Gurbetçi Haberleri

Almanya'daki Türkler paralı asker mi olacak? Lejyoner taburları gündemde: Yılda 40 bin Euro maaş, rütbe yükseldikçe daha da artacak!

Asker sıkıntısı yaşayan Almanya'da oluşan açığı kapatmak için paralı askerlik gündeme geldi. Almanya'da doğmuş- büyümüş ve Alman vatandaşı olan kişilerden oluşan 'Lejyoner taburları' kurmak için harekete geçilen ülkede ilk hedef ise Türkler oldu. Söz konusu planın hayata geçirilmesi halinde Alman Ordusu'nun bir kısmını paralı Türk askerleri oluşturacak. Peki Alman Ordusu'na katılacak Türkler ne kadar maaş alacak? İşte yanıtı...

Finans 09-02-2024 06:56

Sosyal medya bu görüntüleri konuşuyor! İstanbul'da gurbetçilerden 1000 TL istedi, sebebi ise... 'Ölümüne ben bırakmam'

Almanya'dan Türkiye'ye tatile gelen gurbetçi gençler, İstanbul'da otomobillerini bir dükkanın önüne park edip gitti. Sabah dükkanına gelen esnaf, tezgahını açacak yer bulamayınca çıldırdı. 'Zararım' büyük diyen esnaf o gençlerden 1000 TL istedi. Söz konusu olay sosyal medyada gündem oldu. Görüntülerin kendisinden habersiz kullanıldığını ifade eden esnaf, şikayetçi olduğunu ve haklı iken haksız duruma düştüğünü aktardı. Ayrıca, o esnafa 1200 TL de belediyeden ceza kesildi.

Haber 25-12-2023 07:08

'Bu yıl gurbetçiler de fakir çıktı' İşlerin durgun olmasından yakınıyorlar! 'Önceden hiç pazarlık yapmazlardı, 4-5 telefon alıp giderlerdi'

Eskişehir’de telefoncu esnafının bu sezon işlerinin önceki dönemlere göre durgun olduğunu ve gurbetçilerin dönmeye başlamasıyla daha da yavaşladığını söyledi. Telefonculuk işi yapan Eren Tosun "Bu sene işlerde aşırı düşüş var" diyerek "Bu yıl gurbetçiler de fakir çıktı." ifadelerini kullandı. Tosun, gurbetçileri için "Geçtiğimiz yıl hiç pazarlık yapmazlardı, 4-5 telefon alırlardı ve giderlerdi. Şimdi ise onlar da pazarlık yapıyor." dedi.

Haber 31-08-2023 11:49

Akın akın dönüyorlar! Uzun araç kuyrukları oluştu... 'İnsan gelirken seviniyor giderken üzülüyor'

Türkiye’de yıllık izinlerini geçirmek için ülkeye giriş yapan 2 milyona yakın gurbetçi, hüzünlü dönüş yolculuğunda hem Edirne’deki Kapıkule Sınır Kapısı’nda hem de Bulgaristan’daki Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’nda kilometrelerce araç kuyrukları oluşturdu. Gurbetçiler, Türkiye'ye gelirken sevindiklerini ancak dönerken üzüldüklerini belirtti.

Haber 25-08-2023 14:52

Yiyorlar, içiyorlar, yatarak yolculuk ediyorlar; Türkiye'den ayrılıyorlar! Gurbetçiler buruk ama konforu arabalı trende buldular

Memleketlerinde tatillerini geçiren gurbetçilerin bir kısmı, yaşadıkları ülkelere "arabalı tren" ile dönüyor. Edirne'den hareket eden tren Bulgaristan, Sırbistan, Hırvatistan, Slovenya güzergahından son durağı Avusturya'nın Villach şehrine ulaşıyor. Gurbetçiler ayrıldıkları için hüzünlü olsa da bir yandan da dönüş yolunun rahatlığını "Her şey mükemmel, istediğini bulabiliyorsun" sözleriyle anlattılar. Araçların arabalı trene akın akın giderken ve trenin içindeki görüntüler de dikkat çekti.

Haber 14-08-2023 13:11

Gurbetçi cinayetinin arkasından 'yasak aşk' çıktı! Sevgilisiyle plan yaptı, sonrası ise korkunç

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, otomobile düzenlenen silahlı saldırıda ölen gurbetçi Murat Yalçın'ın yasak aşk cinayeti kurbanı olduğu ortaya çıktı. Yalçın'ın ölümüyle ilgili eşi Aysel Yalçın ile saldırıyı gerçekleştirdiğini itiraf eden Mehmet Mencik, jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

Haber 10-08-2023 22:44

Görüntüler sosyal medyada gündem oldu! 'Demir eğdiler vücudumda' 6 kişi tarafından dövülen gurbetçi anlattı: Anam yaşında kadın...

Alanya’da gezi teknesi çalışanı olduğu iddia edilen 6 kişinin saldırısına uğrayarak tahta ve demir sopalarla dövülen gurbetçi Cemil Akgün, “Anam yaşında kadın üzerinden iftira attılar, Müslümanım Elhamdülillah, taciz falan hayatta yapmam, böyle şeylerle alakam yok. Ben buranın çocuğuyum. Kafamda ve vücudumda yaralar var. Aklımla oynadılar, şikayetçi olmadım. Allah onların haklarını verecek ama devletimden de bir şey beklerim. Demir eğdiler vücudumda, parmağım kırık. Dudağıma dikiş atıldı” dedi.

Haber 07-08-2023 13:49

Gurbetçilerin anavatana gelişleri sürüyor

Tatil sezonunun başladığı günden bu yana Türkiye'ye 1 milyon 300 bin yolcu giriş yaptı.

Yurthaber 28-07-2023 11:57

Gurbetçiler akın akın yaz tatili için Türkiye'ye geliyor! Gençler Avrupa'ya özenmesin, hayat şartları çok zor

Yaz tatilini Türkiye’de geçirmek için ana vatana gelmeye devam eden binlerce gurbetçi, Avusturya’dan kalkan arabalı tren ile saatler süren yolculuğun ardından Edirne Tren Garı’na ulaşmanın sevincini yaşadı. Avrupa’da yaşam şartlarının çok zor olduğunu söyleyen gurbetçiler, ana vatan Türkiye’nin kıymetinin bilinmesi gerektiğini belirtti.

Haber 19-07-2023 15:53

Gurbetçi vatandaşı isyan ettiren olay: Bulgaristan polisi 30 euro rüşvet aldı

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, Kapıkule Sınır Kapısı’nda yurt dışında yaşayan vatandaşların sorun ve görüşlerini dinledi. Avusturya’nın başkenti Viyana’dan gelen Yusuf Demir, Sarıkaya’ya Bulgar polisinin gurbetçilerden rüşvet aldığını söyledi. Polisin kendilerini tehdit ettiğini dile getiren Demir, "30 euro vermek zorunda kaldık ve Türkiye'ye geldik" dedi.

Haber 08-07-2023 21:18

Kimi 'Türkiyem' şarkısı açtı, kimi Türk bayrağıyla giriş yaptı: Gurbetçiler akın akın geliyor! Türkiye gibisi yok

Avrupa'nın farklı ülkelerinde yaşayan gurbetçiler Türkiye'ye akın akın gelmeye devam ediyor. Yıllık izinlerini Türkiye'de geçirmek isteyen gurbetçilerin kimi 'Türkiyem' şarkısını açtı, kimi Türk bayrağı ile yurda ayak bastı. Gurbetçilerin Kapıkule Sınır Kapısı'ndan geçiş yaparkenki görüntüleri dikkatlerden kaçmadı.

Haber 02-07-2023 16:17

Döviz bürolarında kuyruk oluşturdular! Gurbetçiler olarak alım gücümüz çok düştü

Kurban Bayramı öncesi vatandaşların kimi kurbanlık alımı ve tatil planları için döviz bozdururken, kimi de kurların yükseleceğini düşündüğü için döviz bürolarına akın etti. Macaristan'da ikamet eden bir gurbetçi vatandaş ise, "Önceden bin avroya aldığımız bir şeyi şu an 2 bin avroya alıyoruz. Gurbetçiler olarak alım gücümüz çok düştü." ifadelerini kullandı.

Haber 26-06-2023 23:38

Sıla yolunda treni tercih eden gurbetçiler beraberinde araçlarını da getiriyor

Yıllık izinlerini kullanmak üzere baba ocaklarına doğru yola çıkan gurbetçilerin bir kısmı araçlarını da beraberinde getirebildikleri tren yolculuğunu tercih ediyor.

Yurthaber 07-06-2023 11:23

Görür görmez... Tatil için akın akın geliyorlar! 'Almanya’da da pahalılık var! Türkiye’miz çok güzel, herkes bizi kıskanıyor'

Yaz tatilini Türkiye'de geçirmek için ana vatana gelmeye başlayan binlerce gurbetçi, bin 400 kilometrelik ‘sıla’ yolculuğunda arabalı treni tercih etti. Avusturya’dan kalkan tren, 40 saate yakın süren yolculuğun ardından Edirne Tren Garı'na ulaştı. Herkesin Türkiye'yi kıskandığını belirten gurbetçiler, "Ülkemizde biraz pahalılık var ama Almanya'da da pahalılık var" dedi. Öte yandan bazı gurbetçiler de Türk bayrağını görür görmez duygu dolu anlar yaşadıklarını söyledi.

Haber 31-05-2023 09:36

10 bin TL'ye kiraya verip... '10 bin euro zarar' Arkalarından binaya girince akılalmaz gerçek ortaya çıktı

Fransa'da yaşayan 2 gurbetçi ailenin başına gelenler akıllara durgunluk verdi. 2004'te Antalya'da yan yana daire satın alan gurbetçi aileler tatil için evlerine geldiklerinde neye uğradıklarını şaşırdı. Anahtarıyla eve giremeyen aile, dışarıda beklerken binaya giren bir çiftin arkasından binaya girince şok gerçek ortaya çıktı. Çiftin anahtarla kendi dairelerine girdiğini gören aile, evlerinin 10 bin TL'ye kiraya verildiğini öğrendi. Şikayetçi olan aileler 10 bin euro zararları olduğunu söyledi.

Haber 27-01-2023 11:07

Afyonkarahisar'da yaz sezonu gurbetçi yoğunluğuyla geçti

Zafer Turistik Otelciler ve İşletmecileri Derneği Başkanı Ali Gümüşhan: - "Yaz konaklamasının yüzde 70'i gurbetçi vatandaşlardı. Gelen gurbetçiler yanlarında yabancı arkadaşlarını da getiriyor. Bizim için çok önemli çünkü gelen yabancı misafirler burada memnun oldukları zaman seneye onlar da arkadaşlarını getirecek. Bu artarak devam edecektir"

Yurthaber 20-09-2022 11:14

Almanya'dan kesin dönüş yapan gurbetçinin Türkiye'de acı sonu! Yardıma koştular ama...

Tunceli’nin Mazgirt ilçesine bağlı Ataçınarı köyünde, evinin otoparkının kapısını kapatmak için indiği otomobilini, aniden hareket edince durdurmaya çalışan Nursel Sever Yıldırım (61), aracın altında kalıp, yaşamını yitirdi. Yıldırım’ın, Almanya’da işçi olarak çalışıp emekli olduktan sonra bir süre önce memleketi Tunceli’ye dönüş yaptığı ve çiftçilik yapmaya başladığı belirtildi.

Haber 07-09-2022 16:50

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala Kapıkule'de gurbetçilerle görüştü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala Kapıkule'de gurbetçilerle görüştü

Yurthaber 04-09-2022 17:34

85 yaşındaki gurbetçi hayatının şokunu yaşadı! 3 milyon lirası uçtu...

Almanya'nın Frankfurt şehrinde yaşayan 85 yaşındaki gurbetçi Kamil Cömert’in Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde bulunan ve yaklaşık değeri 3 milyon TL olan 550 metrekare arsası geçtiğimiz hafta sahte kimlikle düzenlenen vekaletle Kapaklı’da inşaat işiyle uğraşan bir müteahhit firmaya satıldı.

Haber 30-08-2022 20:47

Pazarcık esnafı, yazın yurt dışındaki hemşehrilerinin yolunu gözlüyor

Pazarcık Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz Atmaca: - "Dünyanın her yerinden gurbetçilerimiz geliyor, hepsi de Pazarcık sevdalısı. Şu an Pazarcık'ta 70-80 bin civarında gurbetçinin olduğunu söyleyebilirim" - "Esnaf yoğun, coşkulu günler geçiyor. Gurbetçiler burada yurt dışına götüreceği eşyaları tedarik ediyor. Yani her şekilde her esnafa doğrudan ya da dolaylı olarak çok güzel katkıda bulunuyorlar"

Yurthaber 27-08-2022 12:38

Dönüş yapan gurbetçiler sınır kapılarında yoğunluk oluşturdu

Dönüş yapan gurbetçiler sınır kapılarında yoğunluk oluşturdu

Yurthaber 26-08-2022 22:22

Gelirken sevinç, giderken hüzün! Dönüş yolundaki gurbetçi: Gidesimiz yok ama mecbur

Tatil için ülkelerinde gelen gurbetçiler Avrupa'ya dönüş için Kapıkule Sınır Kapısı'nda beklemeye başladı. Anavatandan dönüşün hüznünü yaşayan Ali Çalık, Hüzün çok, gidesimiz yok ama mecbur. Ama yine döneceğiz. 11 ayın geçmesini bekliyoruz" derken, başka bir gurbetçi, ''Tatil iyi geçti ama gümrük kötü geçti. Saat 09.00'dan beri bekliyoruz. Duygular kötü ama elde olacak bir şey yok, mecbur. Girerken çok mutlu hissediyoruz ama çıkarken üzüntülü'' ifadelerini kullandı.

Haber 25-08-2022 16:08

Çeşme'ye gurbetçi ilgisi turizmcileri memnun etti

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir: - "Biz bu yılki doluluğumuzu gurbetçilerimize borçluyuz"

Yurthaber 24-08-2022 12:37

Muşlu gurbetçiler tatil için geldikleri köylerinde memleket hasreti gideriyor

Muş'un Varto ilçesine bağlı Onpınar köyünün hane sayısı, yaşadıkları ülkelerden yaz tatilini geçirmek için memleketlerine dönen gurbetçilerle 60'tan 200'e çıkıyor - Fransa'da gelen Hasan Özdeniz: - "Fransa'dan buraya kara yolu ile 4 günde geldik. Bu yolu çok heyecanlı ve sevinçli geliyoruz ama giderken de üzülüyoruz. Yol uzadıkça uzuyor"

Yurthaber 19-08-2022 11:18

Gurbetçilerin hüzünlü dönüşü! 'Vatanımızı bırakmak istemiyoruz ama gitmek zorundayız'

Yıllık izinlerinin bitmesiyle Avrupa'ya dönmeye başlayan gurbetçiler sınırdan kalpleri buruk ayrılıyor. Gurbetçilerden biri, ''Vatanımızı, ülkemizi, bayrağımızı bırakmak istemiyoruz ama gurbete yaşadığımız yere gitmek zorundayız. Onun bir burukluğu var'' derken bir diğeri, ''Döndükten 2-3 ay sonra Türkiye özlemi başlıyor'' ifadeleri kullandı.

Haber 19-08-2022 09:36

Kuşadası Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü, komşu kavgasında yaşamını yitirdi

Kuşadası Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü, komşu kavgasında yaşamını yitirdi

Yurthaber 11-08-2022 21:25

Arabalı tren ile gurbete rahat dönüş

Baba ocağındaki tatillerinin ardından Edirne Garı'nda araçlarını vagona yükleyip kompartımanlara geçerek dönüş yoluna koyulan gurbetçiler, yorulmadan yolculuğun keyfini çıkarıyor - Almanya'ya arabalı trenle dönen Mehmet Özmen: - "Kara yolunda sürekli direksiyon sallıyorsun. Tek şoför olunca daha zor oluyor, insanın uykusu geliyor ama trenle döndüğümüz zaman istediğimiz zaman yatıp uyuyoruz istediğimiz zaman dinleniyoruz, rahat oluyor"

Yurthaber 11-08-2022 11:17

Hataylı gurbetçiler yazın baba ocağı mahallelerinin nüfusunu 5'e katlıyor

Altınözü ilçesindeki Sarılar Mahallesi, yaz aylarında yurt dışından baba ocağına gelenlerle en hareketli günlerini yaşıyor - Gurbetçilerden Nedim Serttaşoğlu: - "Her yaz mahalleme gelirim, bundan vazgeçmem. Buranın havası, insanları, sevgisi her şeyi başka"

Yurthaber 11-08-2022 11:08

Sokak röportajındaki gurbetçi olay oldu: Cebinden 50 Euro çıkartıp böyle konuştu: Sen 1 haftada ben 1 saate kazanıyorum, kral gibi burada harcıyorum

Sokak röportajındaki bir vatandaş ile gurbetçinin yaşadığı polemik gündem oldu. Hollanda'dan geldiğini söyleyen gurbetçi, cebinden çıkardığı 50 Euro'yu gösterip "Sen bunun için bir hafta çalışıyorsun ben bunu 1 saatte alıyorum" dedi. Gurbetçi vatandaş, burada bozdurduğu parayla krallar gibi yaşadığını da sözlerine ekledi.

Haber 11-08-2022 10:11

Karakoçan'ın nüfusu yazın gurbetçilerle 3 katı aşıyor

Almanya, Hollanda ve Belçika gibi Avrupa ülkelerinde yaşayan Karakoçanlılar, yaz tatilini memleketlerinde geçiriyor - Karakoçan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayrettin Bal: - "Normalde 14 bin olan nüfusumuz 45 bin civarında oluyor. Yaz aylarında düğün, inşaat, hayvancılık sektöründe canlanma oluyor"

Yurthaber 10-08-2022 11:07

ABD'deki Yağlıdereliler akaryakıt istasyonu ve restoran sektöründe etkin

Giresun'un Yağlıdere ilçesinden 1970'li yıllardan itibaren ABD'ye başlayan göç ile sayıları yaklaşık 30 bine ulaşan Yağlıdereliler, New York, New Jersey ve Massachusetts'te yoğunluk gösteriyor - Yağlıdere Belediye Başkanı Yaşar İbaş: - "Amerika'daki vatandaşlarımızın yaklaşık yüzde 70'i şu an işveren pozisyonunda. New York Long Island tarafında akaryakıt istasyonlarının çok büyük bir kısmı Yağlıdereliler tarafından işletilir"

Yurthaber 09-08-2022 11:05

Yozgat'tan Fransa'ya giden Belekcehanlıların çoğunluğu Beziers'de yaşıyor

Fransa'da yaşayan Belekcehanlılar, yaz tatili için geldikleri 2 bin 184 nüfuslu beldelerini hareketlendiriyor - Gurbetçilerden Mevlüt Eker: - "Orada çalışıyor, burada tatil yapıyoruz. Akrabaları ziyaret ediyoruz, hasret gideriyoruz, oraya gittiğimizde burası aklımızdan çıkmıyor"

Yurthaber 07-08-2022 11:05

Gurbetçisi fazla olan Yukarıöz, Çankırı'da Küçük Paris olarak adlandırılıyor

Yukarıöz köyü sakinlerinden Ömer Karaca: - "Buranın nüfusunun yaz aylarında 7 bine kadar çıktığı oluyor, kış aylarında da bine düşer nüfusu. Yaz aylarında araba park edecek yer bulamazsınız"

Yurthaber 06-08-2022 11:03

Aksaray'da otomobil direğe çarptı, 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

Aksaray'da otomobil direğe çarptı, 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

Yurthaber 05-08-2022 15:24

Can dostuyla gurbet yolculuğu yapıyor

"Max" adını verdiği köpeğiyle Almanya'nın Bonn şehrine giden Bünyamin Berkiden: -"Tatillerde sevmek için köpek sahiplenip tatil bitince sokağa bırakmak doğru değil. Üzülüyoruz, onları bir oyuncak olarak görmemek lazım"

Yurthaber 05-08-2022 12:34

Süryani gurbetçilerin yaz aylarında buluşma noktası: Midyat

Başta Almanya olmak üzere İsviçre, İsveç ve diğer Avrupa ülkeleri ile Lübnan'da yaşayan Süryaniler, yaz tatillerini kilometrelerce yol katederek geldikleri memleketleri Mardin'in Midyat ilçesinde geçiriyor - Midyat'ta özellikle Bagok Dağı kırsalındaki Elbeğendi, Yemişli, Taşköy ve Üçköy mahallerinde inşa ettikleri evler ile kilise ve manastırların misafirhanelerinde kalan Süryaniler, eş, dost, akrabalarıyla hasret gideriyor, Süryanice konuşuyor, kültürlerini yaşatıyor

Yurthaber 05-08-2022 11:36

Ailesinin okumasına izin vermediği gurbetçi kadın 60 yaşında şiir kitabı yazdı

Belçika'ya 16 yaşında gelin gidince şiir yazmak içinde ukde kalan Fatma Aydın, son yıllarda kaleme aldığı şiirlerden oluşan kitabının geliriyle de hayır işleri yapıyor - Fatma Aydın: - "Belçika'da 200 kitabı kapı kapı dolaşarak sattım. Berlin'de mağazalara gittim, bazı yerlerden kovuldum, PKK'lılarmış, 'Türk askeri için satıyorum' deyince tepkiler aldım. Elde ettiğim parayı üstüne ekleyerek şehitler derneğine bağışladım. Afganistan ve Pakistan'da da kitabın geliriyle su kuyuları açtırdım"

Yurthaber 30-07-2022 11:24

Gurbetçiler dönüş yoluna geçti! 'Avrupa bildiğiniz gibi değil, halinize şükredin'

Avrupa ülkelerinde yaşayan ve yıllık izinlerini anavatan Türkiye'de geçiren gurbetçiler, dönüş yolculuğuna başladı. Türkiye'den ayrılan Enver Kutlu, "Türkiye'de yaşayan vatandaşlarımız hallerine şükretsinler. Avrupa onların bildiği gibi Avrupa değil. Önce vatan" dedi.

Haber 29-07-2022 10:13

Gurbetçiler Sivas ve Kayseri'de esnafı sevindirdi

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil: - "İşlerin gurbetçilerden dolayı artması esnaf ve sanatkarın yüzünü güldürdü. Gerçekten nefes almamızı sağladılar" - Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan: - "Pastırma, sucuk, mantı alıyorlar, götürüyorlar. Esnaf ve sanatkarın zor gününde ilaç oldular"

Yurthaber 27-07-2022 11:09

Yıllık izinlerini Türkiye'de geçirmek için gelen gurbetçi sayısı 1 milyona yaklaştı

Avusturya'dan gelen Yozgatlı Kadim Yalçın: - "Yeni yetişen nesil, sılayırahime değil tatil beldelerine meyilliler, deniz ortamını istiyorlar, ama ben ailemi ziyarete geliyorum" - Belçika'dan gelen Afyonkarahisar'ın Emirdağı ilçesinden Hamza Fakı Çelik: - "Önceki seneler arabayla geldiğimizde Belçika'da 70-80 avroya depomuzu doldururken şuan 130-140 avroları buluyor"

Yurthaber 22-07-2022 11:20

Avrupa'daki Türkler Kayseri'de kültür turlarıyla tarihi yerleri geziyor

"Avrupa'daki Türkler" Kayseri'de kültür turlarıyla tarihi yerleri geziyor

Yurthaber 19-07-2022 12:00

'Ölürüm Türkiyem' şarkısıyla yurda giren gurbetçi: İnşallah burada yaşayanlar buranın kıymetini bilirler

Yaz tatilini Türkiye'de geçirmek isteyen gurbetçiler yurda giriş yapmak üzere Kapıkule Sınır Kapısında uzun kuyruklar oluşturdu. Vatan toprağına ayak basan gurbetçiler duygu dolu anlar yaşarken, bir kadın vatandaşın sözleri dikkat çekti. "Ölürüm Türkiyem" şarkısını açarak arabasında sıra bekleyen Hediye Süzen "Ben Almanya’da büyüdüm ama Türkiye’yi çok seviyorum inşallah burada yaşayanlar buranın kıymetini bilirler" diye konuştu. O görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Haber 18-07-2022 16:17

Gurbetçilerin ana vatana gelişleri sürüyor

Gurbetçilerin ana vatana gelişleri sürüyor

Yurthaber 18-07-2022 10:49

Kapıkule'de gurbetçilere ikramlı karşılama

Kapıkule'de gurbetçilere ikramlı karşılama

Yurthaber 17-07-2022 13:29

Gurbetçiler akın akın gelmeye devam ediyor: Her sene seve seve yola çıkıyoruz

Yaz tatillerini vatan toprağında geçirmek ve memleket hasretini dindirmek isteyen gurbetçiler Türkiye’ye giriş yapmak üzere Kapıkule Sınır Kapısında uzun kuyruklar oluşturdu. Vatan toprağına ayak bastığı için çok mutlu olduğunu söyleyen Hediye Süzen, "Her sene seve seve yola çıkıyoruz. Eşim memleket hasretine hiç dayanamıyor. Önce Fethiye'ye daha sonra Şanlıurfa’ya geçiyoruz." ifadelerini kullandı.

Haber 16-07-2022 19:07

Gurbetçinin sınır kapılarından ekspres geçişi kentin turizm ve ekonomisine de katkı sağlıyor

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık: - "Şu anda tüm peronlarımız vatandaşlarımıza, gurbetçilerimize hizmet verecek şekilde çalışıyor, kesintisiz hizmet sunuyoruz, bir anlamda ekspres geçiş sağlıyoruz" - "Gurbetçilerimiz kafalarında oraya ayırdıkları süreden çok daha hızlı bir şekilde giriş işlemlerini gerçekleştirdikleri için kalan vakti şehrimizde değerlendirmeyi tercih ediyorlar"

Yurthaber 16-07-2022 13:12

Yıllık izinlerini memleketlerinde geçirecek gurbetçiler vatanlarına ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor

Yıllık izinlerini memleketlerinde geçirecek gurbetçiler vatanlarına ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor

Yurthaber 16-07-2022 12:42

Almanya'dan gelen gurbetçi: İyi ki vatanımız var, Allah daim etsin

Avrupa'nın farklı ülkelerinde yaşayan ve yıllık izinlerini geçirmek üzere Türkiye'ye gelmeye devam eden gurbetçiler yurda girişte Türk bayrağını görünce duygulanıyor. Almanya'dan gelen Feyzullah Kaya, ''Seviyoruz memleketimizi, çocuklar can atıyorlar her sene gelelim diye. Ben 47 senedir Almanya'da kalıyorum. Hemen her sene izinlerimi ülkemde geçirdim'' derken, Yine Almanya'dan gelen bir vatandaş, ''İyi ki bir vatanımız var, bir bayrağımız var. Allah her zaman daim etsin'' ifadelerini kullandı.

Haber 14-07-2022 12:25

Memleket hasreti her zaman içimizde diyen gurbetçilerin anavatana gelişleri sürdü

"Memleket hasreti her zaman içimizde" diyen gurbetçilerin anavatana gelişleri sürdü

Yurthaber 14-07-2022 12:02