Orkide Tohumu Nasil Ekilir Haberleri

Biber tohumu çimlendirme nasıl yapılır? Taze biber çekirdeği ekilir mi, biber tohumu ekimi nasıl olmalıdır?

Biberin ilk ortaya çıktığı yer Güney Amerika kıtasıdır. 16. yüzyıldan sonra tüm dünyaya yayılmış ve mutfakların vazgeçilmez bir ürünü olmuştur. Biberin birçok çeşidi bulunur ve her mevsim tüketilebilir. Avantajı evdeki saksıda bile kolayca yetişen bu bitkinin tohumunun kaliteli olmasıdır. Evde biber yetiştirmek isteyenlerin bilmesi gereken bazı önemli noktalar var. Biber tohumu çimlendirme ve ekilme işlemi nasıl yapılır?

Haber 2023-04-10 15:01:27

Gül tohumu çimlendirme nasıl yapılır? Evde gül tohumu nasıl ekilir?

Gül, laleden sonra hem ülkemizde hem de dünyanın diğer bölgelerinde en çok yetiştirilen çiçeklerden biridir. Kendine özel aroması ve görüntüsü nedeniyle en sevilen çiçeklerden biri olan gülün kırka yakın çeşidi vardır. Türkiye'de en çok gül yetiştirilen bölge Akdeniz bölgesidir ve şehir Isparta'dır. Gülün bakımı oldukça kolaydır. Gül ile ilgilenmek oldukça keyifli ve bir o kadar sabır gerektirir. Evde gül tohumu nasıl ekilir, gül tohumu çimlendirme nasıl yapılır?

Kadin 2023-03-07 17:50:49

Orkide tohumu çimlendirme nasıl yapılır, toprağa ekilir mi? Orkide tohumu kaç günde çimlenir?

Orkide tropikal iklimleri seven, dünyanın birçok noktasında yetişebilen, güzel kokusuyla bilinen bir çiçektir. 20 000’den fazla türe sahip olan orkidenin, Türkiye’de yetişen 24 farklı türü bulunur. Orkide ülkemizde en sevilen çiçekler arasında yer alır. Belli koşullarda yetişebilen bu bitki saksıda da büyütülebilir. Bu çiçeği sevenler ve yetiştirmek isteyenler, orkidenin nasıl yetiştirileceğini bilmesi gerekiyor. Orkide tohumu kaç günde çimlenir, toprağa ekilir mi?

Kadin 2023-03-07 17:50:15

Lavanta tohumu çimlendirme nasıl yapılır, lavanta tohumu toprağa nasıl ekilir? Lavanta tohumu kaç günde çimlenir?

Lavanta güzel kokulu, mor çiçekli bir Akdeniz bitkisidir. Güzel kokusuyla ünlü olan lavanta kozmetik ürünlerinin içeriğinde vazgeçilmez bir bileşendir. Ferahlatıcı özelliğiyle parfüm, oda kokusu ve deterjan gibi birçok maddenin içerisinde bulunabilir. Lavanta tohumu bulunması çok kolaydır. Bunun gibi tohumların ekilmesi gereken belli aralıklar bulunur. Ayrıca ekilecek tohumun bakımını da bilmek gerekir. Peki, lavanta tohumu toprağa nasıl ekilir?

Kadin 2023-03-07 17:49:56