Çiçek Haberleri

Çiçeklerin anlamları: Popüler çiçek çeşitleri ve söyledikleri

Çiçekler, insanlık tarihinde derin anlamlar taşıyan doğal güzelliklerdir. Yüzyıllardır, çiçekler duyguları ifade etmenin, sevgiyi göstermenin ve iletişim kurmanın önemli bir yolu olmuştur. Tabii ki her çiçeğin kendine özgü bir anlamı da vardır. Bu makalemizde, Çiçeksepeti'nde hediye olarak sık tercih edilen çiçeklerden ve anlamlarından kısaca bahsettik.

Kadin 15-03-2024 19:35

Amasya'da polisler kadın sürücülerin Dünya Kadınlar Günü'nü çiçekle kutladı

Amasya'da polis ekipleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla trafikte durdukları kadınlara çiçek verdi.

Yurthaber 08-03-2024 15:40

Evinize asla sokmamanız gereken 6 bitki! Felce ve hatta ölüme neden olabiliyor

Bitkiler, evimizi güzelleştiren ve havayı temizleyen doğal unsurlardır, ancak bazı bitkiler adeta tehlike saçıyor. Evinize asla sokmamanız gereken bu 6 bitkinin yan etkileri sağlığa zarar verebiliyor. İşte evinize sokmadan önce bilmeniz gereken 6 zararlı bitki...

Kadin 04-03-2024 13:47

Burdur'da badem ağaçları erken çiçek açtı

Burdur'da hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle badem ağaçları erken çiçek açtı.

Yurthaber 28-02-2024 10:29

Diğer Haber Etiketleri

begonvil biftek Arıcı İç mimar Uzman Çavuş Toprak Bilimi Ve Bitki Besleme trafik kazası aspirin bal domates gül haşhaş karbonat patates tarçın Sevgililer Günü saç dökülmesi çanta dekorasyon gelinlik buzdolabı koltuk böcek Sebze Zambak kum zambağı meyve 14 şubat elbise takı fırın karanfil ağız kokusu Güneş saç bakımı Göz Gaziantep Amasya Burdur Diyarbakır Hatay Isparta Mersin Kars Zonguldak Karabük Düzce Kırıkhan Kumluca uçuk Gümüş kahve orkide ayak kokusu hastane safran Kraliçe Elizabeth Turkish Cargo tencere tava hırsızlık çocuk traktör okul gübre 8 Mart Dünya Kadınlar Günü darp elmas moda bulaşık makinesi makyaj saksı hediye kellik drone çiçek bakımı kombin antalya tiktok felç kepek mide ekşimesi nasır Safranbolu Sarıkamış alara aspirin ne işe yarar çürük dal çiçek çeşitleri çiftler baba bağış bakım böcek ısırıkları bitki fayda faydaları fidan gül ağacı güzellik görünüm gelincik genç hava sicakligi hüzünlü içecekler hasat hasat zamanı atatürk çiçeği ateş çiçeği apartman ayak agave doğa kanepe ıhlamur ağacı ıhlamurlar çiçek açtığı zaman kalite yumurta haşlama süresi yaşlı kel nasıl yapılır nasıl yazılır metal saç uzatma saç uzatma yöntemleri risk siyah sahil sevgi sevgililer gunu hediyeleri siğil stil tehlike ter sıra kraliçe 2. elizabeth kadın kutlama kumsal kıyafet kız koku kartalkaya kaynana dili pasta ölü ölüm orkide bakımı ortanca ortanca çiçeği özür diledi ocak tohum ucuz tohumlar aspirin çiçeklere nasıl verilir buzdolabı kokusu nasıl giderilir kadınlar kulübü ayakkabı kokusu nasıl giderilir desenler zehir thy özsu nedir bitkiler eo karbonat kullanım alanları saç kırıklarına ne iyi gelir sant ne yapılır saç kepeği nasıl geçer ense gül çeşitleri yaz çiçekleri posa

Çiçek

Çiçek Hakkındaki Haberler Mynet'te. Çiçek Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Sevdiklerinize çiçek almanız için 5 sebep

Çiçekler, dünyanın her köşesinde, her türlü duyguyu ifade etmek için kullanılan evrensel bir hediye seçeneğidir. Capcanlı renkleri ve mis kokularıyla çiçekler, sözlerle ifade edilemeyen pek çok duyguyu aktarma konusunda birebirdir. Dolayısıyla sevdiklerinize çiçek hediye etmek, sadece özel günlerde değil, her anı özel kılabilecek bir jesttir. İşte sevdiklerinize çiçek hediye etmeniz için 5 önemli sebep:

Haber 22-02-2024 16:51

Çiçekçiyi göremeyince not bıraktı! Gaziantep'te örnek davranış

Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinde gülümseten bir olay yaşandı. Bir çocuk, ailesine papatya almak için gittiği çiçekçide kimseyi bulamayınca aldığı papatya için not bıraktı. Notun üzerinde yazanlar okuyanları gülümsetti.

Haber 19-02-2024 17:19

Sadece Antalya'da yetişiyor! Koparmanın cezası 1 milyon 936 bin

Antalya'nın Kemer ilçesinde erken çiçek açan endemik dağ sümbülleri doğayı süsledi. Ormanlık alanlarda, deniz kenarında, çayır ve kayalık yamaçlarda boy gösteren sümbülleri koparmanın cezası yaklaşık 2 milyon TL.

Trend 16-02-2024 20:43

Diyarbakır'da Sevgililer Günü dolayısıyla yapay çiçeklerden tasarlanan gelinlikler sergilendi

Diyarbakır'da bir firma tarafından Sevgililer Günü dolayısıyla yapay çiçeklerden tasarlanan gelinliklerin tanıtımı yapıldı.

Yurthaber 14-02-2024 15:17

Sevgililer Günü çiçekleri: Sevgililer Günü için hangi çiçek alınır? 14 Şubat'ta sevgiliye verilecek en güzel çiçek hangisi?

Sevgililer Günü, her sene 14 Şubat'ta sevgi ve aşkın simgelendiği özel bir gündür. Bu günde çiftler birbirlerine hediyeler alarak ve kutlama yaparak aşklarını yansıtırlar. Sevgililer Günü'nde en çok tercih edilen hediyelerden biri çiçeklerdir. Çiçekler, görüntü ve kokuları ile sevginin ve aşkın en güzel simgelerinden biridir. Sevgililer Günü'nde en çok alınan çiçekler ise kırmızı güllerdir. Peki, Sevgililer Günü için hangi çiçek alınır?

Kadin 12-02-2024 19:00

73 ülkeye 140 milyon dolarlık çiçek ihracatı

Türkiye'den bu yıl süs bitkileri ve mamulleri sektörünce 73 ülkeye 140 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi. En fazla ihracat yapılan ülkeler İngiltere, Almanya, Romanya, Bulgaristan oldu.

Finans 26-12-2023 14:08

Aslanağzı nasıl yazılır? Aslanağzı ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Kelime hazinesi en zengin olan dillerden biri de Türkçedir. Bu zenginliğin nedenlerinden bazıları Türkçede birçok yabancı kökenli kelimenin bulunması, farklı kelimelerin bir araya gelerek birleşik türde ve yeni anlamlarda kelimeler üretmesidir. Birleşik türde olan kelimeler yazımlarında en sık hata yapılan kelimelerdir. Türkçe Yazım Kuralları bu kelimelerin doğru şekilde yazılabilmesini sağlamak için oluşturulmuştur.

Egitim 26-09-2023 21:59

Solmuş bitkileriniz eskisinden daha canlı olacak! Ölmüş çiçekleri açtırma yöntemi

Evde canlı bitki bakımı göründüğü kadar kolay olmayabiliyor. Canlı bitki bakımının kolay olduğu düşünülse de bitkiler yanlış ışık ve toprak, kötü hava şartları yüzünden solabiliyor. Solmuş bitkilerini eskisinden daha canlı yapacak yönteme haberimizden ulaşabilirsiniz.

Kadin 10-09-2023 11:49

Solmuş bitkileri tek malzemeyle canlandırın! Kısa sürede çiçek açacak

Bitkilerin evin ve bahçenin çok daha güzel görünmesini sağlıyor. Ancak bitki bakımında gözden kaçan ufak hatalar bitkilerin solmasına neden olabiliyor. Solan bitkileri canlandırmak için doğal yöntemler aranıyor. Her evde bulunan bir malzeme solan bitkilerinizi kısa süre içerisinde canlandırabilirsiniz.

Kadin 16-06-2023 13:47

Sarıalan Yaylası, menderesler ve kır çiçeklerinin ahengiyle süslendi

Bolu'da yer alan Sarıalan Yaylası'nda menderesler ve rengarenk açan kır çiçekleri ahenk oluşturuyor.

Yurthaber 23-05-2023 15:42

Kars'ta havaların ısınmasıyla açan çiçekler doğaya renk kattı

Türkiye'nin en uzun ve çetin kış mevsiminin yaşandığı illerden Kars'ta orman, yayla ve meralar, açan çiçeklerle baharın renklerine büründü.

Yurthaber 23-05-2023 12:21

Sakarya'da traktörün altında kalan çocuk hayatını kaybetti

Ferizli ilçesinde üzerinden düştüğü traktörün altında kalan 9 yaşındaki çocuk yaşamını yitirdi.

Yurthaber 16-05-2023 12:08

Ölmüş çiçeklerinizi canlandırmanın kolay yolu! Solmuş çiçekleri açtırmak için...

Bahar aylarında evde, balkonda bulunan çiçeklerin daha da canlanmasını istiyoruz. Ancak çiçekler zaman içerisinde solarak ölebiliyor. Solmuş çiçekleri bir daha canlanmayacağını düşünerek çöpe atıyorsanız büyük hata yapıyorsunuz. İşte solmuş çiçekleri canlandırmanız için etkili yöntemler...

Kadin 02-05-2023 14:01

Hatay'da tarlalar gelinciklerle kaplandı

Hatay'ın Kırıkhan ilçesindeki bazı tarlalar, kırmızı renkli gelincik çiçekleriyle doldu.

Yurthaber 18-04-2023 10:17

İç mimar evine asla almayacağı 5 eşyayı açıkladı! Ucuz ve çirkin görünüyor

Zamanımızın çoğunu ve en mutlu anlarımızı evimizde geçirdiğimiz için ev dekorasyonuna oldukça dikkat etmek gerekiyor. Eve alınan ufak eşyalar, aksesuarlar evin bambaşka görünmesini sağlayabiliyor. TikTok'ta bilgilendirici videolar paylaşan bir iç mimar evine asla almayacağı 5 eşyayı nedenleriyle birlikte açıkladı.

Kadin 30-03-2023 12:02

Ihlamurlar ne zaman çiçek açar, çiçek açmadan toplanır mı? Ihlamurlar hangi ayda çiçek açar, ıhlamur nasıl toplanır?

Doğanın kendisi bir şifa kaynağıdır. Kullanılan birçok ilacın doğadan elde edilen bitkilerden geldiği bilinir. Ihlamur da bu yararlı bitkiler arasında yer alır. Özellikle kış mevsiminde birçok kişi tarafından tüketilir ve grip gibi hastalıklara iyi gelir. Hastalıklara karşı sevilerek tüketilen ıhlamurun hasadı dikkat gerektiren bir iştir. Olmuş ıhlamurları hasat etmek için belirli bir zaman aralığı bulunur. Peki, ıhlamurlar hangi ayda çiçek açar?

Haber 20-03-2023 17:46

Gül tohumu çimlendirme nasıl yapılır? Evde gül tohumu nasıl ekilir?

Gül, laleden sonra hem ülkemizde hem de dünyanın diğer bölgelerinde en çok yetiştirilen çiçeklerden biridir. Kendine özel aroması ve görüntüsü nedeniyle en sevilen çiçeklerden biri olan gülün kırka yakın çeşidi vardır. Türkiye'de en çok gül yetiştirilen bölge Akdeniz bölgesidir ve şehir Isparta'dır. Gülün bakımı oldukça kolaydır. Gül ile ilgilenmek oldukça keyifli ve bir o kadar sabır gerektirir. Evde gül tohumu nasıl ekilir, gül tohumu çimlendirme nasıl yapılır?

Kadin 07-03-2023 17:50

Tohum çimlendirme nasıl yapılır, çimlendikten sonra ne yapılır? Evde tohum nasıl çimlendirilir, tohum hangi ortamda daha iyi çimlenir?

Tohumlar, bitkinin büyütleceği embriyorlardır denebilir. Tüketilen birçok meyve ve sebzenin çekirdeği aslında onların tohumudur. Çoğu insan bu çekirdekleri atık olarak görüp çöpe atar, ancak bitki yetiştirmek isteyen kişiler, çekirdeği tohum olarak kullanırlar. Bu tohumlar toprakla bir araya geldiğinde yeni bitkilerin canlanmasını sağlarlar. Bu noktada önemli olan tohumun çimlenmesi sağlamaktır. Çimlenme işlemi nasıl gerçekleşir, çimlendikten sonra ne yapılır?

Kadin 07-03-2023 17:29

Uzmanı asla yapmamanız gereken stil hatalarını paylaştı! 20 yıl yaşlandırıyor

Kıyafetler ve aksesuarları alırken modaya uymasından çok zamansız parçalar olmasına dikkat etmek gerekiyor. Zamanında modaya uygun diye aldığınız birçok parça şu an yaşlı görünmenize sebep olabiliyor. Stil uzmanları asla kullanmamanız gereken kıyafetleri açıklayarak bunların 20 yıl yaşlı gösterdiğini belirtti.

Kadin 05-03-2023 15:13

Sıcaklığın mevsim normallerinin üstünde olduğu Kırklareli'nde badem ağacı çiçek açtı

Kırklareli'nde hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle bazı badem ağaçları çiçek açtı.

Yurthaber 17-01-2023 10:18

Bugüne kadar çöpe attığınız için pişman olacaksınız! Kahve telvesinin hayatı kolaylaştıran kullanım alanları

Yediğimiz ve içtiğimiz birçok gıdanın kabuğunu, çekirdeğini, posasını çöpe atıyoruz. Ancak bu çöpe atılan kısımların bilmediğimiz birçok faydası bulunuyor. Gıdaların atılan kısımları sadece sağlık açısından değil hayatın farklı alanlarında da fayda sağlıyor. Kahve telvesi birçok alanda hayatımıza kolaylık sağlıyor. Kahve telvesinin kullanım alanları çok yararlı olsa da maalesef bilinmiyor. Bu faydaları öğrendikten sonra kimse kahve telvelerini çöpe atmıyor.

Kadin 06-01-2023 16:43

Bu güzellik hatalarına dikkat! Daha bakımlı görünmek için yapıyoruz ama 20 yaş yaşlı gösteriyor

Kadınlar daha genç ve bakımlı görünmek için çeşitli güzellik tüyolarına başvuruyorlar. Doğru yapılan bakım ve makyaj uygulamalarıyla oldukça güzel bir görünüm kazanmamız mümkünken yapılan yanlış uygulamalar 20 yaş daha yaşlı görünmemize sebep olabiliyor. İşte en sık yapılan güzellik hataları...

Kadin 26-12-2022 15:32

Evinize bile sokmayın! Sadece ufacık bir teması kelliğe yol açabilir: Tehlikeleri hiç bilinmiyor

Saç dökülmesi hem erkeklerin hem de kadınların ortak sorunları arasında bulunuyor. Saç dökülmesini engellemek ve yeni saç çıkartmak için çok çeşitli yöntemler deneniyor. Saç dökülmesine neden olan etkenlerin başında stres, genetik ve hormonal bozukluklar olduğu biliniyor. Ancak birçok evde bulunan bir bitkinin de ciddi oranda saç dökülmesine neden olabileceği bulundu.

Haber 20-12-2022 09:37

Patatesin içine yerleştirdiği gül sapının sonucuna inanamadı! Her şey bir hafta içinde gerçekleşti

Çiçekler evi çok daha canlı ve renkli hale getiriyor. Ancak günlük hayatta canlı çiçek bakımı oldukça zorlu olabiliyor. Bir anda solan çiçekleri canlandırmak ve çiçekleri artırmak için çeşitli yöntemler aranıyor. Patatesin içine çiçek dalı saplayan bir kişi sonuçlar karşısında gözlerine inanamadığını paylaştı.

Kadin 14-12-2022 10:34

Bugüne kadar çöpe attığınız için üzüleceksiniz! Çürük domatesin hiç bilinmeyen faydaları: Resmen hazine gibiymiş

Mutfağın demir başı olarak görülen domates neredeyse her yemeğin içerisinde kullanılıyor. Faydalarıyla ve lezzetiyle sıklıkla tercih edilen domates çok kısa süre içerisinde bozularak çürüyebiliyor. Çürüyen domatesleri çöpe atıyorsanız büyük hata yapıyorsunuz. Çürük domatesin faydaları birçok problemi götürüyor.

Kadin 14-12-2022 08:39

Düğünler için dekoratif çiçek yetiştirdiğini düşünüyordu! Aslında yasaklı madde yetiştiriyormuş

Avustralya’nın Tazmanya şehrinde yaşayan ve çiçekçilikle uğraşan Kate Dixon, düğünler için dekoratif amaçla “fırfırlı pembe gelincik” çiçeği yetiştiriyordu. Ancak Dixon bilmeden yetiştirilmesi yasak olan ve uyuşturucu madde ile morfin yapımında kullanılan haşhaş bitkisi yetiştirdiğini öğrendi. Yetkiler Dixon’un çiçeklerini sökerek duruma el koydu.

Trend 26-11-2022 13:13

Kendi küçük etkisi büyük! Aspirinin şaşırtan kullanım alanları

Aspirin ağrı kesici ve ateş düşürücü olarak kullanılan Dünya'nın en çok bilinen ilacıdır. Aspirin yıllardır süregelen oldukça faydalı ilaçtır. Bazı kullandığımız ürünlerin farklı kullanım alanlarını duyduğumuz da şaşırıyoruz. Aspirin de saç kepeğinden temizliğe kadar birçok alanda fayda sağlıyor.

Kadin 11-11-2022 13:43

Hiç duymadınız! Karbonatın hayat kolaylaştıran yararları şaşırtıyor

Karbonatın yemeklerde kullanımı en çok bilinen faydaları arasında bulunuyor. Kekleri, poğaçaları kabartmak isteyenler karbonattan yararlanıyorlar. Ancak karbonatın faydaları sadece mutfakla sınırlı kalmıyor. Hayatımızın birçok alanında hayat kolaylaştırıyor. Hiç bilmediğimiz karbonat kullanım alanları bulunuyor.

Kadin 07-11-2022 13:12

İzmir'de kadavra bağışçılarının ailelerine teşekkür plaketi

Kadavrasını bağışlayan iş insanı Suat Özdağ'ın kızı Nilsu Özdağ Kalkan: - "Babam kendisine bakan tıp öğrencilerine hep minnet duydu ve onlara destek olması gerektiğini düşündü. Hastalığında bile bunu hissetti. Bizden bunu yapmamızı istedi"

Yurthaber 14-10-2022 13:33

Çürüdü sanarak çöpe atmayın! Orkideyi tekrardan canlandırabilirsiniz

Özel günlerde en sık hediye edilen çiçeklerden olan orkidenin görünüşü herkes tarafından beğeniliyor. Zarif çiçeklerden olan orkidenin en sık görüleni beyaz olsa da farklı renkte çiçekleri bulunuyor. Ancak orkidenin bakımında yapılan bazı hatalar çiçeklerinin dökülmesine ve uzun süre açmamasına neden olabiliyor. Evde yapacağınız doğal çözümlerle orkidenizi tekrardan canlandırabilirsiniz.

Kadin 14-10-2022 12:55

Çiçekleri açan safranda hasat başladı

Safran üreticisi İsmail Yılmaz: - "Havalar çok güzel, serin ve yağmurlu gitti. Çiçeklenme başladı. 15-20 Kasım'a kadar çiçek almaya devam ederiz"

Yurthaber 09-10-2022 14:15

Mersin sahilinde koruma altındaki kum zambakları çiçek açtı

Mersin sahilinde koruma altındaki kum zambakları çiçek açtı

Yurthaber 28-09-2022 14:20

Turkish Cargo, Kraliçe Elizabeth'in cenazesi için İngiltere'ye çiçek taşıyor

Turkish Cargo, Kraliçe Elizabeth'in cenazesi için İngiltere'ye çiçek taşıyor

Yurthaber 15-09-2022 10:12

Trafik kazasında ölen öğrencinin Düzce'deki okulunda hüzünlü dersbaşı

Lise 11. sınıf öğrencisi Yakup Gökçe'nin sırasına arkadaşları tarafından çiçek bırakıldı

Yurthaber 12-09-2022 15:18

Kraliçe Elizabeth'in cenazesi için iki ilde karanfil mesaisi! En az 1,5 milyon dalı bulacak: Çalışma saatleri ve işçi sayıları artırıldı

İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth'in ölümü sonrası Antalya ve Isparta'daki kesme çiçek sektöründe büyük bir hareketlilik başladı. Elizabeth'in yas ve cenaze programında kullanılmak üzere Antalya ve Isparta'dan çiçek talebi yüzde 90 arttı. Cenaze için gönderilecek karanfil sayısı toplamda en az 1,5 milyon dalı bulacak. TIR yerine uçakla sevkiyata dönülürken, günlük çalışma saatleri 2'şer saat, işçi sayıları ise yüzde 50 artırıldı. 11 ve 18 Eylül Pazar günleri ise mesai var.

Haber 11-09-2022 12:10

Kraliçe 2. Elizabeth'in Antalya'daki bal mumu heykeli çiçeklerle donatıldı

Heykelin olduğu bölümde fotoğraf çektirmek isteyen ziyaretçiler nedeniyle zaman zaman yoğunluk yaşandı

Yurthaber 09-09-2022 11:59

Yağışlarla bitki çeşitliliğinin artması tescilli Kars balının kalitesini artırdı

Kentte 700 arıcıya ait 65 bin kovanda bu sezon 1730 tonluk üretim bekleniyor - Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Adem Ertaş: - "Vatandaşlar Kars balını rahatlıkla tüketebilir, Kars balı Türkiye ortalamasına göre çok iyi durumda"

Yurthaber 28-08-2022 11:09

Zonguldak'ta apartmanın önünden çiçek hırsızlığı güvenlik kamerasında

Zonguldak'ta apartmanın önünden çiçek hırsızlığı güvenlik kamerasında

Yurthaber 23-08-2022 10:16

Hastanede olay çıkarıp açığa alınan uzman çavuş, çiçek ve pastayla özür diledi!

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan Safranbolu Devlet Hastanesi'ne elinin kesilmesi nedeniyle gelen Serkan Balcı, kendisine laf atan bir hasta yakınını darbetmiş, araya giren sağlık çalışanları da olaydan etkilenmişti. Açığa alınan uzman çavuş Serkan Balcı, çiçek ve pasta alarak ziyarette bulunduğu sağlık çalışanlarından özür diledi.

Haber 10-08-2022 17:58

Antalya'da 30 yıl önce süs için dikilen Agave bitkisi çiçek açtı

Antalya'da 30 yıl önce süs için dikilen Agave bitkisi çiçek açtı

Yurthaber 06-08-2022 11:34