Iddia Haberleri

İletişim Başkanlığı'ndan sonra Bakan Şimşek'ten de Erdoğan'la gerginlik iddialarına yanıt! 'Bir süredir yalan haberlerle...'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında gerginlik yaşandığı iddialarına yalanlama geldi. DMM'nin ardından bir açıklama da Bakan Şimşek'ten geldi. Şimşek'ten "Vatandaşlarımızdan istirhamım; üretilen dedikodulara itibar etmeyiniz ve politikalarımız ile ilgili bizden duymadığınız hiçbir haber veya söylentiye lütfen inanmayınız" çıkışı geldi.

Finans 16-04-2024 11:41

Akaryakıt fiyatları 3 haneye çıkacak iddiası! DMM'den açıklama geldi

Akaryakıt fiyatlarının seçim sonrası daha da artarak üç haneli rakamlara çıkacağı gerekçesiyle tabelalara değişim talimatı verildiği iddialarına Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden açıklama geldi.

Finans 29-03-2024 07:19

Altın ve dolara talep artışının ardından çok konuşulacak BDDK iddiası!

Altın ve doların haftalardır zirvelerini yenilemesinin ardından vatandaşların yatırım tercihi altın ve dolar oldu. İki yatırım aracında talepler patlarken paralelinde kredi ve kredi kartı harcamalarının da artması sonrası çok konuşulacak BDDK iddiası geldi.

Finans 19-03-2024 17:02

Dolar 15 gün sonra 40 TL olacak iddiası gündem yaratmıştı, yalanlama geldi!

"Dolar kurunun 15 gün sonraki seviyesi belli oldu. Dolar, 15 gün sonra 40 TL olacak” iddiaları gündem olurken Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nde açıklama geldi. DMM, iddiaları yalanladı.

Finans 17-03-2024 07:11

Tansu Çiller'in Kilyos'taki arsasına avantaj sağlandığı iddialarına ilişkin açıklama

Eski başbakanlardan Tansu Çiller'in avukatı Berslan Duman, müvekkilinin Kilyos'taki arsasına avantaj sağlandığı iddialarına ilişkin, "Bu arsanın 4 Mart 2024 tarihli Bakanlık oluruyla 'Nitelikli Koruma Alanı'ndan çıkartılarak, 'Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı'na dönüştürülerek avantaj sağlandığı iddiası tamamen gerçek dışı ve hukuka aykırıdır." açıklamasında bulundu.

Yurthaber 15-03-2024 14:52

DMM'den 'seçim sonrası yeni vergiler' iddialarına yalanlama

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi seçimden sonra MTV sayısının 4'e çıkaralacağı, KDV oranlarının yükseltileceği gibi iddiaları yalanladı.

Finans 29-02-2024 15:17

Sahibinden satılık Atlı Köşk iddiası ortalığı karıştırdı! Sabancı ailesinden açıklama geldi

İhsan Sabancı’nın Nevin Tenik ilişkisinden dünyaya gelen ve açtığı davayla Sabancı ailesinin mirasına ortak olan Sevilay Sabancı Çınar'ın bir ilan sitesinden Atlı Köşk'teki hissesini satışa çıkardığı iddia edildi. Sakıp Sabancı Müzesi vasfındaki Atlı Köşk satışa mı çıkıyor? Sabancı ailesinden açıklama geldi.

Finans 07-02-2024 12:11

Emeklilerde kök maaş bilmecesi! SGK Uzmanı seçim öncesini işaret etti, tek tek anlattı: En düşük aylığı en az asgari ücret seviyesine getirecekler

Emekli maaşı ek zam kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ek zamların ödeneceği tarihi açıkladı. Emeklilerin kök maaş hesaplarında zam hesapları sürerken bir ek zam iddiası daha gündeme geldi. Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, seçim öncesini işaret etti ve en düşük emekli maaşının en az 17 bin 2 TL olan asgari ücret seviyesine getirileceğini söyledi.

Finans 04-02-2024 07:34

Emekli maaş zammında yeni iddia! Canlı yayında en düşük emekli maaşı için rakam ve tarih verdi, '2 TL' detayı dikkat çekti

Milyonlarca emekli ek zamda son gelişmeleri takip etmeye devam ediyor. Emeklilerin beklediği ek zam Meclis'ten geçti, karar Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından hesaplara yatacak. Maaşlar hesaba henüz yatmazken emekliler için yeni bir zam iddiası daha ortaya atıldı. Ekonomi Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı Şeref Oğuz, canlı yayında en düşük emekli maaşı için rakam verdi, 15 Mart'ı işaret etti.

Finans 31-01-2024 09:24

Kulisler hareketlendi, seçim öncesi yeni zam iddiası: En düşük emekli maaşı 17 bin TL'ye çıkabilir

Milyonlarca emeklinin beklediği ek zam Meclis'ten geçti, Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından maaşlara yansıması bekleniyor. Emekliler ek zamma kavuşmadan yeni bir ek zam geleceği iddiaları da devam ediyor. Kısa Dalga yazarı Mehmet Çetigüleç Ankara kulis bilgilerini aktardı. Çetigüleç, en düşük emekli maaşının 14-17 bin TL arasına çıkarılacağını iddia etti.

Finans 28-01-2024 10:45

Erdoğan isim vermedi, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan hakkındaki iddialarla ilgili ilk kez konuştu: Akla ziyan dedikodularla...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'la ilgili gündeme gelen iddialara ilişkin ilk kez konuştu. Erdoğan açıklamasında isim vermeden, "Akla ziyan dedikodularla ekonomide binbir güçlükle temin ettiğimiz güven ve istikrar iklimini bozacak kampanyalar başlatıyorlar" dedi, muhalefete tepki gösterdi.

Finans 24-01-2024 16:48

Özgür Demirtaş'tan dikkat çeken Hafize Gaye Erkan paylaşımı: İddialar gündem olmuştu, 4 seçenek var dedi, tek tek açıkladı

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan ile ilgili basında yer alan iddialara yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Finans 21-01-2024 15:41

Elon Musk'tan 500 milyon dolar iddiasına yalanlama

Elon Musk, yapay zeka şirketinin 1 milyar dolarlık finansman hedefine doğru 500 milyon dolar güvence altına aldığı yönündeki haberleri yalanladı.

Finans 21-01-2024 11:42

Kulisler hareketlendi: Herkes bunu konuşuyor, yerel seçim öncesi emeklilere ilave ek zam iddiası

TÜİK'in aralık ayı enflasyon verilerini açıklamasının ardından memur ve emeklilerin de zam oranları belli oldu. Memur ve SSK-Bağkur emeklilerinin zam oranlarındaki makas açılınca hükümetten ek zam kararı geldi. 31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken kulisler de hareketlendi. Seçimler öncesinde emeklilere bir ek zam daha mı geliyor?

Finans 21-01-2024 09:25

Nureddin Nebati Ben bir bilim adamıyım diye yanıt verip ateş püskürdü! '200 bin TL' iddiasına beddualı tepki: Allah belanızı versin

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Esenler Belediyesi'ndeki 'bilim kurulu ve 200 bin TL aylık gelir' iddialarına adeta ateş püskürdü. İddianın öne sürüldüğü paylaşımı alıntılayan Nebati, "Allah cc belanızı versin. Yalanlarınızda boğulun" diyerek sert yanıt verdi.

Haber 07-01-2024 11:23

Televizyon programındaki iddia gündem olmuştu! Polis harekete geçti, yeniden tutuklandı

8 ay önce kullandığı otomobilin sulama kanalına devrilmesi sonucu eşi ve 5 çocuğu hayatını kaybeden şahıs, "birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan tutuklandı. Eşi ve 5 çocuğu ölen Hasan Çetin, bu süre içerisinde başka bir kadınla evlendi. Eşi Özlem Çetin’in ailesi, bir televizyon programına katılarak olayın kaza olmadığını iddia etti. İddialar üzerine harekete geçen polis ekipleri, Hasan Çetin’i gözaltına aldı ve tekrardan tutuklandı.

Haber 05-01-2024 21:10

Vali Hayrettin Çiçek, Ardahan'da fil görüldüğü iddiasını yalanladı

Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, bazı sosyal medya hesapları ile haber sitelerinde yer alan "Ardahan'da fil görüldü" iddiasının asılsız olduğunu bildirdi.

Yurthaber 15-11-2023 07:46

Edirne'de jandarma ekipleri iki haftada insan kaçakçısı oldukları iddiasıyla 81 zanlıyı yakaladı

Edirne'de, jandarma ekipleri, iki haftada düzenledikleri operasyonlarda, insan kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla 81 şüpheliyi gözaltına alırken, bunlardan 52'si tutuklandı.

Yurthaber 18-09-2023 14:29

Cenk Tosun ve Aboubakar iddiaya girdi! Kaybeden oyuncu, kazanan oyuncuya...

Şenol Güneş'in takımın başına geçmesinin ardından küllerinden yeniden doğan Cenk Tosun, Aboubakar ile iddiaya girdi. Neredeyse her maçta gol atma başarısı gösteren ikilinin performansı taraflı tarafsız herkes tarafından beğeni topladı.

Spor 12-05-2023 14:47

İddia nasıl yazılır, iddia yazımı nasıl olmalıdır? İddia mı iddaa mı, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimize farklı dillerden geçen pek çok sözcük vardır. Bu kelimelerin her birinin doğru yazımını öğrenmek çok önemlidir. Gerek harflerin doğru sıralaması gerek bitişik ve ayrı yazım konusunda TDK’den bilgi almak mümkündür. İddia kelimesinin doğru yazılışı da oldukça sık araştırılır. Çünkü bu kelime dilimize Arapçadan geçmiştir ve yazımı esnasında sık sık hata yapılır. Peki iddia kelimesinin yazımı nasıl olmalıdır?

Egitim 20-04-2023 10:48

Venezuelalı sosyal medya fenomeninin iddiası sonrası tüm ülke ayaklandı! Ronaldo beni manipüle etti, birlikte bir gece geçirdik

Suudi Arabistan ekibi Al Nassr'a transfer olan ve her maçta skora büyük katkı sağlayan Portekizli yıldız son çıktığı maçta ilk 45 dakikada 3 gol birden attı. Portekizli dünya yıldızı Cristiano için dün sürpriz bir iddia gündeme geldi. Venezuelalı model Georgilaya, Instagram hesabından Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo ile bir gece geçirdiğini iddia etti. Ronaldo'dan açıklama geldi. Dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. Venezuelalı blog yazarı Georgilaya

Spor 04-03-2023 13:51

Ece Erken eski eşiyle barıştığı iddialarına ateş püskürdü! 'Ahkam kesmeyin'

Eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nu geçtiğimiz sene kaybeden Ece Erken, eski eşi Serkan Uçar ile barıştığına dair iddialara ateş püskürdü. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Erken 'Bilmeden yorum yapıp ahkam kesmeyin herkes bir kendine baksın' diye yazdı. İşte tüm detaylar...

Magazin 01-03-2023 16:41

Hakkari Valiliği yardım aracının engellendiği iddialarını yalanladı:

Hakkari Valiliğinden, "sivil toplum kuruluşlarının deprem bölgesine gönderecekleri yardım aracının engellendiği" yönündeki iddiaların asılsız olduğu bildirildi.

Yurthaber 15-02-2023 08:17

Türkiye’de yaşayan Arap dünyasının tescilli güzelinden milyonluk vurgun! Şoke eden iddialar var…

Türkiye’deki dolandırıcılık iddialarına bir yenisi daha eklenirken bu kez yaşanan olaydaki kişilerin kimlikleri de en az olayın kendisi kadar dikkat çekti. Türkiye'de yaşayan İsrailli Wael T., yatırım danışmanlığı yapan güzellik yarışması ikincisi Maria K'nın kendisini 1 milyon lira dolandırdığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Haber 02-01-2023 07:55

Bu Apple iddiası çok konuşulur! 2023'ün sonunda veya 2024'ün ilk yarısında diyerek paylaştı, dikkatleri üzerine çekti

iPhone 15 için çalışmalarını sürdürdüğü düşünülen Apple hakkında yeni iddialar gelmeye devam ediyor. Son olarak ünlü analist Ming-Chi Kuo "2023'ün sonunda veya 2024'ün ilk yarısında" diyerek yeni bir iddia paylaştı. Kuo'nun iddiası katlanabilir gelecek hakkında da bir yorum barındırıyor.

Haber 28-12-2022 09:22

Konya'da kayınbiraderini bıçaklayarak öldüren kadın tutuklandı

Konya'da kayınbiraderini bıçaklayarak öldüren kadın tutuklandı.

Yurthaber 13-12-2022 12:00

Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonundan açıklama:

"100 avro kayıt ücretinin federasyonumuza gelir olarak kaydedildiği yönündeki açıklamaların hiçbiri gerçeği yansıtmamaktadır"

Yurthaber 14-10-2022 23:45

DÜZELTME - SPK'nın borsadaki dolandırıcılık iddiasına ilişkin yaptığı suç duyurusunun detayları ortaya çıktı başlıklı haberimizin 9. paragrafında sehven yer alan 1 trilyon 421 milyar 147 milyon 772 bin 46 lira ifadesi 1 milyar 421 milyon 147 bin 772

SPK'nın borsadaki dolandırıcılık iddiasına ilişkin yaptığı suç duyurusunun detayları ortaya çıktı - Sermaye Piyasası Kurulu tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan suç duyurusu dilekçesinde piyasa güvenilirliğinin sarsılması sonucunda kamunun uğradığı zararın tam olarak tespiti mümkün olmadığından, şüpheliler tarafından elde edilen menfaate el konulması ve yurt dışına çıkışlarının yasaklanması istendi - İnceleme döneminde bankacılık sektörü paylarında ve bu paylara ait vadeli işlem sözleşmelerinde gerçekleştirilen işlemlerin, ilgili şirket payının fiyatı, fiyat değişimleri, arz ve talebine ilişkin olarak yanlış veya yanıltıcı izlenim uyandırmaya yönelik ve elverişli olduğu, 'işlem bazlı piyasa dolandırıcılığı' suçunun maddi unsurunun bulunduğu vurgulandı

Yurthaber 03-10-2022 23:13

İran Dini Lideri Hamaney'in öldüğü iddia edilmişti! Kameraların karşısına çıktı...

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, hakkında "öldü" veya "ağır hasta olduğu" iddiaları ortaya atılmıştı. Hamaney, söylentilerin ardından ilk kez Tahran'da düzenlenen dini bir merasimde kameralar karşısına çıktı.

Haber 17-09-2022 19:38

Edirne Valiliğinden düzensiz göçmen geçişi iddialarına ilişkin açıklama:

"Yapılan çok yönlü araştırmalarda iddiaların asılsız olduğu anlaşılmıştır"

Yurthaber 13-09-2022 18:34

Boğaziçi Üniversitesinden yeni öğrencilerin barınma sorunu yaşadığı iddialarına açıklama:

"Bu sene İstanbul'daki kira artışları nedeniyle üst sınıflardaki öğrencilerimizden yurt talebi geçtiğimiz yılların ortalamasının 700 kişi üstünde olmasına rağmen bu öğrencilerin tamamına yurt imkanı sağlanmıştır. Kamuoyuna yansıtılan 900 yeni öğrencimizin 'barınma sorunu yaşadığı' iddiası doğru değildir" - "Bu öğrencilerin önemli bir kısmı Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinasyonunda başta Anadolu Hisarı Kampüsümüzün içindeki yurt olmak üzere çeşitli KYK yurtlarına yerleştirilmiştir. KYK yurt sonuçları bugün açıklanmıştır"

Yurthaber 07-09-2022 17:57

Bingöl'ün Çobantaşı köyünde toprağa kimyasal atık gömüldüğü iddialarıyla ilgili açıklama

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü: - "Denetim esnasında herhangi bir kimyasal atık tespit edilmemiş olup, denetimle ilgili iş ve işlemler devam etmektedir"

Yurthaber 29-08-2022 16:01

Adana Valiliği, il sınırı değişikliği iddiasını yalanladı

Adana Valiliği, il sınırı değişikliği iddiasını yalanladı

Yurthaber 27-08-2022 13:31

Emniyetten polislere yetersiz kumanya dağıtıldığı iddialarına ilişkin açıklama:

"Daha önce de yürütülmek istenen benzer dezenformasyon faaliyetleri hakkında açıklama yapmamıza rağmen ısrarla bu tip dedikoduların dile getirtilmesinin iyi niyetten uzak olduğu açıktır" - "Türk polisini hedef alan algı operasyonlarını ve iftiraları esefle karşılıyoruz"

Yurthaber 25-08-2022 12:26

İddia eş anlamlısı nedir? İddianın eş anlamlısı kelime ve cümle içinde örnek kullanım

İddia, günlük hayatta sıkça kullanılan kelimelerden biridir. Günümüzde yaygın olarak kullanılsa bile bu kelimenin anlamını bilmeyenler olabilir. İddia eş anlamlısı, anlamı ve cümle içinde örnek kullanımları ile ilgili detayları derledik.

Egitim 16-08-2022 12:32

CHP'li Seyit Torun'un sözlerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan videolu yanıt! 'Bu devletin hiçbir kanunsuz işi olmaz'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'un "CHP'li Belediyeleri soruşturmak için İçişleri Bakanlığı'nda özel birim kuruldu" sözlerinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir video yayınladı. Soylu, yayınladığı videoda "Bu devletin hiçbir kanunsuz işi olmaz. Esasen devlet olmanın da, demokrasinin de, hukukun da temeli budur. Paylaştığımız bu gerçekler ışığında, iftira sahiplerini özür dilemeye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Haber 12-08-2022 19:45

Afyonkarahisar'da bir kadının mide ameliyatının ardından ölmesi üzerine inceleme başlatıldı

Afyonkarahisar'da bir kadının mide ameliyatının ardından ölmesi üzerine inceleme başlatıldı

Yurthaber 04-08-2022 20:10