Gebeligin 17 Haftasinda Beslenme Haberleri

17 yaşında kör kaldı! Korkunç gerçeği testler ortaya çıkardı: Sebebi ise herkesin bayılarak yediği yiyecek

İngiltere’de gündem 17 yaşında görme yeteneğini kaybeden bir genç. 17 yaşında görme yeteneğini kaybeden genç üzerinde yapılan tetkikler korkunç gerçeği ortaya çıkardı. Ciddi oranda vitamin ve mineral eksikliği yaşayan gencin beslenme planı ise tamamen kızarmış, hazır ürünlerden oluşuyordu. Beslenme hataları yüzünden hasta olan çocuk ilk kez 14 yaşında doktora gitti. Doktorların tavsiyesine kulak asmayan genç, hayatına görme yetisini kaybetmiş şekilde devam edecek.

Haber 2022-10-01 20:56:37

Tam 17 kilo verdi! Ufuk Özkan’ın son halini gören tanıyamadı

Usta oyuncu Ufuk Özkan, sonbaharda vizyona girecek iki sinema filmi için sıkı bir diyete girerek 17 kilo verdi. Geçtiğimiz günlerde çekimleri tamamlanan 'Ah Be birader' ve 'Kadın Kafası' filmlerindeki karakterleri için kilo vermesi gereken Özkan, beslenme uzmanı eşliğinde diyet yaptı.

Magazin 2022-07-01 11:18:39

Konya'da 17 Kasım Dünya Prematüre Günü etkinliği düzenlendi

Yenidoğan Uzmanı Dr. Fatma Hilal Yılmaz: - "Kovid-19 enfeksiyonu dahil birçok enfeksiyon, annenin hipertansiyonu olması, annenin yaşadığı stres, travma, kronik rahatsızlıkları prematürelikle sonuçlanabilir. Anneler, böyle bir süreçte özellikle enfeksiyondan kendilerini korumalılar. Sağlıklı beslenme ve stressiz bir yaşam prematürelikten koruyacaktır"

Yurthaber 2021-11-17 14:24:07

Tam kapanma da beslenme önerisi! İki ana öğünle beslenerek yenilenmek mümkün

17 günlük tam kapanma boyunca bedensel ve psikolojik sağlığı korumak açısından uzmanlar beslenmenin önemine dikkat çekti. Tam kapanma boyunca sağlıklı beslenme ile ilgili tavsiyelerde bulunan Kaliteli Yaşam Uzmanı Doç. Dr. Haluk Saçaklı, “17 gün sürecek kapanma başladı. Bu süreçte oruç ya da 2 ana öğünle beslenerek yenilenmek mümkün” diye konuştu.

Yemek 2021-04-30 12:20:46

Büyükşehir can dostları unutmadı

Aydın Büyükşehir Belediyesi, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde de beslenme noktalarına mama bırakarak can dostları unutmadı.Korona virüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde yiyecek bulma güçlüğü çeken can dostlarımızı Aydın Büyükşehir Belediyesi unutmadı.Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü ekiplerince, Aydın’ın 17 ilçesindeki beslenme noktaları ve merkeze uzak noktalardaki can dostlarımıza mama bırakıldı.Lokantaların paket servisi geçmesi ve vatandaşların tedbirler kapsamında sokağa çıkmaması nedeniyle sokak hayvanlarının beslenme kaynakları azaldı.

Yurthaber 04-01-21 09:39

Bayram için sağlıklı beslenme tavsiyeleri

Ramazan ayında 17 saat boyunca tutulan orucun ardından bayramla birlikte aşırı ve hızlı gıda tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, aksi halde sindirim sistemi, kalp, tansiyon gibi rahatsızlıkların ortaya çıkabileceğini söyledi.Bu yıl yaklaşık 17 saat boyunca tutulan oruç sebebiyle üç ana öğün yerine kısa sürelerle ara öğün olmadan iki ana öğün tüketildiğini belirten uzmanlar, bayramla birlikte dengeli ve sağlıklı beslenmenin oldukça önemli olduğuna dikkat çekti.

Yurthaber 22-05-20 13:39

Aralıklı oruç diyeti fark oluşturuyor

Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Çağatay Öke, son zamanların popüler diyetlerinden olan İntermittent Fasting yani aralıklı oruç diyeti, başka bir deyişle İF diyetinin fark oluşturduğunu belitti.Yüzyıllardır oruç tutma ibadetinin insanlar tarafından icra edildiğini belirten Hülya Çağatay Öke, “Oruç tutan fazla kilolu bireyler ya fazla kilo almaktan yakınırlar ya da kilo kaybederler ve mutlu olurlar” dedi..İF diyeti bilinen oruç tutma kurallarından farklı ve çeşitleri olduğunu dile getiren Hülya Çağatay Öke, açıklamasını şöyle sürdürdü;“8/16 metodu, örneğin her gün sabah 09:00 dan 17:00 ye kadar olan zaman diliminde beslenebilir, geriye kalan vakitlerde su, bitki çayı ve sade kahve dışında başka besin alımı yapamazsınız.

Yurthaber 31-12-19 11:09

Gümüşhane’nin ilk kapama kuşburnu bahçesi Kelkit’e kuruldu

Adı pestil ve kömenin yanı sıra kuşburnu ile özdeşleşen ve Kuşburnu meyvesinin gen merkezi olarak kabul edilen Gümüşhane’de deneme amaçlı ilk kapama kuşburnu bahçesi kuruldu.Dağlarında Türkiye’deki 27 tür kuşburnudan 17’sinin doğal olarak yetiştiği Gümüşhane’de Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve DOKAP tarafından finanse edilen ‘Kuşburnu Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında Kelkit ilçesinde 16 dönüm alanda 3 bin 500 adet tescilli Yıldız çeşidi sertifikalı kuşburnu fidanı dikildi.“Gümüşhane’de 2019 yılında yaklaşık bin 500 ton kuşburnu rekoltesi elde edildi”İlçeye bağlı Büyükcami Mahallesindeki bahçe tesisi etkinliğine katılan Tarım ve Orman İl Müdürü Edip Birşen, burada yaptığı açıklamada planlı kalkınmanın getirdiği hayat standartlarındaki yükselme, dengeli ve doğal beslenme konusundaki toplumdaki bilinçlenme sonucu kuşburnu ürünlerine olan talebin gün geçtikçe arttığını belirterek, “İnsan yaşamı için son derece önemli bir besin kaynağı olan ve C vitaminini bünyesinde bulunduran kuşburnu meyvesi, geniş bir kullanım ve tüketim alanına sahip bir bitkidir.

Yurthaber 26-12-19 10:06

Kalp sağlığı için neler yapılmalı? Kalp sağlığı için beslenme önerileri

Kalp hastalıkları tüm dünyada, yılda yaklaşık 17 milyon kişinin yaşamını kaybetmesine neden oluyor. Ülkemizde de kardiyovasküler hastalıklara bağlı ölümlerin 200 bin civarında olduğu ve bu rakamın 2020’de ikiye katlanacağı tahmin ediliyor.

Trend 27-09-19 11:12

OSMEK’te yeni eğitim dönemi başlıyor

Osmangazi Belediyesi’nin Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile ücretsiz olarak düzenlediği Meslek Edinme Kursları’na (OSMEK) kayıtlar başladı.Toplam 17 hizmet noktasında ücretsiz kurslar açan OSMEK, kış döneminde İngilizce, Arapça, autocad, web tasarım, dış ticaret, muhasebe, el sanatları, sağlıklı beslenme, diksiyon, ney gibi 74 farklı branşta hizmet verecek.

Haber 09-09-19 14:21

Yerli ilaç üretimi ekonomiye yüz milyonlarca lira kazandıracak

Türk Silahlı Kuvvetleri yararına faaliyet gösteren vakıflar tarafından kurulan TURKTIPSAN, bugüne kadar yurt dışından alınan, yüksek katma değere sahip birçok serum ve tıbbi malzemeyi, yerli ve milli imkanlarla üreterek yüz milyonlarca liranın yurt içinde kalmasını sağladı - TURKTIPSAN Genel Müdürü Ömer Türk: - "Türkiye'de üretimi olmayan ve tamamı yurt dışından tedarik edilen, ağızdan beslenemeyen hastaların kullandığı 'Total Parenteral Beslenme Solüsyonu'nu 4 yıllık çalışmanın sonunda üreterek ülkemizin istifadesine sunduk" - "İthal edilen bu beslenme solüsyonu için başka ülkelerdeki firmalara yıllık yaklaşık 300 milyon lira ödenirken biz bunu dörtte bir fiyatına imal ettik" - "Ar-Ge merkezimizdeki 15 kişilik ekibimizle çalışmalarımıza yoğun şekilde devam ediyoruz. Şu an 17 proje üzerinde çalışmalarımız sürüyor"

Haber 03-08-19 11:13

Bayramda tatlı ve karbonhidrat uyarısı

Beslenme ve Diyetetik Doktoru Işıl Turgay Canbolat bir aylık Ramazan ayının ardından bayramda nasıl beslenilmesi ve nelerin tüketilmesi gerektiği konusunda önerilerde bulundu.Ramazan ayında günlük 17 saate yaklaşan oruç süresinin ardından uzun süreli açlık nedeniyle metabolizma hızının yavaşladığını söyleyen Gaziantep Medikal Park Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Doktoru Işıl Turgay Canbolat, bayram süresince dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında açıklamalarda bulundu.“Öncelik vücudun kaybettiği nemi dengelemek olmalı”Ramazan bayramında vatandaşların bir aylık dinlenmenin ardından metabolizmaya çok yüklenmemesi gerektiğini ve önceliğin bu sürede kaybolan nemin dengelenmesine verilmesi gerektiğini aktaran Klinik Diyetisyeni Işıl Turgay Canbolat, “Ramazan Bayramı’nda öncelikle vücudun bir ay boyunca kaybettiği nemin dengelenmesi büyük bir önem taşıyor.

Yurthaber 31-05-19 12:15

Uzmanından bayramda doğru beslenme tavsiyeleri

Liv Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Deniz Özdemir, 17 saatlik orucun ardından bayramda metabolizmayı hızlandırmak için sabah, öğle ve akşam beslenme düzenine geçilmesi ve mümkün olduğunca düşük porsiyonlarda yemek gerektiğini söyledi.Ramazan ayının bitmesine sayılı günler kala bayramda yenilecek tatlılar hazırlanmaya başlandı.

Haber 30-05-19 10:15

Ramazan Bayramı’nda beslenmeye dikkat

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Araştırma Görevlisi Uzman Diyetisyen Saadet Özen, yaklaşık 17 saat süren oruç sürecinden sonra, normal beslenme düzenine nasıl geçileceği ve bayram beslenmesi ile ilgili önerilerde bulundu.Uzm.

Yurthaber 30-05-19 10:05

Bayramda şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılar tercih edilmeli

Afyonkarahisar Özel Fuar Hastanesi Diyetisyeni Ecem Misci, Ramazan bayramında özellikle tatlı tüketimine dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yaparak şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlıların tercih edilmesi gerektiğini vurguladı.Ramazan ayı boyunca tutulan 17’lik orucun ardından Bayramla birlikte yeme ve içmede dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında önemli uyarılarda bulunan Diyetisyen Ecem Misci, Ramazan boyunca değişen beslenme alışkanlıkları nedeniyle ramazan sonrası az ama sık öğünlerle beslenilmesi gerektiğini kaydetti.

Haber 29-05-19 12:59

Diyetisyen Mutlu: “İftarla sahur arasında 2,5 litre su için”

Beslenme ve Diyetisyen Uzmanı Hilal Mutlu, iftarla sahur arasında 2-2,5 litre su içilmesi ve çay, kahvenin çok tüketilmemesi gerektiğini söyledi.Büyük Anadolu Hastaneleri Beslenme ve Diyetisyen Uzmanı Hilal Mutlu, oruç tutanların rahat bir gün geçirmesi için önerilerde bulundu.“Ramazan da olsa besin ihtiyacı aynıdır”Yaklaşık 17 saat aç kalan vücudun iftarda hem fiziksel hem de ruhsal açlığını gidermek istediğini belirten Mutlu, “Normal zamanda vücudumuzun ne kadar besine ihtiyacı varsa Ramazan’da da bu miktar aynıdır.

Haber 19-05-19 19:11

İftar ve sahurda beslenme tüyoları

Beslenme ve Diyet Uzmanı Hilal Mutlu, sahur ve de iftar için nelere dikkat edilmesi ve nasıl beslenilmesi gerektiği konularında önerilerde bulundu.Büyük Anadolu Hastaneleri Beslenme ve Diyet Uzmanı Hilal Mutlu yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 17 saat boyunca hiçbir gıda almayan vücut iftar sırasında hem fiziksel hem de ruhsal açlığını gidermek ister.

Yurthaber 09-05-19 17:30

AK Parti'nin Hakkari mitingi

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan: (4) - "Son 17 yılda terör örgütlerinin ve uzantılarının sömürü ve yağma düzenini bozduk. Sadece terörle değil, terörü besleyen, teröre istismar zemini hazırlayan meselelerle de mücadele ettik" - "Yatırım siyasetimizle, kardeşlik siyasetimizle ve hizmet siyasetimizle en büyük darbeyi, terör örgütünün beslenme kaynaklarına indirdik"

Yurthaber 11-03-19 20:11

AK Parti'nin Hakkari mitingi

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan: (4) - "Son 17 yılda terör örgütlerinin ve uzantılarının sömürü ve yağma düzenini bozduk. Sadece terörle değil, terörü besleyen, teröre istismar zemini hazırlayan meselelerle de mücadele ettik" - "Yatırım siyasetimizle, kardeşlik siyasetimizle ve hizmet siyasetimizle en büyük darbeyi, terör örgütünün beslenme kaynaklarına indirdik"

Haber 11-03-19 20:09

Minik kayakseverler, başarı belgelerini Başkan Başsoy’un elinden aldılar

Erzincan Belediyesi tarafından “Haydi, Çocuklar Ergan Dağına” sloganıyla yarıyıl tatili boyunca kayak ve snowboard kursu alan 10-17 yaş gurubu arasındaki çocuklar sertifikalarını aldılar.Hafta içi verilen kurslarda kursiyerlerin ulaşım, beslenme ihtiyaçları ve kayak malzemeleri Erzincan Belediyesi tarafından karşılandı.

Yurthaber 02-02-19 13:45

Sokak hayvanları soğukta en fazla 17 saat aç kalabiliyor

Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Nedret Avcı, sokak hayvanlarının soğukta en fazla 17 saat aç kalabildiğini belirterek,"Bizler de belirli aralıklarla bu noktalara yem ve su bırakarak, can dostlarımızı kışın zor şartlarından korumuş olacağız’’ dedi.Sosyal belediyecilik anlamında birçok çalışmaya imza atan Bilecik Belediyesi, "Sıfır Atık" projesi kapsamında kullanılmayan malzemeleri belediyeye ait atölyede işleyerek beslenme noktası ve kulübeler yaptı.

Haber 30-01-19 10:06

Kızılay Fırat'ın doğusu için hazır

Türk Kızılayı Genel Müdürü İbrahim Altan: "(Fırat'ın doğusuna operasyon açıklaması) Biz de özellikle olabilecek herhangi bir göç dalgasına karşı beslenme ihtiyaçlarını karşılamak, barınma ihtiyaçlarına destek olmak için hazırlıklarımızı yaptık. Ekiplerimiz bölgeye sevk için hazır bekliyor" - "Daha önce de hem Fırat Kalkanı'nda hem Afrin'de hem İdlib'de, bu çalışmaların hepsini yaptık. Bölgelere beslenme ve barınma için gerekli sevkiyatları gerçekleştirdik" - "Yemen'de 22 milyon insan yardıma muhtaç durumda. Ekibimiz, iki yıldır Yemen'deki Aden'de bulunuyor. Aden'den ülkenin 17-18 bölgesine yardım dağıtılıyor. Geçen yıl içinde 13 bin ton un, binlerce koli gıda dağıtıldı"

Yurthaber 15-12-18 11:31

Kızılay Fırat'ın doğusu için hazır

Türk Kızılayı Genel Müdürü İbrahim Altan: "(Fırat'ın doğusuna operasyon açıklaması) Biz de özellikle olabilecek herhangi bir göç dalgasına karşı beslenme ihtiyaçlarını karşılamak, barınma ihtiyaçlarına destek olmak için hazırlıklarımızı yaptık. Ekiplerimiz bölgeye sevk için hazır bekliyor" - "Daha önce de hem Fırat Kalkanı'nda hem Afrin'de hem İdlib'de, bu çalışmaların hepsini yaptık. Bölgelere beslenme ve barınma için gerekli sevkiyatları gerçekleştirdik" - "Yemen'de 22 milyon insan yardıma muhtaç durumda. Ekibimiz, iki yıldır Yemen'deki Aden'de bulunuyor. Aden'den ülkenin 17-18 bölgesine yardım dağıtılıyor. Geçen yıl içinde 13 bin ton un, binlerce koli gıda dağıtıldı"

Haber 15-12-18 11:29

Okulda 260 kilogram mandalina dağıtıldı

Beslenme Dostu okul olan Manisa’nın Yunusemre ilçesindeki Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulundaki 1.126 öğrenciye sağlıklı beslenme ve ara öğünün önemine dikkat çekmek için 260 kilogram mandalina dağıtıldı.Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında 17 Mayıs 2016 tarihinde imzalanan ‘Okul Sağlığı Hizmetleri İş Birliği’ Protokolü kapsamında hayata geçirilen ‘Beslenme Dostu Okul’ uygulaması Manisa’nın Yunusemre ilçesindeki Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulunda da uygulanmaya devam ediyor.Beslenme Dostu Okul programı kapsamında Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu bünyesinde ‘Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Ekibi’ kuruldu.

Yurthaber 07-11-18 15:00

Ramazan bitti! Yeme alışkanlığına dikkat

Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Diyetisyen Elanur Yılmaz, "Ramazan ayı boyunca yeme alışkanlıklarımızda değişimler meydana geldi. 17 saat gibi uzun süren açlık ve susuzluğa bağlı olarak metabolizmamız yavaşladı" dedi.

Haber 17-06-18 15:28

Sahurda tok tutan yiyecekler nelerdir? Uzmanlarında Ramazan'da iftar ve sahur önerileri

Sahurda tok tutan yiyecekler nelerdir merak ediliyor. Yaz aylarına denk gelen mübarek Ramazan aylarında yaklaşık 16-17 saat oruç tutuyoruz. Bu uzun süre boyunca açlık ve susuzluk ile mücadele ediliyor. Peki bunları hafifletmek için neler yapmalıyız? Sahurda neler yesek tok tutar ve susuzluğumuzu hafifletir? Beslenme uzmanları, Ramazan ayında yapılan beslenme yanlışlıkları nelerdir, sağlıklı beslenme nasıl olur haberimizde anlattılar. İşte sahurda tok tutan yiyecekler...

Haber 19-05-18 16:12

Sağlıklı bir Ramazan için 7 önemli öneri

Sıcak ve uzun günlere denk gelen ramazan ayında oruç tutma süresi bu yıl 17 saate kadar çıkıyor. Bu uzun süreçte beslenme ve yaşam tarzı ile ilgili uzmanların önerilerini dikkate almak, ramazan ayını sağlıklı ve konforlu bir şekilde geçirmek açısından büyük önem taşıyor.

Haber 14-05-18 10:53

Ara öğünün önemine dikkat çekmek için 240 kilo elma dağıttılar

Beslenme Dostu okul olan Manisa’nın Yunusemre ilçesindeki Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulundaki 1.100 öğrenciye sağlıklı beslenmeye ve ara öğünün önemine dikkat çekmek için 240 kilogram elma dağıldı.Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında 17 Mayıs 2016 tarihinde imzalanan ‘Okul Sağlığı Hizmetleri İş Birliği’ Protokolü kapsamında hayata geçirilen ‘Beslenme Dostu Okul’ uygulaması Manisa’nın Yunusemre ilçesindeki Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulunda da uygulanmaya başlandı.Beslenme Dostu Okul programı kapsamında Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu bünyesinde ‘Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Ekibi’ kuruldu.

Haber 01-03-18 11:09

Farklı spor dallarında egzersiz ve beslenme sempozyumu

SANKO Üniversitesi ile Türkiye Diyetisyenler Derneği işbirliği ile “Farklı spor dallarında egzersiz ve beslenme sempozyumu” düzenlenecek.Türkiye genelinden uzmanların katılacağı sempozyum, 16-17 Şubat 2018 tarihlerinde, SANKO Üniversitesi Sani Konukoğlu Uygulama ve Araştırma Hastanesi toplantı salonunda gerçekleştirilecek.Sempozyumun başlayacağı 16 Şubat 2018 Cuma günü Doç.

Haber 06-02-18 18:31

17 günlük Suriyeli bebek açlıktan öldü iddiası

Suriye'deki iç savaştan kurtulmak için Türkiye'ye kaçan, ardından da Yalova'da derme çatma bir kulübeye yerleşerek yaşam savaşı vermeyen başlayan mülteci ailenin 17 gün önce doğan Cuma isimli bebekleri, beslenme sorununa dayalı olarak açlıktan öldüğü iddia edilmişti. Yalova'da Suriye uyruklu bir bebeğin açlıktan öldüğü iddialarına ilişkin İl Sağlık Müdürü Ali Daştan, "17 günlük bebek prematüre olarak doğdu. Açlıktan ölmesi söz konusu değil. Kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetmiştir" dedi.

Haber 28-06-17 20:29

Bayram İçin Sağlıklı Beslenme Tavsiyeleri

Ramazan ayında 17 saat boyunca tutulan orucun ardından bayramla birlikte aşırı ve hızlı gıda tüketimine...

Yurthaber 24-06-17 09:45

Ramazan Bayramında Aşırı Beslenme Ani Ölümle Sonuçlanabilir

Günde 17 saat oruç tutanlara Ramazan Bayramında aşırı gıda tüketiminden uzak durmaları tavsiye edildi. İç...

Yurthaber 22-06-17 10:35

Ramazanda İçilen Suyun Kaliteli Olması Önemli!

Ramazan ayında tutulan oruçla birlikte beslenme düzeni tamamen değişiyor. 17-18 saat hiçbir şey yemeden geçen...

Yurthaber 01-06-17 11:32

17 Bin Öğrenciye Sağlıklı Yaşam Dersi

Maltepe Belediyesi tarafından öğrencilere yönelik düzenlenen, ’Hijyen, sağlıklı beslenme, sağlıklı yaşam ve ergenlik dönemi’ seminerleriyle,...

Yurthaber 23-02-17 16:46

İçinden Neredeyse Bir İnsan Çıktı!

Eskişehir’de yaşayan Funda Sayıner, 17 Ocak 2015 tarihinde başladığı sağlıklı beslenme programı ile hayatı tamamen...

Yurthaber 22-06-16 13:23

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Diyetisyeni Nil Kitiş’ten Ramazan Ayında Beslenme Uyarıları:

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Diyetisyeni Nil Kitiş, Ramazan’da 17 saat süren açlık nedeniyle çeşitli sağlık sorunlarının...

Yurthaber 13-06-16 17:45

Osmaneli’de 17 İlkokul Öğrencisine Bisiklet Dağıtıldı

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı işbirliğinde hazırlanan Sağlıklı Beslenme ve...

Yurthaber 27-04-16 13:53

Vegan Olmadan Önce Bilmeniz Gereken 17 Şey

İster sağlık için olsun, ister çevreye duyarlı olmaktan, etikten veya kişisel sebeplerden dolayı olsun; vegan olmayı ne kadar çok istiyor olursanız olun bu zorlu bir süreçtir. BuzzFeed Life editörleri, veganlığa mümkün olduğunca rahat ve sürdürülebilir şekilde geçiş yapmaya dair ipuçlarını almak için diyetisyen Ginny Messina ve beslenme koçu Ryan Andrews ile konuştu. Bu yazı medikal bir tavsiye değildir. Beslenme şeklinizde bir değişiklik yapmadan önce doktorunuza danışınız.

Yemek 29-10-15 04:00

Sahurda Protein Ve Sebze Ağırlıklı Beslenme

Ramazan ayının sıcak havalara denk gelmesi ve günlerin uzun olması nedeniyle aç kalma süresinin 16-17...

Yurthaber 25-06-15 09:38

Sağlıklı Ve Rahat Oruç İçin Beslenme

Mayasante Polikliniği Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Eda Ağıllı Akın, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte yaklaşık 17...

Yurthaber 18-06-15 09:49

17 adımda sağlıklı beslenme çantası

Okul çağındaki çocuklara doğru beslenme alışkanlıklarının kazandırılması, onların daha sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürmelerinin temelini oluşturur. Fiziksel ve zihinsel gelişimlerinin yaşlarına uygun olarak tamamlamalarında, sağlıklı ve dengeli beslenm

Haber 04-09-14 17:20

“Beslenme Dostu Okul Programı”

Avrupa bölgesinde 17 bölgenin dahil olduğu “Beslenme Dostu Okul Programı” Türkiye'de de uygulanmaya başladı.

Yurthaber 16-06-14 14:48

'Türkiye’de Her Gün 6 Milyon Ekmek Çöpe Gidiyor'

Birleşmiş Milletler verilerine göre dünyada açlık ve yetersiz beslenme yüzünden her gün 17 bin, her...

Yurthaber 10-06-13 11:48

Bursa'da 17 Okul Daha 'Beslenme Dostu' Oldu

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın işbirliği ile hazırlanan 'Beslenme Dostu Okul Projesi' büyüyerek devam...

Yurthaber 10-10-12 13:03