Daron Acemoglu Haberleri

Galatasaray Nef resmen açıkladı! Yeni oyun kurucu...

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde play-off potasını kovalayan Galatasaray Nef, kadrosunu Birleşik Amerikalı oyuncu Daron Russell ile güçlendirdi. Sarı - kırmızılılar, Adriyatik Ligi'nin en iyi ikinci skoreri pozisyonunda olan 25 yaşındaki oyuncu ile sözleşme imzaladı.

Spor 2023-01-21 12:37:36

Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Daron Acemoğlu için çok konuşulacak '2018' iddiası: 'Erdoğan, davet etti'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı olan Prof. Dr. Daron Acemoğlu ismi gündem yarattı. Necmettin Batırel-Özgür Demirtaş polemiğinden sonra ortaya atılan yeni iddia dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Acemoğlu'na 2018 yılında bakanlık teklifi yapıldığını belirten gazeteci Barış Yarkadaş, söz konusu teklifin eski Bakan Mehmet Şimşek tarafından iletildiğini söyledi.

Haber 2022-12-06 07:54:22

Herkes onu Şakkadanak çıkışıyla biliyordu! Attığı tweet tepkilere yol açmıştı... Necmettin Batırel özür diledi

"Şakkadanak" çıkışıyla tanınan ünlü ekonomi yazarı Necmettin Batırel, geçtiğimiz günlerde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Daron Acemoğlu ile ilgili dikkat çeken bir tweet atmıştı. Başta ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş olmak üzere pek çok isimden tepki gelen bu tweet sonrası Batırel bir açıklama daha yaparak özür diledi. Batırel açıklamasında "Attığım tweet yanlış yoruma yol açmıştır" ifadelerini kullandı. Batırel, CHP liderinden ve Daron Acemoğlu'ndan özür dilediğini söyledi.

Haber 2022-12-05 12:39:02

Özgür Demirtaş’tan çok konuşulacak CHP sözleri! Kadrodaki isimleri görünce öve öve bitiremedi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 3 Aralık'ta açıklayacağı 'Kalkınma Planı'nı hazırlayan kadronun içinde dünyaca ünlü Türk ekonomist Daron Acemoğlu’nun yer almasına ünlü ekonomist Özgür Demirtaş’tan övgü dolu sözler geldi. CHP’nin danıştığı kadroda, iktisatçı Prof. Dr. Refet Gürkaynak, Prof. Dr. Ali Hakan Kara, Prof. Dr. Ufuk Akçiğit ve Hacer Foggo da yer alırken Kılıçdaroğlu'nun kurduğu ekonomi kadrosu, Demirtaş'ı oldukça memnun etti.

Finans 2022-12-01 13:47:03

Kılıçdaroğlu, ABD’den video paylaştı! Kimlerle görüştü? Dikkat çeken isimler var…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çok konuşulan ABD ziyaretinde yaptığı görüşmeleri tek tek sosyal medya hesabından paylaştı. Boston’da üniversite öğrencileri ile bir araya gelen Kılıçdaroğlu çok sayıda Türk bilim insanı ve ekonomistle de görüşmeler yaptı. Kılıçdaroğlu ABD’den yaptığı son paylaşımında da Daron Acemoğlu ile yapacağı görüşme öncesi kısa bir video paylaştı.

Haber 11-10-22 07:52

‘‘Ekonomik Krizler Demokrasiye Yol Açıyor’’

Ekonomist Daron Acemoğlu, TÜSİAD’ın Salı günü İstanbul’da düzenlediği Yüksek İstişare Konseyi toplantısında adalet, tahakküm ve sivil toplum kavramları üzerinden Türkiye’nin fotoğrafını çekti

Haber 20-10-21 01:00

Asimder Başkanı Gülbey: “Muş’ta Asala’ya anma tören yapıldı”

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Ermenistan’dan Kars’a gelip çeşitli ziyaretler yapan Ermeni heyet daha sonra Muş’a giderek Muş Ermeniler Derneği (DARON) yönetim kurulu üyelerinin de eşliğinde Muş’ta 1907 yılında Müslüman halkı katleden ve ceza evinden kaçarken Muş Murat çayındaki köprünün altında cenazesi bulunan Ermeni Terör örgütü (ASALA) zihniyeti taşıyan Gevorq Çavuşa (Aramiyan) saygı duyulan bir kahraman gibi anma törenleri yapıldığını söyledi.ABD, Lübnan ve Ermenistan Ermenilerinin Muş’a gelerek Ermeni terör örgütü ASALA üyesine anma programları yapıldığını belirten ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, “Haziran 2019 tarihinde Van, Iğdır, Kars ve Muş belediye başkanlarını ziyaret eden Ermeni heyetin içerisinde Ermeni diasporasının en faşist düşünceli üyeleri olan, ABD’den Alber Boyacyan, Lübnan’dan Stepan Terpetrosyan, Ermeni yazarlar Roland Şaroyan, Perç Halacıyan 15 Haziran 2019 tarihinde Muş Murat çayı köprüsünün üzerinden karanfiller bırakarak anma töreni yaptılar.

Yurthaber 17-07-19 12:05

Prof. Dr. Acemoğlu: “Türkiye’nin büyümeyi verimli hale getirmesi gerekir”

Prof. Dr. Daron Acemoğlu, “Türkiye’nin 2002’den 2007’ye kadarki büyümesine bakarsanız eğer, çok hızlı bir toplam faktör verimliliği artışı var. Yüksek kaliteli bir büyümedir. 2007’den sonrasına bakarsak eğer negatiftir. 12 senedir Türkiye, negatif toplam faktör verimliliğiyle büyüyor. Türkiye’nin üretmeye, teknolojiye, insan kaynaklarına ihtiyacı var” dedi.

Finans 28-06-19 17:35

Nagehan Alçı'dan çarpıcı 'Berat Albayrak' yorumu

Daha önce Erdoğan'ın kuracağı yeni kabinede Prof. Dr. Daron Acemoğlu'nun ekonominin başına geçirileceği iddia eden Habertürk yazarı Nagehan Alçı bugünkü yazısında yeni kabinede Hazine ve Maliye Bakanı olan Berat Albayrak hakkında çarpıcı yorumlarda bulundu

Haber 11-07-18 14:30

Prof. Acemoğlu: Türkiye ekonomisi hızlı bir şekilde iyileşmeyecek

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kuracağı yeni kabinede ekonominin başına geçeceği iddia edilen Prof. Dr. Daron Acemoğlu, kendisiyle böyle bir konu hakkında temasa geçilmediğini söyledi. Türkiye ekonomisinde yapısal sorunlar olduğunu söyleyen Acemoğlu'na göre 'hızlı bir iyileşme mümkün değil.'

Finans 03-07-18 09:21

'Erdoğan, ekonominin başına Prof. Dr. Daron Acemoğlu'nu geçirebilir'

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni kabinede Prof. Dr. Daron Acemoğlu'nu da görevlendirebileceğini iddia etti. Alçı, "Erdoğan, Acemoğlu’na Türk ekonomisinin başına tam yetkiyle geçme teklifini yapabilir" ifadelerini kullandı

Haber 30-06-18 17:01

Türk ekonomisi için endişelendiren sözler

İktisat Profesörü Daron Acemoğlu Türkiye ekonomisi için, Şu anda ekonominin negatife girmesi engellenemez boyutta" dedi.

Finans 16-06-18 11:31

Bu sergiyi gezenler salondan mutlu ayrılacak

KADİR Has Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Galeri KHAS, Ermeni sanatçı Daron Mouradian’ın ‘Açıkça Gizli Oyun’ isimli sergisine ev sahipliği yapıyor.

Haber 15-03-18 14:52

Bu sergiyi gezenler salondan mutlu ayrılacak

KADİR Has Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Galeri KHAS, Ermeni sanatçı Daron Mouradian’ın ‘Açıkça Gizli Oyun’ isimli sergisine ev sahipliği yapıyor.

Haber 15-03-18 14:00

İstanbul'da Daron Mouradian sergisi açılacak

Galeri KHAS'ta 14 Mart'ta izlenime sunulacak sergide, sanatçının çeşitli dönemlerde yaptığı resimler görülebilecek

Haber 22-02-18 16:49

Rahmi M. Koç Bilim Madalyası Acemoğlu'na verildi

- Bu yıl iktisadi, idari, sosyal, insani bilimler ve hukuk kategorisinde verilen Rahmi M. Koç Bilim Madalyası'na, uluslararası alanda ekonomiye yaptığı katkılar dolayısıyla Prof. Dr. Daron Acemoğlu layık görüldü - Koç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Koç: - "Önümüzdeki sene, 25'inci yılını kutlayacak olan Koç Üniversitesi 7 fakülte, 20 araştırma merkezi, 5 araştırma ve eğitim forumu, 132 laboratuvar ve Koç Üniversitesi Araştırma Hastanesi ile Türkiye'nin

Haber 23-11-17 11:09

Ünlü ekonomistler Acemoğlu ve Üçer: Ankara'nın 'Trump sevinci' yersiz

İki ünlü ekonomist Daron Acemoğlu ve Murat Üçer, İngiliz Financial Times gazetesi için kaleme aldıkları makalede, Donald Trump'ın ABD'nin 45. başkanı seçilmesinin Türkiye ekonomisine vahim etkileri olacağını yazdı.

Haber 29-11-16 15:45

Ünlü ekonomistler Acemoğlu ve Üçer: Ankara'nın 'Trump sevinci' yersiz

İki ünlü ekonomist Daron Acemoğlu ve Murat Üçer, İngiliz Financial Times gazetesi için kaleme aldıkları makalede, Donald Trump'ın ABD'nin 45. başkanı seçilmesinin Türkiye ekonomisine vahim etkileri olacağını yazdı.

Finans 29-11-16 14:57

The Economy May Collapse Soon: Daron Acemoğlu

Istanbul, Nov 28 “Economic growth comes from consumption and consumption is encouraged by loans. This is not sustainable. We have

Yurthaber 28-11-16 11:26

Daron Acemoğlu Türkiye Ekonomisini Değerlendirdi

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde (MIT) İktisat Profesörü Daron Acemoğlu, Türkiye’deki büyümenin son 10 sene içerisinde düşük...

Yurthaber 23-11-16 13:12

Acemoğlu'ndan Türkiye'ye kriz uyarısı!

Daron Acemoğlu, "Türkiye ekonomisinin yüzde 4'lük büyümesinin ne kadar devamlılığı olacağından emin değilim" dedi

Finans 15-04-16 15:15

Turkish Economy’S Problems ‘Still Come From Inside,’ Says Leading Economist

- Leading economist Daron Acemoğlu said in an interview with Turkish daily Cumhuriyet that Turkey’s economic problems still come from

Yurthaber 18-09-15 16:07

'Kriz 2008'deki gibi 'teğet' geçmeyecek'

Daron Acemoğlu, 'Türkiye içeriden kaynaklı mevcut riskleriyle bu dış şoka yakalanırsa 2001've 2008 krizlerinden daha kötüsünü görebiliriz' dedi.

Finans 18-09-15 10:47

Istanbul-Born Mıt Professor Named World’S Most Influential Economist

- Economist Daron Acemoğlu, who is a Turkish economist of Armenian descent living in the U.S., has topped the most

Yurthaber 31-07-15 18:50

Dünyanın zirvesindeki Türk

Ermeni asıllı Prof. Daron Acemoğlu, dünya çapındaki en önemli ekonomistleri içeren listenin zirvesinde yer aldı.

Finans 31-07-15 09:18

Muş’ta Ermeni Derneği Açıldı

Muş’ta Daron Muş Ermeniler Dayanışma, Sosyal ve Turizm Derneği’nin kuruluş töreninde konuşan yönetim kurulu üyesi...

Yurthaber 11-09-14 13:36

Türkiye'de düşük faiz artık görülmez!

MIT İktisat Profesörü Daron Acemoğlu, Türkiye'nin makroekonomik dalgalanmalara hazır olması gerektiğini açıkladı

Finans 28-03-14 12:04

"Uzun vadede yabancı yatırım artar"

Türkiye'nin Nobel adayı iktisatçılarından Daron Acemoğlu, "Protestolar demokrasi fırsatı olarak görülürse uzun vadede daha fazla yabancı yatırım yaratacak" dedi.

Finans 10-06-13 10:51

Türkiye'de ok yaydan çıktı!

Dünyaca ünlü ekonomist Prof. Dr. Daron Acemoğlu, Türkiye'de iktisadi kalkınmanın demokrasiyi garanti altına almayacağını savundu.

Finans 07-06-13 11:37

Ermeni kökenli profesöre büyükelçilik teklifi

Hükümet, dünyanın önde gelen 20 ekonomisti arasında bulunan Prof. Daron Acemoğlu’na Türkiye’nin Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) nezdinde büyükelçilik önerdi.

Haber 30-03-11 05:57

Nobel’e koşan ikinci Türk

Edebiyat alanında Orhan Pamuk’un ülkeye getirdiği Nobel sonrasında yeni Nobel ödülünü Ermeni asıllı Türk vatandaşı Daron Acemoğlu’ndan bekleniyor.

Haber 03-12-10 09:50