Sos Haberleri

Domates soslu et tarifi: Domates soslu et nasıl yapılır?

Türk mutfağının olmazsa olmazı et yemekleri, kalabalık sofraların baş tacıdır. Lokum gibi yumuşacık etler, bazen pilavla bazen çeşit çeşit salatalar eşliğinde servis edilir. Bu yemeklerden biri olan domates soslu et tarifimizi aşağıda bulabilir bu tarifle leziz sofralar hazırlayabilirsiniz.

Yemek

Makarna sosu tarifi: Makarna sosu nasıl yapılır?

Kimi sade, kimi sadece yoğurtla kimi de çeşit çeşit malzemelerden özenle yapılan soslarla sever makarnayı... Kremalı, mantarlı, salçalı, kıymalı türlü türlü sosların her biri ayrı yakışır bu lezzete... İşte çeşit çeşit makarna sosu tariflerinden en bilineni ve en sık tüketileni, ayrıca en pratiği!

Yemek

Soslu makarna tarifi: Soslu makarna nasıl yapılır?

Yapımı çok kolay olması nedeniyle hızlıca yenilecek öğünlerde başlıca tercih olan makarna, çeşitli soslarla birlikte sunulduğunda ziyafet sofralarına layık enfes bir lezzete dönüşebilir. İşte makarnanın o hâllerinden biri olan soslu makarna tarifi!

Yemek

Bakan Yumaklı duyurdu, artık satılamayacak, market raflarından kalkıyor

Sofralarda sıklıkla kendine yer bulan nar ekşisinin ardından limon sosu da market raflarından kalkıyor.

Finans

Sos

Sos Hakkındaki Haberler Mynet'te. Sos Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Fark etmeden zehirliyor: Bu 12 besini buzdolabına koymayın! Duyunca çok şaşıracaksınız

Yiyecekleri korumaya çalışırken bazen de yiyeceklere zarar verebiliyoruz. Her yiyecek buzdolabında saklamak için uygun değildir. Özellikle sebze ve meyvelerimizin daha taze kalabilmesi için onları buzdolabında muhafaza etmemiz gerekiyor. Ancak bu gereklilik tüm yiyecekler için geçerli değil. Zira meyve, sebze ve sos gibi birçok yiyecek buzdolabına konulduğu zaman tadını hatta besin değerini kaybediyor.

Haber

Masum görünüşüne inanmayın! Uzmanı sandviçin ölümcül zararlarını sıraladı

Sağlıklı ve pratik olduğunu düşünerek yenilen birçok yiyecek oldukça zararlı etkiler yaratabiliyor. Sağlıksız gıdalar denildiğinde ilk akla paketlenmiş gıdalar gelse de evde hazırlanan sandviçler de adeta zehir saçıyor. Uzmanı yenilen sandviçlerin zararlı maddelerini ve tehlikelerini tek tek sıraladı.

Haber

Gelinim Mutfakta Çılgın tavuk tarifi! Lezzetine şaşıracağınız çılgın tavuk nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta yarışmasında çarşamba günü çılgın tavuk tarifi yapılıyor. İsmi ile ilgi çeken çılgın tavuk hem tadı hem de lezzetiyle gönüllere taht kuruyor. Tavuk severlerin bu tarifi kaçırmaması gerekiyor. Gelinim Mutfakta izleyicileri çılgın tavuk nasıl yapılır merak ediyor. İşte çılgın tavuk tarifi...

Yemek

Her bir lokması tehlike saçıyor! Yediğiniz an DNA'yı mahvediyor

Günlük hayatımızda yediğimiz birçok yiyecek sağlığımız için riskli durumlar yaratabiliyor. Bilindiği üzere zararlı yiyecekler kanser, kalp hastalıkları, böbrek hastalıkları, diyabet, kolesterol gibi tehlikeli hastalıkların oluşmasında büyük rol oynuyor.

Haber

Herkes tarifini isteyecek: Beşamel soslu tavuk tarifi! Beşamel soslu tavuk nasıl yapılır?

Beşamel yemeklerin lezzetine lezzet katan soslardan. Makarnaların, et ve tavuk yemeklerinin vazgeçilmezi olan beşamel sos en çok tavuğa yakışıyor. Beşamel sosla hazırlanan tavuğun lezzeti bir farklı oluyor. Beşamel soslu tavuk nasıl yapılır? öğrenmek istiyorsanız bu beşamel soslu tavuk tarifine bakabilirsiniz.

Yemek

Bu tarif yedikçe yedirir: Nefis pesto sos tarifi! Evde pesto sos nasıl yapılır?

Yemeklere katılan soslar yemeklerin lezzetine lezzet katıyor. Pesto sos da en sevilen soslar arasında bulunuyor. Genellikle dışarıdan alınan bu sosların içerisine çok sayıda katkı maddesi giriyor ve maliyeti artıyor. Evde yapacağınız pesto sos hem daha lezzetli hem de sağlıklı olacak. Pesto sos nasıl yapılır? merak ediyorsanız bu tarifi denemelisiniz.

Yemek

Hayatınızı kolaylaştıracak! Profesyonel mutfaklarda kullanılan 10 püf nokta

Mutfakta yemek yapmak birçok kişi için terapi gibi dinlendirici ve zevkli. Yapılan leziz yemekleri başkalarına sunmak ve övgülerini almak da oldukça mutluluk verici olabiliyor. Mutfakta yemek yaparken karşılaşılan ufak sorunlar olabiliyor. Sadece profesyonel şeflerin bildiği hayatı kolaylaştıran 10 püf nokta bulunuyor.

Yemek

Mutfağa sokmayın! Kanserin oluşumuna neden olan en büyük etkenlerden

Sağlıksız beslenme sağlık için çok riskli durumlar yaratmaktadır. Sağlıksız beslenmenin artışı kanser ve kalp hastalıkları vakalarını da artırmıştır. Masum sanarak yediğimiz bazı yiyecekler tehlikeli hastalıklara neden olabilmektedir. Bilmediğimiz birçok yiyeceğin içerisinde mısır nişastası bulunur. Uzmanlar mısır nişastası içeren gıdaların tüketilmesi hakkında dikkat etmeniz gerektiğini söylemektedir.

Haber

Ajvar sos nasıl yapılır? Kahvaltıya en çok yakışanlardan biri ajvar (patlıcanlı sos) tarifi malzemeleri ve yapılışı!

Ajvar sos nasıl yapılır? sorusu bu sosu denemek isteyen kişiler tarafından internette sorgulanıyor. Kahvaltıya en çok yakışan soslardan biri olan ajvar patlıcandan elde edilmekte. Ajvar sosu denemek isteyenlerin merak ettiği kahvaltılık ajvar sos tarifi ve malzeme listesi haberimizde...

Yemek

Dr. Mehmet Öz uyardı: Sağlıklı sanıyorsunuz ama yavaş yavaş zehirliyor! Yemeden önce bir daha düşünün

Yediğimiz yiyecekler sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Birçok yiyecek sağlığımızı tehdit ediyor. Uzmanlar sağlıklı sanılarak severek yenilen yiyeceklerin de zararlı olduğunu belirtiyor. Dr. Mehmet Öz, faydalı sanılan ama içerisinde gizli şeker bulunan riskli yiyecekleri açıkladı.

Haber

Balkanlardan gelen bir lezzet: Ayvar! Ayvar nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Balkan ülkelerinin sofralarında sıklıkla yer alan ayvarı siz de evde kolaylıkla hazırlayıp tadabilirsiniz. Bu tarifi makarna soslarında, ızgara et ve tavuk yemeklerinde kullanabilirsiniz. Peki ayvar nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte detaylar...

Yemek

Mide yanmaları yaşıyorsanız sebep aramayın! Yedikleriniz oldukça sorun yaratıyor

Mide rahatsızlıkları tüm vücudu etkiliyor. Yaşam kalitesini oldukça düşüren mide yanmaları sık sık yaşanıyor. Mide yanmalarına sebep olan hastalıklar bulunsa da yanmalara yol açan durum genellikle yediklerimizden kaynaklanıyor. Sağlıklı sandığımız yiyecekler mide yanmalarına yol açabiliyor.

Haber

Bu sos kahvaltı sofralarınıza renk katacak! İşte lutenitsa tarifi ve malzemeleri...

Kahvaltılık bir sos olan lutenitsayı çok seveceksiniz. Bu sosu hazırlarken, patlıcan ve biberleri közde közlerseniz daha leziz olur. Yapımı kolay olduğu kadar yemesi zevklidir. İşte kahvaltı sofralarınıza lezzet katacak enfes lutenitsa tarifi ve malzemeleri...

Yemek

Masterchef tikka masala soslu tavuk tarifi! Tikka masala soslu tavuk nasıl yapılır?

TV8 ekranlarında yayınlanan Danilo Zanna, Somer Sivrioğlu ve Mehmet Yalçınkaya’nın jüriliği yaptığı program MasterChef’te 6 Eylül Salı günü yarışmacı adaylardan tavuk kullanarak çeşitli yemekler yapılması istendi. Tikka masala soslu tavuk tarifi de verilen leziz yemekler arasındaydı. İzleyiciler bu nefis tavuk için internet üzerinden 'Tikka masala soslu tavuk nasıl yapılır?' 'Tikka masala soslu tavuk tarifi nedir?' gibi sorular arattı. İşte Tikka masala soslu tavuk tarifi...

Yemek

Dışarıdan almayın! Evde mayonez tarifi, mayonez nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılır?

Mayonez ve ketçap ayrılmaz ikililerden. Mayonez severler bu sosu neredeyse her tarifte kullanıyor. Soğuk mezelerin ve salataların lezzetine lezzet katan mayonezi hep dışarıdan alıyorsanız yanlış yapıyorsunuz! Evde mayonez nasıl yapılır? diye merak ediyorsanız bu tarifi uygulayabilirsiniz.

Yemek

Dışarıdan almaya son! Evde pesto sos tarifi, Pesto sos nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılır? Nasıl saklanır?

Pesto sos mutfakta kullanılan en lezzetli soslar arasında bulunuyor. Seveni kadar sevmeyeni de çok olan pesto sosunu evde yaparak çok daha lezzetli hale getirebileceğinizi biliyor muydunuz? Bu tariften sonra dışarıdan pesto sos almak istemeyeceksiniz.

Yemek

Tam kıvamında beşamel sos tarifi! Beşamel sos nasıl yapılır?

Beşamel sos yemeklerde sıklıkla kullanılan soslar arasında yer almaktadır. Un, süt ve tereyağının birleşmesiyle ortaya çıkan beşamel sos yemeklerin lezzetine lezzet katmaktadır. Ancak beşamel sosun kıvamı her zaman istenilen sonuçta olmamaktadır. Tam kıvamında beşamel sos için aşağıdaki tarifi uygulayabilirsiniz.

Yemek