Sakız Haberleri

Çiğnedikçe iğne ipliğe döndürüyor! Vücuda girdiği andan itibaren yağ yakıyor

Sağlıklı yaşam ve fazla kilolardan kurtulma konusunda sayısız yöntem bulunuyor. Bu yöntemlerden biri olan sandaloz sakızına dair deyim yerindeyse kullananlar 'iğne ipliğe döndüğünü' söylüyorlar. Ülkemizde pek fazla bilinmeyen sandaloz sakızı, Kuzey Afrika'da Sandaraca ağacından elde ediliyor. Bu sakız kilo vermenize yardımcı olmakla kalmaz aynı zamanda sağlığınızı iyileştirmeye de destek olur.

Kadin 16-02-2024 07:26

9 bin 700 yıllık sakız incelendi: Taş devrine ışık tutan çalışma

90'lı yıllarda İskandinavya'nın Huseby Klev bölgesinde kazılarda 9 bin 700 yıl öncesine ait olduğu belirlenen sakızlar, Mersin Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoteknoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Emrah Kırdök tarafından incelendi. Huş ağacı reçinesinden yapıldığı öğrenilen sakızların dönemin hastalıkları ve beslenme şekilleri hakkında bilgi verdiği ifade edildi.

Haber 25-01-2024 10:05

Mide bulandıran görüntüler! Çiğnenmiş sakızların yapıştırıldığı duvarı yaladı... Sosyal medya bu anları konuşuyor

Amerika Birleşik Devletleri'nin Washington eyaletindeki Seattle bölgesinde yer alan 'Sakız Duvarı' turistlerin uğrak noktalarından biri. Ancak meşhur duvar bu kez sosyal medyada ilginç bir videoya konu oldu. Bir kadın çiğnemiş sakızların yapıştırıldığı duvarı yaladığı anları videoya kaydederek sosyal medyadan paylaşımda gündem yarattı.

Trend 27-10-2023 15:57

Tuğba Ünal çiğnediği sakızı 30 bin TL'ye sattı! İğrenç yorumları yağdı

Tuğba Ünal sosyal medyada oldukça aktif isimlerden... Özellikle Snapchat’te binlerce takipçisi olan Ünal son olarak çiğnediği sakızı bir hayranına sattı.

Magazin 11-07-2023 08:34

Tehlikesi yeteri kadar bilinmiyor! DNA'yı bozuyor, kanser ve kalp hastalığına zemin oluşturuyor

Tükettiğimiz gıdalar üzerine yapılan araştırmalar daha sağlıklı olduğunu düşündüğümüz birçok gıdanın oldukça riskli olabildiğini tespit ediyor. Son yapılan araştırmalarda sevilen birçok yiyeceğin içerisinde bulunan bir maddenin DNA'yı bozarak kanser, diyabet, kalp hastalığı gibi riskli hastalıklara zemin oluşturduğu belirtiliyor.

Haber 05-06-2023 16:20

Bunu herkes yapıyor! 40 tane sakız yutan 5 yaşındaki çocuk hastanelik oldu... Röntgen sonuçları doktorları şoke etti

Amerika Birleşik Devletleri’nin Ohio eyaletinde yaşayan ismi açıklanmayan 5 yaşındaki bir çocuk toplamda 40 tane sakız yutunca hastanelik oldu. Şekersiz sakızları aynı anda yutan çocuk karın ağrısı ve ishal şikayetiyle ailesi tarafından acil servise götürüldü. Küçük çocuğun röntgen sonuçlarını gören doktorlar şaşkına döndü.

Trend 30-05-2023 13:50

Sakızın faydaları nelerdir, mideye faydası nedir? Sakız çiğnemek mideyi rahatlatır mı, diyette şekerli sakız çiğnenir mi?

Sakız dünya genelinde popüler bir ağız hijyeni ve stres azaltıcı üründür. Genellikle doğal veya yapay tatlandırıcılarla tatlandırılmış bir çiğneme malzemesidir. Sakız, insanların ağızda özelleşmiş bir tadı almasını ve çiğneme hareketleri yaparak ağız sağlığını korumasını sağlar. Çiğneme hareketi ayrıca tükürük salgısını uyarır, bu da ağız kuruluğunu önler ve ağızda asit oluşumunu azaltır. Peki, sakız çiğnemek acıktırır mı, diyette şekerli sakız çiğnenir mi?

Haber 08-05-2023 13:57

Sakız çiğnemek orucu bozar mı? Oruçluyken sakız çiğnenir mi? Diyanet'ten merak edilen soruya yanıt!

Sakız çiğnemenin orucu bozup bozmayacağı merak konusu oldu. İbadetlerini eksiksiz ve tam olarak yerine getirmek isteyen kişiler Ramazan ayının ilk gününde konuya dair araştırma yapıyor. Konuya dair ayrıntılara haberimizden ulaşabilirsiniz. Peki, sakız çiğnemek orucu bozar mı? Oruçluyken sakız çiğnenir mi? İşte detaylar...

Haber 23-03-2023 10:29

Sakız çiğnemek orucu bozar mı? Oruçluyken lazer epilasyon ve ağda yaptırılır mı?

Oruçluyken sakız çiğnemenin orucu bozup bozmadığı her Ramazan vakti araştırılan konuların başında geliyor. Ramazan ayı bu sene 23 Mart'a denk geliyor. 22 Mart'ı 23 Mart'a bağlayan gecede sahur için sofralar hazırlanacak. Peki sakız çiğnemek orucu bozar mı? Oruçluyken lazer epilasyon ve ağda yaptırılır mı? İşte detaylar...

Haber 09-03-2023 17:33

Bitlis'te soluk borusuna sakız kaçan öğrenciyi öğretmenleri kurtardı

Bitlis'in Güroymak ilçesinde çiğnediği sakızın soluk borusuna kaçmasından dolayı fenalaşan lise öğrencisi, öğretmenlerinin uyguladığı Heimlich manevrası ile kurtarıldı.B

Yurthaber 20-01-2023 07:55

Bu sakız tam 2.500 TL! Fiyatı duyan inanamıyor: Boksörlerin de tercihi oldu

Kayseri’de sertliğiyle ve çene yapısına birçok faydasıyla bilinen kenger sakızının kilosu 2 bin 500 TL’den satılıyor. Tazeliğini 1,5 yıla kadar koruyan kenger sakızının yüz felci, migren ağrısı, kulak tıkanması, gastrit gibi rahatsızlıklara iyi geldiği ifade ediliyor.

Finans 02-01-2023 13:58

Yaşanan ağrıların ve şişkinliklerin en büyük sebebi! Midede gaza neden olan yiyecekler

Yemeklerden sonra yaşanan gaz ve şişkinlik hissi oldukça rahatsız edici olabiliyor. Bu durumu geçirmek için çeşitli yöntemler aranıyor. Uzmanlar uzun süreli hazımsızlık yaşayanların doktora görünmesi gerektiğini belirtiyor. Ancak basit hazımsızlıklar sıklıkla yediğimiz yiyeceklerden kaynaklanabiliyor. İşte midede ağrı, gaz ve şişkinliğe neden olan yiyecekler...

Haber 28-12-2022 13:44

Yemeden önce tekrar düşünün! Bağırsakları mahvediyor: Bağırsak sağlığı için uzak durmanız gereken yiyecekler

Yediğimiz yiyecekler organlarımızda çeşitli problemlere sebep olabiliyor. Mide ve bağırsak yenilen yiyeceklerden en çok etkilen organlar arasında bulunuyor. Dayanılmaz ağrılara ve tuvalet alışkanlıklarının değişmesine yol açan bağırsak problemlerini daha kötü hale getiren yiyecekler bulunuyor. Bağırsak sorunları yaşayan kişilerin aşağıdaki yiyecekleri yemeden önce tekrar düşünmesi gerekiyor.

Haber 19-12-2022 10:04

Verdiği acı dayanılmaz! Çürükleri önlemenin yolu çok basit

Ağız ve diş sağlığı genellikle önemsiz görülse de dişlerde ortaya çıkan rahatsızlıklar yaşam kalitesini oldukça etkilemektedir. Özellikle diş çürükleri birçok kişinin dayanılmaz ağrılar yaşamasına neden olmaktadır. Uzmanlar diş çürüklerini önlemek için yapmanız gereken basit adımları paylaştı.

Haber 25-11-2022 11:58

Jorge Jesus'a reddedemeyeceği teklif! Sıraya girdiler...

Fenerbahçe'nin başarılı çalıştırıcı Jorge Jesus gerek oyun anlayışı gerekse karakteriyle Sarı-Lacivertli taraftarların sevgilisi haline gelmiş durumda. Saha kenarında da hırslı tavırlarıyla dikkatleri çeken Portekizli çalıştırıcı bambaşka bir konu ile gündeme geldi. Maçlara sakız ile çıkan 68 yaşındaki teknik adam için oldukça ilginç bir teklif geldiği iddia edildi. İşte detaylar...

Spor 01-11-2022 08:28

Ortaokul öğrencisi, Heimlich manevrasıyla arkadaşının hayatını kurtardı

Ordu'da boğazına sakız kaçan 7 yaşındaki Metehan Karabacak, aynı sitede oturan ortaokul öğrencisi arkadaşı Adem Yalvaç'ın uyguladığı Heimlich manevrası sayesinde hayata tutundu - 6'ncı sınıf öğrencisi Adem Yalvaç: - "Bu eğitimi, beden eğitimi dersinde okulda görmüştüm. Öğretmenimiz akıllı tahtadan bize bunları göstermişti" - Metehan'ın uzman doktor olan babası Volkan Karabacak: - "Adem'in Heimlich manevrası sayesinde oğlumun belki de hayatı kurtuldu. Adem'in yaptığı mükemmel bir davranış. Kendisine çok teşekkür ediyorum"

Yurthaber 20-10-2022 11:06

Ebru Polat kimdir, kaç yaşında, ne iş yapıyor? Ebru Polat'tan 900 TL'lik sakız tepkilerine olay yanıt!

Ebru Polat, 18 Ekim 2022 Salı günü 2. Sayfa magazin programında Müge Dağıstanlı ve Gülşen Yüksel'e açıklamada bulunup bir sakıza 900 TL vermesi üzerine gelen tepkilere cevap verdi. 2. Sayfa magazin programında "Sigara almak aptallık değil ama sakıza bu parayı vermek mi aptallık?" diyen ünlü isim vatandaşlar tarafından merak edildi. Peki, 2. Sayfa'nın konuğu Ebru Polat kimdir, nereli ve kaç yaşında? Ebru Polat 900 TL'ye sakız alması ile ilgili ne dedi?

Magazin 18-10-2022 11:11

Stresinizi ve ağrıları kökten çözecek! Bu basit yöntemleri deneyin

Stres birçok hastalığa neden olan temel etkenler arasında bulunuyor. Gün içerisinde ister istemez strese maruz kalıyoruz. Stresi yönetmek oldukça zorlu olabiliyor. Ancak stresi azaltmak için çok basit yöntemler bulunuyor. Bu yöntemleri deneyerek rahatlayabilirsiniz.

Haber 17-10-2022 15:59

Dayanılmaz ağrılara ve şişkinliğe yol açıyor! Gaz probleminiz varsa yemeden önce tekrar düşünün

Severek yediğimiz yiyecekler birçok sağlık sorununa yol açabiliyor. Sağlıklı olan yiyecekler bile vücudumuza dokunarak rahatsızlıklar yaşamamıza neden olabiliyor. Yemeklerden sonra hissedilen hazımsızlık gibi durumlar dayanılmaz karın ağrılarına yol açabiliyor. Bu ağrıların nedeni yediğimiz gaz yapan yiyecekler olabilir.

Haber 12-10-2022 14:44

Neden daha önce duymamışım diyeceksiniz: Buz küplerinin farklı kullanım alanları! Birçok sorunu kökten çözüyor

Mutfakta kullandığımız birçok ürün sadece mutfakta değil diğer alanlarda da yardımımıza koşuyor. Buz da sağlıktan temizliğe kadar birçok soruna fayda sağlayan malzemeler arasında bulunuyor. Buzu sadece içecekleri soğutmak için kullanıyorsanız yanlış yapıyorsunuz. Buzun farklı kullanım alanları günlük yaşadığımız birçok sorunu kökten çözüyor.

Kadin 10-10-2022 09:34

Covid kâbusu yeniden başlıyor! Sakızlı önlem

Koronavirüsün yol açtığı Covid-19 virüsü vaka sayılarında yaşanan artış endişelere neden oldu. Ülkemizde artışa geçen vaka sayıları nedeniyle akıllara, "yeniden karantina olacak mı? maske zorunluluğu geri mi dönüyor?" gibi sorular geliyor. Koronavirüse karşı çalışmalar sürüyor. ABD’li bilim insanları başta Covid-19 olmak üzere birçok hastalığı yok eden sakız geliştirdi. Yapılan deneylerde umut verici sonuçların ortaya çıktığı sakız, Covid-19'u tükürükte yakalıyor.

Haber 28-07-2022 15:08

Sakızdan balonlar yaparak servet kazanıyor! “Sakızlara karşı hep bir çekimim olmuştur”

Sosyal medyada Julz ismiyle bilinen bir kadın sakızdan yaptığı balonları şişirme videoları sayesinde ayda binlerce dolar kazanıyor. Çocukluğundan beri balonlara karşı özel bir ilgisi olduğunu dile getiren Julz, sosyal medyadan yaptığı paylaşımlar sayesinde kısa sürede ünlenmeyi başardı.

Trend 27-06-2022 11:49

'Çam sakızı çoban armağanı' atasözü tarih oldu! Kilosu altınla yarışıyor...

Artvin’de köknar ağacından tek tek toplanan çam sakızının kilosu bin liradan satılıyor. Geçimini sakız toplayarak elde eden Kenan Kızılkaya, kanser hastası eşinin tedavi işin metrelerce yükseklikte bulunan ağaçlara çıkarak çam sakızı topluyor.

Finans 20-06-2022 14:46

Kanser hücrelerine iyi geliyor! İşte çam sakızının az bilinen 7 faydası

Çam sakızı sağlık açısından oldukça faydalıdır. Yaraların iltihap kapmasını önlemede ve iyileştirmede oldukça başarılı olan çam sakızının çamgiller ailesinden geldiği ve köknar ağacından elde edildiği biliniyor. İşte çam sakızının az bilinen 7 faydası...

Haber 04-05-2022 22:59

Sakız çiğnemek orucu bozar mı? Oruçluyken sakız çiğnenir mi? Diyanet açıkladı...

2 Nisan Cumartesi günü oruç başlayacak ve 1 Mayıs'ta sona erecek. Oruç hazırlığına başlayan Müslümanlar, "Sakız çiğnemek orucu bozar mı?" sorusunun yanıtı araştırmaya başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı, akıllardaki soru işaretlerini silecek açıklama yaptı. Peki oruçluyken sakız çiğnenir mi? İşte ayrıntılar...

Haber 01-04-2022 01:32

Çam sakızı kanser hücrelerine karşı etkili mi? Çam sakızın bilinmeyen mucizevi faydaları nelerdir?

Çam ağacından elde edilen çam sakızının insan vücuduna birçok faydası bulunuyor. Özellikle yaraları iyileştirmede, iltihap kapmasını önlemekte oldukça başarılı olan çam sakızının, çamgiller ailesinden geldiği ve köknar ağacından elde edildiği biliniyor. İşte çam sakızının pek bilinmeyen mucizevi faydaları...

Haber 18-03-2022 00:21

Kilosu 750 TL! Faydası saymakla bitmiyor

Mezda sakızını hiç duymadıysanız faydalarına şaşıracaksınız. Mezda sakızı antiseptik özelliği, yaraların iyileşmesinde etkili olması gibi faydalarıyla doğal ürünler tercih edenler tarafından biliniyor. Köknar ağaçlarından toplanan mezda sakızı zor elde ediliyor bu nedenle fiyatı oldukça pahalı olabiliyor.

Haber 17-02-2022 12:50

Mikro heykeltıraş cikletten 15 heykel yaptı

Mikro heykeltıraş cikletten 15 heykel yaptı

Yurthaber 03-11-2021 13:55

Bir ay çiğnenebiliyor! Kenger sakızı altınla yarışıyordu, fiyatı ile altını geçti

Sivas ve Malatya çevresinde dağlık bölgelerde yetişen kenger bitkisinin kök kısmından elde edilen Kenger sakızı, geçtiğimiz yıllarda kilogramı 800 liradan alıcı buluyordu. Bu yıl itibariyle kilogram fiyatı bin lira olan kenger sakızı, 836 lira olan çeyrek altını geçti. Sakızın toplanmasının güç olması, toplayan kişi sayısının az olması dolayısıyla fiyatının yüksek olduğu ifade ediliyor.

Finans 12-06-2021 12:58

Orucu bozan durumlar nelerdir? Oruç hangi durumlarda bozulur?

Müslümanlar’a, Kur’an’ın ilk ayetlerinin vahyedildiği Kadir Gecesi de bu ay içinde idrak ediliyor. Kadir Gecesi 2021 senesinde 8 Mayıs tarihine denk geliyor. Oruç tutmakla mükellef olan Müslümanların, bu ay içerisinde oruç tutması farz olur. Ramazan ayı boyunca tutulan orucun kabul olması içinse, Müslümanların dikkat etmesi gereken detaylar bulunur. Buna göre orucu bozan durumlar nelerdir? Sakız çiğnemek orucu bozar mı?

Haber 12-04-2021 10:52

Kahreden olay! Boğazına sakız kaçan genç hayatını kaybetti

Sakarya’nın Serdivan ilçesinde soluk borusuna sakız kaçan Selim K. (27) hayatını kaybetti.

Haber 06-04-2021 13:18

Sakız çiğnemek zayıflatır mı? Bilimsel olarak böyle bir etkisi var mı?

Sakız mayası, tatlandırıcılar ve aromatik ajanlardan oluşan sakız 1990'lı yıllardan beri üretilmektedir.

Kadin 23-06-2020 13:56

Nikotin sakızında ağız kanseri riski

Sigarayı bırakmaya yardımcı olarak kullanılan nikotin sakızlarının kanser yapma riski bulunduğu bildirildi. Ağız kanseriyle nikotin arasında bağlantı bulan bilim adamları, nikotin sakızı ve pastili gibi uzun süre ağızdan nikotin alımının, bu hastalık riskinin daha da yükselmesine yol açabileceğini belirttiler.

Haber 22-04-2009 13:49

Kenger sakızı şifa dağıtıyor

Dağların sarp kayalıklarında yetişen kenger bitkisinden elde edilen kenger sakızı, Adıyaman'da vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Haber 17-08-2005 11:23

Sakız çiğnemek zekayı geliştiriyor

Kimilerine göre ciddiyeti bozan kimi ne göre gereksiz yere çeneyi yoran sakızın sürekli çiğnenmesi halinde zekayı artırdığı ortaya çıktı.

Haber 12-10-2004 14:59