Damarlar Haberleri

Bu vitamin Alzheimer riskini yüzde 17 düşürüyor! Eğer vücudunuzda eksikse bunama riski yüzde 25 artıyor

İngiltere’de yapılan uzun vadeli bir araştırmaya göre D vitamini eksikliği olanlarda bunama riskinde yüzde 19-25 oranında artış gözlendi. Düzenli olarak D vitamini takviyesi alanlarda ise Alzheimer riskinde yüzde 17 azalma görülürken damar hastalığına bağlı bunama riskinde yüzde 14 azalma gözlendi.

Kadin 20-04-2024 12:10

Uzmanı anne adaylarını uyardı: Bayramda tatlı tüketimine dikkat

Ramazan Bayramında anne adaylarını tatlı tüketimi konusunda uyaran Doç. Dr. Işık Kaban, kan şekerini hızlı bir şekilde yükselten şerbetli tatlılar yerine kuru meyveler ve sağlıklı atıştırmalıklar tüketilmesi gerektiğini söyledi.

Kadin 06-04-2024 12:09

Ani baş dönmesi o tehlikenin işareti olabilir! 'Kadınlarda daha fazla...'

Nöroloji Uzmanı Dr. Hikmet Dolu, ani baş dönmesinin inme işareti olabileceğini söyledi. Uzm. Dr. Dolu, “Erkeklerdeki felç ihtimali, kadınlara kıyasla daha yüksek olsa da kadınlarda felçten dolayı gerçekleşen ölüm oranları erkeklere kıyasla daha fazladır" dedi.

Kadin 22-02-2024 16:03

'Ağrısız hareket etmek için en basit önlem' diyerek açıkladı! Eklem ağrılarınızın sebebi bu olabilir

Suyun insan sağlığı için önemi ve faydaları hakkında uyarılarda bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Betül Yurdakul, “Eklem aralıklarında kayganlığı sağlayan sıvı bileşeninde de su bulunur. Yeterince su içmediğimizde eklem arası sıvılarla birlikte eklem kayganlığı da azalır. Bu da eklem ağrılarına, hareket sırasında eklemlerden ses gelmesine neden olur. Tedavi edilmezse eklem yüzeyleri aşınıp kalıcı eklem bozuklukları oluşabilir. Ağrısız hareket etmek için su içmek en basit önlem” dedi.

Kadin 21-02-2024 17:31

Diğer Haber Etiketleri

Diyetisyen Doktor Kuaför Stilist anne sütü at kestanesi patates sarımsak tahin şeker Sebze buz su ruj eyeliner Pirinç hindi Güneş Beyin Kalp‎ Göz Bella Hadid hamilelik cilt bakımı Cinsellik fondöten D vitamini diyet kaş almak çocuk ereksiyon moda makyaj kirpik sağlıklı beslenme ten uyumu tuz kaş adet baş dönmesi derin ven trombozu eklem ağrısı ense ağrısı erken menopoz inme (beyin krizi) kalp krizi menopoz pıhtı atması polikistik over sendromu raynaud hastalığı nedir regl tansiyon yemek borusu alara cilt çiftler böbrekler estetik gazlı içecek gebelikte kanama gebelikte yerleşme kanaması kaçıncı haftada olur güzellik görünüm göz altı morlukları hamile hata içecekler hücre ilik iltihap ifade anne ayak allık elvin levinler dudak kalp damar hastalıkları yerleşme kanaması yeşil sebzeler yaş mon mor menopoz ağrıları nelerdir menopoz belirtileri menopoz belirtileri nelerdir menopoz belirtileri nelerdir kaç yaşında başlar menopoz dönemi menopoz nedir menopoz yaşı menopoza girerken adet kanamaları nasıl olur menopozda adet kanaması kaç gün sürer makyaj malzemeleri margarin raynaud fenomeni raynaud hastalığı raynaud sendromu saç profesyonel regl ağrısı risk siyah sevgi sigara zararları sigaranın zararları polikistik over polikistik over belirtileri polikistik over tedavisi soğuk terleme taşköprü sarımsağı taze kadın kaş modelleri patates kızartması patojen hamilelikte ilişkiye girilir mi mayonez sos cilt güzelliği için hamilelikte burun kanaması eo öpüşmenin faydaları cilt tonu eşitleme hemoraji sinirli topuk zihin akciğerler cinsi hücreler ense gebelikte burun kanaması sağlıklı yiyecek orman meyveleri at kestanesi yağı sırt 5 yaş kanama nasıl durdurulur menopoza kaç yaşında girilir yeşil yapraklı sebzeler menopoz öncesi adet kanamaları nasıl olur

Damarlar

Damarlar Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Damarlar Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Diyetisyenlerden sağlıklı beslenme hakkında doğru bilinen 7 yanlış! 'Geç saatte yiyebilirsiniz, 'doğal' şeker daha iyi değildir ve yumurta kolesterolü yükseltmez...'

'Günde asla ikiden fazla yumurta yemeyin. Tam tahıllı ekmek tüketin ve beyazlardan (un, şeker, tuz) kaçının. Şekerli ve gazlı içeceklerden kaçının.' gibi beslenme kuralları yaygın olarak biliniyor. Bunlar, yıllar boyunca beslediğimiz ve optimum sağlığın anahtarı olduğuna inandırdığımız yüzlerce sözde diyet 'kuralından' sadece üçü. Ancak giderek artan kanıtlar, aslında sağlıklı bir beslenmenin çok daha basit olduğunu gösteriyor.

Kadin 20-02-2024 08:26

Her 3 kişiden birinde görülüyor! Düzenli değilse aman dikkat! Kalp krizi başta olmak üzere birçok riski beraberinde getiriyor

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre günümüzde her 3 kişiden birinde yüksek tansiyon sorunu görülüyor. Önlem alındığı takdirde, 30 yıl içinde 76 milyon kişinin yüksek tansiyonun getirdiği hayati tehlikeden kurtulabileceği tahmin ediliyor. Ancak yüksek tansiyonun tedavisi kadar, gün içindeki tansiyon düzeyi değişikliklerinin de kontrol altında tutulması gerekiyor. Ortalama düzeyde tutulmayan tansiyon, başta kalp krizi olmak üzere, beyin kanaması gibi birçok riski beraberinde getirebiliyor.

Kadin 19-02-2024 15:52

Her sofrada bulunuyor! Beyni yok eden 3 besin

Her sofrada bulunan ancak sağlığımızı olumsuz etkileyebilecek bazı besinler vardır. Şeker, beyindeki dopamin seviyelerini artırarak bağımlılığa yol açabilir ve uzun vadede beyin fonksiyonlarını olumsuz etkileyebilir. İşlenmiş gıdalar ise yüksek fruktozlu mısır şurubu ve trans yağlar gibi zararlı bileşenler içerir. Bu tür gıdaların aşırı tüketimi obezite ve beyin sağlığı üzerinde negatif etkilere yol açabilir.

Kadin 12-02-2024 15:08

El ve ayaklarınızda renk değişimi varsa dikkat! En sık genç kadınlarda ortaya çıkıyor 'Tehlikeli' diyerek uyardı

Bazen stresli günlerde bazen de soğuk havalarda el ve/veya ayak parmak uçlarında oluşan mavi-mor renk değişikliklerin raynaud fenomeni (Sendromu) belirtisi olabileceğini söyleyen Romatoloji ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Sayarlıoğlu, önemli uyarılarda bulundu.

Kadin 08-02-2024 15:10

Profesör açıkladı Toplardamar pıhtılarında kritik süre ilk 15 gün

Toplardamar pıhtılarının tedavi edilerek hastaların sağlığına kavuşması için ilk 15 günün çok kritik olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Levent Oğuzkurt, "İlk 15 gün içerisinde anjiyo ile damardan müdahale edilirse o pıhtıyı tamamen yok etme şansınız var. Hasta bize 25 gün sonra geldiği zaman bu pıhtıyı temizleyemiyoruz. Şansımız azalıyor, 1 aydan sonra artık imkânsız hale geliyor. İlk birkaç gün kahve telvesi gibidir, içerisini girip çekebiliriz. 15 gün diyoruz ama ne kadar erken o kadar iyi" dedi.

Kadin 07-02-2024 17:48

Sofralarda ketçap ve mayonezin yerine geçecek! 'Yıllandıkça değer kazanıyor, 30 yıl raf ömrü var' Lezzeti damak çatlatıyor, hastalıklara karşı zırh gibi koruyor

Kastamonu’da Taşköprü sarımsağından üretilen püre, tüp şeklindeki ambalajıyla ketçap ve mayonez gibi sofralarda yer almaya başladı. Ayrıca yıllanmış Taşköprü sarımsağı ekstraktı da, kalp krizi, kolesterol, damarlarda yağlanma gibi birçok hastalığı önlediği gibi hastalıklara karşı insan vücudunu dinç tutuyor.

Kadin 06-02-2024 12:11

Duyan markete koşuyor: Sık sık yiyenlerin beyinleri 11 yıl daha genç oluyor! 'Düzenli olarak tüketenlerde kalp krizi riski %16 azalıyor'

Sağlıklı bir yaşam elbette ki sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz yapmaktan geçiyor. Doğanın bize sunduğu öylesine mucizevi etki gösteren besinler var ki çoğumuz bunlardan habersiziz. Prof. Dr. Erkan Topuz yiyenlerin beyinlerinin 11 yıl daha genç olduğu ve ayrıca kalp krizi risklerinin de %16 daha azaldığı o besin grubunu paylaştı.

Kadin 02-02-2024 15:02

Kronik düşük dereceli iltihaplanmaya dikkat! Uzmanından kritik bilgiler

İltihap (inflamasyon), aslında vücudun bir savunma mekanizmasıdır. Bağışıklık sistemi, hasar görmüş hücreleri, patojenleri tanır ve iyileşme sürecini başlatır. Zararlı veya tahriş edici bir etken vücudun bir kısmını etkilediğinde, savunma sistemi bunu yok etmek için iltihap gibi biyolojik bir tepki ortaya çıkartır. Denizli Özel Egekent Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. İhsan Alur, kronik düşük dereceli iltihaplanmaya dikkat çekti.

Kadin 23-01-2024 12:42

Yerleşme kanaması nedir? Yerleşme kanaması neden olur?

Gebelik başlangıcında beklenmeyen kanamalar anne adaylarının korku yaşamasına neden olabilir. Sağlıklı ve hamile olmayan kadınlar düzenli olarak regl olur. Her kadının regl kanaması ve oranı farklıdır. Bazıları daha erken regl olurken bazılarında ise bu düzenli olarak seyreder. Hamilelikte adet kanamaları kesilir. Ancak hamilelik esnasında üreme sistemini ilgilendiren bazı kanamalar meydana gelebilir. Peki, yerleşme kanaması nedir?

Kadin 13-01-2024 21:31

Sigara cinsel hayatı etkiler mi? Sigara cinselliğe zararlı mı?

Tüm dünyada sağlığa zararlı olarak gösterilen ürünlerden biri sigaradır. Yapılan tıbbi araştırmalar sonucunda, sigaranın birçok sağlık sorunu ile birlikte ölüme sebebiyet verdiği görülmüştür. Bu yüzden sigaranın insan vücuduna zararlı etkileri olduğu ifade edilir. Ancak, yapılan bilimsel çalışmalar sigaranın cinsel fonksiyonları da bozduğunu göstermektedir. Peki, sigara cinsel hayatı etkiler mi?

Kadin 16-12-2023 20:36

At kestanesi yağı nedir? At kestanesi yağı ciltte nasıl kullanılır?

At kestanesi yağı doğal bir mucize olarak kabul edilen yüzyıllardır sağlık ve güzellik için kullanılan bir bitkisel yağdır. Özellikle cilt bakımı konusunda önemli bir rol oynayan bu yağ anti-inflamatuar ve antioksidan özelliklerle doludur. Cilt üzerindeki etkileri arasında tahrişleri hafifletme, cilt tonunu dengeleme ve nem dengesini koruma gibi bir dizi olumlu özellik bulunur. Ancak at kestanesi yağının doğru şekilde kullanılması önemlidir çünkü yanlış uygulama cilde zarar verebilir.

Kadin 29-09-2023 01:50

Göz altı morluklarına son! Göz altlarını süt gibi aydınlatıyor

Göz altı morlukları sık görülen cilt problemlerinden biridir. Genetik göz altı morluklarına evde müdahale etmek mümkün olmasa da uykusuzluk, stres, zararlı yaşam alışkanlıkları gibi dış faktörlerin sebep olduğu göz altı morluklarını geçirmek için etkili yöntemler bulunuyor. Aydınlık göz altları için mutlaka denemeniz gereken 2 yöntem ve uygulanışı haberimizde.

Kadin 20-08-2023 17:08

Menopoz belirtileri - Menopoz nedir, erken menopoz neden olur?

Menopozla birlikte, bazı kadınlarda sıcak basmaları, terleme, uyku problemleri, cilt değişiklikleri ve ruh hali dalgalanmaları gibi semptomlar görülebilir. Menopoz, kadınların yaşamında önemli bir dönüm noktasıdır ve fiziksel ve duygusal açıdan bazı zorluklar getirebilir. Bu süreçte kadınların sağlıklı yaşam tarzı ve doktorun önerileriyle yakından ilgilenmesi, menopozun etkilerini hafifletmek ve sağlıklı bir yaşam sürdürmek için önemlidir.

Kadin 31-07-2023 16:36

Bella Hadid'in ışıl ışıl ve gergin cildinin sırrı! Anında etki ediyor

Bella Hadid'in fiziğinin yanı sıra cildinin güzelliği de kadınların dikkatini çekiyor. Bella Hadid, güzelliği için yaptırdığı işlemler dışında gergin cildi için uyguladığı basit güzellik sırrını paylaştı. Anında gergin bir görünüm kazandıran bu bakım sırrı sosyal medyada büyük ilgi görüyor.

Kadin 12-06-2023 14:52

Sürekli ereksiyon hâli (Priapizm) nedir, nedenleri nelerdir? Priapizm türleri nelerdir, tedavisi nasıldır?

Yavaş akımlı ve yüksek akımlı olmak üzere iki ayrı türü bulunan priapizm, halk arasında sürekli ereksiyon hâli şeklinde bilinir. Bu durum penise gelen kanın yine peniste biriktiği kanallardan boşalamaması ile ilişkilidir. Dolayısıyla priapizm durumunun farklı cinsel rahatsızlıklara yol açmadan kısa sürede tedavi edilmesi önemlidir. Priapizm tedavisinde başvurulan yöntemler arasında soğuk kompres ve aspirasyon başta gelir. Sürekli ereksiyon hâli nedir, nasıl tedavi edilir?

Kadin 24-03-2023 17:29

Tahin süt yapar mı, tahin yemek gaz yapar mı? Tahin anne sütünü artırır mı, emziren anne tahin yiyebilir mi?

Türk mutfağının sevilen lezzeti olan tahin pek çok yemekte, mezede ve tatlıda kullanılır. Özellikle kış aylarında tam bir şifa deposu olan tahinin vücuda birçok faydası vardır. Bu besleyici lezzetin anne sütüne de faydalı olduğu bilinmektedir. Anne sütünü artırmak için pek çok kadın tahin tüketir. Böylece hem sağlıklarını koruyabilirler hem tahinin pek çok faydasından yararlanabilirler hem de bebeklerinin karnını doyurabilirler. Emziren anne tahin yiyebilir mi?

Kadin 07-03-2023 18:00

Ablasyo plasenta nedir, bebeğin plasentadan ayrılması belirtileri nedir? Plasenta dekolmanının gebe ve bebek üzerindeki etkileri nedir, bebek kordonu neden kopar?

Gebelik dönemi her anne adayı için hem sevinç verici hem de endişeli bir dönemdir. Bu dönemde bazı anne adayları bebeklerine bir şey olacak endişesi yaşayabilir. Tüm anne adayları hamilelik döneminin sorunsuz bir şekilde geçmesini ister. Sağlıklı bir şekilde bebeklerini kucaklarına almak için gün sayarlar. Ancak bazen beklenmedik durumlar ortaya çıkabilir. Bu durumlardan biri ablasyo plasentadır. Peki, bebeğin plasentadan ayrılma belirtileri nelerdir?

Kadin 03-03-2023 17:26

Yerleşme kanaması nedir, belirtileri nelerdir? Gebelikte yerleşme kanaması kaçıncı haftada olur, ne kadar sürer?

Hamilelik döneminde beklemeyen vajinal kanamalar anne adaylarını endişeye düşürebilir. Hamile olmayan kadınlar her ay düzenli olarak adet görür. Her kadının adet kanaması ve miktarı farklıdır. Bazıları daha sık adet olurken bazıları ise normal periyotlarda seyreder. Gebe kalındığı zaman adet kanaması kesilir. Hamileyken kadın üreme sistemini yakından ilgilendiren birtakım kanamalar meydana gelebilir. Peki, yerleşme kanaması nedir ve ne kadar sürer?

Kadin 03-03-2023 17:13

Bu yaşta hamile kaldıysanız dikkat! Kalp krizi ve inme riskiniz çok daha yüksek

Hamilelik kadınlar için oldukça stresli ve heyecanlı bir dönem olarak görülüyor. Anne adayları bu süreçte hem kendi hem de bebeklerinin sağlığını korumak için birçok alışkanlığını değiştiriyor. Yapılan bir araştırmaya göre belirli bir yaşta hamile kalan kişilerin kalp krizi ve inme riskinin çok daha yüksek olduğu öğrenildi.

Kadin 28-02-2023 10:22

Tüm görünümünüzü mahveden 9 güzellik hatası! Yapmadan önce tekrar düşünün

Cildimize ve saçlarımıza uyguladığımız bazı işlemler çok daha yaşlı ve kilolu görünmemize neden olabiliyor. Daha bakımlı görünmek için yapılan bazı güzellik trendleri bulunuyor. Kuaförler ve stilistler bu güzellik hatalarından uzak durmanız gerektiğini belirtiyor.

Kadin 26-02-2023 14:55

Hamilelikte ilişki sonrası kanama nedenleri nelerdir? Gebelikte ilişki sonrası kanama için ne zaman doktora gidilmeli?

Gebelikte cinsellik, anne ve baba adaylarının kafasında soru işareti uyandıran konulardan biridir. Özellikle hamilelikte cinsel ilişkiye girilip girilmeyeceği, kaçıncı aya kadar cinselliğin sorun teşkil etmediği gibi konular sıkça araştırılır. Gebelikte ilişki ile ilgili doğru bilgilere sahip olmamak beraberinde acı, ağrı, yanma ve kanama gibi pek çok problemi getirebilir. Peki, gebelikte ilişki sonrası kanama neden olur, ne zaman doktora gidilmelidir?

Kadin 24-02-2023 17:47

Hamilelikte burun kanaması normal mi, neden olur? Gebelikte burun kanamasının tehlikesi var mı, normal mi?

Hamile kadınlarda fizyolojik ve hormonal olarak pek çok değişiklik görülür. Bazı durumlar sık sık yaşanırken bazıları nadir yaşanabilir. Bu, kişiye ve duruma göre değişmekle birlikte farklı nedenlerden de kaynaklanabilir. Hamilelikte burun kanaması da merak edilen ve araştırılan bir konudur. Bazı kadınlar gebelik dönemlerinde burun kanaması yaşayabilir ve bunun tehlike olup olmadığını öğrenmek ister. Peki, hamileyken burun kanamasın neden olur?

Kadin 24-02-2023 17:44

Hamileler limonlu su içebilir mi? Hamilelikte limonlu su içmek ne işe yarar, kanı sulandırır mı?

Gebelik dönemi anne adayları için mutluluk verici olduğu kadar zor bir süreç olarak da değerlendirilir. Bu dönemde anne adaylarının sağlıklarına daha fazla özen göstermesi önemlidir. Özellikle yaz mevsiminde hamilelik dönemi daha zorlu olur. Bu yüzden anne adayları hem sağlıklı hem de serinletici etkiye sahip içecekleri tercih eder. Peki, hamileler limonlu su içebilir mi? Hamilelikte limonlu su tüketmenin faydası var mı?

Kadin 24-02-2023 17:31

Makyaj malzemelerinizi cilt alt tonunuza göre seçin ve aradaki farkı görün

Başkalarında beğendiğiniz ruj, allık ya da far sizde istediğiniz görüntüyü vermeyebilir. Bunun sebebi, herkesin cilt alt tonunun aynı olmaması. Genel olarak sıcak ve soğuk cilt alt tonu olsa da nadiren ikisinin karışımı nötr cilt tonu da bulunuyor. Nötr her renk ile uyum gösterse de diğerleri için durum böyle değil. Gelin, sıcak ve soğuk ciltler için ideal renklere göz atalım.

Kadin 15-02-2023 18:07

83 gün boyunca regl olan kadın duyanları dehşete düşürüyor! Doktorlar hastalığına inanmadı

Kadınlar regl süreci boyunca vücutlarında, sağlıklarında ve psikolojilerinde farklılar yaşayabiliyorlar. Bazı kadınlar adetliyken dayanılmaz regl ağrıları yaşıyor. Hemen bitmesi istenen regl sürecini 83 gün boyunca yaşayan bir kadın kan nakli olmak zorunda kaldı. Yaşadıklarını duyan kadınlar zorlu mücadelesine hayran kaldı.

Kadin 13-01-2023 15:03

Pirinçli buz küpünün faydaları nelerdir? Pirinçli buz küpü nasıl yapılır ve kullanılır?

Cilt bakımı, kadın erkek fark etmeksizin herkes için oldukça önemli. Bu sebeple kullandığınız ürünlere ve cilt bakımını doğru yapıp yapmadığınıza dikkat etmenizde fayda var. Cildinize gereken özeni gösteriyor ama yine de gözeneklerden kurtulamıyorsanız bu tarif tam size göre! İşte pirinçli buz küpünün faydaları ve tarifi...

Kadin 21-10-2022 23:18

Öpüşmenin faydaları nelerdir? Öpüşmek eyleminin insan sağlığına faydaları

Yumuşak, sert veya Fransız tarzı. Hiçbir kadın ilk öpücüğünü unutmaz... Araştırmalara göre ilişkinin gidişatını önemli ölçüde etkileyen öpüşmek eyleminin, sağlığa da pek çok faydası bulunur. Peki, öpüşmenin faydaları nelerdir?

Kadin 21-10-2022 11:24

Kaşlarınızı aldırmak için kuaföre gitmenize gerek yok! Evde profesyonel kaş şekillendirme

Kaş yüzümüz için oldukça önem taşıyan bölümler arasında bulunuyor. Tüm ifademizi etkileyen kaşları alırken yanlış yapılan hamleler uzun süre boyunca kötü görünümlere sebep olabiliyor. Dışarıda yüksek fiyatlar verilerek aldırılan kaşlar istediğiniz görünümde olmuyorsa evde profesyonel kaş alımı yöntemini deneyebilirsiniz.

Kadin 20-10-2022 07:49