeşilyurt mahalleleri yolu üzerinde 37 Bin 349 metrekarelik araziye inşa edilen Geçici Hayvan Bakımevi’nde sahiplendirilen hayvan sayısı gün geçtikçe artıyor.İçerisinde ilk kabul ünitesi, yavrulu anne bakım ünitesi, karantina ünitesi, muayene ünitesi, ameliyathane ünitesi, müşahede ünitesi, kedi üniteleri, açık-kapalı kafesler ve doğal yaşam parklarının bulunduğu Geçici Hayvan Bakımevinde, can dostların klinik ihtiyaçlarının karşılanmalarının yanı sıra sahiplendirilerek sıcak bir yuvaya kavuşması için de çalışmalar yapılıyor.2 Bin 48 can dost sıcak bir yuvaya kavuştuŞimdiye kadar binlerce hayvanın bakımını üstlenip bunların yüzlercesini sahiplendiren Büyükşehir Belediyesi’nin Geçici Hayvan Bakımevi, hem hayvanlara sıcak bir yuva oluyor hem de vatandaşların yeni birer arkadaş edinmelerini sağlıyor.

Yurthaber 13-08-20 12:23

20 bin can dostu şifa buldu

Sokakta yaşayan sevimli can dostların korunması ve yaşam şartlarının iyileştirilmesi amacıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Menteşe ilçesi Akçaova-Yeşilyurt mahalleleri yolu üzerinde 37 Bin 349 metrekarelik araziye inşa edilen Geçici Hayvan Bakımevi, beslenme ve tedavi ihtiyaçları bulunan hayvanlara kucak açıyor.Türkiye’nin sayılı barınaklarından birisi olan ve içerisinde ilk kabul ünitesi, yavrulu anne bakım ünitesi, karantina ünitesi, muayene ünitesi, ameliyathane ünitesi, müşahede ünitesi, kedi üniteleri, açık-kapalı kafesler ve doğal yaşam parklarının bulunduğu Geçici Hayvan Bakımevinde, aralarında hasta, yaralı, kaza geçirmiş ve kötü muameleye maruz kalmış sokak hayvanlarının klinik ihtiyacı karşılanıyor.Büyükşehir, 20 bin hayvanın hayatına dokunduSokak hayvanları için sıcak bir yuva olan Geçici Hayvan Bakımevi’nde, sokak hayvanlarının korunup sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri için Büyükşehir Belediyesi uzman veteriner hekimleri şefkat eli uzatıyor.

Yurthaber 07-08-20 10:53

Gebelikte akıntı normal mi?

Fizyolojik vajinal akıntılar normalde olduğu gibi hamilelik döneminde de görülmektedir. Fakat bu durum akıntının rengine ve miktarına bağlı olarak hormonal akıntıların dışına çıkabilmektedir. Peki, hangi akıntılar normal kabul edilir? Hangi durumlarda doktora görünmek gerekir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Pınar Kadiroğulları sizler için anlattı.

Kadin 05-09-19 15:48

'Uykuda muayene' sonrası ameliyat oldular

ANTALYA'da, uyku apnesi hastalığı olan Ömer Ay (27) ile Kemal Babat (37), masabaşında ve direksiyonda uyumaya başlayınca önce uykuda muayene oldu ardından geçirdikleri ameliyatla sağlıklarına kavuştu.

Haber 14-08-19 12:09

'Uykuda muayene' sonrası ameliyat oldular

ANTALYA'da, uyku apnesi hastalığı olan Ömer Ay (27) ile Kemal Babat (37), masabaşında ve direksiyonda uyumaya başlayınca önce uykuda muayene oldu ardından geçirdikleri ameliyatla sağlıklarına kavuştu.

Haber 14-08-19 11:34

37 günlük bebekleri ölen aileden hastaneye 'ihmal' suçlaması

Ankara'da yaşayan Ebru-Ramazan Görgülü çiftinin bebekleri Ahsen Ada, öksürük ve yüksek ateş şikayetiyle götürüldüğü hastanede muayene edilerek evine gönderildikten 3 gün sonra 37 günlükken yaşamını yitirdi.

Haber 22-07-19 12:53

37 günlük bebekleri ölen aileden hastaneye 'ihmal' suçlaması

Ankara'da yaşayan Ebru-Ramazan Görgülü çiftinin bebekleri Ahsen Ada, öksürük ve yüksek ateş şikayetiyle götürüldüğü hastanede muayene edilerek evine gönderildikten 3 gün sonra 37 günlükken yaşamını yitirdi.

Haber 22-07-19 12:35

37 günlük bebekleri ölen aileden hastaneye 'ihmal' suçlaması

ANKARA'da yaşayan Ebru-Ramazan Görgülü çiftinin bebekleri Ahsen Ada, öksürük ve yüksek ateş şikayetiyle götürüldüğü hastanede muayene edilerek evine gönderildikten 3 gün sonra 37 günlükken yaşamını yitirdi.

Haber 22-07-19 12:09

Gebelikte akıntı olması normal mi?

Gebe kaldığınızda, vücudunuz çeşitli değişikliklere uğrar. Karşılaşabileceğiniz ilk değişikliklerden biri de vajinal akıntıdır. Hamilelik sırasında neyin normal kabul edildiğinin ve anormal görünebilecek değişikliklerin farkında olmak önemlidir. Peki gebelikte akıntı olması durumunda ne yapmalıyız?

Kadin 28-11-18 09:37

Cezaevinde doktoru bıçaklayıp firar eden mahkum yakalandı

 AYDIN'ın Efeler ilçesinde cezaevinde kendisini muayene eden doktor Yunus Emre Baba'yı bıçaklayıp, firar eden mahkum Erkan Aslan (37), polisin düzenlediği operasyonla yakalandı.

Haber 16-08-18 15:21

'Orgazm araştırmacısı' sahte doktora 4 yıl hapis

Hollanda'da yıllarca kendisini doktor olarak tanıtan ve "orgazm araştırması" bahanesiyle çok sayıda kadına cinsel tacizde bulunan bir kişi 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sahte doktor, kimi zamanda kadın kurbanlarını leğen kemiği ve meme araştırması bahanesiyle kandırdı. Ron O, cinsel yolla bulaşan hastalık taraması gerekçesiyle birçok kadına anal ve vajinal muayene yaptı.

Haber 08-11-17 06:28

Gebelikte Vajinal Kanamalar

Gebelikte vajinal kanamaların görülme sıklığı yaklaşık % 15 civarındadır.

Kadin 07-08-15 17:32

(özel Haber) Karın Ve Baş Ağrısı Şikayetiyle Muayene Olduktan 1 Gün Sonra Öldü

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde karın ve baş ağrısı şikayetiyle hastaneye giden 37 yaşındaki Hanife Albulak, muayene...

Yurthaber 18-06-15 12:54

Sağlık İşleri Müdürlüğü Eyüplülerin Hizmetinde

Eyüp Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, Mart ayı boyunca 2 bin 37 muayene gerçekleştirdi.Eyüp Belediyesi Sağlık...

Yurthaber 17-04-15 10:59

29 Milyon Aracın Yüzde 37'si Muayenede Sınıfta Kaldı

Araç Muayene İstasyonu TÜVTÜRK'ün hizmet vermeye başladığı 5 yılı aşkın süre içinde 29 milyon 150...

Yurthaber 17-11-13 09:18