Kadayıf Tarifi Haberleri

Taş kadayıf tarifi: Taş kadayıf tatlısı nasıl yapılır?

Türk mutfaklarından Arap ülkelerine, dünyanın dört bir yanında bilinen taş kadayıf birkaç pişirme aşamasından oluşan bir tatlıdır. Adı Adana şehri ile özdeşleşmiş olan bu tatlı birden fazla aşamadan oluşsa da aslında son derece kolay bir tarife sahiptir.

Yemek 13-03-2024 22:30

Muhallebili kadayıf tarifi: Muhallebili kadayıf nasıl yapılır?

Son derece zengin bir mutfağı olan ülkemizde coğrafi olarak tescillenmiş ve özdeşleştiği şehir ile anılan birçok lezzet vardır. Bunlardan biri de birkaç yıl önce coğrafi tescil almış olan ve adı Diyarbakır ile anılan kadayıftır. Tatlı ve tuzlu birçok lezzete eşlik eden kadayıfın değişik bir hâlini denemek isterseniz muhallebili kadayıf tarifine mutlaka göz atın. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 08-03-2024 00:55

İftar sofralarını süsleyen kadayıf tarifi! Cevizli tepsi kadayıfı nasıl yapılır?

Ramazan ayının başlamasıyla iftar sofraları şenlendi. İftara ne tatlı yapacağını bilemeyenler için sofraları süsleyen kadayıf tarifini sizler için hazırladık. Peki cevizli tepsi kadayıfı nasıl yapılır? İşte iftar sofralarının aranan tatlısı cevizli tepsi kadayıfının malzemeleri ve tarifi...

Yemek 27-03-2023 22:28

Yapımı basit ama lezzeti enfes: Kadayıf tarifi

Kadayıf çeşitli şekilleriyle en lezzetli tatlılar arasında yer alıyor. Üstü kızartılınca çıtır çıtır bir tada ve görünüme kavuşan kadayıfı evde tam kıvamında yapabilmeniz mümkün. Eğer zor yapılan tatlılar yerine kolay ama lezzetli olacak bir tatlı arıyorsanız kadayıfı mutlaka denemelisiniz.

Yemek 06-07-2022 09:21

Mutlaka deneyin! Çıtır çıtır kadayıf tarifi

Ramazan Bayramında hangi tatlıyı yapacağınızı düşünüyorsanız kadayıf tatlısı yapabilirsiniz. Oldukça kolay ve lezzet bombası olan bu kadayıf tarifi ile istediğiniz tatlıya kavuşabilirsiniz. Kadayıf tatlısı hem siz hem de sevdikleriniz için vazgeçilmez tatlılar arasında olacak!

Yemek 27-04-2022 15:00

Hepsi birbirinden lezzetli! Ramazan’ın 21. gün iftar menüsü

Bugün iftara pişirsem diye düşünüyorsanız bu menüyü mutlaka denemelisiniz. Çok sağlıklı besin değerleri olan ve lezzetiyle kendinden söz ettiren bu menü hem sağlığınızı koruyacak size ve misafirlerinize adeta görsel şölen sunacak. Kısa süre içerisinde bu lezzetli menüyü yapabilirsiniz.

Yemek 22-04-2022 09:39

Taş kadayıf nasıl yapılır? Taş kadayıf malzemeleri neler?

Hatay'dan Malatya'ya kadar pek çok şehrimizde yapılan ve sevilerek tüketilen taş kadayıf, ağızda dağılan yumuşacık bir tatlıdır. Taş kadayıf hazırlarken elde ettiğiniz hamurun kıvamı sıvı olmuşsa elenmiş un ilave ederek kıvamı ayarlayabilirsiniz. Taş kadayıfı pişirirken fırını açmamaya dikkat etmelisiniz. İşte taş kadayıf tarifi ve malzemeleri...

Yemek 03-11-2021 00:13

Kadayıflı karides tarifi nasıl yapılır? MasterChef kadayıflı karides tarifi ve malzemeleri...

Kadayıflı karides tarifi ve malzemeleri MasterChef Türkiye izleyicisi tarafından sorgulanıyor. MasterChef’in eleme gecesinde, eleme adaylarının yapacağı kadayıflı karides, Somer Şef’in özel tarifleri arasında yer aldı. Peki Kadayıflı karides tarifi nasıl yapılır? MasterChef kadayıflı karides tarifi ve malzemeleri...

Yemek 25-10-2021 04:07

Kadayıflı muhallebi nasıl yapılır? Kadayıflı muhallebi malzemeleri neler?

Sevilerek tüketilen sütlü tatlılardan biri olan kadayıflı muhallebi evde oldukça kolayca hazırlanabilir. Kadayıflı muhallebi hazırlarken tel kadayıfı, çıtır olması ve kolay kavrulması için derin dondurucuda bekletebilirsiniz. Kadayıfı küçük parçalara ayırdıktan (kırdıktan) sonra orta ateşte kavurabilirsiniz. İşte kadayıflı muhallebi tarifi ve malzemeleri...

Yemek 19-10-2021 22:06

Parmaklarınızı yiyeceksiniz! Tel kadayıfın bambaşka lezzetlere dönüştüğü muhteşem tarifler

Çıtır çıtır yapısı ile pek çok kişinin favorisi olan tel kadayıfın Türk mutfağındaki yeri çok başka. Hele yöresel lezzetlerden biri olan künefe denilince akan sular durur. Her haliyle gönülleri fetheden kadayıfla sadece bu bilindik tatları yapmak ise tel kadayıfa haksızlık olur. İşte tel kadayıf ile yapabileceğiniz birbirinden ilginç ve lezzetli tarifler…

Yemek 04-10-2021 19:55

Erzincan’ın yöresel tatlılarından kesme kadayıf tescillendi! Sevilen lezzete coğrafi işaret tescil belgesi geldi

“Erzincan Kesme Kadayıfı” için Türk Patent Enstitüsüne başvuru yapılması kararlaştırılmasının ardından Erzincan Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Türk Patent Enstitüsüne sunulan başvuru kabul edildi ve kesme kadayıfın resmi olarak Erzincan iline ait olduğu tescillendi.

Yemek 18-06-2021 11:43

Erzincan’ın sevilen lezzeti kesme kadayıf tatlısı tescillendi

Erzincan'ın yöresel tatlılarından kesme kadayıf, Valiliğin girişimleriyle coğrafi işaret belgesi aldı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, coğrafi işaret belgesi başvurusu yapılan Erzincan kesme kadayıfı, Türk Patent ve Marka Kurumunca (TÜRKPATENT) tescillendi.

Yemek 10-06-2021 16:47

Erzurum'un lezzeti kadayıf dolması Ramazan sofralarının aranan lezzeti olacak

Osmanlı döneminden günümüze ulaşan Erzurum'un meşhur lezzeti kadayıf dolması, iftar sofralarının olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Cevizle doldurulan kadayıfların sarıldıktan sonra yumurtaya bulanarak kızartıldığı kadayıf dolması, üzerinde gezdirilen şerbetle tadına doyulmaz tatlılar arasındaki yerini alıyor.

Yemek 13-04-2021 16:39