Helva Haberleri

Helva-i hakani tarifi: Helva-i hakani nasıl yapılır?

Türk mutfağındaki birçok tarifin yüzlerce yıllık geçmişi vardır. Bu tariflerden biri de Osmanlı mutfaklarından bugüne, günümüz mutfaklarına ulaşmayı başarmış olan helva–i hakani tatlısıdır. Diğer helva tariflerinden farklı olan bu tatlının yapımı ise son derece kolaydır.

Yemek 10-03-2024 13:28

Tokat'ta Ahilik Haftası'nda 2 bin kişiye pilav ikram edildi

Tokat'ta Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında 2 bin kişiye ahi pilavı ikram edildi.

Yurthaber 20-09-2023 15:30

'Çat diye bir ses...' Marketten aldığı helvayı yedi... İçinden çıkanla şaşkına döndü! 'Dişimin kenarının kırıldığını fark ettim'

Kayseri’de bir kadının yediği yaz helvasının içinden hızma çıktı. Helvayı yerken dişi kırılan kadın, “İnsan sağlığı ile oynanması hiç hoş bir durum değil. Bunu yutabilirdim de. Çocuğum da yutabilirdi” dedi. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin ise, “Türkiye’de insan sağlığının ne kadar değersiz ve ucuz olduğunun bir göstergesini daha yaşamış olduk" ifadelerini kullandı.

Haber 23-08-2023 15:08

Haluk Levent'ten alkışlanacak hareket! Kağıt helva satıcılarını sahneye çağırdı... Konsere gelenlere dağıttılar

Ünlü şarkıcı Haluk Levent, Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde Karfest'te (Kar festivali) sahne aldı. Levent, konser alanında kağıt helva satıcılarını sahneye davet etti. Maşukiye Muhtarı Halil İbrahim Ejderoğlu'nun bütün kağıt helvaların ücretini ödemesi üzerine konseri izleyenlere kağıt helva dağıtıldı.

Magazin 04-02-2023 22:31

Helva

Helva Hakkındaki Haberler Mynet'te. Helva Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Süt helvası nasıl yapılır? Süt helvası malzemeleri neler?

Süt helvası tarifi arama motorlarında yoğun olarak araştırılmaya başlandı. Süt helvasının bir porsiyonunda, yaklaşık 280 kalori bulunuyor. Bu sebeple bu helvanın, ölçülü tüketilmesi tavsiye ediliyor. Peki süt helvası nasıl yapılır? Süt helvası malzemeleri neler? İşte merak edilenler...

Yemek 05-08-2022 23:58

Bağımlısı olacaksınız: Nişasta helvası tarifi

Evde pişirilen helvalar arasına nişasta helvasını eklemeye hazır olun. İrmik helvasının bir numaralı rakibi olacak bu tarifimiz son derece pratik ve ekonomik bir tatlı. İşte tadına baktıktan sonra diğer helvaların pabucunu dama attıracak enfes tarifimiz.

Yemek 11-11-2020 07:33