J.P. Morgan Haberleri

Bakan Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı ile aynı toplantıdaydı! Dünyaca ünlü ekonomist Timothy Ash'ten Türkiye yorumu! Enflasyon için oran verdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın da katıldığı JP Morgan toplantısında bulunan dünyaca ünlü ekonomist Timothy Ash, Türkiye ekonomisine dair dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Ash, yıl sonu enflasyonu için oran verdi, sıkı para politikası ve yabancı yatırımcı konularına da değindi.

Finans

Yılın en düşük aylık enflasyon oranı gelmişti! Dünya devleri Türkiye tahminini değiştirdi!

Türkiye İstatistik Kurumu, haziran ayı enflasyon verilerini dün açıklandı. TÜFE'deki değişim 2024 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 1,64, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 71,6 oldu. Yılın en düşük aylık enflasyonunun gelmesinin ardından dünya devleri de Türkiye tahminlerini değiştirdi.

Finans

Rüzgar terse dönmüştü! ABD'li dev banka dolar/ TL tahminini değiştirdi!

Türk lirası, mayısta dolar karşısında değer kazanmaya devam ediyor. Türk Lirası nisan ayının ardından mayısta da değer kazanmasıyla 33 ay sonra bir ilke imza attı. Gelişmenin ardından ABD'li dev banka da yıl sonu dolar / TL tahminini aşağı yönlü revize etti.

Finans

Altın fiyatları kritik seviyeyi aşıp rekor kırmıştı! 200 dolar detayı! Dev bankadan altın için yeni zirve tahmini...

Altın fiyatlarında son gelişmeler... Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarının ardından yükselişe geçen altın dün rekor tazeledi. Ünlü banka JP Morgan'dan da altın için yeni zirve tahmini geldi. (5 Nisan 2024 gram altın çeyrek altın ne kadar oldu?)

Finans

J.P. Morgan

Jp Morgan Hakkındaki Haberler Mynet'te. Jp Morgan Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Fed açıkladı: JPMorgan Chase'e 348,2 milyon dolar ceza!

ABD'nin büyük bankalarından JPMorgan Chase'e ticari izleme programındaki eksiklikler nedeniyle 348,2 milyon dolar ceza verildi.

Finans

JP Morgan'dan sürpriz Merkez Bankası yorumu! Raporda enflasyon detayı çekti: 'Nisanda faiz...'

JP Morgan, şubat ayı enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından Merkez Bankası öngörüsünü değiştirdi. Banka faiz artırımı beklentisini paylaştı.

Finans

Yatırımda rota Türkiye'ye döndü! Mehmet Şimşek ve Hafize Gaye Erkan yakın takipte: Dünyaca ünlü kurum açıkladı

ABD'li yatırım bankası J.P. Morgan'dan Stefan Weiler, "Uluslararası yatırımcı topluluğunun büyük bir kısmı Türkiye ile yeniden ilgileniyor. Yani dalganın değiştiğini görüyoruz ancak bu, tüm yatırımcıların geri döndüğü anlamına gelmiyor" dedi.

Finans

JPMorgan dört Türk bankasını negatif izlemeye aldı

JPMorgan, 29 Ocak'ta başlayacak olan dördüncü çeyrek bilanço sezonuna temkinli yaklaştıklarını belirterek 4 Türk bankasını negatif izlemeye aldı.

Finans

JPMorgan'dan kripto para borsasını sarsan açıklama: Ethereum, Bitcoin'den daha güvenli

Bankacılık devi JPMorgan, dünyanın en değerli ikinci kripto para birimi Ethereum'un, Bitcoin'den daha iyi bir tercih olabileceğine ilişkin açıklama yaptı. JPMorgan açıklamasında, Ethereum'un temelinde yatan teknolojinin sunduğu faydalardan dolayı yatırımcıların daha fazla Ethereum'a güvendiğine dikkat çekti.

Finans

Bankacılık devi açıkladı! İşte Bitcoin'in adil değeri

New York merkezli ABD devi JPMorgan Bitcoin’in adil değerinin 35 bin dolar olduğunu açıkladı. Binance verilerine göre Bitcoin gün içerisinde 63 bin dolar seviyelerinde işlem görürken, Ethereum ise 4 bin 500 dolar seviyelerinde seyrediyor.

Finans

İşte JPMorgan, Goldman Sachs ve Barclays'ın TCMB faiz indirimi tahmini

ABD merkezli çok uluslu yatırım bankaları Goldman Sachs, JPMorgan ve İngiltere merkezli Barclays, Merkez Bankası'nın dünkü 2 puanlık faiz indirimine ilişkin açıklama yaptı. Dünya devleri Merkez Bankasının 2021 sonuna kadar faiz indirmeye devam edeceğini öngördü. Barclays ve Goldman Sachs Türkiye'nin yıl sonu enflasyonunu yüzde 15 tahmin ederken, JPMorgan'ın tahmini 19,9 oldu.

Finans

JPMorgan, net karını üçüncü çeyrekte artırdı

ABD'nin büyük bankalarından JPMorgan Chase'in bu yılın üçüncü çeyreğinde elde ettiği net kar geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 24'lük artış gösterdi.

Finans

Fed için 'sert aksiyon' uyarısı JP Morgan CEO'su Dimon'dan geldi

JP Morgan Chase CEO’su Jamie Dimon, Fed’in gelecek sene ‘sert’ politika adımları izleyebileceğini öngörerek yatırımcıları uyardı.

Finans

Kripto paralara dünya devlerinden can suyu! Ethereum yüzde 10.06, Bitcoin ise yüzde 12.64 yükseldi

Kripto paraların atası olarak kabul edilen Bitcoin, aylar süren sakin seyrini kırdı ve 40 bin dolar seviyesine yaklaştı. Bitcoin son gelen haberlerle yüzde 12.64 yükseliş sergiledi. Öte yandan Ethereum yüzde 10.06 yükseliş sergiledi. Bitcoin'in toparlanmasının ardında ise dünya devi JP Morgan ve Goldman Sachs yer aldı.

Finans

JPMorgan kârını %155 artırdı

JPMorgan Chase & Co'nun bugün açıklanan bilançosunda alım satım işlemleri gelirinin geçtiğimiz seneki rekor seviyelere kıyasla düşüş yaşanmasına rağmen temerrüte düşecek krediler için ayırdığı karşılığın serbest kalmasından güç bularak kârını %155 artırdı.

Finans

Anadolu Efes, tahvil ihracı için bankalara yetki verdi

Anadolu Efes yurtdışına dolar cinsi tahvil ihracı için yatırım bankalarına yetki verdi.

Finans

Goldman Sachs, JP Morgan ve Citigroup'un ardından UBS'de kripto para adımı atıyor

Goldman Sachs, JP Morgan ve Citigroup'un ardından İsviçreli UBS de yüksek profilli müşterilerine kripto para yatırım hizmeti sunmayı planlıyor

Finans

Ripple üniversitelerle gücünü birleştirdi, Ethereum ise tahvil açıklaması ile yükseldi!

Avrupa Yatırım Bankası'nın, Ethereum blok zincirinde 2 yıllık tahvil çıkaracağının açıklanmasının ardından, ikinci sıradaki kripto para birimi, 2,700 doları aştı, piyasa hacmi 311 milyar doların üzerine yükseldi ve toplam hacimdeki payı ilk kez yüzde 15'i geçti.

Finans

JPMorgan'ın açıklamasının ardından Bitcoin 55 bin doların üstüne döndü!

ABD merkezli çok uluslu banka JPMorgan Chase'in belirli müşterilerine sunmak üzere, yaz aylarının başlarında aktif olarak yönetilecek bir bitcoin fonu kuracağına ilişkin haberlerin de etkisiyle gelen alımlarla, Bitcoin, son 24 saatte yüzde 3.0'ten çok artışla 55,000 dolarlık düzeyin üzerine döndü.

Finans

Kripto para borsasını etkileyen adım: ABD'li dev banka JPMorgan'dan Bitcoin fonu!

Kripto para piyasalarındaki toplam hacim yeniden 2.0 trilyon doların üzerine yükselirken, hacmin yüzde 49.8'ini Bitcoin, yüzde 14.4'ünü de Ethereum oluşturuyordu. Böylece, Bitcoin'in toplam piyasa hacmindeki payı 2018 yılı Ağustos ayından bu yana ilk kez yüzde 50'nin altına geriledi.

Finans

Dev bankadan Bitcoin adımı; fon kuracak!

ABD merkezli çok uluslu banka JPMorgan Chase & Co., belirli müşterilerine sunmak üzere, yaz aylarının başlarında aktif olarak yönetilecek bir bitcoin fonu kuracak. ABD'nin önde gelen bankalarından Morgan Stanley de geçen ay en zengin müşterilerine bitcoin fonları dağıtmaya başladığını açıkladı.

Finans

Yurt içi piyasalar Merkez Bankası'nın faiz kararına odaklandı

Küresel piyasalar karışık görünümünü sürdürürken, bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı takip edilecek.

Finans

Küresel piyasalar karışık bir seyir izliyor

Küresel piyasalarda, yeni tip koronavirüs aşıları ile ilgili gelişmeler ve salgın nedeniyle alınan tedbirlerle karışık bir seyir izleniyor.

Finans

JPMorgan Türkiye için yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 13,4'e yükseltti

ABD'nin en büyük yatırım bankası JPMorgan, Türkiye'nin yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 11,2'den yüzde 13,4'e revize etti.

Finans

Çip krizi Tesla'yı etkilemedi, hisseleri yükseldi!

Tesla'nın Q1'de rekor sayıda araç teslimatı yapmasının ardından hisseleri yükselişe geçti, piyasa değeri $50 milyar arttı.

Finans

JPMorgan'dan Bitcoin analizi: Kurumsal yatırımcıları cesaretlendiriyor

ABD Merkezli yatırım bankası JPMorgan analistinin yayınladığı raporda, Bitcoin'de volatilitenin son zamanlarda azalış göstermesinin kurumsal yatırımcıyı cesaretlendirdiği bildirildi.

Finans

Küresel piyasalar tahlil faizlerindeki artışla karıştı, işte piyasalarda izlenecek veriler

Küresel piyasalar karışık bir seyir izlerken, tekrar yükselişe geçmesiyle dikkati çeken ABD'nin 10 yıllık tahvil faizleri yatırımcılarda tedirginliğe neden oluyor.

Finans

JP Morgan, Morgan Stanley ve Moody's kritik TCMB görev değişikliğini yorumladı

JP Morgan, Morgan Stanley, Moody's gibi dev yatırım şirketleri TCMB'nda yaşanan değişikliği değerlendirdi. Yapılan açıklamalarda kısa vadede belirsizliğe vurgu yapılırken, şeffaflık ve öngörülebilirliğin önemi belirtildi.

Finans

İş Portföy ve J.P. Morgan iş birliğinde Yenilenebilir Enerji Karma Fon yatırımcılara sunuldu

İş Portföy Genel Müdürü Tevfik Eraslan: - "JPMAM ile iş birliğimizin sektörde örnek bir model teşkil edeceğini ve sektörün standartlarına katkı sağlayacağını umuyorum" - J.P. Morgan Asset Management İsviçre, Orta Doğu ve Afrika CEO’su Claude Kruzo: - "Yenilenebilir enerjiye geçiş süreci küresel ısınmaya karşı verilen mücadelede kritik bir öneme sahip ve yeni kurulan fon, yatırımcılara bu önemli temanın sunduğu potansiyele ortak olma imkanı sunuyor"

Yurthaber

Kripto para piyasasında genel görünüm ve Ethereum

Mart 2021’e yükselişle başlayan kripto paralar kademeli olarak ivme yakaladı; BITTRT Araştırma Müdürü Helin Çelik, kripto para piyasalarındaki son gelişmeleri Mynet için yorumladı.

Finans

JP Morgan’dan kripto para adımı!

JP Morgan, kripto para bağlantılı hisseleri kapsayan yatırım aracı oluşturdu. JP Morgan doğrudan kripto para işlemleri gerçekleştirmeyecek.

Finans

Dev yatırım bankasının anketi: Bitcoin'de balon telaşı var!

Son günlerde analistlerin Bitcoin için 'balon' açıklamaları yapmasının ardından dev yatırım bankası JP Morgan tarafından bir anket hazırlandı. JP Morgan anket sonucunda, Bitcoin ankete katılanların yüzde 58'inin balon endişesi yaşadığını belirtti.

Finans

JP Morgan: Yaşlılar altına, gençler Bitcoin'e yatırım yapıyor

ABD merkezli yatırım bankası JP Morgan, pandemi sırasında küçük yatırımcıların davranışlarının değişiklik gösterdiğine dikkat çekti. JP Morgan, yayınladığı raporunda yaşlıların altına, gençlerin ise Bitcoin'e yatırım yaptığını belirtti.

Finans

Saldırılar Saudi Aramco'nun değerini olumsuz etkiliyor

Washington merkezli Orta Doğu Enstitüsü Enerji Uzmanı Rauf Mammadov: - "Aramco’nun halka arzıyla ilgili Suudi Arabistan zor bir imtihandan geçiyor" - "(Saudi Aramco) Tesislere düzenlenen saldırı, potansiyel yatırımcıları tedirgin edecek ve şirketin değerinin daha da azalmasına yol açacak" - "Halka arzın Tedavül'ün dışında bir borsada gerçekleştirilmesi riskli. Arz için New York veya Londra borsası seçilmesi halinde Riyad yönetiminin yüzleşmek zorunda kalacağı davalar olacak"

Finans

JP Morgan: Doların rezerv para statüsü bitebilir

Dünyanın en büyük yatırım bankalarından ABD Merkezli JP Morgan, doların küresel rezerv para statüsünün yakında biteceğini ve müşterilerini buna göre pozisyon almaları gerektiği konusunda uyardı.

Finans

JP Morgan'dan 'seçimsiz dönemde yabancı yatırım artacak' mesajı

JP Morgan Securities Yönetim Kurulu Başkanı Sir Windfried Bischoff, Türkiye'nin önünde 4 senelik seçimsiz bir dönem olacağını, bu dönemde uluslararası yatırımlar ve yabancı sermayenin ülkeye rağbet göstereceğini, izlenecek olan ekonomi politikalarının açık bir şekilde ülkedeki yatırım iklimini etkileyeceğini söyledi.

Finans

JP Morgan'dan seçimsiz dönemde yabancı yatırım artacak mesajı

JP Morgan Securities Yönetim Kurulu Başkanı Sir Windfried Bischoff: - "Türkiye'nin önünde 4 senelik seçimsiz bir dönem olacak. Bu dönemde uluslararası yatırımlar ve yabancı sermaye ülkeye rağbet gösterecektir. İzlenecek olan ekonomi politikaları açık bir şekilde ülkedeki yatırım iklimini etkileyecektir" - "Ticaret savaşlarında ilk göz kırpanın diğer tarafa karşı bir aşama geride kaldığını söyleyebiliriz. Şimdiye kadar görünen o ki Çin, ilk gözü kırpan tarafta yer alıyor" - "Küresel piyasalarda likidite fazlalığı var ve faiz oranları çok düşük seviyede seyrediyor. Bankalar, sigorta şirketleri, tasarruf sahipleri ve emeklilik fonları bu düşük faiz oranlarından etkileniyor"

Finans

SPK, JP Morgan'ın raporuyla ilgili inceleme başlattı

Sermaye Piyasası Kurulu: - "JPMorgan Chase & Co. tarafından yayımlanan raporun yanıltıcı içeriği nedeniyle başta bankacılık hisseleri olmak üzere Borsa İstanbul AŞ'de işlem gören hisse senetleri üzerinde spekülatif etki yarattığına yönelik olarak kurumumuza iletilen şikayetler çerçevesinde inceleme başlatılmıştır"

Finans

BDDK, döviz alımına yönlendiren banka şikayetlerini incelemeye aldı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu: - "Son dönemde bazı bankaların müşterilerini döviz piyasalarına ilişkin olarak yanıltıcı ve manipülatif bir şekilde döviz alımına yönlendirdiklerine dair kurumumuza yoğun şikayetler ulaşmıştır. Konu hakkında kurumumuzca inceleme ve soruşturma başlatılmış olup ilgililer hakkında gerekli idari ve hukuki süreçler yürütülecektir" - "JP Morgan tarafından yayımlanan raporun yanıltıcı ve manipülatif içeriği sebebiyle finansal piyasalarda oynaklığa ve özellikle ülkemiz bankalarının itibar ve değer kaybına yol açtığı hususunda kurumumuza iletilen yoğun şikayetler kapsamında adı geçen kurum hakkında inceleme başlatıldı"

Finans

Dev banka elemanlarını oyun oynatarak seçecek

Dünyanın en büyük yatırım bankalarından JP Morgan, yeni mezunları işe alımlarda üniversite ziyaretleri yerine adaylara internet üzerinden oyun oynamalarını isteyecek.

Trend

Tahvil ihracı için 3 kuruluşa yetki

Tahvil ihracı için 3 kuruluşa yetki

Finans

Hazine'den tahvil ihracı için 3 bankaya yetki

Hazine 2029 vadeli dolar cinsi tahvil ihracı için Citigroup, Deutsche Bank ve JP Morgan'ı yetkilendirdi

Finans

Brent petrolün varil fiyatı 61,70 dolar

Brent petrolün varil fiyatı 61,70 dolar

Finans

JP Morgan: ABD-Çin ticari gerilimi soğuk ekonomi savaşına dönüşebilir

ABD merkezli bankacılık ve finansal hizmetler şirketi JP Morgan Chase Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Jing Ulrich, ABD ve Çin arasındaki ticari gerilimlerin olası bir “soğuk ekonomi savaşına” dönüşebileceğini söyledi.

Finans

24 Haziran seçimlerini kim kazanacak? ABD'li banka seçim sonuçlarını açıkladı

24 Haziran seçimlerini kim, hangi parti kazanacak? ABD merkezli uluslararası banka JP Morgan bu sorunun cevabını verdi. ABD'li banka, seçimlerde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın kazanacağı ve ‘Cumhur İttifakı’nın Meclis’te çoğunluğa ulaşacağı senaryoyu baz aldıklarını duyurdu.

Haber

Amerikan tarihinin mali ceza rekoru: 13 milyar dolar

Dünyanın en büyük yatırım bankalarından biri olan JP Morgan konut krizi sırasında yatırımcıları yanlış yönlendirdiği için 13 milyar dolar ceza ödemeyi kabul etti.

Haber

Yabancı Sermaye girişi

JP Morgan raporunda, Türkiye'nin petrol fiyatlarındaki artıştan etkilendiğini ancak, Doğrudan Yabancı Sermaye girişindeki artışın bu etkiyi azalttığını bildirdi.

Finans