Ense Agrisi Haberleri

Ense ağrısı yaşayanlar dikkat: Sakın hafife almayın! Ciddi hastalıkların belirtisi

Ense ağrısı, birçok kişinin sık karşılaştığı rahatsız edici bir durumdur. Genellikle gerginlik, stres veya kötü duruş nedeniyle meydana gelir. Ense ağrısı, boyun kaslarında gerginlik, kas spazmları veya boyun omurlarında bir sorun nedeniyle ortaya çıkabilir. Ayrıca, uzun süreli bilgisayar kullanımı, ağır yüklerin kaldırılması veya uyku pozisyonunun yanlış seçimi de neden olabilir. Ense ağrılarına neden olan birçok ciddi hastalık bulunmaktadır. Kalp hastalıkları da bu ciddi hastalıklardan biri.

Haber 2023-10-22 08:56:04

Gece terlemesi neden olur? Gece uyurken ense ve boyun terlemesi nasıl geçer?

Uyku vücudumuzun yenilendiği ve dinlendiği bir süreç olup genel sağlık ve yaşam kalitesi için hayati öneme sahiptir. Ancak bazı insanlar için gece uykusu istenmeyen bir durum olan gece terlemesiyle kesintiye uğrayabilir. Gece terlemesi uyku sırasında vücutta aşırı terleme olarak ortaya çıkar ve bu durum bireyin uykusunu bölebilir. Özellikle ense ve boyun bölgesinde yoğunlaşan terlemenin sebepleri çok çeşitli olabilir ve kişiden kişiye farklılık gösterebilir.

Haber 2023-08-28 20:32:41

Sakın göz ardı etmeyin: Ciddi hastalıkların belirtisi! Ense ağrısı neden olur, nasıl geçer?

Gün boyunca yorulan vücutta çeşitli ağrılar meydana gelmektedir. Özellikle bilgisayar başında çalışan kişiler duruş bozuklukları nedeniyle sık sık ense ve bel ağrıları çekmektedir. Ancak bu ağrıların altında yatan neden sadece duruş bozuklukları değildir. Ense ağrılarına neden olan birçok ciddi hastalık bulunmaktadır. Kalp hastalıkları da bu ciddi hastalıklardan biridir.

Haber 2022-08-18 09:06:51

Ense kökü ne demek? Ense kökü birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler, en az iki sözcüğün bir araya gelmesiyle ortaya çıkan ve yeni bir anlama sahip olan sözcüklerdir. Türkçede pek çok birleşik sözcük bulunur ve bunlar oluşumlarına, yapılarına göre farklılaşırlar. Bu sözcükler tarihsel anlamda da bir geçmişe sahiptir ve kalıplaşarak günümüze gelmişlerdir. Bunlardan biri de Ense kökü birleşik kelimesidir. Ense kökü ne demektir, TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 2022-05-17 23:29:34

Ense çukuru ne demek? Ense çukuru birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler farklı ses olaylarının meydana gelmesiyle oluşabileceği gibi hiçbir ses olayına maruz kalmadan da oluşabilir. Birleşik kelimelerle ilgili inceleme yaparken özellikle ses olaylarına dikkat etmek gerekir. Günlük hayatta sıkça kullanılan birleşik kelimeler sadece yapı bakımından merak edilmez. Bazen anlamları da araştırılır. Ense çukuru birleşik kelimesi anlamı araştırılan sözcükler arasındadır. Ense çukuru ne demektir?

Egitim 17-05-22 23:29

Ense ne demek? Ense kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Dil, insanoğlunun hem ürünü hem de üreticisi olduğu tek alandır ve insanlar arasındaki ortak noktalardan biri olarak bilinir. Bir dili bilmek, aynı zamanda belirli ses dizilerinin belirli kavram ya da anlamları gösterdiğini bilmek anlamına gelir. Bu nedenle Türkçe öğrenmek veya dilbilgisi anlamında farkındalıklarını artırmak isteyen kişilerin merak ettikleri ilk şeylerden biri dilde bulunan sözcüklerin anlamlarıdır. Anlamı merak edilen sözcüklerden bir tanesi olan Ense ne demek, TDK sözlükteki anlamı nedir? Ense TDK sözlük anlamı ve kökeni…

Egitim 17-05-22 23:29

Yürü ense tıraşını göreyim (veya görelim) ne demek? Yürü ense tıraşını göreyim (veya görelim) TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri ve deyimler, belirli durumları çarpıcı bir şekilde ifade eden kalıplaşmış sözlerdir. Birleşik fiiller de yeni bir anlam kazanarak kalıplaşmış bir ifade sunarlar. Ancak bu sözler geçmiş zamanlarda ortaya çıktığı için günümüzde bazılarını anlamak zordur. Bazıları ise ilk duyulduğu andan itibaren anlamını ortaya serer. Kalıplaşmış ifadelerden biri olan Yürü ense tıraşını göreyim (veya görelim) ne demektir? Yürü ense tıraşını göreyim (veya görelim), TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 17-05-22 19:09

Ense yapmak ne demek? Ense yapmak TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe dilinin en büyük zenginliklerinden olan atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller, öğrenmesi ve anlamlarına tam tamına hakim olunması bir o kadar zor kelime gruplarıdır. Çünkü bu kelime grupları, eski zamanlarda oluşmuş ve o dönemin özelliklerine göre anlam verilmiş sözlerdir. Ancak yine de günümüzde kullanılabilecek, zamansız anlamlar içerirler. Bu nedenle günlük yaşamda ve edebi sanatlarda sıklıkla kullanılırlar. Bu ifadelerden biri de Ense yapmak sözüdür. Ense yapmak ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 18:15

Ense kulak yerinde olmak ne demek? Ense kulak yerinde olmak TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller ve deyimler tek bir kelimeden oluşabilecekleri gibi iki ayrı kelimeden de oluşabilirler. Hatta kimi zaman ikiden daha fazla kelime içeren sözcük öbekleri halinde görülürler. Bu ifadeler, tıpkı atasözleri gibi kısa, açıklayıcı sözlerdir. Ancak atasözleri gibi net olmayıp mecaz içerebilirler. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller, anlatımı güçlendiren ve dili zenginleştiren araçlardır. Ense kulak yerinde olmak ifadesi de bu zenginliklerden biridir. Ense kulak yerinde olmak ne demektir?

Egitim 17-05-22 18:15

Migrene ne iyi gelir, belirtileri nelerdir? Migren sorununu çözecek tedavi yöntemleri

Dayanılmaz baş ağrılarına, mide bulantısına hatta bayılmaya bile neden olan migrene ne iyi gelir? Migren belirtileri arasında bitkinlik ya da tükenmişlik hissi, ense ve boyunda sertleşme, sinirlilik ve sürekli esneme isteği bulunmaktadır. Ağrısı dayanılmaz olan migrenin de evreleri vardır. Pek çok kişi migren belirtilerini iyi gözlemlemediği için baş ağrısıyla karıştırmaktadır. Migren tedavisi için iyi gelen yöntemler nelerdir?

Kadin 13-05-22 19:27

Emre Karayel'den güldüren paylaşım! Ense kebabı çok lezzetli

Emre Karayel, oğluyla birlikte objektif karşısına geçti. Can'ı kucağına alarak verdiği pozu Instagram'dan yayınlayan ünlü oyuncu, "Oğlumun saçları döküldü ama yeleleri duruyor hala... Belli ki babası gibi at sevdalısı olacak... Ense kebabı çok lezzetli!" ifadelerini kullandı.

Magazin 30-03-22 09:09

TikTok'u sallayan dövme akımı! Reynmen ve Enes Batur uyardı

TikTok yine ilginç bir akımla çalkalanıyor. Reynmen, Mero, Sefo ve Ense Batur gibi ünlü rapçi ve fenomenlerin ismini boğazına ve boynuna dövme yaptırma akımı genç kızlar arasında hızla yayılıyor. Reynmen ve Enes Batur bu çılgın akıma karşı hayranlarını uyardı.

Magazin 06-01-22 11:15

Patili dostlarınızın sağlıklı bir yaşam sürmesi için en iyi kedi ve köpek pire damlası çeşitleri

Hayatı paylaştığımız patili dostlarımızın sağlığı en az bizim sağlığımız kadar önemli. Kedi ve köpeklerde özellikle mevsim geçişlerinde ve yaz aylarında sıklıkla karşılaşabildiğimiz pire sorunu için ense damlalarının kullanılabildiğini biliyor muydunuz? Henüz bu damlalarla tanışmadıysanız ve nasıl kullanabileceğinizi bilmiyorsanız doğru yerdesiniz. En iyi pire damlalarını sizler için araştırdık.

Haber 15-12-21 10:12

Yüksek tansiyon belirtileri arasında baş ağrısı ilk sırada! Bunları yaşıyorsanız...

Yüksek tansiyon ülkemizde her 3 kişiden 1'inde görülen ciddi sağlık problemlerine yol açan bir hastalık. Yüksek tansiyon belirtileri arasında baş ağrısı ve ense ağrısı ilk sırada geliyor. Yüksek tansiyon belirtileri ile ilgili uyarılarda bulunan Dr. Ergöknil, yüksek tansiyonun vücutta yarattığı hasarlara dikkat çekerek nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı. İşte yüksek tansiyonla ilgili bilinmesi gereken tüm detaylar...

Haber 17-05-21 10:35

Sobadan zehirlendiği iddia edilen yaşlı çift hayatını kaybetti

Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde yaşlı bir çift, sobadan çıkan gazla zehirlenerek hayatını kaybetti.Edilen bilgiye göre, Kozlu ilçesine bağlı Ense köyünde meydana geldi.

Yurthaber 21-03-21 21:54

Baş ağrısına ense sertliği eşlik ediyorsa dikkat

Her baş ağrısının beyin kanaması belirtisi olmadığını hatırlatan Prof. Dr. Zeki Şekerci, "Ancak AVM veya anevrizmaya bağlı beyin kanamaları ani şiddetli ve dayanılmaz baş ağrısına neden olabilir ve buna bulantı, kusma, ense sertliği eşlik edebilir" dedi. Prof. Dr. Şekerci, böyle bir durumda vakit kaybetmeden bir sağlık kurumuna başvurulması uyarısında bulundu.

Haber 18-02-21 10:06

Saç ve sakal kesimine zam geldi

Kayseri’de berberlerde saç ve sakal kesimine zam geldi.Yeni fiyat listesine göre, saç, sakal, kesme, yıkama ve fön 45 TL’den 50 TL’ye, saç ve sakal 35 TL’den 40 TL’ye, saç kesimi 25 TL’den 30 TL’ye, sakal kesimi 15 TL’den 20 TL’ye, saç kesimi, yıkama ve fön 33 TL’den 35 TL’ye, sakal kesimi, yıkama ve fön 25 TL’den 30 TL’ye, 0-12 yaş çocuk saçı kesme makine 15 TL’den 20 TL’ye, saç boyama 115 TL’den 125 TL’ye, maske 14 TL’den 15 TL’ye, ağda 12 TL’den 15 TL’ye, saça şekil verme 10 TL’den 15 TL’ye ve ense düzeltme de 10 TL’den 15 TL’ye yükseldi.

Yurthaber 08-07-20 15:05

Reaktif görünümlü lenf nodu: Belirtileri, tedavisi

Lenfatik sistemin bir parçası olan lenf nodları, boyun, koltuk altı, kasık, ense, kulak çevresi, dirsek bölgesi, karın içi organlar ve göğüs boşluğu gibi vücudun çeşitli bölgelerinde bulunabilirler.

Haber 24-06-20 10:30

Korona timi tüm işyerlerini denetledi

Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğünce oluşturulan koronavirüs denetim ekipleri tarafından Berber/Kuaför/Güzellik merkezleri, Alışveriş merkezleri, Ticari taksiler, Pazar yerleri, Şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım taşıtlarında denetimler yapıldı.Korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında bir süredir kapalı olan ve İç İşleri Bakanlığı’nın genelgesi gereğince normalleşme planı ile yeniden açılan Berber/Kuaför/Güzellik merkezleri, Alışveriş merkezleri, Ticari taksiler, Pazar yerleri, Şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım taşıtlarında Tekirdağ genelinde hijyen ve temizlik konularında İl Sağlık Müdürlüğünce denetimler gerçekleştirildi.Denetimler kapsamında; berber/kuaför/güzellik merkezleri için; Randevu sistemine göre çalışma, çalışma saatlerine uyma, müşteri koltukları arasındaki mesafeyi sağlama, çalışanlar ve müşterilerin maske kullanmaları, hizmet sunulmasında kullanılan malzemelerin sterilizasyon veya dezenfekte edilmesi, tek kullanımlık ürünlerin kullanılması, izin verilmeyen (ustura ile tıraş, cilt bakımı, makyaj, ense fırçası vb.) uygulamalara uyma gibi denetimler yapıldı.Alışveriş merkezleri için ise şu denetimler yapıldı:“AVM ve AVM içindeki iş yerlerinde bulunabilecek müşteri sayısına dair; hesaba katılacak alanların doğru belirlenmesi, müşterilere duyurulması, belirlenen sayının üzerinde müşteri kabul edilmemesi, belirlenen temizlik/hijyen kurallarına riayet edilmesi, ortam havalandırmasına ilişkin kurallara uyma, AVM’ deki iş yerleri için belirlenen çalışma kurallarına uyulması, AVM çalışanlarının korunmasına yönelik alınan önlemlere riayet.”Ticari Taksiler ve Pazar yerleri için yapılan denetimler ise, “Ticari taksiler ve taksi duraklarının dezenfekte edilmesi, şoförlerin ve müşterilerin maske kullanması, müşteriler için yeterli miktarda dezenfektan malzeme ya da kolonya bulundurulması ve ikram edilmesi, aynı anda hizmet verilebilecek müşteri sayısı sınırına uyulması, her müşteri sonrası araç içerisinin havalandırılması ve temas edilen yüzeylerin dezenfekte edilmesi, temassız ödeme yöntemlerine geçme konusunda çalışma olup olmadığı, pazarcı esnafı ve müşteriler için getirilen maske kullanma zorunluluğu, pazar tezgahları arasında bırakılması gereken mesafe, pazar yerlerine aynı anda alınabilecek müşteri sınırına riayet, pazar yerleri çevresinde gerekli fiziki tedbirlerin alınması, ürünlerin müşteriye sunulma kuralları” konusunda sıkı denetimler yapıldı.İl Sağlık Müdürlüğü denetim ekipleri tarafından “Uyulması gereken kurallar ve alınması gereken önlemler” hakkında bilgilendirmede de bulunuldu.

Yurthaber 16-05-20 14:49

Korona timi tüm işyerlerini denetledi

Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğünce oluşturulan koronavirüs denetim ekipleri tarafından Berber/Kuaför/Güzellik merkezleri, Alışveriş merkezleri, Ticari taksiler, Pazar yerleri, Şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım taşıtlarında denetimler yapıldı.Korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında bir süredir kapalı olan ve İç İşleri Bakanlığı’nın genelgesi gereğince normalleşme planı ile yeniden açılan Berber/Kuaför/Güzellik merkezleri, Alışveriş merkezleri, Ticari taksiler, Pazar yerleri, Şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım taşıtlarında Tekirdağ genelinde hijyen ve temizlik konularında İl Sağlık Müdürlüğünce denetimler gerçekleştirildi.Denetimler kapsamında; berber/kuaför/güzellik merkezleri için; Randevu sistemine göre çalışma, çalışma saatlerine uyma, müşteri koltukları arasındaki mesafeyi sağlama, çalışanlar ve müşterilerin maske kullanmaları, hizmet sunulmasında kullanılan malzemelerin sterilizasyon veya dezenfekte edilmesi, tek kullanımlık ürünlerin kullanılması, izin verilmeyen (ustura ile tıraş, cilt bakımı, makyaj, ense fırçası vb.) uygulamalara uyma gibi denetimler yapıldı.Alışveriş merkezleri için ise şu denetimler yapıldı:“AVM ve AVM içindeki iş yerlerinde bulunabilecek müşteri sayısına dair; hesaba katılacak alanların doğru belirlenmesi, müşterilere duyurulması, belirlenen sayının üzerinde müşteri kabul edilmemesi, belirlenen temizlik/hijyen kurallarına riayet edilmesi, ortam havalandırmasına ilişkin kurallara uyma, AVM’ deki iş yerleri için belirlenen çalışma kurallarına uyulması, AVM çalışanlarının korunmasına yönelik alınan önlemlere riayet.”Ticari Taksiler ve Pazar yerleri için yapılan denetimler ise, “Ticari taksiler ve taksi duraklarının dezenfekte edilmesi, şoförlerin ve müşterilerin maske kullanması, müşteriler için yeterli miktarda dezenfektan malzeme ya da kolonya bulundurulması ve ikram edilmesi, aynı anda hizmet verilebilecek müşteri sayısı sınırına uyulması, her müşteri sonrası araç içerisinin havalandırılması ve temas edilen yüzeylerin dezenfekte edilmesi, temassız ödeme yöntemlerine geçme konusunda çalışma olup olmadığı, pazarcı esnafı ve müşteriler için getirilen maske kullanma zorunluluğu, pazar tezgahları arasında bırakılması gereken mesafe, pazar yerlerine aynı anda alınabilecek müşteri sınırına riayet, pazar yerleri çevresinde gerekli fiziki tedbirlerin alınması, ürünlerin müşteriye sunulma kuralları” konusunda sıkı denetimler yapıldı.İl Sağlık Müdürlüğü denetim ekipleri tarafından “Uyulması gereken kurallar ve alınması gereken önlemler” hakkında bilgilendirmede de bulunuldu.

Yurthaber 16-05-20 14:49

Xiaomi Line Free sessiz sedasız tanıtıldı

Xiaomi Line Free şu an piyasada satılan diğer bluetooth cihazlarla aynı tasarıma sahip. Bu tasarımdaki kulaklıkların temel problemi kullanıcının ense kısmını rahatsız etmesi. Huylu bir insansanız ve daha önce kullandığınız boyundan dolaşan bluetooth kulaklık sizi rahatsız ettiyse Xiaomi Line Free sizi oldukça rahatlatacak.

Haber 28-04-20 12:35

Konya’da tarlalar alev alev yandı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde saman balyası taşıyan traktörde çıkan yangının tarlalara sıçraması üzerine ekinlerle birlikte bir traktör ile römork zarar gördü.Edinilen bilgiye göre, Beyşehir’in Sevindik ve Sarıköy mahalleleri arasındaki Ense mevkisindeki asfalt yol üzerinde saman balyası taşıyan seyir halindeki bir traktörde çıkan yangın ardından çevresindeki tarlalara sıçradı.

Haber 23-07-19 10:26

Kalın ense hastalık habercisi olabilir

Ense kalınlığının boyun hareketini zayıflattığını, hareketsiz kalan boyun bölgesinin yağlandığını söyleyen Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç.

Haber 06-06-19 09:37

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati:

"Bize ne oluyor da aramızdaki birkaç tane beyinsiz yüzünden kendi kendimizi yiyip bitiriyoruz. Biz bu ülkenin sahibiyiz. Kürdü, Arabı, Türkü, Lazı, Çerkezi, Zazası. Hepimiz bu ülkenin sahibiyiz. Bu ülkenin sahibiysek bu ülkenin sahiplerinin seçtiği yönetime sahip çıkmamız lazım" - "Şuna bakıyoruz, buna bakıyoruz. 'Onun ense traşını beğenmedim', 'Bunun bıyığı niye böyle?', 'O bana niye öyle baktı?', 'Bu bana niye bunu söyledi?' diyerek kendi kendimizle adeta cebelleşiyoruz. Kim mutlu oluyor? Başkaları ellerini ovuşturarak bizi izliyorlar. Buna izin vermeyeceğiz" - "Yorulmadık, üşenmedik ve asla yenilgiyi kabul etmedik. Çünkü biliyoruz ki gayret bizden, zafer Allah'tandır"

Haber 24-05-19 09:50

Ensede ağrı sinüzit belirtisi olabilir

Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Bahadır Baykal, “Bir çok kişi için can sıkıcı sorun haline gelen sinüzit alın, ense veya yüzde görülen baş ağrıları ile kendini belli edebiliyor” dedi.Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Bahadır Baykal, sinüzitin yüz kemiklerinin arasına yerleşmiş içi hava dolu boşlukların sinüslerin iltihabı anlamına geldiğini belirterek, “Sıklıkla soğuk algınlığı sonrasında gelişir.

Yurthaber 17-05-19 13:20

Hububat sektörü iş dünyası İskenderun’da buluştu

Güneydoğu Sanayicileri Derneği tarafından İskenderun’da düzenlenen un sanayicileri için bölgesel ihracatın önemi konulu toplantıda Türkiye ekonomisi ele alındı.İskenderun’da gerçekleştirilen ve çok sayıda ihracatçı firmanın katıldığı toplantıda konuşan Güneydoğu Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Özmen, "Ekonomik sıkıntılar karşısında karalar bağlamaz asla ense karatmayız” dedi.

Haber 02-03-19 22:31

Boynumuz neden ağrıyor

Yoğun iş temposu, stres ve kaygıların özellikle ense kısmında spazmlara yol açtığını ifade eden Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uz.

Haber 27-02-19 12:04

Ensede ağrı sinüzit belirtisi olabilir

Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Bahadır Baykal, bir çok kişi için can sıkıcı sorun haline gelen sinüzitin alın,ense veya yüzde görülen baş ağrıları ile kendini belli edebildiğini belirtti.Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Bahadır Baykal, "Sinüzit ,yüz kemiklerinin arasına yerleşmiş içi hava dolu boşlukların - sinüslerin- iltihabı demektir.

Yurthaber 12-01-19 14:10

Sokak hayvanları mikro çip ile kayıt altına alınıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğünce kullanılmaya başlanan Vetnet programı kapsamında mikro çip takılan sokak hayvanları takip edilebiliyor - Fiziksel özellikleri ve uygulanan her türlü tıbbi işlemleri kayıt altına alınan sokak hayvanlarına özel numara da veriliyor - Fatih Hayvan Aşılama ve Tedavi Merkezi Başhekimi İbrahim Gülbayrak: - "2018'de 30 bin hayvana mikro çip yerleştirdik. Pirinç tanesi büyüklüğündeki çip, deri altından hayvanın ense bölümüne yerleştiriliyor. Bu işlemin hayvanlara hiç bir zararı yok"

Haber 24-12-18 11:34

'Şanslı abla', büyük ikramiye hayali kuranlara umut oldu

ANTALYA'da 26 yıldır aynı yerde Milli Piyango bileti satan doğuştan engelli Zeliha Demir Ense (62), tek eliyle sattığı biletlerle yılbaşında büyük ikramiye kazanmayı hayal edenlerin umudu oldu.

Haber 19-12-18 11:17

'Şanslı abla', büyük ikramiye hayali kuranlara umut oldu

ANTALYA'da 26 yıldır aynı yerde Milli Piyango bileti satan doğuştan engelli Zeliha Demir Ense (62), tek eliyle sattığı biletlerle yılbaşında büyük ikramiye kazanmayı hayal edenlerin umudu oldu.

Haber 19-12-18 10:17

Yüksek tansiyon neden olur, belirtileri nelerdir? Yüksek tansiyon nasıl düşürülür?

Tansiyon, kalp ve damar hastalıklarının tüm risk faktörleri arasında en önlenebilir ve önlendiğinde en fazla ilerleme kaydedilebilen bir hastalıktır. Baş ağrısı, ense kökü ağrısı, havada yürüyormuş gibi bir his veya bulanık görme belirtileriyle kendini hissettirir. Tansiyon, genellikle sebebi bilinmeyen genetik bir hastalık olarak ortaya çıkıyor.

Haber 01-12-18 16:07

Saç ekimi nedir? İdeal saç ekimi kriterleri nelerdir? Saç ekimi sonrası neler yapılmalı?

İdeal saç ekimi için operasyonun kişinin doğal saç yapısı, yüz şekli ve yaşı ile uyumlu olması gerekir. Saç ekimi işlemi seyrekleşen alanlara, ense bölgesindeki kalıcı saçların alınarak transfer edilmesi işlemidir. Eğer donör bölge denilen ense kısmında kişinin yeterli saç kökü yoksa göğüs gibi vücudun başka kısımlarından da sağlıklı saç kökü alınabilir.

Haber 15-11-18 14:46

Erdoğan İzmir'de halka hitap etti

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (4) "İnşallah 24 Haziran'ın ardından milletimizin desteğiyle cumhurbaşkanı olarak seçildiğimizde de aynı azim ve inançla yolumuza devam edeceğiz. Yeni yönetim sistemi bize, milletimize hizmet ederken bugüne kadar karşılaştığımız pek çok sorunu daha kolay aşma imkanı veriyor" - "AK Parti'nin seçimlerde elde ettiği oy oranları lütuf değil, emeğinin, alın terinin karşılığıdır, anasının ak sütü gibi helaldir. Hani şayet biz de onlar gibi 'beş dönüm bostan, yan gel yat Osman' diyerek çalışmayı bırakıp ense yapsak, milletimiz inanın bize de kapıyı gösterir. Ama biz çalışıyoruz, çalışacağız"

Haber 28-04-18 19:29

Kaymakam adayları uyum kursu açılış töreni

İçişleri Bakanı Soylu: - "Türkiye’yi yokluyorlar, Türkiye’ye el ense çekiyorlar ama tutturamıyorlar" - "Dünya şu anda biraz da yaptığı haksızlıkların ceremesini çekmektedir. Dünya mazlumları görmezden gelmesinin ceremesini çekmektedir. Özelikle zengin ve gelişmiş ülkeler" - "(Vatandaşları) Dinlerseniz kazanırsınız. Bu çok açık. Dinlemezseniz ne olur? Eh, iyi kötü bir maaş mutlaka alırsınız. Ama bir büyük milletin gönlüne girme, hizmet etme, size bırakılan misyonu taşıma fırsatını kaçırırsınız. Dinlemezseniz, bir Muhammed Fatih Safitürk olamazsınız. Bir efsane kaymakam olamazsınız"

Haber 26-03-18 13:01

Boynu kesilen köpek hayata tutundu

ANTALYA'da boynu ense kısmından derinlemesine kesilen köpek, yarasına dikiş atılıp bakıma alındı.

Haber 14-02-18 18:35

Boynu kesilen köpek hayata tutundu

ANTALYA'da boynu ense kısmından derinlemesine kesilen köpek, yarasına dikiş atılıp bakıma alındı.

Haber 14-02-18 17:21

Ense De Oluşan Ağrı Sinüzit Belirtisi Olabilir

Bir çok kişi için can sıkıcı sorun haline gelen sinüzitin alın, ense veya yüzde görülen...

Yurthaber 30-11-17 12:41

Umke’den Zorlu Hasta Kurtarma Operasyonu

Zonguldak’ta merkeze 36 kilometre uzaklıktaki Ense köyünde rahatsızlanan şehit babasının imdadına, UMKE ekipleri yetişti. 2...

Yurthaber 16-12-16 17:37

Kalp Hastası Şehit Babası, Paletli Ambulansla Hastaneye Kaldırıldı

Gürkay GÜNDOĞAN/KOZLU (Zonguldak),(DHA)- ZONGULDAK'ın Kozlu İlçesi'nde, yolu karla kaplanan Ense Köyü'nde rahatsızlanan kalp hastası şehit babası 67 yaşındaki Hüseyin Aydın,

Yurthaber 16-12-16 16:57

Şampiyondan Minik Güreşçilere ‘el Ense’ Tüyosu

Eski Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Mahmut Demir, buluştuğu minik güreşçilere minderde karşılaştıkları yabancı rakiplerini...

Yurthaber 06-11-15 11:37

Özcan Deniz'den sosyal medyayı sallayan yeni akım

Özcan Deniz sosyal medyada başlattığı ense tıraşlı paylaşım modasını sürdürüyor...

Magazin 04-08-15 08:54

Ense De Ağrı Sinüzit Belirtisi Olabilir!

Bir çok kişi için can sıkıcı sorun haline gelen sinüzitin alın, ense veya yüzde görülen...

Yurthaber 08-04-15 12:10

Doç.dr. Topsakal: baş Ağrınızın Nedeni Fıtık Olabilir

Boyun fıtıkları, ense kaslarının kasılmasına neden olacağı için baş ağrısı yapacağı belirtildi.Beyin Sinir ve Omurilik...

Yurthaber 14-11-14 13:10

Baş Ağrınızın Nedeni Fıtık Olabilir !

Sıkça görülen baş ağrıları çoğu zaman masumdur. Ancak boyun fıtıkları da ense kaslarının kasılmasına neden...

Yurthaber 14-11-14 12:58

Boğalar el Ense Çekmeye Hazırlanıyor

ARTVİN (AA) - YUSUF OKUR - Artvin'de boğalar, özel antrenman ve beslenme programlarıyla yaz aylarında yoğunluk kazanan boğa güreşlerine hazırlanıyor.

Yurthaber 03-03-14 11:31

Dr. Baykal: ense De Ağrı Sinüzit Belirtisi Olabilir

Özellikle kış aylarında can sıkıcı sorun haline gelen sinüzit alın, ense veya yüzde görülen baş...

Yurthaber 23-12-13 18:05

Başakpınar'da Asfalt Bereketi

Talas Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı asfalt ve yol yapım ekipleri, Başakpınar Mahallesi Çağlayan, Ense,...

Yurthaber 02-11-13 16:49

Edirne Belediyesi Güreşçileri Kumluca’da El Ense Çekti

Edirne Belediyesi güreşçileri, Antalya Kumluca’da düzenlenen ve bahar ayının en büyük güreş turnuvalarından biri sayılan...

Yurthaber 07-05-13 14:05