Içecekler Haberleri

Her sofrada bulunuyor! Beyni yok eden 3 besin

Her sofrada bulunan ancak sağlığımızı olumsuz etkileyebilecek bazı besinler vardır. Şeker, beyindeki dopamin seviyelerini artırarak bağımlılığa yol açabilir ve uzun vadede beyin fonksiyonlarını olumsuz etkileyebilir. İşlenmiş gıdalar ise yüksek fruktozlu mısır şurubu ve trans yağlar gibi zararlı bileşenler içerir. Bu tür gıdaların aşırı tüketimi obezite ve beyin sağlığı üzerinde negatif etkilere yol açabilir.

Kadin 12-02-2024 15:08

Uzmanlar dünyanın en zararlı içeceklerini açıkladı! İşte uzak durmanız gereken 7 içecek...

Sağlıklı bir yaşam sürdürmek için beslenme alışkanlıklarımıza dikkat etmek ve vücudumuza zarar veren maddelerden kaçınmak önem arz ediyor. Uzmanlar, insan sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olan içecekleri belirleyerek dünyanın en zararlı içeceklerini sıraladı. Bu içecekler, metabolizma, kalp sağlığı ve genel sağlığa ciddi zararlar verebilecek içeriklere sahip. İşte uzmanların tespit ettiği ve kesinlikle uzak durmanız gereken 7 içecek...

Haber 29-01-2024 11:57

Tehlikesi yeteri kadar bilinmiyor! DNA'yı bozuyor, kanser ve kalp hastalığına zemin oluşturuyor

Tükettiğimiz gıdalar üzerine yapılan araştırmalar daha sağlıklı olduğunu düşündüğümüz birçok gıdanın oldukça riskli olabildiğini tespit ediyor. Son yapılan araştırmalarda sevilen birçok yiyeceğin içerisinde bulunan bir maddenin DNA'yı bozarak kanser, diyabet, kalp hastalığı gibi riskli hastalıklara zemin oluşturduğu belirtiliyor.

Haber 05-06-2023 16:20

Uzmanlardan acil uyarı! Bu içecekler kalp krizine neden oluyor, böbrekleri bitiriyor

Yediğimiz ve içtiğimiz gıdalar sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Uzmanlar sıklıkla tüketilen ve sağlık için büyük risk oluşturan zararlı yiyecekler hakkında acil uyarlarda bulundu. Bu içeceği tüketen çocukların büyük risk altında olduğunu söyleyerek kalp krizi, böbrek yetmezliği gibi zararlarını sıraladılar.

Haber 31-05-2023 15:08

Diğer Haber Etiketleri

Içecekler

Içecekler Hakkındaki Haberler Mynet'te. Içecekler Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Bu yiyecekler beyin sağlığını yerle bir ediyor! Bunama riskini artırıyor

Yediğimiz yiyecekler sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Yapılan araştırmalar günlük hayatta sıklıkla tüketilen yiyeceklerin beyin sağlığını tehlikeye atarak bunama riskini artırabildiğini tespit etti. Uzmanlar beyin sağlığı için uzak durulması gereken yiyecekleri sıraladı.

Haber 15-05-2023 15:06

Ağzınıza sürmeyin! Kalp krizi ve felç riskini artırıyor

Zararlı beslenmek çeşitli hastalıkların oluşmasına zemin oluşturuyor. Bu konuda yapılan çalışmalar günlük hayatta sık sık tükettiğimiz gıdaların obezite, kalp hastalıkları, felç gibi riskli durumlara neden olabileceğini gösteriyor. Yeni bir çalışmaya göre her mutfakta bulunan bir gıda sağlık için oldukça riskli olabiliyor.

Haber 16-02-2023 09:19

İçmeden önce tekrar düşünün! Faydalı diye biliyoruz ama kanser riskini artırıyor

Günlük hayatta yediğimiz ve içtiğimiz birçok gıda sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Uzmanlar işlenmiş gıdaların zararlarını belirterek onların tüketimini azaltmamız gerektiğini açıklıyor. Ancak sağlıklı olduğunu düşünerek yediğimiz ve içtiğimiz gıdalarda kanser riskini artırabiliyor.

Haber 15-02-2023 11:45

Sahil kenarında vakit geçirirken keyifle yudumlayacağınız en kolay sıcak içecek tarifleri

Güneş yüzünü göstermeye başladığında sahilde vakit geçirmeyi seviyorsanız size harika bir önerimiz var! Lezzetli içeceklerinizi termosunuza doldurarak sahilde geçireceğiniz zamanı çok daha keyifli hâle getirebilirsiniz. Üstelik içecekleri hazırlamak için çok vakit harcamanıza da gerek yok. İşte birbirinden pratik tarifler!

Haber 06-02-2023 17:19

İçmeden önce tekrar düşünün! Çayın bilinmeyen ölümcül tehlikesi

Çay, Türk kültürünün vazgeçilmez içeceği olarak görülüyor. Günün her saatinde sevilerek tüketilen çaylar yaz kış fark etmeden ocağın üzerinde yerini alıyor. Uzmanlar çayın faydalarının yanı sıra çok tehlikeli zararı olduğunu da açıkladı. Çayı yanlış içmenin kanser riskini 5 kat artırdığı öğrenildi.

Haber 22-01-2023 09:13

Ağzınıza bile sürmeyin! İçindeki bakteriler tuvaletten çok daha fazla

Sevdiğimiz kişilerle oturduğumuz kafelerde çok sayıda hazır yiyecek ve içecek tüketiyoruz. Dışarıda yediğimiz ve içtiğimiz birçok gıda sağlığımızı tehlikeye atıyor. Yapılan araştırmalarda dışarıda sık sık tükettiğimiz bir içeceğin içerisindeki bakterilerin tuvaletten bile fazla olduğu öğrenildi.

Haber 13-01-2023 17:29

Direkt lavaboya dökün! Sadece bir bardağı bile kel kalmanıza neden olabilir

Saç dökülmesi birçok erkeğin en çok dert ettiği konular arasında yer alıyor. Saç dökülmesini önlemek için çeşitli yöntemler aranıyor. Genetik, stres ve yaşa bağlı olarak dökülen saçlar zararlı yaşam alışkanlıklarından da oldukça etkiliyor. Sık sık içtiğimiz bazı içeceklerin kellik riskini artırdığını öğrenildi.

Haber 09-01-2023 11:36

Önemsiz görülüyor ama ciddi hastalıkları habercisi olabilir! Ağız kuruluğu önceden uyarı veriyor

Ağız kuruluğu her mevsim yaşanan ve genellikle önemsiz görülen sağlık problemleri arasında yer alıyor. Ağız içindeki tükürüğün azalmasıyla ortaya çıkan ve hem ağzın içinin hem de dudakların kurumasına sebep olan ağız kuruluğu ciddi hastalıkların belirtisi olabilir.

Haber 05-01-2023 14:25

Her evde bulunuyor: Mutfağın kapısından içeri sokmayın! Ciğerleri mahvediyor, iltihabı artırıyor

Sağlığımızı korumak için yediğimiz ve içtiğimiz gıdalara dikkat etmemiz gerekiyor. Zararlı olmadığını düşünerek kullandığımız birçok gıda sağlığımızı büyük oranda tehlikeye atabiliyor. Akciğerlerimizin sağlığını korumak için de oldukça dikkatli olmamız gerekiyor. Her evde bulunan o sevilen içecekler akciğerleri mahvederek vücuttaki iltihaplanmaları artırabiliyor.

Haber 27-12-2022 08:38

Yemeden önce tekrar düşünün! Bu yiyecekler boyun kısa olmasına neden oluyor

Tüketilen gıdaların sağlığımız için ne kadar önemli olduğu bilinen bir gerçek. Çocukluktan itibaren kemik sağlığını korumak ve büyümeye yardımcı olmak için süt ve süt ürünlerinin kullanılması öneriliyor. Bu besinlerin boyun uzamasına katkı sağladığı biliniyor. Ancak faydalı besinlerin dışında boyun kısa kalmasına neden olan ve yaygın olarak tüketilen gıdalar da bulunuyor. İşte boyun büyümesini engelleyen o besinler...

Haber 26-12-2022 11:26

Beyaz altın olarak biliniyor! Kış aylarının vazgeçilmez içeceği cinsel gücü artırıyor, öksürüğü geçiriyor

Kış aylarında sıcak içeceklere olan talepler çok daha fazla artıyor. Kış hastalıklarından korunmak, bağışıklığı güçlendirmek için çeşitli içecekler bulunuyor. Doğada zor bulunan ve beyaz altın olarak bilinen o içecek vücudu hastalıklara karşı zırh gibi koruyor. Faydasını duyanlar mutfaklarından eksik etmiyor.

Haber 26-12-2022 10:07

Uzmanlar açıkladı: 24 saatte nezleyi iyileştirecek basit yöntem!

Kış aylarında yaşanan nezle, grip gibi hastalıklar özellikle bu sene oldukça artmış durumda. Çocuklardan yaşlılara kadar herkesi etkisi altına alan soğuk algınlığını geçirmek için çeşitli yöntemler aranıyor. Uzmanlar soğuk algınlığının etkilerini 24 saatte geçirecek o basit yöntemleri paylaştı.

Haber 21-12-2022 10:01

Uzmanlar uyarıyor: Severek içilen sıcak çorba kanser riskinizi artırıyor

Çorba her mevsim tüketilen yiyeceklerden olsa da özellikle soğuk kış aylarında sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında bulunuyor. Grip ve soğuk algınlığı için sık sık tercih edilen çorbalar iyileşme hızını artırıyor. Ancak uzmanlar içilen sıcak çorbaların kanser riskini artırabileceğini belirterek uyarıyor.

Haber 17-12-2022 11:44

Her evde bulunuyor ama vücudu alt üst ediyor! Kan şekerini yükselterek kalp ve böbrekleri bitiriyor

Severek yediğimiz birçok yiyeceğin faydaları olsa da zararları da göz korkutucu derecede etkili olabiliyor. Sağlığı doğrudan etkileyen bazı yiyecekler kan şekerini hızla yükselterek çok ciddi hastalıklar için risk oluşturuyor. Özellikle diyabet hastalarının yerken bir kez daha düşünmesi gereken her evde bulunan tehlikeli besinler bulunuyor. İşte kan şekerini hızla yükselten vücudun dengesini alt üst eden gıdalar...

Haber 01-12-2022 09:28

Mutfağın kapısından sokmayın! Herkesin içtiği o içecek körlük riskini artırıyor

Günlük hayatta yediğimiz ve içtiğimiz birçok gıda sağlığımızı büyük ölçüde tehlikeye atabiliyor. Özellikle faydalı sandığımız gıdaların zararlı çıkması oldukça şaşırtıyor. Yapılan araştırmalar sıklıkla tüketilen bir içeceğin 'geri dönüşümsüz körlük' riskini artırabileceğini buldu.

Haber 30-11-2022 09:25

Resmen dolandırılıyoruz! Pazarlama hilelerini bilerek onları alt edin

Alışveriş yaparken dönem dönem bilinçsizce hareket edebiliyoruz. Pazarlama uzmanları satışlarını ve tanınmalarını artırmak için çeşitli hilelere başvuruyorlar. Çok dikkatli olmadığımız müddetçe bu hileleri maalesef fark edemiyoruz. Resmen dolandırılmamıza neden olan pazarlama hilelerini fark ederek bütçenizi kurtarabilirsiniz.

Kadin 29-11-2022 17:19

En güçlü probiyotiklerden: Düzenli olarak içenler kışın hastalık yüzü görmüyor

Kış aylarında artış gösteren grip, nezle, soğuk algınlığı ve Covid-19 hastalıklarından korunmak için çeşitli yöntemler aranıyor. Grip olmak tüm yaşam kalitesinin düşmesine sebep oluyor. Gripten korunmak için evde yapabileceğiniz çok güçlü bir probiyotik bulunuyor. Üstelik bu içecek sadece gribe değil birçok hastalığa şifa dağıtıyor.

Haber 25-11-2022 08:30

Böbrekte taş oluşmasını istemiyorsanız uzak durmanız gereken besinler! Dayanılmaz ağrılara yol açıyor

Böbrek taşı toplumda sıklıkla görülen sağlık durumları arasında bulunuyor. Dayanılmaz ağrılara yol açan böbrek taşlarından korunmak için su ve yiyecek tüketimine dikkat etmek gerekiyor. Gün içerisinde yediğimiz bazı besinler dayanılmaz ağrılara neden olabiliyor.

Haber 23-11-2022 12:18

Farkında değiliz ama bağırsakları mahvediyor! İçten içe bağışıklık sistemini bitiriyor

Bağırsak sağlığı tüm vücudumuzu etkileyebiliyor. Zararlı beslenme hem bağırsak sağlığını hem de bağışıklık sistemini mahvediyor. Uzmanlar zararlarını göz ardı ederek yediğimiz bazı gıdaların sağlığımız için büyük risk oluşturduğunu belirtiyor.

Haber 18-11-2022 14:16

Her bir lokması tehlike saçıyor! Yediğiniz an DNA'yı mahvediyor

Günlük hayatımızda yediğimiz birçok yiyecek sağlığımız için riskli durumlar yaratabiliyor. Bilindiği üzere zararlı yiyecekler kanser, kalp hastalıkları, böbrek hastalıkları, diyabet, kolesterol gibi tehlikeli hastalıkların oluşmasında büyük rol oynuyor.

Haber 14-11-2022 11:04

Kışın vazgeçilmez içeceği: Evde pumpkin spice latte tarifi

Pumpkin spice latte kışın gelmesini heyecanla beklememizi sağlayan içecekler arasında bulunuyor. Bir yudumu bile içimizi ısıtan leziz pumpkin spice latte'yi daha önce evde denememişseniz bu pumpkin spice latte tarifini kesinlikle denemelisiniz.

Yemek 11-11-2022 16:23

Ağzınıza bile sürmeyin! Penisin küçülmesine neden oluyor

Penis boyu cinsellik hakkında en çok konuşulan bedensel problemler arasında bulunuyor. Birçok erkek penis boyunu uzatacak çözüm yolları arıyor. Ancak penis boyunu uzatmadan önce daha fazla kısalmasını istemiyorsanız bazı gıdalardan kaçınmanız gerekiyor. İşte penis boyunu kısaltan durumlar...

Haber 08-11-2022 11:19

Hiç duymadınız! Karbonatın hayat kolaylaştıran yararları şaşırtıyor

Karbonatın yemeklerde kullanımı en çok bilinen faydaları arasında bulunuyor. Kekleri, poğaçaları kabartmak isteyenler karbonattan yararlanıyorlar. Ancak karbonatın faydaları sadece mutfakla sınırlı kalmıyor. Hayatımızın birçok alanında hayat kolaylaştırıyor. Hiç bilmediğimiz karbonat kullanım alanları bulunuyor.

Kadin 07-11-2022 13:12

Hiç bilmediğiniz hayatınızı anında kolaylaştıracak 8 ufak ipucu

Günlük hayatta yaşadığımız ufak sorunları görmezden geliyoruz. Ancak bu sorunlar daha büyük problemler yaşamaya neden olabiliyor. Oysa ki çok basit yöntemler ile yaşadığınız problemleri kolayca çözebilirsiniz. İşte şaşıracağınız hayat tüyoları...

Kadin 01-11-2022 11:47

Tüketmeden önce tekrar düşünün: Penise zarar veren gıdalar! Kısırlık riskini artırıyor

Cinsel organlar oldukça hassas olan organlarımız arasında bulunuyor . Cinsel organlarda yaşanan sağlık sorunları cinsel sorunlara yol açabiliyor. Sık sık yenilen bazı gıdalar penis sağlığına zarar verebiliyor. Uzmanlar bu yediğiniz yiyeceklerin kısır yapabilme riski olduğunu belirtiyor.

Haber 01-11-2022 11:46

Bu yiyecekleri her gün yiyoruz ama büyük tehlike taşıyorlar! Kan şekerini bir anda yükselterek hastalıklara yol açıyor

Yediğimiz yiyecekler sağlığımız için büyük önem taşıyor. Bazı yiyecekler sağlık için oldukça fayda sağlasa da bazıları çeşitli hastalıkların oluşmasına zemin oluşturabiliyor. Özellikle kan şekerini yükselten gıdalar en sık yediklerimiz yiyecekler olarak görülüyor. Bu yiyecekler kan şekerinin bir anda yükselmesine neden olarak ciddi hastalıklara yol açabiliyor.

Haber 05-10-2022 07:49

Boza içmenin tam zamanı: Sevmiyorsanız bile faydalarını duyduktan sonra sevmeye başlayabilirsiniz! Kanserden öksürüğe kadar birçok derde deva

Boza nostaljik içecekler arasında bulunuyor. Tadı ve kokusu bizi çocukluğumuza götürüyor. Üzerine dökülen tarçın ve leblebi bozanın lezzetine lezzet katıyor. Sevenin çok sevdiği sevmeyenin ise uzak durduğu bozanın faydalarını duyanlar şaşırıyor. Osmanlı'dan bu yana yıllardır süre gelen boza kanser, öksürük, enfeksiyon, bağışıklık sistemi bozuklukları gibi çok çeşitli hastalıklara şifa oluyor.

Haber 03-10-2022 10:59

Dünyanın ilk 'moleküler içecek yazıcısı' üretildi! Çaydan meyve suyuna binlerce içecek yapabiliyor: Fiyatı ise...

Kaliforniya merkezli bir teknoloji şirketi, "dünyanın ilk moleküler içecek yazıcısı"nı geliştirdi. Şirket, Cana One adı verilen yazıcıyla binlerce içecek üretilebildiğini iddia ediyor. Ürün kulağa gerçek olamayacak kadar iyi geliyor. Yazıcıdan edinmek isteyenlerin ödemesi gereken rakam ise açıklandı.

Haber 05-09-2022 09:42

Tüm şişkinliklerinizi tamamen geçiriyor! Ödem attıran içecek tarifi

Vücutta bulunan şişkinlikler, ödemler rahatsız edici olabiliyor. Herkeste görülebilen bu ödemleri atmak için çeşitli yöntemler deneniyor. Ancak bu yöntemler istenilen sonuçları vermeyebiliyor. Evde uygulayacağınız yöntemler ile ödemden çok kısa süre içerisinde kurtulabilirsiniz. Ödem nasıl atılır? Diye merak ediyorsanız işte cevabı…

Haber 30-08-2022 14:39

Tam mevsimi mutlaka yapın! Şifa kaynağı sübye tarifi

Kavun yaz mevsiminin vazgeçilmez meyveleri arasında bulunuyor. Oldukça lezzetli olan kavunun sorbesi ve dondurması sıklıkla tercih ediliyor. Kavun çekirdekleri kullanılarak yapılan sübye ise hem eşsiz bir lezzete sahip hem de doğal şifa kaynağı olarak geçiyor. Kavun çekirdekleri kullanılarak yapılan sübyenin nasıl yapıldığını merak ediyorsanız bu haberi okuyabilirsiniz.

Yemek 26-08-2022 17:12

Acısını çeken biliyor! Basurun verdiği rahatsızlık hissini geçirmek için yapılması gerekenler

Hemoroid halk arasında bilinen adıyla basur çekilmez acılara sebep olabiliyor. Toplumda en sık görülen rahatsızlıklardan olan basur sorunu her yaşta görülebiliyor. Basur kanamalara ve rahatsızlık hissine sebep oluyor. Bu sebeple yaşam kalitesini artırmak adına basurun kesinlikle tedavi edilmesi gerekiyor.

Haber 25-08-2022 10:42

Sadece 1 bardak bile zehir gibi! Kolanın zararları nelerdir?

Sağlıklı beslenmek hastalıklardan korunmak ve daha zinde olmak için oldukça önem taşıyor. Yediğimiz yiyecekler kadar içtiklerimize de dikkat etmemiz gerekiyor. Yemeklerin yanında en sık tercih edilen içeceklerden olan kola sağlığımızı olumsuz etkiliyor. Kolanın zararları nedir? Merak ediyorsanız bu haberi okuyabilirsiniz.

Haber 21-08-2022 09:29