Sütlaç Haberleri

Airfryer fırın sütlaç tarifi: Airfryer'da fırın sütlaç nasıl yapılır?

Airfryer sayesinde birçok yiyecek, atıştırmalık, tatlı veya birkaç aşamalı zor görünen yemekler kısa sürelerde yapılabilir. Yüzyıllardır bilinen, tüketilen ve sevilen sütlaç da son yılların en gözde mutfak aletlerinden biri olan Airfryer ile kolaylıkla yapabileceğiniz geleneksel Türk tatlıları arasında yer alır.

Yemek 19-01-2024 17:24

Enfes tadıyla fırında sütlaç tarifi! Tam kıvamında fırında sütlaç nasıl yapılır?

Sütlü tatlılar denildiğinde ilk akla gelen tatlı sütlaç oluyor. Pirinç kullanılarak yapılan bu enfes lezzet fırında yapıldığında daha da lezzetli hale geliyor. Evde kolay fırında sütlaç nasıl yapılır merak ediyorsanız bu fırında sütlaç tarifini deneyebilirsiniz.

Yemek 14-04-2023 15:19

'Bugün ne pişirsem?' diyenlere kolay ve leziz tarifler! İşte 10 Ocak yemek menüsü

Mutfaktan sorumlu her bireyin her gün düşündüğü, 'Bugün ne pişirsem?' sorusuna sizin için yanıt bulduk. Bugün yemekte birbirinden lezzetli, birçok kişinin damak tadına uyan, sevilen tarifler var. İşte 10 Ocak yemek menüsü...

Yemek 10-01-2023 12:28

‘Bugün ne pişirsem?’ diye soranlar için fırında yapılacak nefis tarifler! İşte 28 Kasım yemek menüsü

'Bugün ne pişirsem?' diye soruyorsanız ancak aklınıza hep aynı tarifler geliyorsa bu haber tam size göre... 28 Kasım yemek menüsü içeriğimizde, fırında yapabileceğiniz birbirinden leziz tarifleri derledik. İşte 28 Kasım yemek menüsü...

Yemek 28-11-2022 09:13

Sütlaç

Sütlaç Hakkındaki Haberler Mynet'te. Sütlaç Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Kraliçe Elizabeth'e Türkiye ziyaretinde yemek yapan TAFED Başkanı Şef Açıköz:

"Kraliçe'nin 2008'deki Türkiye ziyaretinde, perhizine uygun porsiyon ve içerikte bir İngiliz menüsü düşünülürken, Kraliçe'nin Türk yemekleri yemesinde ısrarcı oldum" - "Kraliçe'den bir hafta önce Buckingham Sarayı'ndan gelen bir ekip, saray kuralları ve Kraliçe'ye yapılacak hizmetler konusunda otel çalışanlarına eğitim verdi" - "Türk mezelerinden oluşan başlangıç tabağı, cızbız alaturka ve sütlaçtan oluşan menüyü, Kraliçe Elizabeth ve Prens Philip keyifle yedi"

Yurthaber 23-09-2022 11:34

Üzülmeyin! Herkesin başına gelebilir: Lapa pilavları kurtaracak püf noktalar

Pilav etin, tavuğun yanına en yakışan alternatif yiyecekler arasında bulunuyor. Birçok çeşidi bulunan pilavın tarifinde uygulanan hatalar kıvamının lapa olmasına neden oluyor. Kimse lapa bir pilav yemek istemiyor fakat lapa olan pilavları ziyan etmenize gerek yok. Bu haberde pilavlarınızın lapa olmaması ve lapa olan pilavı kurtarmanızı sağlayacak yöntemler bulunuyor.

Yemek 16-09-2022 13:42

Masterchef fırın sütlaç nasıl yapılır? Üzeri nar gibi kızarmış fırın sütlaç tarifi malzemeleri ve yapılışı

Masterchef fırın sütlaç tarifinin nasıl yapıldığı ve malzeme listesi merak konusu oldu. Masterchef'in yeni bölümüyle, ilgiyle takip edilen ana kadro mücadeleri devam edecek. Şefler, yarışmacılardan fırın sütlaç yapmalarını istedi. Fırın sütlaç tarifini merak edenler ve denemek isteyenler fırın sütlaç tarifinin en pratik ve tam tarifini internet üzerinden sorguluyorlar. İşte üzeri nar gibi kızarmış fırın sütlaç tarifinin yapılışı ve malzeme listesi..

Yemek 17-08-2022 11:03

Kıvamı tutmuyor diye üzülmeyin! Sütlacın kıvamını tam tutturmak için püf noktaları

Yaz aylarında ağır şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılar tercih ediliyor. Sütlaç hafif tadıyla en sevilen sütlü tatlılar arasında bulunuyor. Pirinç ve süt kullanılarak yapılan bu tatlının yapımı oldukça kolay olsa da kıvamını tutturmak zorlu olabiliyor. Sütlacın kıvamını tutturmak için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz.

Yemek 15-08-2022 09:50

Ustasından enfes Hamsiköy sütlacı tarifi! Meğer işin püf noktası...

Sütlaç, Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biri. Yemekten sonra şöyle üzeri nar gibi kızarmış bir fırın sütlaç gibisi yok. Hele ki bu sıcak yaz günlerinde... Siz de ev halkını mis gibi bir sütlaçla sevindirmek, evinize gelen misafirlere lezzetiyle akıllara kazınan bir tatlı ikram etmek isterseniz sizler için hazırladığımız meşhur Hamsiköy sütlacı tarifini deneyebilirsiniz.

Yemek 29-06-2020 16:53