Selenyum Haberleri

Selenyum faydaları nedir, eksikliği ve fazlalığında ne olur? Selenyum nedir, ne işe yarar, günlük selenyum ihtiyacı ne kadar?

İnsan vücudu yaşamsal faaliyetlerini devam ettirebilmek için bazı vitamin ve minerallere ihtiyaç duyar. Bu mineral ve vitaminler eser miktarlarda olsalar bile insan vücudunun bunlara ihtiyacı vardır. Selenyum da insan vücudunun ihtiyacı olan minerallerden birisidir. Selenyum sadece insanlar için değil aynı zamanda hayvanlar için de önemli olan minerallerden birisidir. Selenyum eksikliği insan vücudunda birtakım olumsuzluklara yol açabilir. Peki, selenyum nedir ve ne işe yarar?

Haber 30-03-2023 17:15

Sedef hastalığına ve alerjiye karşı korur, üreme sağlığını destekler: Selenyum nedir, selenyum hangi besinlerde bulunur?

Selenyum, DNA fonksiyonlarından, tiroid bezlerinin çalışmasına, bağışıklık sisteminden, cilt sağlığına kadar pek çok alanda görev alan çok kıymetli bir mineraldir. Kalp sağlığı, üreme, iltihap ya da enfeksiyon durumlarında da etkilidir. Selenyum vücut içinde bu kadar kıymetliyken bunun takibini yapıyor muyuz? Hangi durumlarda eksikliği görülür? Hangi durumlarda özellikle takip edilmesi gerekir?

Haber 12-10-2022 17:00

Sivilceli bir vücutta yaşamak zorunda değilsiniz! Sivilceden kurtulmak için...

Sivilceli bir cilt başta ergenlik dönemi olmak üzere hayatın belli dönemlerinde ortaya çıkarak rahatsızlık verir. Ergenlik döneminde normal karşılansa da sonrasında rahatsız edici olabilir. Genetik faktörlerin yanı sıra beslenme düzeni ve yaşam tarzı da sivilce oluşumunda etkili oluyor. Sivilce oluşumunu en aza indirmek için beslenme düzenine dikkat etmek gerekiyor.

Haber 11-08-2022 14:19

Saç dökülmesinden sorumlu üç saç bakım alışkanlığı

Saç dökülmesi, en sık rastlanan sağlık sorunlarından biridir. Saç dökülmesinin birçok nedeni olabilir. Yaşlandıkça, genetik nedenlerden veya farkında olmadan yaptığınız saç bakım rutinlerinden ötürü saç dökülmesi yaşanabilir. Saç bakımı rutinleriniz yüzünden saçlarınız dökülüyor olabilir...

Haber 22-06-2022 15:35

Selenyum

Selenyum Hakkındaki Haberler Mynet'te. Selenyum Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Yeterince almazsanız sorunlara hazırlıklı olun!

Çok az kişinin bildiği ama hayatınızı değiştirecek önemde olan Selenyum eksikliği, sizi hastalıklara karşı savunmasız hale getirebilir. Başta bağışıklığı düşürmek olmak üzere tiroidin bozulmasına, erken yaşlanmaya, saçların dökülmesine, kasların zayıflamasına, kısırlık sorununa hatta kalp rahatsızlıklarına neden olan selenyum hakkında çok az kişinin bildiği önemli bilgileri bir araya getirdik.

Haber 29-01-2022 10:44

Hatay'da 15 milyon lira değerinde selenyum ele geçirildi

Hatay'da polisin şüphe üzerine durdurduğu araçta yapılan aramada piyasa değeri 15 milyon lira olduğu değerlendirilen, 1 kilo 650 gram selenyum ele geçirildi.

Haber 05-02-2021 16:08

Selenyum nedir? Eksikliğinden korunmak için neler yapılmalı?

Selenyum vücudumuz tarafından üretilmeyen ancak vücudun sağlıklı kalması için ihtiyaç duyduğu bir mineraldir. Faydaları saymakla bitmeyen selenyuma neredeyse tüm organlarımızın ihtiyacı vardır. Peki selenyum nedir? Selenyum eksikliği neden olur?

Haber 25-12-2020 14:27