Kompozisyon Haberleri

Kompozisyon nasıl yazılır, kompozisyon aşamaları nelerdir? Kompozisyon yazarken nelere dikkat edilmelidir, kompozisyon nasıl başlar?

Dilimize Fransızcadan gelip yerleşmiş olan kompozisyon bir yazın türüdür. Kelime anlamı olarak; ayrı ayrı olan parçaların, ögelerin bir araya getirilme ve düzenleme şekli ifadesinin karşılığıdır. Yazın türü olarak da giriş gelişme ve sonuç bölümlerinden oluşur ve bazı kurallar çerçevesinde, belli aşamalar tamamlanarak yazılır. Edebiyattan müziğe, mimarlıktan sanata birçok alanda yazılabilen kompozisyon her konuyu ele alabilen bir yazın türüdür.

Egitim 03-02-2023 15:56

İlklerin kadını Profesör Ebru Güner Canbey, Türk kadınını temsil etmenin gururunu yaşıyor

Kompozisyon ve orkestra şefliği ana sanat dalının ilk ve tek "profesör" unvanını kazanan Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Ebru Güner Canbey, kadınların istediğinde her şeyi başaracağına inanıyor - Türkiye'de ilk "korno konçertosu"nu da besteleyen Prof. Canbey: - "Neden kadınlar bunu yapmıyorlar ya da erkekler daha çok bu unvanlara sahipler diyecek olursanız. Bizler hayatın diğer alanlarında da meşgul olmak zorunda kalıyoruz. Bence bu bizi zorluyor"

Yurthaber 06-03-2021 11:05

Erdoğan'dan flaş 'Gezi' açıklaması

Başbakan Erdoğan, “Fetih Ruhu, Fatih ve Gençlik” konulu kompozisyon yarışması ödül töreninde konuştu.

Haber 30-05-2014 18:05

Kompozisyon

Kompozisyon Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kompozisyon Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.