Aronya Haberleri

Trakya'da süper meyve aronya ekili alanı genişliyor

Trakya'da, yüksek besin değeri ve antioksidan özelliği dolayısıyla "süper meyve" olarak bilinen aronyanın üretim alanı her yıl genişliyor.

Yurthaber 06-11-2023 11:58

Süper meyve olarak biliniyor! Edirne'de hasadına başlandı: Antioksidan değeri çok yüksek ve içerisinde pek çok faydalı madde var

Edirne'de, yüksek besin değeri ve antioksidan özelliği dolayısıyla "süper meyve" olarak bilinen aronya hasadına başlandı. Aronya hasadı heyecanı yaşadıklarını söyleyen üretici Enver Kırımlı, "Aronyanın tıbbi aromatik değeri çok yüksek, hatta bu değerin henüz tam anlaşılamadığını düşünüyorum." dedi. Aronyanın sağlık açısından faydalı olduğunu da anlatan Kırımlı, "Antioksidan değeri çok yüksek ve içerisinde pek çok faydalı madde var" ifadelerini kullandı.

Finans 26-09-2023 10:48

İstanbul'dan Balıkesir'e göç eden sağlık teknikeri aronya üreticisi oldu

İstanbul'un yoğunluğundan sıkılarak Balıkesir'in Savaştepe ilçesine yerleşen sağlık teknikeri Gülçin Yazıcıoğlu (37), beş dönümlük alanda "süper meyve" olarak bilinen aronya yetiştiricisi oldu.

Yurthaber 14-09-2023 12:21

Üzüme benziyor ama değil: Cinsel gücü tavan yaptırıyor! En güçlü antioksidanlardan

Sıklıkla tüketmediğimiz meyve ve sebzelerin şaşırtan faydaları bulunabiliyor. Aronya meyvesi de pek bilinmeyen lezzeti ve faydalarıyla ilgi çekiyor. En güçlü antioksidanlar arasında bulunan üzüme benzeyen bu meyve cinsel gücü artırarak düz duvara tırmandırıyor. Ancak faydaları sadece cinsellikle sınırlı kalmıyor. Aronyanın faydaları say say bitmiyor.

Haber 26-12-2022 14:39

Aronya

Aronya Hakkındaki Haberler Mynet'te. Aronya Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Yalova'da kooperatif kuran kadın çiftçiler ürünlerini markaya dönüştürdü

Kendi arazilerinde organik yöntemle coğrafi işaret tescilli Yalova aronyası ile tıbbi aromatik bitkiler üreten 16 kadın, iki ay önce kurdukları kooperatifi büyütüp ihracata yönelik adımlar atmayı hedefliyor - Marcel Aronya ve Tıbbi Aromatik Bitkiler Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Naz Tezcan: - "Taze ürünün yanında kurutma, suyunu sıkma, aronya sirkesi, çayı gibi ürünlerimiz de var. Bunların dışında diğer tıbbi aromatik bitkilerle de araştırma ortamında ufak denemeler yapıp beğenilecek numuneler üzerinde çalışıyoruz"

Yurthaber 15-10-2022 11:02

Tekirdağ'da süper meyve aronyanın hasadına başlandı

İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal: - "Hücre yenileme özelliği bulunuyor. Besin değeri yüksek bir ürün ve en önemlisi antioksidan özelliği çok yüksek"

Yurthaber 01-10-2022 10:56

Deneme amaçlı başlamıştı! Süper meyve olarak biliniyor... Hasadı yapıldı

Nevşehir’in Göre kasabasında çiftçi Ahmet Katılmış tarafından üç yıl önce deneme amaçlı yetiştirilen ve faydalarından dolayı 'süper meyve' olarak bilinen aronya meyvesinin hasadı yapıldı. Hasat, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ve milletvekili Mustafa Açıkgöz tarafından yapıldı.

Haber 29-09-2022 18:15

Şehir yaşamından sıkılınca köyde bahçe kurup aronya yetiştirmeye başladı

Şehir yaşamından sıkılınca köyde bahçe kurup aronya yetiştirmeye başladı

Yurthaber 08-09-2022 11:39

Bilecik'te tarımda alternatif ürün aronyanın hasadı yapıldı

Bilecik'te tarımda alternatif ürün aronyanın hasadı yapıldı

Yurthaber 02-09-2022 13:08

Trabzon'da fındık ve mısıra alternatif olarak dikilen aronyada hasat başladı

Trabzon'da fındık ve mısıra alternatif olarak dikilen aronyada hasat başladı

Yurthaber 31-08-2022 16:54

Samsun'da fındığa alternatif olarak dikilen aronyada hasat başladı

Çarşamba Ovası'nda 10 dönüm araziye deneme amacıyla dikilen aronya meyvesinden 3 ton rekolte bekleniyor - Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam: - "Özellikle Samsun'un doğu kısmında fındığa ve kavağa alternatif olarak aronya inşallah yerini alacak"

Yurthaber 26-08-2022 11:38

Kanser hücresi büyümesini 24 saat içinde yüzde 60 oranında azaltıyor

Kanser hızla büyüyen bir hastalıktır. Yaşam tarzı ve beslenme rutini kanser oluşumunu hızlandırabilir veya yavaşlatabilir. Son yıllarda yapılan araştırmalarda kanser hakkında önemli bilgiler elde edildi. Yeni yapılan araştırmaya göre; bir süper gıda kanserli hücrelerin büyümesini 24 saat içinde yüzde 60 oranında azalttığı öne sürüldü.

Haber 19-08-2022 07:07

Kocaeli'de atıl araziler aronyayla değer kazanıyor

Tarım ve Orman Bakanlığınca desteklenen proje kapsamında, akıllı tarım uygulamalarıyla 10 dekar alanda yetiştirilmeye başlanan aronya üretiminin yaygınlaştırılması hedefleniyor - İl Tarım ve Orman Müdürü Yüksel Çil: - "Katma değeri yüksek bir bitki olduğu için projelendirelim ve birkaç bölgeye yayalım dedik. 3-5 örnek bahçe tesis ederek, vatandaşlarımıza bu ürünü tanıtmaya çalıştık. O amaçla bu sürece başladık"

Yurthaber 30-07-2022 11:04

Yarım asırdır boş kalan araziler aronya ile yeşerdi

İstanbul'daki fabrikasını bırakıp memleketine dönen Ercüment Oğuz, 61 dönüm araziye 18 bin 900 aronya fidesi dikti

Yurthaber 27-07-2022 12:10