Zühtü Arslan Haberleri

AYM Başkanı’ndan Erdoğan’ın da katıldığı toplantıda gündem olacak sözler... Cumhurbaşkanı Başdanışmanı'ndan yanıt geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı Anayasa Mahkemesi yemin töreninde AYM Başkanı Zühtü Arslan yaptığı konuşma gündem oldu. Arslan, Erdoğan'ın katıldığı törende Anayasa Mahkemesi'nin kararlarının beğenilmese de uyulmasının anayasal bir zorunluluk olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum ise sosyal medyadan Aslan'a yanıt verdi. Milletvekilliği düşürülen tutuklu TİP'li Can Atalay hakkında AYM iki kez ihlal kararı vermiş, Yargıtay ise karara uymamıştı.

Haber 08-02-2024 11:36

SON DAKİKA | AYM ve Yargıtay arasındaki kriz gündem olmuştu! AYM Başkanı Zühtü Arslan'dan ilk açıklama: 'Vahim bir olay'

Son dakika haberine göre AYM'nin tutuklu milletvekili Can Atalay hakkında verdiği iki hak ihlali kararına Yargıtay'ın uymaması ve AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması gündem olmuştu. Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'dan konuyla ilgili ilk açıklama geldi. Arslan, ihlal kararlarının icra edilmemesinin, bireysel başvuru yolunu etkisiz kılabilecek nitelikte 'vahim bir olay' olduğunu vurguladı.

Haber 12-01-2024 18:40

AYM Başkanı Zühtü Arslan’dan ‘uzaktan kumandalı yargı olmaz’ çıkışı

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Akademi Söyleşileri'nde yaptığı konuşmada dikkat çeken ifadeler kullandı. Arslan açıklamasında ‘Uzaktan kumandalı yargı da yargıç da olmaz’ ifadelerini kullandı. AYM’nin son dönemlerde aldığı kararlar tartışma konusu olmuştu.

Haber 19-12-2023 15:24

'Demokratik hukuk devletlerinde yorum kakofonisine yer yoktur' Anayasa mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan açık açık söyledi: 'Sorun çıkabilir'

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkına ilişkin, "Bireysel başvurunun amacı tek tek herkesin temel hak ve özgürlüklerle ilgili hak ihlali iddialarını ele alıp çözüm bulmak değildir. Olamaz da... Bireysel başvurunun amacı hukuk sisteminin, hukuk düzeninin, yargının işleyişini hak ihlali üretmeyecek, ortaya çıkarmayacak bir noktaya getirmektir." dedi.

Haber 30-10-2023 16:23

Zühtü Arslan

Zühtü Arslan Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Zühtü Arslan Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Anayasa Mahkemesi heyeti Anıtkabir'i ziyaret etti

Anayasa Mahkemesinin 61'inci kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Mahkeme Başkanı Zühtü Arslan ve beraberindeki heyet, Anıtkabir'i ziyaret etti.

Yurthaber 25-04-2023 10:07

Anayasa Mahkemesi Başkanlığına Zühtü Arslan’ın seçilmesine dair karar Resmi Gazete’de

Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanlığına Prof. Dr. Zühtü Arslan’ın seçilmesine dair karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Haber 03-02-2023 08:09

AYM Başkanı Zühtü Arslan kimdir, nereli ve kaç yaşında, 3. kez AYM Başkanı seçilen Zühtü Arslan'ın hayatı ve biyografisi!

AYM Başkanı Zühtü Arslan bugün gerçekleştirilen seçim sonucunda 3 kez başkan oldu. Başkan ve üyeler arasında gizli oylamayla yapılan seçimde; 1 başkan, 2 başkanvekili ve 12 üye olmak üzere toplam 15 AYM üyesinin salt çoğunluğunun oyunu alan Arslan, 4 yıllığına başkanlık görevini üstlenecek. Peki, AYM Başkanı Zühtü Arslan kimdir, nereli ve kaç yaşında, İşte, 3. kez AYM Başkanı seçilen Zühtü Arslan'ın hayatı ve biyografisi...

Haber 02-02-2023 10:48

SON DAKİKA | Zühtü Arslan 8 oy ile yeniden Anayasa Mahkemesi Başkanı seçildi! Zühtü Arslan kimdir?

Son dakika haberi: Zühtü Arslan yeniden Anayasa Mahkemesi başkanı seçildi. Zühtü Arslan'ın Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na 8 oy ile yeniden seçildiği öğrenildi. Peki, AYM Başkanlığına üçüncü kez seçilen Zühtü Arslan kimdir? İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 02-02-2023 10:36

Son dakika: AYM'de başkanlık seçimi tarihi belli oldu! Zühtü Arslan koltuğu devredecek

Son dakika haberi: Anayasa Mahkemesi Genel Başkanı Zühtü Arslan'ın görev süresinin dolması nedeniyle başkanlık seçimi yapılacak yeni tarih belli oldu.

Haber 25-01-2023 14:26

SON DAKİKA | AYM Başkanı Arslan'dan flaş açıklama: İddia doğru değil

Son dakika: Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, "Olağanüstü Hal (OHAL) döneminde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerin norm denetiminin yapılamadığı" yönünde eleştiriler geldiğini, bunların haklı olmadığını dile getirdi.

Haber 16-05-2022 10:20

SON DAKİKA: Millet İttifakı'nın adayı için Haşim Kılıç, Zühtü Arslan ve Ali Bardakoğlu ismi olay oldu: Kazanamazlar...

Son dakika: Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının kim olacağı Ankara kulislerinde konuşulmaya devam ederken, son olarak ortaya atılan 'Haşim Kılıç' iddiası gündem yarattı. Kılıç'la birlikte Zühtü Arslan ve Ali Bardakoğlu isimlerinin de geçtiğini belirten CHP'li eski milletvekili gazeteci Barış Yarkadaş, ""Bu 3 aday da Millet İttifakı’nın adayı olarak çıkarsa seçimi kazanamaz" dedi.

Haber 10-04-2022 14:56

SON DAKİKA | AYM Başkanı Zühtü Arslan 'endişe verici' diyerek uyardı: Adil yargılanma hakkıyla ilgili bir meselemiz var

Son dakika haberi: Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, AYM'ye 2021 yılında 66 bin 1221 başvuru yapıldığını açıklayarak "Bu noktada bireysel başvuru istatistiklerinin endişe verici olduğunu ifade etmek isterim" dedi. Yapılan başvuruların yüzde 73'ünden fazlası adil yargılanma hakkı için yapıldığını belirten AYM Başkanı Arslan "Adil yargılanma hakkıyla ilgili bir meselemiz var" diye konuştu.

Haber 10-01-2022 13:29

Prof. Dr. İlber Ortaylı'dan senato önerisi:

"Yüksek mahkeme üyelerinden, ulemadan veya seçkin, isim yapmış, yer edinmiş kimselerden oluşan bir şura olması gerekir"

Yurthaber 02-11-2021 14:14

Anayasa Mahkemesi Başkanı Arslan, Eskişehir'de ziyaretlerde bulundu

Anayasa Mahkemesi Başkanı Arslan, Eskişehir'de ziyaretlerde bulundu

Yurthaber 18-10-2021 16:11

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adaylığı için iki isim: Haşim Kılıç ve Zühtü Arslan

Muhalefetin cumhurbaşkanlığı seçimleri için çalışmaları sürerken Haşim Kılıç veya Zühtü Arslan'ın Millet İttifakı'nın adayı olacağı iddiası gündem yarattı.

Haber 05-10-2021 09:01

Anayasa Mahkemesi Başkanı Arslan, AYM kararlarının etkili şekilde uygulanması projesinin açılışında konuştu:

"Bir mahkemenin verdiği karar uygulanmıyorsa orada yargılama yapmanın da mahkemenin karar vermesinin de bir anlamı kalmayacaktır" - "Anayasa Mahkemesi kararlarında sıklıkla vurgulandığı gibi, mahkeme kararlarının icrasının hakkıyla sağlanmadığı bir yerde hukuk devletinden bahsedilemez" - "Anayasa Mahkemesi, anayasaya aykırılık konusunda bir karar verdikten sonra bu aykırılıkta ısrar, anayasanın kasten ihlalidir" - "Anayasa Mahkemesi kararları yasama, yürütme ve yargı kurumlarını, idare makamlarını, gerçek ve tüzel kişileri, bir ülkede bulunan tüm kuruluşları bağlar" - "İhlal kararlarının gereği gibi yerine getirilmesi ve yeni ihlallerin engellenmesi hayati derecede önemlidir"

Yurthaber 23-09-2021 14:34

AYM Başkanı Arslan: Hukuk ve adalet açığı her türlü açıktan daha tehlikelidir

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, "Hukuk ve adalet açığı bir ülkenin geleceği bakımından her türlü açıktan daha tehlikelidir. Zira bu açık, temeli adalet olması gereken devlete yönelik toplumsal güveni ve inancı zedeleyecektir" dedi.

Haber 28-06-2021 12:50

Eski Danıştay üyelerinin, Yüce Divan sıfatıyla Anayasa Mahkemesinde yargılanmasına devam edildi

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca açıklanan esas hakkındaki mütalaada, eski Danıştay üyesi sanık Vahit Bektaş'a, hakim adayıyken memuriyetine son verilen Gülay Tezcan dosyası kapsamında "görevi kötüye kullanma" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası verilmesi istendi - Eski Danıştay üyeleri Galip Tuncay Tutar ile Bülent Olcay'ın ise beraatlerine karar verilmesi talep edildi - Yüce Divan'da karar, 8 Temmuz'da açıklanacak

Yurthaber 25-05-2021 12:39

Son Dakika: HDP'nin kapatılması davasıyla ilgili AYM'den flaş hamle

Son dakika haberine göre Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin tarafından Halkların Demokratik Partisinin (HDP) kapatılması istemiyle açılan davada bir raportör görevlendirdi.

Haber 19-03-2021 10:01

HDP'ye açılan kapatma davasında süreç 'ceza davası' prosedürüyle izlenecek

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca, bir siyasi partinin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde açılan davalarda, "ceza davası" prosedürü izleniyor.

Haber 17-03-2021 19:33