Mantar Haberleri

Her 3 kişiden 1'inde var! 'Burundan nefes alamaz hale gelebilirler' Uzman isimden önemli uyarı

Baharın pozitif enerjisinin çevremize ve ruh halimize olumlu yansımaları olsa da, beraberinde bazı alerjik sorunlar da getirdiğini vurgulayan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, uyarılarda bulundu.

Kadin 29-02-2024 10:32

Balıkesir'de ilk! Hobisini gelire dönüştürdü, evinin bodrumunda üretiyor: Yurt dışından alıcılar var!

Balıkesir'de 5 yıl önce mantar üretimine merak salan İbrahim Burak Örs, evinin bodrumunda aslan yelesi mantarı üretimine başladı. Örs, Türkiye'deki piyasa değeri ise bin 200 TL ile 2 bin TL arasında değişirken, yurt dışında 35-60 dolar arasında talep gördüğünü belirtti.

Finans 28-02-2024 14:56

Milyonda iki kişide görülüyor: Grip oldu, burnunu kaybetti! Genç adamın hayatını kaydıran olay

Florida'da yaşayan 31 yaşındaki itfaiyeci Brandon Boothby'e, vücudunu zararsız patojenlere ve bakterilere karşı savunmasız bırakan, milyonda iki kişide bir görülen bir hastalık teşhisi konuldu. Talihsiz adam, grip olduktan sonra kendisine burnunu aldırmaktan başka seçenek bırakmayan, vücudunu bir hapşırığın bile ölümcül olabileceği kadar zayıf bırakan nadir bir durumla karşı karşıya kaldı.

Kadin 05-02-2024 14:18

Muğla'da mantar toplamak için gittiği ormanlık alanda kaybolan kişi 30 gündür aranıyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde mantar toplamak için gittiği ormanlık alanda kaybolan kişinin bulunması için başlatılan arama çalışmaları 30 gündür sürüyor.

Yurthaber 29-01-2024 13:34

Pişirilmeden önce asla yıkanmaması gereken 4 besin! Bu hata sizi sağlığınızdan edebilir

Besinleri yıkamak, genellikle gıda güvenliği açısından önemli bir adım olsa da bazı besinler pişirilmeden önce yıkanmaması gerekiyor. Bu 4 besini pişirmeden önce yıkamamalısınız çünkü yıkandığında sağlığa zarar verebiliyor. İşte pişirmeden önce asla yıkanmaması gereken 4 besin ve nedenleri...

Kadin 26-01-2024 13:40

Yer: Antalya: Türkiye'de ilk kez denendi, müşteriler resmen sıraya girdi! Porsiyonu 100 TL'den satılıyor

Antalya’nın Kumluca ilçesinde tavuk döner yapıp satan bir iş yeri, ilginç bir girişimde bulundu. Tavuk döner ustası Vedat Yavuzer, bölgede iklim şartlarına göre kasım, aralık ve ocak aylarında ormanda doğal olarak yetişen kanlıca mantarından döner yaptı. Türkiye’de ilk defa denenen ve porsiyonu 100 TL’den satılan mantar döner tüketiciler tarafından beğeniyle karşılandı. İşte detaylar...

Haber 10-01-2024 19:37

Islak saçla yatağa mı giriyorsunuz? Zararlarını duyunca çok şaşıracaksınız

Islak saçla yatağa girmenin zararları, çoğumuzun farkında olmadığı fakat önemli bir konudur. Saçlarımızın ıslakken yatakla teması, saç derisinde ve genel saç sağlığında çeşitli sorunlara yol açabilir. Bu alışkanlık, saçın kırılmasına ve daha kolay hasar görmesine sebep olabilir. Ayrıca, ıslak saçla yatmak, saç derisindeki mantar ve bakteri oluşumunu artırabilir. Saçınızın sağlığı için ıslak saçla yatağa girmekten kaçınmak önemlidir.

Kadin 10-01-2024 10:57

Söğüt'te mantar toplarken kaybolan vatandaş, jandarmanın parkasıyla ısındı

Bilecik'in Söğüt ilçesine bağlı Tuzaklı köyü yakınlarındaki ormanlık alanda mantar toplarken kaybolan ve jandarma timlerince bulunan vatandaş, tim komutanının verdiği parkayla ısındı.

Yurthaber 08-01-2024 07:30

Mantar toplamaya gitti, 3 gündür haber alınamıyor!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, 3 gün önce mantar toplamaya Balan Dağı'na giden 65 yaşındaki İsa Çiftçi'den haber alınamıyor. Çiftçi için arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Haber 02-01-2024 20:20

Her sene aynısını yapıyor! Ormandan toplayıp satıyor, aylık kazancı 90 bin lira…

Antalya’daki orman sahalarında her gün 4-5 saat çalışarak ayda yaklaşık 90 bin lira kazanıyor. Tarım ve hayvancılıkla geçimini sürdüren Halit Kaya her sezon başladığında ormanın yolunu tutarak günlük 30 ila 50 kilo arasında mantar topluyor.

Finans 28-12-2023 07:47

Cinsel yolla bulaşan kaşıntı neden olur? Cinsel yolla bulaşan kaşıntı nasıl geçer?

Cinsel temas yolu ile bulaşabilen çeşitli enfeksiyonlar ve hastalıklar vardır. Bu hastalıklardan bazıları çok ciddi olumsuz sonuçlara sebebiyet de verebileceği için cinsel ilişki sırasında korunma yöntemlerini kullanmak önemlidir. Ayrıca rutin olarak yaptırılan düzenli kontroller de olası bir enfeksiyonun ya da hastalığın ilerlemeden erken teşhis edilmesi için gerekli görülmektedir.

Kadin 15-12-2023 21:43

Gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz: Neredeyse sıfır kalori 10 besin!

Fazla kilolarından şikayetçi olanlar kalori alımını kontrol altında tutmaya çalışıyor. Bazı besinler neredeyse sıfır kalori içerir ve gönül rahatlığıyla tüketilebilir. Bu besinler, sağlıklı bir diyetin önemli bir parçası olabilir. Yüksek lif, vitamin ve mineral içeriğiyle dikkat çeken ve neredeyse hiç kalori içermeyen bu 10 besin, sağlıklı beslenme konusunda büyük bir yardımcı olabilir.

Kadin 01-12-2023 11:03

Mantarı bu şekilde tüketmek D vitamini miktarını 25 kat artırıyor! Araştırma sonucu ortaya çıktı

D vitamini, vücudumuzun sağlıklı bir şekilde fonksiyon göstermesi için önemli bir vitamindir. Güneş ışığından doğal olarak elde edilen D vitamini, bazen besinler aracılığıyla da alınabilir. Yapılan araştırmaya göre mantarı bu şekilde tüketmenin D vitamini alımını inanılmaz ölçüde artırabileceğini ortaya koydu.

Haber 01-12-2023 10:06

Etil alkol yüze sürülür mü? Etil alkol günlük hayatta ciltte nasıl kullanılır?

Etanol yani halk dilinde alkol kozmetikte ve cilt bakımında çok kullanılır. Toniklerden yüz yıkama ürünlerine, parfümlerden makyaj temizleyicilerine kadar birçok kozmetik üründe bulunur. Etanolün cilt bakımında ve kozmetikte birçok faydası vardır. Örneğin cildi temizlemek, bakteri ve mantarlardan korumak ve diğer bileşenleri çözmek için kullanılabilir. Peki, etil alkol cilt bakımında kullanılır mı?

Kadin 25-11-2023 23:16

6 yaşındaki Nisanur’un inanılması güç hikayesi: Yaklaşık 15 kişi tüketmişti, onun sonu oluyordu! Bize 'yüzde birlik bir şansı var, her an her şeye hazırlıklı olun' dediler

Bursa'da 1,5 yıl önce ailesiyle birlikte yediği mantar sebebiyle zehirlenen 6 yaşındaki Nisanur Yavuz'un hikayesi öğrenenleri şaşırtıyor. İnanılması güç olaylar yaşayan Yavuz, gerçekleşen organ nakli ile sağlığına kavuştu. Uludağ Üniversitesi Organ Nakil Koordinatörü Kerem Selimoğlu ve küçük Nisanur'un babası Yalçın Yavuz yaklaşık 1,5 önce yaşanan o günü anlattı.

Haber 08-11-2023 10:05

Aman dikkat tehlike saçıyor! Pişirmeden önce yıkamamanız gereken 4 gıda

Mutfak hijyeni, sağlığımızı koruma açısından kritik bir öneme sahip. Bu dört gıda maddesi, yıkanarak pişirildiğinde tehlikeli sonuçlara yol açabilir. Böylelikle fark etmeden sağlığınıza zarar veriyor olabilirsiniz. Yaşam kalitenizi artırmak ve sağlığınızı korumak için pişirmeden önce yıkanmaması gereken 4 gıdayı bilmekte fayda var.

Kadin 03-11-2023 11:24

Kekik yağı ne işe yarar? Kekik yağı ciltte nasıl kullanılır?

Kekik yağı yüzyıllardır tıbbi ve aromaterapi amaçlarıyla kullanılan doğal bir bitkisel yağdır. Ancak kekik yağının cilt bakımında kullanılması konusu daha yakın zamanda popülerlik kazanmıştır. Kekik bitkisinin yaprakları ve çiçekleri bu yağın üretilmesi için kullanılır ve elde edilen yağ pek çok cilt sorununa karşı etkili bir çözüm sunar. Peki, kekik yağı cilt için nasıl kullanılır?

Kadin 29-10-2023 16:55

Düzce'de yedikleri mantardan zehirlenen 3'ü çocuk 8 kişi hastaneye kaldırıldı

2 kişinin sağlık durumunun ciddi olduğu belirtildi.

Yurthaber 26-10-2023 07:26

Kimse ne olduğunu anlayamadı! Düzce’de 3’ü çocuk 8 kişi mantardan zehirlendi

Düzce’de yedikleri mantardan zehirlenen 8 kişi hastanelik oldu.

Haber 25-10-2023 23:11

Ayak sorunları ciddi hastalıkların habercisi olabilir!

Ayakta görülen yapısal veya deri rahatsızlıklarının genel sağlığı doğrudan etkilediğini belirten Podolog Neslihan Nazlı, “Ayak sorunları, yaşam kalitesini etkileyebilir ve daha köklü sağlık sorunlarına yol açabilir. Örneğin tırnak mantarı, batık tırnak, nasır, diyabetik ayak gibi sorunlar, aslında daha ciddi hastalıkların habercisi olabilir” uyarısında bulundu

Haber 23-10-2023 16:25

'Gramına 200 dolar veririz' Mantar toplarken buldu! Gözü gibi bakıyor... O bölgede çok var İçindeki sıvıyı çıkardığımda...

Malatya’da mantar toplamaya gittiği dağda diğer taşlardan farklı taşları gören Osman Ünver, yanına aldığı taşları 1 yıldır muhafaza ediyor. Ünver, taşların meteor taşı olabileceğini düşündüğünü söyleyerek bölgede çok sayıda benzer taşın olduğunu söyledi. Ünver "Geçen sene bu işlerden bir aracı arkadaşa 200 dolar gramına veririz dediler. Ben de vermedim ve halen elimde taşlar. Ne olduğunu tam öğrenmek istiyorum” dedi.

Haber 27-09-2023 11:37

Mikostatin nedir? Mikostatin nasıl kullanılır?

Ağız içinde dil mantarı ya da pamukçuk adı verilen bazı mantarlar oluşabilir. Bağırsaklarda da çeşitli nedenlere bağlı olarak enfeksiyonlar ve mantarlar olabilir. Basit bir enfeksiyon olarak görülebilen bu durumlar ciddi bir hastalığın belirtisi ya da habercisi de olabilir. Bu tür durumlarda bu alanda uzman olan bir doktora vakit kaybetmeden danışılmalıdır.

Haber 16-09-2023 00:45

5 kişilik aile mantardan zehirlendi! 46 yaşında kadın entübe edildi

Kırıkkale'de mantar zehirlenmesi şüphesiyle ambulanslarla hastaneye kaldırılan 1'i çocuk, 5 kişi tedavi altına alındı. Sağlık durumu ağır olan 46 yaşındaki kadının ise entübe edildiği öğrenildi.

Haber 30-06-2023 01:24

Farklı bir kaya bulduklarını sanmışlardı! Gerçeği öğrenince gözlerine inanamadılar

Sivas’ın Doğanşar ilçesinde kayayı andıran yaklaşık 13 kiloluk dev mantar görenleri hayrete düşürdü. Yürüyüş esnasında ilk olarak farklı bir kaya bulduklarını düşünen vatandaşlar, cismin dev bir mantar olduğunu anlayınca büyük şaşkınlık yaşadı.

Haber 26-06-2023 10:49

Sakarya'da mantardan zehirlenen 4 kişilik aile hastaneye kaldırıldı

Sakarya'nın Taraklı ilçesinde ormanlık alandan toplayıp yedikleri mantardan zehirlenen 4 kişilik aile hastanede tedavi altına alındı.

Yurthaber 23-06-2023 07:39

Görenleri hayrete düşürdü! Terazide tartıp hatıra fotoğrafı da çektirdi: Daha büyüğünü buldum ama getiremedim... Bunlar yeniyor

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde Mehmet Toprak, doğada farklı ağırlıklarda 3 büyük mantar buldu. Arıcılıkla uğraşan Mehmet Toprak, mantarları köye getirdi ve marketteki terazide tarttı. Mantarlardan biri 3 kilo 135 gram geldi. Toprak, mantarları terazide tartıp hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra yiyeceğini söyledi. Toprak, "Daha büyüğünü buldum ama getiremedim. Bunlar yeniyor" dedi.

Haber 22-06-2023 16:20

Son günlerde artışa geçti! Peş peşe uyarılar geldi: Belirtiler 1 ila 3 saat içinde ortaya çıkıyor... Ölümle sonuçlanabilir

Doğadan toplanan mantardan zehirlenmelere karşı peş peşe uyarılar geldi. Önceki gün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın paylaşımı sonrası bu kez de Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Doğan'dan uyarı geldi. Doç. Dr. Doğan, "Tüketildikten 6 saat sonra belirtilere neden olan mantarlar, ciddi ve potansiyel olarak ölümcül zehirlenmelere yol açabilir." ifadelerini kullandı.

Haber 14-06-2023 17:42

Kalıcı saç dökülmesinin şaşırtan nedeni! Farkında değilseniz ama kel kalabilirsiniz

Saç dökülmesi hem kadınların hem de erkeklerin ortak problemleri arasında yer alıyor. Saç dökülmesine doğru müdahale edilmemesi kalıcı kelliğe yol açabiliyor. Saç dökülmesine neden olan etkenler arasında birçok faktör bulunuyor. Uzmanlar evcil hayvan besleyen kişileri kalıcı saç dökülmesi hakkında uyarıyor.

Haber 14-06-2023 14:28

Bakan Koca bu sözlerle uyardı! Her 100 hastadan 3'ü hayatını kaybediyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca mantar zehirlenmelerine karşı uyarıda bulundu. Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Mantar zehirlenmelerinde her 100 hastadan 3'ü hayatını kaybediyor. Zehirlenmelerin bir kısmında böbrek ve karaciğer yetmezliğine yol açabilen ciddi durumlar oluşuyor." ifadelerini kullandı.

Haber 13-06-2023 22:50

Çorum’da 19 kişi mantardan zehirlendi

Çorum’da 19 kişi yedikleri mantardan zehirlendi.

Yurthaber 13-06-2023 07:48

Çorum'da mantardan zehirlenen 10 kişi tedavi altına alındı

Çorum'da, 10 kişi mantardan zehirlendi.

Yurthaber 12-06-2023 10:02

Çorum'da zehirli mantar paniği: 19 kişi hastanelik oldu!

Çorum'da yedikleri mantardan zehirlenen 19 kişi hastanede tedavi altına alındı.

Haber 10-06-2023 21:39

Çorum'da 13 kişi mantar zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Çorum'da mantar zehirlenmesi şüphesiyle 13 kişi hastaneye kaldırıldı.

Yurthaber 06-06-2023 09:32

Yüzyıllardır şifa için kullanılıyor! Güçlü antioksidan kaynağı kanseri önlüyor, kolesterolü düşürüyor

Chaga veya halk arasında bilinen adıyla dişbudak mantarı, etkileyici tıbbi özelliklere sahip, daha az bilinen bir mantar türüdür. Bu mantar görüntüsüyle beğenilmese de faydalarını duyanlar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Yüzyıllardır şifa kaynağı olarak görülen ve tedavilerde kullanılan chaganın faydaları saymakla bitmiyor.

Haber 05-06-2023 09:15

Uşak'ta mantardan zehirlenen kadın öldü

Uşak'ta, mantardan zehirlendiği şüphesiyle hastanede tedavi altına alınan kadın hayatını kaybetti.

Yurthaber 01-06-2023 07:21

Konya'da mantar toplamak için gittiği dağda kaybolan kişiyi arama çalışmaları sürüyor

Konya'nın Beyşehir ilçesinde mantar toplamak için gittiği dağda kaybolan 59 yaşındaki kişiyi arama çalışması devam ediyor.

Yurthaber 25-05-2023 07:52

Kuzugöbeği mantarının fiyatı altınla yarışıyor! Kilosu 5 bin TL

Doğada kendiliğinden oluşan Kuzugöbeği mantarı, Artvin’de meraklıları tarafından yoğun ilgi görüyor. Fiyatı altın ile yarışan Kuzugöbeği'nin kurutulmuş halinin kilosu 3 ila 5 bin lira arasında satılıyor.

Haber 11-05-2023 17:50

Adeta protein bombası! Alzheimer ve kanser riski için büyük önem taşıyor

Yediğimiz yiyecekler çeşitli hastalıklara yakalanma riskini düşürebiliyor ve bazı hastalıklar için şifa kaynağı olabiliyor. Sağlıklı yüksek protein içeren bir gıdanın sağlık için oldukça etkili faydaları olduğu öğrenildi. Bu gıdanın faydaları saymakla bitmiyor. Ancak tüketiminde bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor.

Haber 05-05-2023 17:14

'Ölüm meleği' olarak biliniyor... Uzman isim uyardı! Bu mantarı sakın yemeyin

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Türkekul, 15 gün içinde arazide kendisini göstermeye başlayacak 'ölüm meleği' de denilen 'Amanita phalloides' ölümcül mantar türüyle ilgili uyarıda bulundu. Türkekul, "Çok tehlikeli ve öldürücü bir mantardır. Bu türe benzeyen başka türler de var. Maalesef bunları ayırt ermesi çok zordur. Bölgemizde ve ülkemizde ölümlerin nedenleri bu mantardan meydana geliyor" dedi.

Haber 04-05-2023 17:31

Elazığ'da doğada gezintiye çıkan köylüler buldu! Şaşkınlıklarını gizleyemediler: İlk defa gördük

Elazığ'da gezintiye çıkan köylüler yaklaşık 4 kilo ağırlığında dev bir mantar buldu. Köylüler dev mantar karşısında şaşkınlıklarını gizleyemezken, ilk defa böyle büyük bir mantar gördüklerini ifade etti. Köylüler, mantarı ise kesip eve götürdü.

Haber 04-05-2023 10:20

Ailecek yediler, hastanelik etti! Yayladan toplayıp getirdiği mantarlar zehirli çıktı: Sağlık durumları...

Yayladan topladıkları mantarları ailecek yediler, 6 kişi hastanelik oldu. Erzincan'da mantar yedikten sonra karın ağrısı ve kusma şikayetiyle hastaneye kaldırılan Küçükkaya ailesinin mantar zehirlenmesi yaşadığından şüpheleniliyor. Hastanede tedavi altına alınan ailenin sağlık durumuyla ilgili haber de geldi.

Haber 28-04-2023 08:55

Mantarcılık mezunları ne iş yapar, iş olanakları nelerdir? Mantarcılık Bölümü mezunları iş imkânları nelerdir, nerelerde çalışır?

Tarım ile ilgili olan meslekler önü açık mesleklerdir. Üniversitelerde de tarımla ilgili pek çok bölüm bulunur. Mantarcılık Bölümü de bunlardan biri olarak öne çıkar. Bu bölüme olan ilgi giderek artıyor ve bölüm, önemli iş imkanları sunuyor. Mantarcılık Bölümünden mezun olan kişiler, bilimsel çalışmaları sayesinde bu sektörün gelişmesine katkı sağlar. Peki, Mantarcılık mezunları ne iş yapar?

Egitim 20-04-2023 11:02

Ayakkabınız ve yüzüğünüz dar gelmeye başladıysa dikkat! Fil hastalığının erken uyarıcı işareti

Fil ayağı hastalığı sivrisinek ısırması sonucu hayatını kaybeden hastanın gündem olmasıyla sıklıkla araştırılan konular arasında yer aldı. Vatandaşlar fil hastalığı nedir ve belirtileri nelerdir araştırmalarında bulundu. Fil hastalığının erken teşhis edilmesinin önemli olduğunu vurgulayan doktorlar bu hastalığın belirtilerine karşı bilinçli olmanız gerektiğini belirtiyor.

Haber 18-04-2023 16:32

Sarı yastık lekeleriyle vedalaşın! Sararmış yastıkları anında bembeyaz yapıyor

Beyaz yastık kılıfları ve yastık içleri zaman içeresinde sararabiliyor. Kötü ve pis bir görünüme sebep olan bu durumdan rahatsız olanlar sarı yastık lekesi nasıl çıkar sorusunu aratıyor. Temizlik uzmanlarına göre bu sorunu çözmek için temizlik malzemelerine ekstra para vermenize gerek yok. Sararmış yastık kılıflarını beyazlatmak istiyorsanız tek malzeme ile bembeyaz yastıklara kavuşabilirsiniz.

Kadin 14-04-2023 15:53

Bebeklerde pamukçuk nasıl geçer, neden olur? Bebek ağzındaki pamukçuk nasıl geçer, ağzı pamukçuk olan bebeğe ne yapılır?

Bebeklerde pamukçuk sıklıkla bebeklerin ağızlarında ve dilinde beyaz lezyonlar şeklinde kendini gösteren bir enfeksiyondur. Bu enfeksiyon bebeklerin bağışıklık sistemleri henüz tam olarak gelişmediği için sıkça görülebilir. Pamukçuk genellikle zararsız bir enfeksiyon olarak kabul edilse de bebeklerde rahatsızlık ve ağrıya neden olabilir. Bu nedenle pamukçuk hakkında bilgi sahibi olmak ve tedavi seçenekleri hakkında bilgi edinmek bebeklerin sağlığı açısından önemlidir.

Kadin 30-03-2023 17:20

Yanan ormandan ‘altın’ değerinde mantar! Tazesi 600, kurusu 6.500 TL… Bir bölgeye ek gelir oldu

Adana'da önceki yıl çıkan orman yangınında küle dönen bin 650 hektar alan ekiplerin çalışmasıyla tekrar yeşermeye başladı. Tohum çalışmaları ile yeniden hayata döndürülmeye başlanılan alanda tazesinin kilogramı 600, kurusunun 6 bin 500 TL'ye kadar satılan kuzugöbeği mantarı da yetişti ve bölge halkına ek gelir kaynağı oluşturdu.

Finans 29-03-2023 10:00

Çeşitli efsaneler konuşuluyor, The Last Of Us dizisiyle ünlendi! Nadir rastlanıyor, İstanbul'da görüldü: Birçok hastalığa iyi geliyor

The Last Of Us dizisi ile izleyici kitlesi arasında merak konusu olan zombi mantarı, dünya genelinde çeşitli efsanelerin konuşulmasına neden oldu. Uzun araştırmalar sonucu İstanbul Samandıra Ormanı'nda zombi mantarına rastlayan uzman isimler, tıbbi yönü bulunan mantarın bilinmeyenlerini anlattı. Mikolog Selime Semra Erol, mantarın mesane tümörünü durdurduğunu, günlük enerji seviyesini yükseltici ve metabolizmayı hızlandırıcı gibi birçok şeye iyi geldiğini açıkladı.

Haber 27-03-2023 11:31

Dizilere konu olan geleneksel Çin tıbbında kullanılan zombi mantarı İstanbul'da görüldü

Mantar bilimi uzmanı (mikolog) Selime Semra Erol ve doğal mantar araştırmacısı Naim Güleç, nadir görülen tıbbi mantarlardan kordiseps militarisi (tırtıl/zombi mantarı) İstanbul Samandıra Ormanı'nda inceledi.

Yurthaber 27-03-2023 11:11

Cinsel ilişki sırasında veya sonrasında kanama ve lekelenme olması ne anlama gelir? Cinsel ilişki sırasında kanama nedenleri nelerdir?

Cinsel ilişki sırasında ya da ilişkiden sonra kanamalar ve lekelenmeler olabilir. Bu durum olağan şekilde gelişebileceği gibi farklı nedenlere bağlı olarak da yaşanabilir. Özellikle ilk cinsel ilişki deneyimi sırasında görülen kanamalar ve lekelenmeler kişileri huzursuz edebilir. Yaşanan kanamalar ve lekelenmelerin kaynağı en kısa sürede bir doktor aracılığı ile tespit edilmeli ve doktorun yönlendirmesine göre hareket edilmelidir. Cinsel ilişki sırasında kanama nedenleri nelerdir?

Kadin 24-03-2023 17:27