Pekmez Haberleri

Bitmek bilmeyen öksürük krizlerine son veriyor! Faydaları inanılmaz! Pekmeze limon sıkıp yerseniz...

Pekmeze limon sıkıp yemek sağlığınıza çeşitli faydalar sağlar. Limonun C vitamini açısından zengin içeriği, pekmezin demir emilimini artırmasına yardımcı olur. Bu da vücudunuzun demir alımını destekleyerek enerji seviyelerinizi yükseltir. Ayrıca, limonun sindirim sistemi üzerindeki olumlu etkileriyle birleşen pekmezin lif içeriği sindirim sürecini düzenler ve sindirim sağlığını destekler. Dolayısıyla pekmeze limon sıkmak vücudunuz için birçok fayda sağlar.

Haber 12-02-2024 07:55

Soğuğa karşı direncinizi arttıracak üçlü çözüm: Bir kaşığında 'atom' enerjisi barındırıyor! Tam bir hastalıksavar

Havaların soğumasıyla beraber vatandaşlar hastalıklardan korunmanın yöntemlerini araştırıyor. Özellikle bağışıklık güçlendirici gıdalara yönelimin yaygınlaştığı bu dönemlerde vücudu hastalıklardan koruyacak doğal besin ve çayların tüketimi artıyor. Kış aylarından bağışıklığınızı tavan yaparak hastalıkların kapınıza uğramamasını isteyenlere bu üçlü karışım şiddetle tavsiye ediliyor.

Haber 16-01-2024 16:23

Bir kaşık yerseniz öksürük size uğramıyor! Hem yetişkinlerde hem de çocuklarda etki gösteriyor! Ciğerleri tertemiz yapan karışım

Kış aylarında sıkça karşılaşılan öksürük sorununa karşı doğanın bize sunduğu mucizelerden faydalanmak gerekiyor. Bu karışımı sadece bir kaşık alıp yediğinizde öksürük size uğramıyor. Hem yetişkinlerde hem de çocuklarda etkili olan bu karışım, ciğerleri adeta tertemiz yapıyor.

Kadin 16-01-2024 10:23

Şanlıurfa'da üzüm geleneksel yöntemlerle çeşitli ürünlere dönüştürülüyor

Türkiye'nin önemli tarım kentlerinden Şanlıurfa'da bağ bozumunda toplanan üzümler, asırlardır geleneksel yöntemlerle pestil, kesme, pekmez ve cevizli sucuğa dönüştürülüyor.

Yurthaber 20-09-2023 10:07

Pekmez

Pekmez Hakkındaki Haberler Mynet'te. Pekmez Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Zayıflamak istiyorum ama şekerden vazgeçemiyorum. diyenlere şekeri aratmayacak ürün ve tarif önerileri

Fazla kilolardan kurtulmak ve çok daha sağlıklı bir yaşam sürmek için rafine şekerden uzak durmak gerekiyor. Ancak tatlıdan vazgeçebilmek o kadar da kolay değil. Eğer siz de rafine şeker kullanmadan tatlı ihtiyacınızı gidermek istiyorsanız birbirinden pratik tariflerin ve ürün önerilerinin yer aldığı yazımızı mutlaka okumalısınız.

Yemek 01-08-2023 17:46

Pekmez kilo aldırır mı? Diyette pekmez yenir mi?

Diyet yaparken bazen kendimize yasaklar koyarız ve bazı gıdaları tamamen hayatımızdan çıkarırız. Bu yasaklardan biri de pekmez olabilir. Pekmez özellikle Türk mutfağında sıkça tüketilen tatlı bir besindir. Pekmez, meyvelerin veya tahılların kaynatılıp uzun süre pişirilmesiyle elde edilen bir doğal tatlandırıcıdır. Özellikle üzüm, dut, incir ve kayısı gibi meyvelerden elde edilen pekmez çeşitleri oldukça yaygındır. Peki, pekmez kilo aldırır mı ve iyette pekmez yenir mi?

Haber 30-06-2023 21:18

Hurma pekmezi faydaları: Hurma pekmezi nasıl yapılır?

Hurma pekmezi hurma meyvesinin doğal olarak olgunlaştıktan sonra suyu çıkarılıp ardından kaynatılarak elde edilen bir tatlı macundur. Bu doğal şeker kaynağı Orta Doğu ve Akdeniz bölgesinde yaygın olarak tüketilen bir gıdadır. Hurma pekmezi doğal olarak tatlı bir aroma ve yoğun bir kıvam sunar. Genellikle Trabzon hurmasından yapılan hurma pekmezi farklı aromalarla birlikte de yapılabilir.

Haber 28-05-2023 19:37

Tahin pekmez faydaları nelerdir, nasıl yapılır, karışım oranı nedir? Tahin pekmez kaç kalori, kilo aldırır mı?

Tahin pekmez, Türk mutfağında yaygın olarak kullanılan bir besindir. İki ana malzeme olan tahin ve pekmezden yapılan bu besin, özellikle kahvaltılarda ve tatlılarda kullanılmaktadır. Tahin susam tohumlarının öğütülmesi ile elde edilen bir besindir ve lif, protein, sağlıklı yağlar ve vitaminler açısından zengindir. Pekmezse üzüm veya dut gibi meyvelerin kaynatılması sonucu elde edilen tatlı bir macundur. Demir, kalsiyum, potasyum, magnezyum ve B vitaminleri açısından zengindir.

Haber 08-05-2023 13:20

Etten daha fazla demir içeriyor! Lokman Hekim'in tüm hastalara içirdiği şifa karışımı

Lokman Hekim, çeşitli hastalıklar için önerdiği doğal şifa kaynaklarıyla hem yaşadığı dönemde hem de günümüzde popüler olan hekimler arasında yer alıyor. Vücuttaki kansızlığı gidermek için yüksek demir içeren karışımın tüketilmesini hastalarına tavsiye eden Lokman Hekim, doğal tarifiyle günümüze ışık tutuyor.

Haber 04-05-2023 09:02

Bir kaşığı vücudu sıcacık yapıyor! El ve ayak üşümelerini durduruyor

Son günlerde artış gösteren soğuk havalarda doğru beslenme büyük önem taşıyor. Özellikle deprem alanında soğukta kalan vatandaşları daha sıcak tutabilmek için en uygun olabilecek yiyecekler aranıyor. Uzmanlar vücudu sıcak tutan en etkili yiyeceği tüketmenizi öneriyor.

Haber 09-02-2023 17:08

Yapımı bir günden fazla sürüyor, kazanlarda yapılıyor! A, B, C vitaminleri ile mineral deposu

Sivas’ın Gemerek ilçesinde geleneksel yöntemlerle pişirilen ve yapımı yaklaşık 1 gün süren şeker pancarı pekmezinin lezzetine doyulmuyor. A, B, C vitaminleri ve mineraller sayesinde kış ayalarının vazgeçilmez gıdalarından olan pekmez, vücudu sıcak tutması, tansiyonu düşürmesi, gribal enfeksiyonlara karşı koruyucu etkisiyle biliniyor.

Yemek 18-12-2022 10:38

Tahin pekmezli profiterol tarifi: Tahin pekmezli profiterol nasıl yapılır?

Fransız mutfağına ait olduğu düşünülen profiterol hafif pişmiş hamur, krema ve çikolata sosuyla yapılan lezzetli bir tatlı. En çok sevilen tatlılardan birisi olan profiterole farklı bir sosla zenginleştirerek tadını katlandırabilirsiniz. Çikolata yerine sos olarak tahin pekmez karışımı kullanılan tahin pekmezli profiterol hem enerji bombası hem de tatlıların en güzeli.

Yemek 08-12-2022 15:36

Tahin pekmez karışımı o kadar da sağlıklı değilmiş! Her gün bir kaşık yemenin zararı inanılmaz

Tahin pekmez ikilisi lezzetinin yanı sıra sağlık için yararları için tercih sebebi olmasına neden oluyor. Ayrı ayrı da tüketilebilen tahin pekmez, genellikle karıştırılarak tüketiliyor. Ancak, sağlıklı olduğu düşünülen tahin pekmezle ilgili ortaya atılan iddialar şaşkınlık yarattı. Her gün bir kaşık tahin pekmez karışımı tüketenler aslında tehlike altında!

Haber 07-12-2022 08:07

Her evde bulunuyor ama vücudu alt üst ediyor! Kan şekerini yükselterek kalp ve böbrekleri bitiriyor

Severek yediğimiz birçok yiyeceğin faydaları olsa da zararları da göz korkutucu derecede etkili olabiliyor. Sağlığı doğrudan etkileyen bazı yiyecekler kan şekerini hızla yükselterek çok ciddi hastalıklar için risk oluşturuyor. Özellikle diyabet hastalarının yerken bir kez daha düşünmesi gereken her evde bulunan tehlikeli besinler bulunuyor. İşte kan şekerini hızla yükselten vücudun dengesini alt üst eden gıdalar...

Haber 01-12-2022 09:28

Hastalığı yok ediyor: Pekmeze limon sıkın mucizeye şahit olun

Binlerce yıldır kullanılan pekmez, çok eski yıllardır hastalıklara şifa olarak kullanılıyor. Pekmezin saymakla bitmeyen faydaları birçok hastalığı iyileştiriyor. Antibiyotik kadar etkili olan pekmeze limon sıkıldığında faydalarını ikiye katlıyor. Mucizevi etkilerini görmek sabahları aç karnına limon damlatılmış pekmez içmeyi ihmal etmeyin.

Haber 26-11-2022 14:23

Ziraat teknikeri, devlet desteğiyle Kırşehir pekmezinin üretimine katkı sağlıyor

Ziraat teknikeri, devlet desteğiyle Kırşehir pekmezinin üretimine katkı sağlıyor

Yurthaber 12-10-2022 14:11

Cinsel performans denilince akla ilk o geliyor: Kanserden koruyor, ciğerleri tertemiz yapıyor!

Doğal gıdalar sağlık için çok etkili sonuçlar alınmasını sağlayabiliyor. Sağlık açısından övülen gıdalar, ilk akla gelen en büyük faydası ile bilinse de daha birçok faydaları bulunabiliyor. Keçiboynuzu da cinsel sorunlara olan çözümleriyle biliniyor ancak keçiboynuzunun şifası sadece cinsellikle alakalı değil. Keçiboynuzu düzenli kullanımda vücutta mucizevi etkilere yaratıyor.

Haber 07-10-2022 13:02

Bu ikili öksürüğü anında kesiyor! Gribe ve nezleye karşı etkili sonuçlar sağlıyor

Kış aylarına yaklaşırken grip ve nezleye yakalanma riski atıyor. İnanılmaz bir yorgunluğa neden olan gripten korunmak için bağışıklık sistemini güçlü tutmak gerekiyor. Bunun yolu da sağlıklı beslenmekten geçiyor. Pekmez ve limon karışımı grip ve çeşitli hastalıklar için çok etkili sonuçlar veriyor.

Haber 28-09-2022 10:18

Kilis'in üzümleri geleneksel yöntemlerle pekmeze dönüştürülüyor

Kilis Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Güven Özdemir: - "İlimizde geçen yıl 500 ton pekmez üretimi yapılırken bu yıl bin ton beklentimiz var. Üretilen pekmez, Türkiye'nin her tarafına gidiyor" - Üretici Muammer Ceritlioğlu: - "Üzümü bağdan topladıktan sonra getirip, basarak suyunu çıkarıyoruz. Makineden çektirmiyoruz çünkü çekirdekler kırıldığı için pekmezin tadı kaçıyor"

Yurthaber 14-09-2022 11:02

Emine Erdoğan, Konya GastroFestin açılışına katıldı:

"Anadolu mutfağının asırlık formüllerine baktığımızda, her bir reçetenin beden ve ruh arasındaki hassas terazide hazırlandığını görüyoruz. Halihazırda, tüm dünyada insanlar sağlıklarını geri kazanmak ve sürdürülebilir sağlık için organik ürünlere ve yerel mutfaklara yöneliyorlar. Bu gidişatın, mutfağımızın tanıtımı için büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum" - "Yaşamın her alanına sirayet eden Mevlevilik müessesinin en önemli etkilerinden birini mutfak kültürü üzerinde görüyoruz. Edeple, adapla yoğrulmuş mutfak pratikleri, manevi eğitimin bir parçası haline gelmiştir. Dervişler eğitimlerine mutfakta başlamıştır. Sadece yemek pişirmeyi ve biyolojik bir ihtiyacı karşılamayı değil, Allah'ın insanlara lütfettiği rızka hürmeti öğrenmişlerdir"

Yurthaber 01-09-2022 17:05

Geçmeyen yorgunluğunuza son! Kansızlığa iyi gelecek besinler

Kansızlık toplumumuzda en sık rastlanan hastalıklar arasında yer almaktadır. Günlük aktiviteleri yaparken bile zorlayıcı olabilen kansızlığın mutlaka tedavi edilmesi gerekmektedir. Kansızlık için yediğiniz yemeklere dikkat edebilirsiniz.

Haber 17-08-2022 14:54

Tescilli Şebinkarahisar karadutu yöre halkına gelir kaynağı oluyor

Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde yılda yaklaşık 1 ton karadut yetişen çiftçiler, özenle topladıkları meyvenin pekmezini yaparak satıyor - Karadut pekmezi yapıp satan Osman Kondu: - "Bunu genelde şifa kaynağı olarak tüketiyorlar, o nedenle de talep çok"

Yurthaber 11-08-2022 11:04

Evinin terasında üretiyor! Dünyanın dört bir yanına gönderiyor

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde doğal yollarla üretilen horum dutu pekmezi yoğun ilgi görüyor. Evlerinin teras bölümünü imalathaneye çeviren üreticiler, ürettikleri pekmezleri dünyanın dört biryanına gönderiyor. Üretilen pekmezlerin kilogramı ise 150 ile 180 TL arasında satışa sunuluyor.

Finans 25-07-2022 11:21

Her gün bir kaşık yemek yeterli! Cinsel gücü arttırıyor

Vazgeçilmez lezzetler arasında bulunan tahin pekmez birçok hastalığa karşı koruma sağlıyor. Özellikle kahvaltılarda sürekli olarak tüketilen bu ikili çok çeşitli sağlık sorunlarına karşı mucizevi etkiler yaratıyor. Ancak uzmanlar tahin pekmez tüketirken dikkatli olunması hakkında uyarıyor. Fazla yenilen tahin pekmezin vücuda zararları bulunuyor.

Haber 30-06-2022 13:55

Kırk yıl düşünseniz aklınıza gelmez: Doğal afrodizyak libidonuzu artırmayı garanti ediyor!

Kadınlar da erkekler de cinsel hayatlarına belli etmeseler de özen gösteriyor. Ancak cinsel ilişkiler hakkında konuşmak ülkemizde bir nevi tabu olduğu için çok fazla dile getirilmiyor. Cinselliğe karşı son zamanlarda isteksiz hissediyorsanız, harika önerimiz var. Şimdiye kadar muhtemelen duymadığınız beş doğal afrodizyak ile libidonuz tavan yapacak. Beslenme rutininize bu besinleri eklerseniz, sadece cinsel enerjiniz artmakla kalmaz aynı zamanda sağlığınızı da koruyacak.

Haber 15-06-2022 11:03

Akciğeri tertemiz yapar, öksürüğü bıçak gibi keser! Yoğurtla karıştırıp tüketin

Yoğurt, içeriğindeki probiyotikler sayesinde sağlığa inanılmaz faydalar sağlar. Vitamin ve mineral dolu yoğurdu keçi boynuzu pekmeziyle karıştırdığınızda ise ortaya adeta ilaç gibi etkili bir süper besin çıkıyor. Anadolu’nun şifası keçi boynuzu pekmezi hem sağlığa faydalıdır hem de enerji verir. Yoğurtla keçi boynuzu pekmezini karıştırıp düzenli olarak tükettiğinizde akciğer tertemiz olur, öksürüğü keser, kemikleri güçlendirir...

Haber 23-03-2022 08:44

Bu karışım her derde deva!

Türk mutfağında oldukça kullanılan tahin, pekmez ve süt ayrı ayrı çok faydalı besinler arasında yer alıyor. Tahin ve pekmezi karışımı lezzetli tadıyla kahvaltı sevenlerin vazgeçilmezlerinden. Bu karışımın içerisine süt de ekleyerek birçok hastalıktan korunacağınızı biliyor muydunuz? İşte tahin, pekmez ve süt karışımının faydaları…

Haber 15-03-2022 09:30

Her derde deva: Pekmezin faydaları

Pekmez kahvaltı sevenlerin ve sağlıklı atıştırmalık yapmak isteyenlerin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Lezzetli tadının yanı sıra içeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde birçok hastalığı önlüyor ve tedavisinde kullanılıyor. İşte pekmezin faydaları…

Haber 07-03-2022 17:29

Lezzeti efsane faydaları şahane! Süt, tahin ve pekmez 40 hastalığa çare oluyor

İltihapları kurutur, kansere karşı savaşır hem bağışıklığı hem de dişleri güçlendirir. 3 mükemmel lezzetin bir araya geldiğinde yapabileceklerine inanamayacaksınız. Tahin, pekmez ikilisine süt eklediğinizde tam kırk hastalığa karşı sizi koruyor. İlaçtan bıkıp çareyi doğal ürünlerde arayanların afiyetle yiyeceği tahin, pekmez, süt karışımının inanılmaz faydaları...

Haber 04-03-2022 11:19

Tatlıda şeker yerine bal ve pekmez olsun diyenlere: Anadolu mutfağından herle tatlısı

Anadolu'da sıklıkla yapılagelen irmik, kaymak ve tereyağının buram buram lezzetini hissedebileceğiniz yöresel bir tatlı tarifiyle geldik. İçerisinde rafine şeker barındırmadığından sağlıkla tüketebileceğiniz herle tatlısı, çay saatlerinde ve akşam yemeklerinden sonra keyifle tüketilebiliyor. Hem yöresel hem değişik bir tatlı tarifi arayanlara özel bu tarife bayılacaksınız.

Yemek 23-02-2022 10:23

Adeta bir enerji deposu olan en iyi tahin markaları

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi, pekmezin mükemmel eşlikçisi tahinin faydaları saymakla bitmiyor. Çocuklarınızın atıştırmalık isteğini karşılamak için doğal içerikli bir ürün arıyor ya da hafta sonu kahvaltılarınızı zenginleştirecek bir lezzet istiyorsanız sizin için seçtiğimiz tahin markalarına mutlaka şans vermelisiniz. İşte bir kaşığıyla tüm günü enerjik geçirmenizi sağlayacak en iyi tahin markaları!

Yemek 18-02-2022 12:44

Anadolu’nun şifası dut pekmezinin mucizeleri! Her sabah 1 kaşık yerseniz...

Dut pekmezi, lezzetli ve mucizeleriyle adeta ilaç gibi yiyeceklerin başında gelir. Besin değeri yüksek dut pekmezi hastalıklara karşı korur. Faydaları saymakla bitmeyen dut pekmezi mineral bakımından zengindir. Kilo alamayanların bir numaralı ilacı olan dur pekmezinden her sabah bir kaşık yerseniz olacaklara inanamayacaksınız.

Haber 15-02-2022 07:31

Şeker katmaya gerek yok: Pekmezli krokan tarifi

Küçük büyük herkesin çok sevdiği atıştırmalık tarifleri, her evde farklı malzemelerle yapılıyor. Çikolatalı, meyveli, peynirli, gibi tatlı ya da tuzlu atıştırmalıklar, çay ve kahve sohbetlerinin de vazgeçilmezleri. Ancak şekerden uzak durmak isteyenler için şekersiz ama yine de tatlı olan atıştırmalıklar bulmak biraz zor olabiliyor. Size pekmezle yapılan harika bir atıştırmalık bulduk.

Yemek 08-02-2022 17:10

Aksaray Belediyesinden karla mücadele eden personele pekmez ikramı

Aksaray Belediyesinden karla mücadele eden personele pekmez ikramı

Yurthaber 27-01-2022 16:32

Faydalarını duyunca sürekli kullanacaksınız! Öksürüğü bıçak gibi kesiyor

Anadolu topraklarından çıkan ve faydaları saymakla bitmeyen pekmezle, ömrü uzattığı bilimsel olarak kanıtlanan zeytinyağını karıştırınca ortaya bambaşka bir mucize çıkıyor. Sağlığa olan yararları ve lezzetleri ile mutfakların vazgeçilmezi olan pekmezle zeytinyağı ikilisinin karıştırıp içince öksürüğe veda edeceksiniz.

Haber 15-01-2022 15:39

Pekmezli ayva dolması nasıl yapılır? Pekmezli ayva dolması malzemeleri neler?

Pekmezli ayva dolması Sakarya yöresine ait yemekler arasında yer alıyor. Pekmezli ayva dolmasının tarifi 16. yüzyıl Osmanlı Mutfağına kazar uzanıyor. 3 adet büyük boy ayva, 300 gram kuzu kıyma, 150 gram pekmez pekmezli ayva dolması yaparken gerekli olan malzemelerden. İşte detaylar...

Yemek 18-11-2021 22:40

Pekmezli havdel (pekmezli pelte tatlısı) nasıl yapılır? İşte Pekmezli havdel tarifi ve malzemeleri

Batman ve yöresinin sevilen tatlısı olan pekmezli pelte tatlısı, pekmezli havdel adıyla da bilinir. Oldukça az malzemeden hazırlanan pekmezli havdel tatlısının hazırlanışı da oldukça kolaydır. Bu tatlı dut ve üzüm gibi meyvelerden yapılır. İşte Pekmezli havdel tarifi ve malzemeleri...

Yemek 05-11-2021 00:02

Kayseri'deki Koramaz Vadisi'nde bağ bozumu zamanı

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde bulunan vadideki binlerce yıllık geçmişe sahip yerleşim yerlerinde, aileler bağ bozumu telaşı yaşıyor - Bağ sahibi Ali Nehir: - "Dedelerimiz geçimini buradan sağlarmış. Buradaki üzümü başka köylere götürür, kendilerinde olmayan ürünlerle takas ederlermiş" - "Daha önce buraya ulaşım kısıtlı olduğu için bağlara hayvan gücüyle gelinirdi. Ulaşım zor olduğu için 'elençi' dediğimiz odalarda günlerce kalınırdı"

Yurthaber 16-10-2021 11:46

Kırklareli'nin şeker pancarı doğal pekmez olarak sofralarda yer alıyor

Pekmez üreticisi Remziye Benzer: - "Pekmezin lezzeti pancardan geliyor. Hiçbir katkı maddesi yok. Pancarın kendi verdiği şeker oranıyla pekmez olur. Biz pekmezimizi odun ateşinde yaptığımız içinde ayrı bir lezzeti oluyor"

Yurthaber 12-10-2021 11:06

Batman'da kazanlar mezrona üzüm pekmezi için kaynıyor

Üretici Halil Ekinci: - "Mezrona üzümü çok tatlı ve sulu. Bundan dolayı üzüm pekmezinde mezrona üzümünü tercih ediyoruz"

Yurthaber 11-10-2021 12:41

Mardin’de toplanan üzümler pekmez, pestil, cevizli sucuğa dönüşüyor

Mardin’in Mazıdağı ilçesinde mezrone üzümün şifa kaynağı pekmez, pestil, kesme ve cevizli sucuk yolculuğu devam ediyor.

Yemek 11-10-2021 12:03

Dağların dik yamaçlarında yetiştirilen organik üzümlerin pekmez yolculuğu

Bitlis'in Hizan ilçesinde dağların dik yamaçlarında büyük bir emekle yetiştirilen organik üzümler, meşakkatli yolculuğun ardından pekmeze dönüştürülüyor - Harmandöven köyünde 20 yıldır pekmez üreten Yaşar Kısa: - "Bu iş dede ve babamızdan kalma. Yaklaşık 200 yıldır pekmez üretiyoruz. Bu işi şimdi biz yapıyoruz. Pekmez üretimi çok zor. Ateşin başında bekliyoruz" - Pekmez üreticilerinden Sıdık Yıldırım: - "Yetiştirdiğimiz üzümlerin bir kısmını satıyoruz bir kısmını ise pekmeze dönüştürüyoruz"

Yurthaber 02-10-2021 11:10

Kandıra'da üretilen şeker kamışı pekmezi yok satıyor

Pekmez, hiçbir katkı maddesi kullanılmadan 8 ila 10 saat arası kaynatılarak yapılıyor - Üretici Kadir Doğan: - "Pekmezin kilogramını 100 liradan satıyoruz ama talebe yetişemiyoruz"

Yurthaber 24-09-2021 11:04

Doğal ilaç olarak da kullanılıyor! Üzüm pekmezi bakın nasıl hazırlanıyormuş

Şırnak'ın Uludere ilçesinde geleneksel yöntemlerle hazırlanan üzüm pekmezi uzun işlemler sonrasında satışa sunuluyor. Zorlu hazırlama sürecinde imece usulü hareket eden üreticiler, yaklaşık 9 kilo üzümden 1 kilo pekmez çıkarıyor. 5 gün geceli gündüzlü devam eden çalışma sonucunda ortaya çıkarılan üzüm pekmezinin kilosu 100 liradan satılıyor.

Haber 20-09-2021 11:11

Ayaklarıyla ezerek yapıyorlar! Kilosu 45 lira

Kilis yöresine özgü olarak, yapılan gün pekmezinin yapımı sürüyor. Sabah 05.30'da bağa gelerek üzüm topladıklarını söyleyen üreticiler, gün pekmezinin kilosunu 45 liradan satıyor. Gün Pekmezi üreticisi Ahmet Mesut Özgür, "Gün pekmezi kış aylarında çok tüketiliyor. Özellikle çocukların gelişiminde büyük faydası var, bu nedenle talebe yetişemiyoruz" dedi.

Finans 15-09-2021 09:55

Yaşlı kadından duydu kendi markasını kurdu! Kozalak pekmezine yoğun talep

Kahramanmaraş’ta yaşlı bir kadından duyarak başladığı kozalaktan pekmez üretme işini geliştiren girişimci kadın, kendi markası ile sattığı pekmezlerle ev ekonomisine katkı sağlıyor. Kızılçam ağaçlarının dallarından tek tek topladığı kozalakları 12 saat odun ateşinde pişirdikten sonra bir gün dinlenmeye alan Nacar, ''Bunu ben yaşlı bir teyzeden duydum onun üzerine de internet üzerinden araştırmaya girdim. Küçük bir tencerede başladım şu anda büyük kazanlarda hazırlıyorum'' dedi.

Finans 21-08-2021 08:40

Dut pekmezi Tunceli'de geleneksel yöntemlerle imece usulü üretiliyor

Köylülerce tarlada yetiştirilen ya da yabani hayvanların beslenirken toprağa bıraktığı tohumlarla kendiliğinden yetişen dutlar, her yıl haziran-temmuz ayı aralığında olgunlaştıktan sonra hasat edilerek pekmez haline getiriliyor - Dayanışmayla çalışan köylüler, hiçbir katkı maddesi kullanmadan geleneksel yöntemlerle ürettikleri dut pekmezini toptan ya da perakende çevre il ve ilçelerde satarak gelir elde ediyor

Yurthaber 22-07-2021 11:02

Dut pekmezinin faydaları nelerdir? Dut pekmezi nasıl yapılır? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tavsiye

Bir yılı aşkındır etkisini tüm dünyada sürdürmeye devam eden koronavirüse karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dut pekmezi önerisinde bulunmuştu. Yaz mevsiminin gelmesiyle dut pekmezi zamanı geldi. Peki Dut pekmezinin faydaları nelerdir? Dut pekmezi nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

Haber 21-06-2021 23:34

Şifa deposu olarak bilinen Hortum dutu pekmezi artık gramla satılabiliyor

Kanser ve tümör hücrelerini vücuttan uzaklaştırma özelliğiyle ön plana çıkan ve birçok hastalığa faydasından dolayı ‘şifa kaynağı’ olarak bilinen Horum dutu pekmezi kilo yerine gram ile satılıyor. Hasadı yapılan Horum dutu pekmez yapıldıktan sonra piyasaya sunulmaya başlandı.

Yemek 21-06-2021 13:59