Fesleğen Haberleri

Sivrisineklerin kabusu oluyor! Bu sinek kovucu yöntem böcek ilaçlarından daha etkili

Sivrisinekler sıcak yaz günlerinin gelmesiyle beraber artış gösterdi. Isırdığı bölgeyi kaşındırmasıyla rahatsızlık veren sivrisinekler özellikle geceleri sizi uykunuzdan uyandırarak uyku problemlerine yol açabiliyor. Sinek kovucu spreyler içeriğinde bulunan kimyasallar sebebiyle tercih edilmeyebiliyor. Bunun yerine doğal yöntemlerle de sineklerden sonsuza kadar kurtulmak mümkün. Sivrisineklerin kabusu olan en etkili doğal yönteme haberimizden ulaşabilirsiniz.

Kadin 17-08-2023 09:55

Buzdolabına konulduğunda zehir etkisi yaratıyor! Buzdolabında saklanmaması gereken 5 yiyecek

Buzdolabına konulan yiyecekleri daha uzun süre saklayabileceğimizi düşünsek de her yiyeceğin buzdolabına girmemesi gerekiyor. Bazı gıdalar buzdolabında bakteri oluşturarak adeta zehir deposuna dönüşüyor. İşte buzdolabına asla girmemesi gereken 5 yiyecek...

Haber 19-05-2023 13:58

İstenmeyen tüylerden acısız kurtulmanızı sağlayacak doğal çözümler

Yüzde ve vücutta çıkan istenmeyen tüyler birçok kadın için büyük problemler arasında yer alıyor. İstenmeyen tüyleri almak için epilasyona tonlarca para vermek istemeyen ve ağdanın acısından hoşlanmayan kadınlar istenmeyen tüylerden kurtulmak için doğal yöntemler arıyor. Aşağıda yer alan doğal karışımlar ile tüylerinize veda edebilirsiniz.

Kadin 23-01-2023 11:56

Tüm stresi alıp götürecek bitkiler! Evin içerisinde bulunması yeterli

Günlük hayatta yaşadığımız stresler hem anın etkisini hem sağlığımızı yakından etkiliyor. Farkında olmasak bile birçok sağlık problemine yol açan stresten uzak durmak uzun ve sağlıklı bir yaşamın sırrı olarak görülüyor. Uzmanlar eve alacağınız bazı bitkilerin stresi azalttığını belirtiyor. İşte stresi azaltmak için eve alınabilecek bitkiler...

Kadin 04-01-2023 15:48

Herkes aynı hatayı yapıyor: Asla dolaba koymayın! Hem sağlığı hem de yemekleri mahvediyor

Yiyecekleri uzun süre taze tutmak için buzdolabına koyuyoruz. Ancak buzdolabına konulan yanlış yiyecekler hem sağlığı hem de yiyeceklerin tadını mahvediyor. İşte uzmanlara göre buzdolabına asla konulmaması gereken yiyecekler...

Yemek 16-11-2022 14:04

Bu tarif yedikçe yedirir: Nefis pesto sos tarifi! Evde pesto sos nasıl yapılır?

Yemeklere katılan soslar yemeklerin lezzetine lezzet katıyor. Pesto sos da en sevilen soslar arasında bulunuyor. Genellikle dışarıdan alınan bu sosların içerisine çok sayıda katkı maddesi giriyor ve maliyeti artıyor. Evde yapacağınız pesto sos hem daha lezzetli hem de sağlıklı olacak. Pesto sos nasıl yapılır? merak ediyorsanız bu tarifi denemelisiniz.

Yemek 02-11-2022 08:23

Hazımsızlığa anında çözüm! Tek malzeme ile hazımsızlıktan kurtulabilirsiniz

Hazımsızlık oldukça rahatsız edici olabiliyor. Genellikle akşam yemeklerinden sonra yaşanan hazımsızlık sorunu hareketlerin kısıtlanmasına neden olarak yaşam kalitesini düşürüyor. Evde hazımsızlık için etkili sonuç verecek yöntemler arıyorsanız fesleğenden yararlanabilirsiniz.

Haber 08-09-2022 10:47

Siğil nasıl geçer diye düşünmeyin! Siğilleri geçirmenin çözümü basit

Siğil herkeste görülebilen cilt rahatsızlıklarındandır. Oldukça sık görülen siğiller geçmesi için çeşitli yöntemler aranmaktadır. Basit siğiller zamanla kendi kendine de iyileşme gösterebilir. Siğilleri daha hızlı geçirmek isteyenler doktora gitmelidir. Doğal çözümler de siğiller üzerinde etkili sonuçlar vermektedir.

Haber 01-09-2022 14:08

Sütüm az geliyor diye üzülmeyin! Anne sütünü arttıracak besinler

Anne sütü bebeğin sağlığı için çok büyük önem taşımaktadır. Ancak gelen anne sütü miktarları kişiye göre değişiklik göstermektedir. Uzmanlar anne sütünü arttırmak için çeşitli gıdalar yenilmesini öneriyorlar. Anne sütü nasıl artar diye düşünüyorsanız bu gıdalar ile anne sütünü arttırabilirsiniz.

Kadin 16-08-2022 16:26

Dışarıdan almaya son! Evde pesto sos tarifi, Pesto sos nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılır? Nasıl saklanır?

Pesto sos mutfakta kullanılan en lezzetli soslar arasında bulunuyor. Seveni kadar sevmeyeni de çok olan pesto sosunu evde yaparak çok daha lezzetli hale getirebileceğinizi biliyor muydunuz? Bu tariften sonra dışarıdan pesto sos almak istemeyeceksiniz.

Yemek 15-08-2022 16:23

Kalp çarpıntısı için doğal çözümler! Belirtileri nelerdir, neden olur, nasıl geçer?

Kalp sağlığı yaşam için oldukça önem taşımaktadır. Kalp sağlığını korumak ve düzenli olarak doktora görünmek gerekir. En sık rastlanan kalp rahatsızlıklarından olan kalp çarpıntısına iyi gelecek doğal çözümler için bu haberi okuyabilirsiniz.

Haber 10-08-2022 14:28

Yalova'daki seralarda fesleğen mesaisi

Kentte yaz mevsiminde 25 dönüm alanda yıllık 1 milyon saksı fesleğen yetiştiriliyor

Yurthaber 31-07-2022 13:08

Pesto sos nasıl yapılır? Pesto sos malzemeleri neler?

Pesto sos çam fıstığı, fesleğen ve parmesan peyniri karışımı ile elde ediliyor. Leziz sosların başında gelen pesto sosu evde kolayca hazırlayabilir ve uzun süre saklayabilirsiniz. Peki pesto sos nasıl yapılır? Pesto sos malzemeleri neler? İşte merak edilenler...

Yemek 06-07-2022 22:49

Her evde bulunuyor: Bu doğal yöntem ile etrafınızdaki böceklere elveda

Yaz aylarının gelmesi hevesle beklense de bu aylarda sıcaklıklar nedeniyle ortaya çıkan böceklerin sayısı oldukça artıyor. Özellikle bahçede ve balkonda böcekler nedeniyle rahat duramıyorsanız aşağıdaki doğal yöntemleri mutlaka denemeniz gerekiyor. Bu yöntemler sayesinde böcek ısırıklarından oldukça kolay bir şekilde kurtulabilirsiniz.

Kadin 17-06-2022 15:51

Patatese çok yakışıyor! Evde kajun baharatı nasıl yapılır?

Yemeklerin içerisine katılan baharatlar yemeklerin lezzetlerini çok daha üst boyuta çıkarıyor. Her yemeğe uygun bir baharat mutlaka bulunuyor. Mutfakta genellikle tuz, karabiber gibi baharatlar kullanılsa da kajun baharatını da kesinlikle denemeniz gerekiyor. Patatesin lezzetine lezzet katan kajun baharatını evde kolayca yapabilirsiniz.

Yemek 17-05-2022 15:56

Raf ömrünü kısaltıyor! Buzdolabında saklamamanız gereken 10 yiyecek

Yiyecekleri buzdolabında saklamaya alışkın olabilirsiniz. Ancak çoğu zaman bu depolama şekli ürünlerin raf ömrünü uzatmak yerine kısaltıyor. Tasarruf etmeyi düşünürken aslında daha büyük masraf çıkarttıklarını bilmeyenlere özel olarak buzdolabında saklanmaması gereken yiyeceklerin listesini hazırladık.

Yemek 02-06-2021 17:49

Fesleğen: Faydaları nelerdir?

Ballıbabagiller familyasının bir üyesi olan fesleğen, keskin kokusu ve aroması ile bilinir. Koyu ve parlak yeşil yaprakları olan bu bitki tek yıllıktır ve ılıman iklime sahip bütün bölgelerde rahatlıkla yetişir.

Haber 24-06-2020 10:53

Fesleğenin yararları nelerdir, fesleğen sos nasıl yapılır?

Nane, lavanta ve ada çayı ailesine ait olan fesleğen, hem süs hem de yemeklere lezzet veren bir bitkidir. Akdeniz mutfağında önemli bir yere sahip olan fesleğen, lezzetinin yanı sıra sağlığımız için de son derece faydalıdır. Fesleğenin yararları ve fesleğen sos yapımını sizler için hazırladık, buyursunlar.

Yemek 26-12-2019 14:58