Dutun Faydalari Haberleri

'Fiyatlar normal' Mandalina 80, dut 200, muz 90, hurma 100, çilek 150 TL... Tezgahın önünden geçenler gözlerine inanamıyor

Gıda fiyatlarındaki hareketlilik takip edilirken vatandaşlar yüksek fiyatlardan şikayet etmeye devam ediyor. Ancak İstanbul'un göbeğinde tezgahlardaki meyve fiyatları görenleri kelimenin tam anlamıyla şaşkına çevirdi. Taksim Talimhane'deki tezgahlarda meyvelere turist tarifesi uygulanırken 1 kilo mandalinanın 80 TL, portakalın 70 TL, muzun 90 TL, dutun 200 TL, hurmanın 100 TL ve çileğin 150 TL olduğu görüldü. Dudak uçuklatan fiyatlar için "Meyve fiyatı şu anda normal. Kiralar yüksek" denildi.

Finans 2023-01-14 10:36:27

Kuru dut nasıl tüketilir? Kuru dut nelere faydalı, dut kurusu nasıl yapılır?

Tüm meyvelerin insan sağlığına çeşitli faydaları vardır. Bazı meyveler hem taze hem de kurutularak tüketilebilir. Meyveler bazı hastalıkların tedavi süreçlerinde de destekleyici gıdalar olarak kullanılır. Dut meyvesi de hem kuru hem taze olarak tüketildiği zaman içerdiği vitaminler ve mineraller sayesinde insan sağlığına son derece faydalı bir meyvedir. Peki, kuru dutun faydaları nelerdir, kuru dut nasıl tüketilir?

Haber 2022-10-28 17:07:37

Sarı altın olarak bilinen dutun pekmez yolcuğu başladı! Saatlerce kaynatılıyor

Adana’nın Kozan ilçesinde dut pekmezinin yolculuğu başladı. Üçbey Dağlarında yaşayan vatandaşlar sarı altın olarak bilinen dut pekmezi için odun ateşinde kaynayan kazanların başına geçti. Dut ağaçlarından toplanan meyveler kazanlarda saatlerce kaynatılarak pekmeze dönüştürülüyor.

Yemek 2021-05-31 10:39:19

Dutun bu faydalarını ilk kez duyacaksınız! Göz hastalıkları, enfeksiyon, kanser...

Dut, herkesin severek tükettiği bir meyvedir. Ağaçtan toplanıp yemesi en keyifli meyvelerden biri olan dutun faydaları saymakla bitmiyor. Dutun her evde bulunmasını gerektiren faydalarını sizler için derledik. C vitamini deposu olmasından bağışıklık sisteminin gücüne güç katmasına, hatta kişiyi zinde tutmasına kadar birçok faydası var.

Yemek 2020-06-29 16:50:06
dut

Karadeniz'de dut pekmezi mesaisi başladı

Giresun'da yaklaşık iki ay boyunca geleneksel yöntemlerle duttan hazırlanan pekmez ailelere hem gelir hem de adeta şifa oluyor - Yılda yaklaşık 8 bin ton dutun yetiştiği Şebinkarahisar ilçesinde yöre sakinleri hazırladıkları 400 ton pekmezi hem kendileri tüketiyor hem de kilogramını 40 ila 50 lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunuyor

Yurthaber 27-06-20 11:03

Çorum’da süne ile dut ağacı dikerek mücadele edilecek

Çorum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ticaret Borsası Başkanlığı, Ziraat Odası Başkanlığı ile Merkez İlçe Köy Muhtarlarının katılımıyla İl Tarım Orman Müdürlüğü Toplantı salonunda Süne Mücadelesi kapsamında köylere çekirdekli ve çekirdeksiz beyaz dut ile ekşi karadut dikilmesi konusunda istişare toplantısı gerçekleştirildi.İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı, “köylerimizde süne ile etkin mücadelelerden biri olan biyolojik mücadeleye katkı sunmak, ayrıca unutulmaya yüz tutan dut kültürünü yeniden oluşturmak için böyle bir projeyi ilk adım olarak Çorum merkezde 200 köye 3000 adet dut fidanı dağıtılarak meralarda çeşme başlarına dikimini gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” dedi.Dikilecek fidanların bakım ve korumasının muhtarlarımız tarafından en iyi şekilde yapılacağına inandıklarını belirttien İl Tarım Müdürü Sarı; Dutun insan sağlığı için çok faydalı olduğunu, antioksidanlar sayesinde kanser riskini azaltığını, kan basıncını dengelediği, kansızlığı önlediğini, kan şekerini dengeleyerek karaciğer ve böbrekleri toksinlerden arındırdığını, soğuk algınlığı ve gribe karşı etkili olduğunu, kolesterol seviyesini dengede tuttuğunu, bağışıklık sistemini güçlendirerek cilt sağlığında ve ağız yaralarının, aftların geçirilmesinde çok faydalı bir meyve olduğunu söyledi.Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan’da, “Böyle faydalı her projenin içinde olacakları ve oda olarak her türlü katkıyı sağlayacaklarını belirtti.Muhtarlar da söz alarak dut ağacı dikilmesinin çok faydalı olacağını belirtterek köylerinde yaşadıkları sorunları dile getirip çözüm önerileri aldılar.

Yurthaber 12-12-19 14:12

Bingöl'de birçok hastalığa iyi gelen dut pekmezinin yapımına başlandı

Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Aktoprak köyünde yetiştirilen olgunlaşmış dutlardan besin değeri yüksek pekmez yapımına başlandı. Dut pekmezinin mide, bağırsak ve kansızlık gibi hastalıklara iyi geldiğini belirten Nihat Dursun, 'Dutun toplandıktan sonra yarım saat içinde ateşe konulması gerekir. En az bir saat kaynatılıp 4 gün güneşte bekletildiği zaman gerçek pekmez olur.' dedi.

Yemek 19-07-19 12:07

Dalından sofraya dutun pekmeze tatlı yolculuğu

Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Aktoprak köyünde yetiştirilen olgunlaşmış dutlardan besin değeri yüksek pekmez yapımına başlandı.

Yemek 17-07-19 11:08

Dalından sofraya dutun pekmeze tatlı yolculuğu

Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Aktoprak köyünde yetiştirilen olgunlaşmış dut, yöredeki vatandaşlar tarafından geleneksel yöntemlerle pekmez haline getiriliyor - Köyde pekmez yapımı için günler süren tatlı bir telaş yaşanırken, yörede yetişen dut pekmezinin coğrafi işaret olarak tescillenmesi için Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce çalışma yürütülüyor - Köydeki vatandaşlardan Nihat Dursun: - "İyi bir pekmez zamanında silkelenen dutun bekletilmemesi. Dut ağaçtan toplandıktan sonra bekletilmeden ateşe verildiği anda pekmez iyi olur. Dut bekletildiği zaman ekşime yapar"

Haber 17-07-19 11:05

Dalından sofraya dutun pekmeze tatlı yolculuğu

Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Aktoprak köyünde yetiştirilen olgunlaşmış dut, yöredeki vatandaşlar tarafından geleneksel yöntemlerle pekmez haline getiriliyor - Köyde pekmez yapımı için günler süren tatlı bir telaş yaşanırken, yörede yetişen dut pekmezinin coğrafi işaret olarak tescillenmesi için Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce çalışma yürütülüyor - Köydeki vatandaşlardan Nihat Dursun: - "İyi bir pekmez zamanında silkelenen dutun bekletilmemesi. Dut ağaçtan toplandıktan sonra bekletilmeden ateşe verildiği anda pekmez iyi olur. Dut bekletildiği zaman ekşime yapar"

Yurthaber 17-07-19 11:04

Kadınların pestil ve pekmez mesaisi

Giresun denilince akla fındık gelse de, fındığın yetişmediği Şebinkarahisar ilçesinin ise en önemli geçim kaynaklarından birisi dut. Dutun önemli geçim kaynağı olduğu Şebinkarahisar’da kadınların zorlu pestil ve pekmez yapımı imece usulü ile eğlenceli hale geliyor.

Yemek 09-07-19 10:30

Bir avuç dutun 9 faydası

Hem lezzetli hem de tam bir sağlık deposu olan dut, günde bir avuç tüketildiğinde günlük demir ihtiyacının yüzde 30’unu, günlük lif ihtiyacının ise yüzde 20’sini karşılıyor. İçeriğindeki C, A ve K vitaminleri, beta karoten, alfa karoten, lif, magnezyum, kalsiyum, potasyum ve yüksek antioksidanlar sayesinde kanserden kalp hastalığına, kansızlıktan enfeksiyona kadar sayısız hastalığa iyi geliyor.Beslenme Danışmanı Dyt. Vildan Çelik, bu konuda detaylı bilgiler verdi.

Yemek 15-05-19 10:18
dut

Dutun kilosu 100 TL, eriğin tanesi 2 liradan satılıyor

Gaziantep’te tezgahlarda yerini alan bahar meyveleri dudak uçuklatıyor.

Yurthaber 24-03-19 10:10

Dutun faydaları nelerdir? 1 çay bardağı dut yediğinizde...

Kışın tüketmeye alıştığımız kuru dutun faydalarını duymaya alışkınız. Peki ya yazın kolayca ulaşabileceğiniz taze ve oldukça da lezzetli olan dutun faydaları nelerdir? Bazen kırmızı, bazen beyaz bazense karasına rastladığımız dutu sadece 1 çay bardağı kadar tükettiğinizde bedeninizde neler oluyor dersiniz?

Haber 20-06-18 09:46

Enerji Verici Ve Kan Yapıcı Süper Gıda Dut

Dutun doğada bulunan faydalı, koruyucu ve iyileştirici özellikleriyle en güçlü meyvelerden birisi olduğunu ifade eden...

Yurthaber 17-01-18 14:19

Dut Unundan Mucizevi Tarifler

- YAKLAŞIK 3 yıl kadar önce dutun mucizesini keşfeden girişimci Tijen Ziyal, fikrini geliştirmek için başvurduğu Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi ile

Yurthaber 24-08-17 17:22

Dut Unundan Mucizevi Tarifler

- YAKLAŞIK 3 yıl kadar önce dutun mucizesini keşfeden girişimci Tijen Ziyal, fikrini geliştirmek için başvurduğu Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi ile

Yurthaber 24-08-17 17:11

Kara Dut Derdinize Derman Oluyor

Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, kara dutun sağlık için son derece yararlı olduğunu belirtti.Kalorisi düşük...

Yurthaber 20-05-17 10:54

Dutun Faydaları Nelerdir?

Anavatanı Çin olan dut; kara, kırmızı, beyaz ve daha birçok çeşidi olan, sevilen bir meyvedir. Yaz başında meyve veren dut, pekmez, reçel, şurup ya da pestil olarak farklı şekillerde tüketilmektedir.

Yemek 20-04-16 17:14

Dutun faydaları

Dut mevsimi geldi. Peki dutun faydalarını biliyor musunuz? İçerdiği mineraller, vitaminler yönünden oldukça zengşin olan dutun faydalarını haberimizde derledik. İşt ebol bol dut tüketmenizi gerektiren nedenler...

Kadin 16-06-15 12:40

Doğal Detoks Dut

Fitoterapi uzmanı Dr. Mustafa Eraslan, dutun detoks özelliği taşıdığını belirterek, "Yapılması gereken, bir hafta boyunca...

Yurthaber 15-06-13 14:55

Kara Dutun Kilosu 5 Lira

Silifke ilçesinde üretimi fazla yaygın olmayan ve bahçe kenarlarına dikilen kara dutun kilosu 5 liradan alıcı buluyor.

Yurthaber 20-04-13 16:40

Serada Yetiştirilen Dutun Kilosu 12 Lira

Mersin'in Silifke ilçesinde bir serada hasat edilen dut, kilosu 12 TL'den İstanbul'a gönderildi.

Yurthaber 30-03-12 10:44
Haber 21-06-08 11:25