Sahra Çölü Haberleri

Araçların üzerinde kendini gösterdi! İstanbul Sahra Çölü’nden gelen toz bulutunun etkisi altına girdi

Sahra Çölü üzerinden Türkiye’ye kadar gelen toz bulutu gece yarısı İstanbul’u etkisi altına aldı.

Haber 31-03-2024 06:51

Libya'yı vuran fırtınadan sonra Sahra Çölü'nde göl oluştu! Görüntüler sosyal medyada gündem yarattı

Libya'nın doğusunda etkili olan Daniel Fırtınası binlerce kişinin hayatını kaybetmesine ve on binlerce kişinin ise kaybolmasına neden olurken fırtınanın etkisiyle oluşan sel felaketinin bilançosu her geçen gün artıyor. Sosyal medyada paylaşılan bir görüntüde ise fırtınanın ardından Sahra Çölü'nde oluşan küçük göller yer aldı.

Trend 16-09-2023 08:48

İzmir bu manzaraya uyanmıştı! Uzman isim açıkladı: İşte gökyüzündeki kızıllığın sebebi...

İzmir’den sabah saatlerinde gelen görüntüler şaşkınlık ve tedirginliğe yol açmıştı. Gökyüzünün kızıla bürünmesinin nedeni çok sayıda kişi tarafından merak ediliyordu. Söz konusu olayla ilgili İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar’dan açıklama geldi. Prof. Dr. Yaşar, gökyüzündeki kızıllığın sebebinin ‘Sahra Çölü tozu’ olduğunu belirtti. Yaşar, "Maalesef insanlarımız bu tür durumlarda tedirgin oluyor. Bunlar sadece doğa olayı" şeklinde konuştu.

Haber 16-03-2022 20:19

Sahra Çölü’nde tek başına kaldı! Hayat mücadelesini veren Mauro Prosperi idrar ve yarasa kanıyla beslendi

Dünyanın en sıcak bölgelerinden biri olarak kabul edilen Sahra Çölü, 3.6 milyon kilometrekarelik alanıyla görenleri hem büyülüyor hem de korkutuyor. Kumların yüzey sıcaklığı 82 dereceden fazla olan Shara Çölü’nde yaşam mücadelesi veren bir sporcudan bahsedeceğiz. 1994 yılında katıldığı maratonda kaybolan Mauro Prosperi, hayatta kalabilmek için ilginç yöntemlere başvurdu.

Trend 29-07-2021 14:21

Sahra Çölü

Sahra Çölü Hakkındaki Haberler Mynet'te. Sahra Çölü Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Uzun saçları ve sıra dışı makyajlarıyla eş bulmak için süslenen erkeklerin kabilesi: Wodaabe

Toplumsal cinsiyet normlarını alt üst eden Wodaabe kabilesi, ilginç gelenekleriyle dikkatleri çekiyor. Kabilede erkekler kendilerine uygun eş adayı bulabilmek için güzellik yarışmasına katılıyor ve sıra dışı makyaj gelenekleriyle beğeni kazanmaya çalışıyor. Bu kabilede kadınlar istedikleri erkekleri seçerek evlenebiliyorlar.

Trend 28-06-2021 11:43

Tarihin en acımasız ve eli kanlı kadınları! Dahomey’in Amazon kadınları ilginç yaşam şekilleriyle merak uyandırmaya devam ediyor

Savaşlar tarih sahnesinin en önemli alanlarından bir tanesidir. Savaşlar kimi zaman yeni bir toprağı ele geçirmek kimi zaman da özgürlük için yapıldı. Tarih boyunca savaşlarda kadınların görev yapması ya da kadınlarından oluşan bir orduya rastlamak mümkün değildi. Sahra Çölü’ne özgü bu dişi terminatörler, Avrupalı sömürgecilere kök söktürdü. Yabancı gözlemciler onlara “Dahomey Amazonları” adını verse de, onlar kendilerine “annelerimiz” anlamına gelen “N’Nonmiton” diyorlar.

Trend 22-06-2021 09:40

Uzaydan görüntülendi! İşte Sahra Çölü'nün fotoğrafı

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) görev yapan Fransız astronot Thomas Piquet, uzaydan çektiği Sahra Çölü’nün fotoğraflarını paylaştı.

Haber 25-05-2021 15:25

Kadınların zorla şişmanlatıldığı ve güzellik algısının yeniden yazıldığı bir ülke: Moritanya

Batı Afrika’daki Batı Sahra ile Senegal arasında kalan bölgede bulunan ve küçük bir ülke olan Moritanya’da dünyanın birçok bölgesinde geçerli olan güzellik kuralları işlemiyor. Bu toplum güzellik normlarını kendilerine göre yeniden yaratıyor. Üstelik ülkede yaşayan kadınlara bunu zorla uygulatıyor.

Trend 18-03-2021 10:53

Uzman isimden uyarı: Sahra tozu çamur olarak yağacak

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri Enstitüsü (DEÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, 11 Mart Perşembe günü sahra çölünden gelen toz bulutunun yağmurla birleşip çamur şeklinde yağacağını söyledi.

Haber 09-03-2021 17:47

Sezyum 137 radyoaktif kalıntılı toz taşınımı uyarısı: Dışarı çıkmayın

Sahra Çölü'nden bu ayın başlarında Fransa'ya gelen toz, 1960 yılında bölgede gerçekleştirilen nükleer denemeden kalan sezyum 137 radyoaktif kalıntılarını da ülkeye taşıdı. Bu durum ilerleyen günlerde Türkiye'ye de Avrupa üzerinden beklenen toz taşınımı nedeniyle endişeye neden oldu. Dicle Üniversitesi Nükleer Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Bekir Taşdemir, "Halkın gerekirse bu dönemde dışarı çıkmaması, camlarını açmaması ve bu havayı mümkün mertebe solumaması gerek" dedi.

Haber 03-03-2021 09:49