Sivas Bilim Ve Teknoloji Üniversitesi Haberleri

Mehmet Kul kimdir? Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Mehmet Kul nereli ve kaç yaşında? Resmi Gazete'de yayımlandı!

Mehmet Kul, 24 Aralık 2022 Cumartesi günü Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararı ile Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü oldu. Resmi Gazete'deki açıklamanın ardından birçok kişi arama motorlarında araştırma yapmaya başladı. Peki, Mehmet Kul kimdir? Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Mehmet Kul nereli ve kaç yaşında? İşte detaylar...

Haber

Protein deposu kuru fasulyenin yeni türleri çiftçiye alternatif ürün olacak

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi bünyesinde 600 kuru fasulye genotipi üzerinde yürütülen ıslah çalışmaları kapsamında morfolojik gelişimleri iyi düzeyde olan türlerin hasadına başlandı - Bitkisel Üretim ve Teknoloji Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ömer Sözen: - "Hasat yapılan hatların tohumları üzerinde çalışıp, teknolojik ve makro-mikro analizlerimizi yaparak hızlı ve seri şekilde çiftçilerimize en uygun yeni türleri sunacağız"

Yurthaber

Kuraklık ve soğuğa daha dayanıklı yulaf türleri için ıslah çalışması yürütülüyor

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesinde yürütülen bilimsel çalışmalarla geliştirilen farklı genotipte yulaf tohumlarının morfolojik gelişimlerinin iyi düzeyde olduğu gözlemlendi - SBTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tolga Karaköy: - "Hem yazlık hem de kışlık, mevcut çeşitlerden çok daha verimli ve kaliteli yeni çeşitlerin geliştirilmesi için çalışıyoruz. 174 farklı genotipimiz var, bunların hepsinin deneme ekimiyle kıyaslamalarını yapıyoruz"

Yurthaber

Sivas'ta yerli şeker pancarı tohumu geliştirilme çalışmaları sürüyor

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tolga Karaköy: - "Mevcut çeşitlerden üstün bir çeşit yakalamamız gerekiyor. Bunun için de dünyada hangi teknikler kullanılıyorsa biz de o tekniklerle ıslah çalışmalarına devam ediyoruz"

Yurthaber

Bilimsel çalışmalara açtığı serasında yöreye uygun 6 çeşit çilek üretiyor

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile 2 yıl önce iş birliği protokolü imzalayan çiftçi Oğuzhan Okatan'ın bilimsel metotlarla ürettiği çilek, üniversite laboratuvarında şeklinden lezzetine kadar tüm yönleriyle analiz ediliyor - Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Karaköy: - "Burada hangi çeşit daha verimli ve kaliteliyse bunların fide üretimini de yaparak benzer girişimlerde bulunacak çiftçimize dağıtacağız"

Yurthaber

Sivas'ta savunma, havacılık ve medikal sektörü için yerli alaşım üretimi başladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının "Cazibe Merkezleri Destekleme Programı" kapsamında sağlanan, 6 milyon 250 bin liralık fonla 2020'de kurulumuna başlanan İleri Alaşımlar Üretim Merkezi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi bünyesinde faaliyete geçti - Rektör Prof. Dr. Mehmet Kul: - "TEI, havacılık alanında titanyum alaşımları üzerine bizimle çalışmak istiyor. TÜBİTAK üzerinden yürütülen bir çalışmayla bu projeyi gerçekleştireceğiz"

Yurthaber

Savunma sanayisi için demir-nikel alaşımlar laboratuvarda üretildi

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile TÜBİTAK SAGE'de yürütülen çalışmalarla üretilen alaşımlar, savunma, havacılık, uzay ve elektronik endüstrisi başta olmak üzere birçok sektörde kullanılabilecek - Rektör Prof. Dr. Mehmet Kul: - "Savunma sanayisi için büyük ihtiyaç olarak belirlenen termal genleşme katsayısı düşük demir-nikel alaşımlar, Türkiye'de ilk defa Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile TÜBİTAK SAGE'nin iş birliğiyle üretilmiş oldu"

Yurthaber

Suyun kalitesini artıran tilki kuyruğu bitkisi laboratuvar ortamında klonlandı

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammed Asım ve ekibi, dünyada akvaryum ticaretinde yaygın, barajlar ve arıtma tesislerinde ise kontrollü kullanılan bitkinin 5 milimetrelik parçasından "bitki doku kültürü" tekniğiyle aynı türde 200 bitki üretti - Prof. Dr. Muhammed Asım: - "Bu bitkiyle bazı böcekler üzerinde yaptığımız çalışmalarda yüzde 80-85 ölüm gözlemledik. Yani bitkinin içindeki ekstraktlar formülasyon haline dönüştürülürse organik tarım ilacı olarak da kullanılabilir"

Yurthaber

Güney Kore'den getirilen soya bitkisi çiftçiye kazanç kapısı olacak

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Karaköy: - "Çok ciddi bir soya ithalatımız var. Bu ithalatın bir miktar önüne geçebilirsek buradaki çiftçimize de alternatif bir baklagil bitkisi olarak soyayı sunabilirsek bölgemiz çiftçisine ve memleketimize çok büyük hizmet etmiş olacağız"

Yurthaber

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi toz metal üretimi için laboratuvar kurma çalışması başlattı

Rektör Prof. Dr. Mehmet Kul: - "Eklemeli imalata uygun toz metal üretimi ülkemizde ilk defa yapılacağı için önemli bir adım olarak görüyoruz"

Yurthaber

Bilim merkezlerinde görevli öğretmenlere savunma teknolojilerinde yüksek lisans imkanı

MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi arasında imzalanan iş birliği protokolüyle, BİLSEM'de görev yapan öğretmenlerin Savunma Teknolojileri Ana Bilim Dalı'nda lisansüstü eğitim almalarına imkan sağlandı

Yurthaber

Yeni kurulan idarelere 114,7 milyon liralık bütçe

Orta Vadeli Mali Plan'da (2020-2022) ilk kez yer alan Türkiye Uzay Ajansı, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Kapadokya Alan Başkanlığı ile yeniden oluşturulan Türkiye Adalet Akademisine 2020 yılı için toplam 114,7 milyon lira bütçe ödeneği ayrılması öngörüldü - Aralık 2018'de kurulan Türkiye Uzay Ajansına gelecek yıl için öngörülen bütçe ödeneği yaklaşık 24,5 milyon lira oldu

Yurthaber

Yeni kurulan idarelere 114,7 milyon liralık bütçe

Orta Vadeli Mali Plan'da (2020-2022) ilk kez yer alan Türkiye Uzay Ajansı, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Kapadokya Alan Başkanlığı ile yeniden oluşturulan Türkiye Adalet Akademisine 2020 yılı için toplam 114,7 milyon lira bütçe ödeneği ayrılması öngörüldü - Aralık 2018'de kurulan Türkiye Uzay Ajansına gelecek yıl için öngörülen bütçe ödeneği yaklaşık 24,5 milyon lira oldu

Finans