Dopamin Eksikliği Haberleri

Dopamin hormonu nedir, ne işe yarar? Dopamin hormonu hangi duyguyu yok eder, nasıl artar?

Dopamin, insanlar ve diğer memelilerde yaygın olarak bulunan bir nörotransmitterdir. Beyindeki belirli bölgelerde sentezlenir ve iletilir. Genellikle "mutluluk hormonu" olarak anılan dopamin, birçok fonksiyonda görev alır ve sinir sistemimizin düzgün çalışması için hayati öneme sahiptir. Özellikle, motivasyon, ödül beklentisi, dikkat, öğrenme ve hareket kontrolü gibi işlevlerin yanı sıra, bağımlılık ve diğer psikolojik bozuklukların gelişiminde de önemli bir rolü vardır.

Haber 10-04-2023 10:16

Parkinson bu şekilde ortaya çıkıyor! Belirtilere dikkat…

Parkinson yaşamı kısıtlayan ciddi hastalıklar arasında bulunuyor. Parkinson hastalığının yaşlanınca ortaya çıktığı düşünülse de artık genç yaşta da görülüyor. Parkinson hastalığıyla mücadele etmek için bu hastalığı erken teşhis etmek ve hastalık hakkında bilinçlenmek gerekiyor. Sinsice ilerleyen Parkinson hastalığını aşağıdaki belirtiler ile teşhis edebilirsiniz.

Haber 23-05-2022 17:40

Mutluluk hormonları nelerdir? Mutluluk hormonları nasıl yükseltilir? Mutluluk hormonları hakkında merak edilenler...

Koronavirüs pandemisinden sonra kişilerin depresyon seviyelerinde yükselme meydana geldi. Çevrenizdeki insanların hatta kendinizin bile zaman zaman mutsuz hissettiğiniz anlar olmuştur. Bunların temel nedeni ise tamamen hormonlardır. Peki hormonlar arasında en merak edilenlerden mutluluk hormonları ile ilgili neler biliyorsunuz?

Trend 22-02-2021 10:26

Dopamin hormonu nedir? Hangi yiyeceklerde dopamin bulunur?

Mutluluk hormonu olarak da bilinen dopamin hormonu vücutta bulunan bir kimyasaldır. Vücuttaki dopamin seviyesi duygu durumları açısından oldukça önemlidir. Dopamin eksikliğini ya da fazlasını ise bazı yiyecekler ile dengelemek mümkündür. Konu ile ilgili tüm tüm merak ettiklerinizi sizin için derledik…

Haber 25-12-2020 15:43