Saban Ayi Orucu Hangi Gunler Haberleri

Hangi damla orucu bozar? Göz damlası, kulak damlası ve burun damlası orucu bozar mı?

Ramazan ayı içerisinde bazı hastalıklar nedeniyle damla kullanmak zorunda kalanlar olabilir. Ramazanda veya öncesinde reçete edilen ve bir süre kullanmaya devam edilmesi gereken tedavi damlaları veya nemlendirici damlalar olabilir. Bu gibi tedavilerde ağızdan alınan ilaçlardaki gibi damlaların da orucu bozup bozmadığı konusunda tereddütler yaşanmaktadır.

Haber 2024-03-21 23:24:43

FED FAİZ KARARI 2023 EKİM AYI: FED faiz kararı ne zaman açıklanacak, hangi gün? Piyasalarda gözler Jerome Powell'da olacak!

FED faiz kararı açıklamasının yapılacağı tarih merak konusu oldu. ABD Merkez Bankası Eylül'de politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tutmuştu. FED faiz kararı Jerome Powell tarafından açıklanacak. Peki, 2023 Ekim ayı FED faiz kararı ne zaman açıklanacak, hangi gün?

Finans 2023-10-27 10:38:32

MEVLİD KANDİLİ ORUCU 2023 ne zaman tutulur? Diyanet'e göre Mevlid Kandili'nde oruç tutulur mu, nasıl niyet edilir? Fazileti ve sevabı!

Mevlid Kandili'nde oruç tutulur mu? Merak edilen sorunun yanıtını öğrenmek istenler Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan bilgileri inceliyor. Hz. Muhammed'in dünyaya geldiği gün olarak bilenen bu kandilde birçok kişi ibadetlerini yerine getirecek. Peki, Mevlid Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi gün başlar? Mevlid Kandili orucu için nasıl niyet edilir?

Haber 2023-09-26 10:11:57

SAFER AYI DUASI: Safer ayında hangi dualar okunur, yapılması gereken ibadetler nelerdir? Diyanet açıkladı

Safer ayı duası vatandaşlar tarafından merak edildi. Hicri aylardan biri olan Safer ayı, Muharrem ayından sonra gelmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı takvimine göre Safer ayı bugün itibarıyla idrak edilmeye başlandı. Bu ay okunması gereken dualar vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Peki, Safer ayı duası nedir? Safer ayı hangi dualar okunur? İşte okunacak sure ve dualar...

Haber 2023-08-17 10:21:20

SAFER AYI İBADETLERİ: Safer ayında hangi ibadetler yapılır? Diyanet açıkladı; dua, tesbih ve zikirler...

Safer ayı ibadetleri ile ilgili araştırmalar 17 Ağustos 2023 Perşembe günü hız kazandı. Diyanet dini günler takvimine göre Muharrem ayının son günü 16 Ağustos 2023 Çarşamba gününe denk geliyor. Safer ayı ise 17 Ağustos 2023 Perşembe günü itibarıyla başladı. Birçok kişi internette, "Safer ayı ibadetleri nelerdir?" sorusuna yanıt arıyor. İşte, Sefer ayı ibadetleri ile ilgili detaylar...

Haber 17-08-23 10:12

MUHARREM AYI ORUCU: Muharrem ayında kaç gün oruç tutulur, ne zaman bitiyor? Diyanet açıkladı!

Muharrem ayı orucu 19 Temmuz Çarşamba günü vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Bu ay, İslam peygamberi Hazreti Muhammed tarafından Allah’ın ayı olarak nitelendirilmiştir. Birçok kişi internette konya ilişkin araştırma yapıyor. Peki, Muharrem ayında kaç gün oruç tutulur? Muharrem ayı orucu ne zaman bitiyor?

Haber 19-07-23 08:01

MUHARREM AYI ORUCU: Muharrem Ayı orucu ne zaman tutulur, bugün mü, kaç gün tutulur?

Muharrem Ayı orucu hakkında arama motorlarında yapılan sorgulamalar hız kazandı. Bu ay, İslam peygamberi Hazreti Huhammed tarafından Allah’ın ayı olarak nitelendirilmiştir. Öte yandan insanlık açısından büyük manalar ihtiva eden hicret bu ayda gerçekleşmiştir. Muharrem Ayı bu yıl 19 Temmuz Çarşamba günü itibarıyla başlamış bulunuyor. Peki, Muharrem Ayı orucu ne zaman tutulur? Muharrem ayı orucu bugün mü tutulmaya başlanır, kaç gün tutulur?

Haber 19-07-23 07:26

Aşure günü 2023 ne zaman, ayın kaçında? Aşure Muharrem ayının hangi, kaçıncı günü yapılır?

Aşure günü tarihi 2023 yılında da merak ediliyor. Müslüman vatandaşların heyecanla beklediği muharrem ayı dini, tarihi ve kültürel açıdan birçok mesaj barındırıyor. Bu ayda aşure gününün yanı sıra muharrem ayı orucu da oldukça büyük önem arz ediyor. Muharrem ayında Aşure yapmak ve dağıtmak isteyenler tarih bilgisi sorgulamalarına hız kazandırdı. Peki, Aşure günü 2023 ne zaman, ayın kaçında? Aşure Muharrem ayının hangi, kaçıncı günü yapılır?

Haber 17-07-23 23:58

Aşure Muharrem ayının kaçıncı günü yapılır? 2023 Muharrem ayı, aşure günü ne zaman, hangi gün?

Muharrem ayında gerçekleşen Aşure Günü tarihi merak ediliyor. Müslüman vatandaşların heyecanla beklediği muharrem ayı dini, tarihi ve kültürel açıdan birçok mesaj barındırıyor. Bu ayda aşure gününün yanı sıra muharrem ayı orucu da oldukça büyük önem arz ediyor. Muharrem ayında Aşure yapmak ve dağıtmak isteyenler tarih bilgisi sorgulamalarına hız kazandırdı. Peki, Aşure Muharrem ayının kaçıncı günü yapılır? 2023 Muharrem ayı, aşure günü ne zaman, hangi gün?

Haber 11-07-23 23:26

Aşure Günü ne zaman, hangi tarihte? 2023 Aşure Günü ayın kaçında, hangi gün başlayacak ve bitecek?

Aşure günü Muharrem ayı içerisinde gerçekleşiyor. Bu sene temmuz ayının gelmesinin ardından Aşure Günü ve muharrem ayı için geri sayım başladı. Müslüman vatandaşların heyecanla beklediği muharrem ayı dini, tarihi ve kültürel açıdan birçok mesaj barındırıyor. Bu ayda aşure gününün yanı sıra muharrem ayı orucu da oldukça büyük önem arz ediyor. Peki, aşure ne zaman pişirilir ve dağıtılır?

Haber 08-07-23 11:46

İlk sahur ne zaman? Ramazan ayı ilk sahur saati kaçta, hangi gün? İşte 2023 sahur vakti

İlk sahurun ne zaman, hangi gün olduğu araştırılıyor. Müslümanların heyecanla beklediği ramazan ayına sayılı günler kaldı. Bu sene mübarek ay 23 Mart tarihinde başlayacak. Ramazan ayı boyunca farz olan oruç ibadetini yerine getirecek olanlar sahur ve iftar saati aralığında orucu bozan durumlardan uzak duracaklar. Peki, ilk sahur ne zaman? Ramazan ayı ilk sahur saati kaçta?

Trend 21-03-23 20:17

Şeker hastalarının insülin iğnesi orucu bozar mı? Oruçluyken nikotin bandı yapıştırılır mı?

Ramazan ayına sayılı günler kala hangi hallerde orucun bozulacağı araştırılıyor. Milyonlarca Müslüman oruç ibadetini sakatlamamak için gerekli şartları öğrenmek istiyor. En çok merak edilen konulardan biri de şeker hastalarının yaptırdığı insülin iğnesi oldu. Peki Şeker hastalarının insülin iğnesi orucu bozar mı? Oruçluyken nikotin bandı yapıştırılır mı? İşte detaylar...

Haber 09-03-23 23:33

Şaban ayı orucu kaç gün tutulur, hangi günler tutulmalıdır? Şaban ayı ilk gün orucuna nasıl niyet edilir? Diyanet açıkladı!

Şaban ayı orucu ile ilgili araştırmalar 21 Şubat 2023 Salı günü hız kazandı. Mübarek üç ayların içerisindeki ikinci ay ve aynı zamanda Ramazan'ın habercisi olan Şaban ayında oruç tutmak oldukça faziletlidir. Şâban ayının büyük kısmını oruçlu geçiren Hz. Peygamber “İnsanların değerini bilemedikleri bu ayda ameller Allah’a arzedilir; ben amellerimin oruçlu iken Allah’a arzedilmesini arzu ediyor ve bu ayda oruç tutuyorum” buyurmuştur. Peki, Şaban ayı ilk gün orucuna nasıl niyet edilir?

Haber 21-02-23 23:58

Miraç Kandili orucu kaç gün tutulur, hangi günler? Miraç Kandili orucuna nasıl niyet edilir? Diyanet açıkladı!

Miraç Kandili bugün idrak edilecek. Bilindiği üzere Recep ayının 27. gecesine Miraç gecesi denilmektedir. Miraç kelime anlamı itibariyle göğe çıkma, yükselme anlamlarına gelir. İsra ve Miraç hâdisesi, İslam peygamberi Hz. Muhammed’in (s.a.v.) hicretinden 18 ay evvel vukû bulmuştur. Miraç Kandili'ni çeşitli ibadetlerle geçirmek tavsiye edilir. Peki, Miraç Kandili orucu kaç gün tutulur, hangi günler? Miraç Kandili orucuna nasıl niyet edilir? Ayrıntılar haberimizde...

Haber 17-02-23 22:57

MİRAÇ KANDİLİ ORUCU kaç gün, hangi gün tutulur? Cuma günü tek gün oruç tutulur mu? İşte Miraç Kandili orucu fazileti

Miraç Kandili orucunun ne zaman, hangi gün tutulacağı merak edilen konular arasında yer alıyor. Müslümanların heyecanla beklediği Miraç Kandili yarın idrak edilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı yayımladığı dini takvimde bu önemli günün 17 Şubat Cuma gününe denk geldiğini duyurdu. Peki, Miraç Kandili orucu kaç gün, hangi gün tutulur? Cuma günü tek gün oruç tutulur mu? İşte Miraç Kandili orucu fazileti

Haber 16-02-23 19:03

Regaip kandili orucu hangi gün, kaç gün tutulur? Regaip Kandili Cuma günü oruç tutulur mu?

Regaip Kandili 26 Ocak'ta idrak ediyor. Mübarek üç ayların gelişini müjdeleyen Regaip Kandilinde ibadet etmek, sevap kazanmak isteyen Müslümanlar, Regaip Kandili oruç zamanını araştırıyor. Peki Regaip Kandili Cuma günü oruç tutulur mu? Regaip Kandili orucu hangi gün, kaç gün tutulur? İşte merak edilenler...

Haber 26-01-23 15:46

Nafile oruca ne zaman, hangi günler niyet edilir? Sahursuz nafile orucu tutulur mu, bozulursa ne olur?

Nafile oruca ne zamana kadar niyet edileceği sorusu, 3 ayların başlanıgıçı olan Recep ayının başlamasıyla beraber merak konusu oldu. Nafile orucu Hz. Peygamber (s.a.v) döneminde 3 aylarda tutulurdu. Her bir ay için tutulan nafile orucunun kuralları da farklı olmaktaydı. Bu doğrultuda nafile orucu hakkında merak edilen sorular hız kesmeden araştırılıyor. Peki, Nafile oruca ne zaman, hangi günler niyet edilir? Sahursuz nafile orucu tutulur mu, bozulursa ne olur?

Haber 24-01-23 20:00

Üç aylar orucu ne zaman başlıyor, bugün mü? 3 aylar orucu kaç gün tutulur? Diyanet açıkladı!

İslam aleminde Recep, Şaban ve Ramazan ayını kapsayan rahmet ve bereket mevsimi üç aylar bugün itibariyle başladı. Üç Aylar’da önemli nâfile ibadetlerden biri de oruç olarak biliniyor. Recep ve Şâban aylarının tamamının oruçlu geçirilerek Ramazan ile birleştirilmesi “Üç Aylar Orucu” şeklinde adlandırılır. Peki, Üç aylar orucu ne zaman başlıyor, hangi günler tutulur? 3 aylar orucu kaç gün tutulmalıdır? İşte ayrıntılar...

Haber 23-01-23 14:17

MEVLİD KANDİLİ ORUCU ne zaman? Mevlid Kandili’nde oruç tutulur mu, nasıl niyet edilir? Diyanet açıkladı!

Mevlid Kandili orucunun ne zaman, hangi gün tutulacağı İslam Peygamberi Hazreti Muhammed'in doğum günü olarak kabul edilen Mevlid Kandili sebebiyle merak konusu oldu. Mevlid Kandili orucu tutmak isteyen vatandaşlar sahur ve iftar saatleri aralığında orucu bozan durumlardan uzak durmak durumundadır. Diyanet İşleri Başkanlığı kandil orucu ile ilgili bilgileri yayımladı. Peki, Mevlid Kandili orucu ne zaman, nasıl niyet edilir?

Haber 07-10-22 07:12

Ben Bu Cihana Sığmazam'ın Leyla'sı Ebru Özkan Saban kimdir? Ebru Özkan Saban nereli ve kaç yaşında?

Ben Bu Cihana Sığmazam'ın Leyla'sı Ebru Özkan Saban vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. ATV'nin merak uyandıran yeni dizisinde ünlü oyuncunun yanı sıra, Oktay Kaynarca, Pelin Akil, Ali Seçkiner Alıcı ve Işıl Yücesoy gibi oyuncular yer alıyor. Peki, Ebru Özkan Saban kimdir? Nereli ve kaç yaşında? Ben Bu Cihana Sığmazam'ın Leyla'sı Ebru Özkan Saban hangi dizilerde oynadı?

Magazin 20-09-22 20:24

Ben Bu Cihana Sığmazam'ın Cezayir'i Okay Kaynarca kimdir? Oktay Kaynarca nereli ve kaç yaşında?

Ben Bu Cihana Sığmazam'ın Cezayir'i Oktay Kaynarca vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. ATV'nin merak uyandıran yeni dizisinde ünlü oyuncunun yanı sıra, Ebru Özkan Saban, Pelin Akil, Ali Seçkiner Alıcı ve Işıl Yücesoy gibi oyuncular yer alıyor. Peki, Oktay Kaynarca kimdir? Nereli ve kaç yaşında? Ben Bu Cihana Sığmazam'ın Cezayir'i Oktay Kaynarca hangi dizilerde oynadı?

Magazin 20-09-22 20:23

SAFER AYI DUASI, İBADETLERİ VE TESBİHLERİ: Safer ayı anlamı ve önemi nedir, ne zaman bitecek, hangi gün?

Safer ayı duası, ibadetleri ve tesbihleri; 28 Ağustos itibariyle vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediliyor. Bu ay "bela ayı" olarak da nitelendirilir. Fakat bu durum Cahiliye devrinden kalma bir hurafedir. Birçok vatandaş internette "Safer ayı anlamı ve önemi nedir, ne zaman bitecek, hangi gün?", "Safer ayı duası, ibadetleri ve tesbihleri" gibi soru ve konu başlıklarını araştırıyor. İşte Safer ayı duası, ibadetleri ve tesbihleri...

Haber 30-08-22 15:27

Zilhicce ayı nedir, zilhicce orucu ne zaman tutulur? 2022 Zilhicce ayı ne zaman hangi gün?

Zilhicce ayı nedir, zilhicce orucu ne zaman tutulur gibi soruların yanıtı, Kurban Bayramı'nı da kapsayan Zilhicce ayının gelmesiyle beraber binlerce Müslüman vatandaş tarafından sorgulanıyor. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s) tarafından da Zilhicce ayında oruç tutmanın önemine değinilmiştir. Peki, Zilhicce ayı nedir, zilhicce orucu ne zaman tutulur? 2022 Zilhicce ayı ne zaman hangi gün?

Haber 01-07-22 08:02

ZİLHİCCE AYI NEDİR? 2022 Zilhicce ayı ne zaman? Zilhicce orucu nasıl tutulur? Diyanet İşeri Başkanlığı açıkladı!

Zilhecce ayı nedir? Kurban Bayramı için geri sayım sürerken Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından konu ile ilgili açıklamada bulunuldu. Müslümanlar için önemli olan bu ay için az bir süre kaldı. Birçok kişi arama motorlarında konuya ilişkin yaptıkları sorgulamalara devam ediyor. Peki 2022 Zilhicce ayı ne zaman? Zilhicce orucu nasıl tutulur? İşte ayrıntılar...

Haber 23-06-22 08:33

Şevval ayı ne zaman bitiyor? 2022 Şevval ayı hangi tarihte sona erecek?

Her sene heyecanla beklenen mübarek Ramazan ayının ardından Şevval ayı başlamıştı. Peygamber efendimiz, hem ibadet hayatının sonlanmaması hem de bir ay boyunca oruç tutan bedenlerin normal hayata uyum sağlamaları için Şevval orucu tutulmasını tavsiye ediyor. Peki Şevval ayı ne zaman bitiyor? 2022 Şevval ayı hangi tarihte sona erecek? İşte merak edilenler...

Haber 15-05-22 21:29

Şevval ayı ne zaman başlayacak? Şevval ayı altı gün orucu ne zaman tutulacak?

Müslümanlar, Şevval ayının 2022'de hangi güne denk geleceğini araştırmaya başladı. Hz. Peygamber (s.a.s.), “Kim Ramazan orucunu tutar ve ona Şevval ayından altı gün ilave ederse, sanki yılın bütününde oruç tutmuş gibi olur.” diyerek buyurduğu Şevval ayında altı gün oruç tutmayı tavsiye etmiştir. Peki Şevval ayı ne zaman başlayacak? Şevval ayı altı gün orucu ne zaman tutulacak? İşte detaylar...

Haber 28-04-22 01:26

Şevval ayı ne zaman başlayacak? Şevval ayı altı gün orucu ne zaman tutulacak?

Müslümanlar, Şevval ayının 2022'de hangi güne denk geleceğini araştırmaya başladı. Hz. Peygamber (s.a.s.), “Kim Ramazan orucunu tutar ve ona Şevval ayından altı gün ilave ederse, sanki yılın bütününde oruç tutmuş gibi olur.” diyerek buyurduğu Şevval ayında altı gün oruç tutmayı tavsiye etmiştir. Peki Şevval ayı ne zaman başlayacak? Şevval ayı altı gün orucu ne zaman tutulacak? İşte detaylar...

Haber 28-04-22 01:26

Oruçluyken adet olunca oruç bozulur mu? Adetliyken oruç tutulur mu? Adetin kaçıncı gün oruç tutulur? Adet orucu bozar mı?

Oruçluyken adet(regl) olmak orucu bozar mı sorusu merak edilen soruların başında geliyor. Ramazan ayında orucu bozan durumlardan en çok araştırılan konuların başında oruçluyken regl olmak orucu bozar mı, kadınların her ay geçirdiği adet dönemi orucu bozar mı? soruları kadınların merak ettiği soruların başında gelmektedir. Hangi durumlar orucu bozar hangileri bozmaz işte detaylar!

Haber 19-04-22 12:12

Orucu ne bozar? Dişten kan gelirse oruç bozulur mu? Vücuttan kan akması orucu bozar mı?

Oruç tutan vatandaşlar, hangi durumlarda oruçlarının bozulacağını araştırıyor. Onlardan biri de dişten kan gelme durumunda oruçların bozulup bozulmayacağı araştırılıyor. Diş kanamasının belli bir nedeninin olabileceği gibi gün içinde ansızın da insanın başına gelebilir. Vatandaşlar, oruçluyken dişten kan gelirse oruç bozulur mu sorusunun yanıtını arıyor. İşte merak edilen detaylar!

Haber 17-04-22 13:14

Oruç hangi durumlarda bozulur? Orucu bozan haller nelerdir? Diyanet fetvasına göre orucu bozan durumlar...

Orucu bozan durumlar Ramazan ayında araştırılan konuların en başında gelmektedir. Orucu bozan bu durumların bazıları biliniyor ancak bazılarında insan ister istemez bir tereddüt yaşıyor. Ramazan ayında tutulan oruçla birlikte insanın ruhu tabir-i caizse bir devir daim yaşar. O yüzden Ramazan ayında tutulan oruçlarımızı her türlü günahtan muhafaza etmeliyiz. Vatandaşlar, bu ayda orucu hangi durumların bozduğunu merakla araştırıyor. İşte merak edilen o durumlar!

Haber 17-04-22 12:00

Oruçluyken diş fırçalamak, banyo yapmak, duş almak, öpüşmek, adet olmak orucu bozar mı? Orucu bozan şeyler listesi!

Orucu bozan durumlar çok sık araştırılan konular arasında. Orucun hangi durumlarda bozulduğu Ramazan'ın gelmesi ile birlikte sık sık sorulmaya başlandı. Oruçluyken diş fırçalamak, banyo yapmak ve öpüşmek bozar mı? şeklindeki sorular yanıtlarını arıyor. Ramazan ile vatandaşlar, bazı konuların aydınlatılması bekleniyor. Bir ay boyunca tutulacak olan oruç her türlü olumsuz durumdan korunmak isteniyor. İşte oruçluyken orucu bozan bazı durumların listesi!

Haber 06-04-22 13:46

Dilaltı hap, burun spreyi, aşı, astım ilacı... Diyanete soru yağmuru: Orucu bozar mı?

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, oruçla ilgili merak edilen sorular da tekrar akıllara geldi. Özellikle orucu bozan hususlar konusunda araştırma yapan vatandaşlar, Diyaneti adeta soru yağmuruna tuttu. Peki hangi durumlarda oruç bozulur? İşte Diyanetin verdiği yanıtlar...

Haber 02-04-22 15:25

Orucu ne bozar? Oruç hangi durumlarda bozulur? Orucu bozan durumlar nelerdir?

Orucu bozan durumlar Ramazan ayına az bir zaman kala araştırılmaya başlandı. Müslümanlar için Ramazan ayında yapılan ibadetlerin anlamı çok büyüktür. Bedeni ve ruhu temizleyen oruç, her kötü düşünceden ve davranıştan arındırılarak tutulmalıdır. Bunun için yapılan her davranışa, söylenen her söze daha çok dikkat edilir. Oruç, Ramazan ayının en kıymetlisidir bunun içindir ki internette orucu ne bozar, oruç hangi durumlarda bozulur soruları çok araştırılmaya başlanmıştır. İşte orucu bozan şeyler!

Haber 30-03-22 15:16

2022 Ramazan ayı ne zaman başlıyor? İlk oruç ne zaman, hangi gün tutulacak? İlk teravih namazı ne zaman?

Ramazan ayı ne zaman başlıyor? sorusunun yanıtını öğrenmek isteyen vatandaşlar konuya ilişkin araştırma yapmaya başladı. 2022 yılının ilk sahuru ve orucu merak konusu oldu. Peki 2022 Ramazan ayı ne zaman başlıyor? İlk oruç ne zaman, hangi gün tutulacak? İlk teravih namazı ne zaman? Konuya ilişkin detaylar haberimizde...

Haber 30-03-22 13:00

Ramazan ne zaman başlıyor? Oruç ne zaman başlıyor 2022? Sahura ne zaman kalkılacak? Ramazan ayı başlangıç tarihi nedir? İlk oruç hangi gün tutulacak?

Ramazan ayına artık sayılı günler kaldı. 2022 yılının ilk sahuru ve orucu en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Berat Kandili sonrası idrak edilecek olan 11 ayın sultanı Ramazan ayı yaklaşmaya devam ediyor. Vatandaşlar, büyük bir heyecanla Ramazan ayının gelmesini bekliyor. Diyanet yayınladığı dini günler takvimi ile Ramazan ayına dair sorulan sorulara yanıt verdi. İşte Ramazan ayına dair detaylar!

Haber 20-03-22 13:22

Şaban ayı ibadetleri nelerdir? Diyanet'e göre Şaban ayında yapılacak ibadetler nelerdir? Şaban ayı orucu kaç gündür?

Şaban ayı 2022 yılında 4 Mart Cuma günü idrak edilmeye başlanacak. Üç ayların ikinci olan Şaban ayı içinde Berat kandili'ni de barındırıyor. Müslümanlar böyle mübarek ayda hangi ibadetlerin, nasıl yapıldığını araştırmaya başladı. Diyanet'in açıkladığı Şaban ayı ibadetlerinin ne olduğu ve Şaban ayında oruç tutulur mu tutulursa kaç gün tutulur şeklindeki sorular sıklıkla soruluyor. Şaban ayına dair tüm detaylar!

Haber 04-03-22 15:51

Şaban ayı ne zaman 2022? Şabanı şerif ne demek? Şaban ayının ilk gümü ne zaman? Şaban ayı orucu ne zaman tutulur?

Şaban ayının gelmesiyle birlikte tüm Müslümanları büyük bir heyecan sardı. Üç ayların başlangıcı olan Recep ayından sonra beklenen ay yani Şaban ayı da geldi. Recep ayının son bulmasıyla birlikte tüm İslam alemi Şaban ayına da girmiş bulunmaktadır. 2022 yılında Şaban ayının tam olarak hangi ay ve gün başlayacağını merak edenler Şaban ayı ne zaman şeklinde araştırmalara başladı. İşte haberin detayları!

Haber 04-03-22 13:08

Son Nefesime Kadar dizisinin Vedat'ı Ertan Saban kimdir? Ertan Saban nereli ve kaç yaşında? Hangi filmlerde oynadı?

Son Nefesime Kadar dizisinin Vedat'ı Ertan Saban izleyiciler tarafından merak edildi. Son Nefesime Kadar dizisi bu akşam FOX TV'de izleyici ile buluştu. Dizinin ilk bölümünü izleyenler Son Nefesime Kadar dizisinin Vedat'ı Ertan Saban kimdir? Ertan Saban nereli ve kaç yaşında? Hangi filmlerde oynadı? sorularının yanıtını öğrenmek için internette araştırma yapmaya başladı. İşte Ertan Saban'ın hayatı, biyografisi ve oynadığı yapımlar...

Magazin 23-02-22 21:17

2022 Recep ayı orucu ne zaman tutulur? Üç aylar orucu kaç gün, hangi gün tutulur?

İslam aleminde önemli bir yere sahip olan üç aylar 2 Şubat 2022 tarihinde başlıyor. Mübarek günlere kısa bir zaman kala üç aylar orucu ile ilgili detaylar oruç tutmak isteyen vatandaşlar tarafından merak edildi. Peki 2022 Recep ayı orucu ne zaman tutulur? Üç aylar orucu kaç gün, hangi gün tutulur? İşte ayrıntılar...

Haber 01-02-22 12:20

Üç aylar orucu ne zaman başlayacak? 2022 üç aylar başlangıcı hangi gün?

Müslümanların yakından takip ettiği üç aylar orucunun ne zaman başlayacağı araştırılmaya başlandı. 2022 yılında üç aylar Şubat ayında başlayacak. Böylece Recep ve Şaban aylarının ardından on bir ayın sultanı ramazan ayı Müslümanlar tarafından ifa edilmeye başlanacak. Peki üç aylar orucu ne zaman başlayacak? 2022 üç aylar başlangıcı hangi gün? İşte merak edilenler...

Haber 28-01-22 17:33

Orucu bozan durumlar nelerdir? Oruç hangi durumlarda bozulur?

Müslümanlar’a, Kur’an’ın ilk ayetlerinin vahyedildiği Kadir Gecesi de bu ay içinde idrak ediliyor. Kadir Gecesi 2021 senesinde 8 Mayıs tarihine denk geliyor. Oruç tutmakla mükellef olan Müslümanların, bu ay içerisinde oruç tutması farz olur. Ramazan ayı boyunca tutulan orucun kabul olması içinse, Müslümanların dikkat etmesi gereken detaylar bulunur. Buna göre orucu bozan durumlar nelerdir? Sakız çiğnemek orucu bozar mı?

Haber 12-04-21 10:52

Hekimoğlu dizisine flaş transfer! Sevtap Özaltun hangi rolde oynayacak?

Kanal D’nin başrollerinde Timuçin Esen, Okan Yalabık, Ebru Özkan Saban, Kaan Yıldırım, Aytaç Şaşmaz ve Damla Colbay’ın yer aldığı ilgiyle izlenen dizisi Hekimoğlu'nun kadrosuna Sevtap Özaltun da katılıyor.

Magazin 01-03-21 21:21

2021 Ramazan orucu: Ramazan Bayramı ne zaman hangi tarihte? Diyanet 2021 dini takvimi!

Üç ayların 13 Şubat tarihi ile idrak edilmesinin ardından 2021'de Ramazan ayı hangi aya denk geliyor araştırması şimdiden başladı. 18 Şubat Perşembe gecesi Regaip kandili müslüman alemi tarafından sevinle karşılanmıştı. Recep, Şaban ve Ramazan ayının gelmesiyle Ramazan orucu ve bayramı da merak konusu oldu. Bu yıl Ramazan ayında ilk oruç 13 Nisan 2020 Salı günü itibari ile başlayacak ve 12 Mayıs'ta sona erecek. Peki 2021 Ramazan Bayramı tarihleri neler?

Haber 19-02-21 14:37

Su orucu nasıl yapılır? Faydaları nelerdir?

Son zamanlarda birçok diyet yöntemi popüler olmuş durumda. Kilo vermek isteyenlerin hangi diyeti uygulayacağı konusunda kafası bi hayli karışmış halde. Su orucu da bu diyet yöntemlerinden biri.

Haber 28-12-20 11:44

Oruçluyken uyumak orucu zedeler mi?

11 ayın sultanı ramazan, islamın temel şartlarından olan oruç ibadetini yerine getirdiğimiz aydır. Bu ay süresince nefsi arzularımızdan uzak durmalı ve orucumuza zarar verecek durumlardan kaçınmalıyız. Peki, hangi durumlar oruç için sakıncalıdır, hangileri değildir? Orucun mekruh halleri hakkında bilmeniz gerekenler sizin için derlendi.

Haber 15-05-20 11:04

Berat Kandili ne zaman? 2020'de Berat Kandili hangi güne denk geliyor?

Üç ayların içinde olduğumuz şu dönemde sırada Regaip Kandili'nden sonra sırada Miraç ve Berat kandilleri var. Peki Berat Kandili ne zaman? 2020'de Berat Kandili hangi güne denk geliyor ki Berat Kandili orucu ne zaman tutulacak?

Haber 17-03-20 17:15

Hekimoğlu 5. yeni bölüm fragmanı yayınlandı! Hekimoğlu'na hangi ünlü oyuncu konuk oluyor?

Kanal D’nin başrollerinde Timuçin Esen, Okan Yalabık, Ebru Özkan Saban, Kaan Yıldırım, Aytaç Şaşmaz ve Damla Colbay’ın yer aldığı, House M.D. dizisinin Türkiye uyarlaması olan Hekimoğlu, 28 Ocak Salı akşamı 5’inci bölümü ile ekrana geliyor.

Magazin 27-01-20 22:08

Hekimoğlu'na hangi ünlü oyuncu konuk oluyor?

Kanal D’nin başrollerinde Timuçin Esen, Okan Yalabık, Ebru Özkan Saban, Kaan Yıldırım, Aytaç Şaşmaz ve Damla Colbay’ın yer aldığı, House M.D. dizisinin Türkiye uyarlaması olan Hekimoğlu, yine çok konuşulacak bir bölümle ekrana geliyor.

Magazin 21-01-20 13:32

Hekimoğlu hangi hastanede, nerede çekiliyor? Hangi yabancı diziden uyarlandı? İşte Hekimoğlu dizisi konusu

Kanal D'nin uzun zamandır tanıtımlarını yaptığı Hekimoğlu dizisi 1. bölümüyle ekrana geldi. Başrollerini Timuçin Esen, Okan Yalabık, Ebru Özkan Saban, Kaan Yıldırım, Aytaç Şaşmaz ve Damla Colbay’ın paylaştığı Hekimoğlu dizisi çarpıcı konusuyla dikkat çekti. Peki Hekimoğlu dizisi hangi hastanede ve nerede çekiliyor. Dünyaca ünlü House M.D. dizisinin uyarlaması olan dizide, Dr. House rolünü ise Ateş Hekimoğlu adıyla Timuçin Esen canlandırıyor. İşte Hekimoğlu dizisi oyuncuları ve konusu.

Magazin 17-12-19 20:24